Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Strony Poprzednia 1 93 94 95 96 97 134 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6,111 do 6,175 z 8,665 ]

6,111

Odp: Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Little.owl, to mamy podobnie, bo też tak pomyślałam: jak tam wy? :-) To takie pozytywne uzależnienie.

W ogóle przeglądając ten temat trafiłam na motywujaca grafikę http://i59.tinypic.com/34hgcih.jpg

Mel, zmień perspektywę, proszę. Jego już nie ma. Zostałaś Ty sama. Sama dla siebie, czy to nie piękne? Już nie musisz dbać o zadowolenie Pana i władcy. Możesz odkryć co lubisz a czego nie. Robić to, czego potrzebujesz. Co Ci szkodzi dziś po pracy usiąść sobie na balkonie z miseczka owoców, włączyć relaksującą muzykę i po prostu pomyśleć co możesz zrobić dla innych i dla siebie? Po co masz myśleć o kimś, kto nie myśli o Tobie? Po co zawracać sobie głowę kimś, kto tak szybko Cię zastąpił? To dupek, nie mężczyzna. Będą chwilę lepsze i gorsze, ale idź do przodu zamiast głębiej się zakopywac w dołek. Myślami jestem z Tobą :-)

Zobacz podobne tematy :

6,112

Grafika idealnie trafia w punkt! Tak jest...

Wiem, ze ogolnie jestem pozytywna i tak dalej, ale czasem prowadze walke wewnetrzna w pewnej kwestii. I dzis znow jest ten dzien...
Nie wiem, co robic. Chodzi o to, ze czasem taka straszna tesknota za Polska mnie nachodzi. W UK mi dobrze, ale czegos ciagle mi tu brakuje. Sama nie wiem, czego. Ale nie do konca czuje sie tutaj w pelni szczesliwa. Poza tym duzo rozczarowan mnie tutaj spotkalo, w tym najwieksze i najbolesniejsze.
Mel, tez tak masz czasami?
Mam pytanie do was kochani. Nie chce, zeby to glupio zabrzmialo, ale jak wam sie zyje w Polsce? Dajecie rade? Bo ja sie jakos nie widze... w polskiej rzeczywistosci a z drugiej cos mnie tam ciagnie, a sama nie wiem co sad

6,113

Witajcie Miłe Panie. Jak mija przedpołudnie? W ktorej częsci sinusoidy dzisiaj jestescie? Milego dnia i Walczymy dalej smile

6,114

Girl lekko nie jest smile ale ja nie nadaje się do emigracji smile nawet na dłuższym pobycie wakacyjnym tęsknie za domem smile
No właśnie we wtorek wylatuje na urlop i bede się smażyć na słońcu smile
Mam wielu znajomych którzy mieszkają za granicą jedni sobie chwalą inni nie. Trzeba dużo pracować żeby na wszystko starczało w PL ale ja nie narzekam.
Jakoś teraz mam w sobie taki niepokój hmm nie wiem skąd ale mam nadzieje,że zaraz minie smile chyba nie da się jeszcze przeżyć całego dnia na tendencji wzrostowej smile
Autre wykres świetny big_smile
Myślicie,że kłody pod nogi to nasze etapy obecnie ?
Ja jestem na etapie robienia tego na co mam ochotę,niczego sobie nie odmawiam bo to nie czas na wyrzeczenia,ma mi być dobrze i tyle smile

6,115

Helo ale duzo piszecie od rana masakra jakaas ja jiz w pracy prawie caly dzien.

Zakochana nie pisz do niego bo to nic nie dda wiem to na swoim przyklaadzie ze on czytal.co chcial by potem obrocic to przeciwko mnie

Mel wiem wiem co czujesz i tez siwe tego boje ale trzeba najpierw zaakceptowac ten strach niestety bo ww nim jest klucz.

6,116

Girl
jak ja dobrze cię rozumiem sad
Nie czuję się szczęśliwa w UK, zwłaszcza teraz po rozstaniu.  Tęsknię za rodzina, znajomymi, za normalnym życiem w Polsce.
Czuję że umieram tu każdego dnia po trochu, co z tego że jest praca i pieniądze jeśli brakuje prawdziwych bliskich więzi z ludźmi.
Nie mam tu nikogo bliskiego, znajomi owszem są ale to nie do końca to.
Ex był najbliższą mi osoba. Teraz jestem sama.
Do tego dochodzi fakt że musiałam wyprowadzić się że wspólnego mieszkania i mieszkam teraz z obcymi ludźmi.
Ogrom zmian mnie przytloczył chyba sad
Biję się z myślami czy nie wrócić do Pl.

6,117

Grafika idealna. Ja jestem dziś na dnie.

6,118

Girl, jak mi się żyje? Powiem tak: przeciętnie. Domyślam się, że mogłoby być gorzej. Przed emigracją wstrzymuje mnie lęk przed zmianą i brak wiary w to, że jestem stanie poradzić tam sobie zupełnie sama.

Camaro,pytasz o sinusoidę. Trudno powiedzieć. Wiem, że jest stabilnie, aktualnie rozkminiam teorię Elle88 z tego wątku o wpływie innych ludzi na ukochaną osobę, gdy ta zaczyna się zachowywać w stosunku do nas zupełnie inaczej, ale nikogo nie będę oskarżać. Póki co, bardziej skupiam się na sobie i tym, czy ten związek zaspokaja moje potrzeby. Czuję, że piszę egoistycznie, nie lubię tak, ale póki co to tylko myślenie, nie działanie.

To teraz ja zarzucę pytaniem: co dziś zrobiliście dla siebie?

I że tak prywatnie napiszę: nie chce ktoś z was iść na koncert Górniak w Warszawie w końcu października? Kupiłam bilety w ramach dogadzania swojej, a że wyszło jak wyszło... Dobre miejsca, 10 rząd od sceny.

6,119

Dziekuje za odpowiedzi!

