Mamy w 2016 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Strony Poprzednia 1 2 3 4 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 4,458 ]

66

Odp: Mamy w 2016

Gorka  mieszkam w PL, ale ja mowilam o znieczleniu nie o cesarce, Cesarki sie boje...  Ja mysle nad znieczuleniem zewnątrzoponowym.  a o rodzeniu z wagi to tak sie moja mama smieje wink Chce mnie pocieszyc, bo wie ze bardzo sie boje smile a ja jestem wysoka (177)  maz (180) tez to malego dzieciatka nie urodze big_smile

neonowka  mnie tez boli brzuch i ta pachwina... nie mam plamienia dlatego jak przyszla wizyta to powiedzilam pani dr to powiedziala zebym brala nospe bo to mi sie tam cos rozciaga itd itp... No nie wiem...  szukalam w necie czy ktos tez ma takie objawy w 14tgc ale nic nie znalazlam...  Mysle nad ta nospe... ale boje sie ze jak mi pomorze to jeszcze bede brala codziennie big_smile 

Milego dnia smile

Zobacz podobne tematy :

67

Bimbulka wiem ze nie do mnie skierowane z tym wzrostem no ale musze się wtrącić wink my z mężem tez wysocy jesteśmy, ja mam 176 mąż ponad 180,185 chyba a synka urodziłam o wzroście 56cm,wiec jak sama widzisz to nie jest tak ze maluch musi być duży, później nadrobi wink

68

Witam was;-)

Ja mam termin a 25 stycznia 2016r Czuje sie dobrze chodz jestem tez w trakcie rozwodu... Jestem na etapie sluchania rad dot imienia;-) a ja chce Zuzie i juz;-)

69

Hej ewelka,,czyli pierwsza na porodowke pojedziesz :-)

Bimbulka, ja wzielam nospe wczoraj i poszłam spac. Chyba lepiej wziac tabletkę i przestać sie męczyć, tak sądzę. A jakby to bylo cos poważnego to i tak nospa nie pomoze. Mysle ze raz na jakis czas mozna sie nospą ratować.

70

Babeczki, co myślicie o imionach Bartłomiej, Tomasz? Ostatnio z moim doszliśmy do wniosku, że wybieramy z tych dwóch imion, bo moje propozycje jemu się nie podobają (Aleksander, Artur), a mi jego (Filip, Piotr) tongue

71

Mi sie Tomasz bardziej niz Bartlomiej podoba.
Ja chcialam nazwac maluszka Grzegorz, ale niemcy by wpisali Gregor, a to juz mi nie pasuje...

Czekam na mojego M i jade do domu... nie dam rady siedziec do konca szkoly... cos mi dzisiaj zle idzie...

72

Akaya, zdecydowanie Bartłomiej z tych dwóch. Jesli będę miała synka to chcialabym aby mial na imię Bartosz. Narzeczonemu sie srednio podoba ale na negocjacje przyjdzie czas jak poznamy płeć. Czuje jednak ze będzie dziewczynka :-)

73

bimbulka ja mam nianię z samym głosem i w zupełności wystarcza.

GORKA no nie wspomniałam że są płatne, oczywiście trzeba na nie zapisać się do lekarza który ma specjalny sprzęt. U mnie koszt 200 zł ale jest to najlepsze usg jakie ma się w ciągu całej ciąży. Najlepiej wszystko widać.

Agni tak jak wyżej ktoś napisał nie można sobie wybrać jak się rodzi. Jak masz wskazania medyczne do porodu cc to wtedy lekarze ją wykonują. Wskazania czyli np, ułożenie pośladkowe, duża waga dziecka, problemy ze wzrokiem itp itd. Jak powiesz chcę cesarkę bo boję się bólu to nikt tego nie uwzględni, chyba że będziesz mieć zaświadczenie od psychologa/psychiatry że Twój stan psychiczny nie pozwala na poród naturalny.
Ja jestem zdania aby próbować rodzić naturalnie ponieważ każdy poród jest inny. Być może urodzić w 2 godz a kolejne dwie później będziesz już sama chodzić. Ja po cc dochodziłam do siebie przez 10 dni. Był to ciężki czas dla mnie.

Co do kremów na sutki, stosowałam jeszcze przed porodem a potem i tak miałam poranione sutki, także mi nic nie dały.

Moja lekarka mówiła że wysokim kobietom lepiej się rodzi i szybciej niż niskim wink Ale nie wiem czy to prawda.

ewelka witaj smile Ja mam pierwszą Zuzę smile

Akaya mnie się podoba bardziej Bartłomiej wink

74

Witaj ewelka smile ja również mam zamiar Zuzia dać na imię córce smile jak Twoje samopoczucie?
Akaya ja chciałam synkowi dać na imię Bartosz, ale mój nie chciał bo mu się nie podoba, jak dla mnie oba imiona są ładne, my planowaliśmy drugiemu synkowi dać imię Igor, ale wygląda na to że będzie Zuzia smile
Gorka ty chyba tez dzisiaj miałaś wizytę, jak tam?
U mnie wszystko w porządku, prawidłowo się rozwija i na 80%będzie dziewczynka smile

75

kati ale Ci zazdroszcze dziewczynki... smile ja jak mi pani dr powiedziala ze chlopiec do potwierdzenia, to myslalam ze sie poplacze... wiem wiem wazne zeby bylo zdrowe. Ale wszyscy w okolo tesciowa mama moja tata tesciu siostra szwagierka wmawialy ze objawy mam jak na dziewczynke itd itp  to bylam swiecie przekonana ze bd dziewczynka. i nawet nie myslalam inaczej... a Tu taka niespodzianka...  narazie nic nikomu nie mowie... moze 30 listopada wyjdzie jednak ze bd jednak dziewczynka?  jak nie bd dr pewna na 100% to siedze cicho smile

76

Bimbulka właśnie najważniejsze żeby zdrowe było, ja też nie mam stuprocentowej pewności ze to dziewczynka będzie, chociaż nie ukrywam ze chciałabym do pary dziewczynkę wink synka juz mam, taki starszy braciszek będzie dla Zuzi, o ile płeć się potwierdzi wink

77

Mi sie tez marzy najpierw chlopczyk pozniej dziewczynka smile
Boze, caly dzien mnie zgaga pali sad a jutro do pracy. Szefostwo i kierownictwo bardzo niezadowolone, bo we 3 zesny w ciaze zaszly praktycznie w tym samym czasie i plotkuja ze zesmy sie umowily, gdzie ja nie mialam z nimi prywatnego kontaktu, a jak zaszlam w ciaze to juz szkola byla wink

78

Witajcie ciężaróweczki smile

Agni no to powodzonka z tym planem o cc hi hi oby wypaliło smile

Kati pewnie karmiłabym jeszcze dłużej ale jak byłam dosłownie w drugim tygodniu ciąży to moja Ola powiedziała STOP CYCOM i nie chciała już mojego mleka. smile Nie wiem czy mi się pokarm zmienił czy co. Ale jadła już wtedy inne rzeczy także spoko. Ale do 6 miesiąca był tylko cyc. Potem zaczęłam wprowadzać już jej powoli inne jedzonko.
Nie nie to nie ja miałam wizytę.

