moje cudowne życie po rozwodzie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » moje cudowne życie po rozwodzie

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 232 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 15,029 ]

326 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-11 13:04:09)

Odp: moje cudowne życie po rozwodzie

A teraz dedykacja dla Bacy z jednoczesnym przesłaniem dla naszych czytelniczek:

Jeżeli chcecie poczuć "prowdziwe kochanie" musicie pojechać w góry smile

Zobacz podobne tematy :

327 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-07-11 13:21:21)

Lilka , ale trafiłaś z tym video - mix les paroles i dźwięku :-) I są tam migawki z tego, co lubię : mikrofon, na przykład wink,

J'adore ça !
http://www.komputerswiat.pl/media/2011/59/1754962/lubie-to-zaj.jpg

No to ja pozdrawiam tą Twoją fille. smile Moja siostrzenica skomentowała ten utwór: Ale super! Ale czadzik! wink Wszystkie Dziewczyny lubią język miłości chyba - bez względu na wiek. smile

Wiecie, że moim ulubionym kolorem jest biały . W języku miłości to Blanche smile

Nie brzmi natomiast tak ładnie jak po polsku. smile

Blanche-Neige to natomiast Królewna Śnieżka . Czy Twoja córka, Lilko lubi tę bajkę? wink

Muszę się zatrzymać. Ja tak mogę godzinami ... wink

Facet_z_wąsem napisał/a:

ale się pojawiam .
Hmm. Chris o poranku. Podoba mi się to. Fajny serial, fajny facet.

Na to liczymy! Właśnie się zdefiniowałeś , Bro!

PS Rappelle-moi qui je suis, pourquoi je suis en vie
Ja Wam to przypomnę! smile

EDIT

Po obejrzeniu:

Lilka787 napisał/a:

Ha! Ha! Ha! lol lol lol

Tak się kończy powierzchowne podejście do wyzwania pt Namaluj tryptyk I_see_beyond !

Najprawdopodobniej się wybiorę. Jesienią!

328

Miło mi, że Ci się podobało. Moja Królewna Śnieżka chce uczyć się francuskiego. Co o tym myślisz Mag? Czy warto pójść w tym kierunku czy może chiński raczej big_smile

I nie zatrzymuj się Mag, przynajmniej jeśli chodzi o pisarstwo smile

329

Lilka787 napisał/a:

Co o tym myślisz Mag? Czy warto pójść w tym kierunku czy może chiński raczej big_smile

Uważam, że trzeba chwytać tyle języków ile się da! Nigdy nie wiadomo, co się komu i kiedy przyda!

Angielski, francuski, hiszpański, chiński, język Kobiet, język Mężczyzn, kod HTML ... wink

[BTW] Are you polishing your English, my Polish Girlfriend?

Lilka787 napisał/a:

I nie zatrzymuj się Mag, przynajmniej jeśli chodzi o pisarstwo smile

W odpowiedzi zacytuję Franka Outlaw:

Uważaj na swoje myśli, stają się wszak słowami.
Uważaj na swoje słowa, stają się czynami.
Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami.

Będę pisać! wink Nothing and no one is gonna STOP ME . wink

See you later smile

330 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-11 13:50:37)

Tak jak obiecałyśmy jest i Dział Budowlany.

Jak mi wiadomo niektórzy nasi koledzy są w trakcie budowy czy też remontu swoich domów.
Otóż mam dla Was nieśmiałą big_smile propozycję:
Jeżeli będziecie potrzebować pomocy, dajcie znać a my z Mag skrzykniemy dziewczyny i wspólnie uwiniemy się z robotą

PS

Rampampamko smile powiedz czy panowie budowniczy w tym klipie są w Twoim typie, bo zdanie Mag już znam big_smile Don't be so shy.

331 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-11 13:46:58)

I_see_beyond napisał/a:

[BTW] Are you polishing your English, my Polish Girlfriend?

No, I'm not. I'm so busy now. sad Help!

Dzięki za przetarcie oczu w sprawie języków, w przyszłym roku zapiszę Śnieżkę również na francuski, tym bardziej, że bardzo Jej się podoba. Nie wiem skąd u Niej to zainteresowanie Francją,  nawet na karnawał w przyszłym roku chce przebrać się za Paryżankę. Bardzo chciała pojechać na wycieczkę do Paryża, ale po tym zamachu nie wiem czy to dobry pomysł.

See you smile

332 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-11 13:55:30)

I_see_beyond napisał/a:
Lilka787 napisał/a:

Ha! Ha! Ha! lol lol lol

Tak się kończy powierzchowne podejście do wyzwania pt Namaluj tryptyk I_see_beyond !

Najprawdopodobniej się wybiorę. Jesienią!

Wierz mi Mag, że nie pożałujesz big_smile

O matko! Naginam właśnie regulamin!!! I'm so sorry big_smile

333

Lilka787 napisał/a:

Jeżeli będziecie potrzebować pomocy, dajcie znać a my z Mag skrzykniemy dziewczyny i wspólnie uwiniemy się z robotą

smile Jak wiecie, albo i nie wiecie, mój dom ciągle stoi nieskończony. Lilka zbieraj dziewczyny i przyjeżdżajcie pomagać. Rozliczymy się w naturze wink Oczywiście mam na myśli "płody rolne" z mojego ogródka i takie tam.

