Mamy w 2016 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 4,458 ]

196 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-11 13:39:17)

Odp: Mamy w 2016

Katy super z tymi łapkami niedrapkami,  Jezus Maria aż mi zły stanęły nievwiem czy z uśmiechu czy z uzalania się nad swoją głupota bo wiesz co ją sobie myślałam że te łapki są po to żeby dzieciom nie marzy dłonie i te ich małe paluszki. Haha dziękuję cudnie! :-D

To powiedz mi jeszcze mój guru Mamowy,  o aspiratorze( blach blach;-)) bo właśnie skończyłam czytać o nim i prawie puscilam pawia :-D.  Nie chce być mamusia paniusia i jak trzeba to się przekonam ale bardzo by mi się przydała cenna informacja czemu jest on lepszy od gruszki. Rajciu wciaganie własną buzia glutkow ale CZAD! Już chyba nie chce mi się kawki która raz na tydzień sobie pijam ;-)

Zobacz podobne tematy :

197

Akaya pieluszki tetrowe używałam nie w formie zastępczej za pampersy tylko pod brodę przy jedzeniu jakby się w razie coś ulalo smile wybacz ale uśmiałam się jak czytałam posta wink ja normalnie pampersy zakładam, tetre założyłam kilka razy jak był noworodkiem ze względu na to ze miał duże oparzenia w pachwinach, były upały okropne a pampers to pampers powietrza do pachwin nie dopuszcza a teraz pieluszki tetrowe służą synkowi jako przytulanki, jak znajdę czytnik kart to wrzucę fotkę synia do czego mu służą w tej chwili pieluszki smile
Agni ale wy z Akaya poprawilyscie mi humor smile przepraszam jeśli jest to obraźliwe dla was :* aspirator jest lepszy pod tym względem ze jego końcówka jest dość szeroka (szersza od gruszki) i nie uszkodzi nic w nosku, a po za tym to w środku jest specjalny filtr dzięki któremu nie wciagniesz glutkow z nosa smile wg mnie najlepszy aspirator jest w rossmanie, ma fajną gumową końcówkę. Gruszka ma ta wadę ze przez przypadek lub chwile nieuwagi możesz za daleko włożyć i uszkodzić maly nosek, no a do tego nie wyciągnie tak kataru jak aspirator.
Jejciu jeszcze nie mogę przestać się śmiać, przepraszam was smile

198 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-11 14:51:55)

Hihi super Kati no wkoncu właśnie po to mamy to forum.  Taka miałam nadzieję zagladając tu. Bardzo mi miło że ktoś odbiera te same fale.  Ja uwielbiam być radosna i jak rozsmieszam ludzi do okoła.  Człowiek ma wybór albo być bardzo smutnym i złym ( każdy z nas ma przeciez na swój sposób przerabane bo życie łatwe nie jest) albo śmiać się i szukać powodów do radości.
Ja zdecydowanie wolę na przekór śmiać się i dawać śmiech nawet jak powodów cholernie brak.
Hehe niestety kurka wodna przekonałas mnie tym glutkojadem echh będzie ciężko.

Akaya nic się nie martw bimbulka ogarnęła listę,  a pielucha Hehe ja pamiętam że córka mojej siostry z 10 lat trmu potrafiła wyczuć która jest jej pielucha i nie usnela z żadną inną.  Jak się jej chciało podmienić bo np do prania trzeba było to ni huhu zero spania.  Poprostu jej wycieruch jeden jedyny i juz już, była taka szara sprana poszarpana i nijak nie dało się jej podmienić na coś wyjściowego i wzczesliwa taka sciere mietolila przy ludziach Hehe. Tak więc ja będę uważać i od początku dla kajtka zainwestuje w jakiś super kocyk żeby starczyl w razie czego do usypiania na 100lat.

Mi się też humor poprawił bardzo :-D  Dziękuję Hehe idę rusze dupke może coś upieke i ugotuje.

199

Mój pierworodny i jego zbiór pieluch, kto się doliczy ile ich ma? big_smile
http://images78.fotosik.pl/62/5de3bf8458d5dcafmed.jpg

ja niestety miałam od ran podły humor i jeszcze teściowa dolała oliwy do ognia... wrrr... ale teraz to chodzę i się śmieję dzięki Wam jak głupi do sera smile
Agni nie martw się nie będziesz zjadać glutków bobasa, filter wszystko zatrzyma smile

200

A i jeszcze jedna sprawa odnośnie zakupów: smoczki, u nas TYLKO Lovi się przyjęły, a kupowałam kilka innych i żadne się nie sprawdziły, chusteczki nawilżające polecam z czystym sumieniem fitti z ... biedronki, trzypak za dychę smile

201 Ostatnio edytowany przez Akaya (2015-11-11 14:59:15)

Ahh no muszę sę gdzieś wyżyć. Co za facet. Coś mu na uniwerku źle poszło i jest zły na cały świat - a co za tym idzie, to i na mnie, bo przecież ja żyję w tym świecie. I oczywiście to mi dostaje się najgorzej neutral Od 2 dni odzywa się sporadycznie, pisząc mi sms'a (na razie mieszkamy oddzielnie) raz dziennie może, dzisiaj w ogóle zero odzewu. Facet okres normalnie brrrrrrrr neutral
A na to nic poradzić nie mogę, bo ten pryk twierdzi, że nie da się tego zmienić i muszę to jakoś przeżyć. A ja niesamowicie denerwuje si
ę, jak on tak się zachowuje. Co będzie jak się do niego przeprowadzę? Ola Boga neutral

Opowiadajcie co u Was, bo my z Fasolkiem mamy trudne chwile!

202 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-11 15:04:22)

Ooo nie nie poddam się tak łatwo.  Myślę że polacze instalację aspiratora z mechanizmem gruszki jakaś przejściówka uszczelka może jakiś zaworek zwrotny i jakaś mała klapa rozszczelniajaca bezpieczenstwa i aspirator będzie się trzymał z daleka od mojej buzi.  :-D.  Trzeba pamiętać że to wszystko musi być łatwe do szorowania więc nie będzie lekko :-D hehe może się uda..... ale będzie cudnie!  Podejrzewam że takich kwiatkow to jeszcze milion mnie czeka :-D

203 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-11 15:16:07)

Kati jeju ale masz cudnegi Kajtka!!!
Gratuluję normalnie tfu tfu ileż bym data żeby już tak głaskać i trzymać w ramionach.
Teściowa Hehe no o tym gatunku ti można pisać książki z serii horrory.  Mój nie ma teściowej więc ja od swojej trzymam się z daleka pod pretekstem że jest mi przykro patrzeć że on ma mamę.  Za to tesciu fajowy facet no ale niestety żona do dupy ;-).
Ja sobie to chyba zapisze w testamencie że jak stanę się wredna baba teściowa to pozwolę się sama odstrzelic. W sumie czemu by nie wprowadzić sezonu na legalny odstrzal?  Myślę że wtedy to lazily by potulne i trzy razy by przelkenely sline zanim coś klepna.

