Dlaczego tak trudno umówić się z dziewicą? :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego tak trudno umówić się z dziewicą? :(

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 73 z 73 ]

66

Odp: Dlaczego tak trudno umówić się z dziewicą? :(

Matko, czy naprawdę jestem jedyną kobietą na tym forum, która rozumie o co chodzi autorowi?
Bo wbrew szerzonej tutaj opinii nie chodzi o to, że fervidon, ma problem z akceptacją faktu, iż nie wszystkim się podoba. Ponieważ dziwnym trafem odmawiają mu tylko dziewice. Być może jego sposób podrywu nie jest zbyt wygórowany, co nie odpowiada dziewczynom szukającym mężczyzny na ten "pierwszy raz". Być może dziewice (z jego otoczenia) wymagają większych starań.
Dziewczyny, musicie na to spojrzeć z innej strony. Fervidon nie jest jednym z tych, dla których błona dziewicza świadczy o wartości kobiety. Zauważył po prostu pewien schemat i chciał tutaj potwierdzić jego słuszność (lub też jej zaprzeczyć). Może nie zabrał się do tego najlepiej ale muszę przyznać, że reakcją zdecydowanej większości forumowiczek jestem zaskoczona.

Zobacz podobne tematy :

67

fervidon napisał/a:

Nawet po kilku godzinach użytkowania łatwo zauważyć, że dziewictwo robi niezłą karierę na tym forum i chyba generalnie w sieci jest to chwytliwy temat. Nie chcę powielać istniejących już wątków, ani nie chciałbym, żeby ten stał się miejscem oceniania i walk światopoglądowych. Jak widać nie umieściłem go w "dziale seks".

Bez dalszego owijania w bawełnę - dlaczego tak trudno wyciągnąć dziewicę na zwykłą kawę?? To że dziewczyna do której startuję jest dziewicą, jestem pewien na jakieś 99% (z solidnego środowiska katolickiego; żadny zlepek niby-katolików). Nie mam problemu z umawianiem się z dziewczynami, które miały już swój pierwszy raz za sobą (tego jestem pewien na 100%:)

Stopień znajomości w obu przypadkach podobny, ich wiedza na mój temat nie odnosi się do mojego doświadczenia i nastawienia do tych spraw. Te dziewice są czasami nawet mniej atrakcyjne niż nie-dziewice. Taktykę w obu przypadkach mam identyczną i w jednym nie napotykam większych oporów i umawiam się bez problemów, a w drugim ponoszę niemal same porażki... No i oczywiście moje intencje w obu przypadkach także są takie same, czyli nie chodzi mi o krótkotrwałą znajomość.

Chciałbym zaznaczyć, że przedmiotem tego wątku nie są moje preferencje, tylko chęć poznania powodów dlaczego dziewice (te z wyboru) są tak absurdalnie trudno dostępne... Może facetom w podobnej sytuacji uda się w końcu przełamać ich pancerny mur oporu i może same te dziewczyny zobaczą co robią źle, że wciąż narzekają na swoje singlostwo nie z wyboru.

Ciężko Was zrozumieć:/

Jakbys nie zauważył, to każda dziewczyna która nie jest dziewicą, kiedyś nią była. A tak na poważnie, to myślę, że te dziewczyny może cię znają i wiedzą o tobie więcej niż ci się wydaje, a jeśli dziewczyna nie chce się z tobą umówić to chyba nie jest jej problem i nie zwalaj jakiejś głupiej winy na dziewczyny które mają cię po prostu gdzieś. Oj urażona duma.

Często pozory mylą.
Ale jeszcze nie rozumiem czegoś: to ty wyczajasz dziewczyny, oceniasz pod względem dziewica/niedziewica, a później startujesz jak nie jedna to kolejna i tak do skutku????

68

Mam!!!
Zbuduję wykrywacz dziewic.
Będę bogaty... big_smile

69

fervidon napisał/a:

Chciałbym zaznaczyć, że przedmiotem tego wątku nie są moje preferencje, tylko chęć poznania powodów dlaczego dziewice (te z wyboru) są tak absurdalnie trudno dostępne...

Sam sobie odpowiedziałeś - z wyboru. smile Znaczy taka ich natura. tongue

70

Może nie jesteś w jej typie po prostu ??

