Czy portale randkowe, to dobra opcja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy portale randkowe, to dobra opcja?

Strony Poprzednia 1 43 44 45 46 47 70 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,861 do 2,925 z 4,549 ]

2,861 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-21 21:57:07)

Odp: Czy portale randkowe, to dobra opcja?

Dobra, wpadłam do Was na moment w przerwie w pisaniu, bo potem będę z Kłamczuszkiem dalej oglądać, to też będę zamulać. Ostatnio daję sobie tyle zajęć, że naprawdę nie mam zbyt wiele czasu, aby o wiadomo kim myśleć. Minął tydzień, a ja coraz rzadziej sprawdzam czy jest dostępny, coraz rzadziej o nim myślę. Za to coraz częściej dociera do mnie, że tak naprawdę to on więcej stracił big_smile <próżność 200%> big_smile wink

Naprędce napisał/a:

No właśnie Hapi, teraz pięć razy muszę sprawdzać tekst, jeśli Twoja jest w nim zawarta.
Ogłaszam konkurs na nową ksywę dla Happi. Ja proponuję Ellle95 wink

Haha big_smile
Problem w tym, że lubię swoją ksywkę sad

dziewan napisał/a:

Sorry ale wczoraj mnie pochłonęły jeszcze tony papierzysk. Zresztą ja teraz często będę tu pisał o dziwnych porach, bo ta praca mnie wykończy. Dopiero idę odsypiac smile
Więc będę pisał do Was/ do Ciebie. Choć bez podtekstów, bo widzę że masz tu dużo adoratorow, a ja nie lubię być jednym z wielu wink

Aa, okej, nic się nie stało. Mam nadzieję, że udało Ci się wyspać mimo wszystko wink

dziewan napisał/a:

Serię znam, ale grać nie grałem. A podobna w gatunku do warcrafta była też Spellforce, całkiem niezła.

Tego drugiego nie znam, ale polecam Might & Magic. Szczególnie ósmą część. Teraz to już straszny staroć, ale moim zdaniem wart uwagi smile

dziewan napisał/a:

Ach najlepsze ze znajomymi to były pojedynki w Tekkenie, cóż to były za emocje, dosłownie cyt.  "fruwali w powietrzu " smile

Do teraz lubię czasem pograć w takie bijatyki, ostatnio męczyłam pół wieczoru Mortal Kombat na konsoli big_smile
A z takiego grania ze znajomymi, to bardzo dobrze pamiętam Kangurka Kao oraz Croc'a, zawsze graliśmy na życia i choć gierki te są bardzo dziecinne, chętnie pograłabym w nie nawet teraz wink Uwielbiam taki klimat smile

dziewan napisał/a:

A do GTA to czescy sąsiedzi zrobili najlepszą rywalke dla niej, w postaci Mafii, co tam był za klimat, to nigdy nie zapomnę smile

A ja chyba nigdy w Mafię nie miałam okazji pograć, choć tytuł kojarzę, więc pewności nie mam wink
Za to z tych starszych gier, to w Tomb Raider chętnie bym pograła <3

dziewan napisał/a:

Ps. ale Ty młoda jesteś,  a już redaktor, kariera normalnie w stylu american dream smile

Nie ja jedyna taka tutaj big_smile wink

Zobacz podobne tematy :

2,862

Naprędce napisał/a:

Pietruszkowa, co Ty masz z tą pralką? Bo ciągle trafiam na historie jakies dziwne o niej big_smile
Może nawiedzona jest jakaś? wink

Już nic nie mam big_smile jutro mi przywiozą nową, to może będą jakieś nowe historie, tfu tfu, odpukać big_smile a tamta stoi grzecznie przed chałupą i czeka na wywóz na cmentarz pralek big_smile

Swoją drogą, może być, że nawiedzona była. Bo to jeszcze przed rozwodem kupowana i może jakaś zła energia po eksie w niej została big_smile

2,863

A mi się tak w ogóle w nocy przypomniała taka super pozytywna piosenka! I się z Wami podzielę big_smile

Michael ma taki uroczy, chłopięcy uśmiech, szok <3
Choć na ogół za stary i niezbyt w moim typie, ale za uśmiech +100 do wyglądu big_smile

Swoją drogą, ta piosenka jest dla nas, wszystkich singielek tutaj!
Nasz wymarzony facet na pewno codziennie rano śpiewa ją pod prysznicem big_smile big_smile

2,864 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-07-21 22:00:58)

Pietruszkowa - To może Eksowi tą "nawiedzoną" wciśnij ;)

Cześć Happi, a jakies motywy z tego tematu też będą ? ;)

2,865

Naprędce napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

...bo mam białe krostki...
Jutro też zaczynam to jakoś leczyć.

No ja myslę, że zaczniesz bo też liczę na zdjęcie pleców wink

Pietruszkowa, co Ty masz z tą pralką? Bo ciągle trafiam na historie jakies dziwne o niej big_smile
Może nawiedzona jest jakaś? wink

Ty najpierw swoje zdjęcie prześlij, a nie wymagaj od innych tongue

Ale, ja mam tylko i wyłącznie na dłoniach, więc moje plecy są oki.