Mel, kochana sciskam mocno! Wiem, co czujesz. Musze przyznac, ze kiedy moj ex mnie rzucil, uznalam, ze nie dam rady wiecej tu, w UK, zyc. Wrocilam do Polski na 4 miesiace. Po prostu potrzebowalam resetu, za duzo sie stalo, za duzo sie nazbieralo. Ale wiedzialam, ze to tylko dlugie wakacje, ze wracam do UK do przyjaciolki. Tylko, ze przez te 4 miesiace znowu zakosztowalam tego, czego tak brakuje mi tu... domu, rodziny, przyjaciol, ktorych tam zostawilam, ukochanej wsi u mojej babci, gdzie spedzilam najlepsze chwile w zyciu, beztroskie dziecinstwo.
Co robic? Strasznie sie znowu bije z myslami, ale to przez klopoty w pracy. Pracuje za minium a szefowa jest tak bardzo niemila. Zastanawiam sie zwyczajnie, czy warto...
Ale boje sie powrotu do Polski. Bez pracy umre hmm

Autre wplyw innych? Tak jex ex obecna mojego ex miala wplyw na niego i to na odleglosc, ze zerwal ze mna. To ma sens.
Co ja dzis zrobilam dla siebie... nalozylam maske na wlosy ;p

6,120

Ja jeszcze nic bo ciaggle w pracy ddzis ddo wieeczora od rana buuuu sad

Mel pamietaj masz zawsze wwybor

6,121

Pewnie, że ma sens. Też rozkminiam pod kątem własnego związku. A z drugiej strony myślę sobie tak: skoro ktoś kogoś przekabacił, by myślał tak a nie inaczej na temat związku czy konkretnej osoby, to gdzie w związku było poznanie siebie, pewność co do drugiej osoby, zaufanie? A przede wszystkim czy stabilną jest osoba, którą można tak przekabacić? Czy można z nią budować przyszłość, skoro wierzy jakiejś niuni, która Cię dobrze nie zna? Nie wydaje mi się. Dla mnie związek to partnerstwo. Razem jako team przeciw złym rzeczom w życiu i razem w tym, co dobre. Jeśli ktoś mnie nie poznał na tyle, że da sobie wmówić takie głupoty na mój temat, to serio, niech spada w podskokach. Bo wiecie co będzie za chwilę? Napędzana niechęć, ograniczanie kontaktu i emocjonalny chłód w związku. Kłótnie a w efekcie albo stopniowe wyniszczanie relacji i brak jaj do zerwania związku, albo nowa kobieta.

Podsumowując, dobrze, że z tego wyszlaś. Niech oni tam się kiszą we własnym sosie. Ty już jesteś poza tym bagnem.

6,122

Czasem ludzie sie zachlystuja nowa osoba i zostawiaja partnerow wieloletnich a czasem na odwrot, nie podejmuja walki i ryzyka tylko wracaja na stare smieci. Niby nie ma w tym nic zlego ale tylko jesli tej drugiej osoby sie nie rani.

6,123

Girl,
ja staram się nie myśleć że był by problem ze znalezieniem pracy w Polsce. Na początku pewnie braloby się co dają ale z czasem wyszlabym na tym dobrze.
Mi też brakuje naszej swojskosci i normalności, tu jednak nie jesteśmy u siebie i nigdy nie będziemy. Dopóki były plany z ex nie myślałam o powrocie a teraz czuję że to może być ten moment przełomowy. Daję sobie czas, parę miesięcy czy poukladam się emocjonalnie w środku. Jeśli będzie gorzej wrócę.

Autre,
gdyby wpływ innych ludzi na partnera/kę był istotny to pewnie dziś bylibyśmy razem...  jego rodzina i znajomi bardzo mnie lubili i cały czas próbowali mu przetlumaczyc że popełnia błąd zrywajac.
No ale pewnie przewazyl wpływ tej nowej sad

6,124

Mel ja Ci ciagle powtarzam, on za to kiedys beknie. Ale wtedy Ty bedziesz ponad to! Prawda?
U mnie tez byl przelom wtedy pol roku temu, ale nie chcialam zostawic przyjaciolki samej w uk wiec wrocilam do niej. Wlasciwie mozna powiedziec, ze probuje drugi raz juz uzlozyc sobie zycie w Anglii, za pierwszym nie wyszlo, skoro wrocilam. Teraz... nie wiem, z jednej nie chcialam sie poddac, z drugiej nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki...
Mel gdybys chciala pogadac o emigracji doglebniej, to sie odezwij do mnie na meila smile
Zycze wam dobrego dnia, odezwe sie po pracy smile

6,125

Dziewczynki i chłopaki trzymac sie tutaj i tyle koniec kropka exy niech beda exami niech sie zajmuja soba a my soba stracili bo chcieli no ich wybór , my zasługujemy na o wiel wiele wiecej a czasem złe robi sie w cudowne smile))

6,126

Co zrobiłam dla siebie,więc zjadłam dwie drożdżówki z łakomstwa rano a teraz loda big_smile
Przytyłam od rozstania dwa kg big_smile musze się opanować wink
Ciśnienie spada i czuje sie sennie tak leniwie..
Autre kiedy koncert Divy? To nie moje klimaty ale gdyby mi pasowało to czemu nie? Chyba,że cena biletu mnie zabije to nie smile
Mam już jeden koncert w październiku oby się nie zbiegły.

