Kobiety biseksualne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Kobiety biseksualne

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 93 z 93 ]

66

Odp: Kobiety biseksualne

to czego ty nie zdzierżysz z kolei nie interesuje bardzo wielu innych ludzi

Jesteś tego pewny? Bo w większości słyszałem od ludzi, z różnych kręgów społecznych, takie samo zdanie jak moje. Uprzedzając Twoje pytania, nie to nie są tak zwane dresy, a normalni ludzie.

Takie wymagania możesz sobie stawiać w swoim domu, chociaż co się stanie jak się okaże że twoje dziecko będzie homoseksualne albo bi?

Takie wymagania to mogę sobie stawiać w domu? Hmmm jest nas wielu. Co się stanie jak moje dziecko okaże się homo/bi? A tego to nie wiem, nie mam pojęcia co zrobię. Po za tym, nie jest mi pisane posiadanie rodziny.

Również nie wiem co ma do tego kręgosłup moralny, który jest całkowicie niezależny od płci czy orientacji. Wiedziałeś o tym? Chyba nie.

Ma to do tego, że inny pójdzie takiemu gejowi, walnąć. A ja tego nie zrobię.

Polska zalegalizuje związki partnerskie, bo w dużej mierze, takie związki to domena ludzi heteroseksualnych. Wiedziałeś o tym?

A założysz się, że nie zalegalizuje? Gdzie o tym wyczytałeś że to domena ludzi hetero? Z CBOS? Wierzysz im?

achowaj więc swoją religijną, katolską i pseudopatriotyczną postawę na wiece PIS. I nie spóźnij sięna czuwanie przy krzyżu, bo ponoć od 20 do 21 stoi przed pałacem. Tam znajdziesz poparcie dla swojego kręgosłupa.

O patrzcie, jaki człowiek tolerancyjny! Złego słowa na ludzi homo nie da mi powiedzieć. Ale czepia się moich poglądów politycznych. A tak na marginesie, nie jestem za PiS'em nie jestem, za PO. Nie głosowałem na Dudę, ani w pierwszej turze ani drugiej. W pierwszej to był Kukiz. Tak samo będzie na jesień. A i aż takim fanatykiem religijnym nie jestem. Co prawda wierzę w Boga i Pismo Święte. Ale nie na taki fanatyzm. Po za tym jestem, chrześcijaninem nie katolikiem.

Zobacz podobne tematy :

67

EasyRider88 napisał/a:

to czego ty nie zdzierżysz z kolei nie interesuje bardzo wielu innych ludzi

Jesteś tego pewny? Bo w większości słyszałem od ludzi, z różnych kręgów społecznych, takie samo zdanie jak moje. Uprzedzając Twoje pytania, nie to nie są tak zwane dresy, a normalni ludzie.

Takie wymagania możesz sobie stawiać w swoim domu, chociaż co się stanie jak się okaże że twoje dziecko będzie homoseksualne albo bi?

Takie wymagania to mogę sobie stawiać w domu? Hmmm jest nas wielu. Co się stanie jak moje dziecko okaże się homo/bi? A tego to nie wiem, nie mam pojęcia co zrobię. Po za tym, nie jest mi pisane posiadanie rodziny.

Również nie wiem co ma do tego kręgosłup moralny, który jest całkowicie niezależny od płci czy orientacji. Wiedziałeś o tym? Chyba nie.

Ma to do tego, że inny pójdzie takiemu gejowi, walnąć. A ja tego nie zrobię.

Polska zalegalizuje związki partnerskie, bo w dużej mierze, takie związki to domena ludzi heteroseksualnych. Wiedziałeś o tym?

A założysz się, że nie zalegalizuje? Gdzie o tym wyczytałeś że to domena ludzi hetero? Z CBOS? Wierzysz im?

achowaj więc swoją religijną, katolską i pseudopatriotyczną postawę na wiece PIS. I nie spóźnij sięna czuwanie przy krzyżu, bo ponoć od 20 do 21 stoi przed pałacem. Tam znajdziesz poparcie dla swojego kręgosłupa.

O patrzcie, jaki człowiek tolerancyjny! Złego słowa na ludzi homo nie da mi powiedzieć. Ale czepia się moich poglądów politycznych. A tak na marginesie, nie jestem za PiS'em nie jestem, za PO. Nie głosowałem na Dudę, ani w pierwszej turze ani drugiej. W pierwszej to był Kukiz. Tak samo będzie na jesień. A i aż takim fanatykiem religijnym nie jestem. Co prawda wierzę w Boga i Pismo Święte. Ale nie na taki fanatyzm. Po za tym jestem, chrześcijaninem nie katolikiem.

