Odchyl od "normy" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 76 z 76 ]

66

Odp: Odchyl od "normy"
odludek napisał/a:

sam tak o tym napisalem ze nie potrafie tworzyc relacji.

Więc dlaczego nie szukasz odpowiedzi na pytanie jak tworzyć relacje, tylko zasłaniasz się jakąś sondą o atrakcyjności/nieatrakcyjności prawiczków?
Toż masz jak na dłoni, że nie prawictwo jest Twoim problemem, ale nieumiejętność tworzenia relacji. Prawiczkowie, którzy umieją nawiązywać i podtrzymywać relacje zwykle dość szybko rpzestają być prawiczkami. Bo doświadczenia seksualnego facet nie ma wypisanego na czole, ale kalectwo w kontaktach interpersonalnych już tak.

odludek napisał/a:

wlasnie z ciekawosci spytalem na forum zeby potwierdzic teze ze takie panie istnieja, ale jakos sie nie pokazaly

Niezupełnie. Na forum zadałeś pytanie czy prawiczek może być atrakcyjny. Nie pytałeś czy są panie, które odrzuca bujna przeszłość partnera, więc nie mogły się takie ujawnić. Z tego co widzę to WSZYSTKIE panie w tym watku orzekły (mniej lub bardziej wprost), że prawiczek może być atrakcyjny. Ale Ty masz w głowie inną tezę i szukasz dla niej potwierdzenia, więc odpowiedzi, które jej nie potwierdzają w ogóle nie zauważasz.

Zobacz podobne tematy :

67

Wielokropek napisał/a:

Twym celem było znalezienie tutaj kobiety, która będzie chętna na rozwinięcie z Tobą znajomości w realu? Pomyliłeś fora.

Niee, chodzilo o wypowiedzi pan ktore nie robia z tego problemu, nie mialem zamiaru nikogo przez forum szukac.

Moim celem nie było napisanie czegoś ciekawego, napisałam to świadomie, bo z Twych postów nie wynika, że rozumiesz przyczyny swej sytuacji. Rzecz w tym, co ze swą wiedzą robisz i zrobisz. Pomocnymi będą zdania z mej sygnatury.

Wiem, że jest różnica między piętnastoletnim chłopakiem a dwudziestodwuletnim mężczyzną. Wiem też, że mimo braku wcześniejszych doświadczeń seksualnych dwudziestodwulatkowie oraz starsi nawiązują bliskie relacje z kobietami i tworzą związki.

Rozumie tez przyczyne, pracuje nad tym, tylko ze raczej tego nie przeskocze nagle nie stane sie doswiadczonym, pewnie mam tez nie mam szczescia bo spotykam taki typ kobiet nawet jesli uda mi sie cos zbudowac, to niestety ja sie pytaly o doswiadczenie i przyznawalem ze jego brak to zamiast kobiety ktora mnie dobrze traktuje stawaly sie zime oraz traktowaly troche jak tredowatego.

vinnga napisał/a:

Więc dlaczego nie szukasz odpowiedzi na pytanie jak tworzyć relacje, tylko zasłaniasz się jakąś sondą o atrakcyjności/nieatrakcyjności prawiczków?
Toż masz jak na dłoni, że nie prawictwo jest Twoim problemem, ale nieumiejętność tworzenia relacji. Prawiczkowie, którzy umieją nawiązywać i podtrzymywać relacje zwykle dość szybko rpzestają być prawiczkami. Bo doświadczenia seksualnego facet nie ma wypisanego na czole, ale kalectwo w kontaktach interpersonalnych już tak.