6,127

Autre, mam ten szacunek, a to, że napisałam wpłynęło właściwie z rozmowy z jego mamą. No i głupio się przyznać, ale przez chwile pomyślałam, że przyzna się do błędu. W ciągu tego całego czasu nie odzywałam się do niego nigdy pierwsza. Jak pisał to starałam się odpisywać zdawkowo. Od dwóch tygodni mieliśmy kontakt tylko wtedy kiedy przyniósł mi pieniądze, nie chciałam z nim gadać. Po prostu porozmawiałam z ludźmi i pomyślałam "kurde, może powinnam spróbować jeszcze raz". No i przejechałam się na tym. Więcej już tego nie zrobie, wychodzi na to, że to ten typ co z gówniarza nie wyrasta.
Z tego co wiem wynik meczu to 6:0 ;p coś tak podsłuchałam.
I jak teraz? Rozkręciłaś się już  wystarczająco ? big_smile
Co do grafiki to chyba jestem na etapie kłód pod nogi ;p
Mogłabyś przybliżyć teorię Elle88? Albo podać numer strony na której się znajduje, abym mogła poczytać? Zainteresowałaś mnie, a jednak całego wątku nie przerabiałam smile A z egoizmem myślę, że Twoja osoba ma niewiele wspólnego smile
Najgorsze jest właśnie jak w związek wpierdzielają się osoby trzecie, które totalnie nie znają, a tylko oceniają. Jak się takie wpuści to mogą wszystko zepsuć, całkowicie się z Tobą zgadzam.

Camaro, Tobie też miłego dnia smile Moje samopoczucie się waha haha big_smile I jak u Ciebie? smile

Mel, pewnie, że jest wiele sprzecznych emocji, jak ich nie mieć? Byłam do niego bardzo mocno przywiązana, dopiero ucze się żyć sama, bo ostatnie lata żyłam dla niego. Naprawdę się staram nie robić głupot, ale czasami są niestety nieuniknione.
Skąd ja znam tą samotność? Skąd znam te wszystkie uczucia o których mówisz? Podejrzewam, że ten mój też pewnie z kimś kręci, jak mogłoby być inaczej? No, ale kochana, musimy odróżnić uczucia związane z końcem związku, które trzeba przetrawić, a uczucia nawiązujące do naszej samooceny. Znajdziesz sobie kogoś wartościowego, bardziej wartościowego, niż jakiś dupek... Takiego, który będzie Cie szanował i nosił na rękach! Każdemu z Was życzę takiego partnera. Ile jest historii o zranionych uczuciach, sercu? Od groma po prostu! I wiesz co? Każdy znajduje sobie tą drugą połówkę, a dzięki doświadczeniu, które nabyli to sąw stanie wybrać prawidłowo. Czas jest tutaj konieczny, ale trzeba wierzyć, że wszystko się poukłada, w odpowiednim momencie życia smile
Co do wyjazdu do Polski to zastanów się dobrze. Może to być strzał w dziesiątke, ale też niekoniecznie. Przeanalizuj plusy i minusy. Jak masz się tam męczyć to z jednej strony lepiej jest wrócić, a z drugiej to może Ci obcy ludzie z biegiem czasu przestaną być obcy? Poczekaj jeszcze, sama bedziesz wiedziała co dla Ciebie najlepsze.

Little, moją pierwszą myślą też byliście Wy wszyscy, dlatego postanowiłam rozpocząć ten dzień od wpisu na wątku smile Powoli i w swoim tempie sytuacja się klaruje u każdego z nas smile Będziemy jeszcze wspominać to jak było nam ciężko, ale to będą już tylko wspomnienia smile
No to już Ci życzę udanego urlopu i abyś wróciła z niego z jeszcze lepszym nastawieniem smile A gdzie ten urlopik?
Najważniejsze, aby więcej z dnia kojarzyć uśmiechu, niż smutku. Poza tym warto uśmiechać się do ludzi. Może jak będziesz tego potrzebować ktoś się właśnie do Ciebie uśmiechnie i Twoje samopoczucie wzrośnie? big_smile A może mimo tego, że masz zły dzień to Ty go komuś poprawisz? Uśmiech jest zaraźliwy, a dołki są normalne. Najważniejsze myślę jest, by cieszyć się z małych rzeczy.

Girl, i o tym nie zapomne! Jeszcze troche, zobacze moją córeczkę i będe walczyć z całych sił. Jeszcze troche i je odzyskam, zaczne dochodzić do siebie fizycznie i wtedy nastąpi totalny przełom! Jestem tego pewna! Jeszcze będzie cudownie big_smile
Najgorsze są takie wredne małpiszony, które mieszają. Nie ważne czy w szkole, czy w pracy, czy to koleżanka, szefowa czy nauczycielka... Wiem dobrze, w szkole jest taka wredna menda, nauczycielka... Tylko by gnębiła... Ech... Co zrobisz, życzę, aby się od Ciebie odczepiła smile Albo może poszukaj nowej pracy tam? Może tobędzie najlepsza opcja?
Nie wiem jak się żyje w innym kraju, ale powiem Ci szczerze, że mi tu całkiem dobrze. Zarobki nie są może jakieś ogromne, o dobrą prace ciężko, na polityków patrzeć nie można... Ale czuje, że tu moje miejsce. Ja nie z tych których ciągnie poza kraj smile

Dorotko, właśnie strasznie dużo piszecie, jestem po szkole i staram się nadrobić i nie pominąć nikogo! big_smile On właśnie robi identycznie to samo. Każdego smsa odbierze sobie tak jak mu się podoba, nie ważne co miałam na myśli. Wiem, że to bez sensu... Miałam chwilowy przebłysk, że jednak może...
Myśle, że ten strach jest całkowicie normalny. Zmiana życia, nowe życie... To co nowe zawsze wywołuje strach smile Niedługo się przyzwyczaimy wszyscy i perspektywa samotności będzie lepsza, niż perspektywa uzależniania swojego życia od drugiej osoby smile

A ja jeszcze dzisiaj dla siebie nic nie zrobiłam, ale chyba tak jak Little zaraz pójdę coś dobrego zjeść big_smile później się biore za lekcje, więc nie poleniuchuję. Ech... Taszkoła. Dobrze, że to już ostatni rok smile
I pytanie ode mnie. Dziewczyny mieszkające za granica jak szybko nauczyłyście się języka? Czy dopiero jak wyjechałyście czy wcześniej? Miałyście z nim kiedyś problem? Dla mnie języki są ogromną słabością, a jak u całej reszty? Pochwalcie się ;p tak z ciekawości.

