Olla Mamusie :-)
Kati super z kartą, cieszę się że zostawiają bo ja też mega sentymentalna jestem. Mam już ksero że zdjęć dwóch usg. Oprawione w antyrame, test też mam Hehe zdjęcie Bukietu wielkiego jak drzwi jaki przyniósł mi Krzyś gdy dostał mms że zdjęciem testu. Teraz się tym wszystkim zajmuje bi może potem nie wystarczy mi czasu. Podejrzewam że zdjęć usg to nie zawiesze na ścianie hihi bo jakoś tak nie wyględne są no dla mnie są cudo na jednym wzgląda jak słonik na drugim jak zajączek a dopiero na ostatnim usg genetycznym zdjęcia sanjuz jako tako kształtne. Pewnie schowam w śliczne małe różowe pudełko z wielką kokardka. No właśnie imię imię dla Skarbeczka, kurczaki pieczone znowu zaczynam myśleć i nie wiem wkoncu co mi się podoba no chyba wszystkie starmodne od Janinki to Zosie i Marianne bo Kazimiere. Rnyyyyy Krzysiek ba połowę z nich nie chce patrzeć :-D
A Wy macie tak że już zdecydowane na 100%?
Bimbulka ależ Ci zazdroszczę cholera ja tchórz jestem, wczoraj dwa razy wybierałam numer i nie czekałam aż odbiorą słuchawkę u dentysty Hehe normalnie jak szczeniara jakaś hihi :-)
O szkole rodzenia pisałam jakoś jak miałam wizytę u lekarza niedawno, zagaila mnie położna i zaprosiła no zdziwilam się bardzo bo nie wiem skąd mi się wzięło myślenie że szkoła rodzenia to skakanie na piłce ćwiczenie oddechów i trzymanie za ręce przez faceta, acha i jeszcze wzdychanie i panikowanie Hehe i ocieranie czoła - niooo czego to robią komedie romantyczne z człowieka hihi :-D
Dobra do rzeczy :-D szkoła rodzenia super sprawa ja mam w przychodni pod blokiem za darmoszke a tam gdzie chodzę do mojego gina oczywiście za kasę. Kurs zawiera kawał potrzebnych informacji od pielęgnacji siebie i malucha po opisy wszystkiego przed i po porodzie w skrócie że strony internetowej to idzie mniej więcej taki program :
'Podczas 5 spotkań odkryjemy radość z oczekiwania na narodziny Waszego Maleństwa i przygotujemy Was do niezwykłego wydarzenia, jakie Was czeka - do porodu i Rodzicielstwa… Opowiemy o radościach i smutkach Młodej Mamy… O rozwoju i pielęgnacji noworodka, karmieniu piersią… Przygotujemy Was do łagodnego przejścia przez pierwsze – najtrudniejsze dni w domu z Maleństwem. Podczas zajęć z pediatrą dowiecie się wszystkiego na temat stanów przejściowych noworodka i szczepień. Omówimy wszystkie najważniejsze zagadnienia z zakresu ciąży, porodu i połogu. Sn i Cc.
Fizjoterapeutka zaprezentuje ćwiczenia usprawniające dla Kobiet w ciąży, przygotowujące do porodu i pomagające powrócić do formy po porodzie'
Aż korci żeby iść na ten za kasę, choć wrzuciłam sobie za cel oszczędzanie więc nie wiem czy pójdę. Wkoncu mam książki bardzo fajna jest seria z cyklu oczekiwanie na dziecko i pierwszy rok życia dziecka i internet no i położna w przychodni NFZ też pewnie mi odpowie na wszystko no pomyślę pomyślę.
Acha położna że świętej zofii mówiła że szkoła rodzenia też ma zajęcia dla cesarkowych więc nikogo nie omijaja. No i zaproponowała że kurs na majowe mama to jakoś styczeń luty najlepiej, nie wiem czemu pewnie żeby nie zapomnieć :-D
To co psocimy dzisiaj? Ja wstałam o 4, i czytam sobie o mamach listopadowongrudniowych Hehe no rodzą dziewczyny aż czyta się jednym tchem.... Też już bym chciała tuli skarba mojego i być już po i nie bać się i nie martwić tylko zakasac rękawy i być Mamą. Kati zazdroszczę Ci Ty przynajmniej masz Hubercika. Acha wiesz ze teraz Spojrzałam i Twój Hubert jest z tego samego dnia i miesiąca co ja. No Waga :-D. Mój dzidzi będzie byczek nie znam nikogo byczkowego mam nadzieję że będzie dobrym członkiem.
Akaya noo co to ja czytam, że jakieś poczucie winy? Kobieto jesteś w ciąży tobie wolno wszystko hihi naprawdę zauważyłam że ludzie są bardzo bardzo mili, jeśli tylko pokaże się ze troszkę źle się czuję lub jakaś słabość taka to odrazu skaczą na paluszkach. No mój Krzysiek powoli już się na to nie łapie ale staram się bardzo hihi. Przed ciąża byłam jak kon pociagowy więc teraz ciebie odpuscilam ile się da polecam Akaya wyhowaj chłopa ;-) póki młody.