dotyczy wademekum postępowania zapytanie i prośba o odpowiedź - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » dotyczy wademekum postępowania zapytanie i prośba o odpowiedź

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: dotyczy wademekum postępowania zapytanie i prośba o odpowiedź

Witam!

Mam prośbę, czy moglibyście mi podać "zdrowotne wademekum postępowania" przy wyborze warzyw i owoców, przechowywaniu ich, a także sporządzaniu z nich potraw. Wademekum postępowania ze strony kosumenta.

Podam przykłady o których już wiem:
1.  najzdrowszy jest czosnek o kolorze fioletwym
2.  marchewkę należy poobcinać po 1 cm z każdej strony, pozbywamy się wtedy największej ilości trucizn
3.  żeby wydobyć z czosnku najzdrowsze właściwości należy go przed jedzeniem zmiażdżyć
4.  owoce i warzywa przed spożyciem najlepiej umyć w ciepłej wodzie
5.  rzodkiewka jest gatunkiem warzywa, które gromadzi w sobie najwięcej  trucizn ze wszystkich gatunków warzyw
6. jeśli ktoś spożywa czosnek na złagodzenie przeziębienia, może go posiekać i połknąć jak tabletkę

Za odpowiedź z góry dziękuję

Student

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dotyczy wademekum postępowania zapytanie i prośba o odpowiedź

sałata ma w sobie najwięcej pierwiastków ciezkich. Nie powinny jej jeść małe dzieci i kobiety ciężarne/karmiące piersią

Odp: dotyczy wademekum postępowania zapytanie i prośba o odpowiedź
staramalenka86 napisał/a:

sałata ma w sobie najwięcej pierwiastków ciezkich. Nie powinny jej jeść małe dzieci i kobiety ciężarne/karmiące piersią

Jeśli idzie o sałatę to panie z Muzeum Rybołustwa znalazły ciekawe rozwiązanie. Otórz w akwarium hodują piranie roślinożerne. Piranie  te żywią się m.in sałatą, ale są bardz wybredne, w sobie tylko wiadomy sposób rozpoznają sałate ze szkodliwymi związkami i takiej sałaty nie jedzą. Jedzą natomiast tylko te nie pryskane bez szkodliwych związków. Panie z muzeum , gdy kupią sobie sałate najpierw jeden liść wrzucają do akwarium do pirani roślinozernych, gdy piranie jedzą ten liść to taką sałate panie  biorą sobie do domu, natomiast gdy piranie nie chcą jeść tego liścia , bo wyczuwają szkodliwe związki, panie z muzeum wyrzucają do kosza.

Dziękuję za odpowiedź, to spostrzeżenie bardzo mi się przyda.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » dotyczy wademekum postępowania zapytanie i prośba o odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024