Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 359 ]

131

Odp: Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę?

Tobiasz jak będziesz to zajrzyj do skrzynki e-mail.

Zobacz podobne tematy :

132

Zajrzałem, odpisałem.

133

Ja jestem w podobnej sytuacji. Tobiasz, bardzo podoba mi się twoje podejście do tematu i widzę, że masz doświadczenie w tej kwestii. Dlatego opisałem Ci "pokrótce" moją sytuację w e-mailu. Jest tam chyba za dużo szczegółów aby dzielić się nią na forum publicznym... Czekam na odpowiedź.

134 Ostatnio edytowany przez Cenaaa (2014-03-06 22:45:42)

Tobiasz ona wie, że to ja pisałem. Skapnęła się. Po prostu boję się, że przez ten brak kontaktu totalnie o mnie zapomni. W dodatku jest jeszcze z tamtym... Co jej tylko w tym pomaga...

135

Maciej86 napisał/a:

Ja jestem w podobnej sytuacji. Tobiasz, bardzo podoba mi się twoje podejście do tematu i widzę, że masz doświadczenie w tej kwestii. Dlatego opisałem Ci "pokrótce" moją sytuację w e-mailu. Jest tam chyba za dużo szczegółów aby dzielić się nią na forum publicznym... Czekam na odpowiedź.

Przeżywałem to na własnej skórze i w pewnym sensie moja historia, jest już na innym etapie niż nowych tutaj użytkowników, dlatego staram się pomagać i naprowadzać, by ludzie nie popełniali błędów, które popełniałem ja i wielu innych.

Nie mam od Ciebie żadnej wiadomości. To mój email: michalpoll28@gmail.com

136

Cenaaa napisał/a:

Tobiasz ona wie, że to ja pisałem. Skapnęła się. Po prostu boję się, że przez ten brak kontaktu totalnie o mnie zapomni. W dodatku jest jeszcze z tamtym... Co jej tylko w tym pomaga...

Stary... to bardzo źle, że się skapnęła. To nóż w plecy dla Ciebie. Dostałeś już tyle porad, ale dalej robisz po swojemu... popełniasz podręcznikowe wręcz błędy, więc i podręcznikowo stracisz szansę na odzyskanie byłej dziewczyny. O ile wcześniej widziałem w tym wszystkim dla Ciebie szansę, o tyle teraz sam ją pogrzebałeś. Niestety. Ale pamiętaj, nigdy nie jest za późno. Weź się w garść chłopie i więcej się z nią nie kontaktuj. Pomyśl. Miałeś najlepszego przyjaciela, pokłóciłeś się z nim bardzo mocno, pobiliście się, zrobił Ci dużą krzywdę. Nie chcesz go widzieć na oczy, brzydzisz się nim. A on mimo wszystko pisze, przeprasza, Ty jeszcze bardziej go nienawidzisz, masz go gdzieś i chcesz żeby o tym wiedział. Każda jego próba kontaktu jest dla Ciebie żałosna i nagle z jego strony wszystko ucichło. Mija miesiąc, dwa, trzy, a on dalej się nie odzywa. Ty poznałeś nowych znajomych, na początku jest super, nie są tacy jak on. Ale nie jesteś w stanie o nim zapomnieć, po prostu się nie da. Nie da się zapomnieć o kimś, kto był dla Ciebie najważniejszy w życiu. On dalej milczy, a Ty coraz częściej o nim myślisz. Mózg wymazał większość złych wspomnieć, już nawet nie pamiętasz o co wtedy się pokłóciliście. Zaczynasz przypominać sobie natomiast fajne chwile, które razem spędziliście. Jak robiliście wypady nocne na dziewczyny czy graliśmy razem w piłkę całe dnie na podwórku. Nowi znajomi to nie to samo, czujesz się jednak przy nich mniej wyluzowany. Czegoś Ci brakuje. Po pół roku decydujesz się odnowić kontakt. Ale przez te pół roku nie mogłeś o nim zapomnieć.

Daj jej spróbować czegoś nowego. Nowe nie znaczy lepsze. Teraz Ty możesz się jedynie temu przyglądać, nic więcej. Daj czasowi czas.

137

Najbardziej dobija mnie fakt, że jest teraz z nim, że znalazła w nim coś, czego mi ostatnio brakowało... To jest najgorsze...

138

Cenaaa napisał/a:

Najbardziej dobija mnie fakt, że jest teraz z nim, że znalazła w nim coś, czego mi ostatnio brakowało... To jest najgorsze...

