Mamy w 2016 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Strony Poprzednia 1 65 66 67 68 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4,291 do 4,355 z 4,458 ]

4,291

Odp: Mamy w 2016

Saya nie pamiętam kiedy ostatnio mogłam odpocząć, ostatnia zasypiam i pierwsza wstaje w nocy też kilka razy wstaje do dzieci. Co najważniejsze nawet w miarę dobrze się czuję porównawczy do ostatnich tygodni, pogoda dobrze na mnie działa uwielbiam wiosnę. Koniec o mnie.

Powiedzieć lepiej co tam u was dziewczyny, no i gdzie reszta bo dawno się nie odzywały.

Miłego weekendu

Zobacz podobne tematy :

4,292

Bimbulka  dove kocham miloscia doglebna:) jesli znajde to pewnie w jakim niemieckim sklepie:/ale kupue napewno jesli nie bd kosztowac majatku:)

Ja sie pochwale ze mija Zuza od jakis 2 tygodni to moze z 11 nocy przespala bez pobudki na butelke:)

4,293

u nas bez zmian. noce okropne. dzien ok.
dzis bylismy na basenie 1 raz. Kubus oszalal. bd chodzic co tydz jezeli noe bd nardzo zimno.
plac zabaw tez dzis zaliczylismy. jutro jedziemy niedaleko na deptak wokol stawu.   a na obiad z mezemnjitro grill smile  tak mi się dzis zachcialo.
pozdrawiamy :*   u nas 6 zebkow na liczniku❤

4,294

Widzisz bimbulka jak wystartowal z zebolami:) u nas niedlugo sie znow jeden przebije:) mysmy tez dzis zwiedzali, jedli dobre rzeczy:) jutro tez duzo spacwrowania i oddychania swoezym powietrzem:) oczywiscie w pepco zostseilam 100 zl ale Zuza ubrana od stop do glowy:)

Tez bym chciala na basen:) Kubus uroczy:)

4,295

Saya to mnie nastraszyłaś tongue
Ale faktem jest że każdy mówi że więcej strachu niż to warte. Ostatnio nawet usłyszałam że rwanie zęba przyjemniejsze niż leczenie jest. No ja mam jeszcze dwa zęby do wyleczenia i dwa do zmiany plomby i potem te okropne ósemki... brrr.
Ostatnio byłam u dentysty w grudniu, potem dzieci zaczęły chorować i tak dentysta mi się odwleka. Mam nadzieję że u da mi się w końcu pójść.
Co do chorowania... to Antoś na antybiotyku. Masakra jakaś ! Najpierw miał katar, potem przeszło na kaszel. Byłam w poniedziałek u lekarki to powiedziała że osłuchowo ok. Potem jedna noc- gorączka, kolejna- nieprzespana, ryki i kwiki zasnął dopiero po nurofenie chociaż gorączki nie miał, marudny, stany podgorączkowe, kaszel, raz zwymiotował śpikami (dosłownie) w końcu wczoraj po nocy całe ucho zaropiałe. Migiem do lekarki i okazało się że zapalenie ucha i antybiotyk. Ja wiedziałam że go coś boli jak płakał wtedy w nocy tylko nie było wiadomo o co chodzi. Podobno dzieci bardzo ucho boli. Jeszcze czeka nas kontrola u laryngologa.
Cały czas na ręce chce, już momentami mam dość. Raczkuje do mnie, staje przy nogach, łapie spodnie i płacze że chce na ręce, tak teraz przy tym chorowaniu się nauczył.
Czekam już na prawdziwą wiosnę, dzisiaj było u nas 15 st ale co jak na razie z tym uchem nie możemy wychodzić żeby go nie zawiało.
Saya- Zuzia jest to Ciebie bardzo podobna wink

4,296

Niuska napisał/a:

Hej wam dawno mnie nie było a tu trochę cicho.

Saya mąż mi nie może za bardzo pomagać bo jak on nie będzie zajmował się firmą to nie będziemy zarabiać. Jak wraca wcześniej to pomaga ale rzadko wcześniej wraca taka praca a żyć z czegoś trzeba. Rodzice pomagają jak mogą ale też pracują.

Madziu gratulowalam na fb, że ale jeszcze raz serdecznie gratuluję.

Wrubelku zdrowia życzę.

U na ząb nadal boli wizyta już w sobotę, boli mnie usemka więc aż się boję jak będę musiała ja wyrwać. Czuję się trochę lepiej chodź nadal mało się bo mały często się budzi, w dzień brak czasu na wszystko. Od poniedziałku koniec ferii i znów czas do przedszkola z córeczka.

