Mamy w 2016 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 4,458 ]

261

Odp: Mamy w 2016

A ja chcialam sobie kupić bluzę /tunikę tak by mi tyłek zakrywalo przy getrach. No i mierzyłam jedną, no...wyglądałam jak waleń, wielki srebrny waleń (bo bluzka miała srebrna nitkę) ehh, nic nie kupiłam. Zjadłam lody na pocieszenie i wróciliśmy.

Gorka słodka córka :-) a brzuch tez mam spory, ruchy czuje tak kilka razy dziennie moze od tygodnia, najczęściej po kolacji jak leżakujemy

Zobacz podobne tematy :

262 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-16 08:11:49)

Hej hej :-D weekend cudo, teście (miało być mniej cudo ale było o dziwo świetnie)  prezenty dla okruszka i ciuchy 4Mi, acha i najważniejsze zapewnili nam lodówkę po brzegi cały tydzień będę tylko odgrzewac!  A dziś będzie u mnie na Qultrualnie bo skaczemy z Kriskiem na koncert Piaska w Teatrze Roma (kocham pisaka :-D)

Ruszyłam dupke też na sportowo i czuje się 100 razy lepiej jednak co forma to forma i joga to mega świetna sprawa polecam w domu z internetu ostrożnie powolutku i napewno wyjdzie.

Bimbulka ale to zabrzmiało BYLAS piękna Hehe a idź ty jedna,  teraz też napewno piękność jesteś tylko takim gadaniem sama siebie dolujesz. Mam nosa do charakterów ludzi a ty wnętrze to napewno masz mega piękne:-P ;-).

Odnośnie zgagi Hehe nio to mój kajtusio będzie chyba łysy tfu tfu ja nic a nic jedynie co to wykluczylam chleb razowy bo jak detektyw wyczailam że to on był sprawca.

Mery super dzięki najważniejsza opinia bo z autopsji i lepiej tak niż puste dywagacje co by było gdyby babcia miła wąsy i ze będzie dobrze  hihi banki urzędy i domowa atmosfera przekonały mnie na nie, nio szukam dalej. Acha filmik z usg oglądaliśmy i mam sprzymierzeńców w postaci teściów do Kornelki i Janinki :-D  to i mój Krzysiek zmienił zdanie że może rzeczywiście tam hasa sobie Kornelia....:-D.  Chlopaczek na chwile obecna Miłosz, Jakubek -dzięki dziewczyny. :-)

Górka ale brzucholek rany a myślałam że ja mam wielgachny a mam połowę tego co twój i spodnie ciążowe wciąż mam luźne na ściągaczu, a moje dzidzi odwrotnie na usg lekarz mówi że większe takie niż przeciętne. Akaya kocie mały :-), ty to chyba jesteś mega laska, bo młodziutka jestes więc we wszystkim będziesz pewnje seksi.  Moja siostra była młoda w ciąży to oczu od niej nie dalonsie oderwać taka była zgrabna z brzuszeczkiem. Co tam i was spoko?  Polecam Ci gazetkę poradnik przyszłej mamy Claudi tam masz wszystko o torbie do szpitala.

A właśnie dziewczyny ma/miał/używała ktoras aparatu do pomiaru tętna w domku ? No mam na mysli jakie jest tez wasze zdanie wg doświadczeń lub potrzeb?

Ps
Ja na ruchy wciąż czekam waruje i słucham,  narazie tylko kiszeczki i jedzenie.... z całą pewnością jedzenie bo są zaraz po szmanku. Mam nadzieję że nie przegapie w tym całym nasluchiwaniu. Achhhh ale się tym napalam Hehe cudneb to i śmieszne.

Ps2
Kati Kati ten mikołaj to Cie chyba porwał i trzyma na uwięzi ;-),  daj znać to wyślemy ekipę poszukiwacza :-P.
A tak na poważnie to super i ściskam kciuki i przeciągnij aż do trzech króli ,no ile wlezie to korzystacie z Hubercikiem.

263 Ostatnio edytowany przez bimbulka (2015-11-16 09:48:22)

Hej smile
GORKA piekny brzuszek. Moj to jeden wielki tluszcz, wcale nie widze ciazy... Chyba dopiero zauwaze w 9 miesiacu haha big_smile big_smile 
Ja jeszcze nie mam spodni ciazowych, chodze w moim normalnych big_smile
Musze sie wybrac po cos, ale kompletnie nie wiem gdzie... Slyszalam ze h&m sa ubrania dla mam... hmmmm zobaczymy...

ja dzisiaj w lidlu kupilam polarowa posciel big_smile  teraz juz nie zmarzne w  zimowe noce smile  Nie wiem jak u was, ale u nas to tyle ludzi pod tym lidlem, taranuja wozkami, babki strae leca pchaja sie popychaja... no dramat...

264

Bimbulko smile

265

Agni pszczółko - niee, laska nie jestem tongue. Zawsze miałam kilka dodatkowych kg (tzn przy wzroście 165 cm wazylam odpowiednio 62-63 kg, wiec nie tak zle), które osadzaly się najwięcej w nogach. Ale mam w dodatku figurę klepsydry, więc mam także szerokie ramionka, duże piersi, mocne wcięcie w talii i wyglądałam dość dobrze c:
Jednak teraz rzadko się ruszam (wiem wiem, ruch i te sprawy tongue) i cellulit mam jak klątwa jakaś. Ale powiem Wam babeczki, ze masaż nóg ujędrnia je trochę (jezeli stosujecie olejki przeciwko rozstępom, to polecam dodatkowo smarować nogi i je trochę ugniatać) smile)

266

Witam po weekendzie smile
Agni haha Mąż-mikołaj znowu odjechał w sina dal sad szaleństw nie było, dopadła mnie jakaś infekcja pęcherza i bałam się żeby nie pogorszyć sprawy, ale ze akurat musiało mnie dopaść jak mąż przyjechał, ehh... smile ale wykorzystalam męża w inny sposób wink prawie cały dzień miałam dla siebie, tzn synem się zajmował, a ja mogłam trochę odpocząć, no i na sprzątanie tez miałam czas smile
Gorka Brzusio i niunia... no cuda smile jak wrócę do domu nr 2 (tzn tesciow) to również się pochwale brzucholem smile od wczoraj jestem u rodziców, teściowa zaczęła mi bardzo na nerwy działać i musiałam się ewakuować na kilka dni wink
Kiepsko coś się dzisiaj czuje, brzuch mnie boli i to gdzie... nad pepkiem hmm i głowa i ogólnie bez sił jakaś taka jestem.

267

GORKA śliczny brzusio smile

bimbulka tak, h&m ma dział z ciążowymi ciuchami, typu spodnie, bluzki, staniki. W pierwszej ciąży właśnie tam się zaopatrywałam. Inne sklepy też mają ciążowe działy ale głównie tylko do kupienia przez internet a wiadomo że lepiej przymierzyć.
Ja mam spodnie ciążowe z h&m i muszę dokupić jeszcze jedne, może jakoś w dwóch parach na zmianę oblecę całą zimę wink Dalej nie wiem co z kurtką ;/ Kupować czy nie, sama nie wiem.

Jutro mam usg połówkowe już się nie mogę doczekać smile

268

dantek ja kurtki nie kupuje...  jakos przelece zime. i tak nie mam zamiaru wychodzic bez potrzeby. a do samochodu z klatki  to jakos sie przemorduje. co to jest to usg polowkowe? cos szczegolnego sie wtedy robi? big_smile czy zwykle usg? :>

269

bimbulka a ja jestem skazana na codzienne wychodzenie z domu, nawet w zimie. Prowadzę sklep internetowy i chcąc nie chcąc muszę codziennie jechać na pocztę wink Więc wyjść do ludzi big_smile Już nie wspomnę o wizytach na hurtowni. Po za tym dziecka też nie będę kisić w domu tylko będziemy chodzić na sanki. Na razie mieszczę się w kurtkę, którą kupiłam zaraz po pierwszym porodzie, jest trochę luźniejsza bo miałam wtedy jeszcze trochę ciążowych kilogramów więc zobaczę na jak długo mi wystarczy.

