Ja mam termin na 10 kwietnia; )
Bimbulka trochę zazdroszczę Ci ze będziesz na etapie wybierania ciuszków dla maleństwa. Dla mnie to był najfajniejszy moment. Mam sporo cześć ubranek z firmy mrofi
wpisz sobie na allegro jakie fajne spioszki, body i pajace mają; )
Bliżej rozwiązania przejrzę ubranka po starszej; ) może i ja coś dokupie
chociaż o ile mnie pamięć nie myli mam tych ubrań sporo i są jak nowe więc sama nie wiem ; )
Akaya moja waga stoi w miejscu. Jeszcze nic nie przytyłam. Ale ginekolog do której chodzę powiedziała że zacznę tyc po 20 tygodniu. Także wszytsko przede mną; )
W pierwszej ciazy przytyłam 23 kg. Ale szybko zgubiłam.
Iskra 4 ciąża i taka waga. Kurcze też bym tak chciała; )
Ja tam swój poród wspominam miło. Boleć bolało ale nie tak jak myślałam. Chciałabym mieć jeszcze raz taki sam
ale zobaczymy jak to będzie tym razem.
Mery trzymam kciuki za Twojego faceta.
)
Witam Was jak tam samopoczucie? u mnie ok bez wiekszych rewelacji maly bobas kopie....zamowilam sobie komode na ciuszki chce juz je pochowac zeby mi one tak nie staly w reklamowkach bo juz patrzec na to nie moge heh...buziaki...ide cos zjesc..
328 2015-11-23 20:31:00 Ostatnio edytowany przez neonowka (2015-11-23 20:34:03)
Hej:)
Mam termin na 9.04
Mialam dzis połówkowe i nadal nie znam płci, niestety:)
Tak to wszystko w porządku i oby tak dalej.
Padnieta juz jestem po tych wrażeniach i nie wiem co Wam jeszcze pisać.
Pare dni mnie nie bylo i juz sie pogubiłam! Buziaki dla wszystkich ![]()
Jej ciężko was nadrobić tyle postów
Iskra u mnie samopoczucie ogólnie jest dobre od samego początku, nie licząc okropnego zmeczenia za calodziennym bieganiem za synkiem
ostatnio robi się coraz bardziej ciekawski, wyłazi na krzesła, na meble itp, a do tego bardzo ciekawi go kuchenka, a szczególnie wtedy jak się coś gotuje, normalnie oczy dookoła głowy musze mieć, ale ty wiesz już jak to jest
no i ostatnimi czasy coraz bardziej dokucza mi zgaga
blee... Masz na to jakiś sposób oprócz renni i mleka?
Mery jak tam Twój M ze szkołą?
Chyba jednak nie dam rady was nadrobić
pisze z telefonu i zle mi tak d9 każdej się odnieść.
Co u reszty?
Miłego wieczorku ![]()
Coś spokojnie się ostatnio zrobiło na forum ![]()
neonowka a czemu nie poznałaś płci? Bobas się zasłania? No mam znajomych co płeć poznali dopiero w 8 msc.
milka mi też lekarka powiedziała że zacznę tyć po 20 tc, niektóre tak mają ze tyją od razu a niektóre po czasie. I faktycznie przybrałam już 3kg, które już czuję a gdzie do końca ciąży, hihi.
Ja dzisiaj wytargałam ze strychu kartony z ciuchami po Małej i powiem Wam że z 11 kartonów 2 uzbierałam z uniwersalnymi/chłopięcymi ciuchami więc będą jak ulał. Myślałam ze mniej tego będzie. Wiem, że to trochę jeszcze wcześnie na przeglądanie tych ciuchów ale chciałabym pomału kompletować wyprawkę żeby później nie robić tego na ostatnią chwilę a nie wiedziałam za jakimi ciuszkami się rozglądać. Wiele dokupywać nie będę. Maluch i tak szybko potem wyrasta z tego i trzeba większe kupować.
Dantek, na poprzednim usg miało położenie miednicowe (czy jakos tak) i po prostu nie bylo dojścia do tych newralgicznych miejsc haha. A dzisiaj choc ulozenie bylo glowkowe to nóżki zaciśnięte na amen ![]()
Dantek a co w różowym będzie mu nie do twarzy?
hihi, ja do tej pory synkowi czasem zakładam różowe lub z elementami różowymi koszulki, jak dla mnie nie ma sensu kupować nie wiadomo ile ciuchow, szczególnie tych malutkich bo maluchy szybko wyrastają.
A co do płci to to czasem lepiej dowiedzieć się później niż by miała pomyłka zajść, w ostatnich dwóch tygodniach dwóm znajomym urodziły się dzieci, u jednej miał być syn a urodziła się córka a u drugiej miała być córka a urodził się syn
albo lekarze ciemniaki albo nie wiem co zauważyło ze zaszła taka pomyłka.
A co do tycia to u mnie chyba jeszcze nie jest tak źle, na ostatniej wizycie na plusie było 6kg w 24tc, zobaczymy za tydzień ile będzie
aż strach pomyśleć ![]()
333 2015-11-24 07:14:15 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-24 07:24:50)
Heja ciężarówki
Iskra 27 Witamy serdecznie, no chyba najbardziej doświadczoną Mamę na naszym wątku. Super sprawa mieć taką drużynę wyczyn wychować i ogarniać każdego dnia, jak odemnie Czapki z głów. Jaka komoda kupiłaś? Ja szukałam sklepach ale żal patrzeć na wykonanie wszystko takie słabo obrobione krzywizny skazy. Ja mam taką piękna rzeźbiona dębowa taki szrot do wyrzucenia ale nigdy nie było kiedy, mam ochotę ja pomalować na biało albo niebiesko lub różowo pastelowo. Dokupić gałki jakieś dziecięce i byłaby idealna nawet pod względem wysokości i miejsca na przewijanie.
Bimbulka już wstawiam na pierwszą stronę pierwszy post, jestem do twojej dyspozycji ws jakichkolwiek edycji i rozwoju.
Kati super ze juz jesteś myślałam że cię Mąż porwał no ale nie ma jak u mamy więc rozumiemy ;-). Nio my też w domu cokolwiek teraz robimy to z myślą o kajtku. Szafy przesuwne drzwi mój K będzie zmieniał z lustra i szkła na podklejone na desce. Ta było samo szkło więc w razie czego nie było bezpieczne w sumie na foli ale do mnie to nie przemawiał. Martwię się bo mamy dużo witryn szklanych na wysokości prawie id podłogi więc w zasięgu małych lapek.
Dantek i jak kupiłaś kurtkę/płaszcz? Hihi dzięki za kajtka, jeszcze się nie rusza więc rzeczywiście jak zacznie szaleć i będę go czuć to lepiej szumimisia niż ten aparat.
Mery no i super z tymi praktykami pies ich nio jebal ten tego, zrobisz kiedy indziej a przynajmniej nerwy będziesz miała spokojne.
Akaya ja odnośnie dwójki jedynki nie mam żadnych problemów, polecam dietę ale moja jest mega złożona jak chcesz dam ci szczegóły. A jak na już to może najszybsze to będą suszone morele, działają mega szybko. Więc żeby się pilnować to codziennie zjadają trzy cztery w ciągu dnia.