Małemu wyszła górna dwójka chodź nadal jedynek górnych nie ma.

Ksawcio w marcu kończy pół roku i chciałabym mu wyciągnąć już spacerówke, bo do gondoli się nie mieści od dobrych dwóch miesięcy, spacer to tragedia bo krzyczy po prostu za ciasno mu. Co wy na to?

Niuska, moja mala miala 4mce jak sie nie miescila do gondoli i musialam ja dac do spacerowki. Tylko w mierzy czasie znalazlam w dobrej cenie wozek moich marzen i kupilam. Tam gondola byla dluzsza i szersza. Ale jak tylko Maja zaczela siadac, to nie bylo mowy o gondoli. Czyli od kad pol roku skonczyla to juz spacerowka

Hej dziewuszki, ja sie rozstalam z mezem... to co sie nawyprawialo to masakra sad ahh ani mi sie myslec o tym nie chce... Maja rosnie jak na drozdzach. Nosi 86ubranka, 21 buty yikes a nawet nie ma 10mcy skonczone. Ma dwie jedynki dolne i jedna dwojke, dwie dwojki gorne i jedna jedynke haha. Trzydniowke mamy juz za soba. Dosc lekko to przeszla, tylko ja bylam przerazona ta wysoka goraczka. Ale przeszlo na szczescie. Tylko mamy problem ze skora sad lekarka stwierdzila egzeme, poki co smarujemy, ale zobacze, jak nie zejdzie choc troche to pojde do dermatologa.

4,297

Mamuśki powiedzcie co dawalayscie swoim pociechom do jedzonko ja skończyły pół roczku?

4,298

Niuska ja glownie warzywa. I lososia ze szpinakiem lubila. Rosol, albo zupe jarzynowa. Pozniej juz mieso mielone tez. W sumie do tej pory mielone to jedyne mieso ktore lubi do tej pory. Kurczak moze nie istniec. Teraz staram sie tak gotowac, zeby mala tez juz to mogla jesc co i ja bo w spokoju nic nie zjem

4,299

Właśnie u mnie jest podobnie przy małym praktycznie nie mogę nic jeść bo zaraz łapię mi rączkami za jedzenie na talerzu.

4,300

Kosmetyki dove dla dzieci są w rosmanie.

4,301

Niuska napisał/a:

Kosmetyki dove dla dzieci są w rosmanie.

a jak cenowo??

4,302

Nie wiem.

4,303 Ostatnio edytowany przez saya16 (2017-03-07 09:57:34)

Czesc:) juz przekopalam internet dove wychodzi drozej niz nivea.. Narazie mam czym myc i mam czym smarowac w miare promocji napewno kupie:) przy okazji widze ze moj ulubiony balsam zucili za grosze to grzech nie skorzystac:p

W biedronce promocje na kartony pieluszek polecam:)

Co do jedzebia Zuza ma ostatnio jakis krwyzts ze sniadaniami nie dojada.. Ale zaraz potem chetnie docisnie danonkiem:p  Zuzia juz duzo naszego je: pomidorowa, ogorkowa, ziemniaczki z sosem, juz pieczen jadla, warzywa na patelni z kasza i kurczakiem, rozne klopsy  spagetti, jajecznice, kluski z sosem, czasem i frytke z oleju dostanie do reki i ciamie 
Od roku niby dzuecko moze czekolade i krowie mleko:) zuzi juz jakis czas robie jajecznice na mleku z kartonu wiec zrobilam jej 50 ml kakała, jak sie przyssala to nawet w najwiekszym glodzie nie pila tak szybko:p a jakie rozczarowanie jak sie skonczylo:)

Dantek no ja mialam problemy z pierwszym zebem, tzn sano rwanie ok potem bol byl dlugooo bawet do teraz boli,  a drogi zab to super nic nie bolalo po usunieciu:) wszystko zalerzy na kogo trafisz czy na dentyste czy na sadyste..

No i tez najważniejsze isc na nfz bo kogo ciagnie wydac 1200 czy cos w tej okolicy za narkoze.. Ceny masakra..

Niewiem do kogo Zuzia podobna chyba bardziej do taty:p

4,304

Może i za wcześnie jeszcze na pytania o Wielkanoc ale ja będę wyprawiala urodziny 5 lence, i tu mam pytanie do was co na obiad wielkanocny jest u was w domach, chciałbym coś nowego innego przygotować do jedzenia.