To chyba już wszystko! haha big_smile Chyba nadrobiłam ;p

6,128

Sorry, to nie październik, tylko listopad, pomyliło mi się :-) A cena? Obczaj na stronie i powiedz czy Ci pasuje, ewentualnie ile niżej :-)

A, no i może jakoś byśmy się na kawę wszyscy umówili i pogadali o naszym wspaniałym życiu bez eks?

Jak pomyślę, że dziś już czwartek, to mi się wcale nie chce wracać...

A co do wdzięczności. 1) Za to, że dłużej u nas trwa stan dobrego samopoczucia niż złego. 2) Za zdrowie mojego taty, który jest dla mnie najważniejszą osobą. 3) Za spontaniczny uśmiech.

6,129

Dziś muszę się wysilać na wdzięczność bo mam niestety pod górkę cały dzionek...
1. Dziękuję za wspaniałych rodziców którzy dają radę słuchać moich smętow przez tel smile
2. Dziękuję za bratnie dusze na tym forum które sprawiają że jakoś lżej nieść swój ciężar smile
3. Dziękuję że jestem zdrowa i od bardzo dawna nic mi nie dolega smile

Zakochana,
ja znałam trochę angielski jeszcze z liceum ale to były raczej podstawy, więcej rozumiałam czytając niż z rozmów. Na początku przytłoczył mnie akcent wyspiarzy i tempo z jakim mówili. Jakiś rok zajęło mi swobodne zrozumienie co się do mnie mówi smile
Dziś muszę to przyznać z pełną świadomością - po prawie 9ciu latach pracy z Anglikami mówię swobodnie, pisze i czytam również. Zastanawiałam się właśnie żeby zrobić tu certyfikaty które w Pl pozwoliłyby mi na pracę tłumacza na przykład....  zawsze to jakis start w ojczyznie.
Ja w ogóle bardzo lubię ten jezyk tylko nie pasuje mi kraj i ludzie jako tacy smile

Co ja zrobiłam dziś dla siebie?
Jeszcze nic ale jak wrócę z pracy wciągnę całe pudełko czekoladek After Eight big_smile

6,130

No to jeszcze sporo czasu do koncertu smile
Ja na wakacje do Spain lecę smile
Kochani dogadzajcie sobie!
Wdzięczna jestem za Was to niezmiennie smile
Za to słonko mimo,że ciagle pracuje smile
Za fajna ekipę w pracy smile
Co do spotkania to ja jestem za! Tylko wszystkim musi pasować smile

6,131

Mel, ile bym dała, żeby posiąść teraz chociaż troche Twojej wiedzy i przejść przez ten mój angielski w tym roku bez problemów big_smile No znajomość języka otwiera przed Tob wielkie wrota big_smile

Little, Hiszpania fajna sprawa, ja uwielbiam tamte klimaty big_smile Byłam raz big_smile

6,132

Zakochana,
myślę że nauka jakiegokolwiek języka przychodzi łatwiej jeśli się go lubi. Ja od zawsze interesowalam się angielską kulturą, muzyką  jakby gdzieś podświadomie czując ze kiedyś tam trafię smile
Za to noga kompletna ze mnie w niemieckim choć bardzo bym chciała kiedyś dobrze go umieć.

Widzę dziewczyny że Hiszpania popularna ostatnio - Little.owl, Girl i ja urlopujemy prawie w tym samym czasie i miejscu big_smile

Tak sobie myślę jeszcze.... Jak już przyjdzie ten czas że rany się zagoją i trzeba będzie rozejrzeć się za kimś sensownym (;)) to czy ja w ogóle będę potrafiła flirtować z facetami? Boję się że zapomniałam już jak to się robi.
Czuję się teraz jak taka stara ciotka-klotka dobra rada big_smile
Choć niczego mi nie brakuje a nawet ex stwierdził (być może na pocieszenie mnie) że z moją figurą i wyglądem to się kolejkami powinni ustawiać big_smile
Narazie to ja się snuję po ulicach ze spuszczoną głową i wzrokiem wbitym w ziemię.

6,133

Mel zapewniam,że bedziesz big_smile
Ja gadam z kolega,zawsze mu sie podobałam ale nie byłam wolna teraz gadamy godzinami o wszystkim. On ma nieudane małżeństwo na koncie i tez dochodzi do siebie. Jednak czasem widze przemycamy coś dwuznacznego big_smile
Wiec dasz rade!
Chyba pójdziemy na specem w sobote.
Dla jasności on wie jaka jest moja sytuacja.

6,134

Little.owl,
nie próżnujesz big_smile   no i dobrze, tak trzymaj!

6,135

Mel to tylko kolega! Ale miło jak sobie gadamy,żartujemy big_smile
Adoracja wpływa korzystnie na nasze samopoczucie smile spacer,kawa to zwykle wyjście z domu. Normalnie się tłumacze (
wink big_smile

6,136

Doris, święta prawda z Twoimi słowami. Tylko nas już to wtedy nie będzie obchodziło, że żałują.

Zakochana, widziałam ten post od 130 strony w górę. Lektura wyjdzie Ci na plus, więc utrudnię Ci życie i dokładnie nie powiem ;-) Ale serio, to dla Twojego dobra :-*

Mel, pewnie, że będziesz potrafiła :-) Żadnemu nie przepuścisz,  tak się wciagniesz w te flirty :-D A poważnie, to nijak z jazdą na rowerze, zawsze pamiętasz.
I głowę mi do góry dawać, wiesz jakie ładne niebo jest? :-) Dumna bądź z tego, jaką jesteś wyjątkowa i cenna dla świata

6,137

uffffffffffffffffffffff dotarłam po 12 h pracy z piwkiem i paczka czipsów musiałam nadrobić hyhyhy
Zakochana ciesze sie ze tyle pozytywności w Tobie juz, jestes bardzo dzielna nawet nie wiesz jak bardzo tylko jak to wszyscy wiemy będą te gorsze dni , mi pare razy głąb wpadal do głowy ale bardzo szybko uciekałam takbardzo że zadyszka murowana , niestety powrót do domu wiąże sie z samotnościa no tak hmmm kot miauczący pod drzwiami big_smile

wiecie tak mysle jak przetrwałam zwiazek 7 letni i rozstanie po nim tylko moze byl mniej toksyczny to ten tez jakos mmoze  dotrwam no tak jak było wczesniej napisanie współuzależnienie jest silne a cciezej wyjsc eghhhh

6,138

A ja tak sobie myślę teraz jak to cudownie, że z nami jest coraz lepiej, coraz mniej tych dołków. I więcej czasu jednak poświęcamy sobie lub dziedzinom życia związanym z naszym życiem a nie zamartwianiu się i myśleniu o eks :-) Zdecydowanie idziemy do przodu.