Neonowka nooo super hihi prawdziwa niespodzianka ale w razie czego możesz chyba zrobić usg takie nie planów tylko żeby podejrzeć kajtusia? Mi ostudzil zapał kolego który mówił że jemu całą ciąże żony mówili dziewczynka a na koniec wyskoczył korzonek więc żeby się tak nie napalac z tymi info id lekarzy.
A właśnie dziewczyny jak nie macie chwili odnosić się konkretniej do naszych postów to piszmy sobie na bierzaco co chcemy. Zawsze to lepiej pokazać buzię i napisać cokolwiek co nam w duszy gra niż czekać bez końca aż znajdziemy czas na pisanie elaboratu bo sama wiem ze to nieraz mega trudne i czas można idwlekac w nieskończoności. Wiem ze na co dzień nieraz brak możliwości więc nie milczmy nawet jeśli mamy jedno zdanie typu o zupie kupie pogodzie i braku humoru, do wrzucenia tutaj bo będzie ono najważniejsze bo Wasze :-) A Wy to My czyli Mamy 2016 wszystkie ale to absolutnie wszystkie razem i każda z osobna ok? :-D
Buźki ciężarówki :-) miłego wtoreczku.
334 2015-11-24 07:19:03 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-24 07:26:10)
Wiecie co powiem wam po ciuchutku poogladam sobie mamy listopadowo grudniowe 2015 jak rodzą teraz dziewczyny. Normalnie Achh wypieki na twarzy i chłone każdy szczegół. Bimbulka akaya hihi też ten sam trend :-D
Agni35 nie mamy jakiegoś wielkiego parcia na poznanie płci. Marzylo mi sie ze np. kupie juz wczoraj jakies pierwsze bodziaki (różowe lub typowo chłopięce) i w ten sposób przekaze tatusiowi radosna wiadomość o płci. Do rozwiązania jeszcze daleko to myślę ze bobas sie ujawni w koncu a jesli nie to np. bedziemy musieli wybrac dwie wersje imion i dla chłopca i dla dziewczynki ![]()
A co do problemów z trawieniem ja tez za często nie chodzę ale zawsze tak miałam w tej kwestii
odkąd odstawiłam banany, jest lepiej, nie mam jakiegoś wielkiego problemu z tego względu ![]()
No ja ide wlasnie w poniedzialek do lekarza. ciesze sie z jednej strony, ale z drugiej... denerwuje. tam sie robi doslownie dwie kolejki. jedna do pielegniarki, ktora wpisuje wyniki badan wazy itd itp. a druga do pani dr. Kiedys poszlam na 16:00 i wyszlam po 18. masakra. no ale mam nadzieje ze potwierdzi juz plec
ja tez ruchow jeszcze nie czuje. mysle ze w swieta juz bede czuc
byloby super
Buziaki dla was. Milego udanego cieplego dnia :* ![]()
Bimbulka, ja pierwszego kopniaka poczulam w 16tc ale wtedy nie bylam pewna czy to to, a tak regularnie to odczuwam ruchy od dwóch tygodni. No ale to moja druga ciąża. Twoja ciąża jest młodsza, macie jeszcze czas ![]()
338 2015-11-24 13:14:16 Ostatnio edytowany przez dafne123 (2015-11-24 13:16:27)
Bimbulka, ja pierwszego kopniaka poczulam w 16tc ale wtedy nie bylam pewna czy to to, a tak regularnie to odczuwam ruchy od dwóch tygodni. No ale to moja druga ciąża. Twoja ciąża jest młodsza, macie jeszcze czas
Neonowka a jakie to uczucie ? ja też jestem w 16tc, ale jeszcze nic nie czułam
Neonowka ale masz wstydziocha w brzuszku
) a masz jakieś przeczucia co do płci? ?
Bimbulka rzeczywiście byś miała super prezent na święta jakbym twoje maleństwo zaczęło cie kopać ![]()
Wczoraj myślałam że coś się dzieje złego z moim szkrabkiem. Cały dzień nie czułam ruchów. Ale na szczęście ok 22 poczułam i mogłam spać spokojnie. Normalnie już dawno tak się nie denerwowalam.
Agni Mikołaj-mąż porwie mnie ponownie na weekend
w sobotę mężuś przyjeżdża, więc znowu będę mogła nieco odetchąć i odpocząć od synia, bo coraz bardziej daje mi popalić, zaczął sprawdzać swoje możliwości wspinaczkowe, każde krzesło w domu robi za ściankę wspinaczkową
a jeszcze niedawno chodzić nie umiał, ehh... jak ten czas szybko leci... Agni ja również podglądam listopadowo-grudniowe mamy i nadziejki, lubie podczytywać dziewczyny i o ile się nie mylę to neonowka, akaya i chyba ktoś jeszcze właśnie z nadziejek jest ![]()
Milka ja również mam tak że czasem nie czuję ruchów i tak samo jak ty wpaam niemal w panikę
to samo miałam z synkiem, ale lekarz mnie uspokoił bo im więcej się ruszamy wtedy malucha kołyszemy i śpi wtedy, dlatego nie odczuwamy ruchów, a że jako moje dziecko jest teraz baaardzo ruchliwe (o synka chodzi) to to z brzucha dziecie w dzień niewiele się rusza bo mamuśki gania na najwyższych obrotach od ok 8 rano do 12, ok 12 drzemka a od ok 14 znowu dawaj obroty do góry
i tak do 20-21 ... aj aco to bedzie jak drugi dzieć będzie ![]()
Witajcie
Chętnie do Was dołączę, ja mam termin na 22 lutego jak widzę większość to majowe mamy ![]()
Cześć babeczki c:
Jestem po wizycie u ginekologa. Około 24-28 tc będziecie miały badanie pt.: "Test tolerancji glukozy", albo coś podobnego. Część z Was już o tym wie.
Z góry poradzę Wam jedno. Weźcie sobie wodę do picia, bo - badanie trwa około 2-3h w zależności od laboratorium, z początku przychodzicie na czczo i musicie wypić małą, plastikową szklankę glukozy, która smakuje jak okropny cukier. Taka mega słodka woda (aż nie mogłam oddechu złapać przez moment
). Ale wystarczy popić wodą niegazowaną i idzie szybko (trzeba wypić w przeciągu 3 minut). Następnie, za godzinę i za dwie macie badany poziom glukozy we krwi. Moje wyniki są dość dziwne. Lekarz ginekolog stwierdził, że za szybko trawię cukier i muszę uważać na siebie ![]()
Druga sprawa - jeżeli zobaczycie u siebie wyniki morfologii i zauważycie spadek erytrocytów, hemoglobiny i hematokrytu - nie martwcie się (to głównie mówię dla pierwszych mam). Krew w czasie ciąży stopniowo rozrzedza się, aby poród był - że tak to ujmę: "bardziej znośny dla organizmu"
.