A usg połówkowe robi się w 18-22 tyg ciąży i jest to najważniejsze usg podczas ciąży wink Każda ciężarna powinna je mieć zrobione. Lekarz ocenia bobasa pod względem narządów wewnętrznych. Podaje też płeć jeśli ktoś nie zna wcześniej. Zazwyczaj robi się je w 4d tak jak prenatalne i trwa dłużej niż zwykłe wink

270 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-17 12:13:04)

Dzień dobry koty

Rzygam z bólu głowy od rana. Tak mnie boli głowa że chyba zaraz ją sobie odgryze albo utne.

Gadałam z lekarzem moge brać tylko paracetamol czysty polfy np,  tylko jak ma mi zadziałać jak tylko cokolwiek wezmę do ust to dwie sekundy utrzymuje w brzuchu.
W sumie tak mi poszły już dwie tabletki i boję się więcej brać bo nie mam pojęcia ile mi się zdążyło rozposcic :-(

271

Uff znalazłam pozycje w której mnie nie ciągnie do pawia.

Neonowka Hehe tunika mam te same odczucia :-)  przymierzam się do takiej XL wyglądałam jak orka w namiocie ( z przodu z tyłu z bok) wiec postanowiłam jakoś nie chować brzucholka specjalnie choć jak urośnie to pewnie będzie mi to obojętne byle by było wygodnie.

Odnośnie kurtki Dantek ja kupiłam zwykła parke rozmiar 44 (przed ciąża był 36/38) skrocilam rękawy jest bardzo zgrabnoworkowa ale ciepła. Nawet nie próbowałam wciskać się w jakieś eleganckie płaszcze a kurtki specjalnie dla Mam były też razy droższe.

Yhy też potwierdzam  h&m ma dział dla Mam ale nie wszystkie oddziały sklepów więc warto przedzwonic.  Ja trafiłam dopiero za trzecim strzałem.  Jeansy super choć drogie bo 220 pln, kupiłam takie większe trochę i dodatkowo mi się w chodzeniu rozciagnely że teraz mi z dupy spadają i czekam aż urosne :-D.
Ale nie mam już kłopotu koleżanka kupiła mi na ciuchach nowe z metką rozmiar 38 i 42 za 50 złotych dwie pary, Trochę mnie skrecilo że polazalam do h&m zamiast iść szukać choć ja sama to nie umiem znaleźć a moja Hanka ma poprostu dar do ciuchów.

A po za tym to w Warszawie mówię szczerze ciężko znaleźć sklep Mamowy taki stacjonarny a jak już się znajdzie gdzieś czarnej dziurzrbto mały wybór i ceny z kosmosu.  Ja będę się ratować XXL wszystkim poza spodniami bo jednak spodnie muszą być takie no na brzunio.

Gorka nir wiedziałam że to Twoja cora.  Ja na komórce pisze i kiepsko mi te posty wyskakuja czasem też mi się gubia. No gratuluję i zazdroszczę bardzo.

272

Akaya Hehe jak miło słyszeć i cellulicie ;-).  Ja zauważyłam że zrobił mi się nawet na rękach naprawdę jak podnosze rękę do góry to na przedamieniu zwija mi się skóra w grudki. O dupie i udach wcale nie wspomnę a brzucha nie mogę smarować żadna oliwka ani specjalnie kupinym balsamem bo mnie mdli jak mi się ubranie klei.

Kati ojej 'cipkowa abstynencja' :-) ale może dzięki temu szybciej wróci do Was. A kiedy teraz planuje przyjazd,  święta za pasem.

Górka niestety basen u mnie odpada. Nio dwa razy próbowałam i siedziałam potem na lactovaginal i tantum Rosa.  Łapie syfy bez względu na to czy woda ozonowana czy chlorowana. Więc będę wielka jak stodoła bez pływania -
No chyba że macie jakiś tajny sposób na zaklejenie wejścia :-)))))

273

Witam smile
Ja ogólnie nie jestem najmniejszego rozmiaru wiec narazie garderoby nie musze za bardzo wymieniać, chociaż myślę o kupnie spodni, kurtkę kupiłam zeszłego roku na zimę wiec mieszcze się jeszcze w nią smile
Agni no abstynencja smile mąż przyjeżdża co 2tyg na 24h wink ale szczerze mówiąc jakoś nie za bardzo mam teraz ochotę na zbliżenia, coraz częściej mam ten problem co Akaya (chyba) tzn jestem sucha hmm no a jak sucho to i przyjemności nie ma. Z synem jak byłam w ciąży nie mialam tego problemu.

Zanika nam ruch na wątku smile

274 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-17 15:57:27)

Nio zanika ja Rzygalam pół dnia więc jestem usprawiedliwiona ;-) że piszę dopiero teraz.

Ojej raz na dwa tygodnie przyjeżdża rano i wyjeżdża na drugi dzień rano. To nawet z praniem jego rzeczy ciężko Ci się wyrobić pewnie. Ja jak jeździłam do szwagra do trójki dzieci na weekendy i do dwu piętrowego domu to jak zaczynałam prac w piątek w nocy to ostatnie pranie kończyłam prawie ze w niedzielę    i weekend dla mnie to było mało a jeszcze gotowanie i zabawa z dziecmi...  Mój jak jezdzil że mną to wiedział że w sumie i tak będzie miał posuche.

Kati Ty byłaś już z kajtkiem w ciąży,  co myślisz o aparacie do słuchania tętna. Bo pytam pytam i cisza. Asystentka w pracy chce zrobić sciepe na prezent dla mnie i się podpytala czy moze cos konkretnego bym chciala no i myśle myślę że może taki aparat. Drugi typ to szumimisiu :-D.

Jak już patrzę na siebie to mam lekkiego joba na punkcie kajtusia,  jedzenie i te wszystkie zdrowe rzeczy w kosmetykach itd itp.  Myślę siebie czy aby mi nie odwali do reszty jak dzidzi zacznie się ruszać i zacznę czuc jego ruchy...... nooo i że jak przez jakiś czas dłużej nie będzie kopal ,  to będę dralowac co chwila do szpitala jak ta głupia, żeby się upewniac co słychać u kajtusia. Hehe coś czuję że ze moje swirowanie dopiero się zaczyna wink

A właśnie Mamy z urodzonymi pierwszymi już kajtkami miałyście takie przwwrazliwienie?  Tzn takie napalenie na dzidzi? Mija to potem jakoś :-D?  (piszcie uczciwie nie będę się obrażać hihi obiecuję przyjąć na klate że tylko ja mam takiego joba ;-))

275 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-17 15:23:32)

Haha przed chwilka dała mi znać moja aplikacja Moja Ciąża.
"Gratulacje właśnie rozpoczęłas 17 tc.  Do tego czasu powinnas przytyć od 2 do 4 kg "

No chyba ich powalilo serdecznie :-D
Ja mam już +10 na liczniku.  No tak lekko licząc 8 bo w zimie miałam zawsze więcej o 2 niż w lato ale samo się gubilo.

Większosci jak nie wszystko swoje bluzki swetry nie mówiac o spodniach marynarkach kurtkach sukienkach to mogę włożyć sobie najwyzej na nos :-D.
Teraz widać jakie ciuchy mailal bo dosłownie zero zapasu na jakikolwiek poślizg :-).... Ale będzie lipa jak nie wrócę do formy hihi w sumie mam trochę to w D,  nic cenniejszego nie będzie od bycia Mamcia.