No cóż, tylko współczuć. To musisz mieć bardzo wąskie grono znajomych - nie trzeba być dresem żeby być zwyczajnie bucem, nie wiedziałeś o tym? Znam wielu rzekomo szanowanych obywateli, działaczy społecznych, którzy prywatnie są zwykłymi gnojami, ale nie pokażą tego na zewnątrz, ten przykład jest więc słaby.  Tak, związki partnerskie to kwestia czasu, bo mają coraz więcej zwolenników, również wśród osób heteroseksualnych, którzy nie wierzą w Boga, bo nie mają obowiązku, oraz nie chcą być w małżeństwie. I nie są to źródła zbliżone do CBOS, ale do ludzi poważnie działających na tym polu, o których nie masz zielonego pojęcia. Taki sam jestem tolerancyjny wobec ciebie jak ty wobec osób homoseksualnych i biseksualnych. nie pasuje? no trudno. A co do Kukiza... Tym gorzej dla ciebie. No ale wiadomo jaki miał elektorat w większości. na szczęście tego ćpuna i alkoholika już nie będzie w polityce.

68 Ostatnio edytowany przez vinnga (2015-08-09 09:02:32)

Post poniżej poziomu forum. Mod. Vinnga

69

Chillgressive napisał/a:
facetJAKwielu napisał/a:

[I nie są to źródła zbliżone do CBOS, ale do ludzi poważnie działających na tym polu, o których nie masz zielonego pojęcia. Taki sam jestem tolerancyjny wobec ciebie jak ty wobec osób homoseksualnych i biseksualnych. nie pasuje? no trudno.

Wiesz dlaczego ludzie mają problem ze złą identyfikacją ludzi odmiennej orientacji?, głównie przez takich ideowych debili jak ty. W przeciwieństwie do ciebie ja ma znajomych homo, z którymi spotykam się jak czas pozwoli. Spotykam się nie dla tego, że są homo tylko dlatego, że się lubimy i wzajemnie sobie do życia nie zaglądamy. I jeszcze jedno - tego czego oni najbardziej nie znoszą to właśnie takich tępych bigotów jak ty.

a teraz wróć do komentarzy i doczytaj wszystko dokładnie. Moje stanowisko wobec osób homoseksualnych czy biseksualnych jest pozytywne. To mój adwersarz chce takie osoby leczyć. A zdanie przez ciebie zacytowane jest odpowiedzią na zarzut mojej nietolerancji dla osób wierzących czy zwolenników prawicy. Jak ja coś komentuję, to doczytuję dokładnie, a nie komentuję coś wyrwanego z kontekstu. Proponuję więc doczytać dokładnie całą wymianę postów, która zaczęła się duuuużo wcześniej.
ps. Również mam wśród znajomych osoby o odmiennej orientacji seksualnej, w żadnej mierze mi to nie przeszkadza. Pozdro.

70

EasyRider88 napisał/a:

Co ty nie powiesz? Może rozwiniesz swoją myśl? Może brak argumentów?

Ja mam argument: homofobie się leczy!!! Tak więc jeśli  Ty pójdziesz leczyć homofobię, ja biseksualizm wink. Ciekawe kto wygra wink, bo Ciebie i owszem leczyć będą, a mnie odeślą do domu, bo nie ma czego leczyć... ale Ty tego nie zrozumiesz.

71

tylko kobieta wie co jest dla niej najlepsze, i tej drugiej podczas stosunku może dać maksimum przyjemności i orgazm, jakiego by jeszcze nie było. mnie też to kręci, nawet miałam to proponowane, ale jakoś nie mogłam się przemóc i teraz szczerze żałuję ;// i ogólnie inny jest pocałunek z facetem i inny z kobietą, a tego już próbowałam smile

72

Podobno nie ma takiej kobiety, która nie da się uwieść prawdziwej lesbijce. Co wy dziewczyny na to ?

73

Jak dla mnie to bardzo miły widok dwóch Kobiet :-)

74

Sam widok dwóch kobiet jest po prostu ładny z powodów estetycznych. Trochę jak piękny obraz w galerii czy coś w tym stylu wink Sama odczuwam pewien pociąg do kobiet choć bi bym siebie nie nazwała ale mam za sobą jakieś tam, niewielkie doświadczenie z kobietami. Był to jednak takie typowo nastoletnie eksperymenty.

