Wasze ulubione słodycze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Wasze ulubione słodycze

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 167 z 167 ]

131

Odp: Wasze ulubione słodycze

krówki smile

Zobacz podobne tematy :

132

Czekolada z orzechami laskowymi oraz biała z bakaliami smile Uwielbiam smile

133

Prince Polo koniecznie złote smile poza tym sezamki i chałwa smile

134

SNIKERS KRANCZER:)

135 Ostatnio edytowany przez Trisha92 (2018-10-26 10:04:07)

Milka z karmelem albo klasyczna, dowolna czekolada kinder, KarmeLove Wedla big_smile

136

Czekolada mleczna Milka, czekolada nadziewana truskawkowa Milka, batony: Snickers, Twix, Prince Polo, Princessa, ciastka HIT, Delicje, krówki, lody truskawkowe i inne smaki.

137

Oj, dużo tego by wymieniać, niestety kocham słodycze big_smile Wszystko od kinder (kinder bueno, kinder cuntry, jajka), monte, ww, princessa kokosowa, oreo i milka z oreo.

138

Bounty! <3 I wszelkie torty big_smile

139

Generalnie słodkiego nie lubię, ale robię wyjatek dla żelek Haribo. Mogę jeść je garściami big_smile

Poza tym nie pogardzę własnoręcznie zrobionymi ciastkami z masłem orzechowym lub babką drożdżową, ale bardziej dlatego, że lubie piec, niż dlatego, że mi pasi. Natomiast z pasją nie cierpię czekolady hmm i wszelkich wyrobów czekoladopodobnych yikes

140

Moja koleżanka robi najlepszy sernik w całej galaktyce nawet w Gołębiewski nie jadłem takiego no i fererroche.

141

czekolady nadziewane bez tłuszczy roślinnych:) (najgorsze w smaku są utwardzone palmowe) ceny osiągają 100 zł/kg ale to nie problem jeśli kupuje się rzadko:)

142

nudny.trudny napisał/a:

czekolady nadziewane bez tłuszczy roślinnych:) (najgorsze w smaku są utwardzone palmowe) ceny osiągają 100 zł/kg ale to nie problem jeśli kupuje się rzadko:)

Nie trawię czekolady hmm Co najwyżej potrafię zjeść kostkę gorzkiej.

Zamiast oleju palmowego, można stosować rafinowany kokosowy, bo ma podobną konsystencję w warunkach temperatury domowej. Jako eksperyment robiłam wegańską czekoladę zeszłego lata (sprzedałam na rzecz fundacji sadzącej kwiaty w miasteczku) i nikt nie narzekał.

143

tłuszcz kokosowy w smaku chyba jest lepszy:)o ile dobrze pamiętam, dawno nie miałem.wegańska czekolada ciekawy pomysl:)

144

Były kiedyś takie pyszne cukierki - Irysy, bodajże z Wedla. Moje ulubione a ciężko mi na nie trafić.

145

A batonik Mars delight pamiętacie? To było coś.

146

Jako że cały czas trzymam się diety to pozostają ciasteczka owsiane z orzeszkami itp ;>

147

W moim przypadku określenie "fan" (nawet umiarkowany) słodyczy jest z pewnością duuuuużym nadużyciem smile
Nigdy nie miałem specjalnego ciągu na słodycze. Z reguły jeśli już mam okazję to zjem jakieś ciasto domowe od czasu do czasu, i to nie każde( sernik, szarlotka, piernik, nie lubię ciast z masami i piankami)
Czekoladę jadam bardzo rzadko, głównie w zimie a lody tak z raz na rok smile Wolę się schłodzić czymś innym smile

148

Chałwa sezamowa ukraińska i takie indyjskie słodycze z orzechów, mleka i cukru. Niestety nie wiem jak to się nazywa.
Wyglądają jak kostki ciasta, są bardzo słodkie i sycące.

149 Ostatnio edytowany przez Kobieta_XL (2019-09-12 10:35:40)

Marata napisał/a:

Chałwa sezamowa ukraińska

Też lubię chałwę, ale jesli ukraińska, to koniecznie słonecznikowa wink Och, jeszcze jest dobra taka odmiana chałwy, turecka bodajże , która nazywa się "kłębek wełny".