Jeżeli macie możliwość zapytajcie się przy badaniu połówkowym, czy możliwe jest wykonanie badania usg 3d, albo nawet 4d. Dość fajnie to wygląda, niestety dość rzadko takie aparatury są dostępne ![]()
Co mi poradził także lekarz - jedzcie dość sporo buraczków. Podobno mają świetne właściwości odżywcze dla mamusiek c:
Zostałam dzisiaj zważona - przed ciążą ważyłam 63-64, a teraz ważę 73. Czuję się jak słonik ![]()
Napadało u Was śniegu? U mnie jest go mnóstwo. Nic, tylko brać kakao do ręki i rozkoszować się pogodą ![]()
Heja Kochane jeju dziś zaczęłam 18 tydzień aplikacja mi przypomniała liczę liczę i w jeden gazet dla Mam jest napisane że to 5 miesiąc Hehe ależ to brzmi. Lekarza mam 02 grudnia marzę żeby już poczuć pysiaka mojego jak kopie. Nio właśnie ja wogole nie wiem jaki to ka być rodzaj uczucia.
Ps
Bolą was kości biodrowe? Mnie bolą w nocy nieraz może to od mojej grubej dupki. Wczoraj z sentymentem przymierzam sobie dawne spodnie Hehe wchodzą mi do kolan a niektóre zatrzymują się już na lydkach
Ps2
Idę dziś na basen kolejna próba, jak złapie znowu jakiegoś syfa to ja już nie wiem chyba pomyślę nad jakimś sposobem zakleic sobie ten tego no broszke ;-)
Ps3
Witamy kochana nowa Mamę
Ps4
Bimbulka hihi za nic w świecie nie mogę już edytować pierwszego posta już za późno czy coś tam coś tam. Znasz może jakiś sposób żeby to obejść?
344 2015-11-24 18:33:01 Ostatnio edytowany przez mery90 (2015-11-24 18:34:51)
O dzieki za Info Akaya.
Ufff Ty zaraz rodzisz i masz 9kg na plusie, ja jestem w 15tyg i mam juz chyba 9. Co mi tak naprawde spokoju nie daje. Teraz juz apetyt sie zmniejsza, wiec moze troche zluzuje.
Dzisiaj mam dzien rozmyslen. Nie chce mi sie z nikim gadac. Tak naprawde wcale sie nie ciesze z tego zakazu pracy.. musze cos pokombinowac i znalesc cos na boku, bo jobla dostane...
U mnie dzis pada deszcz ze sniegiem. Niestety mieszkam w takim miescie, ze tu prawdziwa zima jest raz na 100lat
Agni 35 dziekuje mam moja trojce pod kontrola haha a komode bede miala juz w czwartek jak mi sie uda to wstawie link ale jest ladna i pojemna...od wczoraj mam jakies skurcze u dolu podbrzusza nie wiem sa takie krotkie klujace ale to nic jako weteranka nie panikuje
w piatek mam wizyte u lekarza
Akaya ja właśnie w poniedziałek idę na badania i glukozę tez mam teraz robić... Blee
Agni mnie od ok miesiąca boli biodro, raz bardziej raz mniej ale zdarza się taki ból ze ruszyć się nie mogę... Synek bardzo lubi jak siadam z nim na podłodze i się z nim bawię, wszystko byłoby dobrze gdyby nie to ze pozniej mamuśka dupska nie może podnieść z podłogi
tez mam 2 wizytę
Iskra a tak zapytam z ciekawości, w jakim wieku masz dzieciaczki?
tak trochę ci zazdroszczę takiej gromadki ![]()
neonowka ja słyszałam że takie zasłanialskie to bardziej dziewczynki są
A Ty masz jakieś przeczucia co może być?
kati, no sorki ale nie będę chłopca ubierać na różowo w sukienki, opaski i słodkie buciki. A uwierz mi że właśnie takich ciuchów mam multum. Rozumiem że dziecko szybko wyrasta, też uważam że nie ma sensu kupować całych stosów ciuchów ale z drugiej strony nie ma takiej biedy żeby musiał chodzić w dziewczęcych ubraniach
Agni na razie nie kupiłam kurtki. Póki co czekam, zobaczę jaka ta zima będzie. Póki co wchodzę w kurtkę którą kupiłam dwa lata temu zaraz po porodzie, kiedy miałam trochę kg na plusie więc jest luźniejsza. Zobaczę na ile mi wystarczy, jak będzie ciasna to zacznę się rozglądać za większą.
Akaya z tego co ja pamiętam to jak robiłam to badanie z glukozą to po jej wypiciu mogłam zrobić 3-5 łyków wody i tyle bo zbyt duża ilość wody może niekorzystnie wpłynąć na wynik badania. Ale wiem że można wziąć ze sobą cytrynę i trochę jej wcisnąć do tej glukozy żeby nie była taka ohydna do wypicia. Aha i podczas tego badania trzeba cały czas siedzieć na miejscu w laboratorium, nie można iść w tym czasie np do sklepu lub coś sobie pozałatwiać bo wtedy zbyt szybko strawimy tą glukozę i też źle wyjdą wyniki. Sory że tak pouczam ale warto o takich rzeczach pamiętać bo to badanie jest ważne podczas ciąży ![]()
Dantek z tymi ciuchami to żart był
co prawda zakladalam synkowi różowe body czy pajace, no ale nie sukienki
aż tak dziewuszka mi się nie marzyła ![]()
Dantek, prawie pewna jestem ze to dziewczynka ![]()
Biore od wczoraj magnez, 3x2 tabletki. Gin zalecil mi Lactomag i tak sie mecze bo te tabletki sa tak wielkie i bez żadnej otoczki, po prostu mam trudność z połknięciem. Cofają mi sie
tak sie zastanawiam czy mogłabym zamienić na inne byle dzienna dawka magnezu w mg się zgadzala ? Znalazłam inne o większej zawartości magnezu, zawsze to lepiej brać 1 czy dwie niż 6 tabletek na dobę?! Nie pozostaje nic innego jak zadzwonic do gina a nie lubię mu przeszkadzać
chociaz on z tym problemu raczej nie ma.
350 2015-11-25 00:14:25 Ostatnio edytowany przez Akaya (2015-11-25 00:15:11)
Tak Dantku masz rację. Nie wolno dodatkowo się ruszać za dużo wody. No i ta cytrynka.. ![]()
mery powiem tak - jak za dużo utyjemy, to zbierzemy się razem - babeczki z tego tematu - i będziemy wyciskać siódme poty, aż nie zrzucimy tych kilogramów (^-^).
Ehh ja w ogóle mam dość siedzenia w domu. Zanim dowiedziałam się o dzieciątku szukałam pracy i byłam umówiona na kolejną rozmowę, a tu fasolek w drodze! No ale przecierpię trochę i albo po urodzinach dzieciaczka idę na uniwerek, albo do pracy.
Co do bólu bioder - babeczki. Mówią, że trzeba spać na lewym boku, a ja czasami aż wyleżeć nie mogę z bólu - czuję taki ucisk z lewej strony.
Co do spodni, Agni przed ciążą byłam no - trochę większa, ale nakładalam spódniczki i rajstopki, a teraz moje nogi są za wielkie - mam naprawdę masywne nóżki (kwestia osadzania się tłuszczyku, te 65 kg nie wzięło się znikąd) i wstyd mi na miasto wychodzić :v
A ostatnio i Fasolek urósł, już brzucho mam pokaźny, ale dalej ludzie myślą, że jestem raczej gruba na brzuchu, niż w ciąży ![]()
neonówka a nie ma magnezu w tych tabletkach musujących, czy tam rozpuszczalnych?