A właśnie też miałam pytać o te husteczki  z biedry bardzo je lubie do wszystkiego ich  używam,  tv tym się super wyciera a w wakacje na upał jak znalazł na rower czy w góry też. Cena świetna i bez porównania z innymi.

204

Agni dziękuję smile no ten kajtek daje dobrze popalić, szczególnie ja mu zęby idą smile maruda nieziemska się wtedy robi ale wszystko wynagradza jak daje mamie dziubka albo jak się przytula smile ma 15,5 miesiąca ale wydaje mi się ze urodził się niedawno, ja też się nie mogę już d9czekac drugiego bobasa, tak mi brakuje takiego maleństwa, normalnie się czuje jakbym miała poraz pierwszy zostać mama smile oj do tematu teściowej się nie odniosę wink

205 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-11 15:33:04)

Akaya napisał/a:

Ahh no muszę sę gdzieś wyżyć. Co za facet. Coś mu na uniwerku źle poszło i jest zły na cały świat - a co za tym idzie, to i na mnie, bo przecież ja żyję w tym świecie. I oczywiście to mi dostaje się najgorzej neutral Od 2 dni odzywa się sporadycznie, pisząc mi sms'a (na razie mieszkamy oddzielnie) raz dziennie może, dzisiaj w ogóle zero odzewu. Facet okres normalnie brrrrrrrr neutral
A na to nic poradzić nie mogę, bo ten pryk twierdzi, że nie da się tego zmienić i muszę to jakoś przeżyć. A ja niesamowicie denerwuje si
ę, jak on tak się zachowuje. Co będzie jak się do niego przeprowadzę? Ola Boga neutral

Opowiadajcie co u Was, bo my z Fasolkiem mamy trudne chwile!

Hej mała miej go we w dupce ;-) ,  i przetrzymaj jego fochy na zimno puki nie czepia się ciebie.  To bardzo trudne ale ja im dłużej żyje tym bardziej widzę że to się sprawdza.  Jak chłop ma okres ti nie ma co skakać nad nim bo jeszcze bardziej się zacina a ty ibrywasz rykoszetem,  taka jego natura.  Nie bierz jego emocji na siebie młodziutka jesteś bi jak studenci to chyba z 10 lat różnicy między nami,  ale ci bardzj zazdroszczę lepiej mieć dzieci teraz za młodu zdrowsze itd itp.   Kajtek ci podrosnie i w moim wieku będziesz żyła pełnią życia bez przystanków takich jak ja ze wypadanie z życia na dwa trzy lata...

Ja mam sposób jak mi mój przychodzi z fochem to nie ruszam i nie próbuje skakać wokół niego.  Chce to znajdzie drogę, ważne tylko żeby nie widział u ciebie że jego nastrój psuje twój nastrój.  Odwrotnie ma być,  poudawaj trochę ze masz dobry nastrój i ze dobrze Ci jest czy z nim czy bez niego.  Szlak go trafi i na bank będzie zazdrosny i wkoncu przyjdzie się orzymilic. Tak już faceci są zbudowani jak małe dzieci.  No pod warunkiem że obojgu na sobie wam zależy i ze żadne nie przegina.

Zamiast czekać na jego sms zajmij się czymś fajnym,  co poprawi ci humor.  Oglądanie brzuszka np.  Uśmiechnij się jemu przejdzie a gdy mu przejdzie powiedz mu na spokojnie ze kiepsko się zachowuje gdy ma focha i żeby pomyślał jak ci to wynagrodzi bo zastanawiasz się czy aby z tego powodu nie foxhnac się na niego ;-) tak pół żartem na spokojnie i na luzie.  Facet jak wyczuwa że jakieś wyrzuty to odrazu staje okoniem a jak ja luzaku to jest szansa że się ugra swoje ;-).  W życiu trzeba być troszeczkę cfansza od facetów wietdy jest naprawdę dużo łatwiej żyć i nie myl tego z wyrachowabjem ja poprostu przyjmuje że to takie śmieszne proste w obsłudze zwierzaki.  I jeszcze raz pamiętaj nie bierz jego emocji na siebie bo się sama zameczysz i on ciebie tez choć on napewno nie ma takich intencji. .

Trzymaj się dacie radę.

206

Słodziutka Agni c: Dziękuję!

Już jako tako trochę go rozpracowuję - tyle dalej mi ciężko przeżyć te nieodzywanie się.. Bo co byłoby gdyby coś się nagle stało? Ale Twoja opowiedz i tak poprawiła mi mocno humor c:
Też się do niego nie odzywam i tyle. Ale z nim jest taki myk, że mimo iż wie, iż mi też psuje humor - robi to ze zdwojoną siłą tongue
Ehh Ci faceci

207 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-11 16:52:07)

Ejjjj Akaya kto o złym myśli zle na siebie ściąga.  Nie martw się na zapas.  Noo skoro tak by Ci sie życie ułożyło to też nie jest koniec świata tfu tfu nie życzę Ci ale o wiele łatwiej Ci będzie żyć ,  nie bać się tego na co nie masz wpływu i nie opierając się całym ciężarem na chłopie bo będzie to wykorzystywał  i pewnie straci szacunek.  Jasno musi wiedzieć że to że ma wykonywać pewne rzeczy bo jest ojcem Twojego dziecka to jest fakt,  i należy ci się jak psu micha.  Myśl sobie w ten sposób a przestaniesz się bać, strach to nie jest doby sposób ja zycie.  Masz blisko siebie babcie z tego co pisałaś jarajaca:-) ale masz,  wiesz ile ja bym dała za  swoją rodzinę której już nie mam? Rodzina taka rodzona to najbliższe osoby na swoecie i nie znajdziesz wśród obcych ludzi tego co się dostaje od rodziny no albo bqrfzi trudno będzie to znaleźć . No nie mowie to o skrajnej patologii ale o zwykłej rodzinie z którą się kłócimy godzimy która nas uwiera ale która była z nami zawsze.
Nie bój się zawsze to jakoś to życie biegnie sobie powoli,  gdyby świat się walil prawdziwie za każdym razem gdy wydaje cie się ze się wali lub ze by się zawalił to nie było by gdzie mieszkać nikomu na ziemi. 
Hehe ja się boję bo będę mama sama samiusienka,  (ni może jakieś ciotki 500 km odemnie) mój facet nie był aniołem ale jakoś ciężka praca daliśmy radę. Bardzo dużo pomaga pewnośc siebie wiara i spokoj i naprawdę układa się wiele rzeczy.  Będziesz zaraz mama, bądź dumna siebie myśl osobie pozytywnie i radośnie roszczeniowo do świata bi to ci się należy. Teraz ty jesteś najważniejsza nio i tak już zostanie bo dla swojego dziecka będziesz najważniejsza osoba do końca życia - fajne nie?  :-D