334 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-11 15:23:55)

Oczywiście, wiesz przecież jak lubię owoce prosto z sadu smile

Dziewczyny słyszałyście, Facet daje zielone światło, jak się solidnie weźmiemy do roboty to u Niego będzie następna balanga big_smile

335 Ostatnio edytowany przez Facet_z_wąsem (2016-07-11 15:56:22)

Lilka787 napisał/a:

Dziewczyny słyszałyście, Facet daje zielone światło, jak się solidnie weźmiemy do roboty to u Niego będzie następna balanga big_smile

Kto wie, kto wie. Wszystko w waszych rękach.
http://us.123rf.com/450wm/zagorodnaya/zagorodnaya1105/zagorodnaya110500015/9461206-sexy-young-woman-construction-worker.jpg?ver=6

EDIT:
Nawiązując do Francji i pięknych kobiet

336 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-07-11 20:53:11)

No proszę, jak się towarzystwo rozkręciło. smile

A już miałam wstawiać "Gdzie się podziały tamte prywatki niezapomniane", żeby Wam trochę na ambicję wjechać wink Ale jest OK.

Lilio , widzę, że językowo całkiem dobrze sobie radzisz. Co do imprezy u Chrisa - JESTEM ZA! - zaprezentujesz nam wtedy poziom native. I jestem za edukacją językową Twojej córki!

Francję trochę znam, Paryż zaś najlepiej zilustruje sama Catherine Deneuve:

https://www.youtube.com/watch?v=dFMwj2a6HFs

Dla mnie to Blondynka typu chic .

I mam zagadkę. Kto powiedział:

"Moda przemija, styl pozostaje zawsze?" wink

http://www.gify.net/data/media/764/flaga-francji-ruchomy-obrazek-0031.gif

Chris, ja nie o takich narzędziach myślałam w poprzednim poście wink. Ja się w międzyczasie poopalam w ogródku, OK? A potem wpadnę do salonu na Chill out u Chrisa .

Prześliczna Indila wzorowała się na mojej wizycie białej sukience w tym klipie. Kurteczka też się zgadza. Jeśli chodzi o kolor włosów - doceniam, że nie zrobiła podróbki. wink A Paryż, tak, taki zapamiętałam. smile

Czyli reasumując Chris , mamy ustalony ostatni taniec na tej imprezie. Przed "Kiedy ranne wstają ... ". Dobrze. smile

Natomiast ja pomyślałam sobie dziś o jeszcze jednym kawałku. Z myślą o Tobie właśnie, my Twin brother:
Feel the rhytm and beat! To proszę sobie podkręcić na full !!! wink wink wink

https://www.youtube.com/watch?v=FB76j57WOY0

Myślisz, że dalibyśmy radę na parkiecie? wink

EDIT

A tak w ogóle, to wstawiam jeszcze coś na rozruszanie imprezy, a na pewno jego żeńskiej części wink

W klipie Whitney prezentuje efekt diety, na której niezamierzenie się znalazłam. Zawsze byłam szczupła, nigdy się nie odchudzałam,  ale to jest ten efekt wysmuklenia na diecie_niewiernego_Tomasza, o którym już kiedyś wspominałam:

337

Super kawałek wink Choć ja po francusku ani słowa (co prawda można też po francusku bez słów wink ) i w Paryżu jeszcze nie byłem ale Catherine Deneuve uwielbiam. Piękna kobieta z klasą.

W kwestii tańca. Mag, siostrzyczko, najlepiej wychodzi mi oberek ale z Tobą to nawet tango z różą w zębach. smile

338

Oj!

"Ja to jednak jestem uparta. I ja na forum przeprogramywuję myślenie . Nie tylko na tym wątku.
To piękne, co zacytowałeś, naprawdę, ale ... nie po mojemu, kuźwa, no NIESTETY NIE!
Ja myślę, że Ty już się zreflektowałeś albo wstawiłeś to specjalnie, żeby mi tu ... prowokację zrobić wink"

Doskonale wiedziałem co czynię tongue
Oczywiście, ze Twoja wersja Maggie jest bardziej giciarska.
Po prostu zacytowałem pisarza z filmu nie przywiązując większej wagi do znaczenia słów, ba nawet nie widzę gdzie on to wyłapał.
Przecież wszyscy robili to co chcieli. Chcieli wypłynąć, chcieli wracać, walczyć o życie. Trudno smile Nie wszystko trzeba czaić tongue

Any way gdybym miał rozwinąć myśl "Opowieść o odwadze by podążać tam dokąd nie chcemy" nawiązałbym do ludzi, życia. Przecież większość człowieków
nie lubi zmian. Nawet zło, ale znane jest częściej wybierane niż nieznany ląd wink Wychodzenie ze strefy komfortu, decyzje, mniej czy bardziej rewolucyjne zawsze wymagają na początku odwagi. Bo później to już leci, z górki wink

P.S Moje myślenie jest wystarczająco przeprogramowane tongue Jeszcze parę drobnych poprawek, czas nie goni smile
Pozdrawiam ekipe

339

Lilka787 napisał/a:

PS

Rampampamko smile powiedz czy panowie budowniczy w tym klipie są w Twoim typie, bo zdanie Mag już znam big_smile Don't be so shy.

Hm, w moim typie zasadniczo zawsze są panowie smile Jakoś tak standardowo wink

340 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-11 22:35:48)

krych23 napisał/a:

"nie powiem co" - czyżby o stroje chodziło?
Jak nie, to się poddaję.

