Mamy w 2016 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Strony Poprzednia 1 63 64 65 66 67 68 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4,161 do 4,225 z 4,458 ]

4,161

Odp: Mamy w 2016

staramalenka86 niby ma czas, ale jest trochę do tyłu. Ma problemy z działaniem oburącz tongue

No i ma te stereotypia ruchowe. Ale ogólnie mega chłopak, tylko denerwuje się bez powodu big_smile

Niuska złotko, a zmieniłaś coś ostatnio w pokoju, bądź coś jest wykonywane o innej porze niż zwykle?
ZPoza tym, jak napisała staramalenka86 mogą być to zęby. U nas prawie non stop budzi się z płaczem, a ślina leci jak u psa z 13'go posterunku. big_smile

Zobacz podobne tematy :

4,162

Szczepienie ostatnie miała rok temu, ząbki ma wszystkie, w pokoju też nic nie zmieniłam, do łóżka idzie koło 20 tak jak zawsze.

4,163

Niuska moze idz do lekarza. Moze cos poradzi.  A na jakim materacu spi? Koedys bylo glosno o tych robaczkach...

4,164

Helloł
A nam w końcu wychodzą jedynki na górze:)
Ale młoda jest zmierzła:p
Ja dzwis skreciłam kolano,  z tego szoku że rzepka jest tam gdzie nie powinna sama dobie to przekreciłam nastawilam..  Człowiek jednak głupi tongue na szczęście nie sinieje nie puchnie, jakoś chodze:p

4,165

Niuska a ja radzę odrobaczyć Małą wink mogła załapać w przedszkolu, dzieci przy tym budzą się w nocy.

A u nas cóż... Mała po tygodniu chodzenia do szkoły chora... gorączka, kaszel, katar. Mały też zakatarzony. Masakra:/

Bimbulka dzieci tak rosną przez pierwszy rok, a jak zaczną chodzić to już tak dużo nie. Moja na rok ważyła 8,6kg a teraz na 3 latka 12 kg, także spokojnie do 18 kg powinno Ci do 3 roku życia wystarczyć bo moja to akurat z tych kruszków niedużych jest.

staramalenka86 a gdzie dokładnie? To jakiś sklep? bo ja też ze sląska jestem wink

Akaya ma czas Twój bobas, pokazuj mu i pokazuj a sama się zdziwisz jak zobaczysz ze załapał.

4,166

dantek napisał/a:

Niuska a ja radzę odrobaczyć Małą wink mogła załapać w przedszkolu, dzieci przy tym budzą się w nocy.

staramalenka86 a gdzie dokładnie? To jakiś sklep? bo ja też ze sląska jestem wink

w Katowicach Korfantego 8 - wytwórnia z serca wink mega obsługa, byłam odebrac maszynę i szaleje ;D tyle radosci ;D

co do robaków - przypomniałaś mi. Koleżanki córka złapałą w wieku chyba 8 mcy. Babcia jest przedszkolanka

4,167

Saya idź do lekarza, który niech obejrzy.

Dantek ja tak mam ogromną grudnia, w czoraj jak odebrałam mała z przedszkola to już nie była markotna po powrocie do domu zmierzylam temperature była podwyższona, oboje zasneli, że a jak wstaniesz to musiałam biegiem do lekarza, mała gorączka 38, mały dusil się w płucach słychać było jakieś szelesty. No i oboje maja zapalenie oskrzeli.

Miłego dnia mamuśki.

4,168

Heloł:)

Chodze funkcjonuje,  sciagac i fastum niedoceniony, juz jest dobrze naprawde:) 

Mamy 2 zabeczki na gorze:) brawoooo uuuu aplaus!!

Mala wsciekla byla ostatnie dni to masakra, mój organizm tak rozregulowany ze dzis jak przespała całą noc bez miałczenia tylko 1 karmienie to spalysmy do 10:00 tak nam obydwum tego chyba brakowalo..

