Czy faceci lubią nieśmiałe kobiety? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy faceci lubią nieśmiałe kobiety?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 102 z 102 ]

66

Odp: Czy faceci lubią nieśmiałe kobiety?

W sumie to nawet nie jest fakt, a raczej możliwość jego zaistnienia. Uff, uspokoiłem się.

Zobacz podobne tematy :

67

ósemka napisał/a:

subtelna, nieśmiała i cicha

Wszystkie kobiety, które mógłbym tak określić i z którymi się spotykałem, okazały się po prostu... niezainteresowane. Nie znam żadnej kobiety, która będąc zainteresowaną, nie przełamałaby nieśmiałości.

68

Może jedną z przyczyn może być fakt, że w nieśmiałości kobiet, które poznałeś nie chodziło o wartość moralną zachowania, ale o kwestię podobania się, o wywoływanie odpowiedniego wrażenia.
Sposób prezentacji siebie, pokazania siebie takim, jakim chcielibyśmy być widziani, nieważne jak daleko mijałoby się to z prawdą o nas.

69

Mogłabyś sprecyzować, bo nie do końca rozumiem smile Na czym polegała ich nieśmiałość?

70

Na tym, że sama dla siebie nie jest najważniejszym decydentem w kwestii, czy jest atrakcyjna i postępuje właściwie, a decyzje o tym niejako oddaje innym. Jeżeli z Twojej strony płynęły sygnały dotyczące akceptacji, dziewczyna poczuła się bezpiecznie i nabrała pewności siebie o ile jej skromność nie była udawana.
Osoba nieśmiała zwykle charakteryzuje się biernością społeczną, wycofuje się z kontaktów, milczy lub mówi niewiele, ścisza głos i unika kontaktu wzrokowego. W gronie obcych sobie osób czuje się nieswojo. Woli być bierna i pozostawać niepostrzeżona niż nawiązywać nowe znajomości i wchodzić w relacje. Doświadcza zażenowania, skrępowania i lęku i jest to tak głębokie, że prędzej z czegoś zrezygnuje, niż odważy się na cokolwiek. To nie mija a nawet się pogłebia, jesli nic się w tym kierunku nie robi.
Dlatego, że nieśmiałość oceniana jest za słabość, każdemu nieśmiałemu zależy na pozbyciu się tej przypadłości, tworzy zatem wizerunek,  który zbudowany jest niestety na zasadzie negacji prawdziwych cech, co w konsekwencji staje się zupełnym przeciwieństwem i nieprawdą o nas.

71 Ostatnio edytowany przez tomekk_33 (2016-10-04 20:24:58)

ósemka napisał/a:

Na tym, że sama dla siebie nie jest najważniejszym decydentem w kwestii, czy jest atrakcyjna i postępuje właściwie, a decyzje o tym niejako oddaje innym. .

Jak to odwrócić? Jak stać się samemu decydentnem w kwestii np atrakcyjności bez pozytywnych opinii ze strony otoczenia?

Dlatego, że nieśmiałość oceniana jest za słabość, każdemu nieśmiałemu zależy na pozbyciu się tej przypadłości, tworzy zatem wizerunek,  który zbudowany jest niestety na zasadzie negacji prawdziwych cech, co w konsekwencji staje się zupełnym przeciwieństwem i nieprawdą o nas.

Na podstawie jakich negacji prawdziwych cech osoba nieśmiała tworzy swój fałszywy wizerunek? Jakie to cechy fałszywe uwydatnia, a jakie prawdziwe ukrywa?

