Mam włosy do pasa, nie zamierzam ich ścinać, ale bywają irytujące dlatego zwykle są spięte. Wchodzą do talerza, przygniatam je torebką, wcinam w suwak... ;/
Pomijam ile więcej pieniędzy wydaje się na długie włosy...
Mąż woli długie zdecydowanie
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam włosy do pasa, nie zamierzam ich ścinać, ale bywają irytujące dlatego zwykle są spięte. Wchodzą do talerza, przygniatam je torebką, wcinam w suwak... ;/
Pomijam ile więcej pieniędzy wydaje się na długie włosy...
Mąż woli długie zdecydowanie
Cudna długość, zazdroszczę Też uwielbiam długie, moje niestety dalej takie nie są - moja wina w zasadzie.
Włosy rzeczywiście imponujące, choć osobiście odjęłabym im trochę z długości .
Wszystkim paniom, które mają wątpliwości, jakie włosy podobają się mężczyznom, polecam uwadze filmik:
Choć oczywiście, zwłaszcza biorąc pod uwagę wiek tych panów , trudno generalizować.
Podcięłam 2 tygodnie temu 10 cm w końcu po dwóch latach
Mi osobiście bardzo się podobają długie włosy, takie za pas jak koleżanka ma to trudno oderwać wzrok na ulicy dość rzadki widok w sumie.
Bardzo lubię długie włosy i w sumie zawsze takie nosiłam ale od pewnego czasu nie mogłam nosić rozpuszczonych, bo wiecznie za gorąco było i dosłownie słabo mi się robiło. A jak zaczęłam wiązać to mnie głowa bolała od ciężaru (mam bardzo gęste i ciężkie włosy). Więc zmuszona byłam zciąć. Nie za bardzo czuję się w krótkich, bo mam okrągłą twarz i mimo dopasowanej pod tym kątem fryzury- to jakoś dziwnie się czuję. Już zaczęłam znowu zapuszczać :-)
Moim zdaniem długie są piekne, ale tylko pod warunkiem, że sa zadbane.
A ja mam od dawna króciutką,bardzo króciutką fryzurę.
Mój mąz bardzo ją lubi i twierdzi,że mam tak ładne rysy twarzy,że nie potrzeba mi włosów by odwracały uwagę
lamadamoiselle - piękne włosy
Sama noszę włosy do ramion. To znaczy są takiej długości suche, bo mokre, to dużo poniżej ramion.
Chętnie poeksperymentowałabym z włosami, ale po pierwsze: przy kręconych nie ma wielu możliwości, a po drugie mój mąż uwielbia moje dłuższe włosy i zagroził rozwodem w razie obcięcia
Za to mój Tato wolałby żebym nosiła krótkie.
Czyli co mężczyzna, to inne upodobania. Jak ze wszystkim.
lamademoiselle napisał/a:Krejzolka82 napisał/a:Cudne masz włosy!!!
![]()
![]()
Bardzo dziękuję
To jest Twój naturalny kolor?
Pielęgnujesz jakoś specjalnie włosy?Cudne je masz!!!
![]()
![]()
Niestety - farbuję. Naturalnie mam ciemny blond. Pielęgnuję na różne sposoby. Kiedyś robiłam maski na skórę głowy z żółtek, drożdży, nafty kosmetycznej i oleju rycynowego ale teraz nie mam na to czasu. Używam różnych masek, odżywek. Oraz olejów typu: olej arganowy, macadamia i kokosowy. Nie suszę, nie prostuję (mam naturalnie proste). Pomimo tego, że od wielu lat je farbuję, to nie są praktycznie w ogóle zniszczone. Końcówki podcinałam początkiem września, wcześniej jakieś 2 lata temu w końcu trzeba było to zrobić...
Nie zgadzam się zupełnie z tą tezą. Długie włosy są ładne tylko wtedy, gdy są super wypielęgnowane i wystylizowane. To samo z krótkimi. Długo myślałam, że skracając je poczuje się mniej kobieco i będę żałowała, ale mój fryzjer (pan Leon Hebda <3 ) przekonał mnie, że w krótkiej fryzurce będę wyglądała o niebo lepiej... i do dziś nie żałuję! Super sexy się czuje, lepiej niż z długimi bezkształtnymi kłakami. Trzeba tylko trafić na dobrego stylistę, który doradzi fryzurę dla nas, a nie dla realizacji swoich fantazji. Mnie się udało ;-)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024