Czy można tak postąpić z miłości? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy można tak postąpić z miłości?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Czy można tak postąpić z miłości?

Myślicie, że można kogoś bardzo kochać, ale uważać siebie za złą/nieodpowiednią osobę dla tej drugiej, myśleć, że tamta osoba zasługuje na kogoś lepszego i dla jej dobra odtrącić ją?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy można tak postąpić z miłości?

Myślę, że można drugą osobę mieć w tyłku i próbować ją ściemniać podobnymi bzdurami przed zasadzeniem kopa w cztery litery.

3

najczęściej stosowany eufemizm podczas rozstania.

4

filezila napisał/a:

Dla jasności nie chodzi mi o związek tongue tylko o przyjaźń trwającą od kilku lat smile

5

Jedyna rzecz jaka mi się nasuwa na myśl to, że można tak postąpić z powodu silnego lęku i odtrącić te osobę.

6

Odnośnie takiej sytuacji przychodzą mi na myśl tylko i wyłącznie potężne kompleksy, totalny brak poczucia własnej wartości i nieufność.

7

koniczynka123 napisał/a:
filezila napisał/a:

Dla jasności nie chodzi mi o związek tongue tylko o przyjaźń trwającą od kilku lat smile

Pierwszy wpis jakoś temu przeczy smile
Moim zdaniem chodzi o kolesia, który próbuje się wydostać z tzw. friendzone
i ktoś tu szuka sposobu jak mu delikatnie dać do zrozumienia, żeby dał sobie siana.

8

koniczynka123 napisał/a:

Myślicie, że można kogoś bardzo kochać, ale uważać siebie za złą/nieodpowiednią osobę dla tej drugiej, myśleć, że tamta osoba zasługuje na kogoś lepszego i dla jej dobra odtrącić ją?

Pewnie, źe można, ale trzeba mieć świadomość, że tak właśnie czuje, myśli i zachowuje się osoba, która nosi w sobie ogromne lęki i kompleksy.

9

Można jak najbardziej, na przykład jak się ma osobowość unikającą.
Ale można też w ten sposób powiedzieć komuś "pa pa" i uważać, że jest to dyplomatyczne wybrnięcie z sytuacji.

10

Husky napisał/a:

Ale można też w ten sposób powiedzieć komuś "pa pa" i uważać, że jest to dyplomatyczne wybrnięcie z sytuacji.

co to znaczy osobowość unikająca?

11

Z miłości nie, tak się mówi o sobie którą chce się spławić.

12

filezila napisał/a:
Husky napisał/a:

co to znaczy osobowość unikająca?

To taki typ zaburzeń osobowości - tutaj mogłoby się to objawiać tak, że człowiek sabotuje potencjalną relację ze względu na lęk przed bliskością.
Możesz sobie sprawdzić na wikipedii dokładniej:)

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy można tak postąpić z miłości?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024