4,305

Wielkanoc to chyba swieci tradycja zurek rosol czy barszcz bialy z zup a na drugie to rolady obowuazkowo biala kielbasa w jablkach z piwem, jakies salatki jajeczne  hiacynty i zakile na stole, na deser oczywiście mazurki ( w które juz sie nie bawie) i babka:)
Wpisz sobie w google Ewa wachowicz  przekladaniec swiateczny robilam to kilka razy pyszna turbo miesna ale droga zapiekanka szczerze to w tym roku swieta beda u nas szalone biegajacs zuxia itp peebie pujde na latwizne zrobie rolady wczesniej i je zamroze do tego albo jarzynowa. Albo kluski i czerwona kapusta  i zurek w desery sie nie bd bawic bo w tym roku moj tata ma ur w swieta i pewnie tam pujdziemy. A w 2018 Zuzi urodziny przypadną w swieta:)

4,306 Ostatnio edytowany przez bimbulka (2017-03-09 00:47:29)

hej smile jak dzien kobiet. ?
prosze sie chwalic.
ja z rana dostalam 2 bukiety tulipanow od Kubusia i mezusia big_smile a wieczorem jak wrocilam z pracy czekaly na mnie nalesniki z nutella z napisami kochamy cie Kubi Hubi itp oczywiscie zjadlam chociaz jestem na diecie... do tego był szampan big_smile. maz mnie zaskoczył serio. cudownie jest. mówicie cou was :*

4,307

Hej dziś w Lidlu ubranka i adidasy dla dzieci któraś była, jak odbiorę core to idziemy po buty bo obiecałam i trochę ubrań dla obojga.

4,308

ja bylam. u nas sie rzucily jak hieny. butow nie kupowalismy.poszlismy po kurtke i bluzeczki. i kupilismy to co chcielismy.  rozm 86/92 na nas jeszcze troszke za duze.

4,309

My wróciliśmy właśnie i szkoda ze rano nie poszłam bo miałam w planach więcej kupić, kupiłam córce białe adidasy, bluzki z motylkami i małemu leginsy.

4,310

Jak tam kochane?:)

Co u was:) mysmy mieli ostatnie noce straszne, mama poplakieala. Pojekiwala ciezko bylo ja uspokoic i uspac, teraz juz jest lepiej. No a za dnia wszystko bylo ok:) moze jakis skok rozwojowy niewiem

4,311

saya16 napisał/a:

Jak tam kochane?:)

Co u was:) mysmy mieli ostatnie noce straszne, mama poplakieala. Pojekiwala ciezko bylo ja uspokoic i uspac, teraz juz jest lepiej. No a za dnia wszystko bylo ok:) moze jakis skok rozwojowy niewiem

saya u nas tak od pazdziernika. pytalam lekarza to mowi ze jego wnuczek tez wstaje w nocy... no kur....
u nas to  przez cala noc marudzi placze nie raz trzeba go wybudzic bo nic nie pomaga. wtedy cos wlacze na tel obejrzy i zaraz sie usypiamy dalej.   w nocy z mezem denerwujemy sie n siebie bo nie raz nie mamy sily reka siegnac zeby wlozyc smoczek. serio.  do pazdziernika wstawal tylko na jedzenie.  moze to na zeby. ale ze tak od pazdziernika?  fakt faktem wyszly mu pierwsze 27 grudnia i od tamtej pory dorobil sie już 6 sztuk. to duzo jak na tak krótki okres.  no nic. jak do roku nic sie nie zmieni ide do lekarza ponownie. dlatego tak ciezko myslec mi o 2 dziecku. jak bd takie samo to sie wykonczymy.
a w dzien nie ten sam maly czlowiek.  usmirchniety gadatliwy wesoly KOCHANY.       
echhhh smile to macierzyństwo smile

4,312

Mojej tez zeby ida od pazdziernika, ale szaleje od tygodnia.. Ledwo sie pochwalilam tu ze spi nawet nie je, to sie zaczelo..

4,313

Hej. U nas też to samo. W dzień jest ok ale noce są koszmarne, od jakichś 2 tygodni. Kręci się, wierci, chodzi po całym łóżku i wyje. Jak w dzień śpi w łóżeczku lub spacerowce tak w nocy śpi z nami w łóżku( karmie go jeszcze piersią) więc tak mi wygodniej bo ze 3- 4 razy się nieraz budzi. A poza tym gdy chce go odłożyć w nocy do lozeczka to jest od razu krzyk no i trzeba go brać z powrotem do siebie. A matka codziennie wstaje polamana, masakra he he. My też mamy już 6 zębów od 1 grudnia, ostatnio wyszła mu lewa dolna 2 i prawa górna 2.