Zadalem tez takie pytanie jak to robic ale nikt zbytnio nie raczyl na nie odpowiedziec, nigy czytacie ale nie do konca, sama widzisz co bardziej przykulo twoja uwage. Jestem kaleka co ja na to poradze ze w takiej rodzinie sie urodzilem i zostalem odepchany przez dzieci juz jako 4-5 latek porzucony przez matke wtedy czlowiek znajduje sobie jakas inna grupke takich jak on ktorzy tez sa fuuj dla reszty. Dla dziewczyn ktore poznawalem problemem bylo moje prawictwo, wszystko bylo ok az do momentu kiiedy padlo pytanie o doswiadczenie.

vinnga napisał/a:

Niezupełnie. Na forum zadałeś pytanie czy prawiczek może być atrakcyjny. Nie pytałeś czy są panie, które odrzuca bujna przeszłość partnera, więc nie mogły się takie ujawnić. Z tego co widzę to WSZYSTKIE panie w tym watku orzekły (mniej lub bardziej wprost), że prawiczek może być atrakcyjny. Ale Ty masz w głowie inną tezę i szukasz dla niej potwierdzenia, więc odpowiedzi, które jej nie potwierdzają w ogóle nie zauważasz.

Moze szukam potwierdzenia tego co mnie caly czas spotyka w realnym zyciu, moze szukam tez potwierdzenia tezy ze cale zycie bede praktycznie sam jak bylo do tej pory.

68

Odlutku , po przeczytaniu Twoich pierwszych postów, pomyślałam sobie, spoko Chłopak, który po prostu chce się "wygadać", popytać na temat swojego prawictwa.
Ale popytać, popisać tak normalnie, bez obrażania, stereotypów, ale się pomyliłam.
Jesteś kolejnym Prawiczkiem tutaj na forum, który chcę tak naprawdę ponarzekać, po obrażać, itp. chociaż różnisz się jedną rzeczą, a mianowicie, przeszkadzają Ci kobiety które, mają większą ilość partnerów od Ciebie, nie ze względów ideologicznych, ale z zazdrości i to źle niestety o Tobie świadczy.

Przecież ja Ci napisałam wprost, że mogłabym mieć prawiczka i to nawet w moim wieku, ale powtarzam, prawiczka, który po prostu nie miał szczęścia do kobiet, a nie dlatego, że biadoli, że myśli stereotypowo.

69 Ostatnio edytowany przez odludek (2016-05-07 14:25:55)

Krejzolka82 napisał/a:

Odlutku , po przeczytaniu Twoich pierwszych postów, pomyślałam sobie, spoko Chłopak, który po prostu chce się "wygadać", popytać na temat swojego prawictwa.
Ale popytać, popisać tak normalnie, bez obrażania, stereotypów, ale się pomyliłam.
Jesteś kolejnym Prawiczkiem tutaj na forum, który chcę tak naprawdę ponarzekać, po obrażać, itp. chociaż różnisz się jedną rzeczą, a mianowicie, przeszkadzają Ci kobiety które, mają większą ilość partnerów od Ciebie, nie ze względów ideologicznych, ale z zazdrości i to źle niestety o Tobie świadczy.

Przecież ja Ci napisałam wprost, że mogłabym mieć prawiczka i to nawet w moim wieku, ale powtarzam, prawiczka, który po prostu nie miał szczęścia do kobiet, a nie dlatego, że biadoli, że myśli stereotypowo.

Trudno to jest twoje zdanie szanuje masz do tego prawo. Ja nikogo nie obrazam napisalem jaka kobiete moglbym zaakceptowac i tyle, mam prawo wyboru. Cos ci sie pomylilo znowu o tym obrazaniu piszesz a to ze mnie kobiety obrazaja to co? Nasluchalem sie juz dosc tekstow "nie dla psa kielbasa" itp. Moze i zle o mnie swiadczy ale pozwol ze to ja bede decydowal czego chce. wink

Ja tez nie mam szczescia, ale gdybym nie byl obrazany przez kobiety nic by nie bylo i do niedawna bylo ok ale od jakiegos czasu slucham jaki to jestem malo warty bo zadna mi nie dala.

70

Zapytałeś

(...) No i teraz pytanie od czego zaczac nauke tych relacji damsko-meskich? (...)

Zacznij:
- od uporania się z trudnymi emocjami związanymi z przeszłymi sytuacjami
- od znajomości swych wad, ale też (a może przede wszystkim) swych zalet
- od zbudowania poczucia własnej wartości, wiary w siebie, w swe możliwości i umiejętności
- od konfrontacji ze stereotypami, którym ulegasz
- od odrzucenia tego wszystkiego, co zostało Ci wciśnięte, a kierowanie się swym rozumem i sercem
- od rozwijanie swych pasji, zainteresowań
- od działania mimo lęku przed odrzuceniem.