2,866 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-07-21 22:07:36)

Naprędce napisał/a:

Pietruszkowa - To może Eksowi tą "nawiedzoną" wciśnij wink

Sęk w tym, że on się zna na pralkach i ma już nową, dlatego tą odpuścił przy rozwodzie smile mogłabym ewentualnie nią w niego rzucić, ale nie chce mi się tak daleko gibać ze starą pralką, bo od siebie bezpośrednio na taką odległość nie dorzucę big_smile

2,867

Naprędce napisał/a:

Cześć Happi, a jakies motywy z tego tematu też będą ? wink

Hej wink

Jak tak zapytałeś, to zaczęłam się nad tym zastanawiać, ale póki co nic nie przychodzi mi do głowy. W sumie fabułę skończyłam ogarniać kilka miesięcy temu, zanim ten temat powstał, więc... big_smile
Ale jesteście dla mnie inspiracją i tak, bo wpadam, rozluźniam się i mam siły do dalszego pisania wink
Chociaż dzisiaj mnie zamęczyło trochę już...
Muszę znaleźć jeszcze czas na czytanie, żeby się dalej rozwijać, bo nadal dostrzegam u siebie spore braki.
Szkoda, że doba nie jest dłuższa sad

2,868

Happi- hahaha 0:48, migające światła przy zetknięciu wzroku, pisałem o tym (rozkwitające kwiatki, przelatujące komety itp.) hahahaa, ale kawałek fajny, świetny głos ma ten gość
Krejzi, sorry byłem w lavatory i zapomniałem, ale Ty na serio z tym zdjęciem?
Pietruszkowa, a nie myslisz czasem że moglo byc tak, że ta pralka opętała męża??? ;)

2,869 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-07-21 22:13:00)

Naprędce napisał/a:

Pietruszkowa, a nie myslisz czasem że moglo byc tak, że ta pralka opętała męża??? wink

A nie, to chyba nie była pralka, co go opętało big_smile tak łatwo by mi jej nie zostawił big_smile nawet się zastanawiałam, czy jakiejś bomby zegarowej w niej nie uskutecznił, że tak odpuścił big_smile

A ja też chcę zdjęcie, jak pleców, uwielbiam plecy big_smile

2,870

Naprędce napisał/a:

Happi- hahaha 0:48, migające światła przy zetknięciu wzroku, pisałem o tym (rozkwitające kwiatki, przelatujące komety itp.) hahahaa, ale kawałek fajny, świetny głos ma ten gość
Krejzi, sorry byłem w lavatory i zapomniałem, ale Ty na serio z tym zdjęciem?
Pietruszkowa, a nie myslisz czasem że moglo byc tak, że ta pralka opętała męża??? wink

Już bez takich szczegółów, gdzie byłeś tongue
A zapomniałam, że Ty w 80% (czy jakoś tak) piszesz tylko, żeby pisać.
I tym się różnimy, ja jestem szczera nawet w Internetach tongue
Możesz nam wkleić zdjęcie swoich świńskoopalonych pleców tongue

2,871

Naprędce napisał/a:

Haha, faktycznie, mówiłeś o tym big_smile
Ale widzisz, u mnie niby to wszystko było, a i tak lipa sad
W sensie, tak wnioskuję z tego, co potem mówił - bywaliśmy oboje zbyt wylewni, serio big_smile
Tak czy inaczej, czekam na takiego, któremu to wystarczy, haha wink Gdzieś musi się ukrywać wink

A co do Michaela, ja też bardzo lubię jego głos <3 
W dodatku zdaje się być takim uroczym, fajnym facetem wink

Plus ciekawostka - blondi z teledysku jest jego żoną big_smile

2,872 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-07-21 22:30:27)

Pietruszkowa, to ja też odpuszczam ten temat pralki bo i mnie jeszcze coś opęta ;)
Krejzi, ohoho- to był zarzut? akurat w tym watku? That's not cool! :)
Ok wyślę Wam te plecy jutro jakoś...

Happi, "zbyt wylewni"? Wybacz chyba nie ogarniam... chyba czas nie udzielać mi się w tematach <30, albo spędzać więcej czasu z bratankami/-nicami
Rozwinął to jakoś?

2,873

Naprędce napisał/a:

Happi, "zbyt wylewni"? Wybacz chyba nie ogarniam... chyba czas nie udzielać mi się w tematach <30, albo spędzać więcej czasu z bratankami/-nicami
Rozwinął to jakoś?

No chodzi o to, że zbyt dużo sobie mówiliśmy czasem. Byliśmy tak do bólu szczerzy, wiesz. Normalnie ludzie pewnych rzeczy nie mówią, bo na przykład się wstydzą, a my to mówiliśmy. I mi jakiegoś razu powiedział, że pierwszy raz czuł się tak przy jakiejkolwiek dziewczynie, że na sam jej widok totalnie tracił głowę, miał wrażenie, jakby kolana miały się pod nim ugiąć i łapała go taka silna ochota, by ją przytulić i nie puszczać. Dokładnie tak powiedział, słowo w słowo wink
Zresztą więcej niż raz mówił podobne rzeczy i po jego reakcjach uważam, że nie kłamał wink

Ale tak jak mówiłam, najwyraźniej to nie było wystarczająco i cóż, trudno.

2,874 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-07-21 23:04:19)

Ech, wybacz że wciągnąłem Cie w rozmowę o nim...

Wrzucam muzę i dobranoc wszystkim (Krejzi też)

edit
https://www.youtube.com/watch?v=uZS4CG6ipV0

2,875

Naprędce napisał/a:

Ech, wybacz że wciągnąłem Cie w rozmowę o nim...

Nie no, spokojnie, nic się nie stało wink
To, co teraz powiedziałam, niczego nie zmienia i o tym wiem. Wiedziałam to wczoraj, tydzień temu też.
Tak więc bez obaw, mogę o nim czasem porozmawiać wink

P.S. I dobranoc! smile

2,876

No właśnie Happi, jak się czujesz w kwestii wiadomej? wink
Chyba już trochę lepiej co?

Mi znów przeszło całkiem. Mam takie "zrywy"..
Generalnie uważam, że go idealizuje czasem. Ale widzę to i wtedy mi przechodzi wspominanie.
Zresztą co chwila kogoś się poznaje, w każdej chwili można się umówicć
Nie ma źle. A ja nie lubię sie 'umartwiać'.