4,314

Mery tak mi przykro. Napisz jak się czujesz wink
Dziewczyny u nas ze spaniem też różnie bywa... jak był malutki to spał super, budził się raz na butle a teraz nie raz co chwilę pobudka. Jak skończył 9 msc to przestał pić mleko w nocy ale budzi się nadal i to nie raz po kilkadziesiąt razy. Jak się obudzi w nocy 1-2 razy to super noc wink
saya ja akurat nie patrzę na takie rzeczy (pieniądze), do dentysty chodzę prywatnie i to do takiego co nawet znieczulenie podaje bez strzykawki (przez jakąś maszynę). Mogę zapłacić sporo byle żeby nie bolało i żeby nie mieć złych wspomnień big_smile
U nas rozmiar 86 to tak na styk. Zębów mamy 7 i czekami na drugą dolną dwójkę wink
Wreszcie robi się wiosna, czujecie to ? smile

4,315

Dantek co do dentysty to masz rację ja poszłam do dentysty dla dzieci taka fajna babka co córka do niej chodzi i znieczulenie też daje specjalną maszynka a nie tradycyjnie igła i strzykawka.

Co do budzenia się w nocy to również raz obudzi się kilka razy albo tylko jeden raz.

W poniedziałek byliśmy na bilansie pół roczku mały waży 10kg, ma już za 4 ząbki a 2 w drodze już potroszku widać.

4,316

Hej babeczki, co tam u was? U nas już 2,5 zęba prawie, a idzie jeszcze 4! big_smile (prawa górna jedynka w połowie, a w drodze lewa smile )
My odroczyliśmy na razie szczepienie, bo synek jeszcze nie chodzi, ale trzyma się mebli i czasami chwilę sam stoi. Ot, neurolog powiedziała, że dla pewności trochę go podtrzymać przed szczepieniem jeżeli nie chodzi (a poprzednie szczepienie na szósty miesiąc trochę go cofnęło i jeszcze do teraz trochę z nim ćwiczymy). Ale bardzo dużo potrafi, aż sama jestem zdziwiona tongue I ile rozumie!
Wasze dzieciaczki mówią już coś "wprost"? Olo czasami bąknie mama, tata, baba (ale raczej słychać to jako tatata, mamama) i niekoniecznie do odpowiedniej osoby. ale rozumieć rozumie naprawdę dużo smile

Jak tam Wasze maluchy? Chodzą juz, biegają? Mówią? smile

Widzę, że piszecie o spaniu. U nas przynajmniej 5 razy w nocy muszę iść do synka, bo przekręca się na brzuch (trochę chyba lunatykuje), a jak my z moim idziemy spać, to bierzemy go do łóżka smile

4,317

akaya
my mamy rok 06 maja.
i tez nie umiemy chodzic. sam wstac nie wstanie ani sam nie usiadzie. za rece smiga. chyba tez sie skonsultujemy z rehabilitantem. zobaczymy...  ;(

4,318

Hej wink tak piszecie o tych dentystach, że aż mnie zeby zaczynają boleć.  Zdecydowanie wolę rodzic dzieci niż chodzić leczyć zeby albo wyrywac.  Mam bardzo zle wspomnienia;)

Maja ostatnio zrobiła duże postępy.  Wstaje bez trzymanki i zaczyna chodzić. Coraz dłuższe dystanse pokonuje.  Na roczek myślę że  będzie robiła to z zamkniętymi oczami;)  jest posiadaczka 6 zębów następne w drodze. Noce u nas bez zmian. Ani lepiej ani gorzej. Nadal budzi się kilka razy w nocy. A śpi w takich dziwnych pozycjach. Czym dziwniej tym lepiej. Mówi tylko mama.  Rozumie wszystko co do niej mówię. Smieszek niesamowity i straszny lakomczuch;)  No i jest duża dziewczynka. Aktualnie nosi rozmiar 86, buciki 21.

Mery bardzo mi przykro.  Trzymaj się;)

Akaya rzeczywiście Olek robi duże postępy.  Brawo wink A jak tam po pierwszych urodzinkach?

4,319

Monali najlepsze życzenia dla twojego maluszka. Niech zdrowo rośnie!!

4,320

Mamuśki potrzebuje pilnie waszej rady, zbliżają się urodziny córki a problem polega na tym że mój mega poklucil się że swoją matka i nie wiem czy ja zapraszać właśnie.

4,321

Niuska napisał/a:

Mamuśki potrzebuje pilnie waszej rady, zbliżają się urodziny córki a problem polega na tym że mój mega poklucil się że swoją matka i nie wiem czy ja zapraszać właśnie.

moze sie pogodza do tego czasu?
jezeli nie. to ja uwazam ze powinnas zaprosic. czemu ma cierpieć wasze dziecko z powodu klotni taty z babcia. przeciez ono nic nie zawinilo.