72

Myślę że Tomkowi chodziło o to żeby nie przypisywać szczęścia do drugiego człowieka i nie na siłę starać się komuś przypodobać, być jak pies który leci do nogi. Bo większość facetów teraz taka jest, aż czasami mi wstyd jak tak się z boku patrze na ich starania. Ja żebym miał do kogoś "startować" to musiałbym mieć przynajmniej minimalna pewność że ta osoba mnie lubi i też co czuje. Raczej nie zdecydowałbym się próbować poderwać kobietę która mnie kompletnie nie zna jak np na ulicy, sklepie czy gdzieś w miejscu publicznym. I też jestem zdania że nie powinno traktować kobiety jakoś szczególniej, raczej tak jak każdego po równo. I nie stawiać sobie na piedestale męskiego członka czy kobiece ciało, bo to przemija, starzeje się i gnije. Są wartości ważniejsze niż popęd seksualny.
Nieśmiałe dziewczyny lubię dlatego że sam jako osoba nieśmiała i małomówna lepiej się czuje w towarzystwie takiej osoby, nadajemy na podobnych "falach". I nie ma tutaj nic do rzeczy że ma niskie wymagania jak to ktoś napisał bo wcale nieśmiała osoba mieć takich nie musi, ba czasami wręcz przeciwnie. Ale ja jak kiedyś pisałem sam nie mam dużych wymagań co do wyglądu i majętności dziewczyny, może być nawet biedna jak mysz kościelna. Sam jestem na rencie socjalnej i byłbym hipokrytą żebym wymagał biznes woman.

73

ósemka napisał/a:

Na tym, że sama dla siebie nie jest najważniejszym decydentem w kwestii, czy jest atrakcyjna i postępuje właściwie, a decyzje o tym niejako oddaje innym. Jeżeli z Twojej strony płynęły sygnały dotyczące akceptacji, dziewczyna poczuła się bezpiecznie i nabrała pewności siebie o ile jej skromność nie była udawana.
Osoba nieśmiała zwykle charakteryzuje się biernością społeczną, wycofuje się z kontaktów, milczy lub mówi niewiele, ścisza głos i unika kontaktu wzrokowego. W gronie obcych sobie osób czuje się nieswojo. Woli być bierna i pozostawać niepostrzeżona niż nawiązywać nowe znajomości i wchodzić w relacje. Doświadcza zażenowania, skrępowania i lęku i jest to tak głębokie, że prędzej z czegoś zrezygnuje, niż odważy się na cokolwiek. To nie mija a nawet się pogłebia, jesli nic się w tym kierunku nie robi.

To chyba trafiam na dziewczyny, które wyłącznie wg własnej opinii są nieśmiałe. Sam bardziej skłaniałbym się ku określeniu - introwertyczne. Owszem osoby te nie brylowały w grupie, nie były wodzirejami imprez, ale rozkręcały się w towarzystwie 2-3 osobowym. Dodatkowo po lepszym poznaniu, wychodziło inne 'ja' - ironia, pewne siebie wypowiedzi na istotne tematy + nieszczególna chęć kompromisu, czasami nawet delikatna złośliwość. A to wszystko po pojawieniu się "poczucia" jakiejś pewności zamiarów z mojej strony. A ja miałem wówczas dysonans poznawczy...

74

tomekk_33 napisał/a:
ósemka napisał/a:

Na tym, że sama dla siebie nie jest najważniejszym decydentem w kwestii, czy jest atrakcyjna i postępuje właściwie, a decyzje o tym niejako oddaje innym. .

Jak to odwrócić? Jak stać się samemu decydentnem w kwestii np atrakcyjności bez pozytywnych opinii ze strony otoczenia?

Na podstawie jakich negacji prawdziwych cech osoba nieśmiała tworzy swój fałszywy wizerunek? Jakie to cechy fałszywe uwydatnia, a jakie prawdziwe ukrywa?

Zaobserwowałam różne, głównie u mężczyzn.

Stosowanie przemocy jako formy obrony przed wydaniem własnej nieśmiałości, strachu, lęku przed oceną. Takie działanie w myśl zasady: zastosuję siłę, żeby nie przyszło Ci na myśl mnie oceniać lub pomyśleć, że jestem słaby.

Również poprzez autorytarny styl zarządzania - nie znosi sprzeciwu i zawsze stawia na swoim.

Wstyd przed kobietami poprzez instrumentalne ich traktowanie.

Niektórzy próbują przyjmować różne pozy - dużo mówią, dowcipkują, odgrywają twardziela, macho, dżentelmena.