75

Witam,
  wiem,  że  to  forum dla  kobiet ale chce się  podzielić czymś co dla  niektórych kobiet może  mieć znaczenie.. Uważam,  że związek mężczyzny z BiKobietą jest bardziej dojrzały,  szczery i otwarty! Marzę o takiej partnerce ;-) Facet,  który tego nie akceptuje powinien dorosnąć,  I dogłębnie zrewidowac swoje uczucia.. Zazdrość z każdej strony jest negatywna.

76

satyrmannn napisał/a:

Uważam,  że związek mężczyzny z BiKobietą jest bardziej dojrzały,  szczery i otwarty!

Bo?

77

allama napisał/a:
satyrmannn napisał/a:

Uważam,  że związek mężczyzny z BiKobietą jest bardziej dojrzały,  szczery i otwarty!

Bo?

Wnioskuję, że to po prostu fantazja autora... big_smile

A co do całej dyskusji, nie mogę oprzeć się wrażeniu, że traktujemy tu biseksualizm jako kategorię, w której się definitywnie jest albo definitywnie nie jest. Jakby trzeba było przynależeć albo do homoseksualizmu albo do biseksualizmu albo heteroseksualizmu. Tymczasem w literaturze na ten temat często wspomina się o kontinuum albo też o szerszej skali, na której można by się zidentyfikować. Przykładowo można być osobą heteroseksualną, ale incydentalnie podejmować stosunki homoseksualne. Można być w równym stopniu hetero- i homoseksualnym - wtedy chyba mówimy o takim "typowym", klasycznym biseksualizmie, który to jest na tapecie w wątku. Chciałabym jednak zachęcić do myślenia o orientacji seksualnej w szerszej perspektywie. I jeśli jakaś kobieta twierdzi, że jest "biseksualna, bo lubi romansować z innymi kobietami, ale w związku woli być z facetem" to nie negujmy od razu tego co mówi i nie wmawiajmy jej, że tak naprawdę to jest hetero. Bo może jest czymś pomiędzy jednym a drugim wink I chyba najważniejsze jest jednak poczucie przynależności danej osoby do konkretnej orientacji.

Co do postów EasyRider88, przykro mi się wręcz do tego odnosić, ale ... Moim zdaniem nie da się zmienić swojej orientacji. Gdyby tak było, osoby homoseksualne nieakceptujące swojej orientacji szybko "przestawiłyby się" na heteroseksualizm. A kobiety heteroseksualne, które narzekają na beznadziejnych facetów, wchodziłyby w związki z innymi kobietami wink I nie chodzi mi tutaj tylko o zachowania, ale też przede wszystkim o wewnętrzne poczucie na temat swojej orientacji.

78

A mnie jakos odpycha bliski fizyczny kontakt z druga kobieta. Nie mam nic przeciwko przebierania sie w jednej szatni na basen ale na mysl o zrobieniu minety komus mi sie robi bardzo nieswojo i niekomfortowo.

79

kaja.p
nikt Ci tego nie karze robic

80 Ostatnio edytowany przez Bandziorka (2016-05-08 22:49:41)

A co do wypowiedzi o leczeniu swoich preferencji ,powiem krotko ,przestalo mnie to obchodzic .Mam prawo do zycia takiego jakie mi odpowiada I nie zamierzam sie z tego tlumaczyc a tym bardziej leczyc.
'stracilam juz zbyt wiele czasu na  zycie pod publike.

81

Bandziorka napisał/a:

kaja.p

Naszczescie nie smile
Widze duzo jest kobiet bi.
Ale ja jestem 100% hetero.

82 Ostatnio edytowany przez Bandziorka (2016-05-10 22:39:42)

Wow," na szczescie" ?....skoro tak to widzisz ,Twoje sprawo. Ja Cie nie chce namawiac do bycia bii, less czy hetero ,badz jaka chcesz byc I jak czyujesz.
Kazdy dokonuje swoich wyborow pod tym wzgledem .Dla mnie, orientacja seksualna jest sprawa indywidualna I nie szufladkuje ludzi ze wzgledu na nia.Znam kobiety bii ,jedne radza sobie z tym  lepiej inne gorzej .
Zdaje sobie tez sprawe z tego ,ze srodowisko moze mnie "nie lubic" za to kim jestem ,ale juz troche zyje na tym swiecie I przestalo mnie to trapic. Juz starczy zycia pod spoleczenstwo. Wiem ze takie osoby sa ,ale to juz ich problem.