Nie chodziło, ale skoro wspomniałeś to czemu nie.
Tym bardziej, że dziś piszemy o modzie.
Moje propozycje strojów na naszą imprezę są następujące:
Facet z wąsem przyjdzie pod koloratką big_smile
Astral wystąpi jako harleyowiec
Mag to nimfa wodna
Ja będę diablicą (Krych uwzględnij w zabawach ostatnie kuszenie Adama big_smile )
dla Rampy proponuję strój Wenus z Milo big_smile (no dobra po propozycji Mag z czerwonym kapeluszem, masz jeszcze do wyboru wdzianko Czerwonego Kapturka)
no i Gelwa - króliczek playboya
pozostałe kreacje będę montować na bieżąco
Baco gdybyś miał ochotę to chyba domyślasz się, że będziesz harnasiem smile

Oj! smile  zapomniałam jeszcze o Krychu, a to przecież gwóźdź programu, Krych teraz usiądź - Ty będziesz chependance (bo oczywiście w "nie powiem co" chodziło o striptiz big_smile  big_smile  big_smile   - nie! nie! nie! żadnej odmowy!- przyjąłeś tę robotę i już nie możesz się wycofać big_smile 

PS

Co do czerwieni Mag - to uwielbiam od zawsze. Komponuje się z moją karnacją. Ta kreacja z kobietą w kapeluszu jest bardzo zmysłowa tongue

Mojej Śnieżce bardzo do gustu przypadły te Francuskie motywy które umieściłaś na naszym wątku smile

341 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-11 22:36:40)

Rampampamko który strój wybierasz? smile

Pst... (w moim typie też są zasadniczo panowie, ale nie mów nikomu wink  )

342

Facet_z_wąsem napisał/a:

Super kawałek wink Choć ja po francusku ani słowa (co prawda można też po francusku bez słów wink ) i w Paryżu jeszcze nie byłem ale Catherine Deneuve uwielbiam. Piękna kobieta z klasą.

W kwestii tańca. Mag, siostrzyczko, najlepiej wychodzi mi oberek ale z Tobą to nawet tango z różą w zębach. smile

Bro , rozkręcasz się smile Róża musi być BIAŁA , pamiętaj smile

Oj! Krych23

nawet nie widzę gdzie on to wyłapał.

Odbierz mi mój przeklęty dar od losu ! big_smile PLEASE! big_smile big_smile

Nie będę rozwijać Twojego anyway - jak dla mnie - You hit the nail on the head! (Miało być dziś o narzędziach smile)

rampampam napisał/a:

Hm, w moim typie zasadniczo zawsze są panowie smile Jakoś tak standardowo wink

To ja się też pod tym podpiszę. Ale na tym wątku, to się cuda na kiju dzieją . Ram, dobrze, że jesteś! big_smile

Lilio, a więc chwyć za nożyczki, igłę i nitkę i przystępuj do dzieła.

Zafundujcie sobie jutro na śniadanie croissanty z czekoladą. Ponieważ jest lato, możesz je podać córce ze świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy.

Słuchajcie, ja dziś przeżyłam wieczór pod tytułem ... Wróżka_Zębuszka! Młodej wypadł pierwszy ząb mleczny. smile

Co byście zaproponowali włożyć pod poduszkę?

343

Ruda hyhyhyhy.
Chyba cheap dance :-P

344 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-07-12 00:52:28)

Krych23 napisał/a:

Oczywiście, ze Twoja wersja Maggie jest bardziej giciarska .

Nie. Nie jest. smile Jest po prostu ... moja . I tego się trzymajmy. smile

0:1 dla mnie zostało ... w tamtym życiu w ramach wyciągania konstruktywnych wniosków na przyszłość .
I w dziale ROZSTANIE - FLIRT - ZDRADA - ROZWÓD - tam się sprawdzało, z pobudek czysto osobistych. wink

Teraz ćwiczę równowagę.

Przede wszystkim w realnym życiu.

I jeśli ją zachwieję tu, na wątku, bardzo proszę o zasygnalizowanie problemu. wink Jeśli w ramach, dość szybkiej na co dzień, autorefleksji sama tego nie zrobię. wink

Nie wszystko trzeba czaić

Zdarza mi się to. smile Oświadczam to publicznie na forum. Jestem tylko ... człowiekiem. smile

A moją propozycję "pracy" w dziale filmowym potraktuj poważnie. Znasz się na tym. I ja też.

Za bardzo Cię cenię Krych23 z różnych względów, żeby tu były jakieś zakłócenia w komunikacji. Takie się zdarzają w codziennym życiu, a co dopiero na forum, które ma swoje własne.

I jeszcze raz ponawiam prośbę do ogółu ludzkości. Może ktoś się zgłosi. Przewiduję gadżety od Czasopisma w ramach nagrody. wink

I_see_beyond napisał/a:

Odbierz mi mój przeklęty dar od losu !

Dobrej nocy wszystkim!

PS Poproszę o jakiś poranny chill out - dla równowagi po ... kolejnej bezsennej nocy. smile

345 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-12 09:31:50)

Ahoj załoga!
Drugi oficer wita Was na kosmicznym statku miłości smile

I_see_beyond napisał/a:

Ale na tym wątku, to się cuda na kiju dzieją .

"Bo proszę ja Ciebie ja se normalnie jaja robię" big_smile co by nie oszaleć od nadmiaru zdrowego rozsądku.

krych23 napisał/a:

Ruda hyhyhyhy.
Chyba cheap dance :-P

Czy mam rozumieć Krych, że chcesz mnie podszkolić w językach tongue

PS
Mag a co z newsem?

346

Dziś jadę na woodstock big_smile ,wieczorem bedzie gruba imprezka. więc chwile nie bedzie mnie tu wink

347

Zdaje się, że dłuższą chwilę. Zabaw się za całą ekipę smile

348

Astral Shadow napisał/a:

Dziś jadę na woodstock big_smile ,wieczorem bedzie gruba imprezka. więc chwile nie bedzie mnie tu wink

Zazdraszczam wink
Dobrej zabawy.
Też się kiedyś wybiorę a co, jeszcze wszystko przede mną.

349

Astral Shadow napisał/a:

Witaj Astral , a już myślałam, że PIŁUJESZ gdzieś TANGO* hi hi wink My tu wczoraj o narzędziach rozmawialiśmy i tańcu.