Takie maski są mylące dla otoczenia i odstraszają wiele osób, widać tą ich nienaturalność, uważam zatem, że lepiej pozostać sobą ze swoją nieśmiałością, niż być śmiesznym lub źle zrozumiałym.

Myślę, że podstawowym problemem w przeżyciach osób zakłopotanych jest niepokój z powodu poczucia bycia ocenianym i prawdopodobnie w dużej mierze ta kwestia jest sednem nieśmiałości.

Więc może nie należy na silę walczyć z nieśmiałością tylko popracować nad tym alby ocena innych nie miała na nas, aż tak ogromnego wpływu. Udało mi się to przezwyciężyć, choć zajęło trochę czasu.

Czuję, że jestem lubiana i każdy czuje się dobrze w moim towarzystwie, i chociaż głównie dotyczy to pracy sprawia mi to przyjemność - taka mała satysfakcja. Przede wszystkim ogromną zaletą osób nieśmiałych jest to, że lubią i umieją słuchać innych ludzi i ja to wykorzystałam. Reszta potoczyła się sama, naturalnie bez przybierania masek przed ludźmi –  lubię ludzi a oni to czują.

75

ósemka napisał/a:

Czyżby mężczyźni częściej przywdziewali maski, niż kobiety? Śmiem wątpić.

Stosowanie przemocy jako formy obrony przed wydaniem własnej nieśmiałości, strachu, lęku przed oceną. Takie działanie w myśl zasady: zastosuję siłę, żeby nie przyszło Ci na myśl mnie oceniać lub pomyśleć, że jestem słaby.

Również poprzez autorytarny styl zarządzania - nie znosi sprzeciwu i zawsze stawia na swoim.

Niektórzy próbują przyjmować różne pozy - dużo mówią, dowcipkują, odgrywają twardziela, macho, dżentelmena.

Takie maski są mylące dla otoczenia i odstraszają wiele osób, widać tą ich nienaturalność, uważam zatem, że lepiej pozostać sobą ze swoją nieśmiałością, niż być śmiesznym lub źle zrozumiałym.

Myślę, że podstawowym problemem w przeżyciach osób zakłopotanych jest niepokój z powodu poczucia bycia ocenianym i prawdopodobnie w dużej mierze ta kwestia jest sednem nieśmiałości.

Więc może nie należy na silę walczyć z nieśmiałością tylko popracować nad tym alby ocena innych nie miała na nas, aż tak ogromnego wpływu. Udało mi się to przezwyciężyć, choć zajęło trochę czasu.

Czuję, że jestem lubiana i każdy czuje się dobrze w moim towarzystwie, i chociaż głównie dotyczy to pracy sprawia mi to przyjemność - taka mała satysfakcja. Przede wszystkim ogromną zaletą osób nieśmiałych jest to, że lubią i umieją słuchać innych ludzi i ja to wykorzystałam. Reszta potoczyła się sama, naturalnie bez przybierania masek przed ludźmi –  lubię ludzi a oni to czują.

Nie zgodzę się z tym, że to tylko nieśmiali mają taką tendencję, do przywdziewania masek i zwodzenia w pole tym innych ludzi. Maski przywdziewają też ludzie "śmiali", którzy też chcą lepiej wypaść przed otoczeniem, coś ugrać przez to dla siebie. Gdy uczestniczyłem w terapii grupowej zaskoczyły mnie właśnie śmiałe, wygadane, "pewne siebie" kobiety, które dość szybko zrzucały te maski, pod którymi kryły się lęki, poczucie niskiej wartość i małe skrzywdzone dziewczynki, gotowe rozmaitymi manipulacjami, przywdziewaniem rozmaitych masek ugrać to, czego potrzebowały - akceptacji, podziwu, czy zainteresowania.

76

tomekk_33 napisał/a:
ósemka napisał/a:

Czyżby mężczyźni częściej przywdziewali maski, niż kobiety? Śmiem wątpić.