Moja Zuza zakosztowala juz jajecznicy na parze, smakowalo jej zjadla wieksse pol i pol kromki chlebka,  tylko minus taki ze szybko nam ostygla ta jajecznica

Dziewczyny mam pytabie bo powolutku roczki sie zaczynac będą,  bo u nas jest tak ze roczek w kosciele to nie ja urodziny tylko na rok od chrzcin. I nie bylo by jakims zlym  pomyslem zrobic urodziny normalnie do wszystkich imprezka tyle ze w domu a na roczek w kosciele puzniej to zaprosic tylko chrzestnych po mszy np na kawe do cukierni czy cos? Juz bez babc bez cioc?

4,169

Hej kobietki;)
U nas wszytsko wporzadku wink Majulka ma.74.cm wzrostu i waży prawie 10 kg smile raczkuje i wstaje;) jak podam jej race to stawia ładne kroczki. Niezwykle wesoła. Wszędzie jej pełno;) mała cwaniara ostatnio zabrała lizaka starszej siostrze wink  Radzi sobie dobrze z jedzeniem większych kawalkow;) ma 3 ząbki wink
Ze spaniem też już lepiej.  Budzi się raz w nocy.  Śpi od 23 do nawet 9 wink także nie narzekam. W dzień też mamy jedną drzemke która trwa 2 godzinki wink no i chyba tyle wink

Co do roczku my będziemy robić większą imprezę w domu.  Pojawia się na niej chrzestni dziadkowie i nasze rodzeństwo;)

4,170

Milka czesciej pisz!! smile

4,171

A na te urdz robicie cos na cieplo? Na ktora god prosicie? Ja myslalam o 16 lub nawet 17.  U nas akurat 6 maja wypada w sobotę smile

4,172

Bimbulka u nas jak organizuje urodziny prócz moich bo to środek lata więc robimy grila, co do dzieci to sobota albo niedziela, zawsze obiad, tort oczywiście.

4,173 Ostatnio edytowany przez saya16 (2017-01-17 21:02:01)

Jak bd robiła urodziny to w domu bo 1 kwietnia to zimno bedzie o ile nie śnieżne hehe,  pewnie zaprosze gosci na 17, napewno jakies chilli con corn lub leczo na ciepło no i jakies pałki z piekarnika może jakas zapiekanka, z 2 salatki, zimna płyta jak mnie poniesie to galaretka drobiowa:p impreza oczywiscie bez alkoholu, bylo by nas moze z 12/14os ( moze pradziadki, dziadki, nasze rodzenstwo oraz chrzestni), tort zamowie a reszte raczej upieke i przyrządze sama.

A po mszy na roczek od chrzcin to mysle samych chrzestnych zabrać gdzies na kawe i deser ciasto albo lody np do grycana lub jakiejś kawiarni:)

4,174

Saya będę się starała wpadać tu częściej wink

Bimbulka imprezę  będziemy wyprawiac ok 15. Będzie cały stół jedzenia wędliny sałatki warzywa owoce ciasta wink każdy znajdzie coś dla siebie wink
Na ciepło albo będzie zupa z serkow albo normalny obiad ( ziemniaki ,kotlet schabowy/dewolaj, jakaś surówka tu obstawiam lodowa i pewnie jarzynka ) ale nad menu pomyślę bliżej imprezy wink

4,175

Na roczek Zuzi to robiłam grila.. ale teraz w marcu to po prostu zaprosimy dziadków, chrzestnych i bliższą rodzinę do domu na 15. Będzie tort, do tego kawa, potem zimna płyta i ok 17-18 jakiś ciepły posiłek typu krokiety. Kuzynka i siostra tak robiły więc nie będę się wyłamywać wink A w kościele w najbliższą niedzielę po urodzinach na mszy "będzie roczek", czyli modlą się za roczniaka a pod koniec ksiądz mówi aby rodzice, chrzestni i dziecko podeszli i błogosławi dziecko. Przy Zuzce chrzestni nie przyszli nam na tą msze i byliśmy sami, teraz też powiem ze msza jest i jak chcą to aby przyszli ale później nigdzie już nie zapraszam, bo to zapewne będzie tak że w domu w sobotę a w kościele na drugi dzień w niedzielę. Ale jeszcze dużo czasu jest.