Baw się dobrze. big_smile A potem wstaw nam tu relację ...live z YouTube'a. smile

PS Wczoraj tu, gdzie przebywam na wakacjach, przemknął drogą "Czarny Rycerz" - słowa mojej 5-letniej siostrzenicy. wink Myślę sobie - Astral się ściga wink

*Jest nawet fajny kawałek zespołu Strachy na Lachy. Dla tych, którzy akurat mogą lubić inne kilmaty. smile

350

Lilka787 napisał/a:

Rampampamko który strój wybierasz? smile

Pst... (w moim typie też są zasadniczo panowie, ale nie mów nikomu wink  )

Może by się udało jakoś te koncepcje połączyć? Kuszą mnie takie włosy, jak ma ta panna z Milo... z drugiej strony wersja na czerwono, tylko zdecydowanie dorosła, czyli na szpilkach, jest nie do pogardzenia... sama nie wiem smile
Chyba, że... mogę się w zasadzie poświęcić "archeologiczno - historyczno- mitycznie" w kwestii owej W. z Milo, jak mi jakiegoś Indianę Jonesa do pary podrzucicie!
Bajkopisarze jakoś nie są w moim typie wink

351

Rampusia super pomysł, już się biorę za Twoją kreację.
Na wieczór będzie gotowa smile

352 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-12 13:27:24)

Ram

Mam już!
Oto wyłania się z morskiej piany....
http://justadream.blox.pl/resource/63616_kobieta_czerwona_suknia_ocean.jpg

Waha się jeszcze przez chwilę....
http://www.goktepeliler.com/vt22/images/681ya_mur24.gif
I prezentuje w całej okazałości na imprezie u Astrala...
http://3.bp.blogspot.com/-4aoA8ahBb_o/UU8btaaD0PI/AAAAAAAAAGQ/rmvcowW7L0o/s1600/kobieta-w-czerwieni.jpg

Ram

Znalazłam zajefajne smile avatarki dla kobiety w czerwieni!
Są super, chcesz zobaczyć?

353 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-07-12 14:15:04)

Lilka, nie mam wątpliwości, że jesteś kreatywna. smile Ram , ja chętnie zobaczę próbkę Twojego "porozwodowego manicure". Pamiętam, że to był jeden z pierwszych inspirujących postów. Zaintrygowało mnie to już wtedy. smile

Lilka , w rękach trzymasz bardzo ważne narzędzie . Nożyce. Ja mam zaś igłę i nić . Jeśli się da, to zawsze najpierw próbuję naprawić to, co popsute. Zanim ostatecznie wyląduje w koszu. Taka moja filozofia życiowa. smile

Nożyc zaś użyję do przecięcia nici energetycznych z poprzednim życiem. Jeśli ktoś jest szczególnie zainteresowany, proszę o wiadomość na prive wink.

Skalpela używałam w dziale ROZSTANIA. wink

Lilko , masz córkę i jesteś kreatywna. Ja wczoraj testowałam robótki ręczne z Małą Blondyneczką. Takie coś z niczego . Zrobiłyśmy nasz własny, unikalny słoik MARZEŃ . Pod ręką były nożyce, klej, kolorowe kartki, tasiemki, koraliki, guziki ... Ozdobiłyśmy wspólnie zwykły szklany słój. Motywami kwiatków, motylków, serduszek i słoneczek. Bawiłyśmy się świetnie. Ona i ja. smile

Każdy z Domowników napisał na karteczce swoje marzenie lub życzenia. Mała Blondyneczka podyktowała mi swoje. Warunkiem spełnienia tych marzeń był ... własnoręczny podpis! Z dumą patrzyłam, jak moja Siostrzenica stawia pierwsze koślawe literki. smile Jej życzenie dotyczyło ulubionego bohatera z bajki. Postaramy się wszyscy, aby się spełniło. smile

Wróciłam właśnie znad stawu pełnego Lilii. Naprawdę. Kolejne zwykłe / niezwykłe miejsce inspiracji, jakie zobaczyłam.

Karta deserów:

- Liliowe Szaleństwo, smile
- Karmelowo-Orzechowa Pychotka, smile - to dla Panów, stawiam tezę, że w takich właśnie gustują!
- Mus Malinowo - Truskawkowy,
- Czekoladowy Pocałunek,
- Liliowy Smakołyk,
- Szarlotka na Ciepło,
- Owocowa Rozkosz,
- Owoce pod Puszystą Chmurką,
- Zielono mi...

Letni sezon w pełni, świeżych owoców całe mnóstwo. Wybierzcie sobie w myślach deser z tego menu, ja stawiam!

W domu zaś możecie spróbować przygotować jego własną wersję . smile Zobaczycie, jak zapunktujecie wśród najbliższych. smile

News się pisze. Może pojawi się w wiadomościach wieczornych. smile

EDIT 1

Lilka787 napisał/a:

"Bo proszę ja Ciebie ja se normalnie jaja robię" big_smile co by nie oszaleć od nadmiaru zdrowego rozsądku.

Jakbym miała 5 linijkę w stopce, to bym sobie to tam umieściła. smile

EDIT 2

Facet_z_wąsem napisał/a:

jeszcze wszystko przede mną.

Nie mam wątpliwości. Business wróżbiarski już zarzuciłam. Teraz, oprócz fuchy w Czasopiśmie, dorabiam jako asystentka detektywa. To powyższe cytuję, bo mi taka wyszła analiza dowodów . smile

354 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-12 14:40:43)

Ach Maggie, dla mnie będzie Owocowa rozkosz...