Nie zgodzę się z tym, że to tylko nieśmiali mają taką tendencję, do przywdziewania masek i zwodzenia w pole tym innych ludzi. Maski przywdziewają też ludzie "śmiali", którzy też chcą lepiej wypaść przed otoczeniem, coś ugrać przez to dla siebie. Gdy uczestniczyłem w terapii grupowej zaskoczyły mnie właśnie śmiałe, wygadane, "pewne siebie" kobiety, które dość szybko zrzucały te maski, pod którymi kryły się lęki, poczucie niskiej wartość i małe skrzywdzone dziewczynki, gotowe rozmaitymi manipulacjami, przywdziewaniem rozmaitych masek ugrać to, czego potrzebowały - akceptacji, podziwu, czy zainteresowania.

Zgadzam się z Tobą, dotyczy to zarówno mężczyzn jak i kobiet i prawdą jest, że maski przyjmują nie tylko nieśmiali ale wszyscy ludzie, którzy chcą przed otoczeniem coś ukryć. Skupiłam się głównie na swoich obserwacjach osób nieśmiałych z mojego otoczenia, nie uczestniczyłam w żadnych terapiach.

77

To zależy wink jednak faceci sa wzrokowcami. Na pewno nie lubią dziewczyn przesadnie dominujących lub agresywnych

78 Ostatnio edytowany przez ósemka (2016-10-06 19:29:50)

Ewcia, ja sama takich unikam:)

79

Czy faceci lubią nieśmiałe kobiety?
Wszystko zależy od mężczyzny - jeden lubi takowe, bo widzi coś więcej niż tylko nieśmiałość, bo lubi odkrywać, bo taka kobieta jest często tajemnicą i wyzwaniem. Inni nie lubią takich kobiet, bo nie lubią się starać, wymyślać, decydować o wszystkim, bo mogą uznać za sztywniarę albo nudziarę. I nie ma reguły na to.
Jest jednak oczywiste, że nieśmiałość ogranicza. Kobiety śmielsze, aktywniejsze potrafią być bardziej atrakcyjne dla faceta i niekoniecznie przez sam wygląd, ale sposób bycia, energię swoją. I tutaj kobiety nieśmiałe są w dużo gorszej sytuacji... Co nie oznacza, że są gorsze wcale.
Pozdrawiam.

80

Moim zdaniem jest dużo chłopaków, którym podobają się nieśmiałe kobiety wink Mój chłopak lubi takie bo jest ze mną big_smile Jeżeli dziewczyna jest nieśmiała to nie znaczy , że nie szanuje siebie i leci na byle kogo kto do niej zagada

81

Uważam, że nie da sie jednoznacznie odpowiedzieć jakie kobiety są bardziej atrakcyjne, dla mężczyzn. Jedni mogą uważać, że kobieta pewna siebie jest zarozumiała, inni że zna swoją wartość i mocno stąpa po ziemi. Natomiast kobiety nieśmiałe niektórzy ocenią jako osobę, która ma malo do zaoferowania i nie jest towarzyska, a następny, że jest delikatna i potrzebuje troski mężczyzny. Wszystko zależy od indywidualnych preferencji i spojrzenia na świat.

82

karolinaxopop napisał/a:

Uważam, że nie da sie jednoznacznie odpowiedzieć jakie kobiety są bardziej atrakcyjne, dla mężczyzn. Jedni mogą uważać, że kobieta pewna siebie jest zarozumiała, inni że zna swoją wartość i mocno stąpa po ziemi. Natomiast kobiety nieśmiałe niektórzy ocenią jako osobę, która ma malo do zaoferowania i nie jest towarzyska, a następny, że jest delikatna i potrzebuje troski mężczyzny. Wszystko zależy od indywidualnych preferencji i spojrzenia na świat.

Jest oczywiste, że nieśmiała osoba może się podobać, że może być ciekawa, że można ją lubić. Nie należy jednak mylić tego z atrakcyjnością. Atrakcyjność to wiele czynników - wygląd, charakter, sposób bycia, empatia. I biorąc pod uwagę to nieśmiałe kobiety są mniej atrakcyjne jednak. Bo ich nieśmiałość ogranicza możliwości poznania partnera... Jak również wpływa na postrzeganie przez mężczyzn. Nieśmiała kobieta rzadko podejdzie do faceta, rzadko zainicjuje rozmowę, bywa że nie widzi swojego piękna, że nie wierzy w siebie, jest często zamknięta w sobie a to nie buduje jej atrakcyjności a wręcz przeciwnie. Ogranicza ją.