2,877

Naprędce napisał/a:

Wrzucam muzę i dobranoc wszystkim (Krejzi też)

edit
https://www.youtube.com/watch?v=uZS4CG6ipV0

Nie zasnę ze szczęścia!!!!!!!! big_smile big_smile big_smile
Naprędce życzy mi dobrej nocy!!!!!!!!!!! big_smile big_smile big_smile
Yeah!!!!!!!!!!

Skomentujcie to Dziołchy, czyż to nie cudownie??? big_smile big_smile big_smile

2,878

Krejzolka82 napisał/a:

Yeah!!!!!!!!!!

Zazdrościmy... nas wpakował do osobnego wora z naklejką "wszyscy"... big_smile big_smile big_smile

2,879

santapietruszka napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Yeah!!!!!!!!!!

Zazdrościmy... nas wpakował do osobnego wora z naklejką "wszyscy"... big_smile big_smile big_smile

Macie czego tongue

2,880

Elle88 napisał/a:

No właśnie Happi, jak się czujesz w kwestii wiadomej? wink
Chyba już trochę lepiej co?

Mi znów przeszło całkiem. Mam takie "zrywy"..
Generalnie uważam, że go idealizuje czasem. Ale widzę to i wtedy mi przechodzi wspominanie.
Zresztą co chwila kogoś się poznaje, w każdej chwili można się umówicć
Nie ma źle. A ja nie lubię sie 'umartwiać'.

Już lepiej, zresztą coś tam pisałam wyżej, że mi się próżność włączyła i uważam, że to on stracił więcej big_smile

A tak poza tym, to wiadomo, czasem jest mi gorzej, ale generalnie daję radę. Pewnie poszłoby szybciej, gdybym została wtedy na portalach i sobie klikała codziennie z jakimiś przystojniakami, ale stwierdziłam, że to nie ma sensu, bo i tak nikt mnie na tym etapie nie zainteresuje, a co będę ludzi czas marnować, więc walczę z tym w inny sposób. W sumie ważne, że są jakieś efekty smile

I cieszę się, że Tobie przeszło! :*

2,881

No pewnie, dobrze, że nie oszukujesz siebie i innych. Ciągle niewiele czasu minęło, więc jest nieźle smile
Good very good, co tu dużo mówić.

Miłego seansu!
JA mam nadzieję jutro obudzić się z mniejszym ogniskiem krostek - we will see.

2,882

Dziękuję! :*
Tylko na razie go jeszcze nie ma... najwyżej przysnę zanim się pojawi, haha big_smile
Bo nic innego już mi się dzisiaj nie chce robić wink

Trzymam kciuki! smile
Oby jak najszybciej zeszły wink

2,883 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-07-21 23:31:58)

Krejzolka82 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Yeah!!!!!!!!!!

Macie czego tongue

Ciasno nam tongue worek mógł dać większy, no, ale czego spodziewać się po facecie, który w kółko wypytuje o pralkę big_smile

Mrs.Happiness napisał/a:

mi się próżność włączyła i uważam, że to on stracił więcej big_smile

Bo tak jest i tej wersji się trzymamy, Happi smile

2,884

Ciasno nam tongue worek mógł dać większy, no, ale czego spodziewać się po facecie, który w kółko wypytuje o pralkę big_smile

Haha. Udana też jesteś, nie ma co!!! tongue tongue tongue

2,885

Krejzolka82 napisał/a:

Udana też jesteś

I tej wersji się trzymam, i trzymać będę tongue A Ty - ćwiczyć !!! tongue

2,886

Krejzolka82 napisał/a:

Udana też jesteś

I tej wersji się trzymam, i trzymać będę tongue A Ty - ćwiczyć !!! tongue

1. Kompanka moja stchórzyła  dzisiaj.
2. Mam zakwasy.
3. To co ja ćwiczę powinnam robić co dwa dni.

2,887

Wymówki... a ja - robię za motywację big_smile

2,888

Wymówki... a ja - robię za motywację big_smile

Dzisiaj już mi się nie chcę, a to wina Poniedziałkowej, bo czekałam na Nią tongue

Spoko. Jutro poćwiczę swoje pośladki i uda tongue

2,889

Witam smile
No dobra to ja dzisiaj potrzebuje porady ale niemedycznej. wink
Mam kumpla, z ktorym z racji odleglosci mamy raczej kontakt internetowy. Ogolnie fajny czlowiek, wrazliwy madry itp fajnie nam sie gada. Moj maz wie o nim nie ma nic przeciwko, zreszta czasem robia sobie przyslugi za moim posrednictwem.
W czym problem...czesto bywa tak ze jak ten kumpel ma jakis problem to sie mnie radzi lub poprostu pisze co mu na watrobie lezy. W druga strone to nie zawsze dziala ...chociaz do tej pory to byly jakies pierdoly i szybko to wyjasnialismy. Fakt ze ja tez nie jestem jakas super skora do zwierzen i marudzenia poza tym pierwszym filarem do zwierzen jest zawsze maz...no ale raz sie zdarzylo ze sie zwierzylam i kumplowi bo sie faktycznie martwilam /balam. Chodzilo o problem zdrowotny z ktorym sie zmagam od jakiegos czasu. Niby sie interesowal, podpytywal co tam jak tam, ja odpowiadalam. Ostatnio wyjechal na dwutygodniowy urlop. Wiedzial ze w miedzy czasie mam miec pewne badanie ktore ma dac odpowiedz co dalej (w gre wchodzila operacja). Powiem szczerze ze bylam pewna ze sie zainteresuje jaki wynik itp. Nie zainteresowal. Minelo pare dni. Trudno, nie rozkminialam tego bo wkoncu wsparcie mam od rodziny, meza przyjaciol. No ale odezwal sie dzis z jakims zartem i opowiesciami co do urlopu, czego sie dowiedzial itp . W tym momencie cos mnie spielo. Napisalam cos z przekasem m.in. ze szkoda ze nie dowiedzial sie np o moj wynik badania. No i foch...jego foch. Oswiadczyl ze zle zrobil ze sie odezwal wogole i jak mi "przejdzie " to zebym ja sie odezwala.
Powiedzcie mi czy ja jestem jakas mega egoistka? Oczekuje zbyt wiele bo.ktos jest na urlopie? Bo ja jakos wewnetrznie czuje ze kurde nie, ze czasem mozna oczekiwac wzajemnosci we wsparciu i byc rozczarowanym ze sie go nie dostalo. No chybe ze kontakt glownie internetowy rzadzi sie swoimi prawami i tu zupelnie nie nalezy niczego oczekiwac.
Pytam bo jestem zdezorientowana. Nie wiem czy ja wyolbrzymilam czy moze on mnie potraktowal na zasadzie "lubie jak jestes mila i bezproblemowa, odezwij sie jak znowu taka bedziesz.". Nie to ze spedza mi to sen z powiek tylko jestem zla ze mnie zbil z tropu i zasial niepewnosc i teraz zastanwiam sie czy mam problem z ..zaborczoscia/ skupieniem na sobie? Moze faktycznie jestem zolza i trzeba mi pierdyknac w leb.

