Zdrada.pomocy... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Zdrada.pomocy...

Witam postanowiłam prosić Was o rade, sama juz wariuje i nie wiem co dalej.
W sierpniu dowiedziałam sie, ze mój partner mnie zdradza. Byliśmy w zwiazku 6 lat... (jest starszy o 12lat)
Akurat byłam na urlopie z naszym 4letnim synkiem gdy dostałam tel od znajomej. Niestety czekałam 2tyg aż zobacze sie z P. i to wyjaśnię.
On nie czuł sie winny, nie przepraszał itp po prostu znalazł kogos innego z kim moze imprezować itp...
Wiec po powrocie do domu spakowałam swoje i synka rzeczy i wróciłam do rodzicow...
Dzis minelo juz tyle czasu a ja nie potrafie o nim zapomniec. Gdy sie spotykamy oboje mamy słabość do siebie...
Ostatnio usłyszałam, ze gdybym tylko była inna i zamiast z dzieckiem w domu bym z nim imprezowała i ze nadal nie jestem mu obojętna. Ale nie robi dalej żadnych kroków... nie przeprasza, a z nia dalej sie spotyka...
wydaje mi sie, ze on chciałby żebym ja była w domu a on z nia na miescie...
Powiedziałam sobie ze dam mu pol roku na ogarnięcie, ale chyba nie dam juz rady... to wszystko boli... warto czekać? Czy lepiej zapomniec.
Chce zeby mój syn miał dom i rodzine, której ja nie miałam.

2 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2016-12-12 21:07:01)

Odp: Zdrada.pomocy...

Nie dawaj mu czasu, to nie ma sensu. On nie dojrzal do powaznego zwiazku i do bycia tata tez nie. Lepiej, zeby dziecko nie mieszkalo z takim tata niz mieszkalo i widzialo jak rodzicom sie nie uklada. On Ci otwarcie mowi, ze wolalby by dziecka nie bylo, zebyscie imprezowali. To okropne. Skoncentruj sie na dziecku. On Ciebie nie szanuje i nawet nie ma wyrzutow sumienia. Dla mnie taki facet to patologia, zero refleksji u niego i tylko egoizm, niedojrzalosc.

Oho, Piotruś Pan.
Czyli co, teraz ze sobą sypiacie ("słabość do siebie"), ale on równocześnie sypia i z tamtą imprezowiczką (niech zgadnę - również jest młodsza, ale nie ma dzieci?).
A jaki jest jego stosunek do dziecka w takim razie, skoro to ono mu - i jak dał do zrozumienia WAM - stoi na przeszkodzie w byciu wiecznym "radosnym ptakiem drongo"?
Wiem, że to będzie cholernie trudne, ale niech idzie w pi...u się bawić. Bo jak wyobrażasz sobie dalsze życie? Sądząc po Waszym stażu i różnicy wieku, to ma ok. 40, prawda? Ludzi dojrzałych (bo jakby nie patrzeć jest dojrzały wiekowo) nie da się zmienić. Może po latach żałować, że coś schrzanił, ale teraz ma inne priorytety. Zamiast czekać, aż się ogarnie, Ty idź naprzód. Jesteś młoda, z czasem pojawi się w Twoim życiu ktoś, kto pokocha Ciebie i dziecko i będzie szczęśliwy, że ma taką kobietę jak Ty.

4

Trójkąt będzie idealnym rozwiązaniem. Ty w domu w tygodniu, a ona na imprezach w weekendy i wszystko załatwione.

5

Facet mówi niemal wprost "zrobiłem ci dziecko, ale ono powinno jakoś magicznie się odchowywać, ty powinnaś robić co mi się podoba, a jak nie robisz to pójdę sobie gdzie indziej, twoja wina", a Ty chcesz mu dawać pół roku? Błagam, powiedz, że te pół roku to najwyżej na zebranie na wysokie alimenty, a nie na "ogarnięcie się" i "powrót".