To tylko mój Antoni taki zębiasty? big_smile on ma już 6 zębów i widze że z dołu ma napuchnięte dziąsła i dwójki będą za jakiś czas szły.
A u nas też chorowanie, Zuza na antybiotyku hmm Masakra jakaś grypa panuje teraz.

4,176

My jutro na kontrolę do lekarza, mała dobrze troszkę katarek ma jeszcze mam nadzieję że w poniedziałek do przedszkola wróci, a co do Ksawcia to mam wrażenie że mu wogule nie przeszło aż się boję żeby skierowana na szpital nie dała. Dam znać po wizycie.

Dobranoc mamuśki.

4,177

Moj Kubunio zapalenie oskrzeli ;(
Ma 3 zeby. Dwie 1dynki na dile i jedna 2jke ten na dole.
Troche sie zdziwilam
Bo myslalam ze pierwsze bd jedynki górne...

4,178

Współczuję u mnie dopiero co mieli, że na szczęście po wizycie kontrolnej jest wszystko dobrze, że córcia wraca do przedszkola w poniedziałek a i małemu też przeszlo.

Dziewczyny znacie jakieś sklepy internetowe z ubraniami nie drogimi dla dorosłych i dzieci?

Miłego popołudnia.

4,179

Niuska  a to zamiast netsklepu to juz chyba lepiej isc to textim market czy pepco tam mozna przymierzyc i tez tanio

4,180

Niuska tutaj kolezanki moje czasem zamawiaja,  ale nie raz rozmiary sa  troszke mniejsze niz standardowo

http://www.hurtowniaawanti.pl/odziez-dziecieca.php

4,181

Znow forum umarlo

4,182

Cisza trwa.
Miłego dnia kobietki

4,183

Babeczki, jak się bawicie z bobasami? Mój Olo za bardzo nie chce się teraz bawić - wszędzie za mną chodzi, próbuje się wspinać. Nie chce się nauczyć wkładać przedmiotów do pudełka. Wyjąć potrafi.
Dodatkowo nauczyłam go wreszcie bić brawo.. Matko kochana tongue

Niedawno przebyliśmy trzydniówkę. 4 dni gorączki po 39 stopni... pojawiła się wysypka. A gorączki jakby nie bylo. Za to nauczył się być jeszcze bardziej marudnym i jeszcze gorzej spać sad

W ogóle, to kiedy czyta się dziecku książeczki? Olej nawet nie chce słuchać, przed snem go to drażni. Sama nie wiem.

4,184

Hej. U nas też Wojtek tylko wyrzuca zabawki ze skrzyni. Umie pokazać gdzie jest lampa, zrobić pa pa, kosi kosi i przybic piątkę  smile mamy 4 zeby, ale chyba górne dwójki idą znów. W nocy kiepsko śpi bo budzi się co 2 godziny, czasami co godzinę  ;(  No i umie już stanąć przy łóżku czy meblach  no i wspina się po wszystkim.
Pozdrowionka  smile
P.S  wczoraj skończyliśmy 9  miesięcy, jak ten czas szybko leci. Masakra  smile

4,185 Ostatnio edytowany przez saya16 (2017-01-24 21:55:13)

U nas wszystko ok:) wybiły sie jedynki na gorze,  Zuza zaczela gadac bam bam z kad to wziela nikt niewie bo nikt tak jej nie gadal:p chodzi przy mebelkach, wstaje sama postoi juz fajnie i juz nie ciapie na tylek tylko powolutku kuca i siada smile bawie się z nia  tak roznie i autkiem i z chodzikiem pchaczem i klockami i w luzeczku turystycznym bo ma tak chyba z 400 pileczek, lalki jej ustawiam i miski jakies teatrzyki ala, ksiazeczki, czasem naleje jej wody do miseczki i sie bawi,  oczywiscie wszedzie mokro ale co tam:) bawimy sie tez w akuku, chodzimy ( trzymam ja za raczki i prowadze) raczkuje za pilka po calym parterze smile dyzo tych zabaw

A jakie jaja jak czasem wyciagam skrzynke z jej letnimi kapelusikami hehe ubieram jej na glowe ktorys a ona sie obraca  i pokazuje sie mi potem tacie i sie cieszy:p.