Przestań o tym myśleć. Nie masz zajęcia, że ciągle o tym myślisz. Pracujesz, uczysz się? To BARDZO dobrze, że jest z nim, bardzo dobrze. Z tego jej związku nic będzie, gwarantuje Ci to. Dziewczyna podświadomie przeżywa to tak samo, on jest dla niej plastrem po rozstaniu. Teraz jest fascynacja, bo to coś nowego. Dostaje tych motylków, których dawno nie miała. Dostaje to czego nie dawałeś jej Ty w późniejszym etapie związku. Ale to trwa tylko na początku. Faza zauroczenia nie trwa długo i maksymalnie za kilka miesięcy nie będzie już tak kolorowo. Zauroczenie minie. Jego wady, które widziała wcześniej zobaczy ponownie. Motylki odfruną, powróci monotonia związku, a dziewczyna będzie żałować tego, że zrobiła mu nadzieje i go wykorzystała. Tak wykorzystała, bo on jest dla niej lekarstwem na zapomnienie, na dowartościowanie siebie, ona tego potrzebuje. I po tym czasie ona będzie się zastanawiać co robisz Ty. Od pół roku się nie odzywasz, nie wie co u Ciebie, zacznie wspominać, żałować. Nowy chłopak będzie ją coraz bardziej drażnił, bo ona już go nie będzie potrzebować, a Ty niedostępny staniesz się znów atrakcyjny. Ale jeżeli będziesz ciągle robił takie błędy teraz to nic nie zdziałasz.

139

Robię to i to. Po przeczytaniu tej rozmowy jesteś pewny, że ich związek się rozpadnie? Bo mi ciężko w to uwierzyć. Chociaż tak jak mówię uważała go za człowieka z dziwnymi humorami, który szuka dziewczyny na siłę. Mówiła, że jest taki i taki. A teraz co ? Jest z nim.

140

Dokładnie taka sama sytuacja jak u mnie. Nawet kiedyś w ich rozmowach przeczytałem jak pisał, że pół roku się o nią starał. Też mówiła, że jest takim lapsem, duże dziecko, że nie mogłaby z nim być i jakoś miesiąc po naszym rozstaniu z nim była. Zaraz po tym nawet pojechała z nim do Zakopanego na kilka dni... wielka miłość. Zero kłótni itp. I co teraz? Po 8 miesiącach ma go serdecznie dość, ale nie tak łatwo jest się go pozbyć, skoro ściagneła go do UK... pewnym nie można być niczego, ale moim zdaniem to nie ma przyszłości.

141

Dlaczego sądzisz, że nie ma przyszłości ?

142

Już Ci to pisałem. On jest dla niej plastrem po rozstaniu, nic więcej.

143

Ciężko mi w to uwierzyć po niektórych jej słowach w rozmowie...

144

Tobiasz napisałem na twój aktualny adres e-mail. Czekam na radę wink

145

Tobaisz ,pierwszy raz czytam kogos ,kto tak bardzo dobrze doradza i jak widac jestes w tym doswiadczony juz i wiesz jaki dobry ruch ,a jaki zly ..Cenaa musisz sam sobie uzmyslowic czy bedziesz dalej jej sie narzucal i wypisywal jak Ci zle i pogorszyzs sytuaje ,(choc jak to czytam to nie wiem czy bardziej mozna pogorszyc) ,czy wlasnie zero kontaktu z Twojej strony zajmujesz sie tylko i wylacznie soba  ,i wtedy zobaczysz z czasem jak to sie potoczy ,moze bedzie jak pisze Tobaisz ,ale to tylko czas ,czas ,czas i nic wiecej ,nic nie mozezs zrobic , milczenie bedzie Twoja wygrana..Ja tez nie mam kolorowo  ,rzucil mnie z dnia na dzien ,jeszcze w tak beznadziejny sposob ,po miesiacu juz nowa dziewczyna ,a ja co ? wlasnie nic ,zero z nim kontaktu ,urwalam i tak mi dobrze ,ani razu nie wspomnialam wczesniej ze wiem o jakiejs dziewczynie ,nic jakby nie istniala ,a wiedzial dobrze ,ze widzialam ich wspolne zdj ,najwzaniejsze to cierpliwosc ..Ja tez mam chwile zwatpienia ,ale obiecalam sobie ,ze sie nie odezwe i juz mila 2 tydzien ,moze to nie dlugo ,alezawsze  cos ,jak on sie moze odezwie choc watpie ,wtedy opisze ,ale nie od razu ,zeby nie wiedzial ze czekalam na ten momnet ..Bardzo duzo tu na forum nauczylam sie ,jak mam sie zachowywac w takiej syuacji ,bo gdybym nie zalozyla tu konta ,chyba bym popelniala takie same bledy co Ty Cenaaa..Musisz wierzyc ,ze wszystko sie uloizy ,ale nie mozezs myslec o niej ,ze cos bedzie na pewno ,jej juz nie ma ,teraz jestes Ty i liczysz sie tylko Ty ,ogarnij sie a zobaczysz ze bedzie lepiej ...Ja wraca do Polski na wakacje i tez nie wiem czymoj eks bedzie z tamta czy nie ,choc przyznam szczerze ,ze mam te obawy ,ze jak wroce on z nia bedzie i mi bedzie gorzej ,ale wtedy zajmuje mysl czyms innym ,fitness taniec ,muzyka tylko zeby o tym nie myslec ,co do Tobiasza ,mam nadzieje ,ze bede mogla dostac od Ciebie pomoc ,jezeli bede jej potrzebowala ,jak spotkam sie ze swoim eks czy jak napisze ?