83

Po krotce o moim "przypadku".
Nigdy nie myslalam o " sprobowaniu" z kobieta. Stalo sie to naturalnie , w ogolniaku ,jakis spontan.Nie byla to jednorazowa przygoda, bo trwala .Przyznam ,ze dla mnie osobiscie piekne przezycie , cuuudowne.Nie chodzilo w tym jedynie o seks .Tu musze rozczarowac osoby ,ktore chca to leczyc czy uwazaja ,ze Polska ,nie dla takich, nie jestesmy zwierzatkami ,ktore musza "zrobic sobie dobrze"  ,nie lecimy tez na kazda kobiete.Mamy uczucia i to z tym bym wiazala.To byla milosc ,jestem pewna,tesknilysmy za soba,uwielbialysmy spedzac ze soba kazda chwile ( i nie zawsze konczylo sie to seksem ,bo nie musialo). Wystarczylo ,ze bylysmy obok siebie,gadac moglysmy nieustannie,nigdy nie zabraklo nam tematow do rozmow,  chcialo nam sie chciec gory przenosic razem.
Rozdzielily nas studia niestety,ale spotkalysmy sie po prawie 15 latach przypadkiem na ulicy.To byl ten sam wzrok ,ten sam usmiech , ta sama naturalnosc.Kazda juz zyjaca swoim zyciem ,ale bicie serca poczulam.Nie zby biecc za nia i zmieniac jej zycie ,czy swoje ,ale takie hmmm ,nieokreslone cieplo serca,ze to bylo wazne dla nas i wciaz w nas jest.
Wiazalam sie z mezczyznami takze.To byly zwiazki krotsze lub dluzsze.Nie zalozylam jednak rodziny ,nie urodzilam dzieci.
Dlaczego? Bo byly inne kobiety ,zawsze to zwiazane z uczuciem. Jakis czas temu zakonczyl sie moj  zwiazek nastoletni z kobieta.
Ktos zapytal o znalezienie kobiety "na jedna noc". Byl taki moment w moim zyciu , nie chcialam zwiazku tylko seksu, mialam romans z mezatka,przystala na taki uklad.Trwalo to ponad 2 lata ,miala byc jedna noc ,po kilku miesiacach byla juz pierwsza  deklaracja milosci.Niestety ,nie udalo sie,zawiodla.
Dzisiaj wiem ,mimo ran ,ze jedynie przy kobiecie czuje pelnie zycia.Jestem sama obecnie i nie wiem jak bedzie dalej.Narazie probuje sie przeorganizowac po " przejsciach" ,poskladac pewne sprawy i moze jeszcze kiedys to poczuje.
Pozdrawiam i zycze wszystkim duzo usmiechu na ten dzisiejszy dzien.

84

Nie wiem dlaczego ktoś podejrzewa ,że jest bi albo les ,a pisze ,że nie chciałby być w życiu w związku z osobą tej samej płci - już sam ma odpowiedz ,że jest hetero

85

Moje stosunki damsko-damskie tak samo jak damsko-męskie nie muszą kończyć się seksem. W większości nawet tak nie jest! To, że podobają mi się też dziewczyny i byłam z paroma w związku, nie znaczy, że każda mnie kręci. Jesteś hetero? Podoba ci się KAŻDY facet i KAŻDY cię kręci? Wątpliwe. smile Tak samo, jak nie kręci mnie jakiś typowy Zenek ze spółdzielni, sprawdzający liczniki, tak samo nie kręci mnie pani z kiosku, czy nawet koleżanka z klasy. Są jednostki, które są bardziej atrakcyjne, ale to wszystko.

86

oooo ciekawy temat smile

ja też jestem bisekaualna i jest to u mnie "poparte" związkam z kobietami

ale nigdy nie miałam rozterek wewnętrznych co do mojej orientacji. zawsze uważałam, że jeśli ludzie są dorośli i nie robią nikomu krzywdy, to mogą sie kochać i być ze sobą w takich konfiguracjach, w jakich chcą.

i tak jak pisze vietka, to ze jesteś bi lub les nie znaczy, że kazda kobieta Cię kręci, tak jak nie każdy facet Cie kręci, jak jesteś hetero.

może dlatego nie mam problemów z przyjaźnią damsko-meską. bo wtedy powinnam mieć problemy z przyjaźnią damsko-damska - tak na chłopski rozum. przyjaźń to co innego, miłość to co innego, a jeszcze czym innym jest dzialanie oksytocyny, którego to efektów większość kobiet nie potrafi rozpoznać i myli z miłością.