A w wanience to sie bawi gumowymi zabawkami smile

Pozdrawiam serdecznie

4,186

Hej hej smile

Akaya, zobacz jak Olus szybko sie uczy smile kazde dzieciatko rozwija sie w swoim tempie smile

Kurcze! Zaraz beda imprezy z okazji roczku! big_smile
A dopiero chodzilysmy z brzuszkami i czekalysmy po kolei na rozwiazanie big_smile smile
U nas jak sie dogadamy to zrobimy roczek razem z chrzcinami. Podjelismy taka decyzje z racji tego ze w mieszkaniu nie mamy mozliwosci wyprawienia bo niestety jest za male i trzeba wyprawic w knajpie wiec finansowo bedzie latwiej smile
Ile placilyscie w kosciele za chrzest??????
Mi zostalo po ciazy 14kg i nie najlepiej sie z tym czulam dlatego zaczelam cos z tym robic "na swoich warunkach" tongue
Chodze na aerobic, staram sie pic duzo wody, nie jem slodkiego, nie obrzeram sie na noc, sniadania i kolacje lzejsze ale obiady normalne tongue ah... jestem taka zadowolona z siebie bo zaczynam widziec efekty big_smile big_smile : D

Jakis czas temu bylismy u lekarza i synek wazy 10kg i 78cm. Lekarka powiedziala ze duzy chlopczyk. Poza tym wszystko w porzadku, nie choruje. Broi bardzo, wszedzie sie wspina, sam jeszcze nie chodzi potrafi tylko kilka sekund stac bez zadnej asekuracji za to przy meblach czy za raczki popiernicza ostro smile teraz wyczail ze chodzik, taka duza ciezarowka i pojemnik na zabawki ktory jest na kolkach robia mu za pchacz. Swietnie sobie radzi smile poza tym jest bardzo radosnym i gadatliwym dzieckiem wink caly czas tylko dada,mama,tata,baba itp. Do tego nauczyl sie mowic "nie" wiec calymi dniami powtarza to slowo hehe. Jak cos chce to pokazuje paluszkiem. Mamy dwa ząbki na dole i teraz przebily nam sie gorne jedyneczki. Potrafi wkladac i wyciagac klocki z pojemniczka, od kilku dni uklada sam klocek na klocek. Moj Maly glodomorek jak tylko widzi jedzenie to potrafi sie poplakac zeby mu dac takze po malutku po trochu zaczyna juz wszystko jesc smile
Zastanaeiam sie aby zaczac mu dawac danonki, a Wasze Maluchy jakie jogurty jedza?
Uwazam ze te jogolino sa troszke drogie dlatego zawsze jak byla promocja to kupowala tak aby na jakis czas bylo. Raz kiedys je z piątnicy jogurt grecki owocowy dla dzieci. No a ostatnio zjadl jajeczniczke ze szczypiorkiem.
To chyba tyle.
Aaaa no i co by nie przechwalic ale poprawily sie u nas wyjscia na dwor. Gorka u Was chyba tez byl problem? Dobrze pamietam???

Dziewczyny jakie macie spacerowki? Zastanawiam sie zeby na lato juz zmienic. Mamy ta z wozka 3w1 ale jest duza i masywna. Wolalabym cos lzejszego.

1.Co dajecie do picia Maluchom?
2.Kąpiecie jeszcze w wanienkach?
3.Zakładacie dzieciaczkom jakies buciki kiedy zaczely juz stawac/chodzic???
Ja sama nie wiem czy ubierac....
Wedlug dobrych rad innych lepiej ubierac a znowu na internecie przeczytalam mase artykulow w ktorych pisza aby nozka byla bez obuwia bo jest to zdrowsze.

Gorka, Kati co u Was???

AGNI!!!!!!!

Saya jak Cie znajde na insta?