146

cytryna12 jeżeli będę w stanie do zawsze chętnie doradzę smile

147

Ok dziekuje ,mam nadzieje ze Twoj email wyzej bedzie jeszcze aktualny ,a jak nie to mam nadzieje ,ze bedziesz sie tutaj czasami pojawial wink

148

28 marca moja ex ma urodziny. Co zrobić z tym faktem ?

149

To tak zapytam z ciekawości, czy zrobiłeś coś, bądź masz zamiar zrobić w związku z faktem dzisiejszego święta? Moim zdaniem nie warto dzisiaj żadnych kwiatów wysyłać swojej byłej lubie. Też się nad tym swego czasu zastanawiałem. Ale wyślesz jej kwiaty i to będzie wyraźny dla niej sygnał, że dalej ją opłakujesz, "jej jest na wierzchu", ma Cię cały czas w garści i nie zacząłeś żyć własnym życiem bo ciągle ona Ci tylko w głowie. Jeśli spodziewa się od Ciebie kwiatów, nie wysyłając ich jej sprawisz, że zacznie się zastanawiać co jest grane, a to już dobry początek.

150

Życzyłem jej wszystkiego najlepszego podczas ostatniego przymusowego spotkania. Nic więcej. Żadnych prezentów wysyłać dzisiaj nie zamierzam. Bardziej zastanawiam się nad tymi urodzinami. Żyję własnym życiem. Powoli się zbieram. Po prostu szukam odpowiedzi na zadane przeze mnie wcześniej pytanie.

151

Nie pisz ,zobaczysz ,ze ona zacznie sie zastanawiac ...Pomysli ,ze w trakcie spotkania zyczyles jej wszystkiego dobrego w dniu kobiet ,ale juz w waznym jej dniu ,dniu urodzin ,nic sie nie odezwales...Pomysli ,ze chyba juz calkowicie dales jej spokoj .Wydaje mi sie ,ze ona jest pewna ,ze odezwiesz sie w dniu jej urodzin ,ale zaskocz ja smile Powiem szczerze ,ze gdybym ja byla na jej miejscu i Ty bys mi nie wyslal zyczen na urodziny ,to by mi dalo do myslenia...Zajmij sie w tym dniu czyms ,zeby nie myslec i zeby nie korcilo Cie, zeby cokolwiek wyslac ,zobaczysz wyjdzie Ci to na dobre

152

Nie wiem, nie wiem. Czego się najbardziej obawiam- jeśli w tym dniu się nie odezwę pomyśleć może, że już dałem jej całkowicie spokój i pogodziłem się z porażką. Szkoda, że urodziny mam dopiero za 2 miesiące. Ciekawe czy od niej dostałbym jakiekolwiek życzenia.

153

Mam niejako podobną sytuację co Ty Cenaaa. Z tym, że od ponad miesiąca żadnego kontaktu. Korci mnie w takich dniach jak dziś, aby wysłać jej kuriera z wielkim bukietem kwiatów, ale wiem, że to raczej pogorszy tylko moją sytuację zamiast polepszyć. Może i zrobiło by się jej miło, jednak wówczas ten miesiąc siedzenia cicho i pokazania niejako, że zacząłem żyć własnym życiem, że się spotykam z innymi dziewczynami i jestem szczęśliwy bez niej poszło by na marne.
W takich chwilach warto sobie przypomnieć jaka ona była dla Ciebie, czy moja była dla mnie. Swoją drogą, byłem pewny, że to mega opryskliwe zachowanie, traktowanie mnie jak najgorszego, jak szmatę jakąś co ona może sobie ją najwyżej buty wytrzeć jest wynikiem jej charakteru i tego, że jest po prostu "złą osobą". Po części tłumaczyłem sobie, że skoro ona tak się zachowuje, skoro ona taka jest na prawdę to może dobrze, że stało się jak się stało. Jednak czytając historie innych porzuconych to to zachowanie kobiet, które porzucają facetów zazwyczaj właśnie takie jest jak w moim przypadku i to mi daje dodatkowo niepotrzebnie do myślenia. Myślenie "skoro każda tak się zachowuje to moja wcale nie jest gorsza od nich i nie jest tak złą osobą skoro jest to powtarzające się zachowanie u większości kobiet".

154

Nie rozumiem Twojej obawy ,ze wtedy sobie uswiadomi ,ze odpusciles ,no i bardzo dobrze ,ze tak zrobi ..Cenaaa ,a co myslisz ,ze rzuci Ci sie na szyje ,bo zlozysz jej zyczenia na urodziny ,czy bedzie Ci pieknie za to dziekowac i zaproponuje spotkanie ? .Raczej nie ,wiec nie pisz do niej w tym dniu ,ona bedzie sie zastanawiac dlaczego nie napisales i moze sama sie odezwie ,miej troche cierpliwosci i badz twardy ..