83

Ja jestem nieśmiała i jakoś nie narzekam. Czasy są bardzo łaskawe, bo przez internet możesz poznać masę ludzi i może ktoś będzie akurat dla Ciebie odpowiedni smile Mój chłopak też jest nieśmiały i jakoś sobie razem radzimy. Jest wiele innych cech, na które się o wiele bardziej zwraca uwagę. Nieśmiałość po czasie też nieco przechodzi. No i wielu mężczyzn z mojego otoczenia nie lubi głośnych i bardzo pewnych siebie kobiet, chociaż nie mówię, że jest to jedyna alternatywa dla tych nieśmiałych.

84

Olafia napisał/a:

No i wielu mężczyzn z mojego otoczenia nie lubi głośnych i bardzo pewnych siebie kobiet, chociaż nie mówię, że jest to jedyna alternatywa dla tych nieśmiałych.

Wydaje mi się, że w ogóle głośne i bardzo pewne siebie osoby niespecjalnie cieszą się sympatią, a to dlatego, że można odnieść wrażenie, że ich postawa nie jest do końca naturalna, a raczej stanowi coś na kształt zasłony dymnej - wynika z potrzeby ukrycia czegoś, na przykład (paradoksalnie) własnej niepewności.

85

Olinka napisał/a:
Olafia napisał/a:

No i wielu mężczyzn z mojego otoczenia nie lubi głośnych i bardzo pewnych siebie kobiet, chociaż nie mówię, że jest to jedyna alternatywa dla tych nieśmiałych.

Wydaje mi się, że w ogóle głośne i bardzo pewne siebie osoby niespecjalnie cieszą się sympatią, a to dlatego, że można odnieść wrażenie, że ich postawa nie jest do końca naturalna, a raczej stanowi coś na kształt zasłony dymnej - wynika z potrzeby ukrycia czegoś, na przykład (paradoksalnie) własnej niepewności.

Co innego bycie pewnym siebie a bycie przemądrzałą szczekaczką. Nikt nie lubi ludzi, którzy sr*ją wyżej niż d*pę mają.

86

Dokładnie tak - pewność siebie jest pociągająca, ale robienie wokół swojej osoby kupy hałasu i zamieszania już niekoniecznie. Ktoś, kto jest naprawdę (nie na pokaz) pewny siebie, z zasady nie czuje potrzeby ciąglego skupiania na sobie uwagi.

87

Olinka napisał/a:

Dokładnie tak - pewność siebie jest pociągająca, ale robienie wokół swojej osoby kupy hałasu i zamieszania już niekoniecznie. Ktoś, kto jest naprawdę (nie na pokaz) pewny siebie, z zasady nie czuje potrzeby ciągłego skupiania na sobie uwagi.

A wręcz czuje politowanie dla takich osób.

Ostatnio dostałem maila z reprymendą od "takiej" osoby co się obruszyła, że napisałem jej maila zaczynając od "witaj".

Chyba jej się w życiu nudzi albo jeszcze kopa w zad porządnego nie dostała.

Alergicznie na mnie to działa...

88

Jeśli chcesz zbudować dobrą relację przede wszystkim bądź sobą. Nie sugeruj się co mężczyźni wolą i jakie mają oczekiwania, po prostu bądź sobą. Oczywiście, że mężczyźni lubią kobiety delikatne, aby czuć, że są im potrzebni i potrzebują ich troski i męskości, jednak lubią również kobiety niezależne i silne. Dlatego też ciężko jest jednoznacznie stwierdzić, bo to totalnie indywidualna sprawa smile