Pozdrawiam wink

4,187

Hej hej. Melduje ze zyjemy. Maja ma 5zabkow czekamy na reszte. Dwie dolne jedynki i dolna dwojka plus gorne dwojki. Staje juz sama, uczy sie raczkowac. 11kg wazy, takze duza dzuewczynka. Ja po operacji dochodze do siebie

4,188

Monali wyslalam Ci mejla:)

Moja Zuza ma poeazbe problemy z piciem, nic nie chce, ale najchetniej takie tanie herbatki kubuś malina dzika roza sa tylko w biedronce albo owocowa z bobovity

Kapiemy juz w wannie

Bucikow zadjych nie zakladam do chodzenia tylko skarpety z ABSem

Merry trzymaj sie:) dziurka zarosnie:* szkoda ze sie z ksiazka nie udalo:p

4,189

mery90 napisał/a:

Hej hej. Melduje ze zyjemy. Maja ma 5zabkow czekamy na reszte. Dwie dolne jedynki i dolna dwojka plus gorne dwojki. Staje juz sama, uczy sie raczkowac. 11kg wazy, takze duza dzuewczynka. Ja po operacji dochodze do siebie

O pieknie. Nasz tez prawie 11kg. I ma 78cm.
Ma 3 zabki. 2 jedynki dolne i jedna 2jke dolna.
Kuruj sie. Odpoczywaj. Masz kogos do  pomocy?

4,190

Mój ma 4 miesiące waży około 8 koło, 2 ząbki, że ładnie sam łapie i trzyma zabawki w rączce, próbuję sam siadać. W dzień śpi 20 minut, jedynie jak na dworze jest to śpi cały czas.

Ale czas leci zaraz zaczną się roczki.

4,191

Hejo wink
U nas marudnie. Mai wybija się druga górna dwójka. Młoda chodzi za mną krok w krok. A najlepiej żeby była na rekach.

Kurcze też waszym dzieciaczkom pieluszki dady odparzaja tylki.  wcześniej używałysny i było ok a teraz masakra.  Jesteśmy od jakiegoś czasu na oryginalnych pampersach i jest o niebo lepiej.

Jeżeli chodzi o zabawy to Maja najchętniej bawi się ze swoją starsza siostra. Bardzo papuga je jej zachowania.  Czasem we trzy tarzamy się po podłodze;) tanczymy bawimy się w akuku. No zawsze coś nowego się znajdzie.

Czytamy też dużo.  Jak treść nie interesuje opowiadamy co jest na obrazku. Nic na siłę;)

Tak czytam o tych roczkach że macie w kościele.  Kurcze fajnie tak.  U nas nie ma w zwyczaju robić mszy dla rocznych dzieci. No chybaze ktoś sam siebie zamówi taka mszę.  Ale rzadko się to zdarza. 

Monali pytałaś się ile u nas chrzest.  No to co łaska.  My daliśmy 200 zł .

1. Jeżeli chodzi o picie to zacznę od tego że Maja potrafi wypić na prawde dużo.  Pije soczki herbatki. Wody za bardzo nie chce.  Mam nadzieję ze się przekona wink

2. W wanience jeszvze kapiemy a wszytsko przez to że Maja to straszna wiercipieta. Ostatnio trzeba ją bardzo asekurowac. Staje raczkuje . No robi wszytsko tylko nie siedzi wink może po roczku pójdzie do większej wanny;)

3 bucikow nie zakładam.   Ma ciepłe skarpetki z absem i na razie wystarcza;)

Mery dużo zdrówka;)

Buziaki dla Was ;*

4,192

No u nas od poczatku pampersy.  I nawet nie zmieniamy. Jak mu pasuja to noech beda. To samo z chusteczkami nawilżonymi tylko pampesy sensitive. Wiadomo dady tansze. Ale szczerze wole sama nie zjesc paru czekoladek  mniej chipsow czy kupic jedna bluzke mniej a jemu kupoc wszystko co najlepsze big_smile  ach  jaknja oszalalam na jego pkt.
U nas pije herbatki z hippa
Te od 4 tygodnia chyba. Jablko koper wloski
I jakas owocowa.   Wode tez pije. Sokow nie chce:D
Ale moze z czasem sie przekona..

4,193

U nas tak samo tylko pampers żadne inne, w Tesco są przeważnie promocje więc jak jestem w jakimś mieście co jest to zawsze zaglądamy bo u mnie nie ma Tesco, a tak to przeważnie w rosmanie kupuje. Co do chrztu to też co łaska.