Witam słonecznie
Maluch od 5 nie dawał mi spać, kopniaki tak solidne mi dawał w pęcherz ze dopóki syn się nie obudzil w ubikacji byłam chyba 3 razy
Neonowka ja 9d początku ciąży biorę magnez magne b6,tabletki co prawda spore ale jakoś przechodzą, ale są powlekane wiec tylko się przeslizguja przez przelyk
zresztą zarówno rano jak i wieczorem mam do przelkniecia po 3 tabletki
Akaya co do spania, na lewym boku mogę spać bez problemu, ale za to na prawym nie ma opcji żebym się wyspala, strasznie mnie biodro i kręgosłup wtedy boli.
Hej Dziewczyny.
Ja dzis odebralam morfologie, tsh i wynik moczu..
Mam podwyzszone TSH (2,461)
a w morfologi za wysokie leukocyty a za niskie hematokryty. Znowu w moczu, mam liczne fosforany bezpostaciowe. masakra.
Na ta tarczyce niby przepisala mi jodid. no ale coz... jak widac nie pomaga. Mam nadzieje ze dziecku nic sie nie dzieje ![]()
Dzis wyjatkowo zle sie czuje, boli mnie brzuch na dole. w poniedzialek wizyta. zobaczymy co mi powie. Pozdrawiam i sciskam was wszystkie :*
Bimbulka jeśli nie masz problemów z tarczycą, tzn. Jeśli nie leczysz sieNadczynnosci czy niedoczynności to nie masz czym się martwic... Ja badania robie co miesiąc wyniki mi się wahają od 1 do 2,5, tyle że ja leczę od 14lat niedoczynność
I jeszcze jedno, nie odczytuj sama wyników badań, normy w ciąży są inne niż te które widnieją na wynikach, możesz tylko niepotrzebnie się zestresowac, a wiadomo nam ciezarówkom jest to nie wskazane
Halo, halo... Ale tu się cicho i spokojnie zrobiło ![]()
Kurczę napisałam posta, i usunął mi się brr
bimbulka co do tarczycy, ja miałam 4,2 i to było określone jak górna granica, więc nie przejmuj się zbytnio c:
Co do hematokrytu i leukocytów - one są w ciąży zawsze wysokie, szczególnie jeżeli masz delikatne infekcje, albo po prostu - organizm dba o to, aby nic Ci się nie przydarzyło w czasie ciąży. Hematokryty.. cóż. Za miesiąc albo dwa zobaczysz, co to znaczy niski poziom krwinek czerwonych i ich pochodnych ![]()
Heja psiaki ja odebrałam wyniki glikozy zwykłej z morfo bo lekarza mam na 02 grudnia. Wyszło 78 i mój gin jak mu wysłałam sms bo chciał wiedzieć, poprzednia też miałam wysoko - kazał robić test z piciem na tolerancję tzn obciążenie 75.
Kurna czytałam coś o tym w necie..... ale ręce mi opadają. Boje się nio..:-( jeśli będzie duże...
Ach Kochane Dantek Akaya jak na urok przydaje mi się Wasze pisanie o tym teście a wczoraj wcale nie rozumiałam cio piszecie.
Ech zrobię jutro albo w piątek wezmę chłopa że sobą bo chyba kojtne że stresu i dodatkowo o suchym pysku.
Agni żabcia, nie stresuj się, wszystko jest w porządku, nie panikuj. Poza tym cukrzyca ciążowa to jest pikuś kochana, po prostu zmiana dietki (jakby co!) i po klopocie c: Gorzej, gdybyś była jakoś z Afryki i nie wiedziała co to lekarz, a tak naprawdę nie masz się o co martwić :3
Witam Kochane NetBabeczki ![]()
Miło by było dołączyć do Was ![]()
Za tydzień mam wizytę, ale są dwie krechy no i po telefonicznej rozmowie z moim ginem z wyliczeń okresu wychodzi mi koniec 7 tygoodnia
ale daje sie ciaza we znaki od poczatku choc do wczoraj wypieralam te mysl ale jednak ![]()
Witaj Promyk
to Twój pierwszy bobas czy masz już dzieciaczki?
Agni nie stresuj się to badanie jak każde inne i tak jak Akaya pisze jak coś nie tak będzie to zmienisz dietę
ja w poniedziałek idę na to badanie, blee
Miłego dnia życzę ![]()
kati to przepraszam - nie poczułam żartu
ale to tak jak moja Mała miała np takie niebieskie ocieplane spodenki, raczej na chłopca ale w nich chodziła
Jednak jak się urodziła to dostałam dużo ciuchów od znajomych po dzieciach i samych sukienek to chyba jest ze dwa-trzy kartony serio. Teraz wiem że takie ubrania w ogóle nie są praktyczne przy takim małym dziecku. No i dla chłopca zupełnie się nie nadają
neonowka ja tak jak kati biorę magne b6 i spoko się je połyka
Ja biorę 2x1 dziennie, ale mówiła że jakby mnie skurcze w łydkach łapały to wtedy 2x2 dziennie. Może zapytaj czy możesz zmienić.
Agni 78 glukoza? Przecież to jest wynik w normie. Gdybyś miała powyżej 100 to wtedy za wysoko by było. I naprawdę nie masz się co bać tego badania
wezmą krew wypijesz glukozę i będzie dobrze. Tyle że po niej strasznie muli i może mdlić bo to strasznie słodkie jest
Ale do przeżycia a wyników to chyba od razu nie będziesz miała.
Promyk witam
Ah dziewczynki co do tych bóli w biodrach... nie chce Was straszyć ale będzie tylko gorzej
Najgorszy czas to ostatni miesiąc ciąży wtedy to jest masakra, wszystko wtedy już boli.
Agni norma cukru to 70-99 u doroslego
wiec ja tak naprawde nie rozumiem Twojego strachu
ja miewam dnie ze cukier mam 75po obiedzie a bywa ze mam nawet 90przed sniadaniem, takze nie ma reguly. Tak samo bylo jak bylam na diecie. Ale cukier idzie latwo kontrolowac, tylko nie ma co szukac problemu tam gdzie go nie ma
Ja dzis rano poczulam chyba pierwszy ruch bobaska. Nie wiem czy to akurat to, ale tak jak ostatnimi dniami ryczalam, ze nie mam jakichs tak uczuc do dziecka, nie glaskam brzucha itd, tak dzisiaj wszystko mi sie zmienilo hehehe
Wiecie co? Jest jedna zaleta siedzenia w domu, w koncu moglam sobie zrobic czerwone pazury, taki krwisty czerwony haha, od razu sie lepiej czuje. Bo nie dosc, ze szybciej sie naklada taki zel z kolorem, to nie ma takiej zabawy i testu cierpliwosci jak przy frenchu
Dzisiaj robimy z M pizze. Taka na grubym ciescie. Juz mi slinka leci jak o niej mysle mmmm
Hej Kochane dziękuję jesteście cudo.
Nio naprawdę co ja bym bez Was zrobiła :-* Kati Bimbulku Dantku Akaya Mery i wszystkie wszystkie. Zalamalam takiego dola wczoraj ze aż ręce opadają do tego naczytalam sie o uszkodzeniach płodów z cukrzycy tfu tfu i ledwo usnelam potem zaspalam na badanie więc miałam zamiar płakać cały dzień ale polazalam na budowę i jakoś rozchodzilam. Teraz mam zamiar szybko prysznic lulu i jutro pójdę sobie dzielnie z moim chłopem. Dzielnie bo wszystko mi jux opisalyscie ;-)
Pierwszy zwykły poziom miałam 92 potem druga 78 nio i teraz mojemu gin się ti nie podoba wiec idę pić ta na tolerancję już nawet bez robienia stężenia 50 tylko odrazu 75. Dobra nie medrkuje - Lepiej wczesniej niż później ech ci ma być to będzie.
