Pocałunek = zdrada ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Pocałunek = zdrada ?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 102 z 102 ]

66

Odp: Pocałunek = zdrada ?

pocałunek to też zdrada..... chodzi o samą fizyczność jaka wtedy zachodzi między dwojgiem ludzi.

tyle się czyta na tym forum na temat zdrady i zastanawiam się czemu ludziom się w głowach poprzewracało ?? wiem że tak było i będzie już zawsze. ale dlaczego zdrada to teraz jest tak jawna i wszech obecna w związkach. czytamy te posty tak smutne i przykre i same doszukujemy się w swoich związach czegoś nie tak.
nie mogę powiedzieć że tylko mężczyźni są be a kobiety cacy, bo jesteśmy siebie warci, ale zastanawiam się dlaczego tak się dzieje że stało się to tak powszechne ?? przez dobę internetu ? przez rozwój dostępu do takich rzeczy które sprzyjają zdradzie ? nie wiem ale mam nadzieję że Bóg mnie będzie chronił od takiego zła i w jedną i drugą stronę ......... bo nie wiadomo co życie przyniesie

Zobacz podobne tematy :

67

ej? jak nie zdrada pocałunek tez nalezy do zdrady... moze słowo zdrada jest za mocne jak choodzi o pocałunek ale jak by nie bylo to jest w pewnym stopniu zdrada!i jak ty bys sie czula jak to on  by cie zdradzil .... a wiesz co ja bym zrobila?przyznala sie do tego...w  zwizku liczy sie szczerosc!wymagasz tego od swojego partnera?? wiec tez taka badz!powinnas sie przelamac i mu o tym powiedziec .... a mozesz najpierw sie upewnic co on by zromil... np zadac pytanie'' kochannie co bys zrobil jak bys sie dowiedzial ze calowalam sie z innym chlopakiem'' i wtedy zaleznie od jego odpowiedzi podjac odpowiednia decyzje... nie powinnas tego ukrywac takie sprawy przedzej czy pozniej wychodza najaw.... wydaje mi sie ze jak dowie sie tego od kogo innego to uderzy w niego to jeszcze bardziej... wiec zbieraj mysli i do roboty... pozdrawiam

68

też uważam, że mogłabyś go podpytać. tylko ostrożnie, tak żeby się od razu nie zorientował, że pytasz bo to zrobiłaś. zaznacz, że pytasz w sensie teoretycznym albo coś

69

Dla mnie pocałunek bez uczucia to zwykła wymiana płynów ustrojowych smile

70

A czy uczucie jest takie wazne do zdrady?czasem to zaspokojenie potrzeby biologicznej i jak udowodnisz np,ze do lozka z gosciem poszlas ale go nie kochasz?
A i tak jest to zdrada partnera

71

mon61 póscie z kimś do łóżka to jest cały proces..i następuje mniej bądz bardziej przemyślenie tego.

Ja pewnie z nikim do łożka bym tak nie poszła, bo biologia u mnie stoi na drugim miejscu smile

Poza tym ja wyznaje taką zasade iż o zdradzie możemy mówić w małżeństwie....w wolnych związkach możemy powiedzieć o braku lojalności wobec swojego partnera smile

72

Nokia, zdrada to JEST brak lojalnosci wobec swojego partnera:) Wiec wychodzi na to, ze to jedno i to samo.
Jesli jest sie z kims zareczonym, a nie jest sie w malzenstwie, to jest to wolny zwiazek? Troche nie pojmuje tego okreslenia.
Co najwazniejsze, jesli nie mozemy dochowac wiernosci partenowi czy partnerce bez malzenstwa, czy myslisz, ze w malzenstwie ta wiernosc bedzie dochowana?

73

malenstwo<3 troche innaczej pojmujemy smile

Ale ja odróżniam od pójście z kimś do łóżka od pocałunku...dla mnie to duża różnica smile

Zdrada to niedochowanie pewnych zobowiązań i przysięg które się wzieło na siebie wcześniej :0 także można zdradzić fizycznie i emocjonalnie w małżeństwie.

