Mamy w 2016 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 455 z 4,458 ]

391

Odp: Mamy w 2016

Hej dziewczyny polozna mowi ze kazda ciaza jest inna wiec te moje skurcze beda sie pojawialy bo to juz 4 ciaza a mam 32 lata....mam mieszane uczucia co do tego...
bimbulka nie przejmuj sie lekarzem moj to dopieo jest oschly konserwatywny do tego mowi ze skoro zdecydowalam sie na 4 dziecko to moj maz musi zarabiac 15 tys heh...nie slucham go wcale bo go to nie powinno obchodzic tongue
kati daj ten zloty srodek na zgage smile

Zobacz podobne tematy :

392

Agni dziękuję :* przy kolejnych ciazach nie będziesz miała czasu na rozczulanie się nad brzuszkiem, bo ci pierwszy dzieć na to nie pozwoli smile ja lubię jak wieczorem baraszkuje w brzuchu i się przesuwa z jednego boku na drugi... Kochana jakie polowkowe u mnie już 28t się zacznie w środę smile ja na każdej wizycie mam usg robione bo chodzę prywatnie, na początku roku poronilam i teraz czuję się pewniej jak mi na każdej wizycie pokaże bobasa, mimo że już czuję ruchy to dalej się boje ze coś może pójść nie tak. Zdradz ten swój sposób na zgage, mnie nieraz taka złapie ze na wymioty mi się zbiera hmm

Bimbulka gratuluję chłopaka smile co się ta lekarka ciebie czepia, ja to dopiero mam nadwagę ale lekarz raz tylko mi zwrócił uwagę i to odebrałam jako żart, niestety moje trawienie nie jest "normalne" Przez niedoczynność tarczycy, gorzej trawie jedzenie, a maz i tak mnie kocha taka jaka jestem smile
GORKA???
A reszta co porabia, coraz ciszej się tu robi smile

393

Agni 35  ja tez marzylam o dziewczynce, ale juz na poprzedniej wizycie dowiedzialam sie ze chlopiec do potiwerdzenia ( wtedy byl 14tydzien)
to usg robilami od dolu big_smile sprawdzala mi szyjke, cytologie. Kubusia nie widzialam, bo za duzy jest i przez to usg nic nie dostrzeglam. Pani dr jednak dostrzegla ze posladkami sie wypiol, ale zaraz mowi czy chce wiedziec jaka plec.  i mi powiedziala ze chlopiec. Mi kazdy wmawial  ze pewnie dziewczynke urodze. Ale ja od poczatku czulam sie na chopca... Tzn jak kochalam slodycze, tak w ciazy nie jem wcale.  a kwasne moglam byc jesc wszystko big_smile nie zawsze sie to sprawdza. Ale umnie akurat tak big_smile  polowkowe bd miala 28.12.  Pociesze Cie ze np moja mame meczyla zgaga prawie cala ciaze i urodzila mnie big_smile i mialam takie wloski ze mi fryzury robily jak przynosily mnie mamie na karmienie.

394 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-30 20:50:55)

Heja heja Kati fajnie powiedziane ' pierwszy dziec ' hihi cudo :-D pomerdalo mi się że ty masz mniej tygodni :-P

Bimbulka czyli twoje połowkowe usg będzie bardziej bliżej 22 tygodnia tak raczej?  nio właśnie ja dziewiętnasty tydzień zacznę już jutro wizytę u giną mam w środę i najchętniej już bym się umówila na połowkowe zobaczyć dzidzi.  Lekarz mnie bada za każdym razem od dołu sprawdza szyjke i łożysko więc nie wiem czy zobaczę kajtusia lub kajtuskie moja bo nigdy jakoś tak nie miło mi się zagląda na lekarza który ma obok monitorek jak mi siedzi blisko  i gmera ręką między nogami hihi
Mój lekarz to zajebiście  przystojny koleś Hehe wolałabym żeby był trochę mniej fajny.  No ale co jak co, kogo się nie spyta to jest kawał fachowcem,  więc jakoś przeboleje ;-) ten fakt że prztstojniacha mnie zawstydza trochę.

Iskra hihi trzy czy cztery nim szacun wielki!  Lekarz jak się patrzy chyba taktu uczul się od czołgu. Ja tez bym marzyła o takiej gromadzie potem będzie im łatwiej żyć..... Tak mi się zdaje bo Wiesz w dorosłym życiu gdybym miała więcej rodzeństwa napewno moje życie było by szczęśliwsze życie samemu gdy ogoloci ci rodzinę bywa naprawdę trudne.  Nio ale teraz zaraz będę miała swoją hihi wielka trzy osobowa rodzinę najukochansza na całym świecie ;-)

O proszę to i was zgaga dopadła?
Otóż na zgage mam sposób wypić czystek.  Ziele czystka smakuje słabo ale jest bardzo zdrowe pije je zawsze rano i wieczorem a ostatnio wieczorem taka mnie zgaga złapała jak nigdy....  Wypiłam łyk czystka patrze przeszło,  no to dalej wciagam ananasa...  Znowu mnie zmulila zgaga no to hop czystek znowu ugasilo powtórzyła jeszcze raz i znowu było ok.  Teraz nie wiem co to zgaga Kochane moje ;-)

Czystek kupiłam taki na kg z eko sklepu, jedna czubata łyżeczka na szklankę zalana wrzątkiem  jakieś 10 minut parzenia do tego dwa plasterki imbiru.  Sprawdźcie sobie mam nadzieję że i u Was zadziała:-D

Ps
Idę na spacer i poćwiczyć właśnie - zimno ciemno ale u nas w plenerze w parku pod blokiem mają taką siłownie coś jak plac zabaw dla seniorów,  chodzę tam rozruszac dupke żeby może to biodro puścilo nooo. Ciemno zimno odwalę rundke  i z czystym sumieniem mogę iść leżeć 12 godzin ;-)

395

Agni, 66 to jak dla mnie troche za malo. Wiesz problem z cukrem mozna miec w obydwie strony. Za wysoki jak i za niski. I ten i ten zly wink a nic Ci nie powiedzieli na ten temat?
Ja sie na cukrzycy znam na starych ludziach, na kobietach ciezarnych i cukrze nie. Wiem tylko tyle, ze ponoc moze byc troszke zawyzony.
Ale to napewno Ci wszystko lekarz powie.

Boziu co za dzien. Zamkneli mi glowna ulice, tzn najszybszy dojazd do miasta, zesmy godzine czasu objazdem jechali w jedna i w druga strone... ale chociaz zakupy zrobilismy. I juz prezenty prawie wszystkie. Jeszcze tylko dla chlopaka szwagierki. Szkoda tylko, ze konto juz puste haha. A gdzie tu do konca m-ca. Dla M kupilam zegarek. Nakryl mne u jubilera, ale chociaz jestem pewna, ze bedzie zadowolony, bo wpadlam w jego gust. Tylko cwaniak nie pokazuje co ma dla mnie
Zaraz idziemy sie kapac, po dniu takiego stresu przyda sie troche relaksu smile

396

To juz oficjalnie jestesmy zareczeni smile smile smile

397

Mery, a jednak pierścionek? Gratuluję i życzę samych dobrych i radosnych chwil :* teraz przygotowania do ślubu czy odkladacie to na później, po porodzie?