155

Wiem, że nie rzuci mi się na szyje. Wiem, że nie może na mnie patrzeć, bo mnie nienawidzi. Wiem również z pewnych źródeł, iż zaczyna myśleć o tych "dobrych wspomnieniach". Tyle, że jak ona twierdzi "radzi sobie z tym".

156

Radzi ,specjalnie to mowi ,zebys nie pomyslal ,ze jest jakas szansa ..Cenaaa zrobisz jak chcesz ,ale wydaje mi sie ze bedzie glupota napisac do niej zyczenia w dniu urodzin ,zostaw to przeczekaj .To tylko jeden dzien i moze nawet ten dzien zadecydowac co bedzie dalej ,tylko badz konsekwentny i  nie odzywaj sie w tym dniu

157

Spróbuj postawić się w jej sytuacji jeśli czytałaś cały mój temat. Myślisz, że ona kiedykolwiek się odezwie? Zmieni swoje nastawienie do mnie ?

158

Cenaaa uwierz, że ja również nie mogłem zrozumieć tego, jak można odpuścić skoro tak na prawdę chciało by się dla niej teraz zrobić wszystko. Popełniłem sporo błędów, byłem dla niej na każde zawołanie jak piesek jakiś który czekał tylko na jej skinięcie palca. Były momenty, że dostawałem za to nagrodę - odrobinę jej wdzięczności, to chyba trochę mało, nie uważasz? Ale ja się cieszyłem jak głupi, że chciała ze mną chwilę pogadać i nie była zimna i opryskliwa. Ona przed naszym rozstaniem i już po nim zrobiła mi wiele świństw, okłamywała cały czas patrząc prosto w oczy, zdradziła (nie była to zdrada pełną gębą). Ogólnie traktowała mnie jak najgorszego, czy za takie zachowanie ona powinna otrzymywać nagrody? Czy znasz zasady na podstawie których nagradza się i karze? Ona rzuciła, zachowała się jak najgorsza osoba. Przekreśliła tyle lat wspólnego związku, a wina jak zawsze leży po obu stronach. Ja mojej ex wyrzuciłem wszystko to co robiła, jak się zachowywała i urwałem kontakt. Zaczęła się z kimś spotykać aczkolwiek wiem, że z tego nic poważnego nie będzie. Ból z tym związany już minął. Nie korci mnie, żeby się z nią kontaktować bo wiem, że teraz i tak nic nie zdziałam skoro ona jest wpatrzona w tego nowego jak w obrazek. Odsuwam się, żyję własnym życiem, realizuje pasje, staram się być szczęśliwy. Nie zawsze wychodzi, ale motywacja związana z "ja jej jeszcze pokaże", "jak mnie zobaczy za jakiś czas to oko jej zbieleje", "zacznie żałować tego jak mnie potraktowała i będzie chciała wrócić" jest wystarczająco silna aby dawała pozytywnego kopa do działania. Wiem, że nie jest to najzdrowsze podejście, bo powinno się tą osobę olać w 100%, ale taka dodatkowa motywacja daje dużo siły.