89

Z tego co rozmawiam z kobietami i mężczyznami, zarówno pewność siebie jak i lekka nutka nieśmiałości jest potrzebna. Nie spotkałem jeszcze mężczyzny, który lubił by wyłącznie dominację u kobiet(Przesadną, połączoną z zarozumiałością i arogancją), ale nie spotkałem też takiego, któremu podobała by się dziewczyna, która nigdy nic nie mówi, nie dzieli się swoimi przeżyciami i w ogóle najchętniej to by siedziała ciągle  w domu i leżała w łóżku. Skrajności są złe, czasem pcha nas w jedną lub w drugą stronę w zależności od tego, co lubimy w płci przeciwnej albo w zależności od tego co lubimy w samych sobie. Niemniej jednak, ja uważam że dla każdego coś miłego. Jeśli nie jesteś przesadnie nieśmiała, ale nie czujesz się bardzo dobrze w towarzystwie i wolisz spędzać czas w mniejszych grupkach, na pewno znajdzie się mężczyzna który to polubi. W drugą stronę działa to tak samo - Jeśli jesteś pewna siebie, lubisz spotykać się z wieloma osobami i przebywać w większym gronie, przyciągniesz faceta, który lubi to samo.

Nie ma możliwości, żeby odpowiedzieć na to pytanie jednym zdaniem, tak albo nie, bo mamy różne osobowości jako ludzie i każdy lubi co innego wink

90

Osobiście uważam, że każda przesada jest zła. Kobieta robiąca dużo zamieszania wokół siebie jednych przyciąga innych odpycha, podobnie z nieśmiałymi dziewczynami - jedni się chcą nimi zaopiekować a inni... czują się znużeni ich "brakiem osobowości" i uważają za "nudziary". Z chorobliwą nieśmiałością trzeba walczyć bo generalnie szkodzi w życiu, osoby pewne siebie lepiej są postrzegane w pracy, ludzie do nich lgną i zwykle więcej osiągają. Sama byłam dość nieśmiała, ale z wiekiem nabieram pewności siebie smile

91

Ocenie to pod siebie . Tak wole nawet niesmiale dziewczyny od pewnych siebie ktore zwyczajnie omijam czesto. Ja wole dziewczyny spokojne ale to tylko ja , nie wypowiadam sie za reszte.

92

Harvey napisał/a:
Olinka napisał/a:
Olafia napisał/a:

Co innego bycie pewnym siebie a bycie przemądrzałą szczekaczką. Nikt nie lubi ludzi, którzy sr*ją wyżej niż d*pę mają.

Ostatnie zdanie chyba najbardziej trafne wink
Ja sama mam w sobie dwie siebie - zależy od nastroju i towarzystwa... Raz bywam cichutka i prawie się nie odzywam, a raz brylują w towarzystwie i to mówię o przypadkach, takich samych, niezależnych czy znam dobrze środowisko czy nie. A co wolą mężczyźni to też mocno indywidualna sprawa...

93

Ja spotkałam tych, którzy lubią śmiałe. Chociaż nawet ta śmiała kobieta musi być chociaż trochę tajemniczna smile

94

Miaida napisał/a:

Ja spotkałam tych, którzy lubią śmiałe. Chociaż nawet ta śmiała kobieta musi być chociaż trochę tajemniczna smile

A czasami musi też udać, że potrzebuje pomocy i nie da sobie rady. wink
Uważam, że faceci raczej wolą nieśmiałe dziewczyny; bo wtedy odnoszę wrażenie, że czują się potrzebni. Dziewczyna pewna siebie, bezpośrednia w kontaktach może czasem zbić ich z tropu, odstraszyć, onieśmielić. smile

95

tylko nie kazdy na to udawanie daje sie nabierac. Moj mowi - dasz rade, wierze w Ciebie. Taka z niego swinia big_smile

96

Mój facet uwielbia nieśmiałe kobiety sam mi to powiedział Wszyscy jego koledzy też tak mają jeden nawet powiedział że stworzy pewien system który będzie pozwalał mu szybko wyszukiwać nieśmiałe kobiety i wykorzystywać ich nieśmiałość Prawdopodobnie chodzi im o to że taką kobietę łatwiej kontrolować i jest ogólnie rzecz biorąc miła ,potulna

