Czy warto zabiegać o tę kobietę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy warto zabiegać o tę kobietę?

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 153 z 153 ]

131

Odp: Czy warto zabiegać o tę kobietę?

Pani ewidentnie się wycofała z układu. Wiesz, naprawdę niewiele kobiet lubi wywieranie presji, a to właśnie robiłeś. Powiem Ci na moim przykładzie. Ja lubię mężczyzn zdecydowanych, konkretnych, takich z jajami. Nie lubię zdrobnień typu: piękne wloski, piękne oczka - tak možna mówić o dzieciach, nie o kobiecie. Wiem że nie chciałeś źle, ale źle się do tego zabrałeś.

Zobacz podobne tematy :

132

alicjawshe5 napisał/a:

Pani ewidentnie się wycofała z układu. Wiesz, naprawdę niewiele kobiet lubi wywieranie presji, a to właśnie robiłeś. Powiem Ci na moim przykładzie. Ja lubię mężczyzn zdecydowanych, konkretnych, takich z jajami. Nie lubię zdrobnień typu: piękne wloski, piękne oczka - tak možna mówić o dzieciach, nie o kobiecie. Wiem że nie chciałeś źle, ale źle się do tego zabrałeś.

Nie zgadzam sie zeby Lesiu wywierał presje. Jakby był zbyt delikatny to pewnie powiedzialybyscie o nim bezjajowiec. Przesadne używanie zdrobnień moze być rzeczywiście nieporządane np. Lesiu zamiast Leszek.

No i poza tym Lesiu nie powinien mieć problemu ze znalezieniem kobiety jakiejkolwiek. Toronto i Montreal to jedne z najbardziej sfeminizowanych miast na świecie.

BTW. W Polsce w dużych miastach jest podobnie. 60% to kobiety i tylko 40% to mężczyźni. Tak przynajmniej gdzieś wyczytałem.

133

Tomek4811 napisał/a:

Nie zgadzam sie zeby Lesiu wywierał presje. Jakby był zbyt delikatny to pewnie powiedzialybyscie o nim bezjajowiec.

oprócz dwóch skrajnych zachowań jest jeszcze cały wachlarz zachowań pośrednich

134

Tomek4811 napisał/a:

(...) No i poza tym Lesiu nie powinien mieć problemu ze znalezieniem kobiety jakiejkolwiek. Toronto i Montreal to jedne z najbardziej sfeminizowanych miast na świecie.

BTW. W Polsce w dużych miastach jest podobnie. 60% to kobiety i tylko 40% to mężczyźni. (...)

Gdyby Lesiu nie miał problemu ze 'znalezieniem kobiety' (skądinąd wielce mówiące sformułowanie), to nie założyłby wątku (chyba że, co podejrzewam, jest trollem). Bo owe 'znalezienie kobiety' ma niewiele wspólnego z ilością mieszkanek, za to wiele ze sposobem myślenia, hierarchią wartości i wynikającym z nich zachowaniem mężczyzny.

135 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-08-02 14:11:03)

Tomek4811 napisał/a:

Nie zgadzam sie zeby Lesiu wywierał presje. Jakby był zbyt delikatny to pewnie powiedzialybyscie o nim bezjajowiec.

Jakby mnie facet po miesiącu znajomości przez internet i jednej wypitej wspólnie kawie namawiał na skasowanie konta na portalu, wyjazd na Kubę i ogólnie planował ze mną życie - czyli wyłączność - to ja bym to odebrała jako presję i zwiewała jak najdalej. Zwłaszcza będąc panią w wieku odpowiednim dla Lesia. "Wielka miłość od pierwszego wejrzenia na całe życie" zdarza się raczej w szkole smile

136

_v_ napisał/a:
Tomek4811 napisał/a:

oprócz dwóch skrajnych zachowań jest jeszcze cały wachlarz zachowań pośrednich

Może zbyt często pieścił jej rączki telefonicznie.

