Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 80 z 80 ]

66 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2016-09-27 13:44:21)

Odp: Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie?

Mam włosy do pasa, nie zamierzam ich ścinać, ale bywają irytujące dlatego zwykle są spięte. Wchodzą do talerza, przygniatam je torebką, wcinam w suwak... ;/
Pomijam ile więcej pieniędzy wydaje się na długie włosy...

Mąż woli długie zdecydowanie

Zobacz podobne tematy :

67

http://images84.fotosik.pl/52/2f5c9b9173e95a4dmed.jpg

a to moje włosiska. Mam takie od wielu lat, nie mam zamiaru ścinać. Uwielbiam długie włosy smile

68

Cudna długość, zazdroszczę smile Też uwielbiam długie, moje niestety dalej takie nie są - moja wina w zasadzie.

69

Włosy rzeczywiście imponujące, choć osobiście odjęłabym im trochę z długości wink.

Wszystkim paniom, które mają wątpliwości, jakie włosy podobają się mężczyznom, polecam uwadze filmik:

Choć oczywiście, zwłaszcza biorąc pod uwagę wiek tych panów big_smile, trudno generalizować.

70

Podcięłam 2 tygodnie temu 10 cm wink w końcu po dwóch latach big_smile

71

Mi osobiście bardzo się podobają długie włosy, takie za pas jak koleżanka ma to trudno oderwać wzrok na ulicy smile dość rzadki widok w sumie.

72

Bardzo lubię długie włosy i w sumie zawsze takie nosiłam ale od pewnego czasu nie mogłam nosić rozpuszczonych, bo wiecznie za gorąco było i dosłownie słabo mi się robiło. A jak zaczęłam wiązać to mnie głowa bolała od ciężaru (mam bardzo gęste i ciężkie włosy). Więc zmuszona byłam zciąć. Nie za bardzo czuję się w krótkich, bo mam okrągłą twarz i mimo dopasowanej pod tym kątem fryzury- to jakoś dziwnie się czuję. Już zaczęłam znowu zapuszczać :-)

73

Moim zdaniem długie są piekne, ale tylko pod warunkiem, że sa zadbane.

74

lamademoiselle napisał/a:

a to moje włosiska. Mam takie od wielu lat, nie mam zamiaru ścinać. Uwielbiam długie włosy smile

Cudne masz  włosy!!! smile smile smile

75

A ja mam od dawna króciutką,bardzo króciutką fryzurę.
Mój mąz bardzo ją lubi i twierdzi,że mam tak ładne rysy twarzy,że nie potrzeba mi włosów by odwracały uwagę smile

76

Krejzolka82 napisał/a:

Bardzo dziękuję wink

77

lamadamoiselle - piękne włosy smile

Sama noszę włosy do ramion. To znaczy są takiej długości suche, bo mokre, to dużo poniżej ramion.
Chętnie poeksperymentowałabym z włosami, ale po pierwsze: przy kręconych nie ma wielu możliwości, a po drugie mój mąż uwielbia moje dłuższe włosy i zagroził rozwodem w razie obcięcia wink
Za to mój Tato wolałby żebym nosiła krótkie.
Czyli co mężczyzna, to inne upodobania. Jak ze wszystkim.

78

Krejzolka82 napisał/a:

Bardzo dziękuję wink

To jest Twój naturalny kolor?
Pielęgnujesz jakoś specjalnie włosy?

Cudne je masz!!! smile smile smile

79

Krejzolka82 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Bardzo dziękuję wink

To jest Twój naturalny kolor?
Pielęgnujesz jakoś specjalnie włosy?

Cudne je masz!!! smile smile smile

Niestety - farbuję. Naturalnie mam ciemny blond. Pielęgnuję na różne sposoby. Kiedyś robiłam maski na skórę głowy z żółtek, drożdży, nafty kosmetycznej i oleju rycynowego ale teraz nie mam na to czasu. Używam różnych masek, odżywek. Oraz olejów typu: olej arganowy, macadamia i kokosowy. Nie suszę, nie prostuję (mam naturalnie proste). Pomimo tego, że od wielu lat je farbuję, to nie są praktycznie w ogóle zniszczone. Końcówki podcinałam początkiem września, wcześniej jakieś 2 lata temu big_smile w końcu trzeba było to zrobić...

80

Nie zgadzam się zupełnie z tą tezą. Długie włosy są ładne tylko wtedy, gdy są super wypielęgnowane i wystylizowane. To samo z krótkimi. Długo myślałam, że skracając je poczuje się mniej kobieco i będę żałowała, ale mój fryzjer (pan Leon Hebda <3 ) przekonał mnie, że w krótkiej fryzurce będę wyglądała o niebo lepiej... i do dziś nie żałuję! Super sexy się czuje, lepiej niż z długimi bezkształtnymi kłakami. Trzeba tylko trafić na dobrego stylistę, który doradzi fryzurę dla nas, a nie dla realizacji swoich fantazji. Mnie się udało ;-)

Posty [ 66 do 80 z 80 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024