276 Ostatnio edytowany przez mery90 (2015-11-17 17:29:18)

Agni szczerze? Ja np wogole nie man hopla. Czasami sie zastanawiam co mi sie dzieje. Pewno przez stres w pracy itd, jeszcze tak naprawde nie mysle o niczym. O wyprawce do szpitala, o ubrankach, wozku, jakichs innych gadzetach. Poki co skupilam sie na tym jak rozwiazac problemy w pracy, na slubie, i niestety dochodza jeszcze problemy rodzinne. Wieczorami czasami jak smaruje brzuch to sie po nim smyram, ale to tez niewiadomo jak dlugo, chwile. Ale ja sobie wszystko biore na dystans, mysle ze przy takim mysleniu zostane do 6stego miesiaca, bo tak naprawde wszystko moze sie zdarzyc. I stad ten moj dystans.
Chociaz tak naprawde to bym najchetniej poszla do szpitala zobaczyc malucha, bo ostatnim razem sie tylkiem obrocil i nic nie widzialam, i jestem ciekawa jak sie rozwija itd, ale nie mam zadnej wymowki, co powiedziec lekarzowi, ze dlaczego przychodzimy hahaha

Mi mama kupila extra ciazowa kurtke, z polski, w sumie z przesylka do niemiec wyniosla nas 60e takze nie duzo. Ta taka limonkowa mam,co teraz taki szal na nie w Pl. A tak poza tym to jeszcze w gorna czesc garderoby sie mieszcze, spotnie dresowe jeszcze tez ok, no i mam legginsy. I przy legginsach zostane. Kupie tylko ze 2pary ciazowych, na wyjscia, wiecej nie ma sensu, bo para nowych 55e, poszaleli. Wole 50e na bobasa wydac niz na jedna pare glupich spodni. Gdzie za 50e to tez bym miala legginsow na cala ciaze.
Popatrzcie za ciazowa moda w c&a tez maja fajne i dobre jakosciowo.

Aha, a w Pl jest frei öl? Tutaj kupilam w aptece, tez nie jest tani, bo chyba 8e placilam za 200ml ale nie jest tak intensywny zapach. Ja uzywam od 2go miesiaca i w sumie nowe rozstwpy nie powychodzily

277 Ostatnio edytowany przez mery90 (2015-11-17 18:20:47)

Chcialam wstawic fotke bez linka ale za glupiam i nie umiem. Jesli ktoras z moderatorek moglaby to zrobic bylabym wdzieczna. A poki co wrzucam link do fotki

http://ifotos.pl/z/sraqaqh

278

Agni temat przeziernosci się tak szybko skończył jak zaczął.  Babeczka co robiłam u niej usg powiedziała że nie widzi jakiś poważnych wad genetycznych ani nic złego i.oby tak zostało do końca.  Teraz co prawda wyszły jakieś torbiele w główce ale mają się wchłonac.  Dzisiaj podpytalam  też o nie moja lekarz prowadząca ciążę i też tak mówiła.  A żebym Mogła spać spokojnie dostałam skierowanie na usg w 24-26 tyg ciazy. Akurat będę też mieć robione echo serca dziecka więc załatwię 2 w jednym.  A ciążę prowadzę w.enel medzie.
Jeżeli chodzi o.imie dla chlopca to Krystian jest jeszcze takie.podobne do Krzysztofa; )
Z tym.hoplem to może mam troskę mniejszego jak przy pierwszej ciazy. Na razie bardziej skupiam się na pierwszym dziecku bardziej. Jakaś mniej.na siebie uważam.  Ale ubranka i inne gadżety dziecięce przeglądam dosyć często.  Ale żeby coś kupić muszę jeszcze raz potwierdzić plec.
Górka jaki.duzy fajny brzuszek. Kurcze ja jestem dalej w ciąży i mój nie jest tak super zaokrąglony.  A nawet bym.powieziala że wcale po mnie nie widać.
A z Oli jaka fajna duża pannica. 
Ignarska o ruchy to ty się nie bój.  Ja tez juz zaczynałam panikowac. Ale pod koniec 19 tygodnia poczułam.  Także uzbroj się w cierpliwość.  Masz czas do 22 tygodnia. Jak nic nie poczujesz do tego czasu to wtedy będziesz się martwić.
Dantek jak tam po usg ?  Wszytsko dobrze ?
Mery malutko jeszcze po tobie widać ciążę.

279 Ostatnio edytowany przez mery90 (2015-11-17 19:33:36)

Milka moze przez to, ze od wczoraj mam rozwolnienie haha to i brzuch pusty. Tak jak sie mnie nie widzialo wczensiej to mozna tak uwazac wink ale 8kg przyszlo sad

Krystian tez fajne imie smile Igor w sumie tez fajne

280

Agni wydaje mi się ze jeśli wszystko w porządku jest z maluchem to nie ma sensu kupować tego aparatu do mierzenia tętna, inna sprawa jeśli byłoby coś nie tak, jeszcze trochę (o ile już nie czujesz) zaczniesz czuć ruchy to ci wcale nie będzie potrzebny, bo da ci dosadnie znać o sobie ze jest i wszystko jest w jak najlepszym porządku smile mąż sam sobie pranie robi w Niemczech, wiec ja nie muszę ganiac z jego brudnymi bokserkami i skarpetami wink jest raczej zaradny, ale mama zrobiła z niego trochę i taka sierotkę bo w niektórych sprawach jestem lepiej obiegana smile szczególnie w urzędowych, papierkowych, itp. Ogólnie rzecz biorąc co do wyjazdów jestem juz przyzwyczajona ze go nie ma, tęsknię bardzo no ale za coś żyć trzeba, polskie realia są niestety takie jak są, wierzę że kiedyś będziemy prawdziwa rodzina a nie taka przez skaypa czy tel. Co do hopla smile ja na to nie bardzo mam czas, synek jest teraz bardziej wymagający, jakby czuł ze niedługo mama nie będzie tylko dla niego, bardzo wymaga mojej uwagi, jak prasuje/składam pranie czy sprzątam chodzi za mną krok w krok i ciągnie za spodnie żebym usiadła i się z nim bawiła albo żeby oglądać z nim bajki, tak się wtedy przytula ze aż mi się nie chce wracać do innego zajęcia smile martwi mnie strasznie to jak się zapozna z nową sytuacją, teraz często jest tak ze bije lub szczypie a nawet ugryźć potrafi inne dzieci jak coś ku nie pasuje, a co będzie jak maluch zajmie jego pierwsze miejsce, nie wiem jak to będzie...
Mery po tobie nie bardzo widać jeszcze ciążę smile teraz brzusio malutki, ale jak ci zacznie rosnąć to nie bedziesz nadazac nad wymiana garderoby wink

281

Kati, musialabym wrzucic fotke sprzed ciazy hehe. Rozmiar spodni poszedl o dwa rozmiary.
Poklocilam sie z M. O pieprzone finanse. I stwierdzil ze spi w piwnicy. Okej. Jak chce, ja juz nie mam sily tlumaczyc o co mi chodzi... jeszcze wyszedl kwas z policja eh. Czemu wszystko na raz kobietki? I czemu kiedy ja powinnam sie nie stresowac... sad ale nic... wazne ze jest w domu, nie wluczy sie niewiadomo gdzie, moze mu jutro przejdzie...

Kati, moim zdaniem to lepiej, ze teraz przyjdzie drugi bobasek niz maly bylby starszy. Ale fakt, zadanie przed Toba ciezkie, zeby skupiac na obydwoje dzieci mniej wiecej tyle samo uwagi. Miedzy mna a srednim bratem bylo 2.5roku roznicy a starszym bratem 5, i starszy sie mna opiekowal, a sredni mnie nieznosil, bo rodzice nie dopilnowali, zeby sredni tez byl wazny... kazdy skupial sie na mnie. Ja bym chciala czegos takiego uniknac

Tak wogole to ile planujecie dzieci? 1,2,3? A moze wiecej? Ja skoncze na max dwojce. Wiecej nie chce miec. Zawsze mi sie marzyla parka, bo jedynaka bym nie chciala, a 3to juz za duzo

No nic,ide do zimnego wyrka... moze jutro vedzie lepszy dzien... milej nocki wam zycze

282 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2015-11-18 08:38:16)

...