208 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-11 16:49:54)

Kati ech 15 miesięcy Hehe super... Jak ja sobie pomyślę że urlop trwa 12 miesięcy i potem prawo przewiduje albo robota albo bezpłatny to masakra.  Nie zostawię mojego rocznego  kajtka w jakimś żłobku cholera dwu latka też nie echh trzy latka tak samo.  No i co tu zrobić?  Wypadam z branży na sto lat ciekawe co to będzie echh no cóż życie staje na głowie ale dzieci do największy chyba skarb ma ziemi. Narazie nie będę myśleć o tym choć czuje pod skórą że pora się zegnac z takim życiem jakie mam.

Hehe spokojnie teściowa to tykko tak żartowałam o strzelaniu hihi nie mówiłam poważnie ;-) owszem czasem tak mnie wścieknie że ręce  opadają ala wolę sobie tak żartować o niej w myślach niż żeby mnie paliło z wściekłości w środku.  Pozartuje i przechodzi :-)

209

Odniosę się do listy :
Również polecam kupować ubranka od rozmiaru 62. No i radzę nie zostawiać zakupów na ostatnią chwilę - w 9 msc ciąży to już się myśli o porodzie a nie o wyprawce wink
Co do aspiratorów ja miałam gruszkę i w zupełności wystarczyła. Nie musiałam nic wciągać ustami wink
Do mycia dziecka wystarczy kupić 2w1 żel z szamponem. U nas nie sprawdziły się pieluchy flanelowe, tetrowych miałam z 15 ale moja dużo ulewała więc ledwo nadążałam z praniem. Ręczniki wystarczą zwykłe wink Z tych z kapturkiem dziecko b. szybko wyrasta to fakt. Smoczki polecam z Lovi, u nas tylko te się przyjęły. Pościel na początku nie była potrzebna, spała w rożkach potem w kocyku. Do prania polecam proszek. Przewijak u nas nie był potrzebny.

To chyba tyle z mojej strony smile

210

Akaya u nas zazwyczaj jest tak ze mój się pierwszy odezwie, oboje jesteśmy spod znaku skorpiona i czasem lubimy się poszczypac /pokasic smile
Agni ja ogólnie teściowa mam w porządku ale czasem to mnie normalnie szlag trafia, tyle że ja nie potrafię (jeszcze) wyrazić w pełni swojego zdania.
Wybaczcie ze tak tylko w skrócie ale podły humor wrócił sad
Milej, spokojneb nocy życzę

211 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-11-11 22:12:21)

Ja również t tej pierwszej listy wyrzuciłabym
*szampon,ja do dzisiaj go nie zakupiłam tylko płyn 2 w 1 .
*Pościel kupiłam ale na początku nie była mi potrzebna bo faktycznie dziecko spało w rożku.
*Rożek--- warto mieć dwie sztuki.
Warto zakupić:
* biustonosze do karmienia (warto kupić lepsze,dobrej jakości) plus
*wkładki laktacyjne
*podpaski a raczej podkłady poporodowe miałam z Belli czerwone opakowanie. Były ok,zużyłam prawie 3 opakowania.
Watro dowiedzieć się co będziecie potrzebowały do szpitala bo w każdym jest co innego potrzebne. A to ważne bo po co brać zbędne rzeczy. Ja np.dla maluszka potrzebowałam tylko :
*chusteczki nawilżane,pampersy no i ciuszki na wyjście.

212

Witam w czwartkowe, pochmurne i paskudne południe smile
Gorka ja kupiłam jeden stanik do karmienia ale założyłam go ledwo raz, okropny jak dla mnie... Rożek, no cóż sprawa dobra ale dziecię które rodzi się w lecie raczej nie potrzebuje dodatkowego ciepła, z racji ze ja rodzic w zimie będę to chyba dokupie sobie jeszcze jeden rożek smile a co do szpitala to właśnie dobra podpowiedź żeby ogarnąć jaj to wygląda, tam gdzie ja rodziłam potrzebowałam jedynie dla dziecka ciuszków do wyjścia, resztę, łącznie z mm szpital daje, no i dla siebie potrzebowałam podstawowych rzeczy.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia wink

213

U mnie w szpitalu znów trzeba było mieć dla dziecka swoje ciuszki. Do tego krem do pupy, chusteczki i pampersy. Mleko modyfikowane w razie potrzeby dawali.

Też polecam podpaski z belli, ja zużyłam jedną paczkę a jak wychodziłam ze szpitala to już w zwykłych podpaskach i dobrze bo te z belli to żadnego rzepa od dołu nie mają i jak z nią chodziłam to miałam wrażenie że zaraz mi wypadnie wink Wkładki laktacyjne polecam już wziąć do szpitala bo nie wiadomo czy nawał będzie jeszcze w szpitalu czy już w domu. U mnie trzeba było jeszcze mieć te kwadratowe podkłady na łóżko. Ja chyba zużyłam ze 2 szt tylko. Majtki jednorazowe miałam ale teraz bym sobie już je darowała. Wystarczą zwykłe tyle że z obniżonym stanem przynajmniej dla tych co będą miały cc wink

214

Hej Laski smile

Ja dziś wstałam do roboty choć od pierwszych kroków czułam że to nie najlepszy pomysł.
Pogoda do "D" na dodatek jakoś mi dziwnie słabo i śpiąco i mdło echh no nic tylko narzekać. Choć jak wychodzę na dwór przewietrzyć głowę to dzięki bogu że jest chłodno ponuro paskudnie ciemno i mokro ale jednak chłodno co by nie było zawsze to lepiej niż +30st C lub więcej jak było w minione lato.

Tak więc głowa do góry ! Bo zawsze może być gorzej niż jest.

Bimbulka jutro czy dziś wyrywasz zębola? Ja chyba ruszę z tym szybciej puki mnie zmotywowałaś.

Super info o szpitalu i rzeczach do szpitala. Ja będę u Świętej Zofii więc muszę się rozeznać.

A właśnie czy kartę ciąży zabierają po urodzeniu czy oddadzą ?
Nie wiem ale to fajna pamiątka taka jak na moje oko smile

215

Agni mi oddali.