150

czekolada milki z oreo, bez problemu zjem ogromną tabliczkę <3

151

Ciasto mocno czekoladowe smile I lubię czekoladę z dużymi kawałkami orzechów.

152

Jadł ktoś może tutaj turecką baklawę? O ile nie przedam za standardowymi słodyczami, to takie ciekawostki kuchni regionalnych jak najbardziej smile Szczególnie, że lubię kuchnie kresową i bliskowschodnią smile

153

Dorzucam lody truskawkowe z Zielonej Budki.

154

Uwielbiam gorzką czekoladę od Wedla i od tej bogini.
Jak jej tam...? Goplana! Mleczne i z orzechami, odpadają. smile
Poza tym, ciasto kruche z węgierkami. Pychota. smile

155

Ostatnio mam słabość do chałwy... Ale na szczęście szybko się nią zasładzam, więc nie zjadam dużo.

156

Mam taką magiczną szufladę, a w niej przeróżne słodkości. Ciasta i ciastka domowej roboty to jest to. Jak jestem w domu to zawsze coś upiekę z mamą. Ach, aż chętka mnie wzięła na coś słodkiego. A co mi tam. Trzeba się jakoś pocieszyć

157

Mama kupiła mi czekoladę Milkę i dwa zające w czekoladzie.

158

Są w biedrze takie ciastka w formie rureczek z kremem - uwielbiam, pyszne są. Kiedy z kolei staram się trzymać z dala od słodyczy przez jakiś czas, to wtedy kupuję sobie bezglutenowe rodzynki sułtanki (mam ulubioną markę i one akurat mają oznaczenie gluten free) i sobie biorę po parę każdego dnia i pogryzam, kiedy najdzie mnie ochota. Wiadomo, że suszone owoce są kaloryczne, ale rodzynki akurat są odżywcze i myślę, że to i tak lepsze niż faszerować się ciastkami

159

moja ulubiona to czekolada gorzka z pomarańczą (z kawałkami suszonych owoców, nie z galaretkami czy innymi musami). wysoka zawartość kakao i chrupiące granulki pomarańczy. mniam big_smile kiedyś wydaje mi się, że wedel miał taką, ale osobiście najbardziej podchodzi mi meybona.

160

a jakie typowo polskie lubicie? chcialabym na mikolajki komus zawiezc zagranice, ale nie mam pojecia, co

161

Słodkie buziaki smile

162

Ja kocham czekoladki Kinder (zwłaszcza maxi i duplo) i ferrero rocher big_smile

163

MACZKI napisano, że to trufle czekoladowe. Czasem jakieś kupne ciasto na spróbowanie, zazwyczaj czekoladowe. Nie wiem co mi się dzieje ale mi słodyczoholikowi od jakiegoś czasu przestają smakować, kiedyś ulubione słodycze. Przestałam lubić czekoladę, snickersy, m&msy, ciasta różnej maści, krówki. Nie wiem czy to mi się zmienia, czy zmieniają coś w składzie?

164

blueangel napisał/a:

a jakie typowo polskie lubicie? chcialabym na mikolajki komus zawiezc zagranice, ale nie mam pojecia, co

ja bym kupiła np. michałki, wedlowski tort waflowy i śliwki w czekoladzie

165

mallwusia napisał/a:
blueangel napisał/a:

ja bym kupiła np. michałki, wedlowski tort waflowy i śliwki w czekoladzie

Może jeszcze krówki (ale tylko Wedla, bo są najlepsze) i ptasie mleczko, ciastka Delicje, takie słodycze w artykułach wymieniają. szkoda, że nasze pączki nie dotrwają.
Z niesłodyczowych, nasze kiełbasy, kabanosy.

z polskich slodkosci ale w malych iloscoach to śliwowica, kiedys tez pigwowka, żołądkowa gorzka, czasem mniodek pitny, ale tak ogolnie to jestem fanem japonskich wyskey, bardzo lubie delikatnego Jemesona kiedyś mi sie trafil o samku z podbiciem kawowym, nosz kurka wodna pychotka.

167

Krówki,sliwki w czekoladzie, czekolady Kinder, Milka i Lindt.

Posty [ 131 do 167 z 167 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Wasze ulubione słodycze

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024