Oczekiwania a rzeczywistość czyli internetowa randka :). - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Oczekiwania a rzeczywistość czyli internetowa randka :).

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 137 z 137 ]

131

Odp: Oczekiwania a rzeczywistość czyli internetowa randka :).
Tomek4811 napisał/a:
rossanka napisał/a:

(...)
Też tak macie, że wam się nie chce szukać, czy to ja tak mam, nie wiem moze to ze "starości" czy co?

No ja akurat znalazłem kiedy myślałem, że już przegrałem z systemem. Jestem facetem, który jak coś robi to robi to dokładnie. Jak się wziąłem za portale to puściłem od razu kilka różnych profili męskich i żeńskich, tak żeby zrozumieć jak ten system działa i w momencie kiedy zrozumiałem jak ten system działa to zdałem sobie sprawę, że ja zupełnie nie pasuję do ludzi na portalach. Nie jestem w stanie zaadaptować się do reguł gry, które tam panują. Ja się nie nadaję na portale.

Najważniejszą lekcją dla mnie było to, że trzeba opuścić swój "comfort zone". W poszukiwaniu miłości musiałem opuścić moją wioskę (w przenośni) i wyruszyć w świat (częściowo w przenośni smile ). Po drodze oberwałem i to nieźle. Ale! podczas tej przygody zmądrzałem i odnalazłem moją miłość,

D

Zrozumiałam cały post, wiem co chciałeś powiedzieć smile
Właśnie osiągnęłam ten etap.
Aha jednak portale randkowe też nie są dla mnie, wolę rzeczywistość.
Ale nikomu nie odradzam, bo parę osób się tam odnalazło.

Zobacz podobne tematy :

132

Ciekawa sprawa to zdjęcia... Ktoś daje powiedzmy kilka zdjęć, ale jedno jakoś nie pasuje, widać że jest starsze. Oczywiście widać też, że ta osoba na tym jednym zdjęciu wygląda lepiej, młodziej, szczuplej. Czasem zestaw jest większy, zdjęć nawet kilkanaście i kilka wyraźnie "młodszych". Powstaje z tego taki dziwny mix i od razu widać, że coś jest nie tak, że są z innego okresu... Czy to ważne jak ktoś kiedyś się prezentował? Liczy się tylko tu i teraz!

133

ja rzadko kiedy ogladam zdjecia.
a i swoich raczej nie wstawiam, a na pewno nie wysylam przez internet.

134

Lady Loka napisał/a:

Moja historia pierwszych randek przez internet się skończyła poznaniem chłopaka, z którym teraz intensywnie randkuję smile i nie mam problemu z byciem ciągniętą do łóżka, ani z oczekiwaniami, które zostały niespełnione przy pierwszym spotkaniu.
Plus dla mnie zaskoczenie mega, bo to była pierwsza osoba, z którą zaczęłam rozmawiać po zarejestrowaniu się na sympatii.

Powiem Wam, że mam podobnie. Pierwsze zalogowanie i poznałam mężczyznę mojego życia. Nie wiem czy jestem bardzo tolerancyjna dla ludzkich wad czy po prostu mam szczescie, ale po dwoch tygodniach pisania spotkaliśmy się i jesteśmy razem, aż do teraz. A to bylo niemal 4 lata temu.

135

A u mnie kolejny "ciekawy" Pan. Jedyny plus jest taki, że nie było podtekstów erotycznych.Poznałam go przez portal społecznościowy.Poszliśmy do muzeum a mój adorator zaczął odczytywać na głos co znajduje się na każdym eksponacie a do tego komentarze w stylu: "Mieli kasy skoro zamawiali takie drogie meble" albo "o kurcze eksponat z XIV wieku nie spodziewałbym się tego tutaj"i inne. W efekcie w każdej sali spędziliśmy około 15 minut ( albo dłużej). W końcu zaczęłam ignorować jego komentarze i po prostu oglądałam po prostu to co mi się podoba. Chyba zauważył, że coś nie tak bo w końcu przystopował z tą gadką.Dodam, że niektórzy pracownicy się dziwnie patrzyli a on nie rozumiał dlaczego . Oczywiście pod koniec już miałam dość i myślałam tylko żeby już stamtąd wyjść. Poszliśmy na obiad i myślałam, że tam przynajmniej normalnie pogadamy. Mój adorator był bardzo rozmowny tyle, że.. głównym tematem byli jego znajomi, ich zachowania, związki, dziwne relacje itp.Próbowałam oczywiście zmieniać temat, ale ciężko było. Dlatego pod pretekstem zakończyłam spotkanie..Na koniec dowiedziałam się, że jestem wyluzowaną dziewczyną nie to co jakaś tam Olka . Szczerze to wśród wszystkich kobiet które znam nie ma takiej plotkary smile.

136

Ja znam chyba tylko jedna parę która poznała się w taki sposób, a sama zawsze miałam opory przed taką formą poznawania ludzi.

137 Ostatnio edytowany przez Szukający (2016-11-16 11:52:44)

Miło się czyta wasze posty, ale ktoś musi powiedzieć jak jest :
Na chatach randkowych są w 99% aspołeczni ludzie.
Ogólnie jak wyszedłem do ludzi, zauważyłem, że pomiędzy chatem a światem rzeczywistym jest przepaść, na chacie rozmawiamy z monitorem, tylko powiększając nasza aspołeczność.
Dodatkowo, w świecie rzeczywistym, to my wybieramy kobiety i nie musimy domyślać się jak taka kobieta wygląda -> czyli z miejsca mamy parę kroków do przodu.
Kobiety, które szukają na chacie partnera lub mężczyźni w ogóle przez internet to są osoby, z którymi jest coś nie tak po prostu - i tu macie odpowiedź co wam nie wychodzi.
Dlatego jedynym ratunkiem jest dla was wyjście do ludzi i taka jest prawda wink

Posty [ 131 do 137 z 137 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Oczekiwania a rzeczywistość czyli internetowa randka :).

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024