A siedząc na plaży wcześniej zastanawiałam się co jest iluzją a co prawdą, gdy się patrzy na inne pary. Co ludzie chcą,  abyśmy zobaczyli lub czego nie zobaczyli? Ile osób nazywa czułe partnera, smaruje mu plecki, żeby się misio nie spalił a w zaciszu domu ponizanie, ironia, wyzwiska? I jak mało jest par, między którymi widać autentyczne uczucie. Smutne to.

6,139

Doris no to zasłużone to piwko smile
Pamiętaj,żeby nie popełniać tych samych błędów,wyciągać wnioski i bedzie dobrze smile

6,140

little kochana moja jasne mowilam ze tego nie zrobie a tak bardzo chcialam zyc iluzja ze mnie kocha i jetem tak samo wazna i ze zasłuże jak piesek na nagrode amoze kostke do obgryzienia big_smile

6,141

Hahaha to jeszcze ładnie poprośmy o nagrodę big_smile z jezyczkami czekamy aż exy rzucą ochłapy smile
O nie nie!! Nie z nami takie numery! Bo w naszej grupie siła i niech spadają! Oni niech nie merdają ogonkami lepiej wink

6,142

ochłapy to duży rarytas megaaa dla nas od nichto za dużoka i tak obstawiam że mam zastepczynie juz hhhhyhhhh

6,143

Hej hej smile
Jak u was? Widze, ze nie jest zle, widze pozytywne nastawienie. Cieszy mnie to! smile
U mnie tez lepiej. W pracy bylo ok. Szefowa mila. Chyba ma rozdwojenie jazni...

Jesli chodzi o moj angielski, zawsze mialam smykalke. Zaczelam nauke w wieku 7 lat. Mama mnie zapisala na prywatne lekcje. Z matury ustnej mialam celujacy.
Nie jestem moze native speakerem ale plynnie mowie po angielsku, pisac tez umiem. Jestem zadowolona choc mogloby byc lepiej tongue

6,144

haha u mnie już zdecydowanie lepiej dziewczyny big_smile Szybkosię podniosłam, widze, że jestem na dobrej drodze i wy wszystkie również big_smile Jesteśmy chyba na podobnych etapach.

Mel, girl, a może ja wam zadania z angielskiego będe podsyłać co? hahaha skoro wam tak dobrze idzie haha big_smile

Nie ma to jak dobre poczucie humoru wieczorem smile coś pięknego smile

6,145

Rybki a ja uciekam padam po 12h , ciesze sie ze coraz lepiej u Was brawo Wy big_smile sciskam was mocno , dobrej nocy :*

6,146

Girl,
Wysłałam ci emajla big_smile

Zakochana,
nie krępuj się,  ślij smile

Humor mi dopisuje jak zwykle bo wieczór. Oraz dlatego że właśnie flirtuję z pewnym panem online wink 
Chyba znowu prawo przyciągania zadziałało,  dziewczyny mówię wam, aż się boję pomyśleć... big_smile

6,147

Dorotko miłych snów i spokojnej nocy ;*

Mel, no co Ty! Żartowałam ;D jakchce sie czegoś nauczyć to choćbym miała pół dnia siedzieć to zrobie to sama smile

Też bym poflirtowała lecz zainteresowanych brak sad

6,148

Zakochana, jak dobrze widziec Cie w takim nastroju! smile
Mel, juz lece na emajla big_smile
I mysl jak najwiecej, przyciagaj jak najwiecej dobrego!!!
Dorotka, kolorowych ;*

6,149

Też się ciesze z niego, taki pocieszny jest ten mój humorek big_smile I Wam widze też całkiem dopisuje, a to pociesza jeszcze bardziej smile

6,150

Doris kolorowych!
Zakochana ciesze się,że uśmiech na Twojej buźce smile
Mel brawo! Flirtuj a co!
Girl Twoja kolej wink
Camaro gdzie się podziewasz? wink

6,151 Ostatnio edytowany przez camaro81 (2016-09-15 22:59:19)

little.owl napisał/a:

Doris kolorowych!
Zakochana ciesze się,że uśmiech na Twojej buźce smile
Mel brawo! Flirtuj a co!
Girl Twoja kolej wink
Camaro gdzie się podziewasz? wink

Caly czas na posterunku smile Na rowerze smigalem i lapalem endorfiny smile Musze jak najszybciej odzyskac energie. W przyszlym tyg pierwsza randka po rozstaniu, takze zobaczymy w.jakiej jestem formie smile)
Buziaki dla Was wszystkich

6,152

No zaje*iście! Super!
A tutaj coś wam wklejam na poprawę humoru mnie zawsze rozbawia smile

https://youtu.be/3TNTooTb6tc

6,153

Wiecie co?
Ja was podziwiam, ze wy tak stosunkowo szybko po rozstaniu umawiacie sie na randki, wow. Oczywiscie popieram! Bo ja akurat nie potrafilam/nie chcialam/nie moglam/nie czulam potrzeby.

6,154

Girl_full_of_dreams napisał/a:

Wiecie co?
Ja was podziwiam, ze wy tak stosunkowo szybko po rozstaniu umawiacie sie na randki, wow. Oczywiscie popieram! Bo ja akurat nie potrafilam/nie chcialam/nie moglam/nie czulam potrzeby.