71

Cóż zwyczajny strach powoduje,że odpychamy każdego nawet te tzw. 9 czy 10/10 ...z gory zakłada sie, ze zostaniemy wyśmiane lub nasz brak wiedzy i coz bojaźliwości przed nią sprawi,ze powiecie wy ,mężczyźni, ale ty jesteś dziwna wcale nie w melioratywnym tego słowa znaczeniu . Możecie żartować, próbować nas rozluźnić ,ale cały ten system XXI w. Zeby wszystko było teraz,zaraz potwornie stresuje. Nie o to chodzi,ze chcemy znalezc Mr.Right tylko coz,chyba zdecydujemy sie kiedy będziemy sie czuć "komfortowo" ,ale psychicznie w szczególności. A jezeli chodzi o randki ,zawsze jest ten głosik w głowie, po cholipe on sie bierze za dziewczynę "cnotkę "? Potem jakies niedomowienia, cos sie przemilczało i coz któraś ze stron nagle ma dąsy i nikt nic nie wie ,ale zimna wojna juz trwa. I tak jakos kontakty kończą sie w niemiły sposób ,a szkoda. Potem sie bierzecie za inna ,bo "cnotkę nie wydymka" miała opory przed pewnymi namiętnymi interakcjami... Wiecie,większość myśli - a po co mi chłop,bede niezależna jak sie poucze i dobra prace znajdę a potem na starość( czyli 30-40)  cos sie żałuje ,cos sie wspomina z bólem serca ,no ale po ptakach mówiąc kolokwialnie. Nie ma rady, niektórzy maja blokadę w głowie durna i nerwy jakby przystępowali do egzaminu dojrzałości dosłownie ,haha Albo dziewczyna nagnie siebie i przestanie głupio myślec o tym ,ze ja wyśmieją czy jakże ja tam naznacza szkarłatna litera ,albo niech sobie kupi kalendarz z przystojniakami ,zeby było na co patrzeć gdy w kotach bedzie tonąc po 50. A i tylko ostanie słowowka jeszcze , dziewczyny pamiętajcie ,ze tez możecie wybierać i coz to ze sie troche odsłonicie nie znaczy ,ze zaraz Bóg wie co pomyślą na imprezach, rozejrzyjcie sie i zobaczycie ,ze łatwiej wtopić sie w tłum. Na luziku pochodzicie sobie z paczka do klubów i potanczcie dla rozluźnienia ,poćwiczenie rozmowy damsko-męskie - oswojenie sie jest najważniejsze big_smile

72

Dobrze ktoś napisał, że każda kobieta była kiedyś dziewicą. Więc każda może coś na ten temat napisać. Skoro większość ocenia autora po jego wypowiedziach pisemnych jako zbyt pewnego siebie i w związku z tym ich jakoś odpycha - to pewnie w realu podobnie to działa. A dziewice jako kobiety niedoświadczone i bardziej wrażliwe na tym polu są na takie zachowanie wyczulone. Mogą się czuć osaczone, niepewne, coś im mówi, ze on już ma kontakty seksualne za sobą. Będąc dziewicą nie umówiłam się z kimś takim, wolałam mężczyznę bardziej romantycznego, trochę niepewnego swego, przy którym nie czułam że on nade mną "jakoś góruje" smile Z wiekiem i nabytym doświadczeniem preferencje mi się zmieniały smile Ja nie jestem gorliwą katoliczką, nie miałam zamiaru czekać z sexem do ślubu. Mam natomiast kuzynkę właśnie taką zagorzałą katoliczkę, która wyszła za prawiczka i "te rzeczy dopiero po ślubie", obydwoje bardzo religijni. I ona nie chciała faceta, który spotykał się już z wieloma dziewczynami i uprawiał sex. Fajnie , że udało im się na siebie  trafić. Jeżeli dziewczyna ma swoje zasady i chce z sexem do owego ślubu czekać, to dzieli m.in. mężczyzn na dwie kategorie, na tych z którymi będzie to możliwe i na tych z którymi nie smile I umawia się z tymi pierwszymi. Ot i tyle w temacie dziewictwa katolickiego smile

73

fervidon napisał/a:

Nawet po kilku godzinach użytkowania łatwo zauważyć, że dziewictwo robi niezłą karierę na tym forum i chyba generalnie w sieci jest to chwytliwy temat. Nie chcę powielać istniejących już wątków, ani nie chciałbym, żeby ten stał się miejscem oceniania i walk światopoglądowych. Jak widać nie umieściłem go w "dziale seks".

Bez dalszego owijania w bawełnę - dlaczego tak trudno wyciągnąć dziewicę na zwykłą kawę?? To że dziewczyna do której startuję jest dziewicą, jestem pewien na jakieś 99% (z solidnego środowiska katolickiego; żadny zlepek niby-katolików). Nie mam problemu z umawianiem się z dziewczynami, które miały już swój pierwszy raz za sobą (tego jestem pewien na 100%:)

Stopień znajomości w obu przypadkach podobny, ich wiedza na mój temat nie odnosi się do mojego doświadczenia i nastawienia do tych spraw. Te dziewice są czasami nawet mniej atrakcyjne niż nie-dziewice. Taktykę w obu przypadkach mam identyczną i w jednym nie napotykam większych oporów i umawiam się bez problemów, a w drugim ponoszę niemal same porażki... No i oczywiście moje intencje w obu przypadkach także są takie same, czyli nie chodzi mi o krótkotrwałą znajomość.

Chciałbym zaznaczyć, że przedmiotem tego wątku nie są moje preferencje, tylko chęć poznania powodów dlaczego dziewice (te z wyboru) są tak absurdalnie trudno dostępne... Może facetom w podobnej sytuacji uda się w końcu przełamać ich pancerny mur oporu i może same te dziewczyny zobaczą co robią źle, że wciąż narzekają na swoje singlostwo nie z wyboru.

Ciężko Was zrozumieć:/

Bo problemem jest ich introwertyzm a nie dziewictwo. Ja z introwertyczkami też mam problemy ale każdy je ma.

Posty [ 66 do 73 z 73 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego tak trudno umówić się z dziewicą? :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024