Moja Śnieżka ma rękę do malowideł, niestety nie mamy możliwości czasowych żeby uczestniczyła  w zajęciach malarskich.
Szkoda bo ma rodowód malarski po ojcowskiej linii. Może kiedyś...

Mag znalazłam doskonały układ taneczny dla Nimfy i Brodacza. Jest dość odważny, ale myślę, że akurat ten Facet dotrzyma Ci kroku w tym tańcu, zresztą sam wspomniał coś o balecie smile

EDIT
Jeszcze coś zabawnego - wczoraj przyłapałam się na tym, że zasypiam z smile  na ustach.

355

Nie martw się. smile W czasach pierwszej młodości oboje chodziliśmy na balety . Mamy wprawę. smile

Poza tym oboje znamy fragment pewnego songu:

Sister and brother
(...)
It's a real fine line
wink

rampampam napisał/a:

Bajkopisarze jakoś nie są w moim typie wink

Zrozumiałam aluzję, Ram . Zatem ... jesteś bezpieczna. Z mojej strony. smile

356

Mag, mam na koncie jedną baśń, jak jeszcze kiedyś nie będziesz mogła zasnąć to daj znać, a Ci ją opowiem.

357 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-07-12 14:50:13)

Słuchajcie, po raz kolejny się AUTO_diagnozowałam:

Oto co mi dolega: SYNESTEZJA! I ... moją AUTO_diagnozę znalazłam na tym forum smile

Źródło: http://sjp.pl/synestezja

Będzie ktoś ze mną tu jeszcze rozmawiał?... hmm sad hmm sad

EDIT

Wczoraj, zanim weszłam na nasz wspólny wątek, pobiegałam po innych . One nie są przypadkowe wink

Tu znajduje się popularny imprezowy scenariusz . Oczywiście podpisałam się pod tematem jako: "Zgorszona" wink

Podaję materiał do zapoznania się i wyciągnięcia wniosków :

http://www.netkobiety.pl/t96979.html

Znalazłam też ukrytą wiadomość dla Astrala . Ale to akurat nadaje się ... na prive. wink

358

Ja już zaczynam ćwiczyć. wink

359 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-12 14:59:23)

I_see_beyond napisał/a:

Oto co mi dolega: SYNESTEZJA! I ... moją AUTO_diagnozę znalazłam na tym forum smile

Też bym tak chciała...

EDIT

Zgorszona Mag smile Jeżeli jeszcze nie byłaś na wątku Starr'a Moje zdrady, to zajrzyj na jakieś kilka pierwszych stron...

Starr jest dla mnie dowodem na moje domysły, że dusza się nie starzeje, a na pewno nie u wszystkich smile

360 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-07-12 14:54:34)

Lilka , na baśnie jestem zawsze gotowa! You know what I mean, my love... smile

I mam inspirację dla Ciebie na napisanie kolejnej. Jest w tej chwili w przygotowaniu.

Chris , na Ciebie zawsze można liczyć. smile

EDIT

Lilka787 napisał/a:
I_see_beyond napisał/a:

Też bym tak chciała...

To jest ZARAŹLIWE ... wink

361

I_see_beyond napisał/a:

Będzie ktoś ze mną tu jeszcze rozmawiał?... hmm sad hmm sad

wink Mag.
Synestezja, do tego trochę wyobraźni, odpowiedni nastrój i ... nie wiem do czego... smile tzn dokąd mogą Cie doprowadzić serwowane na tym wątku "pobudzacze zmysłów rożnych".

362

Lilka787 napisał/a:

Jeszcze coś zabawnego - wczoraj przyłapałam się na tym, że zasypiam z big_smile  na ustach.

big_smile big_smile big_smile

Facet_z_wąsem napisał/a:

;)Mag.
Synestezja, do tego trochę wyobraźni, odpowiedni nastrój i ... nie wiem do czego... smile tzn dokąd mogą Cie doprowadzić serwowane na tym wątku "pobudzacze zmysłów rożnych".

Życie napisze najlepszy scenariusz. big_smile

363 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-07-12 15:38:37)

Lilka Zajrzę do Starra ze względu na jego nick i temat wątku .... hi hi ... wink

Tak. Ja znam takie pojęcie Young at heart . U mnie to rodzinne. Po Tatusiu. smile

Do tego dochodzą dobre geny. smile

EDIT

Lilka , od najmłodszych lat, jako typ niepokorny, nie pozwalałam się nikomu ubierać.

Dziś też mam swój styl - ubrania kupuję sobie wyłącznie sama.

Ale do Ciebie mam zaufanie. Znajdź mi proszę ... spódnicę na party. Materiał wizualny znajdziesz w teledysku Whitney Houston "I want to dance with somebody" oraz gifach z "Dirty Dancing." smile

364

OK Mag zajmę się tym smile

Ja natomiast od kiedy zdałam się na gust mojego szanownego małżonka i prezentuję styl seksownej elegancji, zostałam z uznaniem nazwana przez moje koleżanki Kobietą z pazurem big_smile

365

Lilka787 napisał/a:

styl seksownej elegancji (...)Kobieta z pazurem big_smile

Tak widzę to, co Ty do mnie mówisz:

http://vignette1.wikia.nocookie.net/tomek/images/8/8e/Tygrysy.jpg/revision/latest?cb=20131103114040&path-prefix=pl

366

Ach Maggie, to przecież MY smile

367

Tygrysice dwie smile
Czołem!
Ruda, ależ zdjęcia... jak tu żyć Panie Premierze?!

Skąpana w czerwieni, stoi na skale.
Patrzy przed siebie, codziennie szukając znaku na Niebie.

Maggie wiesz co? Biorę tą fuchę. Pani redaktor naczelna, a przewiduje Pani mini satyryczną rubrykę "Poniedziałkowy Suchar"?
Astral - zdrowo zaaazdraszczam. Bawta się tam!