74

Zależy jakie uczucia nim kierują <zawstydzony>

75

nokia napisał/a:

malenstwo<3 troche innaczej pojmujemy smile

Ale ja odróżniam od pójście z kimś do łóżka od pocałunku...dla mnie to duża różnica smile

Zdrada to niedochowanie pewnych zobowiązań i przysięg które się wzieło na siebie wcześniej :0 także można zdradzić fizycznie i emocjonalnie w małżeństwie.

Widocznie tak:) Ale zdradzac mozna emocjonalnie i fizycznie bez malzenstwa. Moze wytlumacze swoje rozumowanie inaczej. Jesli jest sie w zwiazku poza malzenskim, a kocha sie ta osobe ponad wszystko i wiaze z nia wszelkie nadzieje, to jest to w duzym stopniu zobowiazanie. Mowienie komus "Kocham Cie" jest zobowiazaniem, poniewaz oznaczaja one m. in. milosc i szacunek. Poprzez zdrade osoby ktora kochamy okazujemy jej kompletny brak szacunku. Tak wiec mozna zdradzic nie bedac w zwiazku malzenskim, a rozpatrywanie slowa "zdrada" jest tylko ludzka wygoda na to, aby usprawiedliwic sumienie, ktore czesto nawiedza ludzi zdradzajacych.

76

nokia napisał/a:

Zdrada to niedochowanie pewnych zobowiązań i przysięg które się wzieło na siebie wcześniej

A jak się jest w związku to co? Nie mówi się sobie kocham cię itp. chcę być z tobą nie wyobrażam sobie nikogo innego, nigdy cie nie skrzywdzę itp (czytaj nie zdradzę big_smile) dla mnie to też przysięga a nie tylko jak w małżeństwie...

77

JAK dla mnie to zdrada.Niektóre rzeczy są wyłącznie przeznaczone dla naszych partnerów,jak ty bys się czuła jakby twój narzeczony całował na twoich oczach inną..napewno źle..
czy do wybaczenia..zależy jak twój kochany na to zareaguje..ja bym straciła do ciebie pewnie troche zaufania..

78

oj źle by zareagował zwłaszcza ze ja tez bym zle zareagowała tylko ze mogłam pomyslec o tym wczesniej..
ale ja nie jestem z nim zareczona to jest moj chłopak tongue
wiem ze to nie sprawia roznicy ale musiałam to sprostowac big_smile

no a moje drogie panie wasi mezczyzni by wam to wybaczyli ????

79

mojmalyumysl napisał/a:

oj źle by zareagował zwłaszcza ze ja tez bym zle zareagowała tylko ze mogłam pomyslec o tym wczesniej..
ale ja nie jestem z nim zareczona to jest moj chłopak tongue
wiem ze to nie sprawia roznicy ale musiałam to sprostowac big_smile

no a moje drogie panie wasi mezczyzni by wam to wybaczyli ????

moj chyba by nie wybaczyl.....napewno nie.

80

a ty bys wubaczyła?

81

ja bym nie wybvaczyła.
on by nie wybaczył.

82

zdrada, moze i niezbym wielki ruch ale jednak, i nie jest wytlumaczeniem sytuacja w ktorej ( w moim przypadku smile ) dziewczyna mowi ze byla wstawiona/pijana. oczywiscie jesli mowimy o pocalunku ktory jakos jest odwzajemniony z obu stron a nie buziak w usta, bo niektore osoby maja mylne pojecie badz dokladaja sobie ideologie do tego co widza. ludzie z natury widza to co chca zobaczyc a to jest niestety tragiczne

83

mojmalyumysl - nie wybaczylabym.

Verten,zgadzam sie odnosnie tego jezeli ktos jest pijany.
To zadne wytlumaczenie,bo jezeli ktos tak sie
zachowuje po alkoholu,to nie powinien pic.
Ludzie po alkoholu zachowuja sie naturalnie,tzn pokazuja
swoje prawdziwe oblicze,nie mysla nad tym co mowia itp.

84 Ostatnio edytowany przez Nola (2009-05-05 13:15:47)

Tak, pocałunek to zdrada. I nie ma znaczenia czy było to pod wpływem alkoholu czy nie.
To zdrada a na to nie ma żadnego usprawiedliwienia.

Amelia* napisał/a:

Ludzie po alkoholu zachowuja sie naturalnie,tzn pokazuja
swoje prawdziwe oblicze,nie mysla nad tym co mowia itp.