398

mery90 Gratuluje!!! mam nadzieje ze wszystko wyszlo slicznie smile opowiadaj big_smile  Ja na Twoim miejscu z slubem poczekalabym az urodzisz i powoli  dojdziesz do siebie smile   no chyba do tej pory sie nei rozmyslisz wink :*

399

W balona mnie zrobil bo kazal nie wychodzic z pokoju, bo mowil ze cos tam z oradem grzebie na przedpokoju.  Nagle.slysze huk i swiatla nie ma i krzyczy M szybko szybko Skarbie prad.mnje jeb*al  ja wybiegam a tam swieczki szampan i on z pierscionkiem smile Bimbulka ja chce cywilny cichutki przed urodzeniem a za 2-3lata typowe polskie wesele

No i bylismy dzis u gina. Wszystko ksiazkowo i bedziemy mieli prawdopodobnie synusia smile wczorajszy seks jednak duzo dal, Dawidek sie ladnie pokazal hihihihi

400

Mery, masz kochanego mężczyznę i bardzo... Mhhh... Pomyslowego? smile gratuluję raz jeszcze smile no i chyba zadowoleni ze chłopak będzie, ja to już do pary bym chciała mieć dziewczynkę smile jutro wizyta wiec mam nadzieje ze juz mi potwierdzi ze będzie dziewczynka smile

401

mery90   suuuuper!!!!  smile  Bardzo wam gratuluje!!!!   
kati1989  koniecznie jutro napisz co tam bylo widac na usg smile
a propo plci Agni35 Ty jeszcze nic nie wiesz?
Ja dzis wybieram sie do kina smile (most szpiegow z tomem hanksem - uwielbiam tego aktora)  odstresuje sie po wczorajszej  wizycie i zjem sobie popcornu hehe big_smile big_smile big_smile
w piatek wybieram sie na weekend do warszawy do siostry smile w sobote bede w arkadi w poszukiwaniu spodni ciazowych. Mam nadzieje ze dostane je w h&m. i koniecznie jakies legginsy i rajstopy ciazowe.  i dluugie bluzki... ehh lista jest dluga big_smile 
Buziaki dla Was Girls smile  :*

402

Hej kochane ciężarówki :-)

Mery gratulacje samych tylko serdeczności no i oczywiście zdrowia zdrowia zdrowia i jeszcze raz....  Pieniędzy ;-)
Proszę proszę!  nooo Ty to masz super faceta :-D,  to się nazywa wyobraźnia. Ach jak cudnie tak czytać ze ktoś ka takie szczęśliwości!  Należy Wam się hihi.

Kati nio jak lekarza i jal wyniki Twoje wszystko ok?  Oczywiście trzymam kciukasy! 

Bimbulka ja też uwielbiam Toma, daj znać czy fajny.  Moj facet jak prosiłam żeby mnie zabrał na coś romantycznego zaproponował czerwony pająk albo czekanie na star Wars :-D, i za to go uwielbiam prędzej idetnie sobie nogę niż pójdzie na listy do M :-). 
Arkadi nie miałam obczajonej ale za Złote tarasy recze że są porteczki w H&M na piętrze przy dziecięcym dziale ostatnio znowu byłam i mają od 129 do 229.( ja wcześniej nir widziałam tych za 129 i się wkurzam że przepłacilam)  Bluzki słabo mały wybór a reszta ciuchów jakieś takie żal patrzeć nie wiadomo co w burych smutnych kolorach. Ja muszę gatki sobie kupić bo wszysykie na mnie małe są :-D ciekawe czemu hihi.  No ale kurna chyba pojadę na bazarek na hynka to jakoś kupie namioty ukradkiem jak nikt nie będzie widział :-P
Mmmm kino zazdroszczę bardzo
U nas w środy są tanie bilety po 17 zeta ale jutro mam gina więc może rusze dupke za tydzień..... Choć z drugiej strony powiedziałam sobie żadnych przyjemności tylko najpierw dentysta....  Cholera gdyby chociaż ten zębol mnie bolał to bym pewnie szybciej się ruszyła :-(.
Dziś mi apka przypomniała zaczynam 19 tydzień dzidzi zaczyna słyszeć :-D może zacznę słuchać jakiejś muzyki nio.... .

403

Acha Bimbulka ja dziewczynka :-), lekarz od usg w 12 tygodniu już określił i powiedział że dziewczynka i ze widzi to po dwóch kreseczkach i ze rzadko wie myli.  Mój facio nie przyjął tego i nadal wierzy że chłopiec może być.  Ja wierzę że dziewczyna no ale to połowkowe zrobię dopiero gdzieś pod koniec 22 tygodnia żeby dzidzia była większa.  Marzę i imieniu Kornelia ale mój K powiedział że po jego trupie a po namowie jego rodziców jakoś dał się uglaskac ale skoro ma mu nie leżeć imię dziecka to chyba odpuszczę i będziemy wybierać wspólnie podobające się ;-)

404

Agni ja też mam jutro wizytę wink wyniki dzisiaj odebrałam, o tyle co zerknelam to są dobre, jutro będę wiedzieć dokładnie, poza normy nie wychodzę z glukozą wiec chyba jest dobrze wink
Bimbulka oczywiście dam znać co tam po wizycie, tyle że mam dwóch lekarzy do obskoczebia wiec zameldować się mogę dopiero wieczorem wink
Ja to wam tak szczerze powiem ze wole pieniądze wydać na dziecko niż na siebie i dlatego zamiast wydawać setki na spodnie ciazowki wole wydać 10zl na ciuchlandzie na owe spodnie smile być może pomyślicie ze sknera ze mnie czy coś, nieważne, wole dziecko ubrać porządnie, no a po za tym jakoś mi po prostu szkoda iść wydać w sklepie np 50zl na bluzkę jak z second-handu wyjdę z kilkoma rzeczami i ubiore się "lepiej" jak w "normalnym" sklepie smile

405

U nas widac twardo jajca na zdjeciu z usg hahaha caly dzien sie z tego smieje wink moj M chodzi dumny jak paw wink
Ahh powiem Wam, ze czasami nie ma lekko, ale kocham tego wariata mojego nad zycie. Spotkalismy sie w takich okolicznosciach, ze w zyciu bym nie powiedziala, ze to sie tak skonczy, ze bedziemy mieli dziecko, ze bedziemy chcieli wziac slub. Moj M charakterek to ma, ale serce ma tez ogromnie cieple, i to w nim tak kocham. To jest tak naprawde moj pierwszy powazny zwiazek w zyciu, i mi tez czasami nie jest latwo, zwlaszcza, ze moi exowie to byly takie ekhem pipy i to ja zawsze musialam miec jaja w spodniach, a M jest mezczyzna z krwi i kosci i czasami tez sie o to wscieka, ze mu ta wladze chce odebrac wink i wszystko zrobi w domu, naprawde wszystko. A pomysly to on ma haha jemu tylko dac pieniazki, zeby je mogl realizowac wink

Ahh jakos po dzisiejszym badaniu jakos tak inaczej podchodze do tej ciazy, tak wiecej uczucia wink no i zapomnialam wam napisac, ze lozysko sie juz usadowili tam gdzie byc powinno, i jest wszystko jak z ksiazki smile od nastepnej wizyty zaczynamy badanie na brzuszku, nie dopochwowe. Nareszcie. Myslalam, ze juz dzisiaj, dobrze ze mnie M wczoraj ogolil hahahaha

406

Żabki, pamiętajcie o badaniu swojego ciśnienia przynajmniej raz w tygodniu smile

Tutaj wrzucam filmik o tym jak uspokoić płaczącego bobasa. No niesamowite! Aż napatrzeć się nie mogłam big_smile

https://www.youtube.com/watch?v=j2C8MkY7Co8

407

Ja o dziwo w ciazy mam dosc niskie cisnienie. Mierze rzadko, tylko jak sie naprawde zle czuje, biore manualny i mierze, plus cukier. Chociaz bardzo czesto juz po samopoczuciu odczuwam kiedy cos jest za wysoko a kiedy za nisko. Tyle co nie wiem ile jest dokladnie

408

ja jak bylam w poniedzialek na wizycie mialam 90/75   
ale ja zawsze mam takie niskie.  Nie lubie kawy - nie pijam jej wcale. denerwowac tez mnie nie ma kto na szczescie big_smile 
Akaya   super ten filmik!!!!!   <3  na pewno wyprobuje na Kubusiu smile

409 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-12-02 11:05:00)

Cześci pysiaki

Dopiero wczoraj zaczynałam myśleć żeby zwolnić tępo w pracy i kiedy wreszcie będzie dobry czas żeby pójść na zwolnienie już do końca a dziś mnie brzuch przyspawał do łóżka.
Wiem wiem oczywiście już Google powiedziało mi ze to chyba niebezpieczne tak rano jak dół brzucha nawala ale po za bólem nic innego mi nie jest.  Popołudniu mam wizytę więc napisała sms do lekarza narazie cisza teraz wiec leżę sobie (jak leżę to nic mi nie jest)  i staram się nie czytać w necie głupich czarnych wiadomości.  Wszystko będzie dobrze poprostu dziś będę leżeć i juz.