137 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-08-02 15:33:27)

santapietruszka napisał/a:

(...) "Wielka miłość od pierwszego wejrzenia na całe życie" zdarza się raczej w szkole smile

Abstrahując juz od Lesia i jego przesadnego używania zdrobnień to ja tez nie wierzyłem w coś takiego, aż mnie raz w życiu pieprznęło i to skutecznie. Nie jestem typem tzw. romantyka i raczej twardo stąpam po ziemi. Post motrtem stwierdzam, ze była to miłość od pierwszego wejrzenia no i zdarzyło mi sie to 40.

Widzę Panie, ze nie rozumiecie nas facetów. My sie zakochujemy szybciej.
[nieregulaminowy link]

Z tego co ja widzę to Wy odbieracie takie szybkie zakochanie jako coś gorszego. Wasz wybór. Ale z męskiej perspektywy wcale tak nie jest.

138 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-08-02 14:35:05)

Tomek4811 napisał/a:

Widzę Panie, ze nie rozumiecie nas facetów. My sie zakochujemy szybciej.

Z tego co ja widzę to Wy odbieracie takie szybkie zakochanie jako coś gorszego. Wasz wybór. Ale z męskiej perspektywy wcale tak nie jest.

Nie zrozumiałeś, Tomku smile Ja nie zabraniam nikomu zakochać się we mnie od pierwszego wejrzenia smile Ale niech nie wymaga, że ja też mam to zrobić i nie ma prawa napierać, że mam się z nim związać, skoro ja się - jeszcze - nie zakochałam - bo właśnie wtedy jest to wywieranie presji smile
A nawet może zostać odebrane jako nachalność. W najgorszym wypadku - stalking.

Swoją drogą, i tak nie wierzę w takie wielkie miłości, ot, piorun strzelił i żyli długo i szczęśliwie big_smile trzeba się najpierw poznać smile

139 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2016-08-02 15:38:29)

(...)
Nie zrozumiałeś, Tomku smile Ja nie zabraniam nikomu zakochać się we mnie od pierwszego wejrzenia smile Ale niech nie wymaga, że ja też mam to zrobić i nie ma prawa napierać, że mam się z nim związać(...)
Swoją drogą, i tak nie wierzę w takie wielkie miłości, ot, piorun strzelił i żyli długo i szczęśliwie big_smile trzeba się najpierw poznać smile

Nikt sie we mnie od pierwszego wejrzenia nie zakochał wiec nie wiem jakbym to odebrał. Z mojej strony powiedzenie kobiecie, ze ja kocham jest zwykłym stwierdzeniem stanu rzeczy. Mniej więcej coś w stylu jak akcje idą w gore, jutro będzie padać, itp. itd. Obiektywne okoliczności. Co kobieta z tym zrobi to juz jej sprawa. Ja sie określiłem. I nie mowię tego każdej przypadkowo napotkanej lasce. Milosc wyznałem tylko kilku kobietom przez całe życie. W związku jest zawsze tak, ze jedna osoba zakochuje sie wcześniej niz druga.

Co ciekawe wcale nie trzeba sie znać na wskroś, zeby sie zakochać a z drugiej strony mozna sie znać bardzo dobrze i nie kochać. Tzw. wypalony związek. Z badań wynika ze ludzie którzy są ze sobą bo sie zakochali od pierwszego wejrzenia nie tworzą mniej lub bardziej trwałych związków.

140

Tomek4811 napisał/a:

Co ciekawe wcale nie trzeba sie znać na wskroś, zeby sie zakochać. Można sie znać bardzo dobrze i nie kochać. Tzw. wypalony związek. Z badań wynika ze ludzie którzy są ze sobą bo sie zakochali od pierwszego wejrzenia nie tworzą mniej lub bardziej trwałych związków.

Wydaje mi się, że zakochanie nader często mylone jest z zauroczeniem, a słowo miłość nadużywane.

141 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2016-08-02 15:47:54)

Olinka napisał/a:
Tomek4811 napisał/a:

Co ciekawe wcale nie trzeba sie znać na wskroś, zeby sie zakochać. Można sie znać bardzo dobrze i nie kochać. Tzw. wypalony związek. Z badań wynika ze ludzie którzy są ze sobą bo sie zakochali od pierwszego wejrzenia nie tworzą mniej lub bardziej trwałych związków.