283

Mery tak zazwyczaj jest ze jak potrzebujemy spokoju zawsze "COS" się spiep***y, znam to, niestety... Ale pocieszam się myślą że musi w końcu nadejść lepszy czas wink ja jak narazie tfu tfu nie kloce się ze swoim, ale był czas na początku ciąży ze o rozwodzie myślałam, problem sam nie znikł ale bardzo pomogła nam rozmowa, zwykła rozmowa, do tamtego czasu chyba nie potrafiliśmy ot tak usiąść i porozmawiać. Spróbuj, może i wy dojdziecie do porozumienia dzięki rozmowie wink
Mery wiem ze to dobrze ze mała różnica w wieku będzie ale synek jest teraz w centrum uwagi każdego, nie tak bardzo przeraza mnie zajmowanie się dwójką maluchów co bicie maleństwa przez synka, niebawem się okaże co będzie... A propo rodzeństwa, ja mam siostrę rok młodzi i jedenaście lat i znam to ze się nie lubi młodszego no bo mama cała uwagę poświęca najmlodszemu, tez nie chce popełnić tego błędu... A my byśmy chcieli mieć przynajmniej trójkę dzieci wink

284 Ostatnio edytowany przez milka992 (2015-11-18 12:26:13)

Nie ma to jak obrażony facet. Uwielbiam po prostu taki stan. Zamiast się pogodzić zaraz ot tak to zachowują się jak obrazone księżniczki. Napsuja nerwów a potem laza jakby nic się nie stało.  A najlepsze jest to że szkodzą dziecku. Mery musicie usiąść i  porozmawiać na spokojnie. Rozmowa na pewno nie zaszkodzi a pomoże.  Po czarnych chmurach zawsze wychodzi słońce; ) trzymam za Was kciuki.
Co do ilości dzieci to zawsze marzylismy  żeby mieć2- 3. Mamy już jedną córeczkę  druga w drodze i jestem ciekawa jak to wszytsko będzie wyglądać jak malutka będzie na świecie.

285

Pojechal do rodzicow a ze mna gada jak z wrogiem... wszystko zwala na mnie eh... a ile ja moge wine brac na siebie... sad odechciewa sie wszystkiego, naprawde...

286

Agni co do kurtki to wiesz dla mnie nie jest problemem to że musiałabym wydać na nią więcej niż na zwykłą, to bym jeszcze przełknęła tylko że tej kurtki nie ma gdzie kupić ! Wczoraj byłam w c&a bo pamiętałam z pierwszej ciąży że mieli dział ciążowy. Babka z obsługi mowi że już nie mają i można tylko na necie. Spoko kupić jakąs koszulkę, ale spodni czy kurtki to netem ciężko a w ciąży brak czasu na zabawę pt: wymieniam rozmiar wink Byłam też w h&m i zastałam jeden wieszak z ciążowymi ciuchami: 3 fasony spodni, jedna kurtka, jedna bluzka i jeden sweter do wyboru. Po prostu szał. W końcu kupiłam jedne spodnie bo mnie nawet dżinsy na gumce już piją w brzuch a chodzić w czymś trzeba sad Jeszcze dodatkowo wczoraj ubrałam stare ciążowe spodnie, patrze a tam przetarcie na udzie między nogami, dziura na całego. Koszulki też już mi się małe robią, wchodzę dosłownie w kilka.

Co do aparatu do słuchania tętna to uważam że może i fajny ale jak zaczniesz czuć ruchy dziecka to sama zobaczysz że zbędny wink

mery chudzino... nic po Tobie ciąży nie widać wink
Ja zawsze marzyłam o 3 ale na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie powiedzieć czy na to 3 się zdecyduje. Jeśli bym znów poczuła chęć powiększenia rodziny to spoko, ale jak będzie to nie wiem. Zapewne zaraz po porodzie przy niemowlaku nie będzie mi to w głowie wink

milka co do usg, to z dzieckiem wszystko ok. Wszystkie parametry w porządku. Płeć potwierdzona ostatecznie, także mogę kupować wyprawkę. Jedyne co do mam łożysko na nisko i zapowiada się ze będzie przodujące. Jutro mam jeszcze wizytę u ginki prowadzącej ciąże więc zrobi mi usg dopochwowo i oceni jak sytuacja wygląda. Niby ten lekarz co robił mi połówkowe mówił ze może się jeszcze przesunąć do 30 tyg ciąży ale znów na necie wyczytałam że jak się nie przesunie do 21tc to już raczej mała na to później jest szansa. Więc zobaczymy co mi jutro powie wink Na razie mamy zakaz ze względu że mogę krwawić przy podrażnieniu łożyska więc mężu nie pocieszony big_smile

287 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-18 16:43:26)

Cześć dziewczyny
Wczoraj wieczorem pojechałam na kroplowke wróciłam ok 12 w nocy i spanie jak trusia do rana. Niestety wszystko Co jadłam wczoraj prędzej czy później zwracalam,  bardzo głodna odwodniona a głowa nadal boli.
Dziś lepiej bo wycenczona przespałam pół dnia. Zjadłam właśnie za cały dzień wafla różowego i szklankę ciepłego mleka.  Nie wezmę nic mocniejszego niż paracetamol żeby kajtkowi nie zaszkodzić. A i tego za dużo nie mogę brać. 
Zawsze miałam bóle migreny ale jak brałam taki lek solpadeine to dawało się żyć a teraz lekarz nie radzi więcej no chyba że już nie będę mogła wytrzymać echh....
Szkoda gadać żyć się nie chce, brzunio mi zmalał.  Wytrzymam kurna.

288

witam kobietki. ja rowniez mam termin na maja 2016 roku. to moj pierwszy poród. jest tu jakas mamusia mieszkająca w Holandii?

289

anjaz... witaj

Agni trzymaj sie i nie poddawaj. Teraz chyba taki okres na te bole migrenowe. Moja siostre boli identycznie i bardzo Ci wspolczuje...
Ja znowu jestem taka osoba, ze gdy mnie tylko glowa zaczynala to bralam ibum forte. Bo zadne panadole apapy mi nie pomagaly.
I w ciazy strasznie trudno bylo mi sie odzwyczaic. W zasadzie bardzo duzo lyknelam apapow. Chyba w sumie 8 do tej pory. Ale to w wiekszosci przez tego zeba co musialam wyrwac. Tak mnie bolal ze chodzilam z bolu w nocy z pokoju do pokoju sad Wspolczuje Ci bardzo.
Ale pocieszaj sie ze w 2 trymestrze tak mi sie bynajmniej wydaje az tak bardzo leki nie szkodza...  (chyba... w koncu leczenie usuwanie zebow lekarze doradzaja zeby przeczekac do 2 trymestru)

dantek ja wlasnie planuje zakupy w h&M w arkadi.. mam nadzieje ze beda mieli jakis wybor spodni bo na stronie maja ich sporo. I nawet w miare cenach (129)
Chcialabym wiadomo jakies rajstopy i legginsy. a bluzki to tam jakos sobie poradze wink

mery90  wspolczuje Ci. W ciazy i dodatkowe stresy sad Ale zawsze po burzy wychodzi slonce trzymaj sie :*

a apropo ilosci dzieci... To ja mysle max o 2. Ale to okaze sie po porodzie. W zasadzie nie wiem jak by to bylo. mam 2 pokoje, w jednym my w drugim dzidzia. Dobrze byloby jakby sie urodzily tej samej plci. Bo nie wyobrazam sobie dziewczynki i chlopca w dodatku z duza roznica wiekowa w jednym pokoju....

290

Bimbulka, wczoraj juz bylo ze mna zle, przelknac nic nie moge, bo staje w gardle wszystko, staram sie cos przegryzc, bo jednak pamietam o dzieciatku, ktore nosze w brzuchu... ale naprawde jest ciezko. Jakby za malo bylo problemow ehh... nie wiem, pomalu juz poprostu nie mam sily, i jestem bliska zakonczenia tego, bo takich stresow mam dosc... serdecznie dosc... jak mi w pt dadza zakaz wykonywania zawodu i on nie wroci to jade do polski... mieszkam przy granicy, wiec do lekarza moge chodzic dalej w niemczech... juz jest mi wszystko obojetne...