159

Czytalam ..Musisz zrozumiec  to ,ze jej nie ma i nie mowie ,ze jak sie teraz nie odezwiesz w dniu  urodzin ,to od razu napisze  ,ale moze sie zastanowi ,zacznie myslec dlaczego itp ..jak piszesz ona Cie nienawidzi ,moze ona sie broni wlasnie tymi slowami ,zebys nie myslal ze cos moze byc ,bo sama widze ,ze narzcuasz sie jej czy narzucales i ja tez dla spokoju bym pisala ze cie nienawidze czy mam Cie dosyc ,bo szczerze mialabym dosyc jakby byly mi wiercil dziure ,ale odwrotnie by bylo gdybys sie nic do mnie nie odzywal ,to zaczynalabym mylsec o Tb ,co robisz ,ze sie nie odzywasz czy moze kogos poznales..Mialam taka sytuacje i powiem Ci ze to dziala..Byl taki chlopak ,zakochany we mnie ,ja go nie kochalam ,ale stwierdzilismy ze bd razem ,nie ebde sie rozpisywac zwiazek trwal 3 miesiace ,ale spotykalismy sie jeszcze przez rok i przez ten czas ja mialam nastroje nie chce miec kontaktu ,po czasie chce i takim sposobem sie nim bawilam ,mialam 17 lat nie wiedzialam  jak sie zachowac nawet ,zreszta niewazne..wreszcie on poznal dziewczyne ,ale nic z nia nie mial ,mieszkali razem w akademiku ,tzn w jednym budynku ,ona mowila mu ze jej zalezy  na nim (wiem ,bo mi to pow ) a ja wtedy bylam zazdrosna ,ale i tak spotkalam sie z nim i pow ze nie chce dalej tego ciagnac ,bylam glupia bo mowilam ,ze koniec ,ale nie chcialam zeby z kims byl) no i koniec spotykania itp  ,on pisal jeszcze do mnie ,ze jak moglam ,ze tak mnie chcial ,zalil mi sie itp i wiesz co ? ja jeszcze bardziej zaczynalam go nie lubic ,zaczal mnie wkurzac itp .zaczely sie klotnie i wypominanie ,to calkowicie juz nie chcialam z nim nic ...pozniej bylo tak ,ze nie mielismy kontaktu ,on  zaczal sie spotykac z ta dziewczyna z akademika ,ja tak bardzo sie nie przejelam ,pisalam i spotykalam sie z innymi ..Minal miesiac lub 2 i zaczelam coraz czesciej o nim myslec ,on sie w ogole nie odzywal nic ,a nic ..myslalam co u niego ,ze jakby to bylo jakbysmy byli razem ,i tak z dnia na dzien coraz bardziej zaczelam zalowac ze go zostawilam i wreszcie sie odezwalam do  niego ,ale on juz nie byl taki mily jak kiedys i nie byl na moje "zawolanie " wtedy jeszcze bardziej mnie ciagnelo do niego ,ta jego obojetnosc byla okropna ,bo chcalam spotkac zobaczyc ,pogadac ale on byl nieugiety...I teraz widzisz roznice ? jak go zostawilam ,zaczely sie pretensje jego do mnie ,wypominanie i rozne rzeczy i ja go mialam dosyc po prostu ,w pewnym momencie on odpuscil poznal kogos ,zerwal kontakt i ja zaczelam myslec i to ja chcialam wrocic pozniej i to on byl na wygranej pozycji ,bo wygral nie odzywajac sie do mnie nic ..Dlatego zero kontaktu moze byc Twoja wygrana i nic wiecej ,nie zastanawaj sie co moze innego zrobic ,bo nic nie mozesz ,mozesz tylko czekac

160

Maciej86 mam tak samo jak Ty smile ,zawsze jak mysle o swoim bylym to mowie sobie ,ze jak wroce do Polski i mnie zobaczy ,to bedzie zalowal ze mnie zostawil ,wiesz on teraz jest moja najwieksza motywacja ,taka zebym zajela sie soba i popracowala nad soba wink

161 Ostatnio edytowany przez Maciej86 (2014-03-08 14:50:24)

Jeżeli czytałaś temat odnośnie Prawa Przyciągania to powinnaś wiedzieć, że takie nastawienie nie jest do końca dobre smile
Jednak myślę, że ta dodatkowa motywacja i ten kop pozytywnej energii jest tego wart by motywację właśnie opierać na ex.
Zemsta to jedno z najbardziej satysfakcjonujących uczyć, a nie ukrywajmy, że takie coś delikatnie podchodzi właśnie pod zemstę smile

Napawa mnie również radością to co napisałaś we wcześniejszym poście. Niejako po raz kolejny potwierdziłaś sposób myślenia kobiet w takich sytuacjach. Potwierdziłaś słuszność takiego właśnie zachowania. Całkowitego odcięcia się. Brawo! Brawo dla mnie, brawo dla Cenaaa'y, który nie wyśle dzisiaj kwiatów, nie zrobi również nic na urodziny swojej ex i będzie się trzymał zasady nr 34:
34. Nie schodź z raz obranej drogi.

A tak w ogóle to wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobiet! smile

Pozdrawiam

162

Mam nadzieję, że kiedyś zatęskni, bo ten jej nowy jest taką"przylepą". Robi wszystko co by tylko chciała. Jest na jej każde zawołanie.

163

Również przyłączam się do życzeń drogie Panie.

Cenaaa proszę Cię, żadnych życzeń na jej urodziny. Żadnego kontaktu. Wysyłając jej życzenia nic nie zdziałasz, a będziesz wciąż na tym dnie, którym teraz jesteś. Musisz krok po kroku iść naprzód, a uczynić to możesz tylko i wyłącznie poprzez BRAK KONTAKTU. Dzisiaj jest dzień kobiet, nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby tego dnia napisać życzenia mojej ex. A z jakiej racji ma takie życzenia otrzymać? Życzenia i prezenty dostawała jak była ze mną w związku. Ona mnie straciła, dała szansę innym dziewczynom na poznanie mnie i teraz kto inny dostanie ode mnie życzenia. Jej niech składają adoratorzy i obecny chłopak.

Cenaaa u Ciebie raz, że minęło bardzo mało czasu, dwa że i tak spieprzyłeś ostatnio swoją i tak słabą sytuacje. Punkt 34, który przytoczył Maciej jest bardzo ważny i trzeba go bezgranicznie przestrzegać, jeżeli chce się coś ugrać. Znakomity przykład jak działa zasady braku kontaktu przytoczyła Ci cytryna12. Jestem dumny z Macieja, który się w tym postanowieniu trzyma i już widzi efekty we własnej głowie, a to jest dopiero początek. Długa, bardzo długa droga przez wszystkimi porzuconymi, ale ważne by iść cały czas tą drogą, bo schodząc z niej dostarczasz sobie w najlepszym przypadku dodatkowych kilometrów cierpienia, w najgorszym możesz już nie trafić z powrotem na tą drogę i całkowicie przekreślić swoje szanse na dotarcie do mety. Wybór należy do nas samych.