Wydaje mi się, że zakochanie nader często mylone jest z zauroczeniem, a słowo miłość nadużywane.

Zapewne tak. Z drugiej strony widzę tendencje do narzucania jedynej słusznej drogi do tego czy i jak mozna sie zakochać i operowania schematami w tej kwestii podczas gdy to czy, kiedy i jak zakochujemy sie jest czymś bardzo osobistym.

142

Tomek4811 napisał/a:

(...)
Nie zrozumiałeś, Tomku smile Ja nie zabraniam nikomu zakochać się we mnie od pierwszego wejrzenia smile Ale niech nie wymaga, że ja też mam to zrobić i nie ma prawa napierać, że mam się z nim związać(...)

Nikt sie we mnie od pierwszego wejrzenia nie zakochał wiec nie wiem jakbym to odebrał. Z mojej strony powiedzenie kobiecie, ze ja kocham jest zwykłym stwierdzeniem stanu rzeczy. Mniej więcej coś w stylu jak akcje idą w gore, jutro będzie padać, itp. itd. Obiektywne okoliczności. Co kobieta z tym zrobi to juz jej sprawa. Ja sie określiłem. I nie mowię tego każdej przypadkowo napotkanej lasce. Milosc wyznałem tylko kilku kobietom przez całe życie. W związku jest zawsze tak, ze jedna osoba zakochuje sie wcześniej niz druga.

Co ciekawe wcale nie trzeba sie znać na wskroś, zeby sie zakochać a z drugiej strony mozna sie znać bardzo dobrze i nie kochać. Tzw. wypalony związek. Z badań wynika ze ludzie którzy są ze sobą bo sie zakochali od pierwszego wejrzenia nie tworzą mniej lub bardziej trwałych związków.

Oj tam, oj tam - człowiek 15 lat był sam, spotkał niby "bratnią" duszę i zwyczajnie zakochał się jak małolat i tutaj popełnił błąd, obiekt jego westchnień zobaczył,  że facet jest za szybki , że się zaangażował,więc postanowiła ,że jednak nic z tego nie będzie,bo zwyczajnie zlękła się. wink Gdyby działał rozważnie, powolutku,może babki by nie wystraszył. A teraz pozostało mu jedynie czekać, co będzie dalej.

143

Powiedziałeś jej, że zawieszasz, powinna zrobić to samo, a w każdym razie jakoś odnieść się do Twojej deklaracji. Jeśli tego nie zrobiła, raczej traktuje Cię jako jeden z "przystanków" na drodze do tego Właściwego. Radziłabym nie iść w to dalej, bo będziesz cierpiał...

144

kariatyda napisał/a:

Powiedziałeś jej, że zawieszasz, powinna zrobić to samo, a w każdym razie jakoś odnieść się do Twojej deklaracji. Jeśli tego nie zrobiła, raczej traktuje Cię jako jeden z "przystanków" na drodze do tego Właściwego. Radziłabym nie iść w to dalej, bo będziesz cierpiał...

A jak ma traktować człowieka, którego raz widziała na oczy?

145

kariatyda napisał/a:

Niby dlaczego kobieta miała zawiesić konto po jednym spotkaniu? Z resztą autor, zawiesił konto chyba na pokaz, bo sam napisał, że wchodził na serwis, popatrzeć sobie na jej fotki, a przy okazji sprawdzić, czy dalej ma konto i logowania na nim.
Autor z własnej woli zdeklarował zawiesić swoje konto, do czego tu się odnosić? Dorosły jest, jego wola.

146 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-08-02 21:30:04)

No, z tym zawieszaniem konta po jednej kawie to ja też nie rozumiem. Czy te panie, które twierdzą, że powinna zawiesić też są tak zdesperowane jak Autor wątku i zawieszają swoje ewentualne konta od razu, jak jakiś facet się zlituje i zaprosi na kawę? Bo nie sądzę. Więc dlaczego tak oceniacie inną kobietę?

Ja jestem właśnie po 3 randce, a pochwalę się, a co big_smile Konto nadal mam.