Miłego, bajos.

368

Słuchajcie, ja jeszcze się nie rozwiodłam, choć pewne kroki prawne w tym kierunku już podjęłam. Ale mam już pewne przemyślenia, jakie to życie po rozwodzie jest .

1. jest takie jakie było - a więc jest dom, praca i forum netkobiety ;

2. czasu na przyjemności, jak ma się status taki jak ja, a więc formalnie_przed_rozwodem_choć_oczami_wyobraźni_już_po, jest tyle samo.

Ja mam kilka zaległych książek i filmów. Mam zamiar nadrobić te zaległości podczas moich sleepless nights . smile

To, co ostatnio wypatrzyłam z nowości to "Małe życie". Słowa klucze: niełatwe dojrzewanie, bolesne wybory i tyrania pamięci, od której nie sposób czasem się uwolnić... Na subskrybowanym przeze mnie jednym z wątków właśnie się na ten temat rozmawia.

To luźna, niezobowiązująca inspiracja.

Jeśli ktoś przeczyta to przede mną, chętnie ... podyskutuję?... wink

Yo Krych23 ! Nie pożałujesz tego wyboru. "Poniedziałkowy Suchar" powiadasz? Hmmm ... Rubryka o diecie? wink

See you. smile

369 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-12 19:33:42)

krych23 napisał/a:

Ruda, ależ zdjęcia... jak tu żyć Panie Premierze?!

Proponuję na full, skoro dostałeś nową kartę big_smile

krych23 napisał/a:

Skąpana w czerwieni, stoi na skale.
Patrzy przed siebie, codziennie szukając znaku na Niebie.

Jako zastępca redaktora naczelnego dorzucam jeszcze dział Poezja smile

370

Lilka787 napisał/a:

Jako zastępca redaktora naczelnego dorzucam jeszcze dział Poezja smile

Jako Naczelna uwielbiam ludzi z inicjatywą! smile Dla najaktywniejszych przewiduję BONUSY. W ramach motywacji do pracy nad własnym cudownym życiem .

W kwestii poezji ... szykuję coś dla Ciebie i pozostałych. Może sama się nawet skuszę? smile

Astral Shadow napisał/a:

Hej wszystkim, w tym roku jedę na woodstok  i wiem że bedzie gruby melanż z kuplami big_smile  mam ochotę grubo zaszaleć. Ta myśl powstała zupełnie na spontanie nawet urlop już zaklepałem big_smile

Astral zapowiedział dziś, że właśnie szykuje się na Woodstock. A więc przeszedł 3 etapy:

a. myśl,
b. słowo,
c. czyn. smile

Mamy więc kolejny dowód na to, jak działają uniwersalne Prawa tego Świata. Ktoś ma jeszcze wątpliwości?

Po obejrzeniu "Faktów" i niepokojących wiadomościach właśnie, jakoby przymierzano się do zdjęcia tej imprezy z anteny, promuję tu hasło: "Ręce precz od Woodstocku!". wink Moja prywatna, osobista Siostra podpisuje się pod tym apelem. Dojechała na ten Przystanek, kiedy ten zaczynał raczkować w Polsce. Wie co mówi. smile

Astral już od dawna zapowiadał "gruby melanż", więc mam prośbę do forumowych Kolegów o aktualizację własnego wątku dla Astrala - bowiem istnieje spore prawdopodobieństwo, iż dzisiejszej nocy ... urwie mu się film. wink

371 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-12 23:05:19)

I_see_beyond napisał/a:

Ja wczoraj testowałam robótki ręczne z Małą Blondyneczką. Takie coś z niczego . Zrobiłyśmy nasz własny, unikalny słoik MARZEŃ . Pod ręką były nożyce, klej, kolorowe kartki, tasiemki, koraliki, guziki ... Ozdobiłyśmy wspólnie zwykły szklany słój. Motywami kwiatków, motylków, serduszek i słoneczek. Bawiłyśmy się świetnie. Ona i ja. smile

Mag nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale dziecięca zabawa to jedna z form terapii, tak samo jak śpiew pod prysznicem i taniec przed wielkim lustrem. Z własnego doświadczenia wiem, że to działa nawet wtedy, gdy się nie jest tego świadomym. Jedne z najpiękniejszych chwil  mojej młodości to błogie wpatrywanie się w obłoki na niebie, leżąc na zielonej soczystej trawie - dziś wiem, że to uważność, u mnie dotychczas towar deficytowy.

Mag
dziś będziesz słodko spała...

I jeszcze obiecane kreacje smile

http://cdn.modacafe.pl/2014/12/Fashion-Style-Mag.jpg

http://learningfromhollywood.pl/wp-content/uploads/2014/08/Annex-Kelly-Grace-Rear-Window_04.jpg

372

Kochana Lilko smile

Przerwałam pisanie zapowiedzianego wieczornego newsa po zapoznaniu się z tym, co tu wstawiłaś.

Jest to ekstaza dla moich oczu . Plus kojąca uczta dla uszu smile

Nie wiem, co eksperci od synestezji na to, ale ... ja to tak czuję! Bardzo Ci dziękuję! smile

Lilko , bardzo zręcznie posłużyłaś się właśnie nożycami - przecięłaś bowiem ten cykl bezsennych nocy.

Ja przewiduję zaś mój to be continued w takim razie ... w śnie właśnie.

Lekarzu, ulecz się sam! Wszak sen regeneruje siły witalne, sama to wszystkim przecież powtarzam.

dr Joy of Life_today_finally_going_to_sleep

PS Ja nie znalazłam na menu, które przytoczyłam Wam dziś, deseru dla siebie. Bo ... wolę go stworzyć od początku sama. Tak mam, to wiecie. Byłby to "Zielony relaks pod Chmurką".