Ach witamy nowa Mamę :-) promyczku wsiadaj na pokład i jedziemy :-)
Kati a jak tanTwój skarb chodzący, ach bardzo masz ślicznego tego Hubercika może i ja jakby się trafił chłopak zciagnelabym to imię mmm Hubercik mmmm.
Pozwalasz? :-)
Dziewczyny pytanko kiedy lepiej zrobić to połowkowe na początku przedziału czy pod koniec jak dzidzi większe? Robi się je między 18a 22 nio i nie wiem nio co lepsze.
Acha dziewczyny!!! Wreszcie znalazłam krem który nie wywołuje u mnie odruchów wstrętu przy smarowaniu brzuszka. Ziaja Mamma mia taki lekki opisany jako krem przeciw rozstępom. Wiecie co mnie skłoniło leżę kiedyś na plecach xawinelam koszulkę i patrze sobie na swój brzucholek zerkam też tak z boku i akurat padał tak cień że myślami że mam już rozstępy takie wielkie ochydne aż zbladlam i odrazu pozalowalam że wybrzydzalam przy tym smarowaniu nio i odrazu się zmotywowalam żeby szukać czegoś aż mi podpisuje :-)
Kurczaki pieczone brakuje nam do składu początkowego Górki! Górka echhhmmm mam nadzieję że u ciebie u was wszystko dobrze, Wracaj już i bądź z nami, jak wszystkie to wszystkie. Wie ktoś może co u niej?
Agni wydaje mi się że Ty glukoze masz całkiem dobra. Z ciekawości zajrzałam do swoich badań z poprzedniej ciazy i kurcze ja mogłabym się martwić. Przed wypiciem glukozy miałam 91 a po 119. Normy w tym badaniu są od 70 do 110 więc śpij spokojnie ![]()
usg polowkowe najlepiej zrobić w 22 tygodniu
dziecko jest większe i wszytsko lepiej widać.
Promyk witamy w naszym gronie ![]()
Co do spania ja.lepiej wysypiam się na prawym boku. Jak śpię na lewym to wszystkie kości mnie bolą; ) ale będę musiała się przestawić dla dobra dziecka ![]()
Mery aż mi się zachciało pizzy ![]()
365 2015-11-26 21:45:22 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-26 21:46:14)
Milka jesteś cudo!!!! Dziękuję ślicznie.
I żadnych pizz lakomczuchy aż mi się jeść zachciało a już 12 godzin minęło jak chce o 7 rano zrobić test więc mogę się oblizywac tylko ;-) hehe idę spać bo zaraz coś zjem :-)niooo.
Dantek spoko, spoko
jakoś nie przywiązuje bardzo uwagi do ubioru "po domu" Huberta, nie przeszkadza mi różowa bluzka czy rajstopki, szczególnie teraz jak drugi bobo w drodze trzeba trochę oszczędzać na czym jest możliwość
Agni a pewnie ze możesz podciągnąć imię Hubcia mojego
ja nadal myślę nad imieniem dla córci bo nie dopuszczam innej możliwości co do płci
pierwsze słowo do dziennika drugie do...
hihi
zobaczymy 2 czy się potwierdzi płeć bobaska
Mery ale narobilas smaka ta pizza
chyba będę musiała mezulka wyprawic w sobotę po jakiegoś meganiezdrowego kebaba albo coś takiego
No właśnie Gorka nam się zapodziala
halo, halo co tam u was? Wszystko w porządku u was?
Kati zagon mezusia zeby on Ci pizze zrobil a nie kebabsona gotowego
ja wam powiem ze moje podniebienie przezylo orgazm jedzac ta pizze hahaha jeszcze zrobilam sos czosnkowy taki co mi nigdy tak nie qyszedl. Zadna pizzeria takiej pizzuni nie da
Kurde moj M sie cos chowa jak szuka cos po necie. Cos kombinuje. Nie wiem czy nie jakies zareczynki hihihi
Mery mój luby to ni hu hu do garów się nie nadaje
wole nie sprawdzać jego umiejętności kulinarnych na sobie
piszesz o tej pizzy i piszesz aż glodna się zrobiłam, idę lepiej już spać
ooo jakie to słodkie... mój się nie postarał za bardzo z zareczynami
juz ci zazdroszczę
może na święta w rodzinnym gronie myśli ci się oświadczyć
Wiesz, my niby zareczeni jestesmy, bo juz raz mi wszystko przygotowal pieknie, tyle ze bez pierscionka, bo kasy nie bylo itd. To dla mnie wystarczylo, to ja nie wiem co on kombinuje ![]()
Dzizas... zesmy ogladali program chwile, gdzie gosciu zjadl lozysko swojej zony po porodzie... fuuuu
Mery po takim opisie to ja zamawiam Twoja pizze z dostawą do domu. ; )) moje podniebienie chce przeżywać to samo
haha
Mówisz zaręczyny? ? Oby Twoja intuicja Ci dobrze podpowiadala
fajowo by było; )
Milka sie zdziwie jak sie okaze, ze ta cala niespodzianka to jakies perfumy czy cos hahahaha
Zapraszam na pizze jeszcze zostala
ale brzuszek swoje po sosie czosnkowym przezyl ![]()
Hejka ![]()
Agni35 ja tez mam juz zalecone zrobienie testu na obciążenie glukozą...gin kazał mi tak przed świętami zrobić. Wcale mi sie do tego nie spieszy. Podobno w niektórych laboratoriach pozwalają wcisnąć polówkę cytryny, nie wiem jak będzie u mnie..
Kupilam dzis pierwsze 3 pajacyki, w Tesco jest 30% rabatu z okazji Black friday.
plci nie znam wiec wzielam takie uniwersalne. Poprawiłam sobie tym humor troszkę bo ogólnie to to siedzenie w domu mnie dobija i jeszcze ta pogoda..
Maleństwo kopie juz zawsze po jedzeniu, cudowne chwile ![]()
373 2015-11-27 16:04:46 Ostatnio edytowany przez Akaya (2015-11-27 16:06:05)
Ehh babeczki.. Ostatnio między mną i moim TŻ jest dość słabo, wczoraj pół nocy przepłakałam.. Ostatnio zrobił się oschły i powiedział, że to z powodu mojej niemożności do współżycia. Powiedziałam mu, że zawsze kiedy mogę, to pokazuję mu to (a ostatni tydzień wyglądał tak, że nawet jak ja mu tam dogadzałam rpzez chwilę, to później nawet nie podchodził do mnie.. on nawet mnie nie dotykał...). Czuję się strasznie nieatrakcyjna. Nie przytulał mnie. Powiedziałam mu to, że nie rozumiem takiego zachowania, bo czy ja mogę coś poradzić na to, że brzusio mi się napina? Albo, że mam pół dnia zgagę i wzdęcia? ehh..