Agni, zdrowka Ci zycze, oby to przeszlo... ja od wczoraj tez zdycham na bol glowy, ale to nerwy. Takiej porzadnej migreny na szczescie nie znam, ale widze w pracy co to robi z ludzmi... jeszcze jak nie mozna wziac nic konkretnego na to ehh... buziaki Kochana, trzymaj sie mocno

Ja tez zawsze na wszystko bralam nurofen forte, i jedna noc jak mnie zab bolal czy jak mialam przeziebienie to odczuwalam brak nurofenu. Ale trudno, trzeba jakos ciagnac heh
Paracetamolu nie lykamm, kiedys musialam w pracy wziac na bol brzucha chyba, zaraz przed ciaza, to mi cisnienie skoczylo, jezyk zdretwial, od tamtej pory trzymam sie od tego z daleka heh

Milego dnia dziewczynki

291

Agni jak zdrówko? Mam nadzieje ze juz lepiej smile
Mery może warto przed podjęciem decyzji siąść i porozmawiać tak od serca żeby później nie żałować.
Dantek jak wizyta?
Witaj anjaz smile jak Twoje samopoczucie?

Jakoś chyba ta brzydka pogoda źle wpływa na samopoczucie bo kiepsko się czuje, psychicznie hmm

292 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-20 09:29:02)

Hej Kochane dziękuję każdej z osobna i wszysykim razem. Dałam radę o wafach różowych i łykach mleka w tzw przerwie w rozrywaniu głowy i pawiach niczym.
Wzięłam tylko 6 paracetamolow za tyle dni, boje się czy aby o te 6 nie za dużo ale naprawdę się nie dało a gin mi dopuścil paracetamol wiem mam się nie martwić.

Już zaczynam Was czytać :-D bo tesknilam bardzo.

Głowa jeszcze boli ale to taki ból po bólu czyli odczuwanie jakby była wyjeta z imadla.
Nie ma bata jak tylko będę mogla przechodzę na dietę bezglutenowa podobno ona pozbywa się migreny.  Nie życzę nikomu takiego bólu nawet mój facet wziął urlop żeby że mną siedzieć tzn usypiac i wyć do księżyca echh nie pamiętam żeby mnie kiedyś coś tak bolało, ale teraz jak już jest po, to świat jest taki piękny hehe.

293 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-20 10:16:57)

Mery ale masz brzunio dokładnie coś jak ja niby w sumie nic nie ma ale już wyklych spodni się nie zapnie bo piją w pasie o tali można zapomnieć i jak się siada to jest na czym łokcie po bokach oprzeć.  Mój coś jakoś teraz się ruszył chyba, a może z głodu spuchlam.  W sumie bardziej od brzucholka urosły mi piersi.  Normalnie mam tak wielkie że staniki już trzeci raz zmienialam i teraz to taka głupia nie jestem i nie kupuje więcej niż jeden!
Haha pamiętam jakie były jaja jak kupowałam pierwsze, wzięłam sobie do przymierzenja rozmiar większy od mojego, dwa rozmiary większy wybrane starannie wzory kolory ,  no i z niechęcią biorę jeszcze takie dwie wielkie czapki jakie babka mi podaję ( w myślach mówię pfff to wygląda na pokrowiec na wiadro, chyba się pomyliła ale wezmę żeby nie urazić)
Idę ładnie przebieran się,  przymierzam najmniejsze - dupa ładnie leżą ale w dłoni a nie na mnie,  przymierzam te średnie też zdziwienie bo nawet nie próbuje upychac tych swoich zbiorników. Ostatecznie biorę te dwie wielkie czapki wlakadam i pasują ja ulał! Jak Boga kocham pasują mi na głowę!  Niooo i wzięłam dwa białe i czarny biały po czyn starczyły mi może na miesiąc. 
Trochę mnie to przerażalo na początku ale teraz wiedzę tylko same plusy, spokojnie na pół siedzacao mogę sobie talerz z szamką położyć pod broda i mi się nic nie kruszy na koc :-) A talerz leży bez trzymania. A Krzyś zachwycony pod niebo i zamiast lecieć na talię której nie ma teraz łapki zawsze lecą Mu w te rejony :-)

Mery nie martw się, to napewno o nerwy hormony i wszystko po kolei,  powiedz swojemu facetowi czego potrzebujesz czego oczekujesz,  on też ma ciężko bo pewnie w tym wszystkim jest jak we mgle, błądzi bo ty napweno bardzo się zmieniłaś.  Tak jak ty będziesz mama on będzie tata i musi też mieć trochę zrozumienia i czasu na odnalezienie i oswojenie się z tą sytuacją. O co się kłócicie tak naprawdę?  Pomyśl czy może to tylko preteksty żeby się na siebie powydzierac.  Jak ludzie się boją to próbuja się jezyc i być straszni do wszystkich na około dla otoczenia.  A nie lepiej usiąść razem jak dwoje najbliższych sobie ludzi którymi jesteście i pogadać szczerze o swoich obawach i ustalić że skoro zakładanie rodzinę to w tym trudnym okresie musicie sobie częściej powtarzać ze zawsze możecie na siebie liczyć, choćby nie wiem co będziecie dla siebie najbliższym ludzimi bo macie dzidzi ?
Mery może steresy z pracy przyniosłas trochę do domu a Twój narzeczony też miał trochę swoich i wystarczyło razem to połączyć i juz awantura gotowa.  A nie lepiej jedno drugiej się wyzalic i pocieszyć na spokojnie?  Człowiekowi łatwiej w cudzych problemach być bardziej pomocnym i zaradnym niż we własnych. Więc weźcie pogadajcie szczerze bo przecież nie wierzę że można tak decydować z chwili na chwile o takich ważnych sprawach.  Pamiętaj że u ciebie trawa III wojna światowa z hormonami powiedz mu to i poprostu poproś żeby to spróbował zrozumieć i pomagać.

Trzymjcie się  będzie dobrze tylko zalecam spokój,  przesyłam dobre myśli! :-)

294

Mery ten frei ul to nasz Bio Oli chyba,  mam go normalnie dostaje drgawek jak się nim smaruje tłusty klejacy gryzacy nawet przy dotyku bawełny fuj blach  tfu,  oj będę mieć rozstępy oj będę tfu tfu

295 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-20 10:43:34)

Kati no to chociaż tyle z mężem że samodzielny,  a Hubercik ojej ale cudnie opisalas. Wiesz ja z tego co pamiętam u siostry jej najmłodsze dzieci miały różnice niecałe dwa latka no półtorej i miesiąc tak dokładnie. I jak najmłodsza przejechala pierwszy raz do domu to ta starsza podeszła niej i ostrożnie jandelikatnjej nanswiecie pocalowala ja w stopkę w buciki. Taki odruch że aż wszystkich zamurowało,  myślę że poprostu dobre przegotowanie moja siostra dużo tłumaczyła że tam w brzuszku będzie dzidziuś do zabawy do kochania i do śpiewania piosenek. Lały się potem bqrfzi jak już duże były ale puki nie zaczęła chodzić to starsza bardzo dbała o dzidziusia i nie było mowy i żadnym grzmoceniu.

296 Ostatnio edytowany przez dafne123 (2015-11-20 10:45:31)

Witajcie, ja termin mam na 11.05.2016, więc 4 miesiąc, jestem po 30stce smile Jeśli chodzi o spodnie dla mnie te z H&M to absolutny must have. Kupiłam co prawda nowe za 129 zł., ale za późno zauwazyłam, ze mozna kupic za jakieś 50 zl. na allegro.