Bimbulko w "naszym " szpitalu o znieczuleniu do porodu naturalnego można tylko pomarzyć smile
Co do płci twojego dzidziusia---ja nienawidzę takich głupich przesądów że bla bla jak coś tam to dziewczynka a jak brzuch taki to chłopczyk czy że jak jesz to to tak a inaczej to srak. Nienawidzę takiego gadania.

Witaj ewelka. Gratuluję ciąży no i współczuję problemów małżeńskich...oby to nie wpłynęło źle na dzidziusia. Czyli córka tak? To pierwsze twoje dziecko?

Akaya imiona bardzo fajne. Tomasz to mój mąż a Bartek też mi chodzi po głowie. A co powiecie na Franciszka?

79

Akaya ja też jestem za Bartek.
My wybraliśmy albo Tadeusz albo Marysia ale znając nas zmieni się to jeszcze milion razy. Bardzo bym chciała chłopczyka hej czy to przypadkiem tak nie jest ze jak ktoś chce dziewczynkę ma chłopaka? U mnie w idący dwóch kolegów właśnie ie się zgadało jeden chciał to drugi tamto a mieli odwrotnie ja też chłopak a rokuje się ze dziewczynka.

Ja juz dziś juz po lekarzu,  wszystko chyba ok tylko glukoze mam 70 wcześniej miałam 85 no i idę na test obciążenia glukoza żeby to sprawdzic .  Mam super lekarza nic się nie boję wizyta trwała godzinę.  Na nadciśnienie powiedział że mam brać acard co dwa dni na wieczór.  Sprawdził slonikowi serce, mi szyjke i łożysko czy wszystko leży na swoim miejscu, no na usg oddolnym. Jest git :-) tfu tfu.  No i zaczęłam temat o cesarce prosto z mostu,  i lekarz podziękował za szczerość bo to ważne skoro ma przyjąć moje dzidzi.  Powiedział też i aż mi dech zaparlo że tak czy siak odbierze moja dzidzie w szpitalu.  Po to jestem jego pacjentka żebym czuła spokój i komfort.  Odnośnie wyboru to oczywiście że nie można wybierać to jest kwestia uzyskania odstępstwa od innego specjalisty no i jak się chce to się znajdzie noo ;-).
Nie wiem nie wiem mam jeszcze czas ale wiem ze wybiorę opcje najlepsza jaką będę czuła,  nie będę udawać kogoś kim nie jestem.

Bimbulka ty usg masz 20 listopada?  dobrze zrozumialam? A jakie to jest usg kurcze ja nie wiem kiedy mam miec teraz wiem ze mój ukochany gin jest znowu za cztery tygodnie.

80

Mery współczuje miejsca pracy nio kurna ja bym zabiła za takie gledzenie o tym że ktoś na złość pracy zaszedł w ciążę i to w zmowie z innymi pracującymi.
Ja w sumie mam budowlane środowisko męskie bardzo a zostałam przyjęta bardzo ciepło,  i choć ro korporacja to czuję się ze otaczają jakąś taką ciepła atmosfera i aż mi się bardziej do pracy chce chodzić :-).
I powiem szczerze Mery weź się nie stresuj takim bzdurami,  state rupiecie szefowie i przełożeni zapomnieli że kiedyś też mieli dzieci?
Normalie jakbym miała taka sytuacje to chyba bym się położyła na L4.

Gorka dziękuję za trzymanie kciukow za cesare,  Hehe udało się i do następnej wizyty mam się zastanowić przygotować pytania i bedzienubrozmawiac a że jestem twarda zawodniczka lekarz powiedziałbym postara się dać mi wszystkie informacje jakich potrzebuje zarówno o Cc jak i naturze.

81

Jeju oszaleje zaraz kiesko mi się pisze z komórki przepraszam też za błędy. Ale nie wolno osobno latyopa na brzuchu trzymać więc zawsze teraz komórka.

Kto pisał o rozwodzie?  (nie nie mogę znaleźć) Ojej współczuję!!  Trzymaj się echh ale tan świat dziwny....

82 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-11-04 23:03:34)

Albo ja coś nie kontaktuje albo tu na forum jest coś walnięte z godziną. Np u Agni jest ostatni post z godziną 22:14 a przecież jest dopiero 22:05
A już wiem godzina jest do przodu.

83

Forum czasowo ustawione jest na godzinę sprzed zmiany czasu c:

84

Agni, bo jakby nie patrzec, w moim zawodzie ciaza to zmora wink bo wg prawa pracy nie moge wykonywac mojego zawodu wink a ze robie szkole (czyli 2mc praca 2mc szkoly) to nie chce isc na zwolnienie bo od stycznia zacznie mi sie ostatni rok. Moze byc tak, ze przerwe ale poki moge to bede robic;)
Mi lekarz powiedzial, ze to lozysko jest zbyt blisko macicy i mi na nia uciska. Co to znaczy dziewczynki? Bo ja juz nie do konca wiem i sie w sumie troche martwie. Lekarz porobil zdjecia tego i bedzie obserwowal. Ale maluszek rozwija sie dobrze

85

Agni 35  nieee  ja mam 30 listopada...  Zazdroszcze Ci takiego lekarza. Duzo placisz za wizyte?
Ja tez chodze prywatnie (100zł) ale u mnie to jest tasmowo. Poszlam do tej dr bo tylko ja znam tzn wiem ze pracuje u nas w szpitalu, a do faceta sie jakos krepowalam.
Ja jak bylam teraz na usg, na ktorym mierzyla wiecie czy moze byc chore itd itp to moze z 10 minut.
Tak szybko to trwalo.... ehhhh...  i czasami tak mowi ze musi powtarzac bo jej nie rozumiem...
I jeszcze slyszalam ze pod koniec ciazy np u innych lekarzy chodzi sie co tydzien, wiecie jak juz termin bliski, albo po terminie.. a u niej... normlanie wizyty co 4 tyg.
No coz...  Na szczescie jest tam taka fajna polozna/pielegniarka. Sa organizowane szkoly rodzenia w soboty. 1 jest obowiazkowa. Ale raczej zapisze sie bo kazda wiedza sie przyda.
GORKA ale przeciez teraz weszla w zycie jakas "ustawa" czy przepis ze jak poprosisz i jest wolny anestazjolog to musza Ci podac znieczulenie. Warto wspomniec dr przed porodem...  Ja sie boje ze urodze miedzy 1.05-03.05 i kazdy bd mial dluugi weekend i mojej dr nie bd w szpitalu...  ehhh...  dobrze ze moja mama jest pielegniarka to moze uruchomi jakies znajomosci.... big_smile  No ale jak narazie to jeszcze daleko...