97

Angel_Jolie napisał/a:

Mój facet uwielbia nieśmiałe kobiety sam mi to powiedział Wszyscy jego koledzy też tak mają jeden nawet powiedział że stworzy pewien system który będzie pozwalał mu szybko wyszukiwać nieśmiałe kobiety i wykorzystywać ich nieśmiałość Prawdopodobnie chodzi im o to że taką kobietę łatwiej kontrolować i jest ogólnie rzecz biorąc miła ,potulna

Oczywiście wink
Wielu liczy na to, że takiej dziewczynie łatwiej wleźć na głowę i ją zdominować. Wiadomo, że w przypadku kobiety o silnym charakterze (nie ma to nic wspólnego z byciem pyskatą) ten numer nie przejdzie, stąd ta częstokroć wyczuwalna - nawet na tym forum - niechęć i wrogość do kobiety pewnej siebie.

98

Manzanita napisał/a:
Angel_Jolie napisał/a:

Oczywiście wink
Wielu liczy na to, że takiej dziewczynie łatwiej wleźć na głowę i ją zdominować. Wiadomo, że w przypadku kobiety o silnym charakterze (nie ma to nic wspólnego z byciem pyskatą) ten numer nie przejdzie, stąd ta częstokroć wyczuwalna - nawet na tym forum - niechęć i wrogość do kobiety pewnej siebie.

Ale chyba o to chodzi żeby kobieta została zdominowana, przynajmniej w łóżku!

99

Musisz odpowiedzieć sobie na czym polega Twój problem i rozgryźć go od źródła. Kompleksy się nie biorą z nikąd . Czy to na pewno brak pewności siebie czy może lęk przed oceną i dlatego tak ciężko jest Ci przełamać lody ?
Różne czynniki z naszego życia kształtują naszą psychikę. Ale ja radzę się nie przejmować tym, na pewno jest ktoś taki który pokocha Cie taką jaką jesteś i nie staraj się być inna. Bo będziesz nie szcześliwa wybierając partnera na siłę.
Nikt nie jest nas wart jeżeli nie akceptuje naszych wad, zalet wartości (to ostatnie można zmienić )

Angel_Jolie napisał/a:

Ale chyba o to chodzi żeby kobieta została zdominowana, przynajmniej w łóżku!

Serce mi się kraja jak czytam post wyżej .

100

monika755 napisał/a:

Witam wszystkich.
Jestem trochę zakompleksioną kobietą. W zasadzie to dbam o siebie i nie należę może do tych najbrzydszych. Wiem natomiast, że mój problem siedzi u mnie w głowie, a nie na zewnątrz. Chodzi o moje niskie poczucie własnej wartości.
A moim pytaniem jest to, jakie kobiety lubią faceci i czy są tacy, którzy wolą takie nieśmiałe dziewczyny. Bardzo ważne jest tu słowo "wolą", gdyż nie chodzi mi o desperatów, którzy biorą się za każdą. Chodzi mi o takich facetów, którzy rzeczywiście lubią nieśmiałe kobiety i takie są dla nich lepsze od pozostałych. Czy tacy istnieją? A może wasi mężczyźni właśnie tacy są...

Powiem nawet więcej - tacy są więcej warci, jak Ci którzy szaleją za wariatkami wink Istnieją, tylko nie szukaj ich na dyskotekach - tam takich nie ma. na imprezach głównie są chłopcy, co to zaliczyć i nic pozatym. Jesli szukasz madrego i ciepłego faceta, możesz chociaz przez internet, na jakimś forum o twoim hobby? Ja tak poznałam swojego, i od bardzo dawna jestesmy szczęśliwa para, a też jestem nieśmiała smile Świetnie się dogadujemy smile

101

Faceci nie lubią przesadnie nieśmiałych kobiet.Taka prawda.

102

Nie da się odpowiedzieć na to pytanie, wszystko zależy od człowieka, jeden lubi nieśmiałe dziewczyny a drugi woli śmiałe tongue

Posty [ 66 do 102 z 102 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy faceci lubią nieśmiałe kobiety?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024