2,890

Cześć, Feniks :*

Jeśli jesteś zaborcza i skupiona na sobie, to w takim razie obie jesteśmy, bo ja też mam ten problem z niektórymi znajomymi i z biegiem czasu się od nich po prostu odsuwam. Moim zdaniem to było niezbyt miłe z jego strony, że nie zapytał. Oczywiście miał prawo, ale to znaczy, że nie przejął się Twoim zdrowiem, nie było to dla niego istotne. Ten foch zresztą też wiele o nim mówi. W sensie, pewnie się facet zdziwił, że coś się od niego wymaga wink

2,891

Cześć.
Za dużo oczekujesz od kolegi, takie jest moje zdanie.
To jest twój znajomy z którym znasz się tylko przez neta?

2,892 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-22 11:55:05)

On-WuWuA-83 napisał/a:

Za dużo oczekujesz od kolegi, takie jest moje zdanie.

Wiesz, jak ktoś nam się zawsze zwierza, my go słuchamy, doradzamy, wprowadzamy do swojego życia, to jednak część nas zaczyna oczekiwać, że ta osoba zrobi to samo. Mnie nie dziwi, że Feniks było przykro, że on się totalnie nie zainteresował, chociaż oczywiście na jej miejscu bym jemu nic nie powiedziała, tylko go olała tongue

To, że w internecie można się bez problemu wylogować ze znajomości, nie oznacza, że jest ona kompletnie nieważna. Zresztą mam znajomych, z którymi też nie mogę się zbyt często widywać, albo w ogóle się nie widujemy, bo nie mamy takiej możliwości póki co, a pytamy o takie rzeczy, interesujemy się. Ba, to tu na forum ile osób dopytywało i czasem nadal pyta jak się czuję wink

2,893 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-07-22 12:02:34)

Happy dziękuje za to co napisałaś smile To oznacza ze jeszcze myśle trzeźwo wink. Fakt mogłam wogole nic nie pisać nt badania ale mój skorpioni język mi nie pozwolił nie ukłuć:p
Wuwu ..nie tylko internetowy ..ale gdyby nawet to serio wtedy można ludzi olewać? Czerpać od nich wsparcie, radzić sie a samemu od siebie wedle wygody?
Edit: a moze słowo "od kolegi " ma znaczenie? Bo skoro to tylko kolega to nic poza koleżeństwem z tego miec nie będzie wiec nie opłaca sie inwestować. To masz na mysli Wuwu?

2,894

On już wykazał zainteresowanie na początku tak więc tutaj nie ma żadnej jego winy. Chłopak napisał bo chciał porozmawiać sobie z fajną koleżanką smile ale niekoniecznie na temat problemów zdrowotnych i nie spodziewał się że Feniks zacznie wyjeżdżać mu z pretensjami a właściwie to był też foch wink Mógł się poczuć, że go próbuje zaatakować - może "gorsze dni"? wink

2,895 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-07-22 12:02:05)

On-WuWuA-83 napisał/a:

On już wykazał zainteresowanie na początku tak więc tutaj nie ma żadnej jego winy. Chłopak napisał bo chciał porozmawiać sobie z fajną koleżanką smile ale niekoniecznie na temat problemów zdrowotnych i nie spodziewał się że Feniks zacznie wyjeżdżać mu z pretensjami a właściwie to był też foch wink Mógł się poczuć, że go próbuje zaatakować - może "gorsze dni"? wink

Rozumiem i dzięki za "męski " punkt widzenia wink
Inni panowie tez tak uwazaja?

2,896

Nie ma za co wink

Moim zdaniem teraz zbyt wiele osób weszło w nawyk myślenia, że jak nie ta, to następna, nie mając na myśli tylko związków, ale ludzi ogólnie. Zaczynamy siebie wzajemnie wykorzystywać, nie dając nic w zamian, bo nie widzimy sensu w inwestowaniu. Już dawno to zauważyłam i dlatego wiele osób wyrzuciłam ze swojego życia, bo nie byli warci mojego czasu. I oczywiście on miał prawo nie pytać, nikt nie twierdzi, że go nie miał. Ja nikogo nigdy nie wychowuję, nie wytykam takich rzeczy, obserwuję i wyciągam wnioski. Z tego wyciągnęłabym taki wniosek, że moje zdrowie nie jest dla niego zbyt ważne. Bo przecież to nie były badania kontrolne do pracy, tylko poważniejsza sprawa.

