Ubawił mnie opis mojego imienia:
"Anna to kobieta zaangażowana w sprawy rodzinne bardziej niż towarzyskie czy zawodowe. Lubi wygodne i spokojne życie, dlatego na męża poszukuje mężczyzny z zasobnym portfelem lub perspektywami. Oprócz tego musi go cechować stoicka cierpliwość. Anna jest wrażliwa, energiczna i pomysłowa, przy tym ma chłonny i błyskotliwy umysł. Niestety uważa, iż posiada monopol na rację – potrafi do tego rozkazywać i wymuszać posłuszeństwo. Dobrze radzi sobie w życiu zawodowym i kształci się na wybitną specjalistkę, która zdobywa pieniądze i sławę. Pogoda ducha i wewnętrzne ciepło sprawiają, iż każdy chętnie przebywa w jej towarzystwie. Nikogo też nie urazi, jest bowiem delikatna i taktowna."
Trochę prawdy jest... chyba mojego faceta musi cechować stoicka cierpliwość, skoro upiera się być ze mną. Ci co dyskutowali ze mną, być może zauważyli, że mam monopol na rację
Znacie błyskotliwe Anny, wybitne specjalistki - sławne i kasiaste? Co powiecie o innych imionach?
Wiem, że temat trąci ciemnogrodem, wróżeniem z fusów, ale wielokrotnie jak rozmawiałam ze znajomymi, to często powtarza się sympatia/antypatia do osób, o jakimś imieniu np. nigdy nie zaprzyjaźniłam się z Ewką, te które znałam nadawały na zupełnie innych falach.
Macie swoje typy?