147

No, z tym zawieszaniem konta po jednej kawie to ja też nie rozumiem. Czy te panie, które twierdzą, że powinna zawiesić też są tak zdesperowane jak Autor wątku i zawieszają swoje ewentualne konta od razu, jak jakiś facet się zlituje i zaprosi na kawę? Bo nie sądzę. Więc dlaczego tak oceniacie inną kobietę?

Ja jestem właśnie po 3 randce, a pochwalę się, a co big_smile Konto nadal mam.

Hymm, może takie zwieszenie wirtualnego konta z obu stron, oznacza, tyle co kiedyś w realu hasło " chodzimy ze sobą ".  lol

148 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-08-02 21:49:15)

diana-1971 napisał/a:

Hymm, może takie zwieszenie wirtualnego konta z obu stron, oznacza, tyle co kiedyś w realu hasło " chodzimy ze sobą ".  lol

To ja może mam złe doświadczenia i traumę z przeszłości, bo nikt nie chciał ze mną chodzić od razu, jak mnie zobaczył, tylko dopiero po jakimś czasie big_smile

Zawiesza się, jak już wiadomo, że są jakieś wspólne plany co do relacji. A nie po jednej kawie. A przynajmniej tak mi się wydaje... Wiadomo, że są wyjątki, piorun strzeli i grom z jasnego nieba, i miłość po grób - no, ale nie czarujmy się, to raczej rzadkie zjawisko w przyrodzie.
Zawiesza się/kasuje samodzielnie, po podjęciu takiej decyzji - że już nikogo nie szukam. A nie po rozkazie od drugiej osoby - ja zawiesiłem, to Ty też.
A już kompletnie nie rozumiem właśnie tego zawieszania na pokaz - ja zawieszę, ale będę sprawdzać, czy Ty też big_smile O czym zresztą wspomniałam na samym początku wątku big_smile To takie "chodzimy ze sobą, ale nie dorosłem do małżeństwa" big_smile

149

Gorzej, jak się samo zawiesi z powodu błędu na serwerze tongue

150 Ostatnio edytowany przez Gosia1962 (2016-08-03 14:25:11)

Witam, Lesio.
Jestes kolejnym Forumowiczem, ktory ma dylemat, zadaje pytania  i wszystkie odpowiedzi, ktore otrzymuje- odrzuca.
Jak dla mnie jestes desperatem. Od takich facetow normalne kobiety uciekaja, gdzie pieprz rosnie. Obrales tempo nieadekwatne do sytuacji. Sprawiasz wrazenie starej pierdoly. Twoj styl pisania i "kochania" jest jak sprzed stu lat. Ja tez juz  nie jestem jakas malolata, ale jakby mi facet posuwal takie staromodne pierdoly, to ucieklabym w sina dal. Nawet se za cycka nie potrzymales, a juz  jestes zazdrosny i zaborczy, snujesz plany na cale zycie. Matkobosko......Z tego co wyczytalam- spotkales sie n nia tylko raz? czy cos przeoczylam?
Po jednym razie snujesz plany? cos tam jej zabraniasz? robisz wyrzuty, ze profil nie skasowany? piszesz o milosci i adorowaniu? Chlopie. Tys sam to zniweczyl. Nie znam normalnej kobiety, ktora spotkalaby sie z toba ponownie.

Nie gniewaj sie za moje slowa, ale ja ciebie tak postrzegam. Nie chce cie ranic,  chce toba potrzasnac! Bo normalne odpowiedzi do ciebie nie docieraja.
Z tej maki chleba nie bedzie. Wystraszyles ja na Amen.
Piszesz, ze wychowales dzieci (i pieski omg....),  sam. Chwala ci za to.
Ale nie oczekuj tu za to Ochow i Achow. Ile kobiet samotnych na calym swiecie odwala taka sama robote?
I wreszcie: czemu nie miales wigilli, choinki, Wielkanocy? Bo co? bo Baby nie miales??????
Idac tokiem twojego myslenia-ZADNA SAMOTNA MATKA tez nigdy nie  ma Wigilii? Ludzie kochane, trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam....powiedzialby Pawlak...