Kati to jak ty karmiłaś w zwykłym boiustonoszu?

No widzicie ,wszędzie co innego wymagają do szpitala. Dlatego dziewczyny warto się dowiedzieć. Dla tych co rodzą pierwszy raz polecam szkołę rodzenia,dowiedzcie się w swoich szpitalach,super sprawa smile

216 Ostatnio edytowany przez bimbulka (2015-11-12 19:17:19)

Agni35  jutro o 15 ide wyrwac... juz sie boje.. big_smile na sama mysl az mi niedobrze... Ale nie mam wyjscia...

GORKA  wlasnie tam gdzie chodze prywatnie do lekarza jest szkola rodzenia oczywiscie odplatna, i zastanawiam sie czy skorzystac smile  tzn czy wybrac tutaj gdzie chodze do lekarza czy dowiadywac sie w szpitalu tam gdzie bede rodzila...  juz sama nie wiem..  Na pewno gdzies bede chodzila.
Ale chyba wybiore tam gdzie chodze do lekarza, bo sa w soboty. A na tygdoniu moj maz  pozno wraca a chcialabym chodzic we 2 smile

217 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-11-12 20:50:17)

Bimbulko musisz płacić,ech to szkoda. Ja chodziłam za free i to prowadziła ta sama położna która jest u mojego ginka,no i w szpitalu w którym rodziłam. Zajęcia były b.ciekawe. Zwiedzanie sali porodowej i takie tam. Polecam.

A ja dzisiaj byłam u dentysty. Usuwałam kamień i robiłamw znieczuleniu zęba. Został mi jeszcze jeden i paszcza będzie jak malowana hi hi

218

Dantek mi mąż kupił te z belli jak mi się z canpola skończyły i przed końcem dnia drugi raz jeździł po inne bo te przeklelam, jestem na NIE dla tych wkładów, a co do majtek tych z siateczki to jak dla mnie super sprawa, swojej bielizny nie brudzilam a te z dupci lądowały w koszu, wygodne, materiał przyjemny i jak dla mnie po cc rewelacja, miałam jedne swoje to mi brzuch uwieraly bardzo. Tak więc ja polecam tę jednorazowe, siateczkowe majtki smile
Agni kartę ciąży oddają, ja po synku zostawiłam na pamiątkę razem z opaska na rączkę, ta ze szpitala i zdjęcia usg smile a nawet dorzucilam do pudełka smoka żeby kiedyś miał pamiątkę smile jestem strasznie sentymentalna smile
Gorka jak dla mnie nie było problemu z normalnymi stanikami i z karmieniem, wystarczyło szelke odpiac i dzidzie jadlo smile

219

W naszym szpitalu nie pozwalali zakładać swoich majtasów. Trzeba było mieć te jednorazowe i całe szczęście bo to wygoda. Tylko ja zakupiłam rozmiar L (noszę M) i troszkę były za małe,także tym razem wezmę XL.
Dantek zużyłaś tylko 1 pakę? No ja prawie 3. smile

220

U mnie karty nie oddawali, w sumie szkoda. W sumie rodziłam rok wcześniej niż Ty GORKA i kati, ale słyszałam (w poczekalni u ginki big_smile) że teraz, od niedawna oddają kartę - może się to zmieniło.

Tak to z tymi majtkami jest, każdy woli co innego wink Mnie nie przypadły do gustu, zużyłam jedną parę. Koleżanka z łóżka obok ani jednej od razu nosiła swoje. GORKA ale jak Wam sprawdzali w jakich majtkach chodzicie ?

A widzisz GORKA, ja słyszałam ze po cc krwawi się mniej niż po porodzie sn, bo Cię czyszczą przed zszyciem. Miałam dwie paczki a jedną całą przywiozłam z powrotem do domu. A położne mówiły że dość sporo się wykrwawiłam i nawet specjalnie przychodziły sprawdzać zaraz po cc jak wygląda sytuacja. A potem było już spoko. W sumie w połogu krwawiłam 4 tyg a równe 5 tyg po porodzie dostałam pierwszy okres wink

221

Brrr, calutki dzień mnie brzucho boli neutral

Z moim facetem oczywiście wyszło tak, że to ja byłam winna. Trochę miał racji jednak on zawsze woli trochę mnie torturować i obrazić się, zamiast powiedzieć o co chodzi tongue

Ale całą noc nie spałam, płakałam, bylo mi niedobrze i tyle stresu zaszkodziło fasolkowi. Brr :c

Co tam u Was babeczki? Powiem Wam, ze trochę się boję - za 3,5 miesiąca rodzę, brzuszek rośnie (chociaż naprawdę jest mały!) i nabieram masy c:

222

Tutaj ksiazeczka ciazy z tego co wiem jest oddawana, bo jest na 2jke dzieci. Takze przy nastepnej ciazy juz tez bede miala ta sama co z pierwszym babelkiem

223 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-13 07:13:46)

Olla Mamusie :-)

Kati super z kartą, cieszę się że zostawiają bo ja też mega sentymentalna jestem.  Mam już ksero że zdjęć dwóch usg. Oprawione w antyrame,  test też mam Hehe zdjęcie Bukietu wielkiego jak drzwi jaki przyniósł mi Krzyś gdy dostał mms że zdjęciem testu.  Teraz się tym wszystkim zajmuje bi może potem nie wystarczy mi czasu. Podejrzewam że zdjęć usg to nie zawiesze na ścianie hihi bo jakoś tak nie wyględne są no dla mnie są cudo na jednym wzgląda jak słonik na drugim jak zajączek a dopiero na ostatnim usg genetycznym zdjęcia sanjuz jako tako kształtne.  Pewnie schowam w śliczne małe różowe pudełko z wielką kokardka. No właśnie imię imię dla Skarbeczka, kurczaki pieczone znowu zaczynam myśleć i nie wiem wkoncu co mi się podoba no chyba wszystkie starmodne od Janinki to Zosie i Marianne bo Kazimiere. Rnyyyyy Krzysiek ba połowę z nich nie chce patrzeć :-D

A Wy macie tak że już zdecydowane na 100%?