Girl ja tez nie czuje potrzeby, ale nie mam zamiaru czekac na ta potrzebe miesiac, pol roku, rok. Nawet jesli mialoby to byc tylko wypicie kawy i mila rozmowa. To zawsze pozytywnie wplywa na samopoczucie i podnosi samoocene. Tak uwazam.

6,155

Camaro, masz absolutna racje smile
Tylko, ze ja bylam jakos tak bardzo zrazona, ze musieliby mnie wolami ciagnac chocby na glupia kawe... ale ten etap juz za mna.
A Ty bardzo dobrze robisz!

6,156

Wszystko zalezy od nas samych to kwestia indywidualna. Kawa czy spacer to miła forma oderwania się od mysli o ex.
Poza tym umówmy sie adoracja wpływa korzystnie na nas smile
Ja nie mowie o jakies bliższej relacji bo o tym u mnie nie ma mowy. Chodzi o miłe spędzenie czasu.
Girl na Ciebie tez już czas wink do roboty big_smile

6,157

Heej kochane chyba jestem pierwsza hehhe
Camaro gratuluje , dziewczyny mężczyzną szybciej spotkania z innymi przychodza, Ale tez szybciej kolejny raz wpadaja jak śliwka w kompot, nie mowie ze u Camaro tak bedzie , ale uwazam ze ten czas naa wejscie w cos nowego musi miec swoj czas nie maa co a szczególnie jesli bylo to toksyczne to juz wcale ale to moja taka skromna opinia , oczywiscie kazdy ma.swoje tempo i podejscie ja zdecydowanie nie chce teraz i nie mam ochoty bo nie  czuje gotowosci i brak mi sil na to. Ja dopiero ucze sie kochania siebie i swojej wartosci ktora jest zbyt mala a bez tego nie mam co startować, zreszta nawet nie wiem czy mi sie nadarzy ktos : p

Milego dzionka dla was smile)

6,158

Girl, ja Ci powiem, że nie jesteś sama. Mnie wręcz odrzuca od flirtu a co dopiero coś więcej. Nie powiem,że nikt się nie kręci, nie próbuje, ale wtedy szybko ucinam rozmowę. Tak, to dobre dla ego i poprawia nastrój, ale czuję, że mimo wszystko wykorzystałabym czyjąś energię włożoną w udoskonalenie naszej relacji a nie odwzajemniłabym się tym samym. Najprościej mówiąc, czuję się wtedy tak, jak gdyby ktoś mi dawał pyszne jabłko a ja czestowałabym tylko ćwiartką tego jabłka. Może przyjdzie czas, że mi to minie, ale póki co,na mnie jeszcze za wcześnie.

Jak się dziś czujecie? :-)

6,159

O, Doris, nie zauważyłam Twojej odpowiedzi :-*
Drużyna pierścienia nam się podzieliła na randkujących/flirtujących i nie ;-)
Ciekawa jestem wieści odnośnie postępu z obu stron.

6,160

Witajcie!
U mnie poranny dołek sad
To jest tak,że mając dobry humor pozwalasz sobie na odrobine "przyjemności" ale ja przychodzi dolina to wiesz,że nie ma szans na nic prócz kawy.
Ja mam świadomość,że nie jestem gotowa i nawet nie czuje potrzeby wpuszczania kogoś do mojego "środka" bo tu bałagan jest straszny a ja ciagle ociagam się ze sprzątaniem.
Ps. Dziś póki co nie mam ochoty nawet na rozmowę bo może mnie drażnić..
Dziękuje,że jesteście.

6,161

Dorotka, dobrze napisane, kochac siebie przede wszystkim smile
Autre, o to to... taki odrzut zupelny od innych osob. I wlasnie, flirty i randki, to podnosi samoocene, ale nie chcialabym przy tym kogos zranic, roznie bywa. Moj ex tez sobie 'tylko' ego podnosil.

Pora na mnie mowicie? Ale ja juz flirtowalam, pisalam z kilkoma facetami niedawno wink ale przestali sie jakos odzywac, a ja plakac nie bede. Niektorzy byli bardzo irytujacy, jeden po dwoch minutach rozmowy w sieci chcial sie ze mna spotkac, a to mi juz nie pasowalo. Az taka szybka, to ja nie jestem.
Little :* to normalne, ze sa dolki. To wszystko wraca jak bumerang, znam to... ale badz dzielna! Nie poddawaj sie, ok? Walcz! Jestem pewna, ze wygrasz smile

6,162

Little,
kochana przykro że kiepsko się dziś czujesz sad  to ta sinusoida uczuc znów daje znać o sobie.
Czasem może lepiej zostać chwilę samemu z wlasnymi myślami, zajrzeć w głąb siebie, podumać....
Trzymaj się dziś ciepło, jesteśmy tu jakby co.

Fllirtujacy Pan On-line,że tak go nazwę pojawił się wczoraj niespodziewanie i tak samo został splawiony smile
Nie uskuteczniam żadnych randek obecnie bo to jeszcze nie ten czas.
Ja zawsze miałam problem z facetami odnośnie własnego wyglądu. Wydawało mi się że przyciagam ich głównie fizyczną atrakcyjnościa - jakoś żaden nie chciał zajrzeć głębiej i pokochać za wnętrze. Mój ex też mam wrażenie że tylko mnie "lubil". Za dużo cech chciał we mnie zmieniać a nie na tym związek polega.
Jeżeli myślę teraz o partnerze na przyszłość to wolałabym zaprzyjaźnić się najpierw a potem poczekać na miłość. Wydaje mi się że było by to trwalsze niż motylki, Wow i cała reszta.
Nie wiem, chyba nie chcę się nikomu narazie podobać smile

A tak w ogóle to Dzień Dobry wszystkim zranionym, porzuconym i porzucajacym, randkowiczom i malkontentom i flirtującym.
Przepraszam jeśli kogoś nie wymienilam ; )

6,163

Mel, ale na pewno sie podobasz, na to wplywu nie masz. I wiesz, ze czasem tez mysle, ze faceci patrza na mnie przez pryzmat mojej urody? To troche smutne. Mialam kiedys takiego chlopaka. Postanowilam dac mu szanse, bo strasznie za mna lazil. Moze i na poczatku sie staral, ale potem szybko osiadl na laurach. Dzis juz wiem, ze bylam dla niego tylko zdobycza, wyzwaniem, a jak przyszlo do takiego powiedzmy powazniejszego zycia, to mu sie nagle odechcialo. Wiec zerwalam z nim. Coz, a moj ostatni ex tez sie mna zachwycal byl taki dumny, ze ma taka jak on to twierdzil piekna dziewczyne. Taaaaa...
Na tych wszystkich tinderach, badoo etc faceci sie slinia, patrza tylko na wyglad, dlatego usunelam to.