Czekam w kolejce do dentysty.

4,194

Niuska powodzenia <3 oby nie bolalo smile

4,195

Ale mnie urządził wyczyscil zęba i stwierdził że jest do wyrwania oczywiście mu nie pozwoliłam bo mam małą dziurkę, że mam nerwa na wierzchu ani zjeść ani się napić, że siedzę i płacze, nie wiem co teraz. Dzwoniłam do innych dentystów ale trzeba czekać miesiąc albo i dłużej nawet prywatnie

4,196

Wiecie co do chrztow, roczkow..  Mozecie sie smiac ze jestem skapaczy cos.. Ale to msza zbiorowa nie indywidualna,  ja dalam ksiedzu 50 zl sory bardzo mam na kogo wydawac, a na roczrk. Dam tez 50 o ile moja sytuacja e kwietniu na to pozwoli,  bo ide na wychowawczy bezplatny, wiec moge ksiedzu i 20 zl dac a jak tulko zacznie krecic nosem to przypimne mu ze sakramenty sa za Bog zaplac..

Niuska ja do dentysty ide w lutym, mam jakos oslabiobe zeby.. Cala ciaze nic na kontroki i naraz boli tu i tam, chyba ze to rylko szyjki i kaze zmienic paste:)

4,197

Według mnie to chrzest, ślub i pogrzeb powinien być za darmo.

4,198

Olaboga zeby. Mam nadzieję ze na długi czas nie bd mnie boleć.  Zaraz po porodzie wszytskie zeby po kolei musiałam leczyć.  Ileż ja nocy przez nie zarwalam. Nigdy więcej;)

Niuska z bólem przyjmują bez zapisu.  Jedź na miejsce i niech działają. 

Też jestem zdania że sakramenty powinny być za darmo a jak nie wszyyskie to jeden. Pogrzeb.

U nas od początku dady bo jako jedyne  nie odparzaly Mai. Teraz właśnie zaczęły. 
A czy droższe znaczy lepsze ? Niezawsze. 
Jeżeli na czymś jestem wstanie oszczędzić to to robię;)

4,199

Wieki mnie tu nie było smile u nas wszystko dobrze, mala rosnie jak na drozdzach, nie ma zebow, nie raczkuje, chodzi w chodziku w bucikach skórzanych, za raczki też juz coraz lepiej chodzi, nie choruje,ogólnie wszystko ok. Ja od soboty na diecie, dostosowanej przez dietetyka z NH, nie wiem czy mogę nazwe podać cala, jutro wizyta kontrolna wiec ikaze sie czy cos poszlo w dol smile

4,200

Czesc Kati:) no wieki wieki Cie nie bylo:) wstawiaj zdjecie:)

4,201

Milka oczywiście masz rację drogie nie zawsze musi być dobre, co do pampersow dobre też są z baby dream ( nie wiem czy dobrze napisałam ) chodzi konkretnie o te z rosmana.

Dobrze by było ale niestety to tylko w teorii jest ( bynajmniej u mnie w mieście) w a praktycznie wygląda to inaczej, niestety.

Kati fajnie że się odezwałaś.

My wróciliśmy że spacerku, odebrałam corcie z przedszkola no i czekamy na księdza bo dzisiaj kolęda u nas, że lepiej dla niego aby mi moralow nie prawil bo nie jestem w nastroju go słuchać.

Miłego popołudnia

4,202

Niuska u nas tez dzis koleda. W zasadzie  jiz po.
Ale widac ze ksiadz swoich  dzieci na boku nie ma bo nawet nie umial za  bardzo zagadać do Kubusia.  Nudyy. Ja tylko nawijalam....