Bimbulka ależ Ci zazdroszczę cholera ja tchórz jestem,  wczoraj dwa razy wybierałam numer i nie czekałam aż odbiorą słuchawkę u dentysty Hehe normalnie jak szczeniara jakaś hihi :-)

O szkole rodzenia pisałam jakoś jak miałam wizytę u lekarza niedawno,  zagaila mnie położna i zaprosiła no zdziwilam się bardzo bo nie wiem skąd mi się wzięło myślenie że szkoła rodzenia to skakanie na piłce ćwiczenie oddechów i trzymanie za ręce przez faceta,  acha i jeszcze wzdychanie i panikowanie Hehe i ocieranie czoła - niooo czego to robią komedie romantyczne z człowieka hihi :-D

Dobra do rzeczy :-D szkoła rodzenia super sprawa ja mam w przychodni pod blokiem za darmoszke a tam gdzie chodzę do mojego gina oczywiście za kasę. Kurs zawiera kawał potrzebnych informacji od pielęgnacji siebie i malucha po opisy wszystkiego przed i po porodzie w skrócie że strony internetowej to idzie mniej więcej taki program :
'Podczas 5 spotkań odkryjemy radość z oczekiwania na narodziny Waszego Maleństwa i przygotujemy Was do niezwykłego wydarzenia, jakie Was czeka - do porodu i Rodzicielstwa… Opowiemy o radościach i smutkach Młodej Mamy… O rozwoju i pielęgnacji noworodka, karmieniu piersią… Przygotujemy Was do łagodnego przejścia przez pierwsze – najtrudniejsze dni w domu z Maleństwem. Podczas zajęć z pediatrą dowiecie się wszystkiego na temat stanów przejściowych noworodka i szczepień. Omówimy wszystkie najważniejsze zagadnienia z zakresu ciąży, porodu i połogu. Sn i Cc.
Fizjoterapeutka zaprezentuje ćwiczenia usprawniające dla Kobiet w ciąży, przygotowujące do porodu i pomagające powrócić do formy po porodzie'

Aż korci żeby iść na ten za kasę, choć wrzuciłam sobie za cel oszczędzanie więc nie wiem czy pójdę.  Wkoncu mam książki bardzo fajna jest seria z cyklu oczekiwanie na dziecko i pierwszy rok życia dziecka i internet no i położna w przychodni NFZ też pewnie mi odpowie na wszystko no pomyślę pomyślę.

Acha położna że świętej zofii mówiła że szkoła rodzenia też ma zajęcia dla cesarkowych więc nikogo nie omijaja.  No i zaproponowała że kurs na majowe mama to jakoś styczeń luty najlepiej, nie wiem czemu pewnie żeby nie zapomnieć :-D

To co psocimy dzisiaj?  Ja wstałam o 4, i czytam sobie o mamach listopadowongrudniowych Hehe no rodzą dziewczyny aż czyta się jednym tchem.... Też już bym chciała tuli skarba mojego i być już po i nie bać się i nie martwić tylko zakasac rękawy i być Mamą.  Kati zazdroszczę Ci Ty przynajmniej masz Hubercika. Acha wiesz ze teraz Spojrzałam i Twój Hubert jest z tego samego dnia i miesiąca co ja. No Waga :-D.  Mój dzidzi będzie byczek nie znam nikogo byczkowego mam nadzieję że będzie dobrym członkiem.

Akaya noo co to ja czytam,  że jakieś poczucie winy?  Kobieto jesteś w ciąży tobie wolno wszystko hihi naprawdę zauważyłam że ludzie są bardzo bardzo mili,  jeśli tylko pokaże się ze troszkę źle się czuję lub jakaś słabość taka to odrazu skaczą na paluszkach.  No mój Krzysiek powoli już się na to nie łapie ale staram się bardzo hihi. Przed ciąża byłam jak kon pociagowy więc teraz ciebie odpuscilam ile się da polecam Akaya wyhowaj chłopa ;-) póki młody.

224

mery90 napisał/a:

Tutaj ksiazeczka ciazy z tego co wiem jest oddawana, bo jest na 2jke dzieci. Takze przy nastepnej ciazy juz tez bede miala ta sama co z pierwszym babelkiem

Hej Mery  :-))
Hehe no to się nazywa niemiecka/zachodnia przezornosci.( o ile się nie mylę to jesteście w Niemczech tak?)  Pewnie dlatego żeby porównywać np stan zdrówka z jedną ciąża i druga.
Jak tam u Ciebie z rzeczami?  No wiesz jaranko praca, odpiscilas trochę to pracownie?

225

Dantek no to szkoda że nie oddali ci,zawsze to jakaś pamiątka. Ja teraz porównuję sobie wpisy z poprzedniej ciąży dzięki właśnie tej karcie.
Tak sprawdzali majtki,tzn codziennie rano był obchód lekarzy no i musiałaś pokazać im tam wszystko. Sprawdzali bliznę itd. Już na szkole rodzenia mówili że nie wolno mieć swoich majtek. No i w ciągu dnia położne też tego pilnowały. smile Jak w klasztorze hi hi

226

Ja do listy dołączę jeszcze ze dwie piżamy do karmienia i ten krem na sutki maltan.
Co do tych majtek z siateczki to też ich nie wspominam za miło.  Chyba jakieś za luźne miałam albo nie wiem.  Drugiego dnia założyłam sobie swoje osobiste

227

Ja do listy dołączę jeszcze ze dwie piżamy do karmienia i ten krem na sutki maltan.
Co do tych majtek z siateczki to też ich nie wspominam za miło.  Chyba jakieś za luźne miałam albo nie wiem.  Drugiego dnia założyłam sobie swoje osobiste

228

229

Agni 35 napisał/a:

Hej Mery  :-))
Hehe no to się nazywa niemiecka/zachodnia przezornosci.( o ile się nie mylę to jesteście w Niemczech tak?)  Pewnie dlatego żeby porównywać np stan zdrówka z jedną ciąża i druga.
Jak tam u Ciebie z rzeczami?  No wiesz jaranko praca, odpiscilas trochę to pracownie?

Palenia nie ogarnelam zeby rzucic sad duzy stres. Ale bardzo odpuscilam. Pale tylko 4 i to tylko w pracy. W domu jak jestem to nie mysle o tym, bo mam spokoj swiety. A w pracy? No staram sie nie przeciazac, ale dalej musze sie niestety o swoje wyklucac sad ale do niedzieli jestem z polka na zmianie, ona mi powiedziala, ze w zyciu mnie nie wysle do ciezkich ludzi, kaze przerwy robic, sie przejela mna, ale to jest dobry czlowiek, i naprawde jako jedyna sie bardzo ucieszyla z naszego dzidziusia

Agni, ja juz mam imionka z moim M. Dla dziewczynki Emilka, dla chlopczyka albo Dawidek albo Pawelek smile chcialam Grzegorz, po moim bracie, bo mam termin porodu na jego urodziny, ale Grzegorz mi w papiery nie wpisza a Gregor mi sie nie podoba...