86

Bimbulka owszem, znieczulenie miało byc dostępne. Byl reportaż w tv ze owszem znieczulenie dostanie rodzaca jesli rodzisz w godzinach pracy anestezjologa. Wiele szpitali nie ma dyzuru anestezjologa 24h/dobę :-) tak wynikało z tego reportazu, zlapie cię w nocy, mecz sie kobieto hihi no ale z drugiej strony, jak ktos musialbym miec wykonana cesarkę nieplanowaną, to co wtedy? Tez anestezjolog jest potrzebny. W każdym razie, przepisy i prawa kobiet swoje, a zycie swoje

87

A co do sposobu rodzenia. Po pierwszym porodzie, a raczej wszystkich okolicznościach, sadzilam ze tylko cesarka teraz mnie moze uratować. Nie rozmawialam z lekarzem na ten temat. Moje podejscie do tematu trochę sie zmienia. Mysle ze bol fizyczny wytrzymam, tylko zeby dziecko nie bylo Np niedotlenione, komplikacji sie obawiam.

88

Jeju babeczki... Miała z Was może któraś podrażnione hmm sfery intymne? Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło..
Stosunek boli, brrr mam nadzieję, że szybko to minie. Poza tym czuję, że jestem tam "sucha". Miała któraś taką przypadłość? :c

89

Bimbulko ja w poprzedniej ciąży miałam okazję o wielu zeczach jakie się w szpitalu dzieją przekonać ponieważ leżałam tam 2 tyg na porodówce no i potem 5 dni (jak wszyscy) już z dzidzią. Byłam świadkiem kilkunastu porodów,kilkunastu różnych innych przypadków i wiele rzeczy już wiem. Odnośnie mojego szpitala. Z resztą położna która mnie prowadzi również w tym szpitalu pracuje także też mnie doinformowała. Nie ma opcji dostania znieczulenia, mają za mało anastazjologów. To graniczy z cudem. Nie wiem ile trzeba zapłacić ale wiem że duużo,ale o tym się nie mówi. Tak jest u nas.
Fajnie że mama może ci pomóc znajomościami smile

Akaya ja nie miałam takiej sytuacji ale używam fajnych żelów nawilżających jak czuję że mam tam sucho. polecam Intimel z Polfy rzeszów. smile

90

Akaya, sucho a raczej taki dyskomfort mozesz tez czuć bo te okolice sa teraz bardzo ukrwione.

91

dziewczyny a ja znowu pojade po innym temacie?   
Macie juz wybrany wozek?  nie kupiony...  Ja juz wybralam jeszcze przed ciaza.
Ja wogole przed ciaza to mialam wszystko zaplanowane.. wiem ze chcilam urdzic w maju, jaki wozek, imiona (chociaz imiona mi sie teraz odmieniaja big_smile ) itd itp
ja mysle nad 3w1 ROAN BASS smile   u nas akurat sie dobrze sklada ze mamy z mezem oboje rodzicow, i to oni funduja wozek smile
Nawet jak dostalam umowe o prace bo pracowalam przez agencje, to od razu siebie i meza zapisalam na te dodatkowe ubezpieczenia big_smile zeby przy urodzeniu kase wziąć big_smile hihi big_smile Tylko w zasadzie jedno mi sie nei sprawdzilo big_smile  miala byc dziewczynka hihihih big_smile  big_smile

92

Rany dziewczyny ale mam dzisiaj kiepski dzień hmm Nic mi nie wychodzi, wszystko mnie irytuje ! Nawet Małej się oberwało. Maskara, mam nadzieje że jutro będzie lepiej.

Mery a co Ty z tym łożyskiem masz? Za nisko, bo coś nie doczytałam a ja też miałam zbyt nisko i na następnej wizycie (19.11) będziemy to kontrolować. Oczywiście wyczytałam na necie że max do 20 tyg może zmienić jeszcze miejsce więc jak już teraz zostanie nisko to już tak będzie.

bimbulka to bardzo ważne żeby pod koniec ciąży mieć często wizyty a nie co 4 tyg.

Nie mam dzisiaj weny na pisanie. Wybaczcie ;/

93

Bimbulka odradzam wózki 3w1, spacerowke/parasolke i tak kupisz smile również się upieralam przy wózku 3w1, gondola potrzebna w sumie na 6 do 8 miesięcy, fotelik samochodowy do 9-10m (szybko zmieniłam na fotelik normalny bo mi się syn odpycha od siedzenia nóżkami smile) a spacerówki z tego wózka użyłam może z 5 razy, do przewożenia samochodem jest nie wygodny, chyba że masz auto-kombi, dużo zachodu ze składaniem i rozkladaniem, ma również inne wady, teraz gdybym miała wózek kupować to albo 2w1 gondola, nosidełko, albo sama gondola. Takie wózki wg mnie są może i wygodne ale dla mam które w mieście mieszkają i mogą spacerkiem się przemieszczać, bo tak jak pisalam spacerówka z tego wózka nadają się do auta z ogromnym bagaznikiem smile ja nie dość ze wózek 3w1 musze upychac  to i teraz jeszcze spacerowke parasolke bo mi się syn buntuje i woli na nogach chodzić jak jeździć smile co do lekarza to ci powiem ze facet jest delkatniejszy podczas badania Gin jak baba, o ja to się bab Gin wystrzegam, od 3 lat chodzę do jednego gina i dopóki żyje (starszy facet) tak ani myślę go zmieniać smile a przy porodzie naturalnym (nie chce cie straszyc) nie jest powiedziane ze Twój lekarz prowadzący będzie, prz6 cesarzem z tego co mi wiadomo musi być (o ile na urlopie nie jest, mój akurat był w trakcie trwania urlopu wink)
Neonowka ja miałam nieplanowana cesarke, anestezjolog był ale nie wiem skąd się wziął smile godzinę przed cięciem powiadomili mnie ze będą ciąć wiec myślę że albo z innego oddziału złapali albo ściągnęli z domu, nie interesowało mnie jak to się  odbywało myślałam tylko o tym żeby przestało boleć smile

94

kati1989  dlugo nad tym sie zastanawialam. I dla mnie taki wozek bd najlepszy. Maz zabiera samochod do pracy od rana do 18. Wiec bede miala tylko wozek do dyspopzycji. Calosc nam sie pomiesci w samochodzie, wiec mysle ze bd ok smile

95

Hej dziewczyny, dołączam się do forum smile termin mam na 18 czerwca, obecnie jestem w 7 tyg. i 5 dni

96 Ostatnio edytowany przez mery90 (2015-11-05 19:10:01)

Fasolka witaj smile

Dantek, ono ponoc nie jest zbyt nisko, tylko mi na macice naciska. Tez bedzie obserwowal, zrobil screeny z ostatniego badania. W sumie nie wiem dokladnie, jedynie tyle wiem, ze trzeba seks zamienic na delikatniejszy styl wink tak powiedzial. Wczoraj zesmy uprawiali seks delikatniej, M we mnie caly nie wchodzil i juz nie bylo krwawienia. Ale znowu jak bylam raz w szpitalu to ginka powiedziala, ze macica sie powieksza i stad moze byc krwawienie. Ahh nie wiem wink trzeba sluchac swojego gina i tyle wink do swojego tez chodze w sumie od kad jestem w niemczech, i poki co to to co mowil sie sprawdza wiec chyba mu moge zaufac.