4,322

Tylko ze ja się boję że wyjdzie jakaś awantura.

4,323

Padam na pysk jestem chora jakieś grypsko mnie dopadło, cora też na dodatek dostała jakiejś wysypki, mały marudzi dwójka górna druga wychodzi, pierwsza wspominam potwornie źle. Jutro do lekarza.

A jak tam u was?

4,324

My po wizycie u lekarza i mamy w domu szkarlatyne.

4,325

Niuska napisał/a:

My po wizycie u lekarza i mamy w domu szkarlatyne.

o matko. myslalam ze ta choroba wyginela big_smile

ps. wspolczuje.

4,326

Niuska duży z niego chłopczyk. Mój na pól roku też ważył podobnie to mi lekarka powiedziała że to waga na roczne dziecko.
Współczuję szkarlatyny. Ja przechodziłam jak miałam 21 lat i była to masakra. Za dziecka mnie ominęła.
U nas odpukać na razie z chorowaniem cisza, ale Zuza wczoraj i dzisiaj miała biegunkę, dzisiaj dałam jej już smectę bo ile można. Chyba to nie wirus bo biega normalnie a nikogo więcej nie złapało.

Akaya 13 msc i nie chodzi to nie jest duże opóźnienie. Dziecko ma czas. Moja Zuza zaczęła chodzić 2 tyg przez roczkiem, Antek kończy roczek w piątek i wstawać wstaje sam, ale musi się czegoś trzymać, nie zanosi się by chodził w najbliższym czasie. Najgorsze jest to że chce tylko na ręce a cięzki jest, już chyba z 12 kg waży.

Antek mówi "mama" i to świadomie wink nie tylko ja to słyszałam. I jak słyszę z drugiego pokoju ciapcianie po podłodze i "mamammamamama" to już wiem że zmierza do mnie wink kręci głową na "nie". Raz powiedział baba ale czy to chodziło o babcie to nie wiem. Jak się mówi, że idzie się zrobić kawę to mówi "kaka". I to tyle. Dużo gaworzy po swojemu i dużo się śmieje. Martwi mnie tylko jedna rzecz- uderzy się i prawie nie płacze, stwierdziłyśmy z teściową że ma bardzo wysoki próg bólu, płakał jak sobie palec przytrzasnął szafką i skórkę obdarł, ale nie wiem czy nie zwrócić na to uwagę pediatrze przy szczepieniu na roczek czy nie skontrolować tego u neurologa. Ostatnio uderzył się w głowę, tak że miał czerwony ślad i nic nie płakał.

4,327

Dantek słyszałam kiedyś o horobie co się bólu nie czuje, jeśli cię to nie pokoi to lepiej idź to zkontrolowac.

4,328

Czesc dziewczynki:)
U nas za tydzien impreza na roczek:)
Robie  goscine w domu, wszystko sama szykuje i ozdoby i pamiatki jedzenie i tort, siedze w domu to mam czas:)

Moja zuza ostatnio marudzi z jedzeniem,  chetnie kosztuje nowego a juz olewa stare jedzenie, raz zje a raz pluje od pierwszej lyzki.. Sama je tylko np kanapke czy jabluszko lyzeczka sama nie umie lyzeczka, woli bawić sie nia.
Chodzi bardzo fajnie broi kradnie nam piloty chowa w swoim namiocie.. Ucieka na schody oczywiscie ja asekuruje ale chodzi na czworaka po schodach, a normalnie to za raczke,  mowi roznie raz wie gdzie iest mama i tata raz nie,  pokazuje paluszkiem i zaczepia tak paluszkiem jednym wskazujacym nas duga tak sie ostatnio nauczyla hehe,   zaczela nam tanczyc fajnie jej to idzie najlepiej na reklamach i przy 50cencie:p niszczy wszystko gazett chusteczki, wiesza sie na firanach, wspina sie na tapczany luzko i inne meble,co chwile chodzi posiniaczona i tez nie placze z bolu, raczej placze ze zlosci jak czegos jej nie pozwole.  Rozumie" nie wolno" i przestaje tobic to cos na sekunde i robi to dalej i sie smieje i czeka na nasza reakcje:p narazie mamy 7zębów i mnostwo energi:):) pozdrawiamy

4,329 Ostatnio edytowany przez milka992 (2017-03-26 22:47:50)

Hejo wink U nas w końcu wiosna zawitała;)  korzystamy ze słońca maksymalnie;) prawie cały dzień na podwórku. 