297

Bimbulka dziękuję Hehe ja jeszcze dentysta ale to już nie na moje siły w tym tygodniu.
No masz mi zawsze do arkadi daleko było, ale w złotych tarasach trafiłam jeansy ciemne, choć oprócz spodni nie patrzylam wtedy jeszcze na ciuchy to chyba jakoś przesadnie dużego wyboru nie było .  Za to całe Auchan całe centrum bemowo, jakby wywialo wszystko co ciążowe, z jednym tylko małym sklepem happymum w Auchan. Ech mają tam koszule w kratkę na gumce cudo dosłownie i nie wiem czy nie kupię.

Acha a w zarze teraz na dniach z złotych  podobno są zwykle szare tuniki ale takie bardzo zgrabne pasuja podobno i na ciążę i na normalne chodzenie.  Jeszcze nie byłam ale dała mi cynk koleżanka że super odcięte i ukryja kawał brzucholka w dodatku bardzo bardzo bardzo zgrabnie.

298 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-20 11:02:40)

Hej Dafne :-)
Witamy witamy serdecznie.
To Twój pierwszy kajtus?
Wiesz już czy dziewczynka czy chlopczyk.
U nas na tapecie wyprawka,  imiona,  zabawki,  ilość dzieci i dolegliwości oraz majowki wyczekiwanie na pierwsze ruchy.
To tak w skrócie i wskakuj na pokład:-)

Ps
Ja 33 lata pierwszy dzidzi chyba napewno dziewczynka i powoli odbija mi palma na punkcie cieszenia się.

299

Agni 35 napisał/a:

Hej Dafne :-)
Witamy witamy serdecznie.
To Twój pierwszy kajtus?
Wiesz już czy dziewczynka czy chlopczyk.
U nas na tapecie wyprawka,  imiona,  zabawki,  ilość dzieci i dolegliwości oraz majowki wyczekiwanie na pierwsze ruchy.
To tak w skrócie i wskakuj na pokład:-)

Ps
Ja 33 lata pierwszy dzidzi chyba napewno dziewczynka i powoli odbija mi palma na punkcie cieszenia się.

Agi35 -  ja 32 na karku wink ciaża druga, bo pól roku wczesniej niestety stracilam. Na razie wkręcam się w temat, brzucholek rosnie, 16 tydzien i jeszcze nie znam plci. Na dokladniejszym usg prenatalnym bąbel mial skrzyzowane nogi i nie dało sie podejrzeć smile

300 Ostatnio edytowany przez mery90 (2015-11-20 12:12:09)

Agni 35 napisał/a:

Mery ten frei ul to nasz Bio Oli chyba,  mam go normalnie dostaje drgawek jak się nim smaruje tłusty klejacy gryzacy nawet przy dotyku bawełny fuj blach  tfu,  oj będę mieć rozstępy oj będę tfu tfu

Nie nie, frei öl kupuje tylko w aptece, a bio öl kupisz tak naprawde w kazdej drogerii wink

Agni masz racje. Ja przynosilam stres z pracy, w miedzy czasie wyszlo troche stresu tak naprawde w naszych sprawach i bomba tykala tykala az w koncu eksplodowala. Ale wczoraj sie spotkalismy i wyjasnilismy wszystko. Chcial jeszcze jeden dzien zostac u rodzicow, ale wspomaganie kierownicy mi siadlo, i sie bal mnie puscic sama. I teraz do wyplaty jestem bez samochodu a buuuu. Ale chyba damy auto na tydzien do szwagierki faceta, niech nim pojezdzi i go oslucha, bo on w mercedesie pracuje, to sie zna na marce. Trudno, bedzie trzeba to jakos wytrzymac. Sa jeszcze tramwaje hahaha. Dobrze, ze do pracy mam tylko dwie stacje.

Dzis mam wizyte u lekarza pracy po14. Juz jestem ciekawa co mi powie

Witaj Dafne smile

301

Ojej to tym bardziej bardzo trzymamy kciuki za Was!!!
Moja gwiazdeczka na usg majtała się we wszystkie strony ale podobno dziewczynka.
Marzę o imieniu Kornelka ale mam oponenta w domu który dodatkowo wierzy że jeszcze coś między nogami się wykluje i będzie facet! :-)

A u Ciebie jak imiona? masz jakieś typy?
Acha paroglosnie na naszym wątku topzabawka dla niemowlaka został okrzyknięty szumimisiu jakie jest Twoje zdanie?
:-) hihi i kolejna mama która w wakacje siebie psocila;-) podobno dzieci z lata są zdrowe i mądre :-) bo miały dużo naturalnych witaminek

302 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-20 12:10:57)

mery90 napisał/a:
Agni 35 napisał/a:

Nie nie, frei öl kupuje tylko w aptece, a bio öl kupisz tak naprawde w kazdej drogerii wink

O to nie wiem, a to takie dobre jest?  Jakby było nie tłuste i szybko sie wchlanialo to bym kupiła.

Ps
I jak u was spokojniej już?

303 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-20 12:19:30)

anjaz   .... napisał/a:

witam kobietki. ja rowniez mam termin na maja 2016 roku. to moj pierwszy poród. jest tu jakas mamusia mieszkająca w Holandii?

O proszę i witamy nowa Mamę.
Pytania na tapecie jak post wyżej :-)  jeszcze nie kaszki ale imiona ilości dzieci utrapienia zabawki wyprawki brzucholki itd itp

No no Holandia jak coś o ile mi wiadomo to my tylko narazie Polsza i Niemcochy ;-)

Holandia Holandii czy to nie u Was liczba porodów w domu jest nieporównywalnie wyższa od porodów w szpitalu?

304 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-20 12:30:46)

Kati głowa go góry kurczaki pieczone :-)
Może pomysł o czymś przyjemnym o świetach np. :-).  Ja uwielbiam święta i juz zaczęłam kupować prezenty.  Za rok o tej porze jak Buzia spełni nam wszysykim Mamom marzenia,  to nasze kajtusie będą miały ok pół roczku!
:-) i będzie się je dało schować pod choinkę albo  ubrać najbardziej słodko na świecie za elfa reniferka albo sniezynke :-D.

Ps
I mnie dopadło suchość i niechciejstwo więc zamierzam działać puki czas. Naprawdę dużo pomaga taka bliskość i może nie miałabyś takiego smutnego nastroju tak szybko po wyjeździe męża. Mam zamiar kupić jakiś żel, ale zastanawiam się jak ja skonsultuje z moim ginem czy coś konkretnego może mi polecieć hmmm trochę wsydliwe może napiszę mu sms a do wizyty to zapomni mam nadzieję.

305 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-20 12:53:26)

Dantek no to gratulacje z usg.
Czyli to było to połowkowe tak?  Robiłaś 3d. Podobno jest tak ze nie jest ono bardzo dokładne i ze dzieciaczki rodzeństwo wychodzi na nim identycznie. Kolega z pracy mówił że robił i córce a dwa lata później robił synowi i twarz była kropla w krople to samo.

Ciuchy mam to samo zdanie zwykle ciuchy normalne można ostatecznie kupić w necie.  Ale z brzuchem tzn na brzuch bez przymierzenia jakoś mi dziko kupić w ciemno cos bo ja zupełnie nie wiem jak to powinno leżeć na mnie w którym miejscu ma być skrojone dobrze i wogole jaki ja właściwe mam rozmiar.

Polecam Ci odnośnie kurtki i płaszczy były chyba w Happymum w Auchan tzn w Wola Park. Nigdzie indziej nie widziałam nic konkretniejszego z paleta wyborów jak na tacy dla nas Mam, jak mówiłam czarna dziura i bida z nędza. Czułam się nawet oburzona że Zara mój ulubiony taki duży uniwersalny i wogole a zapomina o Mamach.

306 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-20 13:19:22)

Achh i jeszcze Milka droga.

Super ze przeziernosc skończyła się tak jak się zaczęła szybko i bez kłopotu.
Kiedy dokładnie masz tą usg z Serduszkiem?  Wtedy też te torbiele sprawdzisz?  Nio to napewno będzie dobrze trzymam kciuki.