Dzisiaj sie wystraszylam teoche, bo okazalo sie, ze jedna babcia z pracy ma gronkowca, a jeszcze przed ciaza do niej chodzilam, i polecialam do gina, bo jest przy pracy, ale powiedzial, zeby poprostu higiene zachowywac i starac sie omijac czesc domu, gdzoe babcia ma swoj pokoj. Ogolnie w pracy dbaja o mnie, zebym za duzo nie robila, na szczescie zostalam w opiece, nie wrzucili mnie do kuchni, tylko mam ludzi, ktorzy sa jeszcze mobilni. Ale powiem wam, ze jak przyjechalam do domu tak padlam na ryj. Mialam zgona totalnego. 3miesiace nic nie robilam, nagle duzo ruchu hehehe swoje zrobilo

A co do wozka ja tez bym chciala taki 3w1 ale zobaczymy, jeszcze sie nad tym doglebniej nie zastanawialam. Na to mamy czas smile

Ide zaraz sie walnac na chwilke do wanny. Musze. Tak mnie kosci bola, trzeba je wygrzac. Ale z temp wody tez nie bede przesadzac i oczywiscie nie dluzej niz 10min

Ah, niektorym dziadkom z heimu powiedzialam o ciazy, ale sie cieszyli wink a jak gratulowali smile babcie to zaraz sie rozgadywaly na temat swoich ciaz, porodow, az tak na chwile zycie sie w ich oczach pokazalo. Kierowniczka tez mnie ganiala co jakis czas, zebym usiadla, odpoczela i ze mam za duzo nie pracowac. O tyle dobrze, ze juz sobie opinie u jich wyrobilam, i wiedza, ze sie nie obijam bo nie mam ochoty pracowac heh

97 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-11-05 20:39:03)

Kati o anastazjologu to pisałyśmy odnośnie porodu naturalnego,a wiadomo że jak cc to nie ma innej opcji żeby był obecny. Ja też godzinę przed porodem dopiero się dowiedziałam żę będzie cc.

Bimbulko ja dla Oli kupiłam bardzo podobny wózek w kolorze zielonym (malachit) smile żeby mieć do drugiego dzidziusia. Jestem bardzo zadowolona. smile Fakt że auto trzeba mieć przystosowane bo mały nie jest ale ma dużo plusów. Gondola była bardzo duża także posłużyła mi przez wiele miesięcy,spacerówka jest w sam raz. Fotelik samochodowy (nosidełko) używałam do roku czasu,teraz dopiero zakupiłam od 9-18 kg. Mój wózek to Rico Alu NANO tech. Dałam za niego 1500zł za 3w1.

98

Dobra, wybraliśmy Tomasz c:

Jutro przed 11'stą przychodzi do mnie położna, jeju - trochę się stresuję. Pewnie babeczka obyta, jednak trochę mnie to krępuje tongue

Wy już kupujecie zabawki dla dzieciaczków? Ja z tym czekam do ostatniej chwili, dostaję jak na razie rzeczy od rodziny, znajomych, ale sama jeszcze chyba nic nie kupiłam tongue

99 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-06 00:57:30)

Hejj słaby dzień tak samo.  Jakieś fochy i nie wiadomo co no i poczytałam sobie o poronieniach i juz totalnie się dobilam.
Należy mi się pacniecie w łeb po co czytam takie rzeczy echh!

Bimbulka masz usg 30 a to jakieś specjalne jest?  Ja byłam w 12 tygodniu i nie wiem kiedy teraz mam miec chorobcia byłam tak oszolomiona chyba będę dzwonić do swojego czy moze cos mam zrobić a nie pamiętam, tylko kurcze jak to brzmi - Panie doktorze czy ja mam już robić jakieś usg teraz bo wie Pan chyba nie pamiętam najważniejszych rzeczy o mojej ciąży i moim okruszku ( heh sarkazm ale chyba tak to właśnie wygląda) no nic ja mam giną za cztery tygodnie przed Mikołajem ale wczesnien się podpytam czy mam zrobić usg u mojego tego od genetycznego usg i pappa.

Mary90 dwa miesiące szkoła dzwa praca?  Jak rany strasznie to ciekawe i za nic w świecie nie wiem jaki to zawód.

Akaya może gatki albo spodnie masz już małe i obcieraja się i podrazniaja. Ja jak miałam jakieś ranki albo otarcia to w lato żeby szybko się goilo to smakowała triobiotyk taka wazelinka z jakimiś tam małymi dawkami antybiotyków które pomagają gojenie. No i tantum Rosa też jest boskie ale to już ją jakieś grubsze sprawy. Ale brałam to jak nie byłam w ciąży!!!!
Wiec uwaga teraz to że wszystkim co używasz od leków maści i suplementów bezwzględnie konsultuj z lekarzem.  Mój każe kosultiwac wszystkie leki jakie chce brać.  Puki co nic nie biorę,  zbawienie jeszcze nie miałam takiego bólu głowy jak mi się zdarzało przed ciąża więc cieszę się jak dziecko.

Ech wiecie co wszystkie dziewczyny dziękuje za cudne pisanie!!! Nie odpisuję bo nie śmiem zabierać zdania ale naprawdę id nani po wózki jak mnie najdzie na kupowanie pierwsze co to wrócę po ti info od was co napisalyscie.

Ja narazie odnośnie wózków to mam tak że nie chce kupować będę chyba huste miała.  Myślę że jak kajtek zacznie tyc i rosnąć to dopiero razem z nim kupie wózek który jemu też będzie się podobał :-).
Myślę że fotelik sam, i leżaczek-kolyska do domku i będzie narazie super.

Górka a Ty miałaś Cc ale w pełnym uśpieniu?  Mój lekarz mowi że planowane jest w uśpieniu do połowy i będę przytomna a gdy Cc robi Ci się bo akcja porodu źle przebiega to odrazu cie usypiaja i kompletnie nic nie czujesz i nic nie pamiętasz.

100

Agni szkole robie na typowa opieke nad osobami starszymi. Demencja, alzheimer, rak, i rozne inne choroby, taki typowy dom starcow, jak to sie w polsce mowi. W polsce w sumie nie wiem jak to jest, chyba pielegniarki robia to co ja, czyli lekarstwa, kroplowki i takie inne. W de trzeba specjalna szkole 3letnia na to zrobic. Mozesz tez bez szkoly pracowac, to wtedy jestes typowo w opiece, czyli myjesz itd. Dosc ciezki zawod i stresujacy. Zwlaszcza, ze w de naprawde brakuje personelu do tego zawodu, albo powiem tak, u nas brakuje opiekunow z powolania. Jak czasami widze co niektorzy robia z ludzmi, lub jak z nimi gadaja to az mnie serce sciska...no ale jak to moj M mowil, taki zawod sobie wybralam wink ale jak uda mi sie skonczyc szkole to popracuje ze 2lata w tym zawodzie i chyba podniose sobie kwalifikacje. Zobaczymy.