Hah Saya nasze dziewczyny będą dmuchać świeczki tego samego dnia;)
Kurcze kiedy to zlecialo.  Zdecydowanie za szybko. Jak wczoraj pamiętam poród. Dosłownie każdy szczegół.  A już za tydzień moje dziecko bd miało roczek.   Maja chodzi, tańczy do disco polo , lubi być w centrum uwagi, straszny łobuziak, ciąga za włosy starsza siostrę, lize ściany, chusteczki drze w drobny mak ,w oknie moglaby stac.godzinami
no i przede wszystkim jest bardzo kochana.   

Impreza urodzinowa bd drugiego dnia świat żeby każdy mógł się na niej pojawić. 
1 kwietnia bd sam tort. 

Dantek lepiej skonsultuj to z neurologiem. Lepiej iść raz za dużo niż za mało;) być może masz bardzo dzielnego chłopca i nie płacze jak się uderzy. Ale lepiej sprawdzić.
Maja nie zawsze reaguje płaczem przy upadku. Jest takie coś ze uderzy się mocniej i nic. Pójdzie dalej i jest dobrze.  A czasem uderzy się leciutko i widzi moja reakcje i zaczyna się placz nie z tej ziemi.

Niuska i jak sprawa z teściowa? Zapraszacie ja na urodziny córki?
A choroby współczuję.

Bimbulka a jak tam w pracy? Jak Kubuś znosi rozlake z tobą?

4,330

Milka sama jeszcze nie wiem co zrobić znam siebie i wiem że jestem wybuchowa najpierw robię później myślę boję się awantury.

4,331

Dantek jak u was przed roczkiem:) odpraeiasz teraz w weekend?

4,332 Ostatnio edytowany przez milka992 (2017-03-31 20:50:00)

Cześć.
U nas chorobowo. Maje dopadł jakiś wirus i nie chce się odczepic.  Ma biegunke od poniedziałku a leki działają słabo.  Wczoraj jescze wymiotowala i miała gorączkę.  Nieciekawie. Tym bardziej że jutro ma swoje pierwsze urodzinki.

Kurde czy tylko ja tak mam że wspominam co robiłam dzień przed porodem. 

Dantek najlepsze życzenia dla Antosia.

Niuska do urodzin twojej córki jeszvze dwa tygodnie może akurat twój mąż pogodzić się z mama. Albo urodziny waszej córki będą doskonała okazja do pogodzenia się;)

4,333

Milka  wszystkiego dobrego dla dzieciacKa:) ja tez wspominam o tej godzinie rok temu mialam juz7 cm rozwarcia i bylam na glupim jasiu:) jeszcze 2h i 15 min i urodzi sie Zuzia a raczej wyjdzie z brzucha przez cc:) dzis mam impreze prawie wszystko gotowe smile pozdrawiamy

4,334

Saya wszystko co najlepsze dla Zuzi.

4,335

Teraz rok temu przygotowywali mnie do cc

4,336

Saya dziękuję;)

Również najlepsze życzenia dla Zuzi wink ucałuj ja !

Moja Maja parę godzin strasza;) U nas torcik jutro.  Większa impreza drugiego dnia świat;)

4,337

Kurcze ale ten czas leci mój mały jutro 7 miesięcy kończy a córcia 12  5 lat

4,338

Dziekuje:*

4,339

Zuziu wszystkiego co najlepsze.
Maju Tobie rowniez wszystkiego najlepszego.
ale ten czas leci.
bawcie sie dzis dobrze. udanej zabawy super prezentow. i usmiechu ktory nie schodzi z buzki nawet na moment. caluski od Kubusia :*

4,340

Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow  smile
Pozdrowionka

4,341

Majulka ślicznie dziękuje  za życzenia;)
Buziak dla Kubusia:*

4,342

Moje podejrzenia że Lancia ma atopowe zapalenie skóry w końcu potwierdził pani dermatolog z Warszawy, na dodatek mamy zgłosić się do alergologa wizyta już 11 kwietnia. Z jednej strony jestem zadowolona że wiem czemu moje dziecko non stop ma wysypki przedziwne a z drugiej strony potwornie się boję.

4,343

Hej mamusie. Jak po imprezach? smile
My dziś po szczepieniu na MMR. Mam nadzieję że nie będzie marudny potem. No a ja w końcu się doczekalam okresu hi hi wink
Pozdrowionka.

4,344

wrobelek89 napisał/a:

Hej mamusie. Jak po imprezach? smile
My dziś po szczepieniu na MMR. Mam nadzieję że nie będzie marudny potem. No a ja w końcu się doczekalam okresu hi hi wink
Pozdrowionka.

a to juz to mmr? ja sie jej tak boje ;( tyle się naxzytalam ;(

4,345

Bimbulka, jeżeli masz zdrowe dziecko, to w czym Ci to przeszkadza? Rozumiem, gdyby Twój syn miał jakies problemy neurologiczne, ale jest zdrowy.