164

Po prostu znam ją dosyć dobrze. Byłą już kiedyś w 3letnim związku o czym czytałeś w mailu. Tyle, że tam sytuacja miała się inaczej. Po takich doświadczeniach moja sytuacja wygląda jeszcze gorzej. Ona niby tęskni, niby myśli ale no cóż... Bardzo małe szanse szczerze. smile

165

Dziekuje za zyczenia wink ,wiem Maciej o czym piszesz i powiem ,ze czytalam to prawo przyciagania i powoli mi sie chyba udaje ,choc czasami mam chwile zwatpienia.. To co napisalam ,wlasnie jest najlepszym przykladem zeby cenaaa ogarnal sie i przestal pisac czy myslal ,zeby napisac do niej ,ale to juz od niego zalezy..Ale chlopcy ,teraz ja mam mieszane uczucia ,bo czy to tez dziala na Facetow? tez tak macie ,jak myslicie? ..zerwalam kontakt ze swoim bylym ,2 tyg minelo i myslicie ze to tez bedzie jak u kobiety ? jak wlasnie w moim przypadku ,czy jest jakas wlasnie szansa ,ze moze tak sie stac ?

166

cytryna12 to działa w dwie strony smile podam na swoim przykładzie. Spotykałem się z pewną dziewczyną, w sumie to bardziej było na odległość, ale ja i tak nic do nie czułem, traktowałem ją jako koleżankę, czasem nawet zaczęło mnie męczyć codziennie pisanie z nią, aż nagle z jej strony nastąpiła cisza, nie pisała tak jak wcześniej i przez ten czas zaczęło mi brakować tego pisania z nią, aż w końcu jak dostałem od niej wiadomość to się bardzo ucieszyłem i takie ukucie w sercu poczułem wink czas działa cuda

167

Cóż. Nie ma co trzeba wziąć się za siebie. Masa, rzeźba, lekka zmiana wizerunku. Robię to dla siebie. Jak moja ex mnie kiedyś tam zobaczy, to będzie jeszcze żałowała, iż nie dała mi szansy. Jak będzie dla niej za późno to ma problem. wink

168

Największy problem, jak zawsze którą metodę wybrać. Tzn. metoda jest jedna, żyć dla siebie, ale są dwie bramki do tego. Odizolowanie lub walka. Teraz pytanie która lepsza. W Twoim przypadku wydaje się, że to będzie odizolowanie.
Z kolei w swoim nie mam pojęcia. Waham się. Odizolowanie dla mnie by było lepsze. W końcu bym doszedł do siebie, bo właśnie w piątkową noc pękłem. Z kolei jest strach, że przez izolację ona pomyśli, że mam ją w 4 literach i kompletnie się to sypnie. Z kolei walcząc (wydaje mi się, że to bardziej do niej pasuje) męczę się nadzieją, ale jest ten kontakt, złudne uczucie, że jest w zasięgu ręki? Nie ogarniam od wczoraj. Przez widmo tego, że ma wyjechać i tu nie wracać prócz zjazdów i wymiany psiakiem. Chęć wybrania którejś drogi równoważy się ze strachem przed nie wybraniem tej drugiej. I tak stoję na je..m rozdrożu...

169

Jak mam nie myśleć o niej ? Właśnie się dowiedziałem, że z jej zdrowiem jest coś nie tak... Wszystko jak na złość... sad

170

no to tylko pozostaje mi ,Wam czekac smile Odezwe sie za niedlugo ,jak bedzie cos wiadome wink

171

Cenaaa napisał/a:

Jak mam nie myśleć o niej ? Właśnie się dowiedziałem, że z jej zdrowiem jest coś nie tak... Wszystko jak na złość... sad

To zmienia postać rzeczy i to bardzo. Z jednej strony, egoistyczne ale, może Ci to pomóc. Z drugiej strony nadal nie będziesz mógł ruszyć z miejsca mając kontakt. Tak właśnie jest, wydawało się że powoli idę na przód, wolniej niż bez kontaktu, ale właśnie się cofnąłem. Może nie na początek, ale sporo. I chyba nadal się cofam...

172

zwiazkowy_len

Sprawdź pocztę wink

173

"Ale ja jestem. Im bardziej będziesz naciskał na mnie tym bardziej ja będę na nie.  Piszę z Tobą. Choć wcale nie muszę.  Ale piszę."

Jak zinterpretować te słowa mojej ex ?

174

Tutaj nie ma co interpretować, laska napisała Ci to samo co my staramy Ci się uświadomić od wielu, wielu dni. Ale skoro i tak robisz po swojemu, to powodzenia - nic tu po mnie.