410 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-12-02 11:41:58)

Kati nio to trzymam kciuki a czemu masz dwóch lekarzy?  Ja mam na godzine 17 i zapitalam na drugi koniec miasta ech wierzę że wszystko jest ok.

Odnośnie ciuchów naprawdę tez mam takie zdanie.  Kupiłam te portki w sklepie bo tak mnie juz brzuch cisnąc zaczął że ledwo dawałam radę lazilam tydzień za jakimkolwiek spodniami ciążowymi i naprawdę nie miałam farta trafić za niczym. W ciuchach też ni hu hu nie umiałam znaleźć bo ja ciapa jestem.  Dopiero jak kupiłam  to koleżanka jedna druga z ciuchów i jako prezenty taki urodzaj mi się zrobił ale jak potrzeba było to cisza hihi.
Mi z moim K właśnie powoli włącza się chyba to ze potem to chciałabym dla kajtusia wszystko kupować i takie myślenie mnie dopada że teraz ja zejdę sama u siebie na drugi plan,  takie dobrowolne i przyjemne bardzo.  Mój K myśli o nowym kinie bo mówi że potem będzie pewnie szkoda... Ja myślę o takich ostatnich praktycznych ale luksusowych rzeczach które potem napewno nie będą kupione.  Niooo jednym słowem coś jak szykowanie się na wojnę lub na jakieś chude lata :-)  czy coś w tym stylu hihi głupie to pewnje ale wcale nie jest smutne dla mnie  raczej takie mega spinanie się ze wszystko dla najdroższego Maleństwa łącznie z uchyleniem nieba, mam nadzieję że to trochę potem sie zluzuje :-D  bo ponad wszystko chciałabym być normalna wyluzowana mama chowajaca rozważne dziecko a nie jakiegoś rozkapruszonego pozera matetialiste. Macie tak z tym myśleniem że potem to wszystko dla dzidziusia będzie szło ?

A dodatkowo mam tez od zawsze takie przeświadczenie że doskonale znam smak zarobionych porządnych pieniędzy,  zauwam na nie i naprawdę poprostu zwyczajnie żal mi wydawać bezsensu kupę kase ot tak żeby się pokazać innym lub ze tylko dlatego że mnie stać . Swoją wartość wolę nosić w środku i czerpać z środka a nie z metki choć nie uciekam od tego ze czasem muszę coś kupić żeby poprostu było mi wygodnie lub poprostu przeanalizowalam i wyszło że to będzie mądre posunięcie.
Echh czasem czuje się już tak staro jak patrzę na siebie jaką byłam osoba,  jaką marzyłam żeby być i jaka jestem teraz hihi ale wszystko tfu tfu jest ok!

411

Hej kobietki smile

Mery pogratulowac takiego mezczyzny...moj M tez jest cos w tym rodzaju ale mi sie chyba tak romantycznie nie oswiadczy heh ale chce slub cywilny w styczniu...no zobaczymy jak to bedzie smile

Nie chce marudzic ale mi juz tak ciezko z tym brzuszkiem a do marca to wieloryb bede big_smile...zaczely mi dziasla krwawic jak je szczotkuje sad

Mojemu starszemu synowi dalam drobne by kupil slodkie dla naszej gromadki i pytam go kto byl na kasie w sklepie pani czy pan ( bo szefa tego osiedlowego sklepu jakos nie trawie haha ) a on mowi jakas stara baba big_smile  big_smile a biedna pani ma dopiero 19 lat big_smile.... oj kocham te moje smyki smile

412

Agni dzisiaj mialam wizytę u gina i endokrynologa z tarczyca. A u ciebie jak po wizycie?
Ja tak krótko i szybko bo padam, nie chce mi się narazie pisać. Z maluchem wszystko w porządku, nadal w 100% nie wiadomo czy dziewczynka będzie dziewczynka smile
Poleżeć, odpczne może później coś naskrobie wink

413

bimbulka napisał/a:

ja jak bylam w poniedzialek na wizycie mialam 90/75   
ale ja zawsze mam takie niskie.  Nie lubie kawy - nie pijam jej wcale. denerwowac tez mnie nie ma kto na szczescie big_smile 
Akaya   super ten filmik!!!!!   <3  na pewno wyprobuje na Kubusiu smile

Ja przed ciaza mialam zawsze 140-150/90-95 tak teraz w sumie co wizyta to 100-105/75-80, moze od tego, ze kawe wypije tylko jak gdzies rano trzeba wstac. Cukier jak sprawdzalam to byl w normie. Ale to to ja sobie jak juz pisalam sama kontroluje, plus "obserwuje"swoj organizm wink

Dziewczynki, pisalam Wam o moim M. Ze taki pomyslowy itd! Cofam!!!! Hahaha wzial sie za tapetowanie !!! Dzizas, oszaleje... zerwal tapety, po czym chcial pomalowac sufit, farba odchodzi, no to co robimy? Zdzieramy, a tam 10warstw farby plus tapeta, myslalam, ze oszaleje hehehe niemieckie sposoby na dbanie o dom... teraz sie meczy ze scianami, ja mu juz nie pomagam, nie mam sily... sie wykapalam, zmylam to dziadostwo i do wyra. Najchetniej poszlabym spac, ale czekam az skonczy tapetowac, zeby mu kolacje zrobic, bo inaczej to on nie zje

414 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-12-03 10:28:43)

Hej laski u mnie dobrze glukoza ok, dzidzia ok, wszystko z brzuszkiem ok. Mam tylko przestać jest słodycze i prowadzić mniej ruchliwy tryb życia.  No mój wygląda tak że zauwam w robocie albo bez przerwy spie.  Muszę to wyposrodkowac.

Choć to nie zmienia faktu że nawala mnie dół brzucha z prawej strony :-(  tak że ledwo łaże.
Lekarz mówi że coś musiałam sobie naciągnąć.
Usg połowkowe 16 grudnia a następna wizyta 30 grudnia.

Humoru brak,  bo boli mnie bok i tylko leżę.  Zaraz mi dupa odpadnie od tego:-P

415

Mery haha i jak to zdzieranie?  Może wam się od tego pokój zrobił np z 30 metrów kwadratowych na 40 M2. :-D

U mojej Babuni tak malarze robili warstwa na warstwę przez chyba 50 lat :-D i jak doroslam i poznałam się na budownictwie chciałam porządnie podejść do tematu, malarze za zdzieranie jednego pokoju policzyli jak za malowanie całego domu Hehe.
Tak więc pewnie bardziej opłacalne to powtórzyć podejście po niemiecku kupcie tapetę i tyle ;-)

Achas gratuluję chłopczyka :-).

416

A i jeszcze jedno wczoraj lekarz bada serduszko dzidzi i mówi pięknie bije jak dzwon  a mój K odpowiada no pewnie ze pięknie przecież sam robiłem :-)) echh faceci.
A ja cegła na buzi :-P

417

Agni 35 napisał/a:

Mery haha i jak to zdzieranie?  Może wam się od tego pokój zrobił np z 30 metrów kwadratowych na 40 M2. :-D

U mojej Babuni tak malarze robili warstwa na warstwę przez chyba 50 lat :-D i jak doroslam i poznałam się na budownictwie chciałam porządnie podejść do tematu, malarze za zdzieranie jednego pokoju policzyli jak za malowanie całego domu Hehe.
Tak więc pewnie bardziej opłacalne to powtórzyć podejście po niemiecku kupcie tapetę i tyle ;-)

Achas gratuluję chłopczyka :-).