Dlatego nie czyta się głupot na internecie.

4,346

Mysmy zuzie szczepili zaraz po roczku.. Szczerze nie interesiwalam sie jakos na co ta szczepionka, ja bylam szczepiona stary byl szczepiony wszyscy byli szczepieni i bylo ok, teraz dopiero jakies halo jest:p wiecej na ten temat nie ma sie co wypowiadac tj o glutenie i innych:p
u nas po imprezie swietnie:) wszyscy mysleli ze girlabda pompony i pamiatki kupbe wiec to dla mnie komplement:) jedzenie i tort tez mi wszystko ladnie wyszlo, tylko do galaretki drobiowej zs malo zalatyny dalam i sie rozpadala przynakladaniu na talerze a tak to nie na sie do czego przyczepic, prezebty zuzia dostala bardzo ladbe, wszyscy sie fajnie zachowywali smile wszystko wszystko super:)

4,347

Ja mieszkam w Niemczech ale chyba wszędzie mniej więcej o tej samej porze się szczepi. Jak na razie nie goraczkuje ani nie marudzi więc jest ok. Za miesiąc następne.
Saya a jaki tort robiłaś? Bo może ja bym też sama jakiegoś upiekla tylko nie mam pomysłu jakiego.

4,348

Ja robilam 3 blaty zielony czerwony i niebieski, krem  smietanka i mascarpone a na wierzchu bezy maliny i truskawki:) moze nie byl profesjonalny ale za to pyszny, nie trzebabylo dodstkowo ani paczu ani marmolady ani nic..   Mozna by przekombinowac a tak to bylo ok:)

A biszkopty tak wyrosly ze w efekcie musialam dokupic skladniki na krem i wyszly 2 torty:p moj nowy najlepsiejszy przepis:)

Ja tam akurat jak wiem ze ogarne i jako tako dam rady to wole sama cos zrobic niz wydawac kase. Bo wiadomo taki duzy tort to jakies 120 zl, ozdoby tez zrobilam za grosze:)

4,349 Ostatnio edytowany przez bimbulka (2017-04-09 23:16:06)

jak kazda mama mam obawy. nie jestem za ani przeciw. poprostu sie troche boje. bo mam znajomych ktore dziecko po szczepieniu ledwo odratowalii jest to udokumentowane.
zaszczepic musze. bo takie glupie prawo.  gdyby nie było przymusu szczepilabym owszem ale na pewno nie roczne dziecko smile troche bym poczekala.
zdrowie i rozwoj dziecka stawiam na 1 miejscu.
szkoda ze juz nie ma tych szczepien co kiedys. kazda osobna a nie takie kombo sad

4,350

Ja się nigdy nie czytałam o szczepionkach przer ssmym szczepieniem. Wiem tylko że idziemy się szczepić na Odrę swinka różyczke no i tyle mi wystarcz. Miałam Maje szczepić zaraz po roczku ale do tej pory do końca nie wyzdrowiala więc szczepienie odlozymy po świętach.   
Kurcze ale Bimbulka nastraszylas mnie trochę tym dzieckiem znajomych.  Nawet nie chce sobie wyobrazić przesz co rodzice tego dziecka przechodzili. Straszne.

U nas Maja będzie miała dwie imprezy.  Znaczy się jedna już miała.  Świeczka zdmuchnieta.  Tort robiła moja mama.  Zwykły biszkopt ze śmietana 36 wink na wierzchu był oplatek z bajka z trolli. Wyszedł pysznie i ładnie;) 
Maja na roczku wybrała książeczkę. Podobno wrozy to mądrość;) prezenty też dostała bardzo fajne. Rowerek trzykolowy, myszkę minnie na biegunach ,hustawke i duuuzo ubrań. A a a a i ode mnie i męża domek plastikowy taki na podwórko.
Z ozdób to tylko co miałam różowe balony z napisem  mam już roczek. Maja ma z nimi śliczne zdjęcie z tortem wink no i tyle.  Tetwz czekamy na drugą część imprezy.

