krówki ![]()
Czekolada z orzechami laskowymi oraz biała z bakaliami
Uwielbiam ![]()
Prince Polo koniecznie złote
poza tym sezamki i chałwa ![]()
SNIKERS KRANCZER:)
135 2018-10-26 10:03:48 Ostatnio edytowany przez Trisha92 (2018-10-26 10:04:07)
Milka z karmelem albo klasyczna, dowolna czekolada kinder, KarmeLove Wedla ![]()
Czekolada mleczna Milka, czekolada nadziewana truskawkowa Milka, batony: Snickers, Twix, Prince Polo, Princessa, ciastka HIT, Delicje, krówki, lody truskawkowe i inne smaki.
Oj, dużo tego by wymieniać, niestety kocham słodycze
Wszystko od kinder (kinder bueno, kinder cuntry, jajka), monte, ww, princessa kokosowa, oreo i milka z oreo.
Bounty! <3 I wszelkie torty ![]()
Generalnie słodkiego nie lubię, ale robię wyjatek dla żelek Haribo. Mogę jeść je garściami ![]()
Poza tym nie pogardzę własnoręcznie zrobionymi ciastkami z masłem orzechowym lub babką drożdżową, ale bardziej dlatego, że lubie piec, niż dlatego, że mi pasi. Natomiast z pasją nie cierpię czekolady
i wszelkich wyrobów czekoladopodobnych ![]()
Moja koleżanka robi najlepszy sernik w całej galaktyce nawet w Gołębiewski nie jadłem takiego no i fererroche.
czekolady nadziewane bez tłuszczy roślinnych:) (najgorsze w smaku są utwardzone palmowe) ceny osiągają 100 zł/kg ale to nie problem jeśli kupuje się rzadko:)
czekolady nadziewane bez tłuszczy roślinnych:) (najgorsze w smaku są utwardzone palmowe) ceny osiągają 100 zł/kg ale to nie problem jeśli kupuje się rzadko:)
Nie trawię czekolady
Co najwyżej potrafię zjeść kostkę gorzkiej.
Zamiast oleju palmowego, można stosować rafinowany kokosowy, bo ma podobną konsystencję w warunkach temperatury domowej. Jako eksperyment robiłam wegańską czekoladę zeszłego lata (sprzedałam na rzecz fundacji sadzącej kwiaty w miasteczku) i nikt nie narzekał.
tłuszcz kokosowy w smaku chyba jest lepszy:)o ile dobrze pamiętam, dawno nie miałem.wegańska czekolada ciekawy pomysl:)
Były kiedyś takie pyszne cukierki - Irysy, bodajże z Wedla. Moje ulubione a ciężko mi na nie trafić.
A batonik Mars delight pamiętacie? To było coś.
Jako że cały czas trzymam się diety to pozostają ciasteczka owsiane z orzeszkami itp ;>
W moim przypadku określenie "fan" (nawet umiarkowany) słodyczy jest z pewnością duuuuużym nadużyciem ![]()
Nigdy nie miałem specjalnego ciągu na słodycze. Z reguły jeśli już mam okazję to zjem jakieś ciasto domowe od czasu do czasu, i to nie każde( sernik, szarlotka, piernik, nie lubię ciast z masami i piankami)
Czekoladę jadam bardzo rzadko, głównie w zimie a lody tak z raz na rok
Wolę się schłodzić czymś innym ![]()
Chałwa sezamowa ukraińska i takie indyjskie słodycze z orzechów, mleka i cukru. Niestety nie wiem jak to się nazywa.
Wyglądają jak kostki ciasta, są bardzo słodkie i sycące.
149 2019-09-12 10:34:22 Ostatnio edytowany przez Kobieta_XL (2019-09-12 10:35:40)
Chałwa sezamowa ukraińska
Też lubię chałwę, ale jesli ukraińska, to koniecznie słonecznikowa
Och, jeszcze jest dobra taka odmiana chałwy, turecka bodajże , która nazywa się "kłębek wełny".
czekolada milki z oreo, bez problemu zjem ogromną tabliczkę <3
Ciasto mocno czekoladowe
I lubię czekoladę z dużymi kawałkami orzechów.