4,203

Saya nie umiem znalesc wiadomosci prywatnych na insta dlatego nie odpisuje sad a szkoda ze sie nie udalo fakt haha. Dziura poki co dochodzi do siebie krwawi czysta krwia a to dobry znak

My bylismy na pampersach z dm ale od kad jestesmy na 4kach to pampers baby dry.
Nasza mala soczki tylko albo z alete albo bebevita. Polskie tez lubi.
Ale to lobuz masakra. Skacze mi po brzuchu i za kazdym skokiem dupsko boli... ale co sie robi dla dziecka wink
A pomaga mi bardzo duzo maz. Jest tatusiem na pelny etat

4,204

To po co przyjmować księdza jak nie ma się na to ochoty? tongue

Wychodzicie często z maluchami na spacer? U nas jest taki lód wszędzie, ze nie da się nawet z domu normalnie wyjść. Co chwilę to się topi i zamarza..

4,205

Akaya u mnie właściwie z musu bo później robią problemy przy chrzcie, komunii, ślubie czy pogrzebie niestety tak jest i już.

Co tam u was po weekendzie?

U nas znów katar i kaszel, nie mam siły non stop jakieś choroby kiedy to się skończy.

Miłego dnia

4,206

Dzis jeden z gorszych fni w moim zyciu.
Zostawilam meza i dziecko rano w pokoju. Poszlam po imhalator do kuchni bo maly ma zapalenie oskrzeli. I nagle lup. I placz straszny. Maz nie dopilnowal i maly spadl z lozka.... siniaki 2.  Placzu takiego w zyciu nie slyszalam...    zaczelam nosoc tulici sie uspokoil. Nie pojechalismy do szpitala.  Bo maz zaczol mnie uspokajac itp  ze on ze strachu wystraszyl sie. O ja glupia ze ppsluchalam.

4,207

Bambulka pierwszy ale nie ostatni raz wink ja jakies 2tyg temu bylam obok malej, tyle co chcialam z torebki butelke wyjac i walnela glowa o kant stolu i spadla z kanapy na podloge, ale tu jej zamortyzowalam upadek lapiac ja... za nogi wink trzeslam sie jak galareta, bylam zla na siebie. Ale to dziecko, nie zawsze upilnujesz...

4,208

Holerna zima kiedy się skończy bo mam już dość, sięgałam drzewo i gwóźdź mi się wbił w kolano na szczęście krótki, boli jak diabli nie mogę kolana zgac u spodnie porwalam.

4,209 Ostatnio edytowany przez saya16 (2017-01-31 20:41:28)

Jak nazekamy to nazekamy, dla mnie kiepsko rok sie zaczal... Bilans: auto w naprawie ( bedzie drogo), skrecone kolano niedawno i wypadnieta plomba... A to dopiero 31 dni minelo..

4,210

Zmęczona życiem, opieką nad dziećmi, domem, brak czasu dla siebie, nie ogarniam wszystkiego, brak wsparcia to wszystko mnie wykańczania, niszczy od środka.

4,211

Niuska napisał/a:

Zmęczona życiem, opieką nad dziećmi, domem, brak czasu dla siebie, nie ogarniam wszystkiego, brak wsparcia to wszystko mnie wykańczania, niszczy od środka.

Niuska witam w klubie...

4,212

Nie jesteście dziewczyny same..

Ale jak nie my to kto..?

Na glowie dom dziecko lub dzieci.. Ugotuj, upierz ogarnij ogulnie i do tego wladaj  wymagana wszechwiedza w kazdej dziedzinie.. Wygladaj bosko mimo ze przytylas 27 kg, miej zadbane dlonie wieczbie ogolone nogi, pachnij fiolkami nie kaszka truskawkowa.. Miej ulozone wlosy, wyregulowabe brwi i ogolnie badz zawsze zwarta i gotowa, nie zapomnij o upieczeniu pysznego ciasta na deser po obiadku:)

Recytuj obudzona nawet w nocy liste zakopow nazajutrz. Ugotuj mezowi to dziecku tamto, z usmiechem podaj nakarm..

Facet mysli ze to szczyt ze taki wykonczony z pracy wrsas i naleza sie kapciuszki obiadek i pilot i drzemanie do nocy.. A tu lampki swiateczje i renifer na dworze jeszcze wisi.. I tak dnie leca:)  dasz tskiemu dziecko do popilnowania na pol godziny bo chcesz odetchnac w wannie to potem salonu nie poznasz bo wszedzie flipsy rozgniecione..  Albo uspi w tym brudnym ubranku zamiady przebrać w spioszki..