Mmmm Krystian piękne imię, moja wielka miłość że szkoły ale taka dziecinna bardzj więc nie było złamany serc :-).
Bardzo mądry ciepły człowiek.

No właśnie z tym słuchanie tętna,  jak zaczną czuć ruchy to obawiam się że wtedy mi odbije.  Przecież kajtus tymi małymi nóżkami nie będzie non stop mi dawał znać że jest.  Jak pójdzie spać i będzie dłuższy czas cicho  to ja wtedy zacznę się właśnie niepokoić co z nim. I wtedy właśnie będę może dralowac jak ta głupia do lekarza żeby posłuchać dzidzi.... Nio chyba ze kajtusie w brzuszkach ruszają się non stop :-)
Mamy drogie dajcie znać jak u was było?
Ja póki co nic a nic nie czuje ruchów  i nawet nie wiem jak mam czuć tzn co to będzie za uczucie. 

Dobra wstaje z łóżka głowa mniej boli siły przybywa, i apetyt sie obudzil mam ochotę na owsianke z migdałami cynamonem i jabluszkiem i miodem :-D

Wracam do żywych hihi.
Miłego dzionka Ciężarówki ;-)

307 Ostatnio edytowany przez milka992 (2015-11-20 14:13:45)

Witam nowe mamusie. Zdecydowanie na tym wątku królują majówki smile
Agni aż tak ci piersi urosły. Zazdroszczę ja od początku chodzę w tym samym staniku  a piersi mam może trochę pełniejsze ale nic poza tym smile
Za to mam wrażenie że mi w końcu brzuch się trochę zaokrągla ale nikt tego nie widzi poza mną. Więc nie wiem już sama. Może coś się w tym.kierunku niedługo ruszy. Bo na razie wygląda to tak jakbym była spasiona  smile)
Mery to mówisz że już się pogodzilas z facetem ?? wink rozmowy szczere działają cuda smile
Dantek cieszę się że z Twoim maluchem wszytsko w porządku; ) oby tak do końca; )
Usg z serduchem  mam  na 17 grudnia. A pasowałby mi termin na początek grudnia. A nie ma wolnych miejsc. I chyba pójdę w poniedziałek do ginekologa w mojej okolicy i.poprosze o skierowanie na echo i zapisze się w inne miejsce też do.dobrych specjalistów tam gdzie byłam w pierwszej ciazy. Mają lepsze usg i od razu poproszę żeby sprawdzili te torbiele czy się wchłaniają.  Kurcze jak się nie wchłona to nie będzie za ciekawie ale wolę się nie nakręcac i już nie będę czytać o nich w internecie. Zaufam lekarzom. Jak mówią że się wchłona to trzymam ich za słowo; )
Agni ruchów nie.pomylisz wink od razu będziesz wiedziała że to to.  Daj sobie jeszcze trochę czasu.
Dziecko w brzuchu nie rusza się non stop smile przynajmniej  u mnie tak było. wink ma swój schemat dnia. Z czasem się tego nauczysz; ) no a jak za długo się nie rusza to zjesz trochę czekoladki zobaczysz co będzie działo; ) mówię ci działa cuda smile
Aparat do słuchania tętna bym ci odradzala.

308

Agni tak, juz gadamy normalnie. Wiesz, ja jestem baran, on skorpion, takze nie ma lekko wink jak sie kochamy to na zaboj, a jak klocimy to tez na maksa. Moze sie wszystko uspokoi w koncu.

309

Witam pszyszle mamuski ja mam termin na 11 marca 2016 a w domu juz trojka dzieci 2 synow i coreczka a teraz ma byc prawdopodobnie synek....drugie usg bylo zamazane wiec lekarz stwierdzil ze prawdopodobnie syn i dodal ze nie wazne oby bylo zdrowe no nie .....samopoczucie bez zmian a wiec dobrze jest jak z kazda ciaza zero wymiotow bylo tylko lekkie nudnosci no i zgaga wieczorami sie odzywa......biore witaminki duzo chodze....fajnie ze powstal taki watek bede tu czesto wpadac smile

310

A ja dostalam zakaz wykonywania zawodu od lekarza. Do konca grudnia moge jeszcze pociagnac a od stycznia juz nie. Za duze ryzyko wedlug lekarza. Nie dosc, ze ciezka robota to jeszcze choroby moge od pacjentow pozalapywac. No nie wiem...

311

Iskra ale musisz mieć fajnie w domu. Tyle dzieciaczkow; ) na pewno Ci się nie.nudzi wink
Mery słuchaj lekarza. On wie co robi. Dziecko jest najważniejsze w tym wszystkim.

312

Hej ciezaroweczki smile hihi jak ja kocham to okreslenie big_smile big_smile big_smile Nudzilo mi sie troche i zrobilam liste terminow. Jeszcze sporo osob w niej brakuje, wiec po troche bd mozna dodwac i mysle ze mozna ja zamiescic na 1 stronie pierwszego posta ( tu prosba do agni35) tylko trzeba bd ja co jakis czas edytowac bo nie jest "PELNA"

Akaya - 26.02.2016
iskra27 - 11.03.2016
dantek - 31.03.2016
neonowka - ??. 04.2016
Agni35 - 02.05.2016
bimbulka - 05.05.2016
GORKA - 06.05.2016
dafne123 - 11.05.2016
Zahir - 12.05.2016
mery90 - 18.05.2016
anjaz - ??.05.2016
kati1989 - ??.??.2016
milka992 - ??.??.2016

ehh zapewne kogos pominelam, z gory przepraszam :*

U mnie 2 trymestr ksiazkowo... nabralam mocy piore sprzatam prasuje pelne obroty big_smile jak dla mnie miodowy trymestr.. tzn nie zapeszam bo dopiero w niego weszlam big_smile  nadal bola mnie wiazadla no ale cos musi chyba bolec.. big_smile big_smile

313

milka oj tak wesolo glosno ale jak mi jest cicho to sie zle czuje haha
bimbulka  to tryskasz energia fajnie ja sie szybko mecze jedyne teraz co lubie robic to ukladam przegladam szukam gdzie sie da ciuszkow dla malego.....a jak bedzie cora to dopiero bedzie szok big_smile

314

iskra27 napisał/a:

milka oj tak wesolo glosno ale jak mi jest cicho to sie zle czuje haha
bimbulka  to tryskasz energia fajnie ja sie szybko mecze jedyne teraz co lubie robic to ukladam przegladam szukam gdzie sie da ciuszkow dla malego.....a jak bedzie cora to dopiero bedzie szok big_smile

ja znalazlam super body na allegro. i jak tylko sie dowiem ze to chlopiec to  juz mam z 10 roznych upatrzonych. Wchodzisz na allegro i wpisujesz KANDRA_PL
teraz jak weszlam to widze ze maja tylko spiochy ale zaraz zapewne sie pojawia i body z dlugim i krotkim.