230

Co do tych majtek z siateczki to też ich nie wspominam za miło.  Chyba jakieś za luźne miałam albo nie wiem.  Drugiego dnia założyłam sobie swoje osobiste i od razu inne życie. 
Podkłady z belli też miałam. Zuzylam że 3 opakowania. Ale na początku strasznie że mnie ciekło więc w sumie nie mogę na nie narzekać.
Ja rodzilam w instytucie matki i dziecka w Warszawie i też dostałam książeczkę ciazy na pamiątkę. Tyle że przy wpisie.
Ogólnie rodzic Po raz drugi już bym tam nie chciała.  O ile porodowke wspominam dobrze to co się działo później to były jakieś żarty. Wypuścili nas z zoltaczka i później musiałam szukać szpitala na własna reke. 
A dzisiaj piątek 13 a dla mbie jest taki jakiś szczęśliwy.  Poczułam pierwszy raz ruchy maleństwa.  Fajne uczucie i czekam na więcej.
No a teraz jestem w drodze do stolicy na usg. Mam nadzieję ze maleństwo się dobrze rozwija. Trochę się stresuje. Trzymajcie kciuki żeby było wszytsko ok.

231

Agni no mam tego mojego małego lobuziaka, za nic bym go nie oddała, ale jednak ciąża z takim maluchem to ciężka jest, co prawda drugi maluch tez jest planowany ale nie spodziewałam się ze Hubert może być AŻ tak wymagający, kolejna ciążę będę planować z nieco większym dostępem wiekowym smile a chciałabym mieć jeszcze jednego malucha i pali mam taki żeby to przed trzydziestka było wink imię no cóż dla syna wybierał mąż, a dla córci ja mam wybrać, mam ogromny dylemat bo nie wiem jakie imię mi się podoba wink Zosia, ładne imię smile
Milka daj znać jak tam sprawy się u ciebie mają smile ooo z tymi koszulami to ci powiem nie pomyślałam, faktycznie są dobre, maltan również potrzebny. O czymś jeszcze zapomnialysmy? smile
Akaya nie ma co się stresować, mój jak mnie złości to się nie odzywam, wiem ze potrzebuje teraz spokoju i ewentualnie napisze mu sms ze porozmawiamy jak się sytuacja zrobi spokojniejsza.

232 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-11-13 14:59:59)

Milko i Kati ja pisałam o piżamach,pisałam że właśnie są bardziej wygodne od koszul. smile
Milko bo prosiłam kiedyś o te sygnaturki,większość dziewczyn już je ma. Nie wiem w którym jesteś tyg,ciężko to zapamiętać bo jest nas tu troszkę. A ten wpis ułatwi sprawę.

233

GORKA napisał/a:

Milko i Kati ja pisałam o piżamach,pisałam że właśnie są bardziej wygodne od koszul. smile

Gorka ale ze jak, piżama wygodniejsza od koszuli?

234 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-11-13 18:00:47)

Tzn. ja leżałam 2 tyg przed porodem (po terminie) w szpitalu i wtedy bardzo sprawdziła mi się piżama. Co chwilę miałam ktg także fajnie bo tylko odsłaniałam brzuszek a tu dół miałam,nie świeciłam majtkami jak by było w przypadku koszuli. Także tak. No ale w sumie piszemy o rzeczach do porodu to może faktycznie koszula bardziej praktyczna jest już po porodzie. smile
W każdym razie warto mieć i to i to. smile

235

Hej ja po wyrwaniu  zeba smile Nic nie bolalo ale znieczulenie jeszcze dziala. Z poczatku nie chcial mi wyrwac bo nie milam pisemnej zgody od dr prowadzacej ciaze. Ale jakos go namowilam wink   Mam nadzieje ze wszystko z dzieciątkiem ok. bo mnie osobiscie nic nie blalo i nawet nie wiem kiedy mi go wyrwal big_smile

236

Górka nie umiem sobie ustawić tej sygnaturki. Próbowałam już wcześniej ale jakaś nie mogę tego znaleźć u siebie w profilu ; ( może w telefonie nie ma takiej opcji. Jak kiedyś będę miała okazję usiąść do.kompuyeta to pokombinuje tam. wink
Co do.pizam to.ja polecam rodzic w koszuli. Nie.wiem czy po.porodzie dałabym radę wciągnąć jeszcze spodnie wink później na poporodowej też kiecki się lepiej sprawdzają jak lekarze oglądają czy krocze się dobrze goi. Za to w domu jak najbardziej polecam normalna piżame. Jakaś swobodniej mi się śpi jak nic się nie podwija.
Kati  imię Zosia jest fajowskie. Moja cora się tak nazywa.
Ja już po usg.   Rośnie we mnie mała dziewczynka. Na tym etapie ciazy wszytsko jest prawidłowo. Wyszły co prawda jakieś  torbiele w główce ale za 4.tygodnie mają się wchłonac.  Pozostaje mi słuchać się lekarki i cieszyć się małym szczęściem.

237

Milko no źle się wyraziłam. Masz rację koszula jak najbardziej sprawdza się po porodzie a nie piżama. Janie mogłam mieć swojej koszuli przy porodzie,tylko tą szpitalną (masakra wszystko na wierzchu !!!).

238

Mnie jak brali na szybko na cc to w mojej koszuli big_smile
GORKA u mnie jak chodzili na obchodzie to tylko sprawdzali bliznę, nic więcej nie musiałam pokazywać. A położne patrzyły niżej tylko w pierwszy dzień, jak jeszcze znieczulenie działało czy właśnie za dużo nie krwawię, potem nikt mi już tam nie zaglądał, hehe big_smile Także mogłam mieć swoje majtki bez problemu.

Oczywiście koszula do porodu to moim zdaniem podstawa. Piżamę to też miałam, ale jak leżałam przed porodem na patologii. Przypomniało mi się teraz jak poszłam na wywołanie na porodówkę na próbę oksytocyny i przyszedł tam mój mąż. Z porodu wtedy nici, Mała nie zamierzała wychodzić ale mój mąż zniżonym - ZDZIWIONYM głosem do mnie: ej ale ty bez majtek tu leżysz w samej koszulce!
Chyba go nikt nie uświadomił którędy kobieta rodzi wink

Co do imienia my w sumie zgodni jesteśmy i ani przy pierwszym ani przy drugim dziecku wybór imienia nie zajął nam zbyt dużo czasu.
Jak poznaliśmy płeć to mówi do mnie że trzeba imię wybrać, ja mówię to myśl. On że może Jasiu (nasi ojcowie to Jany) ja mówię że średnio mi ten Jasiu leży. Po chwili mówi: podoba mi się Antek. Ja na to że mi też. I postanowione - będzie Antoś.

239

A tak zmienie temat. Kobietki jak zalatwiacie sprawe z farbowaniem wlosow??