175

Sama mi to napisała.

176

Cenaaa Ty kompletnie widze nic nie rozumiesz ,chyba juz ci 5 osoba mowi ,co bedzie dla Ciebie najlepsze ,czyli brak ,brak i jeszcze raz brak kontaktu ! ..Jejku ,jezeli tego nie rozumiesz ,to juz moze nie pytaj wiecej o rady i co o tym myslimy ,bo jak Ci mowimy ,to i tak Ty masz to gdzies i robisz po swojemu ,a jak zauwazylam ,to Twoje "po swojemu " nie za bardzo wychodzi ,dostajac od dziewczyny czarno na bialym ,ze jak bd naciskal to jeszcze bardziej na nie?Ale rob jak chcesz ,Twoja sprawa

177

Co u Was slychac ? ,do przodu? ,jak Wasze nastawienie i w ogole samopoczucie smile?

178

Mam jeszcze "mały" problem. Mieszka ze mną kuzyn mojej ex, który siłą rzeczy jest z nią w kontakcie. Czy jest to jakaś przeszkoda ?

179

Tobiasz228 ,mam prosbe.Moglbys podac swoj email?

180

cytryna12 napisał/a:

Tobiasz228 ,mam prosbe.Moglbys podac swoj email?

michalpoll28@gmail.com

181

Dziekuje smile

182

Wiem, że ciągle jej na mnie zależy. Coś nadal do mnie czuje. Tylko czy ten czas aby na pewno spowoduje, że ona zatęskni...? Jest teraz w związku w którym czuję się bardzo dobrze. Małe widzę dla siebie szanse w tym wszystkim...

183

Cenaaa napisał/a:

Wiem, że ciągle jej na mnie zależy. Coś nadal do mnie czuje. Tylko czy ten czas aby na pewno spowoduje, że ona zatęskni...? Jest teraz w związku w którym czuję się bardzo dobrze. Małe widzę dla siebie szanse w tym wszystkim...

Czas może wcale tego nie spowodować, na co musisz być przygotowany.
Wiesz, to, że ona "coś do Ciebie czuje" nie musi oznaczać od razu iskierki miłości, która może przerodzić się znowu w ogień. Może czuć np. sentyment. Ja też czuję sentyment do mojego byłego (nie tego narzeczonego, tylko jeszcze wcześniejszego faceta), można powiedzieć, że w pewien sposób mi na nim zależy. Ale nie w ten, że chcę do niego wrócić czy nawiązać z nim znowu intymne stosunki, po prostu jestem gotowa wysłuchać i doradzić od serca, jeśli by mu się w życiu nie układało... Tak było też wtedy, gdy zaczęłam spotykać się z moim byłym narzeczonym, a z tamtym byłam "świeżo po".

184

Czesc chcialam sie poradzic ,moj eks sie do mnie odezwal wczoraj..Minelo 2 miesiace od jego zerwania dziwnym trafem rowno 2 miesiace ,a miesiac odkad ja zerwalam kontakt i sie nie odzywalam ,jak i rowniez on..Napisal na moj zagraniczny tel ,co tam u mnie czy mam aktywny nr Polski ,bo pisal ,ale nie uzyskal odpowiedzi ,nie odpisalam mu ,bo to byla 1.30 w nocy ,jak i rowniez chcialam tu sie dowiedziec co mam mu odp ,wiem ,ze na pewno sie nie rozpisywac ..Wspomne jeszcze ,ze moj telefon z polska karta zostal u kolezanki i nie odzczytalam jego wiadomosci ,dzisiaj bede miala wieczorem tel i pomyslalam ,ze po prostu moge mu tak napisac " czesc ,tak mam swoj polski numer ,mialam Ci odp,ale pozniej zapomnialam ,u mnie wszytsko w porzadku ,do przodu ,a u Cb co slychac ?" Troche male klamstwo z tym ,ze mialam mu pozniej odp ,ale zapomnialam ,a tak naprawde mu nie odpisalam ,bo nie wiedzialam ,ze napisal ..Dobry pomysl ,zeby tak zrobic ,zeby wlasnie nie myslal ,ze po przeczytaniu od razu mu odp ? i czy pisac bez emocji ,bez jakichkolwiek buziek i krotko ,a po jakiejs chwili po prostu napisac ,ze musze leciec ? i zakonczyc rozmowe ? Chce mu dzisiaj wieczorem odp i czekam na jakies rady ,pozdrawiam wink

185

Masz bardzo dobry pomysł z tym sms, tak właśnie mu napisz. Jak widzisz brak kontaktu zrobił swoje. Doskonały przykład dla innych użytkowników. U jednych cisza może trwać miesiąc, a u innych rok - nie ma reguły. Ale w 99% efekt jest podobny, czyli odzew partnera. Nie mówię tutaj o rozstaniu z powodu zdrady itp. Tylko o takim "wygaśnięciu uczuciu".