PS Tak, taki styl spódnic noszę! Jest i biała bluzeczka, of course. I takie buty też czasem wkładam. Mój ulubiony kolor włosów natomiast proszę sobie wstawić w ramach ćwiczenia wyobraźni. smile

No i ... adekwatna wizualizacja tematu, I see wink

https://pmcdeadline2.files.wordpress.com/2014/06/dreamworks-skg-logo.png?w=800

373

Lilka , przed zamknięciem laptopa zdążyłam jeszcze zobaczyć Twoją drugą propozycję.

Zatrudniam tu Najlepszych Specjalistów !

Zemdlałam na swój własny widok ... wink Dziękuję! smile smile smile

374

Bardzo proszę moja Piękna Siostro.
Ach śpij Kochanie, jeśli gwiazdkę z nieba chcesz dostaniesz... smile

375

Hrrr hrr hrr (chrapie).

376 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-13 09:28:07)

A teraz pobudka Kochani smile  Dosyć spania!

Może mój głos Was obudzi: roar!

377

krych23 napisał/a:

.

Maggie wiesz co? Biorę tą fuchę. Pani redaktor naczelna, a przewiduje Pani mini satyryczną rubrykę "Poniedziałkowy Suchar"?

Szanowni Czytelnicy, proces rekrutacji ma swoje etapy. Krych23 zdecydował się podjąć pracę w naszym Czasopiśmie i wysłał CV.

Wszyscy wiemy, iż oprócz umiejętności, liczy się również osobowość kandydata . Osobiście zajęłam się analizą profilu Jego osobowości.

Oto, co ustaliłam:

https://www.youtube.com/watch?v=Yjqb3AKndYc

I've been a player in the crowd scene
A flicker on the big screen
My soul embraces
One more in a million faces
High hopes and aspirations and years
Above my station maybe
But all this time I've tried
To walk with dignity and pride

(...)

For this job I'm the best man " .

W stopce może Pan sobie umieścić "I am the one and only. big_smile "

Zapraszam zatem na interview - porozmawiamy, jak widzi Pan swoją rolę w naszym magazynie, który dział Pana bardziej interesuje. Ja nalegam na dział MOVIES, ale jeśli ma Pan pomysły na wzbogacenie treści naszego przedsięwzięcia, możemy je przedyskutować. Stawiamy tu na inicjatywę i kreatywność .

Zanim puszczę w końcu już_nie_wieczorny_ale_poranny_news, może Chris o poranku w końcu zacznie wykonywać swoje obowiązki i puści nam tu coś na dobry początek dnia. wink

PS Lilko_Zastępco, widzisz, jak to jest z pracownikami wink Dziękuję, że zastąpiłaś Zaspanego_Dziś_Chrisa smile

I budź ich wszystkich! Do życia też! big_smile

378

Lilka787 napisał/a:

A teraz pobudka Kochani smile  Dosyć spania!

Może mój głos Was obudzi: roar!

Po obejrzeniu :

Lilka - idealnie trafiłaś z Kate! big_smile Treść, dźwięk i obraz! 9/10.

Dlaczego nie 10/10? ...

Kolor włosów się nie zgadza. wink

Przykro mi, ale ... z pobudek osobistych lubię tylko rudy i naturalny blond. wink

Miłego dnia smile

379

Chris uratowałam Ci tyłek big_smile przed Szefową, ale wiedz że na dłuższą metę to się nie sprawdzi ( przestań w końcu zarywać te noce big_smile )

Mag, kolor włosów odzwierciedla jakby stan kobiecej duszy. Ja do zeszłego roku byłam Królową Śniegu (to moje moje naturalne umaszczenie big_smile ) lecz pewnego dnia wszystko się zmieniło i zapragnęłam być Ognistą Lilią, ku wielkiej uciesze mojego ukochanego big_smile

Miłego dnia smile dla całej ekipy.

Rampusia czy przymierzyłaś już kreację na Ucztę Bogów? big_smile

380

Poprawię się.
Dzięki za zastępstwo wink .

381

Facet_z_wąsem napisał/a:

Poprawię się.

Ja myślę smile Jeśli chcesz utrzymać tę posadę wink

W którymś z postów postawiłam odważną tezę, iż Orzechowe Pychotki i Czekoladowe Pocałunki są w typie męskiej części Pracowników naszego Czasopisma.

Natomiast ja wiernie promuję trzy kolory . Powinniście się zorientować już jakie. smile

I mam videoklip, który promuje mój ulubiony wizerunek . Ale nie będę się już powtarzać dlaczego smile smile

Przed Wami rewelacyjna CZEKOLADKA ... w wersji BLOND. smile Uśmiech, czucie tego, co się śpiewa i ... oświadczenie a Woman of a Certain Age wink

Proszę nasycić oczy tą Panią. Klip pochodzi jeszcze z czasów, kiedy opowiadał obrazami jakąś historię . Dziś sporo klipów ogranicza się do pokazania określonych części ciała, oczywiście kobiety, a tekst sprowadza się do jednego zdania. Lilka natomiast ma dar wyszukiwania klipów z historią naszego wątku w tle. smile

Jestem ciekawa, co kto tam zobaczy smile

Ja wyodrębniam:

ALL THAT SHE WANTS IS
REALLY HONEST EMOTION

WOMEN WHO HAVE MADE MISTAKES
ARE A LITTLE AFRAID
THEY DON'T LIKE TAKING CHANCES
SHE WILL PLAY THE WAITING GAME

Jakbym umieściła taki tekst w moim anonsie towarzyskim na jakimś portalu, efekt najprawdopodobniej były: 0 RESPONES. wink

Miłego popołudnia. Zajrzę, jak ogarnę siedzibę. W realu. wink

382 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-13 21:22:03)

Mag

Znałam tę piosenkę tylko ze słyszenia, ale klip bardzo mi się podoba. Przeniósł mnie do czasów młodzieńczych, gdy szaleńczo pokochałam mojego męża, a on mnie. To były cudowne czasy, pierwsza randka, pierwszy pocałunek ...U nas ta sielanka trwała kilka lat, bo byliśmy związkiem na odległość.