Zesmy juz wczoraj zdarli te tapety i pomalowal M sufit, plus wytapetowal troche sciany. Dzisiaj konczy. Nie bylo sensu klasc na to tapet, bo nie bylo wiadomo czy sie bedzie trzymac czy nie, wiec zesmy je sciagneli wink kurde ja to sie chyba nadaje do takich prac remontowych haha tylko ze mnie to po godzinie nudzi i juz mi sie nie chce wink ot taki slomiany zapal

418

Agni35  super ze wszystko dobrze. Oszczedzaj sie teraz smile
mery90  ja jak remontowalismy nasze mieszkanie i jak kladlismy panele, to usnelam na tej gabce co sie kladzie pod panel big_smile i maz sam dokonczyl big_smile  ale wtedy robilam po 12 h i po pracy przyjezdzalismy remontowac mieszkanie nasze po babci. to byly czasy smile

Ja mam probem juuuz z rozstepami na piersiach sad   masakra...   chociaz nie przejmuje sie nimi za bardzo bo to na cycach...  ale  nie chcialabym miec ich na brzuchu.... 
ehhh.. odziedziczylam wszystkie zle geny big_smile.  zylaki i rozstepy po tacie....  ehhh.... oby tylko moje dziecko nie mialo takich problemow...
Snily mi sie dzisiaj zeby... nawet nie sprawdzam w senniku co to znaczy bo wie mze zle... wole nie wiedziec.
Buziaki dla was i milego dnia smile
ja na sniadanie zjadlam sobie sledzie big_smile big_smile big_smile

419

Bimbulka no ja mam dzis takiego zgona, ze nic mi sie nie chce i gnije w wyru a M cisnie dalej z tapetami wink moze sie przespie, bo wczoraj troszke stresu i dola mielismy.
Przykre jest to, ze rodzice od M wcale sie nie ciesza na naszego bobasa i zareczyny, a na jego siostry dzidzie i zareczyny skacza z radosci... mimo, ze ona o kilka tyg po mnie zaszla. Tylko nie wiem gdzie jest problem. Czy we mnie czy jak... ale juz sram na to tak szczerze... tylko M sie meczy i czeka az mama zadzwoni bo od nas nie odbiera i jej wszystko wygada
Ale najwazniejsze, ze my sie cieszymy. Reszte mam gdzies

Mi juz tez malutkie rozstepy wychodza na bokach ale duzo... tylko ja juz tez mialam po schudnieciu to wiedzialam ze przyjda ehh

420

glupie te rozstepy. Ja mam na piersaich i na posladkach i udach troche. ale tamte na dole to z okresu dojrzewania na piersiach mialam na jednym ale to ze mi troche urosly bo kiedys wazylam 53kg.. a teraz 85,5 big_smile

421

Rany ja juuuuuz nie mogę buuuuuuu
Nic nie poradzę że jestem jak ten osiol no :-D , jak mi każą leżeć to ni hu hu mi nie wychodzi a jak by mi nie wolno było to pewnie na odwrót i spalabym w najlepsze. Gdyby chociaż lekarz powiedział że mam leżeć dla dobra dziecka napewno bym nie piskala a tak osiołowe podejście góruje :-D.

Echh noga nawala jak nawalala trochę kustykam po domu zrobiłam dobre jedzenie czekam na mojego K.

Acha i znalazłam fajny program Mamo To Ja jest na Player na komórce można oglądać. Dużo opowiadają o niemowlakach Achh jak bym już chciała tak tulic dzidzie.

Katy noo ech to troszkę szkoda ze nie wiesz na 100%. Trzymam kciukasy żebyś miała księżniczkę swoją skoro siusiak nie urósł to może już nie urośnie - głowa do góry :-)
A pytanko mam będziesz szczepić na rota  wirusa?  Hubcia szczepilas?
Macie ciężarówki jakoś plan czy szczepić czy nie?

422 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-12-03 14:06:06)

Rozstępy Hehe mi się one chyba należą najbardziej bo zaczęłam się smarować  regularnie chyba ze dwa tygodnie temu.

Narazie nie mam nic oprócz starych na udach jak dojrzewalam,  ciekawe jak piersi bo mam takie balony że pewnie wyjdą wyjdą tfu tfu. Acha a brzuchol narazie czysty tylko nieraz bardzo swędzi :-) A wtedy jak się zapomnę idę po sklepie albo gadam z kimś i się drapie obiema rękami Hehe. No przecież nie z brudu :-P tylko brzuszek rośnie nio :-D

Bimbulka zakupy jutro?  No to udanych Ci życzę :-)
Ja narazie marzę żeby mnie też brzuchol przestał boleć.

423

Taaak zakupy jutro i w sobote. Maraton smile               
jezeli chodzi o dodatkowe szczepienia min rota wirus to my z mezem jak na ta chwile zdecydowalismy sie szczepic. A jak bd. Zapewne bd sie doradzac roznych lekarzy. Ale z tego co wiem to chyba kazdy doradza zeby szczepic. Ja mam kolezanke ktora szczepila dwojke swoich dzieci i maja sie ok.  smile

424

Mery olej teściów, grunt ze Twój facet jest przy tobie i cieszy się razem z tobą, szkoda tylko że traktują w ten sposób syna. Moja teściowa tez mam wrażenie ze nie szczególnie się cieszy z kolejnego dziecka, tym bardziej ze dwie synowe są w ciąży, ja mam to gdzieś, z mężem bardzo się cieszymy na drugie dziecko.
Agni syn jest synem? smile czy ty nie masz usg na każdej wizycie? Brzuch swędzi, oj chyba możesz wyglądać rozstępów, ja tak miałam w pierwszej ciąży, smarowalam brzuch codzienne od 4m,rozstepy jednak się pojawiły i juz zostały ze mną, kupowalam jeden z lepszych kremów a i tak wyszły, to niestety wina tez genów i tendencji do rozstępów.
Bimbulka udanych zakupów życzę wink a co do szczepienia, no cóż ja szczepie Huberta tymi obowiązkowymi, tyle że ja kupowalam nie chciałam żeby był kuty trzy razy tylko raz, ja miałam 6w1 albo 5w1,no i na pneumokoki szczepilam go miesiąc temu, ale ta szczepionkę zalecalo mi 5 lekarzy ze względu na nawracające zmiany w oskrzelach, no i astmatykiem jest, niestety. Osobiście zachęcam do szczepień.
Roztepy... Wrrr... Najgorsze co w ciąży nas dopada...

425

Agni 35 napisał/a:

A pytanko mam będziesz szczepić na rota  wirusa?  Hubcia szczepilas?
Macie ciężarówki jakoś plan czy szczepić czy nie?

Huberta nie szczepilam na rotawirusy, narazie nie wiem czy będę szczepić ale pewnie nie, za to zastanawiam się czy nie zaszczepić malucha na pneumokoki, bo z Hubertem miałam trochę przejść, zmiany, szumy w oskrzelach no i miesiąc temu pani dr alergolog stwierdziła astmę wczesnodziecieca, także bardziej biorę pod uwagę szczepionkę na pneumokoki.

426

Hej Kati nareszcie wstała.
Nie nie ja syna NIEeeeeee,  ja Kornelke wymarzylam. Syna gratulowalam Mery :-D

Mam na każdej wizycie usg ale cipkowe i jak na przebaknelan mojemu gin o płci to on ze śmiechem że Kozlowskiemu nie będzie się wcinal ;-)))).
Te ważne usg połowkowe i to co robiłam genetyczne to robię sobie u Kozłowskiego którego wybrałam pod kątem testów papa i nifty i wogole tych genetycznych jak nie wiedziałam czy wszystko dobrze to marzyłam żeby to był fachowiec.  Na genetycznym tym w 12 tygodniu określi płeć i powiedział z dzika radością że on się nie myli ;-).  No a jak dzidzi zaczęła fikac koziolki i nie mógł zbadać wszystkiego to powtórzył że to napewno dziewczynka bo focha strzeliła że ja się obgaduje echh teraz zapisałam się na 16 usg na połówkę kajtus będzie większy.