71

odludek napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Trudno to jest twoje zdanie szanuje masz do tego prawo. Ja nikogo nie obrazam napisalem jaka kobiete moglbym zaakceptowac i tyle, mam prawo wyboru. Cos ci sie pomylilo znowu o tym obrazaniu piszesz a to ze mnie kobiety obrazaja to co? Nasluchalem sie juz dosc tekstow "nie dla psa kielbasa" itp. Moze i zle o mnie swiadczy ale pozwol ze to ja bede decydowal czego chce. wink

Ja tez nie mam szczescia, ale gdybym nie byl obrazany przez kobiety nic by nie bylo i do niedawna bylo ok ale od jakiegos czasu slucham jaki to jestem malo warty bo zadna mi nie dala.

Ale, która z forum Cię obraziła?
Jeżeli jakieś Kobiety w realnu Cię obrażają, to po prostu to "olej".
Niektórzy ludzie są okrutni i trzeba do tego przywyknąć, ale to nie oznacza, że masz takich ludzi słuchać, niech sobie gadają, a Ty rób swoje.

Serio, zależy Ci na takiej pustej lali?

Weź Ty załóż sobie konto na portalach randkowych i pisz do normalnie wyglądających dziewczyn, a nuż może się uda.

72

odludek napisał/a:

Moze szukam potwierdzenia tego co mnie caly czas spotyka w realnym zyciu, moze szukam tez potwierdzenia tezy ze cale zycie bede praktycznie sam jak bylo do tej pory.

No to pozamiatane. Jak szukasz to znajdziesz. Obojętnie czego szukasz. Hitler też znajdował "dowody" na to, że Żydzi są przyczyną każdego nieszczęścia spotykającego Niemców...

73

vinnga napisał/a:

Hitler też (...).

Ehem, prawo Godwinia zadziałało. big_smile

Za Wikipedią: "W tradycji użytkowników wielu grup Usenetu wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, „przegrała” dyskusję."

74

emde napisał/a:
vinnga napisał/a:

Hitler też (...).

Ehem, prawo Godwinia zadziałało. big_smile

Za Wikipedią: "W tradycji użytkowników wielu grup Usenetu wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, „przegrała” dyskusję."

Taaak zadzialalo, zamykamy dyskusje tongue.

75

odludek napisał/a:

Witam wszystkich serdecznie.
Mam takie dosc dziwne pytanie a wiec czy facet prawiczek moze byc dla kobiety atrakcyjny(moze to za duze slowo) powiedzmy w miare ok.
Czy panie obecne na forum moglyby byc z kims takim? Chcialem jeszcze spytac jak patrzycie na takiego osobnika(wiem ze tego nie ma wypisanego na czole) ale powiedzmy ze o tym wiecie to co uciekacie czy nie?

Niedoświadczenie (a raczej jego oznaki w zachowaniu tj. ruchach, spojrzeniu itd. ) u mężczyzny jest dla mnie często czymś bardzo podniecajacym, o ile facet mi się podoba. Jeśli mi się nie podoba fizycznie, to jest to rzecz całkowicie neutralna.

76

lilly25 napisał/a:

Niedoświadczenie (a raczej jego oznaki w zachowaniu tj. ruchach, spojrzeniu itd. ) u mężczyzny jest dla mnie często czymś bardzo podniecajacym, o ile facet mi się podoba. Jeśli mi się nie podoba fizycznie, to jest to rzecz całkowicie neutralna.

Nie mow mi tak bo sie zawstydze. wink Szczerze mowiac jak dla mnie to jest zalosne.

Z reszta nie widze siebie z taka doswiadczona kobieta, jakos ten obraz nie moze przejsc przez moja glowe. Z reszta jak czytam posty na forum o jakis trojkatach seksie, po alkoholu itp. to jestem daleko w tyle w porownaniu do tych ludzi.

Posty [ 66 do 76 z 76 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024