Podczas rozmowy powiedział mi, że ostatnio "sprawdzał", czy w ogóle zauważę tego, że seksu nie jest tak dużo jak wczesniej i stwierdził, że nie. A dziwnym zbiegiem okoliczności od tygodnia non stop chce mi się płakać i robię dla niego to co mogę..
Takie rzeczy wczoraj mi powiedział. "Tak mu się powiedziało", że na czas ciąży i połogu będziemy w relacji przyjacielskiej, bo dla niego takie "czekanie" na mnie, kiedy będę "łaskawie" w stanie się kochać jest frustrujące i on nie da rady.. (oczywiście później powiedział, że z tym zachowaniem przyjacielskim zagalopował się). A własnie ostatnio zauważyłam, że dość często zabiera telefon do łazienki (myślałam sobie po co? Może pisze z jakąś dziunią
). Oczywiście staram się patrzeć z jego punktu widzenia. On podnieca się nawet, kiedy całujemy się, a powiedział mi, że nie chce tego, bo później MUSI coś zrobić, inaczej czuje się źle. A mi jest przykro, bo ja nie jestem w stanie nawet mu dogodzić, bo on nie chce. Bo "czuje, że robię to z przymusu i odpowiedzialności", co jest w ogóle dziwne..
przepraszam, że tak się rozpisałam, ale tak mi z tym źle, babeczki. Jesteście moją ostoją, musiałam się wygadać :c
374 2015-11-27 17:39:56 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-27 17:41:36)
Heja pysiaki
Ja juz po glukozie i o dziwo w laboratorium z NFZ nie darły się na mnie mochery że a gucio mogę się wpuchac bez kolejki bo za ich czasów to nie miały takich przywilejów.
Kurna o suchym pysku od 12 godzin z perspektywa siedzenia 2 godziny na dupie i mega strachem w oczach, może wzbudzilam litość albo odwrotnie sialam postrach :-D
Tak czy siak wyniki w poniedziałek i mam zamiar być dobrej myśli nio ;-)
Po drugie LASKI KOCHANE BIERZCIE Sok Z CYTRYNY. Taki prawdziwy wycisniety świeżo.
Ja wycisnelam sobie całą cytrynka w domku przelałam sobie do takiego małego kubeczka z nakrętka i wzięłam do torebki. Pani laborantka odrazu rozpuszczajac mi to wiadro glukozy tzn w dwóch kubkach rozposcila wiadro nio normalnie wiadro bo to było chyba kilo glikozy w proszku i gdyby nie cytryna na bank bym pawiowala. Może dlatego że aż tak bardzo za słodkim nie da sie przepadac o 7 rano będąc z tak bardzo bardzo pustym brzuszkiem.
Tak więc dziewczyny cytrynka i juz:-) panie poprostu daleja do kubeczka.
....ach tak bym chciała już znacn wyniki.
Hej mamusie dzis bylam u lekarza i wszystko jest ok tylko mi kazal mamografie piersi zrobic ah teraz ,mam wizyte na 28 grudnia....chcialam zapytac Was bo juz weszlam w 25 tydzien i chyba bede zapisywac sie do poloznej czy niejest moze za wczesnie bo juz sie pogubilam ![]()
Kati moja gromadka dzieci toMateusz 10 lat skonczy w styczniu Tomek ma 5 lat a DorotkaDagmara skonczy w styczniu 3 latka ![]()
Heja pysiaki
Ja juz po glukozie i o dziwo w laboratorium z NFZ nie darły się na mnie mochery że a gucio mogę się wpuchac bez kolejki bo za ich czasów to nie miały takich przywilejów.
Kurna o suchym pysku od 12 godzin z perspektywa siedzenia 2 godziny na dupie i mega strachem w oczach, może wzbudzilam litość albo odwrotnie sialam postrach :-DTak czy siak wyniki w poniedziałek i mam zamiar być dobrej myśli nio ;-)
Po drugie LASKI KOCHANE BIERZCIE Sok Z CYTRYNY. Taki prawdziwy wycisniety świeżo.
Ja wycisnelam sobie całą cytrynka w domku przelałam sobie do takiego małego kubeczka z nakrętka i wzięłam do torebki. Pani laborantka odrazu rozpuszczajac mi to wiadro glukozy tzn w dwóch kubkach rozposcila wiadro nio normalnie wiadro bo to było chyba kilo glikozy w proszku i gdyby nie cytryna na bank bym pawiowala. Może dlatego że aż tak bardzo za słodkim nie da sie przepadac o 7 rano będąc z tak bardzo bardzo pustym brzuszkiem.Tak więc dziewczyny cytrynka i juz:-) panie poprostu daleja do kubeczka.
....ach tak bym chciała już znacn wyniki.
cytrynka
Agni japrzy 4 ciazach sie tyle tej glukozy napilam jednym haustem i nic mi nie bylo
... przy 3 ciazy mialam cukrzyce robilam pomiary cukru az doporodu szok ciagle uklucia w palec blleeee az mi slabo juz...
Ach Akaya
Słodka mloda gwiazdeczko. Ja mam dość restrykcyjne zdanie więc może coś nie powiem koteczku bo bym suchej nitkinnie zostawiła na Panu Tz a to jedbk krzywdzące bardzo bo nie znam człowieka przecież i nie wiem co mu w duszy gra tak naprawdę.
Życzę Ci skarbie żebyś dala rade, jeśli bez wsparcia od faceta to czerp siłę i wsparcie z brzuszka. Masz nowe życie w sobie będziesz mama, bądź dumna pod niebo, pomysl jak wiele kobiet na świecie marzy o niegdy nie doświadcza tego. Docen to uszanuj, rosnij sama sobie w siłę i zaczaruj swój świat z twoim kajtusiem taki sposób żeby ten TZ patrząc na was dostrzegł jaką jesteś wspaniała z jego dzieciaczkiem i błagal chcąc wejść to waszego świata i dzielić te piękne chwile z wami.
A tak po ludzku Akaya to wiesz cio? ;-) to ja to chyba bym zabiła swojego za taki tekst przyjaźni. Powiedz mu normalnie żeby przemyslal sobie co mówi bo zaraz będzie ojcem a to wymaga więcej niż granie na play statio lub obsługa i phona ;-) więc łaski nikomu nie robi. A słuchanie jego niewyparzonego jeziora zwłaszcza przez kobietę w zaawansowanej ciąży to już napweno nie pod Twoim adresem po pod nim jest też jego dzidzis.
Pisz mała cokolwiek potrzebujesz ;-) ciężarówki muszą trzymać się razem :-) młode stare grube chude.
378 2015-11-27 18:20:44 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-27 18:26:26)
Hihi hej iskierka! Niooooo z Tobą to ja nawet nie śmie dyskutować o glikzach ;-) o nie nie palma pierwszeństwa dla Twojego 'mini przedszkola '. Rajciu jak Twój Tomek miał niecałe dwa lata ty ganialas za nim w ciąży z bliźniakami a ja myślałam że moje budowane pracy to ciężka charowka :-P.
I glikoza tak tak, pić jednym haustem nie napisałam że dużo lepiej się pije ale to prawda.