Mery no normalnie kultura ci teściowie jak 102 w sumie niech się idą gonić, ale rzeczywiście szkoda tylko Twojego faceta.  Pomysł ze moze tak działasz teściowej na nerwy właśnie tym jak bardzo jesteście szczęśliwi i na jakich szczęśliwych wygladacie. Może to ja boli w oczy. Moja ani razu nie zadzwoniła do mnie jak się czuje i też mi żal bo pies z kulawą noga nie wyczekuje mojej dzidzi w mojej rodzinie pustki a u K hmm obcy ludzie w sumie to mam ich w dupie i nie będę się smicic, wolę włożyć siły w budowanie mojej własnej mini rodziny :-D.
Gratulacje za ten sufit!  To co teraz planujecie?
Ja jeszcze nic nie zrobiłam nic jeśli chodzi o mały pokój i ubranka nic kompletnie.  Może 16 zacznę wierzyć na 100% i polalujemy parapet na różowo :-D

427

Ojeju Kati przeczytałam właśnie jak odpisałaś tej Nika12 o ciąży, ale Ty dzielna dziewczyna jesteś!  Szacun wielki.

428

brrr dziewczyny, tak mi się zęby teraz popsuły przez mojego Fasolka.. i ten niedobór żelaza. A tak nienawidzę dentystów neutral

429

Akaya napisał/a:

brrr dziewczyny, tak mi się zęby teraz popsuły przez mojego Fasolka.. i ten niedobór żelaza. A tak nienawidzę dentystów neutral

ja wlasnie mam niedobor, i biore zelazek.... ale chodze do dentysty co miesiac, ide 15 grudnia i juz sie doczekac nie moge big_smile mi sie tak chusteczkowo psuja, bo od dziasla...  nie od gory tylko przy dziasle... masakra... ostatnio zauwazylam myslalam ze mi sie popcorn zawieruszyl... ja biore wykalaczka a to nie popcorn.. masakra.. sad

430

Agni mi tez jego najbardziej szkoda, bo przezywa to ten moj chlop. On probuje byc twardy, ale serducha ze stali to on nie ma. I tak to trzymal w sobie az powiedzial ze dosc. Bo moja mama zarabia o polowe mniej niz jego i nam non stop pomaga finansowo, cos kupuje, czy teraz auto sie zepsulo to chce nam dac na naprawe, a jego mama nic... nie zadzwoni nie zapyta czy chociazby na chleb mamy! Ale ja juz nic nie chce... wiecie, mi sie wydaje, ze ona ma do mnie problem, bo jej syna nie bylo 3lata w domu, pozniej wrocil i od razu zamieszkalismy razem(moj M siedzial w wiezieniu, ale to juz ta cala historia jest dosc dluga i opisana w odpowiednim temacie tu na forum;) )i do niej nie jezdzi na kazde zawolanie, bo sie skupil na nas i na naszym zyciu, na tym, zeby byc na dobrej drodze, a nie wracac w miejsce, ktore go tak naprawde do tego wiezienia pchnelo. I wg mnie robi bardzo dobrze, wg niej najwidoczniej nie. Mielismy do nich na swieta jechac, ale M powiedzial, ze ma to gdzies, nigdzie nie jedzie, ze moja mama jest tu z nami caly czas i zrobimy sobie we 3jke wigilie w spokoju, obezremy sie pysznosci az do zgona i do wyrka. I w sumie ja tez jestem za tym, bo jakos nie mam ochoty sie pchac tam gdzie mnie nie chca...

Akaya, wspolczuje sad Kochana, a kiedy Ci sie zaczely psuc? Tzn w ktorym tyg? Ja jestem ciekawa czy mnie to ominie. Modle sie do Boga zeby zostaly w takim stanie w jakim sa, zeby nie bylo tylko gorzej.

Ale mam zgage od wczoraj, ja pierdziele.

Tak czytam i czytam o tych waszych badaniach polowkowych, i genetycznych. Polowkowe to sa te w 20tc? Co sie na nich robi?
O genetyczne sie mnie doktor pytal, ale stwierdzilismy, ze nie bedziemy robili, lekarz tez powiedzial, ze jak zespol downa nie jest nam straszny to tak naprawde nie ma sensu. Bo w sumie mi taka wiedza i tak nic nie zmieni. Jak mi jest dane zdrowe dzieciatko to bedzie zdrowe jak nie no to tez bede kochac

431

Agni ja niestety jestem Juz po dwóch poronieniach, pierwsze było lata temu jak "gowniara" byłam, no drugie to w tym roku, co prawda ciąża nie planowana ale mimo wszystko chciałam go/ja, niestety w 10tc poronilam, w tej ciąży do 13tc bralam duphaston na podtrzymanie w razie "W". Przeszłam ja juz swoje w życiu no ale widocznie tak miało być... Oj no tak Ty Kornelia chciałaś dać na imię, o ja ciemna masa jestem wink
Mery domyślam się jak się twój mężczyzna czuje z powodu mamy, szczerze współczuję.

432

Cześć dziewczynki smile
Trochę mnie nie było, nie wiem czy nadrobię bo tyle skrobiecie. Czasu miałam zbyt mało, a pracy zbyt dużo.

Gratuluje Wam poznanych płci wink Dobry wyników i dobrych wizyt. Ja kolejną mam dopiero za 2 tygodnie.

Co do szczepienia dzieci big_smile Ja uważam, że należy szczepić. Oprócz tych podstawowych szczepiłam na rota wirusy- polecam. Bez porównania jak moja przeszła grypę żołądkową a jak siostrzenica w zeszłym roku, która szczepiona nie była. No i polecam kupować szczepionki skojarzone, czyli jedno kłucie. Fakt że wszystko jest to kosztowne ale warto. Co zaś do szczepienia na pneumokoki, to lekarze polecali ale różne słyszałam opinie o tej szczepionce więc na razie się wstrzymała.

Potwierdzam też że jak dziecko jest to na siebie bardziej żal wydawać pieniądze smile Ja jak ide na zakupy to w pierwszej kolejności odwiedzam sklepy dziecięce a później chodzę do tych innych i rzadko sobie coś kupuję.

Nie wiem co więcej napisać bo ciężko mi się wbić w rozmowę smile

433

Hej Kochane smile ostatnio mnie dreczy temat pasa poporodowego. Moja szwagierka nosila go od razu po urdz syna. A w necie gdzies wyczytalam ze powinno sie nosic po pologu. No ale w sumie za te 6 tyg juz ten pas moze by cos zdzialal. A tak to kaza czekac..? Czy jest tu jakas mamusia co nosila i moze wyrazic swoja opinie?? Z gory dziękuję :* milego weekendu smile bd pisala z telefonu smile

434

Hej smile sorry ze sis tak wtrącam smile ja na temat pasa poporodowego, sa rożne opinie smile ja nosilam 8 tyg po porodzie , szczerze moj brzuch był w strasznym stanie miałam cesarkę hmm po samym porodzie wyglądał jak na 6 miesiąc ciazy, byłam strasznie załamana ... Pas pomógł bardzo smile nosilam około 3 godzin dziennie , teraz nie noszę wcale , ten brzuch juz nigdy nie bedzie jak przed ciąża (Bylsm bardzo szczupła ) a teraz jak mam bardzo obcisła sukienkę to go tez czasem założę czuje sie pewniej wink

435

Agni jakoś miesiąc temu.. i to w tak szybkim tempie, że szok.. Teraz doszły mi rozrywające ósemki dziąsła, w ogóle te moje ósemki to masakra jakaś. Z góry rosną pod takim kontem, że ranią dziąsła dolnych ósemek, a na dole jedna rośnie mi prostopadle do pozostałych zębów.. ŻAL.