Jesteś trochę uszczypliwa, ma to swoje plusy i minusy. Jak wszystko wink

Co do jednego WuWuś ma rację - dla niego jesteś tylko fajną koleżanką. Której może się zwierzyć i może czasem poświęcić trochę uwagi, ale więcej się po nim nie powinnaś spodziewać wink Pytanie czy Tobie to pasuje.

2,897 Ostatnio edytowany przez On-WuWuA-83 (2016-07-22 12:09:08)

feniks35 napisał/a:
On-WuWuA-83 napisał/a:

Dla mnie to jest duży minus jak ktoś próbuje "siłą" wymóc na kimś innym jakieś zachowanie. Miałem podobną sytuację z koleżanką internetową na początku znajomości ale w sumie ona później sama "przyszła do mnie a nie ja do niej" big_smile

Happi - na pierwszej linii stoi jej mąż tak więc jest kto zainteresować się sytuacją wink
No chyba że Feniks jest z "Tych" mężatek wink wink

2,898 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-22 12:12:14)

On-WuWuA-83 napisał/a:

Dla mnie to jest duży minus jak ktoś próbuje "siłą" wymóc na kimś innym jakieś zachowanie. Miałem podobną sytuację z koleżanką internetową na początku znajomości ale w sumie ona później sama "przyszła do mnie a nie ja do niej" big_smile

Happi - na pierwszej linii stoi jej mąż tak więc jest kto zainteresować się sytuacją wink

To, że masz jedną taką osobę, naprawdę zwalnia wszystkie inne z pytania, interesowania się? W takim razie wystarczyłaby nam uwaga jednego rodzica, jednego znajomego, a potem już tylko męża czy żony. Ludzie mimo wszystko lubią czuć, że komuś na nich zależy. Nie ukrywajmy. Szczególnie jeśli sami dają coś z siebie.

Jednak wymuszać bym nie wymuszała. Chyba, że później ktoś by dopytywał dlaczego się zdystansowałam, to bym powiedziała, ale tak? Nie. Szkoda zachodu, bo wiem, że ludzie zachowują się tak, jak chcą się zachowywać. My możemy tylko reagować na ich zachowania zgodnie z naszą naturą. To wszystko.

Zresztą Feniks nie wymuszała niczego. Tylko mu zwróciła uwagę. Tak jak mówiłam, ma to swoje plusy i minusy wink

2,899 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-07-22 12:16:03)

On-WuWuA-83 napisał/a:
feniks35 napisał/a:
On-WuWuA-83 napisał/a:

Wuwu a gdyby chodziło o koleżankę to myślałbyś inaczej? Nie wpadło Ci do głowy ze moze chodzić poprostu o człowieka bez określenia płci. Ja sie staram wiec oczekuje ze ktos tez. A co do męża to napisałam już ze wie o wszystkim ...zreszta nie musisz mi wierzyć wink Idac Twoim tropem rozumowania nie powinno sie wogole miec znajomych po ślubie tylko mąż. Tu moze tez nie powinnam pisać. yikes
Edit: Co do wymuszania to moze faktycznie mógł tak to odebrać ale mi chodziło o coś innego a mianowicie szczerość. Nie chciałam stosować metody "nic mi nie jest ale jednak coś, sam sie domyśl". Nienawidzę jak mi ktos tak robi i sama tez nie praktykuje tego. Ale moze z innego punktu widzenia to było wymuszanie.

2,900

WuWu, Twoje reakcje i tok myślenia wyjaśniają częściowo dlaczego tak się bronisz przed związkiem. Ty po prostu myślisz, że mając dziewczynę, czy później żonę, nie można mieć żadnych znajomych, bo inaczej jest się z TYCH mężów. Ja uważam, że tworząc z kimś związek, nie ma nigdzie mowy o ubezwłasnowolnieniu, wciąż mogę robić co chcę. Mieć znajomych obu płci i traktować ich jak bliskich mi ludzi. Oczywiście pierwsze skrzypce gra relacja z ukochaną osobą, ale to nie sprawia, że wszyscy inni stają się nieważni i niepotrzebni.

P.S. Moim zdaniem niczego nie wymuszałaś, Feniks. Przecież nie powiedziałaś mu, że MUSI się o Ciebie troszczyć, bo inaczej fora ze dwora.

2,901

Ja nie wymagam aby ktoś interesował się moim zdrowiem, najwyżej jak mi źle to sam powiem i możemy pogadać - wtedy oczekuje wsparcia. Ja też "swojej" koleżanki nie pytam zbytnio o zdrowie ale jak jej jest źle - ostatnio napisała że sobie coś zrobiła to normalnie pogadaliśmy, wykazałem wsparcie a nawet poradziłem co ma zrobić tongue i tyle. No w następnych dwóch trzech dniach też się zapytałem "jak tam" z problemem który ma ale to jest świeża sprawa i w dodatku "jednym ciągiem" w kontakcie dzień po dniu. A tu facet pytał się jakiś czas temu, w między czasie pojechał na urlop, później się odezwał aby pogadać ale także w moim odczuciu jako daleki kolega nie ma obowiązku  pytać się tak "natrętnie" o stan i tyle. Jeżeli tobie nie pasuje taki stan rzeczy to kulturalnym wyjściem z sytuacji jest ograniczyć kontakt i nie robić "scen".

2,902 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-07-22 12:29:15)

Hejo Wszystkim :*

@Feniks, moim zdaniem jak najbardziej masz prawo "oczekiwać" - w sensie chcieć symetryczności w waszej relacji. Wiadomo, że nie możesz niczego 'wymagać', ale to że dążysz do tego, żeby ten facet (kolega) też angażował się w Twoje sprawy, skoro Ty angażowałaś się w JEGO - jest normalne. Nie jesteśmy studnią bez dna, ani Caritas jak ja to mówię. W relacjach międzyludzkich obowiązuje (niepisana) zasada wzajemności, jeśli chcemy je utrzymać oczywiście, bo nic na siłę.

