Firma windykacyjna- kupno spłaconego zobowiązania - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Firma windykacyjna- kupno spłaconego zobowiązania

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez aga_ka (2017-01-17 21:14:08)

Temat: Firma windykacyjna- kupno spłaconego zobowiązania

Witam,

mam problem z firmą windykacyjną. Fakt, miałam zadłużenie, ok. Ale zostało spłacone, na co mam dowód wpłaty. Dzisiaj zadzwonił do mnie niezbyt miły pan z windykacji twierdząc, że mój dług został kupiony po dacie spłaty zadłużenia. Co mogę zrobić? Oczywiście prześlę im dowód wpłaty. Ale co dalej? Czy ktoś z Was miał podobny problem?

Pozdrawiam,
Agnieszka

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Firma windykacyjna- kupno spłaconego zobowiązania

Nie przesyłaj oryginału dowodu wpłaty, a co najwyżej jego kserokopię. Oryginał jest dla sądu, jak dojdzie do sporu z wierzycielem. Z mojego doświadczenia to wystarczy.

3

Wystarczy przesłanie drogą mailową czy muszę wysłać listem? Na innym forum znalazłam poradę, aby również złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez firmę windykacyjną poprzez próbę wyegzekwowania nieistniejącego zadłużenia no i skarga do GIODO na działalność banku za udostępnienie moich danych osobowych.

4

aga_ka napisał/a:

Wystarczy przesłanie drogą mailową czy muszę wysłać listem? Na innym forum znalazłam poradę, aby również złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez firmę windykacyjną poprzez próbę wyegzekwowania nieistniejącego zadłużenia no i skarga do GIODO na działalność banku za udostępnienie moich danych osobowych.

Ja to załatwiałem mailami. Skan dokumentu, wzmianka że jak sobie życzą, to oczywiście oryginał, ale w sądzie. Odpuszczają, jak widzą, że papiery są nie do podważenia.

Z tymi instytucjami można spróbować, ale jak mnie kiedyś wyśmiali na policji, że oni byle przestępstwem się nie będą zajmować, a jak mam problem, to tu są namiary do komendanta, to zraziłem się do polskich obrońców praworządności. Spokojny i uczciwy człowiek ma w PL przewalone.

5

troll napisał/a:
aga_ka napisał/a:

Ja to załatwiałem mailami. Skan dokumentu, wzmianka że jak sobie życzą, to oczywiście oryginał, ale w sądzie. Odpuszczają, jak widzą, że papiery są nie do podważenia.

Z tymi instytucjami można spróbować, ale jak mnie kiedyś wyśmiali na policji, że oni byle przestępstwem się nie będą zajmować, a jak mam problem, to tu są namiary do komendanta, to zraziłem się do polskich obrońców praworządności. Spokojny i uczciwy człowiek ma w PL przewalone.

Dzisiaj z samego rana wysłałam maila z potwierdzeniem wpłaty.
Mam nadzieję, że nie będę musiała latać jeszcze po jednostkach zajmujących się takimi sprawami i że sprawa zostanie zakończona na tym etapie.

6

Trzeba było jeszcze napisać im, że odrzucasz dług z uwagi na to, że został spłacony. Jak będą Ci bzdury wciskać, że jakieś odsetki, to nie daj się wkręcić,zwykle żerują na niewiedzy.

7

Napiszę to wszystko w liście poleconym za potwierdzeniem odbioru, w którym wyślę potwierdzenie wpłaty i potwierdzenie o zamknięciu kredytu.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Firma windykacyjna- kupno spłaconego zobowiązania

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024