Nie mam siły nawet do dentysty zapisać się przez tę dodatkową piątkę, która mnie boli brrr, i jeszcze Fasolek spać po nocach mi nie daje. No żyć nie umierać! neutral

436

Dantek ja również miałam naprawdę wieeelkie obawy przed szczepionka, pani dr wszystko mi  dokładnie wyjaśniła, co, po co i dlaczego, Hubert jak juz pisałam miał trzy razy zmiany w oskrzelach, od ok 10m coraz ma zalecane inhalacje bo kaszel i katar brał się nie wiadomo skąd, no a miesiąc temu alergolog stwierdziła u niego astmę wczesnodziecieca i od tamtego czasu przez cały czas jedziemy na lekach, no i poraz kolejny usłyszałam o zaszczepieniu go przeciw pneumokokom, za nieco ponad miesiąc ma kolejne szczepienie. Odnośnie tej szczepionki powiem jeszcze ze są różne opinie i za i przeciw, ale jakby nie było, każda szczepionka niesie za sobą ryzyko powikłań, wiec ile ludzi tyle opinii wink
Bimbulka ja nie używałam pasa poporodowego, ale kuzynka używać zaczęła po połogu, szczerze? Nie widziałam efektu noszenia go smile więcej chyba zdzialaja ćwiczenia i jakaś dieta niż "duszenie sie" w owym pasie wink

437

kati w sumie każdy lekarz u którego byłam zalecał tą szczepionkę, tylko że od znajomych i rodziny którzy szczepili słyszałam że dzieci po samej szczepionce różnie reagowały... niektóre były jakieś otępiałe itp. Na razie się wstrzymałam.Ogólnie jak była bardzo malutka to te pierwsze szczepienia to była masakra, zawsze z gorączką to przechodziła więc troszkę się obawiam. Wiadomo, też choruje jak to dziecko a to katar a to kaszel czy coś innego ale nie ma żadnej alergii czy astmy więc lekarze nie naciskają.

Co do pasa porodowego to ja nie miałam i nawet do głowy mi nie przyszedł. Jakoś po cesarce przez pierwsze 2 tyg w życiu bym czegoś takiego nie nałożyła. Wtedy najwygodniejsze to były spodnie ciążowe. Brzuch nigdy nie będzie już taki sam ale myślę że ćwiczenia więcej zdziałają wink

438 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-12-05 10:02:26)

Czesc Kochane

Brzuch tzn jakieś wiązało w środku przestało boleć....wczoraj rano wstaje i jak ręką odjal. Zgadnijcie od czego Hehe ;-).  W 9 miesiącu to się chyba będzie nazywało wywoływanie z mężem porodu ;-p
Tak czy siak w obecnej chwili nazwałam to masażem dogłębnym.  Mój K chodzi dumny jak paw że skutecznie pomógł na biedny spiety brzucholek - no to nic tylko polecam wszysykim., oczywiście jeśli wszystko u was wporzadku z dzidziami i lozyskami i szyjkami.

Acha wiecie co dziś wstałam o 6 leżę sobie gadam cichutko  do brzuszka i chyba poczułam dzidzi takie dwa pyknięcia jedno po drugim delikatne musniecja odsrodka tak odrobinę  poniżej pępka - powiedzalam cichutko dzidziuniu to Ty? Jeśli ty to dzień dobry Kochanie :-D
Ach poplakalam sie hihi no i zaraz zaczęłam budzić swojego K - nie przejawil entuzjazmu 6 rano sobota, warczał o spanie albo urwie mi nogę:-))))p echh No i śpi nadal (jak wstanie to strzele focha na żarty ;-))  no i sobie poszłam  do kuchni robię placki.

Piękne słońce w Wawie :-D niestety widać jakie mam mega brudne okna :-S.  No i nie wiem co z tym zrobię Hehe.

Bimbulka ach ślubuje Ci uroczyście kurna że za tydzień idę do dentysty z tym żebolem moim. Poszłaś z ósemka a ja z byle kielkiem dygam się iść. Honorowo muszę cholera jasna jakoś się zmotywować i może jak Ci się zdeklaruje to coś pomoże:-).  Akaya!!! choć weźmiemy dupy w troki i pójdziemy do tych rzeźnikow :-P

Kati echh będę o Was bardzo ciepło myśleć jesteś Super twarda Babka :-)

No właśnie i Puchatka ostatnio brakowało rzecz jasna, nareszcie :-) noo Hej Dantek wszystko u was ok?  ma się rozumieć.  Wizytę masz jakoś tak około 16?  Ja wtedy idę na usg połowkowe będziemy mieć film na święta :-) i mam nadzieję że nie będą mnie dzięki niemu głaskać po brzuchu tylko będą miziac tv, kurka bo to jakoś krępujace jest dla mnie .  Tzn przyjaciółki ok ale jakieś ciotki obce z rodziny mojego K które lecą z łapami do brzunia,  to nie bardzo mi się to podoba.
Acha po tym usg mój K będzie oficjalnie wybierał imię bo będzie wiadomo hihi mam nadzieję :-D.

Acha Mery super ze twój Narzeczony ;-) ma wsparcie w Tobie i to w sumie najważniejsze!  Trzymam za niego kciuki nie wiem co gorsze,  czy jak ja, mieć wsparcie w rodzinie i je stracić bo odeszlli czy nie mieć wsparcia u kogoś kto jest żyje tylko ze jest echh no suk@#£€€~^a.

Pas - hmm nawet mi najsmielsza wyobraźnia nie podpowoedziala że może być coś takiego dla młodych mam. Nie mam zdania będę i podgladać Wasze opinie.  Acha kiedyś widziałam zdjęcie Kim Kariashian jak jest ścisnieta gorsetem  Hehe to chyba nie takie coś laski moje co ;-)?

Dobra biorę się za te okna chyba :-P albo może poczekam jeszcze może same się umyja :-).

Miłego dnia życzę Nam dzielne ciężarówki :-D.

Ps
Bimbulka daj znać jak buszowanie po sklepach, ja już naprawdę we wszysykim wyglądam jak słoniowa mamw i nie mam żadnej inwencji jak się ubrać żeby było ładnie i wygodnie.

439

Acha pysiaki ten rotawirus szczepimy do 6 miesiąca życia do szczepionki chyba co dwa tygodnie .  Opinia z jaką się spotkałam to fakt ze w przypadku zlapania wirusa kajtus nie ląduje w szpitalu tylko daje rade w miarę w domu przejść na spokojnie bez żadnych strat w organizmie.
Ja chyba będę szczepić choć to trochę kasy jest.

440

Agni okien się nie powinno myć w ciąży, zakładać firanek również, to nie przesąd po prostu możesz sobie krzywdę tym zrobić. Moje okna tez są tak brudne ze szok ale nie mam zamiaru się za nich brać bo się boję, z Hubertem mylam żeby wywołać poród smile ale to było 2 tyg przed terminem porodu wink mnie dzisiaj budzik czyt. Hubert tez obudzil o 6, głodny dziec był, wydał 240ml mleka co mu się ostatnio nie zdarza żeby w takiej ilości wypijal smile
Aj, idę coś robić, wene dzisiaj mam na porządki wink

441 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-12-05 12:24:13)

Kati Kati Kati  super ze zajrzałam :-D dosłownie w ostatniej chwili hihi bo juz kończe herbatkę czystek i miałam zbierać dupe do mycia :-D

No Hubcio super facet :-) ....kurka mam nadzieję że i ja się nauczę kiedy i co zaczynać dawać dziecku jeśli zupki mleko kompociki itd itp  narazie czytam o tym ale to czarna magia  i mega dużo informacji, za dużo jak na jeden raz.

Nawiasem mówiąc kocham takie powody dla których nie wolno robić rzeczy których się nie lubi hihi.  Jeszcze trochę a świata nie będę widzieć przez te okna hihi no ale przesad to przesad.
Cudo to idę na spacer :-D... Co będę tak siedzieć i patrząc na te brudne okna których nie mogę umyć jupiiiii :-D

Zrobię dziś za to jakieś super ciasto ;-) albo te no pierniki :-).  Jedna mama na temacie grudniowych Mam zrobiła całe pudło będąc z 9 miesiącu ciąży nooo to młode brzuszki też pewnie dadzą radę ;-).