Boze dziewczyny tylko mi juz tak brzuch urosl i przeszkadza czy wam tez ??;)

101

Agni35  nieeeee, teraz mialam to usg takie co sie robi miedzy 11-14 tygodniem.  Ale co wizyte mam usg. Wiec tyle ze to troche dluzej trwalo.
A tak to niczym sie nie roznilo, no moze tym ze zawsze mam od podwozia big_smile a wtedy mialam troche tak  troche tak bo nie chcial sie bobas pokazac big_smile chowal sie big_smile

GORKA sliczny ten wozek smile Ja wlasnie mysle nad kupnem granatowym ciemnym, zeby byl taki uniwersalny. Narazie nie planuje 2 dzidziusia, no ale kto wie. Czas pokaze big_smile Najwyzej sprzedam a pozniej sie kupi? No nie wiem zobacze.

mery90  mi tez urosl ale jeszcze daje rade big_smile  spie na brzuchu big_smile big_smile tak ciezko mi sie odzwyczaić...  nie wiem jak to bd pozniej big_smile big_smile big_smile    wiem wiem samo przyjdzie... big_smile

Tak sie brzydko na dworzu zrobilo.... Rano ciemno wieczorem szybko ciemno big_smile 
Dzis zaplanowalam sobie na obiad rybke smile tak mi sie zachcialo big_smile smile

102 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-11-06 09:35:21)

Agni w jakim uśpieniu smile smile smile Jak ci lekarz może mówić że połowę będziesz miała uśpienie a będziesz przytomna? Hi hi to co nogi ci uśpi ?
CC masz robioną tak że dostajesz znieczulenie w kręgosłup i nie masz czucia od pasa w dół. Ogólnie jesteś przytomna,wszystko widzisz i czujesz. Nawet jak ci wyjmują dzidzie z brzucha to co prawda bólu nie czujesz ale takie szarpanie owszem. Jesteś podłączona do wielu kabelków,masz koło siebie pielęgniarkę krtóra z tobą cały czas rozmawia no i tak to wygląda. Wcześniej masz robioną lewatywę i podłączają ci cewnik. smile

Bimbulko ja jak już pisałam jestem mega zadowolona z wózia a widzę że ten twój jest strasznie podobny. Nie wiem jak twój ale mój ma biały stelarz,fajnie to wygląda ALE !!! musisz bardzo uważać bo łatwo go obić i wtedy nie wygląda już to ładnie. Ja strasznie dużo ogólnie korzystałam z wózka,nawet po kilka razy dzinnie wkładałam go i wyciągałam z bagażnika i niestety troszkę go poobijałam. Także musisz uważać.

Któraś pytała o zabawki,nie no ja myślę że z zabawkami nie ma co się spieszyć.Dziecko na początku i tak się nimi jeszcze bawić nie będzie,a pomiętajcie że jak wrócicie do domu z dzidzią to będziecie miały pielgrzymki znajomych i rodziny i zawsze ktoś coś przyniesie smile

103 Ostatnio edytowany przez milka992 (2015-11-06 13:14:17)

Hej.
Też planuję. Kupić tegonszumiacego misia. Podobno fajnie uspokaja dzieciaczki. Ciekawa jestem jak to odbywa się w praktyce.  Mam nadzieję ze nie wyrzuce kasy w błoto.
Górko też mam łóżeczko turystyczne i też nie wiem czy go nie wykorzystać czy nie kupię przypadkiem nowego. Albo czy dla cory nie kupię już przypadkiem takiego normalnego łóżka a młodszymu dziecku nie odstąpić tego co mam. Tylko kurcze to jest takie typowe dla dziewczynki firmy Klupś łóżeczko dla księżniczki.  Ale mam czas do namysłu jeszcze do marca. A te testy pappa i amniopunkcje miałam robione bo miałam wskazanie. Wyszła za duża przeziernosc karkowa 3 mm. Groziło to że dziecko może mieć. Jakaś wadę genetyczna.
Akaya co do imion to dwa mi się podobają. Ale bardziej chyba Bartłomiej.  Od Zerówki. Podoba mi się imię Bartek ale z oficjalną forma Bartosz. Ale mojemu mężowi się nie podoba. Mam wrażenie że trudno nam się będzie dogadać pod względem imion. Ale już jak poznamy plec będziemy na poważnie debatowac.
Co do zabawek też uważam żeby ich tyle nie kupować.  Takie malutkie dzieci i tak za bardzo na nie nie reagują a będą ci się walac niepotrzebnie po mieszkaniu.  zawsze ktoś z rodziny coś przyniesie więc na początek nie ma co szaleć.  Później możesz myśleć o jakimś gryzaku czy grzechotkach ale jak na razie z takich drobniejszych to bym sobiedarowala.
Ja jedynie jak moja córka była mała to kupiłam jej taka huśtawka dla niemowlaka. Koszt to ok 250 zł. I to jest naprawdę fajna sprawa. Chcesz trochę odpocząć albo coś zrobić wkładasz dziecko do huśtawki i się buja. Możesz też puścić jakąś melodie. I dziecko w takim czymś może nawet usnac. U mnie to się sprawdziło.
A u mnie nie jest znowu najlepiej. Byłam na wizycie u mojej pani ginekolog. I analizowała zdjęcia usg i powiedziała że przeziernosc karkowa jest niedozakceptowania na niektórych zdjęciach.   W opisie mam wpisana dobra bez zastrzeżeń to naDjeciach mam nawet 3.3 mm i teraz sama nie wiem do dalej. Już kolejny raz badania nie powtórzę bo jestem w 18 tygodniu a genetyczne robi się do 14.   w 19 tyg mam usg które ma wszytsko wyjaśnić czy jest ok czy znowu jest podejrzenie jakieś wady rozwojowej. Nie mam już na to siły.  Myślałam że ta ciążę uda mi się przejść bez zastrzeżeń a jednak znowu coś może być nie tak.  Mam nadzieję ze wszytsko się ułoży.
Ktoś się pytał o.krem na sutki .  Ja ze swojej strony polecam maltan.

104

Milko no ja też myślałam o zwykłym łóżku dla Oli ale jednak ona jest jeszcze za malutka poza tym strasznie się wierci w nocy .
Dziewczyny pytałam wcześniej o imię Franek Franciszek,co myślicie?

105

Gorka imię ładne, ale ja osobiście wolę "nowe" imiona, my dla syna myśleliśmy o imieniu Igor, proste i krótkie, ale z racji ze prawdopodobnie będzie dziewczynka to będzie Zuzanna smile
Akaya co do zabawek ja z tym problemu nie mam bo po synu mam ich pełno miski, przytulanki z pozytywka, grzechotki, gryzaki, multum mam tego trochę dostał, trochę sama kupiłam, teraz jest okres pach-pacha smile czyt traktorów smile ale wydaje mi się ze na początku nie  ma się co wyglupiac z kupowaniem zabawek, jedynie co jest fajne i praktyczne to przytulanki-pozytywki, u nas się sprawdzała na spacerach i jak leżał w wózku.
Mery ja pomimo nadmiaru ciała i tak już widać brzuch, żebym nie wiem jak chciała ciąży nie ukryje smile teraz to juz tylko większy będzie, ale mi to akurat nie przeszkadza smile
Bimbulka brzuch to ci przeszkadzać będzie od ok 34tc jak juz będzie gigantyczny wink ja pod koniec juz całkiem czułam się jak slonica wink no a co do wozka, to ja niestety chcąc jechać z dzieckiem musiałam się silowac  z wózkiem, tak jak pisalam wózek może i dobry ten 3w1 ale nie praktyczny dla rodziców którzy często jeżdżą z maluchem samochodem a mają maly bagażnik, ja bym się więcej nie pokusiła na taki wózek wink

Witaj fasolka smile

106

Hej Mamuśki smile a ja jestem w 24 tg. Póki co wszystko ok, już wiem, że będzie Synuś:)
GORKA Franio ślicznie, sama o tym myślałam, mężowi podoba się jeszcze Julek- Julian. Teraz zastanawiam się nad łóżeczkiem, z początku chciałam turystyczne, ale jak zaczełam oglądać drewniane, to jakoś bardziej mi się podobają. Podpowiedzcie, które są lepsze?