WuWu po raz kolejny pokazał jakim mentalnie dzieckiem jest.
EDIT: Potem edytował i zmienił trochę wink więc brzmi trochę lepiej.

Ps. Kolo od "Randki" dalej zagląda do mnie. Troszki się obawiam olejnej propozycji.. wink

2,903 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-22 12:34:12)

Elle88 napisał/a:

Hejo Wszystkim :*

Cześć :*

I jak tam? wink
Jak dzisiaj sytuacja? smile

Elle88 napisał/a:

Ps. Kolo od "Randki" dalej zagląda do mnie. Troszki się obawiam olejnej propozycji.. wink

To mu wtedy napisz, że nie jest w Twoim typie i może się go pozbędziesz wreszcie wink

2,904

Elle jakby co szukam fajnej Mamusi która wychowa synusia wink big_smile
rotfl.

2,905

WuWuś, ale spójrz, że Ty pytałeś. No i nadal chętnie rozmawiałbyś z osobą, której zdrowiem i problemami Ty się interesujesz, a ta osoba niezupełnie albo ewentualnie od biedy, bo raz na jakiś czas wypada? To się da wyczuć. Co innego prawdziwe, szczere zainteresowanie, co innego takie rzucone mimochodem pytanie, bo akurat o tym rozmawiacie wink

2,906 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-07-22 12:46:28)

On-WuWuA-83 napisał/a:

Elle jakby co szukam fajnej Mamusi która wychowa synusia wink big_smile
rotfl.

Niestety na mojego synka jesteś za stary ::/

@Happi, odpisałam i sama se skasowałam chyba tongue

No więc dziś situejszyn jest taka, że dalej swędzi , ale zmieniło kolor na mniej krwisty. Kupię to wapno i wypiję na wieczór, bo teraz się kręcę.
Plus taki, że od 2 dni nie piję alko big_smile tongue choć i tak było to symboliczne

:*

2,907

Elle88 napisał/a:

@Happi, odpisałam i sama se skasowałam chyba tongue

No więc dziś situejszyn jest taka, że dalej swędzi , ale zmieniło kolor na mniej krwisty. Kupię to wapno i wypiję na wieczór, bo teraz się kręcę.
Plus taki, że od 2 dni nie piję alko big_smile tongue choć i tak było to symboliczne

:*

Haha, mi się zdarza czasem takiego kolosa skasować, wtedy pozostaje tylko płakać hmm

No kup wapno, kup wink
A skoro się rozjaśnia, to pewnie dzień-dwa i zniknie wink
Rzeczywiście ostatnio nikt tutaj nie pił... big_smile i Jej Wysokość nam się gdzieś zapodziała sad

2,908

Mrs.Happiness napisał/a:

Rzeczywiście ostatnio nikt tutaj nie pił... big_smile i Jej Wysokość nam się gdzieś zapodziała sad

Aaaa wczoraj wieczorkiem wypiłem dwa piwka tongue

2,909 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-07-22 13:06:36)

Hej Elle:* Dzięki za komentarz. smile No tez tak sadze ze o symetryczność chodzi ale i zastanawiam sie czy nie jest tez tak ze ja mam tendencje za dużo "pomagać" w relacjach z rożnymi ludźmi a ktos wcale tego nie oczekuje i potem nie odwzajemnia sie w ten sam sposób. Chociaż w tej sytuacji uważam ze byłoby fair gdyby jednak zapytał wiedząc ze chodzi o dość konkretne rozstrzygnięcie tematu na które czekałam i znał jego termin  a nie jakies tam moje stękanie ze mnie coś boli.
No nic ja sobie poczekam i zdystansuje sie póki co. Jesli on tez będzie czekał na mój ruch to sie najwyżej nie doczeka ...życie. wink
Dzięki za Wasze porady :* Wpadnę wieczorkiem smile
Edit: Elle wapno koniecznie. Nieinwazyjne a naprawde moze pomoc smile

2,910

On-WuWuA-83 napisał/a:
Mrs.Happiness napisał/a:

http://vignette1.wikia.nocookie.net/walkingdead/images/3/3c/Wooow.gif/revision/latest?cb=20140616062730

2,911

feniks35 napisał/a:

Hej Elle:* Dzięki za komentarz. smile No tez tak sadze ze o symetryczność chodzi ale i zastanawiam sie czy nie jest tez tak ze ja mam tendencje za dużo "pomagać" w relacjach z rożnymi ludźmi a ktos wcale tego nie oczekuje i potem nie odwzajemnia sie w ten sam sposób. Chociaż w tej sytuacji uważam ze byłoby fair gdyby jednak zapytał wiedząc ze chodzi o dość konkretne rozstrzygnięcie tematu na które czekałam i znał jego termin  a nie jakies tam moje stękanie ze mnie coś boli.
No nic ja sobie poczekam i zdystansuje sie póki co. Jesli on tez będzie czekał na mój ruch to sie najwyżej nie doczeka ...życie. wink

Spoko wink
Tak jak mówię - jeśli badania dotyczyły czegoś poważnego to nie nawiązanie do nich, nawet po czasie, świadczy o dosyć 'luźnym' (żeby nie powiedzieć dosadniej) podejściu do danej znajomości.
Ale wszystko zależy czy i jak bardzo Ci to przeszkadza. Bo np. - z ciekawostek wink  - mój Ojciec jest taki. Potrafi zapomnieć zapytać o samopoczucie w dzień po wyjściu ze szpitala np. I co? I nic, generalnie wiem, że jakby się go poprosiło to by pomógł ale sam z siebie..no, to gorzej wink
Tylko, że to jest mój Ojciec. Mam większą granicę tolerancji dla niego, wiadomo. A w przyp. pobieżnej znajomości, raczej nie chciało by mi się inwestować w nią w tej sytuacji.