186

To ciesze sie bardzo i dzieki za odp smile

187

Tobiasz228 napisalam do Ciebie maila jakbys mogl odpisac bylabym wdzieczna smile

188

Coraz mocniej do moich drzwi puka myśl "kurwa jaki ja byłem głupi". Kobieta z którą byłem ponad 3 lata tydzień po rozstaniu zaangażowała się w nowy związek. Czy to jest normalne ? Latałem za nią jak głupi. Teraz zaczynam rozumieć, że nie było warto, bo ona po prostu na to nie zasługuję. Dziewczyna poczuła się gorzej w związku i zaraz zaczęła szukać pocieszenia, lepszej "opcji". Jeśli kogoś się naprawdę kocha to po prostu tak się nie robi. Prawdziwa miłość wybacza wszystko. Takie moje zdanie.

189

Ułaa, mocne słowa. Ale cos w tym jest co piszesz. Jak dziewczyna rzuca chłopaka dla innego, no to, z całym szacunkiem, ale czy ona wie co to miłość?

190

Kiedyś zrozumie, że źle mnie potraktowała. Zapewne napisze mi o tym. Ale ja do niej już nie chcę wrócić. Potraktowała mnie jak śmiecia, wgniotła w ziemię. Straciłem coś więcej niż dziewczynę- swoją godność. Wiem, że ja też popełniłem błędy. Jednak tak jak już wspominałem na to co ona wyprawia w stosunku do mnie nie zasłużyłem. Nie po naprawdę fajnych ponad 3 latach związku. Nie piszę do niej mimo, że jej się to ostatnio zdarza, nie utrzymuje jakiegokolwiek kontaktu. Cierpiałem, cierpię i będę cierpiał. Ją serduszko też w końcu kiedyś ruszy. Jednak sorry lady- za późno. wink

191

Tego się trzymaj, nie daj się ponieść słabszym dniom. Ja własnie po raz kolejny, już chyba setny się poniżam wobec mojej ex. Mam nadzieję, że chęć spotkania z mojej strony, raczej odbiera jako rzecz normalną, a nie jako próbę ratowania czegoś, choć tak pewnie jest, dlatego pewna siebie odpisuje "nie wiem czy zjadę na weekend, bo w sumie miałam zostać" albo "już się umówiłam, a mam kolokwium, do którego muszę się nauczyć, więc nie mam czasu na dodatkowe wyjścia". Dlatego nie daj się jej zeżreć nigdy, bo skończysz tak jak ja!

192

Ty chcesz aby ona wróciła ? Takim zachowaniem pokazujesz jedynie jak jesteś słaby, a także jak bardzo owinęła Cię wokół palca i ma nad Tobą władzę. Tego chcesz? Stać się szarym, zwykłym człowiekiem? Nie warto wziąć się w garść i pokazać przede wszystkim sobie, że na lepszą kobietę zasługujesz ?

193

Chciałem, ale coraz bardziej, z każdym smsem, jak mi pokazuje jak bardzo jej się chce ze mną spotkać, że olać to raz na zawsze i nie wracać do tego. Fakt, miała to czego oczekiwałem od kobiety, ale miała też coś co mnie drażniło, w dupie, skoro nie chciała, wolała zerwać, jej strata. A ja głupi jeszcze latam za nią, o qrwa. Chyba zdaje sobie sprawę z tego co się dzieje, o niee. Koniec

194

Znajdziesz kiedyś kobietę, która Cię doceni. Zerwij totalnie kontakt. Nie odpisuj nawet, gdy ona coś zainicjuje. Inaczej będziesz ciągle się pogrążał.

195

Ciężko jest przestać się kontaktować po tym jak było,ale wydaję mi się,że nic nie zdziałasz próbując coś na siłę. Ja zrobiłem tak,że płaszczyłem się próbowałem odzyskać byłą listy i wiesz co jeszcze bardziej się ode mnie oddaliła a koniec końców to nie było nic złego. Odzyskaliśmy kontakt rozmawiamy, puki co nie widzę światełka w tunelu. Polecam ci odciąć się ja żałuję,że tego nie zrobiłem bo pewno w tedy coś bym mógł zyskać.Chciałem to zrobić to błagała mnie żebym tego nie robił a ja odebrałem to inaczej w sensie że jeszcze coś chce (być może tak było ). Ona dziś za bardzo nie przepada ze mną rozmawiać.Najlepszy moment na zrozumienie całego (zła) jest strata kontaktu tobie się wydaje,że nie będzie myśleć w tedy o tym jak było i itp. To własnie w tedy zacznie myśleć, skoro nie chce być z Tobą nie możesz ją za to winić,ale nie znaczy to,że to koniec.Różnie jest nawet jak ci przejdzie i jej.Przede wszystkim nie rób sobie nadziei.A skoro już zrozumiałeś,że zrobiła ci krzywdę to zapomnij o niej jeśli dasz radę i sie nie złamiesz.

Posty [ 131 do 195 z 359 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024