Tez sie zawiodlyscie kiedys?

Myslalam ze jak wrwuci z prescy to teskni wiec sie pobawi z mala a tu dupa

4,213

Dokładnie.

A ja wieczorem to padam na pysk a on mi mówi czym się zmeczylas przecież w domu siedzisz, normalnie szlak mnie trafia.

4,214

Niuska napisał/a:

Dokładnie.

A ja wieczorem to padam na pysk a on mi mówi czym się zmeczylas przecież w domu siedzisz, normalnie szlak mnie trafia.

O to to:)

4,215

Fajnie że jesteście że rozumiecie.

Dziś mamy zszczepienie.

4,216

Moja Zuza wczoraj skonczyla 10 mc, bilans; 2 jedynki na dole, 2 jedynki na gorze + wychodza gorne 2,  wedlug tego co czytam na necie oseski itp to jest  dobrze rozwinieta, jedyne co to nie je za bardzo sama chlebek sie jej uda i flipsa  ale jak jej dam na bpad warzywa to sie bawi tongue wczoraj zlapala za pchacza i zaczela chodzic z nim od tak se o:p sama stawia max 3 kroki i ciap na pupe

A jak wasze skarby?

4,217

Ksawcio dzisiaj kończy 5 miesięcy, 2 dolne jedynki, górne będą mu teraz wychodzić, próbuję sam siadać.

Co do nauki chodzenia to pamiętam jak Lenka nauczyła się chodzić, miała 13 miesięcy, siedziala przy samochodziki i się bawiłam a tu nagle wstała i zaczęła chodzić i nawet ani razu się nie obalila.

4,218

Niuska pierwszy raz chyba nazwałas corke po imieniu:) ładnie ma na imie:)

Jestem ciekawa jak inne netmamki i ich netdzieciary:)

4,219

Dziękuję.

4,220

Kurcze tak czytam i wychodzi na to że jestem szczesciara bo jeszvze ani razu nie usłyszałam od męża że siedzie w domu i nic nie robię;)

Bimbulka Mery ma rację. To nie pierwszy wypadek twojego Kubusia. Wiadomo żal. Ale nie zawsze da się upilnowac. dziecko wszędzie wejdzie. Wystarczy na chwilę odwrócić wzrok i już. 
U mnie Maja jest strasznym odkuzaczem. Wyhaczy nawet najmniejsza rzecz na dywanie. Nie muszę mówić ile razy jej już coś z buzi wyjmowalan. Wczoraj miała farbę  w buzi, bo starsza córka zamiast na stół rzuciła farby na podłogę.  W porę zareagowalam.
Upadki też mamy na swoim koncie. Był placz.
Nawet sama wdrapala się na łóżko.  Dobrze ze weszłam w porę i nie spadła.

Moja Maja przechodziła przez 3-dniowke. Myślałam że wysoka temperatura była związana z wyjściem zeba. Ale gorączka ustapila i pojawiła się wysypka na całym ciele.

Saya szybko Zuzia robi postępy.  Jeszcze chwila i bd chodzić;)  brawo wink

Moja Maja chodzi z pchaczem na kolankach;) ma w sumie 3 ząbki.  Dwie dolne jedynki na dole i dwójkę na górze;) druga dwójka w drodze.
Stoi bez trzymanki kilka sekund. No i smieszek niesamowity.  Uśmiech z buzi nie schodzi;) Wasze szkraby też takie wesołe?

Niuska daj znać jak tam po szczepieniu;)

Idę robić obiad. Buziaki;*

4,221

Milka to ty pytalas mnie o instagram?

4,222

Nie,nie ja nie posiadam wink
Ale o ile dobrze pamiętam to Monali wink

4,223

Po szczepieniu nawet ok wogule nie płakał.

4,224

Dziewczyny kiedy wasze dzieciaczki zaczęły siadać.

4,225

Niuska,  Zuzia siedziala juz fajnie  stabilnie jak miala 5 mc, ale zaczela siadac sama na pol roczku

Posty [ 4,161 do 4,225 z 4,458 ]

Strony Poprzednia 1 63 64 65 66 67 68 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024