6

Ale nie robi dalej żadnych kroków... nie przeprasza, a z nia dalej sie spotyka..."
Powiedziałam sobie ze dam mu pol roku na ogarnięcie"

Chce się jeszcze wyszaleć z tą Panią, korzystać z życia póki może skoro go przyłapałaś a potem wróci do Ciebie jak będzie już gotowy na stabilność. Chcesz tego?

7

truskaweczka19 napisał/a:

Nie dawaj mu czasu, to nie ma sensu. On nie dojrzal do powaznego zwiazku i do bycia tata tez nie. Lepiej, zeby dziecko nie mieszkalo z takim tata niz mieszkalo i widzialo jak rodzicom sie nie uklada. On Ci otwarcie mowi, ze wolalby by dziecka nie bylo, zebyscie imprezowali. To okropne. Skoncentruj sie na dziecku. On Ciebie nie szanuje i nawet nie ma wyrzutow sumienia. Dla mnie taki facet to patologia, zero refleksji u niego i tylko egoizm, niedojrzalosc.

Dziekuje, to prawda co piszesz... niestety sad woli alkohol i imprezy niż bycie z małym.
Ale pozniej następnego dnia jak jest na kacu przypomina sobie o nim i próbuje byc super tata.

8

Byla_Narzeczona napisał/a:

Oho, Piotruś Pan.
Czyli co, teraz ze sobą sypiacie ("słabość do siebie"), ale on równocześnie sypia i z tamtą imprezowiczką (niech zgadnę - również jest młodsza, ale nie ma dzieci?).
A jaki jest jego stosunek do dziecka w takim razie, skoro to ono mu - i jak dał do zrozumienia WAM - stoi na przeszkodzie w byciu wiecznym "radosnym ptakiem drongo"?
Wiem, że to będzie cholernie trudne, ale niech idzie w pi...u się bawić. Bo jak wyobrażasz sobie dalsze życie? Sądząc po Waszym stażu i różnicy wieku, to ma ok. 40, prawda? Ludzi dojrzałych (bo jakby nie patrzeć jest dojrzały wiekowo) nie da się zmienić. Może po latach żałować, że coś schrzanił, ale teraz ma inne priorytety. Zamiast czekać, aż się ogarnie, Ty idź naprzód. Jesteś młoda, z czasem pojawi się w Twoim życiu ktoś, kto pokocha Ciebie i dziecko i będzie szczęśliwy, że ma taką kobietę jak Ty.

Tak ma 36lat...
Hm... do dziecka ma stosunek taki, ze niby go kocha. Ale jednocześnie potrafi go zostawic na jakiś czas (kilka dni) zeby moc sie świetnie bawic, a na kacu pokazuje jaki to z niego świetny tata.
To jest trudne... wyprowadziłam sie z małym z naszego domu i tylko obserwuje co on robi...

9

Jacenty89 napisał/a:

Trójkąt będzie idealnym rozwiązaniem. Ty w domu w tygodniu, a ona na imprezach w weekendy i wszystko załatwione.

Nie, tak nie bedzie...

10

Nana666 napisał/a:

Facet mówi niemal wprost "zrobiłem ci dziecko, ale ono powinno jakoś magicznie się odchowywać, ty powinnaś robić co mi się podoba, a jak nie robisz to pójdę sobie gdzie indziej, twoja wina", a Ty chcesz mu dawać pół roku? Błagam, powiedz, że te pół roku to najwyżej na zebranie na wysokie alimenty, a nie na "ogarnięcie się" i "powrót".

On juz płaci alimenty. (Nie byliśmy w sądzie, ale ustaliliśmy kwotę i płaci.)
Ja tylko chciałam normalny dom dla mojego dziecka sad

11

janka1991 napisał/a:

Ale nie robi dalej żadnych kroków... nie przeprasza, a z nia dalej sie spotyka..."
Powiedziałam sobie ze dam mu pol roku na ogarnięcie"

Chce się jeszcze wyszaleć z tą Panią, korzystać z życia póki może skoro go przyłapałaś a potem wróci do Ciebie jak będzie już gotowy na stabilność. Chcesz tego?