Uspokoj sie z tym twoim kochaniem, ty jej odciales tlen. Udusiles ja. Wymagasz od niej rzeczy, ktorych nie masz prawa wymagac, np. zamykanie konta na portalu. Konto mozna i trzeba zamknac wtedy, gdy zadeklarujecie OBOJE, ze JESTESCIE PARA.
Na przyszlosc daje ci rade: nie pedz w tym twoim kochaniu takim tempem. To chore. Bardzo chore. Nabierz wyrzucia i dystansu w nawiazywaniu nowych znajomosci. daje ci ta rade, bo mysle, ze twoja wybranka decyzje juz podjela. Tym bardziej, ze dobrze wyglada i moze w kawalerach przebierac.
A na koniec powiem:

Ja tez nie mieszkam w PL, bylam jakis czas temu  w Kanadzie i u znajomych mialam przyjemnosc poznac osobe podobna do ciebie. Taki pewien profesorek matematyki... mieszka wlasnie  kolo Toronto. To ty?

151 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2016-08-05 22:57:24)

@Ladiez
Zrobilem troche inner-post-processing smile tego co Lesiu napisal o zawieszaniu konta po spotkaniu kogoś kto dobrze rokuje i doszedłem do wniosku, ze to ma sens!!!!! Jeśli drogie Panie nadal aktywnie szukacie nowego faceta pomimo, ze juz z kimś mieliście jedna randkę i umawiacie sie na druga to wysyłacie sygnał, który preferuje gości którym zwisacie. Faceci którym na Was na prawdę zależy wymiękną. Mnie nie ma na portalach i mam nadzieje, ze nigdy tam nie wrócę ale wydaje mi sie ze swiadomosc ze "moja" Królowa Lodu nadal kręciła z innymi facetami przetrącił kręgosłup całemu przedsięwzięciu. I tutaj nie chodzi o roszczenie sobie prawa własności do kogokolwiek tylko o sygnał jaki wysyłacie do potencjalnego kandydata. Co z ta rada zrobicie to Wasza sprawa ale tak wpadłem na pomysł ze Lesiu may not be such a crazy guy after all smile

152

A jak się nie uda z jakiegoś powodu to co odwiesić konto a jeśli nie da się odwiesić to co spalony most

153

Tomek4811 napisał/a:

@Ladiez
Zrobilem troche inner-post-processing smile tego co Lesiu napisal o zawieszaniu konta po spotkaniu kogoś kto dobrze rokuje i doszedłem do wniosku, ze to ma sens!!!!! Jeśli drogie Panie nadal aktywnie szukacie nowego faceta pomimo, ze juz z kimś mieliście jedna randkę i umawiacie sie na druga to wysyłacie sygnał, który preferuje gości którym zwisacie. Faceci którym na Was na prawdę zależy wymiękną. Mnie nie ma na portalach i mam nadzieje, ze nigdy tam nie wrócę ale wydaje mi sie ze swiadomosc ze "moja" Królowa Lodu nadal kręciła z innymi facetami przetrącił kręgosłup całemu przedsięwzięciu. I tutaj nie chodzi o roszczenie sobie prawa własności do kogokolwiek tylko o sygnał jaki wysyłacie do potencjalnego kandydata. Co z ta rada zrobicie to Wasza sprawa ale tak wpadłem na pomysł ze Lesiu may not be such a crazy guy after all smile

Trochę to wyidealizowane i mocno przefiltrowane przez Twoją osobistą historię z tą Lejdi i życzeniowy scenariusz.
Niestety (albo stety) w życiu ludzie nie zakochują się w sobie z reguły po 1-szym czy 2-gim spotkaniu 'na zabój', tak żeby usuwać konta rzucać pracę czy jechać na drugi koniec świata za "ukochaną/-nym".

Druga rzecz, to co w sytuacji gdy kobieta nie usuwa konta, a facet wcale nie reaguje tak jak Ty?
Tylko dalej się stara, dalej chce się spotykać?

Gej czy nienormalny? wink

Posty [ 131 do 153 z 153 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy warto zabiegać o tę kobietę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024