Kurs przedmałżeński - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Kurs przedmałżeński

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Kurs przedmałżeński

Witajcie. wink

Mam sprawę. Nie posiadam nauk przedmałżeńskich, na religię uczęszczałem, więc na świadectwie ze szkoły średniej religię mam zaliczoną.

Jednak chodzi mi o ten nieszczęsny kurs tongue

Czy żeby wziąć ślub wystarczy przejść tylko np. Weekendowy kurs przedmałżeński? Moja dziewczyna ma nauki, ale ja ich nie mam, dlatego chcę zrobić z nią ten weekendowy kurs. Czy to wystarczy, żeby ksiądz udzielił nam ślubu?

Pozdrawiam wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kurs przedmałżeński

Niestety nie wystarczy:(
Oprócz tego weekendowego kursu trzeba mieć jeszcze poradnie przedślubną zaliczoną czyli spotkania z Paniami, które uczą metody kalendarzykowej.
Wiem co mówię bo niedawno skończyłam obydwa kursy i obydwa są obowiązkowe.Ten weekendowy robi się szybko  w trzy dni płacisz i z głowy a na tą poradnie przedślubną trzeba chodzić trzy msc . Spotkania z księdzem jedna niedziela w msc trzy razy i trzy spotkania z Paniami z poradni. Można dogadać się z Paniami by tych indywidualnych spotkań było mniej ale te główne trzy niedziele gdzie jest spotkanie w grupie trzeba być.
Podsumowując:
1.nauki weekendowe kurs przedmałżeński
2.poradnia przedślubna raz w msc 3 razy niedziela grupowo plus 3 spotkania indywidualne.

3

Zależy pewnie od księdza nie łam się, dziś uwarunkowania polityczne bardzo panów księży zmobilizowały do swoich kaprysów ale księża są różni więc pewnie warto popytać znajomych.

4

To zależy od księdza. Ja nie miałam żadnych nauk przedmałżeńskich.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Kurs przedmałżeński

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024