I słuszna refleksja: Czy sama pomagają c temu gościowi, gdy on o to nie prosił faktycznie, nie zapędziłaś się w tym, nie zauważając, że on lekko podchodzi do tego i raczej nie doceni.
Z ta pomocą to tak jest: jak ktoś jej nie oczekuję to potem się mówi, że jeszcze pogryzie rękę, która karmiła wink

2,912

Elle88 napisał/a:
On-WuWuA-83 napisał/a:
Mrs.Happiness napisał/a:

http://vignette1.wikia.nocookie.net/walkingdead/images/3/3c/Wooow.gif/revision/latest?cb=20140616062730

Hahahaha, przynajmniej mi żadne krosty od tego nie wyskakują ^^

2,913

Elle88 napisał/a:
feniks35 napisał/a:

I słuszna refleksja: Czy sama pomagają c temu gościowi, gdy on o to nie prosił faktycznie, nie zapędziłaś się w tym, nie zauważając, że on lekko podchodzi do tego i raczej nie doceni.
Z ta pomocą to tak jest: jak ktoś jej nie oczekuję to potem się mówi, że jeszcze pogryzie rękę, która karmiła wink

Moze nie tyle prosił lub nie tylko dzielił sie sam z siebie swoimi troskami wiec ja potem sie interesowałam i pytałam czy w tym lub owym temacie ok. On natomiast na mój problem "reagował "przez pierwsze dwa dni a potem przestaliśmy o tym rozmawiać. Przed jego urlopem coś tam tylko napomknęlam ze będzie to badanie w tym i tym dniu i ciekawe co wyjdzie...no i liczyłam ze ciekawe to będzie nie tylko dla mnie wink

2,914

feniks35 napisał/a:

Witam smile
Mam kumpla, z ktorym z racji odleglosci mamy raczej kontakt internetowy. Ogolnie fajny czlowiek, wrazliwy madry itp fajnie nam sie gada. Moj maz wie o nim nie ma nic przeciwko, zreszta czasem robia sobie przyslugi za moim posrednictwem.
W czym problem...czesto bywa tak ze jak ten kumpel ma jakis problem to sie mnie radzi lub poprostu pisze co mu na watrobie lezy. W druga strone to nie zawsze dziala ...chociaz do tej pory to byly jakies pierdoly i szybko to wyjasnialismy. Fakt ze ja tez nie jestem jakas super skora do zwierzen i marudzenia poza tym pierwszym filarem do zwierzen jest zawsze maz...no ale raz sie zdarzylo ze sie zwierzylam i kumplowi bo sie faktycznie martwilam /balam. Chodzilo o problem zdrowotny z ktorym sie zmagam od jakiegos czasu. Niby sie interesowal, podpytywal co tam jak tam, ja odpowiadalam. Ostatnio wyjechal na dwutygodniowy urlop. Wiedzial ze w miedzy czasie mam miec pewne badanie ktore ma dac odpowiedz co dalej (w gre wchodzila operacja). Powiem szczerze ze bylam pewna ze sie zainteresuje jaki wynik itp. Nie zainteresowal. Minelo pare dni. Trudno, nie rozkminialam tego bo wkoncu wsparcie mam od rodziny, meza przyjaciol. No ale odezwal sie dzis z jakims zartem i opowiesciami co do urlopu, czego sie dowiedzial itp . W tym momencie cos mnie spielo. Napisalam cos z przekasem m.in. ze szkoda ze nie dowiedzial sie np o moj wynik badania. No i foch...jego foch. Oswiadczyl ze zle zrobil ze sie odezwal wogole i jak mi "przejdzie " to zebym ja sie odezwala.
Powiedzcie mi czy ja jestem jakas mega egoistka? Oczekuje zbyt wiele bo.ktos jest na urlopie? Bo ja jakos wewnetrznie czuje ze kurde nie, ze czasem mozna oczekiwac wzajemnosci we wsparciu i byc rozczarowanym ze sie go nie dostalo. No chybe ze kontakt glownie internetowy rzadzi sie swoimi prawami i tu zupelnie nie nalezy niczego oczekiwac.
Pytam bo jestem zdezorientowana. Nie wiem czy ja wyolbrzymilam czy moze on mnie potraktowal na zasadzie "lubie jak jestes mila i bezproblemowa, odezwij sie jak znowu taka bedziesz.". Nie to ze spedza mi to sen z powiek tylko jestem zla ze mnie zbil z tropu i zasial niepewnosc i teraz zastanwiam sie czy mam problem z ..zaborczoscia/ skupieniem na sobie? Moze faktycznie jestem zolza i trzeba mi pierdyknac w leb.

Cześć:)
No dobra, a czy temu Znajomemu też kiedyś  powiedziałaś/napisałaś, że nie lubisz, jak ktoś się ciągle pyta o Twoje zdrowie, jak pociesza?

2,915 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-07-22 15:09:26)

Krejzolka82 napisał/a:
feniks35 napisał/a:

Witam smile

No dobra, a czy temu Znajomemu też kiedyś  powiedziałaś/napisałaś, że nie lubisz, jak ktoś się ciągle pyta o Twoje zdrowie, jak pociesza?