Dziś dla Ciebie na dobranoc na naszym wątku Mag&Mari będzie obiecana baśń, tu natomiast wstawiam ilustrację do niej...

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/67/Paul_Chabas_-_Ninfa_Loira.jpg

383

Dzień dobry
Szanowna Pani redaktor naczelna, szanowna zastępczyni...
Jestem tu, by Was Panie przekonać do, hrr, wrr (zapowietrzył się, nie jest wstanie nic powiedzieć)...
...momencik... (głęboki oddech)...
Ok, nie wiem, czy mi się uda, nie wiem jak będę pisał, dowiem się gdy dostanę szanse, taka jest prawda. Proszę podpisać te dokumenty na stole i odetchnąć. Chcę spróbować, a to moja próbka umiejętności:

http://newsfirst.lk/english/wp-content/uploads/2015/11/kungfupanda3-600_size3.jpg

Jako fan Kung-fu Panda i w ogóle stylów walki nie zawiodłem się na 3'ciej części.
Zabawny jak zawsze, lekki i przyjemny. Początek szybko zdradza główny wątek - wielki pojedynek między wielkim Kai (choć nikt go nie zna wink) a nasza pandą Po, która traci tożsamość i jest pogubiona (jak zawsze zresztą wink)
Kai wraca z królestwa duchów żądny zemsty, siły i totalnej władzy. Jego pierwszą ofiarą zostaje żółwik Mistrz Oogway, który w trakcie walki rzuca słowa "kiedy to zrozumiesz, czym więcej bierzesz, tym mniej posiadasz" (chwilka zadumy) i przegrywa...
Czy Po będzie w stanie uratować świat, przyjaciół no i siebie przed potężnym Kai? Czy zaakceptuje swego ojca (tatko odnajduje pande)? A może będzie jeszcze trzeci tatek?
Pytań jest kilka. Oglądając ten filmik, przypomniała mi się pewna fraza - gdy nie jesteś pewien co w życiu robić, w którym kierunku iść, wróć do korzeni, tam gdzie się dobrze czułeś/aś.

384

Lilka787 napisał/a:

Rampusia czy przymierzyłaś już kreację na Ucztę Bogów? big_smile

Niestety, nie mój rozmiar smile I w ogóle - że tak powiem - za wysokie progi wink

385 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-13 22:31:10)

Ależ Ram każda kobieta w czerwieni wygląda zmysłowo...

Tym razem Chris śpiewa tylko dla Ciebie Lady in red

http://www.bing.com/videos/search?q=lad … ORM=VRDGAR

PS

Krych jeśli o mnie chodzi to lubię bajki smile , ostatnio omal nie pękłam ze śmiechu na Zwierzogrodzie.
Nie wychodzę jednak przed szereg, decydujący głos należy bowiem do Redaktor Naczelnej smile

386

Lilka787 napisał/a:

Ależ Ram każda kobieta w czerwieni wygląda zmysłowo...

[youtube]http://www.bing.com/videos/search?q=lady+in+red+youtube&qpvt=lady+in+red+youtube&view=detail&mid=476142E09FEFF05BAAA2476142E09FEFF05BAAA2&FORM=VRDGAR[/youtube]

Czy ja wiem? Ja jestem z tych w typie Kmicica (bądź Drakuli) - dość bladolicych wink

387 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-07-13 22:31:45)

No to witaj w klubie. Bladolice w czerwieni wyglądają właśnie najładniej.

Ram zmontowałam dla Ciebie piosenkę, trochę mi to zajęło (problemy techniczne) smile

388

Lilka787 napisał/a:

No to witaj w klubie. Bladolice w czerwieni wyglądają właśnie najładniej.

Ram zmontowałam dla Ciebie piosenkę, trochę mi to zajęło (problemy techniczne) smile

No, nie wiem, nie wiem, to nigdy nie był mój favourite kolor, ten czerwony...
Jednak do czerwonych szpilek mam słabość ogromną...
A, co tam! Cholera, kupię sobie takie! Na piątą rocznicę rozwodu!!! smile

389 Ostatnio edytowany przez Facet_z_wąsem (2016-07-13 23:00:21)

Widzę, że się tu świetnie bawicie. smile
Rampampampampam, Ty tu nie wybrzydzaj tylko przymierzaj co Ci Mary własnoręcznie wyszykowała.

A tak naprawdę, to i tak mniej ważny jest efekt jak kobieta nakłada na siebie sukienkę, ważniejsze jest, jak ją z siebie zdejmuje. wink

390

Facet_z_wąsem napisał/a:

A tak naprawdę, to i tak mniej ważny jest efekt jak kobieta nakłada na siebie sukienkę, ważniejsze jest, jak ją z siebie zdejmuje. wink

O, to, to, właśnie!!! 
"You can leave your hat on" - akurat dla Czerwonego Kapturka!
I wszyscy widzą ogólne wrażenie artystyczne, nikt nie zwraca uwagi na szczegóły, a bladolicość ginie we właściwym oświetleniu - ech, marzenia ... smile

Posty [ 326 do 390 z 15,029 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 232 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » moje cudowne życie po rozwodzie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024