Sama nie wiem juz czego chce... stanęłam juz na nogi fizycznie, psychicznie jest gorzej...
mimo wszystko tesknie za nim i mi go brakuje. Ale wiem, ze ciezko byłoby mi zapomniec.
Chciałam tylko zeby był tata... zeby mały miał normalna rodzine...
Nic więcej

12

Żeby gość był normalnym tatą, to najpierw musi być normalnym mężczyzną, a nie rozbawionym dzieciakiem z 30tką na karku. Za dużo od niego wymagasz, on po prostu taki jest i koniec. Wylecz się z tego egoisty, a potem poszukaj sobie kogoś zaradnego, odpowiedzialnego, kochającego, wiesz takiego normalnego chłopa do życia, a nie do zabawy.

13

Mamidełko napisał/a:

Żeby gość był normalnym tatą, to najpierw musi być normalnym mężczyzną, a nie rozbawionym dzieciakiem z 30tką na karku. Za dużo od niego wymagasz, on po prostu taki jest i koniec. Wylecz się z tego egoisty, a potem poszukaj sobie kogoś zaradnego, odpowiedzialnego, kochającego, wiesz takiego normalnego chłopa do życia, a nie do zabawy.

Dziekuje.
Wiesz co jest najśmieszniejsze??
To, ze ja nigdy nie byłam pijana, nie paliłam i nie imprezowalam... dosłownie jesteśmy przeciwieństwami...

14

Takie skrajne połączenia często kończą się fatalnie. Chociaż nawet osoba pijąca mogłaby mieć problem z partnerem, który non stop baluje. Ja na przykład miałam i zakończyłam taki związek. Jest czas i miejsce na wszystko, a to wszystko powinno być z umiarem i odpowiednią wagą, zależną od obowiązków. Może Ciebie to przeciwieństwo kiedyś przyciągnęło, ale wiesz już jak się takie rzeczy kończą. Ważnym jest znaleźć osobę, która jest w podobnym do naszego momencie życia, wtedy mogą być jakieś drobiazgi, przeciwności, ale na wspólnych priorytetach da się budować. Jak jedno baluje, a drugie normalnie żyje to niestety nie idzie tego pogodzić.

15

wariatkax napisał/a:
Nana666 napisał/a:

On juz płaci alimenty. (Nie byliśmy w sądzie, ale ustaliliśmy kwotę i płaci.)
Ja tylko chciałam normalny dom dla mojego dziecka sad

Z nim w domu i tak nie będzie normalnie. Za to oddzielnie macie szansę na względną normalność, jak tylko emocje opadną. Uszy do góry, niejedna osoba wychowała się z rodzicami żyjącymi oddzielnie i "wyszła na ludzi" wink A niewykluczone, że w przyszłości się zakochasz, zwiążesz i będzie w domu mężczyzna, który z chęcią pomoże Ci w tworzeniu tego domu.

16

Czemu on z wami nie pojechał na wakacje tylko poszedł pukać na miasto?
Jak dziecko będzie miało normalny dom jak on ma go gdzieś. Musiałaś iść po alimenty bo Ci dobrowolnie kasy na niego nie dawał nawet.
Nie bądź naiwna i nie wciskaj nam tu bajek ,że Tobie chodzi o dziecko. Sama chcesz do niego wrócić bez względu czy Cię zdradził czy nie i czy dzieckiem się interesuje.Chcesz się poniżać i dawać mu w domu a inne na mieście Twoja sprawa nikt Ci nie zabroni.
Dziwne jego tłumaczenie odnośnie zabawy.Niby kto miałby wam dziecko wychowywać jak obydwoje poszlibyście na balety.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024