Mam na brzuchu owlosienie . Jestem kobieta i to dla mnie niekomfortowe. Chce znowu czuć sie pewna siebie. Co zrobić Malo kosztownego? Mam takie czarne włosy na udach , pupie , okolicach bikini i na sutkach . Uwielbiam morze jeziora latem ale tak okropnie sie zle czuje w stroju kąpielowym. Tak nie komfortowo. Szczescie ze partner moje wady akceptuje. Ja chce znowu poczuc sie komfortowo sama ze sobą
Jest cała masa metod depilacji w bardzo różnych opcjach cenowych.
Osobiście, na wszystko poza okolicami intymnymi (sutki, głębokie bikini) polecam wosk w rolkach do podgrzewacza. Podgrzewacz można kupić na allegro czy aliexpress za naprawdę nieduże pieniądze (ok. 50 zł), a rolki to wydatek ok. 10 zł za sztukę. Jedna rolka wystarcza mi na pełną depilację ciała, ale oczywiście można to robić partiami, rolkę można podgrzewać wielokrotnie aż do pełnego zużycia. Na youtubie można znaleźć bez trudu poradniki, jak się tym posługiwać.
One będą mi odrastać chyba ;/ poczytam sobie więcej
Jak nie chcesz odrastania, to laser u kosmetyczki/dermatologa tylko i to porządny, bo po niektórych włosy po pół roku potrafią odrastać. Tyle, że to już jest droga przyjemność, kilka stów za 1 zabieg na jednej partii ciała (np. łydkach).
Nie ma taniej metody depilacji, która raz na zawsze pozbędzie się włosów. Coś za coś - albo płacisz grubą kasę i masz z głowy na kilka, może nawet kilkanaście lat, albo włosy będą odrastać. Ja przy regularnej depilacji woskiem mam spokój na 2 tygodnie (+ tydzień na zapuszczenie odrostu), a włosy odrastają coraz słabsze.
polecam kupony na grouponie.
ja wykupilam 20 zabiegów laserowych za 400 zl - wiec sie oplaca.
Słuchaj nadmierne owłosienie może być powodowane przez zbyt wysoki poziom testosteronu - może warto sprawdzić czy jest tak u Ciebie i wyleczyć przyczynę?
Dokladnie, jak wyzej. Za duzy pozniom testosteronu, ja rowniez sie z tym zmagam.. Ginekolor sam zaproponowal mi badania, po wywiadzie na pierwszej wizycie.