6,164

No właśnie ja chyba obawialabym się założyć konto na takim portalu. Chyba że bez zdjęcia wink

Ex przy rozstaniu na pocieszenie powiedział "jesteś piękna, mądra, młoda na pewno szybko kogoś znajdziesz" . Ale ja nie chce "kogos"!!! Chciałam jego.... sad

6,165

Tez mi pocieszenie... myslal, ze wymaze tym swoje winy?
Moj ex powiedzial za to do naszego wspolnego kolegi, ze jestem duza dziewczynka i sobie poradze. On nawet nie mial pojecia, jak cierpialam.

Przemawia przez nas skromnosc z tymi portalami tongue ale grunt to akceptowac siebie i znac swoja wartosc wink

6,166

Kobiety, ale wiecie, że oni przez takie gadki usprawiedliwiają siebie, prawda? To jest ten moment, gdy do głosu dochodzi sumienie i za wszelką cenę trzeba je zagluszyc.

Wątpliwości? Proszę bardzo, możecie sobie powtarzać może i banał, który ja sobie dziś powtarzam, ale to jednak prawda: kto kocha naprawdę, to nie rani, bo chce dla Ciebie dobrze, dba o Ciebie. A tu proszę, zdrady, milczenie, kłótnie, rozstania, pretensje - to serio ma być miłość? Za czym wy tak tesknicie,  Dzióbki? :-) Głową do góry, cycki postawić i do przodu. Zasługujesz na oryginał, masz prawo wymagać a nie na podróbki. W końcu chodzi o Twoje szczęście.

Tym, którzy się łamią, wysyłam ciepłe myśli. Wierzę w nas wszystkich :-) Tym, którzy mają dziś górkę, mówię: super i oby tak dalej :-*
Lecę na plażę, bo dziś ostatni dzień szaleństw, jutro do domu...

6,167 Ostatnio edytowany przez Girl_full_of_dreams (2016-09-16 11:48:54)

Autre, chlone twoje slowa, jak gabka smile
Absolutnie nie mam dolka, zupelnie bez emocji juz to pisze. Chce po prostu podzielic z wami moja historia. Moj ex jest przykladem na to, jakim czlowiekiem nigdy ja sama nie bede i z jakim nigdy wiecej juz nie chce miec do czynienia, czy to bedzie on sam, cxy ktos inny, podobny. Wy na pewno tez byscie nie chcieli na takiego trafic. Jakos watpie, ze moj ex w ogole posiada sumienie, to tak na marginesie a swoja drogaa, on byl bardzo religijny. Bardzo wierzacy. Koszmarna zmylka, tyle wam powiem, bo jak widac potraktowal mnie bezdusznie i bezwzglednie. Kompletna obluda. Obnosic sie ze swoja wiara i tak zranic. Przeciez to sie kupy nie trzyma. I znow mysle dzis, ze on byl okrutnie falszywy, a ja to kupilam. Ale kto by nie kupil, jesli on niemal nosil mnie na rekach...

W nosie go mam! Cale szczescie, ze tak zaklamanej osoby nie ma juz w moim zyciu! smile
Sciskam mocno was!

6,168

Kochane wiem mi tez ciężko ale kurde kurde wiecie przeczytałam dzisiaj artykuł z Tiny dosłownie szewska cholera mnie wzieła artykuł odnoszacy sie do tego ze partner nie okazuje czułości to pisze ze trzeba mu ja dać docenic jak nas przytuli cholera!! a co to wyczyn nie wiem jaki!! to może kupmy dziewczyny im kwiaty jeszcze i podziekujmy za to ze w ogóle stać ich na taki gest dupa dupa dupa! nie zgodze sie , faceci sa nie mowie wszyscy wychowywani na świete krowy nosz ku...... , ja mialam zwiazek ze sie kuzwa o to prosic musialam zeby mnie przytulil  pocalowal sam od siebie co to  jest ? to jest partnerstwo , ze jak wiedzialam ze mam problemy to on sie odezwie a moze nie jak jemu pasuje a ja znowu z ciekawosci martwienia sie nie potrafiłabym wytrzymac ani minuty by tylko wiedziec ze u niego dobrze , mam dosc wlasnie takiego obrazu serio!

Little głowa do góry ja na prawde sama to przechodze te doły i depreche jakaś mózg mam nie wiem jak spięty tymi myślami i jest to cholernie ciezkie bo to wyjscie jak z choroby a prawda jest taka jak siebie nie pokochamy nie bedzie nci dobrego

6,169

Mel Girl jakbym o sobie czytała ...
Mój ex zachwycał się moją urodą,pokazywał kolegą byłam trofeum..jakie to smutne..on mocno przeciętny facet "upolował " swoje 10/10...ale tu nie chodziło o takie prawdziwe bycie razem tylko o posiadanie atrakcyjnej kobiety.
Czasem milczenie jest wymowną odpowiedzią. To tak odnośnie mojego ex. Kiepsko u mnie ale widocznie taki dzień,tęsknie i jest mi zwyczajnie źle,że tak to olał.