nie mówiąc już o tym, że jak wspomniał Woody Allen, byci bi podwaja Twoją szansę na sobotnią randkę tongue

87

Wiecie co tak czytam.... i trochę przeraża mnie słowo "spróbowała"... bo przecież jest ta druga osoba. Tak? Próbowanie hmm może kogoś dotknąć, zranić; zrobić nadzieję ... rozkołysać - a co jak spróbujemy i okażę się że: z mojego punktu odczuwania jest super a z jej - beznadziejnie? albo na odwrót?

A tak w ogóle to pokierujcie mnie kochane - gdzie na forum znajdę (bom nowa! i zielona) link w kórym mogę pozanć kogoś, pogadać spotkać się (bez próbowania hahaahah) zaprzyjaźnić może też smile z kimś z mojego miasta?

88

Hej MagJa, ja do Ciebie napisałam na maila, którego podałaś przy rejestracji. Nie jestem biseksualna, ale zwróciło moją uwagę coś w Twojej wypowiedzi, zresztą reszta na priwie smile Pozdrawiam

89

Abc140 napisał/a:

Hej MagJa, ja do Ciebie napisałam na maila, którego podałaś przy rejestracji. Nie jestem biseksualna, ale zwróciło moją uwagę coś w Twojej wypowiedzi, zresztą reszta na priwie smile Pozdrawiam

Dzięki smile odpisałam smile fajnie że się odezwałaś smile Ślicznego dnia

90

_v_ napisał/a:

oooo ciekawy temat smile

ja też jestem bisekaualna i jest to u mnie "poparte" związkam z kobietami

ale nigdy nie miałam rozterek wewnętrznych co do mojej orientacji. zawsze uważałam, że jeśli ludzie są dorośli i nie robią nikomu krzywdy, to mogą sie kochać i być ze sobą w takich konfiguracjach, w jakich chcą.

i tak jak pisze vietka, to ze jesteś bi lub les nie znaczy, że kazda kobieta Cię kręci, tak jak nie każdy facet Cie kręci, jak jesteś hetero.

może dlatego nie mam problemów z przyjaźnią damsko-meską. bo wtedy powinnam mieć problemy z przyjaźnią damsko-damska - tak na chłopski rozum. przyjaźń to co innego, miłość to co innego, a jeszcze czym innym jest dzialanie oksytocyny, którego to efektów większość kobiet nie potrafi rozpoznać i myli z miłością.

nie mówiąc już o tym, że jak wspomniał Woody Allen, byci bi podwaja Twoją szansę na sobotnią randkę tongue

hej - bardzo popieram - to mit że osoby bi, les, geje rzucają sięz pazurami na każdego tej samej płci. innej płci itd... A Woody jest w ogóle mistrzem smile Pozdrawiam smile

91

vietka napisał/a:

Moje stosunki damsko-damskie tak samo jak damsko-męskie nie muszą kończyć się seksem. W większości nawet tak nie jest! To, że podobają mi się też dziewczyny i byłam z paroma w związku, nie znaczy, że każda mnie kręci. Jesteś hetero? Podoba ci się KAŻDY facet i KAŻDY cię kręci? Wątpliwe. smile Tak samo, jak nie kręci mnie jakiś typowy Zenek ze spółdzielni, sprawdzający liczniki, tak samo nie kręci mnie pani z kiosku, czy nawet koleżanka z klasy. Są jednostki, które są bardziej atrakcyjne, ale to wszystko.

No prawda! i to są tak oczywiste rzeczy o któych piszesz Ty i inne podobne głosy... a ludziom ciągle trzeba łopatką do głowy kłaść ech
BTW napisałam priv mailem, zerkniesz?
Dobrego dnia!

92

Bandziorka napisał/a:

kaja.p

Brawo! smile

93

boobletea napisał/a:

Nie wiem dlaczego ktoś podejrzewa ,że jest bi albo les ,a pisze ,że nie chciałby być w życiu w związku z osobą tej samej płci - już sam ma odpowiedz ,że jest hetero

Nic dziwnego. To się nazywa presja społeczna lub homofobia. Chyba nikt nie chciałby mieć pod górkę i niektórzy mają tę "odpowiedź" umotywowaną strachem.

Posty [ 66 do 93 z 93 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Kobiety biseksualne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024