107

Kati ja chciałam Zuzanke, a tu bach i jest chłopak:)

108

A właśnie co do łóżeczka to wg mnie lepsze są drewniane, a już na pewno wtedy gdy chcecie dziecko kolysac do snu, u rodzicow mam turystyczne i ni hu hu nie idzie dziecka uśpić, albo schodzi dłużej albo usypia na rekach...

109

Madzia88 będąc w pierwszej ciąży myślałam że dziewczynka będzie i juz wtedy chciałam Zuzia dać na imię, no ale wyszedł Hubert smile

110

Kati, ja też liczyłam na dziewczynke, jak się tylko dowiedziałam, że jestem w ciąży to mówiłam do maleństwa Zuziu a tu taka niespodzianka. będzie Franek, albo Julek, chyba, że coś innego wymyślimy. A z tym łóżeczkiem, to może faktycznie drewniane, teraz jest mnóstwo wzorów

111

Madzia88 mi się wydaje ze drewniane jest lepsze, musimy z mężem teraz drugie kupić i tez chce żeby drewniane było, nie pasuje mi to turystyczne, okropnie szelesci i bieguny ma byle jakie, a ze syn nauczony na bujanie to bieguny musze mieć dobre, drugiego dziecka na bujanie n8e chce uczuć ale jak nie będzie mi chciało spać to jakoś będę musiała sobie radzić smile

112

kati co do delikatności kobiet nad facetami się nie zgodzę. Ja chodzę do babki, ale jak leżałam na patologii ciąży a potem porodówce to najmniej delikatni byli właśnie faceci.

mery ale jak łożysko może naciskać Ci na macicę, skoro łożysko jest do niej przyklejone ? Nie rozumiem tego.
Poczekaj na brzuch w 8-9 msc big_smile To jest dopiero jazda. Nawet butów nie ma jak ubrać. Wtedy to ciąża mega ciąży już wink

Co do tych znieczuleń przy porodzie to podobno to jest tak że anestezjolog to jedno, ale mogę go podać przy jakimś określonym rozwarciu i powżej 7-8 cm już nie podają bo jest na to za późno- nie zdąży zadziałać. Więc jak położne przegapią odpowiednie rozwarcie to po ptakach..

Agni masz termina porodu w moje urodziny wink
Co do wózka lub chusty, to nie wyobrażam sobie bez. Wózek wydaje mi się podstawową rzeczą przy dziecku wink
GORKA ma racje z cc. Nie ma czegoś takiego jak uśpienie do połowy, tylko dostajesz znieczulenie w kręgosłup. Bólu owszem nie czujesz ale to co z Tobą robią już owszem. Czyli czujesz szarpanie przy wyciąganiu dziecka, potem jak Cię w środku czyszczą też. I zaznaczę od razu że nie są to miłe doznania. Podobno kobiety często na cesarkach mdleją, mi samej zrobiło się słabo. Zaraz mi tlen podawali i coś tam jeszcze bo prawie odjechałam. Do tego jeszcze podczas cesarki od znieczulenia zaczęłam się cała trząść, nawet ciśnienia nie mogli mi zmierzyć. Trzęsłam się tak jeszcze ze 2 godz po.

Akaya to co mogę poradzić z zabawek to ... karuzelka nad łóżeczko i miś grający pozytywkę. Ewentualnie bujaczek/huśtawka która u nas też się sprawdziła. Reszta to dopiero później. Takie dziecko dopiero ok 3-4 msc zaczyna zwracać uwagę na zabawki. Sama zobaczysz ile grzechotek i gryzaczków dostaniesz od rodziny i znajomych.

113

Dantek ile kobiet tyle opinii co do lekarzy, zależy też jak typ podchodzi do badania, ja ze swojego jestem bardzo zadowolona.

114

Ja mam dwa łóżeczka w domu. I każde ma swoje plusy. Turystyczne jest dobre na wszelkiego rodzaju wypady. Możesz je łatwo spakować i rozstawic. Gdy dziecko chodzi i się przewróci na pewno nic go nie zaboli podczas upadku bo naokolo jest siatka.
Drewniane z.kolei posłuży na dłużej.  Dziecko w tym łóżeczku łapiac się za szczebelki doskonali naukę chodzenia i siedzenia. Później jak dziecko jestvstarsze można zdjąć szczebelki i takie łóżeczko posłuży do ok 7 roku życia .
Co.do.imienia Franek to.ostatnio to.imie stalo się modne. Znam dwóch chłopców o tym.imieniu i są bardzo fajni,tacy energiczni.Ich mamy z nimi się na pewno nie nudzą.
Co do delikatności kobiet to zgadzam się z Dantek. Zależy na kogo się trafi. Ja chodzę do takiej babeczki że jak sprawdza moje podwozie to na prawde nic nie czuje. A ja chodziłam do faceta to ból niesamowity.

115

Właśnie zaomniałam wcześniej napisać. KtórAŚ z dziewczyn pisała że jej brzuch przeszkadza. Hi hi uśmiałam się jak fix. Zobaczysz jak będziesz po np 37 tygodniu co to znaczy duuży brzuch. Dziewczyny nie użalajcie się nad sobą bo jeszcze wiele przed wami hi hi

116

GORKA napisał/a:

Właśnie zaomniałam wcześniej napisać. KtórAŚ z dziewczyn pisała że jej brzuch przeszkadza. Hi hi uśmiałam się jak fix. Zobaczysz jak będziesz po np 37 tygodniu co to znaczy duuży brzuch. Dziewczyny nie użalajcie się nad sobą bo jeszcze wiele przed wami hi hi

To ja pisalam wink i tak, przeszkadza mi, i tak, wiem ze bedzie jeszcze gorzej wink poprostu moja glowa przechodzi pewnego rodzaju szok, zauwazam i coraz czesciej odczuwam, ze ciaza to nie sa zarty, zabawa, ze potrafi tez fajnie ciazyc  i duzo rzeczy uniemozliwiac. I tak, przechodze to wszystko nienajlepiej

117

Mery ciąża potrafi dać w kość i to porządnie ale widok dziecka poraz pierwszy wynagrodzi ci wszystko łącznie z bólem porodowym smile

118

kati1989 napisał/a:

