Wakacje osoby samotnej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wakacje osoby samotnej

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 148 z 148 ]

131

Odp: Wakacje osoby samotnej
podstarzała_pensjonarka napisał/a:

Hej, a co myślicie o PTTK?
Czasem w pociągach widzę zorganizowane grupy (w wieku ponad-studenckim) i wygląda to dość sympatycznie smile To chyba fajna opcja dla osób, które lubią podróże małe i duże i szukają towarzystwa. W każdym mieście jest lokalny oddział.  Nie znam niestety nikogo, kto tam aktywnie działa, a sama jestem ciekawa czy warto dołączyć.

Formalnie do PTTK nie należę, ale czasami przyłączam się do organizowanych przez nie imprez i wycieczek. Gorąco polecam!

Zobacz podobne tematy :

132

Co to takiego?

mergi napisał/a:

Co to takiego?

Polskie Towarzystwo Turystyczno-Krajoznawcze

134

Pierwsze słyszę.
Muszę zobaczyć czy w mojej okolicy jest oddział.

135

To dosyć stara organizacja, z tradycjami i chyba nietrudno znaleźć jakieś dojścia. W moim powiatowym miasteczku jest oddział.
Ja do PTTK się nie zapisałam, bo finansowo mi się to nie kalkuluje. Trzeba opłacać składki i członkostwo, a niższe ceny wycieczek dla członków są symboliczne. W mojej sytuacji finansowej nawet z legitymacją mogę sobie pozwolić tylko na najtańsze wycieczki. Jednak gdyby nie to, nie wahałabym się ani chwili. Generalnie jednak koszty nie są drastyczne i naprawdę warto skorzystać z możliwości, jakie oferują. A ludzie w PTTK - do różańca i do tańca!

136

Sama jezdze na urlop. Transport zorganizowany i pobyt oplacony w bp. W czasie jazdy (1500 km) zawsze z kims zagadam mniej lub wiecej. Na miejscu troche smutno mi, ze nikogo nie znam i ze sama chodze plazowac czy na spacer. Zreszta jestem nieatrakcyjna fizycznie wiec nawet lepiej samemu lezec na plazy niz gdyby druga osoba miala obciach lezac kolo mnie.

137

Jaguar napisał/a:

A to nie mozna juz nic samemu porobic ani nigdzie pojechac? Trzeba do zycia i zabawy miec przyjaciol czy znajomych chocby takich na szybko i byle jakich?
Ja jak mialam okresy gdzie jakos wszyscy znajomi sie wykruszyli albo byli zajeci to sama sie wybieralam gdzie chcialam. Wyjezdzalam sama a wracalam z pol tuzinem nowych znajomych. Nie trzeba na wakacje jechac z grupa, mozna samemu smile

Ciekawe. Jak to robiłaś?

138

nuova napisał/a:

Sama jezdze na urlop. Transport zorganizowany i pobyt oplacony w bp. W czasie jazdy (1500 km) zawsze z kims zagadam mniej lub wiecej. Na miejscu troche smutno mi, ze nikogo nie znam i ze sama chodze plazowac czy na spacer. Zreszta jestem nieatrakcyjna fizycznie wiec nawet lepiej samemu lezec na plazy niz gdyby druga osoba miala obciach lezac kolo mnie.

To smutne

139

Lou71.71 napisał/a:

To smutne

Smutne jak wiekszosc mojego samotnego zycia.
Do reszty zwariowalabym, gdybym miala urlop spedzac w domu. Wole wyjechac sama i odpoczac od codziennosci niz jechac z kims i nie umiec sie dogadac. Bylam raz z kims na urlopie. I chyba nie chce tego powtarzac.

140

nuova napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

To smutne

Smutne jak wiekszosc mojego samotnego zycia.
Do reszty zwariowalabym, gdybym miala urlop spedzac w domu. Wole wyjechac sama i odpoczac od codziennosci niz jechac z kims i nie umiec sie dogadac. Bylam raz z kims na urlopie. I chyba nie chce tego powtarzac.

To może byłaś z kimś nieodpowiednim.

141

Lou71.71 napisał/a:

To może byłaś z kimś nieodpowiednim.

Moze. Raz nie chcialam samotnych wakacji, chcialam komus zafundowac wakacje. Niestety trafilam na osobe o innym temperamencie i innym sposobie spedzania wolnego czasu. Dlatego zeby unikac nieporozumien, niedomowien, spiec ale tez dostosowywania sie do terminow innych, wole pojechac sama. Mysle, ze w czasie spedzania samotnych wakacji juz bardzo wyspecjalizowalam sie w spedzaniu tego czasu sama. Kiedys, jak jeszcze nie bylam zaorana samotnoscia tak jak dzis, sama chodzilam na koncerty, do kina, w gory. Dzis jestem tak niechetna do jakiejkolwiek aktywnosci, ze dobrze czuje sie w domu, a najlepiej na kanapie.

142

problemem jest znalezienie pokoju dla jednej osoby ,wszedzie pokoje 2 osobowe

143

Warto zapisać się na jakieś zajecia grupo jeśli ktoś spedza samotnie wakacje. Zawsze jakiś kro aby kogoś poznać

144

Wczasy samotne są bardzo urokliwe. Obecnie Itaka wystąpiła z propozycją dla klientów Zima 22/23. Kraje egzotyczne prezentują się bardzo atrakcyjnie cenowo. Ja sama skusiłam się na wyjazd na Dominikanę lotem Dreamlinerem bezpośrednio na miejsce. Super będzie, nie mogę się doczekać!

Od wielu lat spędzam samotne wakacje. Zawsze mnie one cieszą. W końcu wyjeżdżam do swojej drugiej Ojczyzny.

146

Warto się odważyć i pojechać samemu na wakacje. Na pierwszy raz polecam jechać z biurem podróży - ja sama korzystam z ofert Konsorcjum.pl. W tym roku byłam w Gwadelupa - francuskiej wyspie i było genialnie. Wyśmienite jedzenie i zwiedzanie ciekawych zakątków samochodem. Z każdego wyjazdu "przywożę" nowe znajomości, więc tak naprawdę nigdy nie czułam się na nich samotnie.

147

Polecam wycieczkę z Konsorcjum.pl każdemu! Ja odważyłam się na swojego pierwszego solo tripa, ale właśnie z nimi. I to do Afryki Południowej. Safari w Parkach Narodowych Chobé i Matusadona było niezwykłe, a rejs po jeziorze Kariba - niezapomniany. Poznałam też wielu super ludzi!

148

Warto się odważyć na wyjazd w pojedynkę, a z biurem podróży jest to łatwiejsze. Bardzo polecam cudowną pielgrzymkę do Włoch, którą zorganizowało Konsorcjum.pl. Zwiedzanie 4 Bazylik i Rzymu z przewodnikiem było niezapomniane. Każdy dzień przynosił nowe, głębokie wrażenia.

Posty [ 131 do 148 z 148 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wakacje osoby samotnej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024