442

Agni to NIE jest przesąd smile zupki, kaszki, mleka itp itd to bajka w porównaniu do tego co cie p9zniej czeka jak berbec zacznie wybrzydzać smile Hubert to mnie nieraz tak rozwala ze szok, parowki nie, jajko nie, zupa nie, jogurt tak, no i mama wniebowzieta bo dziec w końcu coś chce zjeść, a nakarmić jak żeby idą to u nas był kiedyś lada wyczyn. Po 2-3 do 4 dni potrafił nie jeść nic prócz banana, jabłka i gruszki smile

443

Hmmm czytalam o tym myciu okien bo zwatpilam. Ale... jesli masz niskie okna i nie musisz wysoko caly czas rak miec to jest ok. Chodzi o to, ze jak trzymasz rece w gorze to zanika krrazenie i jak schodzisz z drabiny mozesz stracic rownowage. Ja do moich drabiny nie potrzebuje wiec swoje mam juz umyte wink

444

Hej Kochane

NOOO dobra dobra nie mylam hihi dziękuję Kati bardzo ro mile.
No nie wiedziałam że to coś takiego ze moze zaszkodzić, oprócz jakiś bóli to nie mam żadnych problemow z ruchem to myślałam że zwyczajnie podczas takiego mycia człowiek trochę się porusza i porozciaga.
Okna brudne dwa pudełka pierniczkow żrobione   schowam już w półkę z ubraniami ale mój K znalazł i pobierał cały dzień więc boje się że wyzre wszysykie :-).  A lazil o dziamal coś więc ja sruu wącham mu buzię i na kilometr piernikien pachnie.  Ale by mnie urządził jakbym chciałam się zabrać do dekorowania a tam puste pudełka.  Hihi u nas w domu zawsze tak jest zabawa śmiechy i ganianie jak dzieci. 
Ciekawe jak to teraz będzie gdy będzie dziecko trzeba będzie spowazniec :-P

445

Hejj!!! Witam po weekendzie. Moj byl cudownie udany smile
Narobilam tyle km ze przytylam tylko 1kg big_smile big_smile big_smile big_smile
w sobote pojechalismy do tej arkadi, ale okazalo sie ze w arkadi nie ma stoiska dla mam w h&m. Ale za to wyczailam bluzke z rozcieciami na boku w gwiazdki
ktora ladnie bd zaslaniala brzuszek. Wiec lyknelam. Kupilam tez rajstopy na swieta dla ciezarnych w gattcie.
Pozniej pojechalismy do blue city. Tam byl nawet spory wybor.  Kupilam jeansy 129 zl leginssy dla mam za 39.99 i bluzke dla mam w paseczki za 39.99.
I pozniej dorwalam jedszcze jedna w new yorkerze big_smile
Pozniej pojechalismy do ikei. i wrocilismy wieczorem.
A wczoraj bylo tak cieplutko. Spedzilismy pol dnia w zoo. Dawno nie bylam. a w tym warszawskim wcale bilet 10zl w okresie listopad luty. (normalnie20zl)
jak dla mnie prawie za darmo big_smile a radochy mielismy tyle co te wszystkie dzieci razem zwiedzajace big_smile big_smile big_smile
3 godziny chodzenia - bez czytania dokladnie kazdej tabliczki. polecam.
Po zoo zmeczeni pojechalismy na urysonow na pozny obiad, i do domu.
Cieszy mnie fakt, ze w piatek i w ndz nie mielismy problemow z korkami big_smile
Wczoraj zaczelam 19 tydzien smile  Ruchow nie czuje. Ale przy tluszczyku, i pierwszej ciazy moge je nawet poczuc po 20 tyg.
Buziaki dla was i milego cieplego dnia smile :*

446

Agni ja poprosiłam szwagierke o umycie okien smile ma to zrobić jak w miarę ciepło będzie smile w środku może i sama bym się pofatygowala ale krzyczą na mnie smile to ja się pchać na sile nie będę wink hihi tak nawiasem mówiąc nie znoszę myć okien smile
Bimbulka fajnie ze miałaś taki weekend, ja mam zamiar męża wyciągnąć ba zakupy jak przyjedzie, jednak muszę kurtkę kupić bo ta to taka mala porażka juz jest smile ja tobnawet jakbym chciała to nie mam jak się gdzieś wybrać z synem do zoo bo bardzo jest ruchliwy i musialabym kogoś wziąć ze sobą wink
Ja od wczoraj u rodzicow urzeduje smile zostajemy na trochę, bo nie ma to jak u mamy smile

Gorka gdzie się znowu podziewasz? Wszystko w porządku u ciebie?

447

Pytanko mam, macie dalej takie biale uplawy?

448

Dalej mery. Już 7 miesiąc leci, a upławy jak były tak są nadal. I to nawet więcej :b

KOBIETKI DBAJCIE O ZĘBY NORMALNIE KATUSZE PRZEŻYWAM :C

449

Czesc kochane u mnie chorobsko jakis wirus ah dopadl moich chlopakow.....
Mam niskie cisnienie hehe...polozna mowi ze mam baedzo ladny brzuszek jak na 4 ciaze smile....buzka dla wszystkich pa

450 Ostatnio edytowany przez dantek (2015-12-07 22:23:33)

Agni tak, na rotawirusy szczepi się do 6 msc. Można w dwóch lub w trzech dawkach, my mieliśmy w trzech i ta szczepionka jest doustna więc bez kłucia wink Cały widz polega tylko na tym żeby pielęgniarka podała ją tak żeby cała wylądowała w buzi. I w każdym przypadku przerwa między szczepieniami to min 6 tyg. To tyczy też reszty szczepień.

Wizytę mam 17 wink Ale to zwykła wizyta bo to w sumie będzie już skończony 25 tc.

Co do mycia okien,to moja lekarka powiedziała że to przesąd z tym że w ciąży nie można podnosić do góry rąk. Ja w pierwszej ciąży myłam okna w 6 msc a teraz myłam jakoś z miesiąc temu i naprawdę nic się nie dzieje wink Trzeba to tylko robić powoli i rozważnie a nie na wariata. Wiadomo nie polecam skakać po krzesłach i drabinach ale da się.

451

Hejo. Już dawno nie pisałam bo czasu było mało.  Ale czytałam Was na bieżąco  wink
U mnie świąteczny klimat. Z moją Zosia coraz więcej rozmawiamy o świętach,  choince, Mikołaju, prezentach. Taki fajny czas teraz mamy wink zaplanowaliśmy że będziemy robić pierniczki. Ciekawe jak nam wyjdą.  W końcu to będzie nasz pierwszy raz wink
Oprócz tego byłam dzisiaj na usg i lekarz potwierdził że będzie druga córeczka; )  torbiele z główki się wchlonely. Albo był gorszy sprzęt i po prostu nie było widać ale ja  wierzę w pierwszą wersję że już ich nie ma i Mała rozwija się prawidłowo; ) przede mną jeszcze echo serca. Mała waży już 550 g. Także duża kobietka z niej smile  ruchy czuje coraz częściej i są coraz mocniejsze wink

Mery ale miałas nosa. Gratuluję zaręczyn; )  pomysłowego  masz faceta nie ma co wink
Tesciami się nie przejmuj.  Wiadomo że fajnie by było jakby okazali choc trochę entuzjazmu. Ale no co nic nie zrobisz. Widocznie dla nich synowa nigdy nie będzie jak córka. Moja chrzestna ma taką teściowa że liczą się wnuki tylko jej córki.  Synowej  wnuczki to już nie to samo. I co charakteru się nie zmieni. Ale ważne że Wy się cieszycie smile
A tak swoją drogą tak.narobilas mi smaka ta pizza wlasnej roboty ze chodzila za.mna calymi dniami i wczoraj razem z moja mama tez.zrobilan. i powiem ci ze moje podniebiebie przesywalo to samo.co twoje hehe smile

Agni zamiast odpoczywać to Ty okna chciałaś myc. A idź; p ja bym tam się słuchała lekarza. Potem jak maleństwo się urodzi będziesz chciała polezec  i nie będziesz mogla. Także korzystaj bo potem będziesz zalowac wink

Co do rozstępów to jak na razie nie ma. Ale w pierwszej ciazy pojawiły mi się kilka dni po porodzie. Także wszytsko przede mną; )

Odnośnie szczepień ja szczepilam swoją Zosie tylko podstawowymi.  Polecam z miejsca szczepionki gdzie jest jedno kucie. Trzeba za nie płacić ale warto.  Nasze pierwsze szczepienie to był koszmar. Mała kuli trzy razy a mnie serce bolało że tak cierpi. Płakałam razem z nią na tym szczepieniu. Normalnie tragedia. Za drugie zdecydowałam się zapłacić i.Mala nic nie.poczula. jakas lepiej przeszła ta szczepionkę.
Na dodatkowe nie szczepilam. Doradzalam się lekarza ale odradzal więc zostałam przy podstawowych.