Pani laborantka dopiero przy drugim kubku powiedziała że już nienzeymiotuje więc żebym chlusnela kubek na raz to krocej sie bede męczyć i rzeczywiście zadziałało. Choć pierwszego kubka musiałam poprostu ostrożnie obczaić ;-)
379 2015-11-27 18:40:12 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-27 19:02:38)
A właśnie Mery Milka Kati - oszszzzz Wy pizzowe kolaborantki :-P. Ja tu głodna biedna zerkam rano do Nas ;-) kciuk lize se żeby nie powiedziec żeby w ścianę z głodu a Wy takie rzeczy nooo ;-) zapamiętam to kociaki Wy też macie niedługi glllukozy :-)
A tak na poważnie Kati mój kiej by Twój z tym gotowaniem bida wielka i dwie lewe ręce. Ja jak przestałam kiedyś gotować bo byłam w rozjazdach u siostry to w oczach mi zmarnial w mig. Wcinal tylko ryz i sosy że słoika. Nio przynajmniej mamy nad takimi nieborakami władze i miło mi patrzeć jak mojemu się uszy trzesa jak wcina moje pycha dania i wiem ze jest taki szczęśliwy jak dziecko. Ja nie wyglądam że umiem gotować a nieskromnie powiem ze gotuje tak że każdy ale to każdy prosi o jeszcze. Jakbym nie była inż budowlanym która marzy o pracy fryzjerki to na 100% zostałabym kucharka :-). Jak chcecie mogę się dzielić przepisami. Moje motto to szybko zdrowo smacznie i bez stania godzinami i brudzenia wszystkich garow jakie są tylko w kuchni. Ostatnio wymyśliłam batata z cukinia parę przypraw świeżych i mielonych jedna patelnia i boskie Papu w 20 minut.
Agni i Kati czuję się wywołana,jestem jestem. Codziennie was czytam jednak jakoś nie mogłam się wbić. ![]()
Wszystko ok.
Dzięki za pamięć. Jutro coś skrobnę.
Pozdrawiam ciężaróweczki.
Gorka no jesteś w końcu
opowiadaj co u ciebie
Agni ja glukozę mam w poniedziałek ale że ze mnie ciapa jest to się nie dowiedzialam jak to z cytryna w laboratorium u mnie jest, bo z Hubertem badania robiłam gdzie indziej, w razie czego wezmę sobie cytryne. Co do gotowania, ja się garów nie pchać bo nie lubię gotować, gotuje teściowa
czasem się pofatyguje ale rzadko, nie znoszę oo prostu tego...
Iskra jak bum ci mowie byłam pewna że masz trójkę dzieci a nie czwórkę
i bliźniaki? Osz cie losie, tym bardziej jestem pełna podziwu dla ciebie,odwazna kobitka z ciebie
Akaya pisz ile i kiedy chcesz, lepiej się wygadac, trochę lżej ci będzie. Ale czy naprawdę seks dla niego jest AŻ tak bardzo ważny? Dziecko nie jest ważniejsze? Nie można to nie można, ja 0rzez pierwszy trymestr tez miałam kategorycznie zabronione przez lekarza, mój nie robił mi wyrzutów, bo są rzeczy ważne i ważniejsze i on ma takie samo zdanie, ok rozumiem ma swoje potrzeby, ni ale bez przesady żeby takimi tekstami do ciebie sypać, porozmawiaj z nim może chociaż spróbuję cie zrozumieć.
382 2015-11-28 11:22:44 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-28 11:38:18)
Hej Gorka nooo nareszcie no i super i jest dobrze :-) _ No i wszystkie w komplecie i heja
Ojeju pysiaki nooo ja nadal czekam na ruchy dzidziusia. Czekam czekam nasluchuje głaskam mówię śpiewam do brzunia i nic.
Nooo nie chce się spinac ale nie wiem czy wytrzymam i poczekam jeszcze dwa tygodnie do połowkowe usg czy nie zrobię sobie teraz nio bo niby mamy już 18 tydzień hmmm ja poprostu tak bardzo już i tym marzę.... Mój K mówi że pewnie będzie ma mikołaja :-D
Kati weź cytrynka skoro nie jest zabroniona to jest dozwolona acha i na wszelki wypadek kup w aptece glukoze do tego badania to jakieś grosze są i ważne jest czy masz 75 czy 50 to też sobie sprawdź na skierowaniu bo takie są opakowania w aptece. nie chce się madrowac się bo przecież miałaś to już z Hubciem ale ze teraz będziesz robić w innym miejscu to pisze Ci poprostu ile ja sie dowiedziałam żeby Ci było lżej:-)
Nie wszystkie placówki mają glukoze. Ja to dopiero bym poszła jak ta sierota z cytrynka ale bez glukozy swiecie przekonana że łaski mi nie robią i dadzą ten płyn, ale prawie rzutem na taśme koleżanka powiedziała mi że może się zdażyć że nie wszędzie mają to w koszcie badania. (Swoją drogą to czyste złodziejstwo kurna jego mac, niby masz bezpłatne badanie ale wszystko kup, niby szpital bezpłatny ale dokładać trzeba a przecież i tak place z pensji na składke zdrowotna a idąc rodzic nie wiem co mam w pakiecie a co mam kupić - dobrze ze pościel dadzą ale może niedługo będzie że nawet i kołdrę trzeba będzie swoją wozić? )
Nio dobra do rzeczy piszę co wiem i czego się dowiedziałam ja gdyby nie koleżanka poszabym naprawdę tez jak ta ciapa bo pani w drzwiach odrazu poprosiła mnie o paczkę glukozy, i zanim polecialoby się po nią to napewno pół godziny albo i lepiej z głowy by było a głodnial człowiek z każdą minuta przeciez :-D - życzę Ci powodzenia na badaniu nio i 'gorzkiego' poniedziałku rano ;-)
Acha laski Kochane pytanko mam - chcemy z moim K, który i dziwo sam trochę podpowiedzial temat :-P, zrobić sesje zdjęciowa profesjonalna w studio, oczywiście z brzuszkiem w roli głównej.
Robilyscie może sobie juz /planujecie?
Ja chyba na święta zrobię to przynajmniej będzie tematyka sceneri fajna, mikołaj renifery i choinki. Nio teraz jeszcze naprawdę w miarę ładnie wyglądam więc może nie będę czekać na wielki kałdonek i opuchnieta buzię. Mam stetczacy brzunio widać pięknie ciążę idealnie będzie wyglądał z wielka kokardą przewiązany jak prezent :-D....
Dobra nakręciłam się właśnie już sama, jak tylko poczuje ruchy idziemy robić. Hehe pewnje mój K myśli to tym będzie miał z głowy prezent pod choinkę dla mnie Hehe o nie nie.
W sumie sami byś też mogli zrobić ale mój K jak mi robił zdjęcia podczas urlopu to ja każdym wyglądałam jak bezdomny kloszard :-D, a to kostium kąpielowy gdzieś się zaginął i miałam dwa różne cycki a to spodnie jakoś zwisaly dziwnie jakbym miała złamana nogę a to koszulka wyszła spod spódnicy no jak jedna wielka sierota a ten mój nie umie powiedzieć weź popraw sobie to albo tamto bo mówi że nie widzi nic złego. :-P
A właśnie która się zarecza? Gdzieś mi umknęło ale trzymam kciuki żeby to nie były perfumy ma się rozumieć :-)
Hej babeczki.