Mery ciąża potrafi dać w kość i to porządnie ale widok dziecka poraz pierwszy wynagrodzi ci wszystko łącznie z bólem porodowym smile

Tego jestem pewna wink ogolnie ciesze sie bardzo na malenstwo, ale poprostu jest szok, ze juz nie mozesz tak duzo robic. Nie mowie tu o imprezach, piciu alko, itd, ale chodzi o czynnosci codzienne, praca, gdzie mi ciezko jest np kucnac zeby babci buty zalozyc i musze na kolana haha, to sa takie malostki, i wiem, ze takie sa uroki ciazy, ale musze sie do tego przyzwyczaic. O tyle dobrze, ze mimo ze wczesniej zasypialam tylko na brzuchu, teraz sie od tego odzwyczailam to pozniej jak bede hipopotamem to nie bede miala problemu wink

119

Mery jak będziesz hipopotamem to będziesz myśleć żebyś mogła się wogole  obrócić z boku na bok smile swoje musimy przejść ale warto wink

120

Hahaha masz racje wink ja sie ciesze tylko, ze porod bede miala w maju, nie pelnym latem. Chociaz tu u nas to juz w kwietniu czasami potrafia byc upaly.

Nastepny pon-wt-sr mam wolne, to musze chyba sobie po poloznych podzwonic i terminy porobic, dostalam liste chyba z 50cioma poloznymi hehe. Na co powinnam patrzec tak naprawde przy wyborze? No i nie wiem jaki szpital wybrac. Niby powinnam najblizszy, le najblizszy jest najgorszym, w razie komplikacji balabym sie czy podolaja ...

121

Kochana naprawdę masz się z czego cieszyć, rodziłam końcem lipca, okresle lato z brzuchem jednym słowem, masakra... Teraz będę rodzic w zimie co bardzo mnie cieszy, może i z maluchem wychodzić nie będę mogła ale może nie będę się tak męczyć jak z synem, bo nie dość że na dworze upał to i w szpitalu skwar był, o pokoju nie wspominając, synek odkąd wrócił do domu do pierwszej wizyty położnej (kwestia 2-3dni) zdążył się  nabawic potowek z gorącą jakie mieliśmy w pokoju.
Nie podpowiem ci jak wybierać położna bo ja wyboru nie mialam, jest tylko jedna na ileś miejscowości (mieszkamy na wsi), ale jeśli chodzi o szpital to wybierz nie ten co najbliżej tylko ten jaki ci "pasuje", zwróć uwagę przede wszystkim na podejście położnych, z nimi w sumie spędzisz najwięcej czasu smile ty w Niemczech mieszkasz?

122

A wiecie że ja w poprzedniej ciąży czułam się fantastycznie, brzuch "poczułam" w ok 6 miesiącu (zwiększony rozmiar) do ostatniego dnia pracowałam i to naprawdę była praca nie łatwa. Dużo nosiłam,jeździłam dostawczymi autami nawet w 8 miesiącu. Czułam się naprawdę super. Nie miałam problemu ze spaniem,z poruszaniem się. Na porodówce wszyscy byli w szoku,a byłam tam całe dwa tygodnie. A ja znowu byłam w szoku jako 33 latka że przychodziły laski po 20-tce a zrzędziły jakby miały po 100 lat.
Ogólnie to ja nie lubię się nad sobą użalać, staram się i starałam być aktywną przez całą ciążę,chodziłam na basen, przede wszystkim dbałam o swój wygląd. Dziewczyny nie zaniedbujcie tego bo potem będzie płacz. Kremy, kremy i jeszce raz kremy. Ja po Oli nie miałam ani jedengo rozstępu. !!! Ale smarowałam się dwa razy dziennie. No teraz trochę się opuszczam ale staram się to robić przynajmniej wieczorem.

123

Kazdy przechodzi ciaze inaczej Gorka, o tym tez nalezy pamietac wink ja poprostu marudze, ale nie jest tak, ze leze dupa do gory. Bo sprzatam, gotuje, pracuje, robie wszystko co do tej pory tylko wolniej. A ja ogolnie z natury zawsze bylam marudna, nie wiem po kim to mam haha.

Ja o skore dbam, w sumie od samego poczatku, bo moja skora ma tendencje do rozstepow, jak kiedys przytylam to juz mi na brzuchu i na nogach powychodzily, przy chudnieciu juz nic nowego sie nie pojawilo. Ale teraz wole nie ryzykowac

124

GORKA jak ktoś ma tendencję do rozstępów to nawet kremy nie pomogą. I smarowanie nimi 3 razy dziennie.

Kati ja rodziłam końcem sierpnia i maskara to była wtedy w lecie. Upały afrykańskie a brzuchol ogromny, nie wspomnę właśnie jaki ukrop w szpitalu był. Ale miało to swoje plusy jeśli chodziło o ciuchy, wystarczyła jakaś koszulka i legginsy i było dobrze. A teraz w zimie to gorzej trochę ;/

125 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-07 08:14:51)

Hej dziewczyny ale natrzaskane :-)

Tak na krótko,  pogoda masakra dobrze ze wstałam do pracy wczoraj bo bym chyba dzień przespała a tak to się przynajmniej uczeslaam i ubrałam jak człowiek. Noo nie wiem jak wy ale ja mam coraz większą ochotę leżeć i nie wychodzić z domu szaro buro zimno a co to będzie w zimie nie mam pojęcia.  W Warszawie zimy nie są białe tylko szaro błotno mokre i syfiaste.

Górka noo jak rany :-) prościej już nie umiałam zapytać.  Sorry ale aż taka zielona w temacie który teraz mam na tapecie to nie jestem hihi wszystkie położne w promieniu 5 kilometrów już zaczynam molestowac celem pozyskania wiedzy hihi.  Nie nie Nie nogi do usypiania, no nie wiem czy ty napewno urodziłas już core :-D? Poprostu tylko pytam Ciebie jak rodziłas Cc tzn przy jakim uśpieniu/ znieczyleniu. Mówiłaś że na godzine przed Cc dowiedzialas się ze będą cię ciąć a taj miałaś rodzic naturalnie.  Nio a ja wiem ze gdy Cc jest zaplanowane i idziesz na umówiony zabieg to masz znieczulenie od pasa w dół i wszystko czujesz.  A gdy Cc wychodzi niespodziewane bi wynika z przebiegu i komplikacji porodu siłami natury to nie bawią się ze znieczuleniem od pasa w dół tylko odrazu masz narkoze i hej. To pytam czy udało Ci się rodzic będąc przytomna ;-) czy w narkozie

126 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-07 08:55:54)

No a teraz hurtowo
Nie wiem ale ja kupiłam sobie krem taki który mia być nie tłusty i bez chemii oliwke też mam ale za każdym razem jak próbuje posmarować brzuszek to mnie mdli wiem ze to fjol Hehe no ale nie mogę się przemoc,  normalnie aż dziwne bo przed ciąża mogłam się smarować wszystkim a teraz moja skóra na brzuchu nie znosi dotyku niczego oprócz bawełny. Może mi przejdzie Hehe ale narazie będę się godzić że rozstępy będą i juz świat się nie skończy chyba.