Pasa poporodowego nie używałam. Ale jak dziewczyny piszą najlepszym rozwiązaniem są ćwiczenia. Na pewno więcej dadzą niż ten cały pas. A zresztą przy dziecku będzie tyle.roboty że  dodatkowe kg same pójdą w zapomnienie wink

Bimbulka widzę że zakupy się udały; ) ruchy tak mi się wydaje powinnaś poczuć lada dzień.  Ja w pierwszej ciazy poczułam pod koniec 20 tygodnia a w drugiej w końcówce 19 wink

Iskra dużo zdrówka dla Ciebie i twoich dzieciaczkow wink

Dobra uciekam. Zostawiam dla każdej po buziaku :*

452 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-12-08 20:39:28)

Witajcie.
Dziewczyny sorki że ja tak w kratkę, ale nie mogę się tu do was z powrtem wbić. Tak dużo piszecie,ale postanowiłam że trudno,po prostu nie nadrobię wszystkiego ale będę od teraz . Tak i już. hi hi

Napiszę co u mnie.
Mam teraz 19 tydzień,ruchów nie czuję. Za tydzień mam wizytę u ginka. Płci raczej jeszcze nie poznam bo mój lekarz powiedział mi że : w 21-23 tyg widzi jak jest chłopiec a w 25 jak dziewuszka. Także jeszcze poczekam,ale spoko.
Zakupów na razie nie robię żadnych,z resztą i tak za dużo nie będę tego miała bo mam dużo po Oli.
Wczoraj byłam w h&m ,kurka wodna jakie tam są drogie te ciążowe rzeczy. Spodnie dżinsowe to tak po ok 140zł. Ja kiedyś kupiłam sobie dwie pary w lidlu za 39 zł i całą tamtą ciążę w nich obleciałam. Kupiłam sobie za to super leginsy takie ciepłe i super fajową sukienkę w Kiku. Ale mi się ona podoba. smile
Ogólnie czuje się dobrze tylko znowu nęka mnie to wysokie ciśnienie. Dzisiaj to nawet uszykowałam sobie już rzeczy tak awaryjnie do szpitala bo jak znowu tak będzie jak dzisiaj w nocy to niestety ale będę musiała tam trafić.
Olka mi chyrla,ale dzisiaj kaszel dostała,nie wiem czy ją jutro puszczę do żłobka.

Coś przelecę do tyłu w tych waszych postach ale nie wiem ile dam rady.
smile

Co do szczepień,ja na pewno zostanę przy tych podstawowych nie płatnych. 3x3 kłucia. U nas nie było problemów, jejku troszkę Ola popłakała ale nie przesadzajmy,my wszyscy miejiśmy taki system szczepień i żyjemy. Nie lubię takiego rozczulania się. Wiadomo że serce boli no ale, bez przesady.
Jak na razie odpukać,wszystko jest ok. Drugą dzidzię mam zamiar w ten sam sposób szczepić.

Milko chciałaś córeczkę? Masz  już imię?

Iskra,witaj my sie chyba tu jeszcze nie poznałyśmy. Aż cofnęłam się w twoich postach bo nie wiedziała czy dobrze zrozumiałam że to twoja 4 ciąża. Gratuluję,podziwiam i trymam kciuki. Też bym chciała mieć przynajmniej 3 dzieci.

Dantek,ja podobnie jak ty okna myłam nawet w 8 miesiącu a okna mam naprawdę wysoko. Mieszkanie ma 3,3metra także bez wysokiej drabiny ani rusz. smile
Bimbulko gratuluje fajnie spędzonego weekendu. No i udanych zakupów.
\Piszecie coś o upławach. W ciąży to normalne że są one bardziej intensywne. Trzeba tylko oczywiście kontrolować aby to były zwykłe ławy (zdrowy śluz) a nie jakaś infekcja. Poznacie to po kolorze tych upławów i po zapachu a raczej smrodzie jeśli coś będzie nie tak. smile

Kati współczuję niejadka. Ja na szczęście mam małego obżarciuszka ale w rozmiarze s. hi hi Moja Ola uwielbia jeść i je dosłownie wszystko ale wygląda dobrze. Jest bardzo drobniutka także naprawdę problemów nie mamy żadnych. Jak na razie...
Acha dzięki za pamięć. Buziaczki.

453

GORKA miło że wróciłaś big_smile hehe
Pisz na bieżąco, nie musisz odnosić się do wszystkiego wink
A masz przeczucie co może być czy chłopiec czy dziewczynka?

454

Górka plec była bez znaczenia. Ważne żeby dziecko się dobrze rozwijało.  Oczywiście bardzo ucieszyłam się że będzie druga córcia. wink imienia jeszcze nie mam. Trwają rozmowy z mężem no i ciężko będzie. Ale może w końcu dojdziemy do porozumienia bo nie ukrywam chciałabym zwracać się do brzuszka po imieniu wink

Moja babcia powiedziala mi  taki przesad z pepkiem że jak jest do środka to jest dziewczynka a jak wypukły  to chlopiec. No i u mnie się zgadza. Moja bratowa urodziła synka i też się zgadzało.  Więc może coś w tym jest. A jak jest u was ?;)

Co do szczepionek z tymi trzema kluciami to podobno lepiej działają.  Ale ja i tak jestem bardziej za tymi platnymi.  Jeżeli jest.mozliwosc oszczędzania dziecku bólu to.ja jestem za tym. Moja Zosia strasznie znosila  to pierwsze szczepienie. Już nie chodzi mi o ten placz w przychodni ale jak wróciłam z nią do domu to była jakaś taka inna. Nie było w niej życia i nie chciała jeść.  Czulam się jak najgorsza matka na świecie że nie zapłaciłam.  Nie wiem może i po tym jednym kluciu by było podobnie. Nie mam porównania.  Ale wiem że na drugiej płatnej szczepionce  nic nie poczuła i zachowywała się normalnie. Także ja będę polecać tylko te płatne szczepionki.

Co do jedzenia to moja Zosia była takim małym odkurzaczykiem. Ale od niedawna jej się coś zmieniło. Strasznie wybrzydza. Jak powie ze nie będzie czegoś jeść to nawet nie ma szans że to sprobuje. Więc muszę się czasem porządnie wysilic żeby zjadla wink  oj ciężkie życie z takim małym niejadkiem  smile

455

Gorka witaj ponownie wink Hubert nie tyle jest niejadkiem co wybrzydzać zaczął, niejadek to to nie w jego stylu, nie bez powodu waży sobie ponad 13kg smile kiedyś jadl lepiej ale teraz tez nie mam co narzekać smile zdrowie u nas tez coś zaczyna szwankowac, Hubert jakiś taki dziwnie spokojny, a i katar się dzisiaj pojawił i podkaszlywac zaczyna, boje się żeby znowu angina się nie przyplatala.
Agni zaginęła? wink
My z Hubertem dalej u mamy, ale chyba będziemy się zbierać do domu bo coś zaczyna brać Huberta a i ja jakaś taka nie swoją jestem sezon chorobowy się chyba zaczął u nas hmm

Posty [ 391 do 455 z 4,458 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024