6,170

wiem little miałam to samo i tekst " chce sie pochwalic toba" a ja mówiłam zawsze " a ja małpa w cyrku by ją oglądali?" mi tez ciezko ale jutro bedzie lepiej musi i bedzie te stany mijają ja już po entym jego rozstaniu i powrocie chyba uczucie tesknoty mineło a on uwielbial jak tylko sie podkładałam lub cos mi nei wyszlo czerpał na sile

6,171

Little, kochanie, rozumiem Cie bardzo. Wiem, ze to boli. Ze ktos po prostu nas odrzuca, kiedy my kochamy. Ale to przejdzie, wiesz? Marne pocieszenie moze, ale zaufaj mi :*  przyjdzie taki moment, ze spojrzysz na to wszystko z boku. I ujrzysz o wiele wiecej. To tak jakby klapki z oczu spadly...

Mnie to juz przestalo bolec, choc wziaz zastanawiam sie czasem, dlaczego on mi to zrobil. Owszem, bo wolal ex, ale i tak pojac tego nie umiem. Mial problemy w tamtym zwiazku, chcial odreagowac. Trafilo na mnie. A jak sie sytuacja tam rozjasnila, to mnie rzucil. Przykre. Nie zycze mu zle, ale tamta laska chyba z byka spadla, ze go przyjela od nowa, przy zalozeniu, ze ona wie cala prawda o mnie, a watpie. On zacieral slady. Przyszlo mi tez do glowy, ze mieli uklad, on tu, ona tam, moga robic co im sie podoba i z kim im sie podoba, a jak on wroci znow bedzie big love. Gratuluje w takim razie podejscia. I niby jaka to jest wielka milosc? Zadna.

Bycie trofeum... mysle, ze ja bylam dla niego zdobycza. Faceci w pracy go nie trawili przez to, ze to wlasnie on mnie mial. Ale akurat on przecietny nie jest. Wyroznia sie z tlumu. Jest przystojny, ma taki niepolski typ urody. Ale co z tego, w srodku jest zepsuty. I ma o sobie spore mniemanie, kiedys nawet spytal mnie, czy jestem zadowolona z siebie i dumna, ze mu zawrocilam w glowie (czytaj, jestem taki boski i przystojny i to wlasnie w twoim lozku sypiam, badz za to wdzieczna).

Dorotka, wg mnie to zaden wyczyn okazac czulosc. To jest w ogole podstawa zwiazku. No jesli jestem z kims, kto mnie chociazby nie cmoknie czule w czolo, to chyba to jest jakis kolega a nie moj facet, nie?
O milosc nie warto zebrac. Z takiego zalozenia wychodze.

6,172

Girl dokładnie , ja miałam tak że jak go zobaczyłam ja latałam za nim byle pretekst by sie spotkać w pewnym momencie odpuscilam bo myslalam ze go nie interesuje kiedy odpuscilam on zareagowal ale najlepsze jest ze wiecie co powiedział na poczatku a ja durna nie dało mi sygnału " widzialem ze latasz za mna ale sie swietnie bawiłem ale kiedy zobaczylem ze odpuscilem stiwerdzilem ze moze juz starczy i przesada juz lekka " no wiecie co zeby facet gadal cos takiego na piczatku znajomosci a owszem slepota na urode czasem i poczucie ze jest takiii meski i co za szczescie mnie spotkało Pana Boga za nogi chwyciłam musze go miec , gówno wiecie jedno wielkie to tylko swiadczy o tym jak sie czlowiek sam ceni

6,173

No Girl Twój chociaż był przystojny smile
To mógł sobie dodawać te wszystkie ochy i achy a Ty zostałaś wybrana!!! wink pełnia szczęścia.
U mnie facet był mocno przeciętny,wiele innych kwestii pozostawiało wiele do życzenia czytać łóżko..ale miał dobry bajer czarodziej..
Tak myśle,że trochę mnie zabolało moje ego,że powinien walczyć bo byłam "wisienka na jego torcie" a on olał.
Eureka nie boli mnie tak jego brak jak to "zlanie" mojej osoby..

6,174

Akurat u mnie, to moj ex dazyl do zwiazku, do tego, zeby cos wiecej miedzy nami zaszlo.

Dorotka, widze, ze tez dostawalas sygnaly, ale je zagluszalas. To samo ja... Trudno, mamy nauczke. To jest lekcja na przyszlosc.

Little, ahahah, powinnam mu stopy calowac nie? Jasnie pan mnie wybral. Ahhhhh! Tak na serio, on naprawde sie tym szczycil. Szczycil sie, ze ja mu uleglam, ze mnie zdobyl, ale w druga strone tez, rajcowalo go, byl dumny, ze ma przy sobie kogos takiego, jak ja. Ze ja powinnam byc mocno zadowolona, ze tak oszalal na moim punkcie. Szkoda, ze na tak krotko, podczas gdy ja, naprawde sie zakochalam bo przeciez on 'dawal sie z siebie 100%' i naprawde tak bylo. Wiec dal mi cukierka a potem, kiedy juz zaczelam sie nim rozkoszowac, to mi go wyrwal z reki. Rozczarowanie...
Little, olal, bo jest idiota! Czasem najprostsze wnioski sa najtrafniejsze.

6,175

Dziewczyny, to pomyślcie jak niskie poczucie wartości oni muszą mieć, że chcą się dowartosciowac wami, uprzedmiotowić was, sprowadzić do roli zdobyczy, którymi będzie się można pochwalić przed otoczeniem. A jeśli kobieta pokaże pazurki, zacznie się domagać czegoś, co dla niej ważne, to co, adios? Placzecie po kimś, dla kogo byłyście tylko opcjami. Gdyby było inaczej, nie siedziałybyście na forum i nie opowiadały swoich historii. Oni na was nie zaslugiwali. Po raz kolejny pytam: co takiego oni wam dawali? Owszem,może trzeba poczuć się dobrze ze sobą, nauczyć się tego na nowo, ale to niewielka cena za rozstanie. Teraz tego nie widzicie, zwłaszcza będąc w dołku, ale naprawdę, mniej stresu, więcej spokoju bez nich :-)

Posty [ 6,111 do 6,175 z 8,665 ]

Strony Poprzednia 1 93 94 95 96 97 134 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024