To jest troche bardziej skomplikowane. Bo jesli chodzi o schorzenie które jest i będzie mi towarzyszyć zawsze to faktycznie tu nie lubię dopytywania no bo co niby mam odpowiedzieć na pytanie jak sie czuje? Zawsze odpowiedz brzmi tak samo. Dlatego w tym temacie pytania mnie dobijają bo przypominają mi o tym i sprawiaja ze mam sie ochotę poddac a ja sie poddać nie chce i nie zamierzam wink Tu sytuacja była inna. Pojawiło mi sie cos co nie powinno i wiadomo było ze będzie krótka piłka albo zniknie albo trzeba ciąć. Dlatego nie miałabym nic przeciwko zainteresowaniu jak sie sprawa ostatecznie zakończyla  a wręcz byłoby mi miło ze ktos sie interesuje smile To tak jakbym była cieżko chora i przy okazji złamała nogę. Czy ktos nie chcąc sie użalać nad moim losem powinien udawać ze nie widzi ze mam gips i nie zapytać a co Ci sie zadziało?
EDIT. Zreszta nie... Nie wiedział ze nie lubię być pytana o zdrowie. Moja "główna " choroba o ktorej sie dowiedział nie była nigdy potem tematem naszych rozmów wiec nie było potrzeby by go stopować w nadmiernej trosce.

2,916

feniks35 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:
feniks35 napisał/a:

Witam smile

To jest troche bardziej skomplikowane. Bo jesli chodzi o schorzenie które jest i będzie mi towarzyszyć zawsze to faktycznie tu nie lubię dopytywania no bo co niby mam odpowiedzieć na pytanie jak sie czuje? Zawsze odpowiedz brzmi tak samo. Dlatego w tym temacie pytania mnie dobijają bo przypominają mi o tym i sprawiaja ze mam sie ochotę poddac a ja sie poddać nie chce i nie zamierzam wink Tu sytuacja była inna. Pojawiło mi sie cos co nie powinno i wiadomo było ze będzie krótka piłka albo zniknie albo trzeba ciąć. Dlatego nie miałabym nic przeciwko zainteresowaniu jak sie sprawa ostatecznie zakończyla  a wręcz byłoby mi miło ze ktos sie interesuje smile To tak jakbym była cieżko chora i przy okazji złamała nogę. Czy ktos nie chcąc sie użalać nad moim losem powinien udawać ze nie widzi ze mam gips i nie zapytać a co Ci sie zadziało?

Myślałam, że badanie jest związane z Twoją chorobą, o której pisałaś.
No to fakt, powinien się zapytać, jak sama o tym wspomniałaś i były to badania, aby wykluczyć inną chorobę.

Sama mam czasami ochotę zapytać, jak się czujesz, ale po tym co napisałaś wcześniej, nie pytam, bo nie chcę Ci przypominać, ani tym bardzie denerwować.

Kurdę mam nadzieję, że badania wyszło pomyślnie!

Trzymaj się i nie załamuj się, ani tym bardziej nie poddawaj się! smile

2,917 Ostatnio edytowany przez On-WuWuA-83 (2016-07-22 15:19:41)

Krejzolka bo miałem się zapytać - co ty "tam" ćwiczysz? tongue

2,918

On-WuWuA-83 napisał/a:

Uda i tyłek smile

2,919

Krejzolka82 napisał/a:
feniks35 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Myślałam, że badanie jest związane z Twoją chorobą, o której pisałaś.
No to fakt, powinien się zapytać, jak sama o tym wspomniałaś i były to badania, aby wykluczyć inną chorobę.

Sama mam czasami ochotę zapytać, jak się czujesz, ale po tym co napisałaś wcześniej, nie pytam, bo nie chcę Ci przypominać, ani tym bardzie denerwować.

Kurdę mam nadzieję, że badania wyszło pomyślnie!

Trzymaj się i nie załamuj się, ani tym bardziej nie poddawaj się! smile

Dziękuje Kochana jestes :* Tak badanie wyszło dobrze. Dziadostwo zniknęło smile A co do reszty to tak średnio i moze tez przez to jestem jakas rozdrażniona hmm No ale nie ma co sie łamać, sa gorsze  i lepsze dni, oby więcej tych lepszych.;)  No i nie jestem sama, mama i maz bardzo mnie wspierają chociaż nienachalnie.
Bardzo doceniam ze sie interesujesz. Jak widać da radę wesprzeć nawet internetowo smile :*

2,920

Krejzolka82 napisał/a:
On-WuWuA-83 napisał/a:

Uda i tyłek smile

Chodzisz na jakieś fitnesy czy tak w domu?

2,921

On-WuWuA-83 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:
On-WuWuA-83 napisał/a:

Uda i tyłek smile

Chodzisz na jakieś fitnesy czy tak w domu?

Ja i fitnesy big_smile

W domu.
Z czaiłam sobie fajne ćwiczenia na You Tube.
Fajne są, bo to jest anima, a nie jakiś trener co ciągle gada podczas ćwiczeń.

Od jutra, jak mi się będzie chciało to jeszcze dołączę do tego bieżnie.

Więc trzymajcie kciuku, żebym była wytrwała big_smile

2,922

Krejzolka82 napisał/a:

Ja czuwam, więc będzie Ci się chciało i będziesz wytrwała tongue

2,923

Krejzolka82 napisał/a:

Ja i fitnesy big_smile

W domu.

Masz jakiegoś linka z tym co będziesz robić? Chętnie looknę smile

2,924 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2016-07-22 15:44:27)

Krejzolka82 napisał/a:

Ja czuwam, więc będzie Ci się chciało i będziesz wytrwała tongue

Właśnie przed sekundą o  Tobie pomyślałam:)

I abra kadabra (jak to się pisze? tongue) "zjawiła" się Santa tongue

Dzięki big_smile

2,925

On-WuWuA-83 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Ja i fitnesy big_smile

W domu.

Masz jakiegoś linka z tym co będziesz robić? Chętnie looknę smile

https://www.youtube.com/watch?v=9CP6rTCqGz0

Jest to pogram składający się z kilku poziomów i kilku tematów.

Looknij i daj znać, co o tym sądzisz, proszę smile

Posty [ 2,861 do 2,925 z 4,549 ]

Strony Poprzednia 1 43 44 45 46 47 70 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy portale randkowe, to dobra opcja?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024