240

Ja na 12.05 termin. Pierwsza ciąża

241 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-14 20:30:08)

Dobry wieczór kiesko u mnie z humorem.... biedna Francja, biedna Europa [ * ) echh

To ja tyko krociutko,

Bimbulka gratuluję zebala, a który to był u ciebie ja będę miała 7 i boję się że mi nie wyrwia.

Malowanie włosów nie szkodzi, przynajmniej jak pytałam się fryzjerki,  na wszelki wypadek lepiej kupić delikatne farby eko. Ja nie farbowalam jakoś wolę nie kusić losu choć kupiłam polecana linie BIOKap. Leży sobie pudełko i czeka aż się sobie nie będę podobac wystarczająco bardzo i strzele kolor własnymi rękami.
A odnośnie wogile kosmetyków to ja zrezygnowałam że wszystkich swoich dotychczasowych które w składzie miały parabeny i pochodne niezalecanych związków dla przyszłych maam i kupiłam takie które nie mają tych małych trucizn. Ale nie wiem czy to takie potrzebne jest, wiem ze jestem ze wszystkim troszkę przewrazliwiona ale poprostu robię ile mogę z calego serca bo to będzie mój pierwszy najwiekszy skarb na świecie- moja mała prawdziwa liczna rodzina.

Witamy nowa Mamcie :-D  też majowa Hehe ale dużo nas psocilo w sierpniu.

Acha ti chyba ważne kupiłam gazetkę "poradnik przyszłej mamy " nr 4 z wydawnictwa Claudia.  Świetnie piszą o Szczepieniach, każdy miesiąc ciąży opisany bardzo bardzo dokładnie, no i wiele przydatnych informacji np pakowanie do szpitala, jak opisują kajtka w pierwszych minutach po porodzie w skali Pani Abgar o karmieniu  piersią, o kosmetykach dla Mam o lekarstwach dla Mam.

Acha i jest tam też o szumimisiu! ale mu już to wiemy od jednej z super przyszłych Mam ;-) dziękujemy hihi

Jak na małą gazetkę to wiele wiele ciekawych info ale uwaga dali tam mega głupie reklamy zestawien strojów dla dzieci z butami po 250 złotych i kurteczkami za 200 pln. A dla Mam przypinana torba na siedzenie do samochodu za 450 pln. No jak rany ręce opadają, zupełnie tego nie kumam jestem tylko w ciąży, mózg został mi tam gdzie był. No ale jak ktoś lubi to szanuje to i juz milkne... choć za chiny niezrozumiem.

Acha Kati i smoczuchy lovi też są w gazetce i te poleciałas prawda?
Hehe może powinniśmy tzn wy powinnyscie same wydawać gazetę dla Mam ;-)

242

Acha Mery super imiona zazdroszczę że wybrane.
Moje typy to Kornelia,  Janinka,  Zosia.  Męskie tak jakby miało się odmienić Dionizy, Miłosz, Stanisław.

Hehe ale niestety Mój Kris na te wszystkie imiona mówi stanowcze nie.  Więc walka będzie trwać pewnie do ostatniego końca.

Acha pochwalę Wam się dziewczyny - dziś mój kochany sam przy śniadaniu zagadal że chcę być przy mnie przy porodzie uff aż mi świeczki stanęły.  Nie wiem nie myślałam o tym jeszcze.  A Wy jak macie / miałyście lub jak planujecie?

243

Dantek jak ja bym się chciała ze swoim mężem zgadzać z imionami jak Ty ze swoim.  My wczoraj dowiedzieliśmy się że będzie dziewczynka i padlo 100 propozycji z obu stron i jakaś nie możemy się dogadać.  A już mnie zżera ciekawość jak się będzie nazywało moje dziecko.
Agni z twoich typów imion podoba mi się Zosia i Miłosz.
Co do porodu to ja sama do końca nie wiedziałam czy swojego zabiorę.  Miałam tyle wątpliwości z jednej strony chciałam z drugiej nie. Ale jak doszło co do czego to go zabrałam i nie żałuję.  Był dużym oparciem dla mnie.  Podawał mi wodę,  oddychal ze mną przy skurczach. A później trzymał mnie za rękę i pomagał mi podnosić głowę przy skurczach partych. niby nic a jego obecność sprawiała że czułam się lepiej. A jak zobaczył Zosie to był taki szczęśliwy. Przecial  pepowine. Dla faceta to jest.mega przeżycie.  Jeżeli  chce  uczestniczyć przy porodzie to niech idzie. Nie będziesz zalowac.
Mery ja włosy farbowalam  raz  w pierwszej ciazy I.nie działo się nic złego.  Jak masz jakieś wątpliwości to skonsultuj to że swoim lekarzem.
Zahir witaj w gronie mam 2016.

244

U nas miał być poród rodzinny,nawet leżałam już w tej sali ale niestety tak jak pisałam okazało się w ostatczności że będzie cc także lipa z porodu z mężem. Teraz też będzie cc smile

Włosy można farbować jakoś oprócz 1 trymestru chyba ale nie wiem z kąd mam takie info. Ja farbowałam u fryzjera normalnie.

245

Ja tak w skrócie na szybkości bo męża dzisiaj mam smile wink
Tak więc farbowanie, w pierwszej ciazy malowalam co 3-4tyg,mialam mega rude włosy wiec chcąc wyglądać musiałam równie często malować jak i podcinac, włosy mam baaardzo krótkie, irokez i te sprawy smile kupowalam i kupuje farby różnych firm tyle ze bez amoniaku.
Agni tak smoczki Lovi są super, mają fajne wzory noni mój dzieć je lubi, reszta pluje wink Kornelia, ah tez myślę o tym imieniu smile moje typy to Kornelia, Eliza, Luiza, no i Zuzanna wink dla chłopca, jeśli by się play zmieniły i coś wyrosło między nóżkami to myślę że byłby Igor smile
Witaj nowa mamo 2016 smile

Miłego wieczorku życzę wink

246 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-14 21:56:02)

Hehe super Kati a mówiłaś że czekasz jak na mikołaja a tu listopad jeszcze :-D.

Mój na basenie a ja siedzę w fotelu i patrze jak mi uda rosną.

Milka no,  Ja za Kornelia ale zupełnie nie wiem jak namówić faceta.  A właśnie można zapytać o ta przeziernosc karkowa, jak wkoncu z tą lekarz co jej ne pasowało na zdjęciu ? Robiłaś może nifty czy to był tylko błąd jakiś?
Rozumiem że wszystko teraz cudo i super. Gdzie jezdziisz do lekarza w W-wie? Ja usg genetyczne robiłam u Kozłowskiego i był mega dokładny wydał też pełen opis i wykresy wraz z wyłączeniem poziomem wszystkich prawdopodobieństw tisomi. Fajnie ze napisałaś że w pierwszej ciąży było słabo a jednak wszystko git. Mi gin nie gadał że te badania się mylą a jestem pewna że mniej by mi serce skakalo do gardła słuchając i czekając na wyniki.