315

Powiem Wam babeczki, że takie mocne kopniaki w kręgosłup są zniewalające. Dzisiaj o dziwo obyło się bez kręgosłupa, ale mały stwierdził, że zrobi sobie miejsce z przodu brzuszka. tongue
Ehh, Wam tyle jeszcze czasu zostało c:
Zastanawiam się jak to będzie po porodzie - przez kilka miesiecy będę zajmowała się maluszkiem non-stop, później idę na studia, ale nie wiem czy to się uda. Z mojej strony maluch nie będzie miał babci, tylko dziadka i pradziadków, a ze strony mojego mężczyzny są dziadkowie, ale oboje pracują i ciężko będzie pogodzić ten czas. No ale! Nie ma co się martwić, na pewno damy radę c:
Ostatnio lepiłam z gliny i nadwyrężyłam sobie kręgosłup - babeczki, nie garbcie się długo! POWAŻNIE!. Cierpię już 4 dzień z rzędu :c

Jak tam Wasza waga? Ja nawet nie sprawdzam, niedawno było coś około 8-9 kg, teraz pewnie 11, a do końca jeszcze 3 miesiące tongue (ale na szczęście to sam dzieciaczek, mi tylko trochę w udach przybyło (a i tak mam duże tongue))

316

Akaya to i tak malo przybralas big_smile ja przybralam 8kg a jestem dopiero w 16tc big_smile     No ale musze na siebie uwazac bo mam problemy z kregoslupem i grozi mi operacja jak za duzo przytyje.  waze obecnie 85 prawie.  chcialabym max dobic do 95....  masakra....    moja waga wyjsciowa  to 77-78. Mialam schudnac przed ciaza ale mi nie wyszlo sad    A kiedys wazylam 53 big_smile  to byly czasy....  Po ciazy musze za siebie sie ostro wziąć...  Kazy mi wmawia ze jak sie karmi to sie chudnie.. ale nie u kazdego tak jest..
Przed chwila sie wlasnie dowiedzialam ze moja sasiadka urodzila dziewczynke smile ciekawa jestem jak jej poszlo.. to jej pierwsze...  a slyszalam ze 1 dzieci rodzi sie dluzej niz kolejne....  hmmmmm    ale na to chyba sklada sie wiele czynnikow.

317 Ostatnio edytowany przez mery90 (2015-11-20 20:11:10)

Bimbulka 8kg to ja mialam juz w 13tyg na + tongue teraz to juz sie boje na wage stanac...

Aha Agni ten olejek szybko sie wchlania

Sie tak zastanawiam... troche obrzydliwe ale sory. Bo tak srednio do 11tyg mialam zatwardzenie, a teraz na kibelek chodze raz na 2-3dni i rozwolnienie. Tez tak macie? Jak myslicie zglosic to lekarzowi?czy powinnam sie cieszyc ze nie ma juz zatwardzenia?

318

mery90 napisał/a:

Bimbulka 8kg to ja mialam juz w 13tyg na + tongue teraz to juz sie boje na wage stanac...

Aha Agni ten olejek szybko sie wchlania

Sie tak zastanawiam... troche obrzydliwe ale sory. Bo tak srednio do 11tyg mialam zatwardzenie, a teraz na kibelek chodze raz na 2-3dni i rozwolnienie. Tez tak macie? Jak myslicie zglosic to lekarzowi?czy powinnam sie cieszyc ze nie ma juz zatwardzenia?

powiem Ci ze z wlasnego doswiadczenia, wole wszystko powiedziec i zapytac lekarza.  Ja mam teraz tak np ze jak kichne to mnie tak  zakluje prawy bok jak jajnik ze masakra... Zauwazylam ze wtedy gdy jestem prosto leze lub stoje. Ale jak kichne siedzac, lub bedac skulona juz nie boli big_smile 
i na nastepnej wizycie mam zamiar to powiedziec lekarzowi big_smile

319

mery90 ja miałam własnie odwrotnie.. Teraz co chwilę nie mogę zrobić przysłowiowej dwójki, do toalety (jak Bóg da) chodzę w tej sprawie co 2-3 dni.. martwię się, ale niby źle nie jest.
Ale codziennie przynajmniej 2x mam wzdęcia i brzuch mnie boli. Po lewej stronie słyszę, jak gromadzą mi się "bąbelki" i krew mnie zalewa, muszę brać espumisan :c

320

Bimbulka ja mam wlasnie to samo ! Ze czasami boje sie normalnie kivhnac czy odkaszlnac, bo mam paranoje, ze bobo jakos wyleci czy cos heh

Kurcze w tej ciazy to jest jazda. Jak nie urok to sraczka wink ja jak sie odchudzalam i zjadlam jakies biale pieczywo to pozniej przez tydzien mialam spokoj z toaleta... dla mnie nie ma nic gorszego niz zaparcia/zatwardzenie

321

Zapewne nie uwierzycie ale waze 54kg przed ciaza 48kg....ale i tak czuje sie jak banka heheh...dziewczyny nie bojcie sie bedzie dobrze urodzimy szybko i bezbolesnie....mimo ze to juz i az 4 ciaza to i tak czuje niepokoj przed porodem...

322

Witam nowe mamusie smile

iskra wow czwarty bobas - gratuluję odwagi wink Podobno od trzeciego, dzieci wychowują się same i już nie ma większej różnicy, ale nie wiem czy to prawda smile
Zdanie o bezbolesnym porodzie pominę milczeniem, wg mnie taki nie istnieje, bez urazy wink

Agni u mnie też jest tak że rusza dzidziuś się praktycznie cały czas. A szczególnie jak zjem coś. Mnie się wydaje że dzieci w brzuchu nawet jak śpią to coś się tam wiercą.

bimbulka ja właśnie te swoje spodnie kupiłam za 129 zł, cena w miarę. 

mery jak miałaś takie problemy po zwykłym paracetamolu to radzę to zgłosić przy porodzie -  możesz być uczulona i jak Ci podadzą to mogą dziać się z Tobą później cuda. A z tego co się orientuję podstawą leków p bólowych jakie podają w szpitalu to właśnie paracetamol lub pyralgina. A np po cc wlewają tego w człowieka multum.
A co do rozwolnień- powiedz o tym lekarzowi, miałam tak podobnie na początku pierwszej ciąży, wystarczyło że lekarz przepisał mi coś na unoromowanie flory bakteryjnej jelit i problem zniknął.

U mnie waga +3kg teraz leci 22 tc, ale czuję że przybrałam, czuję się po prostu grubo tongue
U mnie na wizycie ok, Mały większy niż na wiek ciąży. Łożysko będziemy kontrolować bo na razie może jeszcze trochę się przesuwać. Na dzień dzisiejszy jest nisko i tyle. Mam jakąś grzybicę więc dostałam leki ale nie czuje żadnych objawów, dziwne sad
No i ostatnio zaczęło mnie ciągnąć w bliźnie po cc. Szczególnie jak za długo postoję, szczególnie po lewej stronie. No ale a razie w badaniach wychodzi wszystko ok.

323 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2015-11-23 09:11:55)

Bimbulka fajnie ze zrobiłaś listę porodów smile u mnie ciężko powiedzieć termin bo wiem ze będzie cesarka, w każdym bądź razie wyliczony mam na 02.03.2016 smile
Ja tak w skrócie bo jestem jeszcze u rodzicow i nie bardzo miałam jak nadrabiać czytanie, dzisiaj jadę do domu to będę miała więcej czasu i nadrobie, postaram się później odnieść d9 każdego pytania smile
Iskierka również gratuluję odwagi wink chociaż nie ukrywam, tez bym chciała mieć dużą rodzinę smile
Później coś skrobne jeszcze wink
Miłego dnia smile

324 Ostatnio edytowany przez bimbulka (2015-11-23 20:40:47)

poprawiona lista smile

Akaya - 26.02.2016
kati1989 - 02.03.2016
iskra27 - 11.03.2016
dantek - 31.03.2016
neonowka - 09. 04.2016
milka992 - 10.04.2016
Agni35 - 02.05.2016
bimbulka - 05.05.2016
GORKA - 06.05.2016
dafne123 - 11.05.2016
Zahir - 12.05.2016
mery90 - 18.05.2016
anjaz - ??.05.2016

325

Dzien dobry
Mnie dzis z pracy wyslali do domu. W piatek dostalam ten zakaz wykonywania zawodu. Ale przed chwila rozmawialam z wychowawca ze szkoly i mowil, ze szkole moge bez problemu robic do konca. To o tyle jestem spokojna smile a po porodzie praktyki musze zrobic. Ciekawa jestem jak to bedzie z egzaminami.
Teraz jak bede siedziec w domu to moze uda nam sie mieszkanie zalatwic jakies smile
Czekam na M. Ma dzis rozmowe w szkole, jak sie uda to od konca stycznia tez pojdzie do szkoly smile oby. Bo to daje nam szanse na lepsza przyszlosc

Posty [ 261 do 325 z 4,458 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024