Saya musisz mieć talent plastyczny że zrobiłaś takie piękne ozdoby że nabralas gości;)

Wróbelek a jak z rozwojem Wojtusia. Napisz nam trochę o nim wink

4,351 Ostatnio edytowany przez wrobelek89 (2017-04-10 15:35:16)

Z rozwojem chyba ok, za 2 tyg kończy roczek. Jest drobniutki bo ma 75 cm i 9300 g ale dzieci karmione piersią chyba tak mają że nie tyja tak szybko. Poza tym on cały czas jest w ruchu więc spala dużo:) Jeszcze nie chodzi ale jak nie wie że stoi sam to potrafi dosyć długo postać a jak się kapnie to od razu na tylek  leci he he. Ogólnie pogodny chłopczyk.  Ostatnio nauczył się wychodzić na łóżko i schodzić. Z zębów wyszły mu jeszcze dwie 2 więc wszystkie 1 oraz 2 już ma. No i tańczy do swoich ulubionych piosenek  wink

4,352

Bimbulka, ja też się naczytałam. I w większości to są bzdury, głupoty właśnie po to, aby zebrać masę ludzi i ich ogłupić. Jasne, że aluminium i metale ciężkie szkodzą, oraz niektóre dzieci zapadają na encefalopatię poszczepienną ale zauważ, że biorąc zwykłą polopirynę, czy aspirynę możesz nagle dostać zawału, a jakoś o tym głośno się nie mówi.
Druga sprawa, jeżeli Twoje dziecko rozwija się całkowicie normalnie, to nie wiem po co sobie zaprzątasz tym głowę.
Chodzi syn do neurologa?
Nie trzyma zabawek? Nie uśmiecha się do Ciebie?
Zapewne odpowiesz przecząco, więc uspokój się. Jeżeli martwisz się tym szczepieniem idź do neurologa, a on sprawdzi Twoje dziecko pod względem motorycznym i psychoruchowym.

Inna sprawa jest przy dzieciach z zaburzeniami (np. tak jak u nas lekkie zaburzenia SI). Wtedy wizyty u neurologa co 3 miesiące i jeżeli nie ma przeciwskazań - szczepienie. U dzieciaków z takimi zaburzeniami jest łatwiej o encefalopatię, tym bardziej że i tak już mają zaburzenia. Poza tym, jeżeli dziecko ma mieć autyzm, to tak czy siak będzie go miało. A szczepienie może to jedynie wcześniej uwidocznić (chodzi o grupę z zaburzeniami).

Masz zdrowe dziecko. Poczytaj co teraz dzieje się w Rumunii, nie wiem czy słyszałaś też co się dzieje na Litwie. Rumunia ma epidemię odry. A dlaczego? Bo ludzie nie szczepią dzieci, a tam są bardzo silne ruchy antyszczepionkowe. I te dzieci umierają.

4,353

Mai uśmiech bieli się coraz bardziej. Ma już 8 zębów. 

Wróbelek rzeczywiście Wojtuś to drobinka;) Moja Maja przy nim to kawał baby hah smile
oj to musisz pilnować go z tym łóżkiem;) 
chodzić pewnie też niedługo zacznie jak złapał już równowagę  .

4,354

Dziewczynki wszystkiego dobrego na te swieta:**

4,355

Dziewczyny w imieniu Antosia dziękuję za urodzinową pamięć wink
My mieliśmy imprezkę 1 kwietnia, wszystko fajnie się udało oprócz tego że Antoś pod wieczór dostał biegunki trzymała go do poniedziałku rana. No torty z cukierni nie są tanie. Ja zamawiałam średni plus sernik i szarlotka i płaciłam prawie 200 zł., ale mnie by to nie wyszło gdybym sama robiła.

Bimbulka nie ma co czytać głupot dziewczyny dobrze piszą. Z doświadczenia wiem, że ludzie są anty dopóki dziecko nie zachoruje a jak zachoruje to zaraz gnają do lekarza szczepić. Po za tym nas szczepili większymi syfami niż teraz i nikt nie słyszał o adha czy autyzmie, także spokój przede wszystkim wink Ja się bałam mmra, szczepiłam Zuze dopiero jak miała 20 msc i przeszła to szczepienie jakby go w ogóle nie miała wink My na szczepienie dopiero pójdziemy w maju, bo kazali przyjść dopiero po 20 kwietnia.

Kucze niuska mojago Antka też tak obsypuje. Wogooglowałam i te wysypki wyglądają jak przy AZS. Tyle że jego nadal białko mleka krowiego uczula. Zje jogurt czy choćby naleśniki i zaraz obsypany. Modyfikowanego z butli już nie pije, kaszki zje z pół miseczki na siłe i nie chce więcej i zaczął się problem z tym mlekiem. Kupiłam ryżowe to nim pluje, przetestuję jeszcze kozie ale też szału sie nie spodziewam.

Posty [ 4,291 do 4,355 z 4,458 ]

Strony Poprzednia 1 65 66 67 68 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024