Odnośnie wielkości brzucha noo ja kupiłam już spodnie dla Ciężarówek,  i powiem wam dopiero teraz zaczęłam się czuć luźno wolno i szczęśliwa.  Zwykle jeansy z rękawem aż pod pachy rozmiar 44 luźne szerokie niby jestem w miarę szczupła choć przytyłam już dobre 9 kilo to takie spodnie mega wygoda. No brzucho chyba mam duży tak pięknie sterczy do przodu w pracy wszystkie dziewczyny a jest ich niewiele lecą z rączkami dotykać i gładzic fajne uczucie tak rozczulac ludzi do okoła własnym brzuszkiem .  Daje rade jeszcze spać na brzuchu tzn tak boczkiem trochę.

Łóżeczko mi się marzy tradycyjne białe albo różowe albo niebieskie takie że szczebelkami w jakim my się chowalysmy. Chyba takie kupie może używane i sama odnowie choć nie wiem jak z farbami bo chyba trujące będą teraz do wdychania :-S .

Odnośnie wagi i pory roku moja ŚP Siostra rodziła pod koniec sierpnia i bardzo źle znosila lato. Raz wysłała mi zdjęcie fiony ze schrecka przyjeżdżaj wyglądam ja ona ale ta po transformacji Hehe. I mówię wam naprawdę tak wyglądała i smialysmy się bardzo.  Noo stopy były najbardziej spuchniete że tylko japonki pasowały... Ech szkoda ze się wtedy nie interesowałam szczegółowo o ciąży porodzie i instrukcji obsługi dzidzi.
A ciuchy na porę roku nie jest chyba i na zimę tak źle - ja wywalilam płaszcze na bok i kupiłam parke ciepła wielka milutka z kudlatym kapturem rozmiar....   44 hihi rękawy trochę skrocilam a w brzuchu mega luzik,  trochę mi się majta bo do kolan sięga no ale taka moda i zle nie wygląda wcale a ja mam mega wygodę.

Akaya i jak tam otarcia?  Przeszło? pomogło ci coś? Czy pytać może jakaś położna ci może pomóc?

Kto pisał o brzuszku i kibelku?  Nie miałam takich problemów ale ja raz dziennie pije /jem mała miseczke szałwi hiszpańskiej.  To coś jak siemię lniane w ziarenkach, wsypuje lyzke ziaren zalewam zimna woda mieszam zostawiam na chwile  i robi się taki paskudny glut.  Ochyda ale to jest mega zdrowe.  Lubię jeść zdrowo i wcale to nie oznacza ze jest drogo dlatego polecam poczytać o takich różnych nasionkach i kaszach. Tio jak ktoś che to pytajcie o zdrowe żarcie służę uprzejmie :-P będę się cieszyć że ktoś też będzie zdrowszy ;-). Niektóre są ochydny ale niektóre są pycha i ma się święty spokój. 
Jem takie zdrowe rzeczy (niezdrowe też oczywiście pochlaniam :-D zwłaszcza kfc) i w miarę czuje się bardzo dobrze mam 33 latka wyglądam chyba na 25 a przed ciąża palilam i jak to budowlaniec mega stresujący tryb życia a jednak wyniki i zdrówko naprawdę jest na piątkę tfu tfu choć nieraz nie mogłam spać z nerwów a to budowa a to terminy a to costam costam można było zwariować. ....  Marzy mi się żebym została fryzjerka.  Zrobić kurs i otworzyć zakład mały cichy spokojny.  Martwię się ci będzie z powrotem do pracy i dzidzia.  Teraz ona jest najważniejsza a robota noo jakoś trzeba będzie pomyśleć. A wy już planujecie urlopy macierzyńskie i zwykle ich długość i potem jak to sobie ułożyć?

127

Kati fajnie piszesz hipopotamy hihi noo ja już nazywam się słoniem.
Mery zgadzam że z Tobą ja cały czas linczuje się jak przychodzą do mnie myśli że jestem mega wielka że już nawet na ramionach mam cellulit (naprawdę mam pewnie wodny ale jest ogromny)
Niby mam całą tą miłość do kuleczki najpiękniejsze uczucie na świecie ale nadal zostałam ta sama osoba sprzed ciąży tzn nie zapomniałam że ważne było dla mnie moje ciało a teraz ono tak szybko się zmieniło.  Stanik mam jak dwie czapki na głowę tylek niby został taki sam ale od pasa w górę aż do szyji to jakbym byłam wielkim balonikiem patrze patrze i wogole się poznać nie mogę. Raz rozmawiałam na stojąco w pracy i chciałam się złapać pod boki tak dłonie na wysokości wzięcia, normalnie zsuwaly nu się bo tam już nic takiego nie ma jeden wielki kłębek.  Wiem ze tak ma być to ciąża cudne uczucie wspaniały stan ale ja w głębi duszy wciąż zostałam tym samym człowiekiem  co sprzed ciąży i nie jest mi łatwo tak szybko zapomnieć i przestawić głowę. A Wy jak macie?  Naprawdę Mamy Polki od pierwszej chwili czy też trochę dziwnie?

128 Ostatnio edytowany przez Agni 35 (2015-11-07 08:53:13)

U lala ja to potrawie napisać hihi....
No to powodzenia kochane dzień dobry i miłego dzionka dla wszystkich.Będę zaglądać ale już nie napisze dużo :-D

Echh.... idę szukać do lodówki co bym zjadła bo od dwóch dni apetytu brak :-( i jem na sile.

129 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-11-07 12:53:16)

Agni dzięki za sygnaturkę,jest tu nas kilka majowych mam. Tzn ja pewnie urodzę pod koniec kwietnia no ale jak na razie jestem majowa.
Co do cc to pierwsze słyszę naprawdę że usypiają całkowicie. Wiesz ja dowiedziałam się godzinę przed ale dla lekarzy to chleb powszedni,takie decyzje zapadają często.
Tak jak pisałam i potem po mnie któraś dziewczyna potwierdziła,dostajesz zastrzyk w kręgosłup i znieczulona jesteś od pasa w dół. Widzeć jako tako aż wszystkiego co "tam"ci robią nie widzisz bo zakładają ci taki baldachim czy jak to nazwać.
A dlaczego ty wątpisz że ja urodziłam dziecko? Dobrze zrozumiałam?

Mery sorki jeśli naskoczyłam z tym marudzeniem ale ja po prostu tego strasznie nie lubię.
Ja opisywałam swoją ciążę,tak wiem że każda ma inaczej ale wydaje mi się żę takie użalanie się nad sobą jeszcze bardziej to wszstko potęguje.

130

Hehe Gorka spoko, az taka delikatna nie jestem i mam ppjecie tego, ze marudze wink i za naskok tego nie wzielam wink poprostu musze to sobie do glowy zakodowac, ze cialo juz jest szybciej zmeczone i juz az takiego gazu w pracy jak zawsze dawac nie moge wink bo chcialam dalej robic tyle co wczesniej, odpuszczajac tylko ludzi, ktorych trzeba dzwigac, a tak sie nie da niestety hehe

Posty [ 66 do 130 z 4,458 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024