Agni sesja zdjęciowa z brzuszkiem. To urocze
Chyba się nam pochwalisz? ![]()
Masz jeszcze dużo czasu do poczucia ruchów - ja obecnie spać przez nie nie mogę. Zaczął boleć mnie kręgosłup w okolicy ogonowej po prawej stronie, a do tego dochodzi Fasolek, który nie lubi jak leżę na pleckach, albo po prawej stronie (rzadziej po lewej) i chrapiący TŻ. Jeju!
Słodki ten Twój K, zaproponować taką sesyjkę
No ale jak z Ciebie laska, to nie ma się co dziwić ![]()
Chyba wzrok mi się pogorszył.. Maluję się dość mocno (lubię smoky-eyes na oczach) i przez okulary będę wyglądać jak gwiazda filmów pornograficznych. Afe! ![]()
384 2015-11-28 16:45:52 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-28 16:46:43)
Oj Akaya nie chwal nie chwal. To jak teraz jest z nami to ciężka praca i ciosanie najtwardszych skał prawie się zabilismy nawzajem . Ja jak i on mamy dużo za uszami. Myślę że gdybym drugi raz miała przez to przejść co przeszliśmy nir miałabym odwagi wchodzić w ten związek.
Nooo nic nie jest takie różowe jak nam się wydaje, ale jedno wiem napewno zawsze po burzy wychodzi mega słońce a im większą burze uda nam się przeżyć tym większa tęcza i większe słońce czeka ;-).
Odpoczywaj i dbajcie o siebie Akaya, twój Kajtus przecież teraz jest najważniejszy.
Agni ja bym sesje polecala jak brzuch bedzie teoche wiekszy i moze jak bedzie cieplo? Jeszcze sie zalapiesz na ladna pogode?
Aha i radzilabym szukac w necie dobrych fotografow, studio fotograficzne to nie zawsze dobra jakosc;)
Ja bym sobie tez taka sesje zrobila, ale ja sie daje tylko i wylacznie mojej bratoqej fotografowac, a ona w Polsce, wiec zobaczymy czy sie wogole uda(robi z bratem profesjonalnie)... jak nie to maluszek napewno bedzie mial sesyjke bo juz po porodzie na bank pojedziemy do polski na kilka dni
386 2015-11-29 14:43:53 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2015-11-29 14:44:55)
witam słonecznie ![]()
ja tak na sam początek brzucholem się pochwalę

Wczoraj miałam mężulka więc nie miałam za bardzo jak do was zaglądać
jeszcze trochę to razem z Hubertem będziemy płakać za nim
już tak bym chciała być prawdziwą rodziną, mama, tata i dzieci a nie mama i dzieci ...
Agni no mam właśnie zamiar wziąć cytrynę, co prawda lubie słodkości ale nie w takiej formie
mój "Mikołaj" docenił mnie i przywiózł mi przepyszne czekoladki
mniam... co do sesji mery ma rację lepiej poczekac jak brzusio będzie bardziej widoczny
masz jeszcze czas na poczucie ruchów, z Hubertem poczułąm dopiero ok 21-22 tygodnia, uwierz da ci tak popalić że będziech miała dośc czasami
mi już zaczyna te małe girki pchać w żebra,szczególnie jak jadę samochodem to ulubioną miejscówką są właśnie żebra albo pęcherz ![]()
Gorka a Ciebie znowu trzeba wywoływać? ![]()
Hej dziewczyny ktoras z Was napisala ze mam blizniaki i o matko bosko
nie o nie nie mam 2 synow i core
....wczoraj lezalam pol dnia jakies skurcze mnie dopadly jutro mam wizyte poloznej troche mnie mam nadzieje uspokoi...pozdrawiam wszystkie
Iskra no ja sama w końcu zglupialam, tak mi się wydawało ze masz trójkę
Ja po glukozie, blee... Nie dość ze sam9 w sobie jest niedobre to jeszcze dali mi ją z ciepłą wodą, no i cytryny nie dodają
okropnie się czuje, idę poleżeć, wykorzystam czas jak Hubcio spi ![]()
389 2015-11-30 17:56:44 Ostatnio edytowany przez bimbulka (2015-11-30 17:59:25)
Hej dziewczyny ![]()
Ja bylam dzis u lekarza
i potwierdzila ze bedzie chlopczyk
Przepisala mi zelazo bo mi spadlo.. Troche sie boje brac bo slyszalam ze zeby leca od zelaza.. ( czy to prawda? czy mit?
)
a poza tym ochrzanila mnie za duza wage
a ja naprawde sie nie objadam ani nie jadam fast fodow itd itp
mowie jej ale ona nadal krzyczy
ale sobie lekarza wybralam ![]()
nastepna wizyta po swietach 28.12
i pewnie wcale nie przytyje.. hihihi
![]()
Hej Kochane!!! :-D
Szczęśliwa jak sto dwa!!! Glikoza po godzinie 80 po dwóch godzinach 66. Mam nadzieję że to ok. Nio wg danych nie mam przekorczonych progów maksymalnych więc uff.
Kati ależ Ty piękna jesteś :-) ! Też tak macie że jak się zapatrze w swój brzuszek tk się rozczulam na całego. No prawdziwa ciężarówka hihi podoba mi się też określenia dwupak ;-)
Podziwiam że wypicie ciepłej gluko, ja bym nie dała rady. A propo słodyczy mnie jeszcze trzyma wstręt po tym badaniu i no i ni huhu nie oglądam się za słodyczami. A kiedy idziesz na usg połowkowe to teraz było?
Bimbulka gratulacje z chłopczyka ( ja marzę o dziewczynce marzę marzę mmmm), a to ty teraz już robiłaś to połowkowe usg czy nie?
Hehe tia 28 grudnia szczupłejsza Hehe odupiala ta baba czy jest innej wiary? A weź ty się nie przejmuj, jeśli to nie zagraża twojemu zdrowiu to co się baba czepia. Ja juz minęłam magiczna 10 kilo i mam to w nosie - koleżanka z poznania przywiozła mi spodnie ciążowe na prezent rozmiar 38 nooo sorry dawno mnie nie widziała i mina bezcenna jak mi się przed dupa zatrzymały ani w jedną ani w drugą :-D
Iskra ja też jak Kati zakodowalam, że jak się przedstawiałas to czwarte masz w drodze a potem jak wpisałas wszystkie swoje kajtki to ostatnia dziewczyna nazwałas dwoma imionami więc przyjęłam że masz bliźniaczki i piąte w drodze :-) Tak czy siak musisz mieć cudny harmider w domu Hehe.
Acha z nieprzyjemnych rzeczy to coraz bardziej nawala mnie bok dupki tzn biodro lewe. Tak se wzięłam do serca to spanie na lewej stronie choć całe życie na prawym boki tylko albo ja brzucholku, że leżę do oporu ja lewym boku i ból dupy budzi mnie nawet i trzy razy w nocy :-(.
Acha pytanko jedno która ma zgage? Znam super sposób jaki u mię działa w mig chcecie?
:-D
Ach i widziałam w Tesco na czarnym piątku kombinezon ewoka, taki wieki biały kudlaty kombinezon na zimne..... Ach prawie go kupiłam tylko facet mnie otrzezwil że za rok też powinny być w sklepie i kupię wtedy na dokładny wymiar dzidzi :-D
Pobudka wstać a cio nas tak mało?