Jadł ktoś może tutaj turecką baklawę? O ile nie przedam za standardowymi słodyczami, to takie ciekawostki kuchni regionalnych jak najbardziej
Szczególnie, że lubię kuchnie kresową i bliskowschodnią ![]()
Dorzucam lody truskawkowe z Zielonej Budki.
Uwielbiam gorzką czekoladę od Wedla i od tej bogini.
Jak jej tam...? Goplana! Mleczne i z orzechami, odpadają. ![]()
Poza tym, ciasto kruche z węgierkami. Pychota. ![]()
Ostatnio mam słabość do chałwy... Ale na szczęście szybko się nią zasładzam, więc nie zjadam dużo.
Mam taką magiczną szufladę, a w niej przeróżne słodkości. Ciasta i ciastka domowej roboty to jest to. Jak jestem w domu to zawsze coś upiekę z mamą. Ach, aż chętka mnie wzięła na coś słodkiego. A co mi tam. Trzeba się jakoś pocieszyć
Mama kupiła mi czekoladę Milkę i dwa zające w czekoladzie.
Są w biedrze takie ciastka w formie rureczek z kremem - uwielbiam, pyszne są. Kiedy z kolei staram się trzymać z dala od słodyczy przez jakiś czas, to wtedy kupuję sobie bezglutenowe rodzynki sułtanki (mam ulubioną markę i one akurat mają oznaczenie gluten free) i sobie biorę po parę każdego dnia i pogryzam, kiedy najdzie mnie ochota. Wiadomo, że suszone owoce są kaloryczne, ale rodzynki akurat są odżywcze i myślę, że to i tak lepsze niż faszerować się ciastkami
moja ulubiona to czekolada gorzka z pomarańczą (z kawałkami suszonych owoców, nie z galaretkami czy innymi musami). wysoka zawartość kakao i chrupiące granulki pomarańczy. mniam
kiedyś wydaje mi się, że wedel miał taką, ale osobiście najbardziej podchodzi mi meybona.
a jakie typowo polskie lubicie? chcialabym na mikolajki komus zawiezc zagranice, ale nie mam pojecia, co
Słodkie buziaki ![]()
Ja kocham czekoladki Kinder (zwłaszcza maxi i duplo) i ferrero rocher ![]()
MACZKI napisano, że to trufle czekoladowe. Czasem jakieś kupne ciasto na spróbowanie, zazwyczaj czekoladowe. Nie wiem co mi się dzieje ale mi słodyczoholikowi od jakiegoś czasu przestają smakować, kiedyś ulubione słodycze. Przestałam lubić czekoladę, snickersy, m&msy, ciasta różnej maści, krówki. Nie wiem czy to mi się zmienia, czy zmieniają coś w składzie?
a jakie typowo polskie lubicie? chcialabym na mikolajki komus zawiezc zagranice, ale nie mam pojecia, co
ja bym kupiła np. michałki, wedlowski tort waflowy i śliwki w czekoladzie
blueangel napisał/a:a jakie typowo polskie lubicie? chcialabym na mikolajki komus zawiezc zagranice, ale nie mam pojecia, co
ja bym kupiła np. michałki, wedlowski tort waflowy i śliwki w czekoladzie
Może jeszcze krówki (ale tylko Wedla, bo są najlepsze) i ptasie mleczko, ciastka Delicje, takie słodycze w artykułach wymieniają. szkoda, że nasze pączki nie dotrwają.
Z niesłodyczowych, nasze kiełbasy, kabanosy.
z polskich slodkosci ale w malych iloscoach to śliwowica, kiedys tez pigwowka, żołądkowa gorzka, czasem mniodek pitny, ale tak ogolnie to jestem fanem japonskich wyskey, bardzo lubie delikatnego Jemesona kiedyś mi sie trafil o samku z podbiciem kawowym, nosz kurka wodna pychotka.
Krówki,sliwki w czekoladzie, czekolady Kinder, Milka i Lindt.