247 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-14 21:54:01)

O Zuza świetne!!!!  ciach narazie pozyczam ale jak mój przylezie z basenu to zobaczymy czy nie spali mi zapał na panewce :-P jak powie że to też takie nie popularne i będą dziecko wytykac w szkole.

Wymyśliłam że chłopczykowi można dać Krzysiek  jak tata,  będzie w domciu Krzysiek Junior, i Krzyśiek senior :-D, niooo tego imienia to Tatuś juz nie będzie miał jak obalić hihi.

248

Agni, szczerze?? Mam imie po mojej mamie. Zyjac 25lat w taki oto sposob powiem Ci, ze byc juniorka tego samego imienia co seniorka to tak naprawde nic fajnego. Nigdy nie wiesz kiedy ktos mowi do Ciebie a kiedy do rodzica. I ja bym nie zrobila takiej "krzywdy" mojemu dziecku. Mimo, ze ja mam drugie imie a mama nie, i w bankach czy u lekarzy stalam z drugim imieniem to nie raz byl przez to problem. Zwlaszcza w bankach

249 Ostatnio edytowany przez neonowka (2015-11-15 10:10:13)

Hej:)
Nam tez będzie trudno dojść do porozumienia w sprawie imienia... No ale poki co to nie wiemy czy to chlopiec czy dziewczynka, jak tylko sie dowiem to będziemy myslec na poważnie.
Zuzanna tez mi sie podoba ale stalo sie bardzo popularne w mojej okolicy. Obecenie królują u nas Zuzie, Lilianny, Lenki. Fajne imiona ale nie chcialabym żeby moja byla czwarta Lenką w klasie no i też musi pasować do nazwiska :-)

Wszystko jest kwestią gustu.

250

Moja mama farbowala wlosy jak byla ze mna w ciazy. Urodziłam się z dlugimi wlosami i mialam pasemka jasniejsze big_smile serio po fotkach widzę jaka BYLAM piekna smile hihi.  U nas imie jakos tak samo wyszlo. Wiem ze teraz pelno rodzicow daje to imie ale nam sie podoba. Bd Jakub. Dla dziewczynki nie mielismy ale okazalo sie byc nie potrzebne.
A jezeli chodzi o zeba to ja rwalam 8 i nic mnie nie bolalo, ani po ani teraz.  A tak sie stresowalam ze bylam blada jak sciana i rece mi sie trzesly. Ale wmawialam sobie ze porod sto razy gorszy... hihi

251

Jakub ładnie :-) u mnie w sumie w rodzinie nie ma żadnego Kuby.

Leniwa ta niedziela u mnie.

252

Kuba to bardzo popularne imię.
Zuzanna też. W końcu moja się tak nazywa i w obrębie 100 m w sąsiedztwie są jeszcze dwie Zuzy i w sumie nam to nie przeszkadza. Nam się spodobało, ale daliśmy to imię też po babci męża.

bimbulka a ja słyszałam też że jak kobieta w ciąży miała zgagę to dziecko rodzi się z włosami. Nasza Zuzka miała mega czarne włosy i mega gęste zaraz po urodzeniu a ja zgagę miałam całą ciąże. Hhehe, może coś w tym jest ale teraz też mnie męczy więc drugie chyba łyse też nie będzie big_smile

neonowka u mnie to samo leniwie i sennie. Od rana pada więc nawet nie ma jak z dzieckiem na spacer wyjść.

253

dantek. moja mame tez meczyla zgaga cala ciaze wiec cos w tym jest smile

254 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-11-15 19:25:06)

Pozdrawiam niedzielnie hi hi mój prawie 16 tydzień smile smile smile

http://images76.fotosik.pl/77/77d674165d6cae13med.jpg

255

A oto mój roczniakowy skarb
http://images76.fotosik.pl/77/e8d42322442c0918med.jpg

256

Hej dziewczyny jestem w 15 tygodniu ciąży i nie czuje ruchów czy mam się martwić jak wy mialyscie ?dodam ze to moja 2 ciąża

257

Mery doskonale cię rozumiem z tym imieniem "po rodzicu" ja bym tak nigdy nie dała dziecku. smile To było modne setki lat temu za czasów króli hi hi .

Agni to czemu ty w fotelu a nie plum plum na basenie ?

Ignarska spokojnie z tymi ruchami. Poczytaj co wcześniej pisałyśmy a pisałyśmy dużo o ruchach dzidzi. Ja w pierwszej ciąży poczułam szkraba dopiero w 21 tyg a teraz jestemna tym samym etapie co ty i nic a nic. smile
Jeżeli na usg i badaniach wszystko było ok to nie ma powodów do niepokoju.

258 Ostatnio edytowany przez mery90 (2015-11-15 20:55:58)

GORKA napisał/a:

Mery doskonale cię rozumiem z tym imieniem "po rodzicu" ja bym tak nigdy nie dała dziecku. smile To było modne setki lat temu za czasów króli hi hi .

Dzizas, napisalam posta i zdublowalo mi polowe, po czym probowalam wyciac i wkleic i nie da rady wkleic...

Gorka, ale ja sie urodzilam za czasow Walesy a nie krolow hahaha  wink wink wink nie no jak dla mnie to jest wyrzadzenie krzywdy dziecku na cale zycie, i ewentualnie sobie jak sie po latach z rodzicem rozwiedzie wink ale i tak uwazam, ze kazda z nas decyduje sama o swoim dziecku wink

Tez bym dodala fotke brzuchola, ale nie wiem jak, i sie wstydze, ze wyjdzie, ze jestem gruuuubas

Powiem wam, ze tak sie dzisiaj zastanawialam, ze u mnie i M to lubia sie laczyc daty urodzin. Ja mam urodziny kiedy ma ojciec M, M ma kiedy moj ojciec a nasza kruszynka powinna sie urodzic w urodziny mojego brata hehehe

259 Ostatnio edytowany przez mery90 (2015-11-15 20:51:00)

GORKA napisał/a:

Dubel sad

260 Ostatnio edytowany przez Akaya (2015-11-15 20:57:18)

Gorka woow, u Ciebie już tyle widać.. Co prawda ja mam szerokie biodra, ale jestem w 24/25 tygodniu ciąży i widać tyle, co kot napłakał.. Chociaż - jak się najem wyglądam dość dorodnie smile

Posty [ 196 do 260 z 4,458 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024