Z tym się zgodzę całkowicie. Kiedy człowiek jest pijany to odkrywa się ze wszystkimi swoimi wadami, myślami i postawami, bo nie jest w stanie panować nad sobą.
Podobno się mówi, że aby poznać mężczyznę to trzeba go upić i zobaczyć jak się zachowuje kiedy jest pijany - wtedy pokazuje swoje prawdziwe JA wink
Myślę, że to nie tylko mężczyzn się tyczy.

85

Głupie pytanie. dziewczyna czy facet całuje się z inną osobą chyba nie dlatego że kocha swojego partnera.... Bezsensu... wiadomo że czasem emocje i impluls idą górą...no ale jak można wogóle coś takiego zrobić a potem liczyć że wszystko będzie ok...;/ nienawidze zdrady, to dla mnie niedorzeczne wogole..jak dwoje ludzi ma ochote bawić się uczuciami to niech nie pakuje się w związek..bo jak inaczej? na dwa fronty?! ale po co marnować zycie tej drugiej osobie i męczyć się skoro ma się ochote na inne życie..... jak chce się eksperymentować to proszę bardzo - wszystko jest dla ludzi...ale pamiętajmy o innych... zawsze narzekamy i płaczemy gdy meżczyzna nas zrani....nie róby tak samo...

86

zdrade potępiam - w myśl :  'postaw się na czyims miejscu'.

87

najgorsze jest to,ze nawet jak zostawimy tego,kto
nas tak okrutnie oszukal,to nie mozemy pozniej
zaufac kolejnemu,potencjalnemu partnerowi.

88

tez bym ie wybaczyła dlatego on sie o tym nie dowie... niestety ...
kurde załuje strasznie wiem ze tego nie widzicie nie rozumiecie ale zaluje mozna popełnic głupote...

89

zapomnij więc o tym...było minęło...kazdy popełnia błędy... spraw by się nidgy o tym nie dowiedział i nie pozwol by to się powtorzyło skoro go kochasz smile

90

dziekuje aniu1701 smile staram sie i mysle ze wszystko bedzie w porzadku smile

91

oj dziewczyno coś czuję, że stąpasz po cienkim lodzie. Ja bym nie mogła z tym żyć. Wiesz z drugiej strony skoro chcesz to ukryć to chyba zbyt dużej miłość do tego Twojego nie czujesz co?

92

ja wybaczylam.
on wybaczyl.

co prawda to dawna sprawa, wtedy trudno bylo zdefiniowac co nas laczy, i tak szczerze to nie wiedzielismy na czym stoimy, bo widywalismy sie codziennie,ale nawet za rece sie nie trzymalismy.
jednak tak samo ja, jak on -mielismy poczucie zdrady-skoro o tym mowilismy i sie przyznalismy...

prawda najwazniejsza.
teraz wiem.

93

własnie ze czuje dlatego go bronie i ja wiem najlepiej czy go kocham czy nie wiec moze skonczmy spekulacje na ten temat ...

94

myślę że to zdrada. kiedyś ostro to potępiałam, bo skoro z kimś jesteś to po co Ci ktoś inny. a kiedy sama znalazłam się w takiej sytuacji to nikogo nie będę potępiać i mówić czy to złe czy dobre.
mnie to że zdradziłam swojego byłego już chłopaka, utwierdziło w przekonaniu że ten związek 'to nie to', dzięki tej zdradzie, mialam siłę żeby z nim zerwać. mimo tego że wiedziałam że ten chłopak z którym zdradziłam tamtego nigdy nie będzie mój. nie powiedziałam mu nic o tej zdradzie, i nie żałuję. to był sprawdzian dla naszej miłości, i z mojej strony był niezdany.
mówi się że zdrada jest dopiero wtedy gdy poczujesz związek emocjonalny z druga osobą... a ja nie wiem czy to prawda...

95

mylenne napisał/a:

myślę że to zdrada. kiedyś ostro to potępiałam, bo skoro z kimś jesteś to po co Ci ktoś inny. a kiedy sama znalazłam się w takiej sytuacji to nikogo nie będę potępiać i mówić czy to złe czy dobre.

Znaczy hipokryzja do kwadratu.

Jak ktoś inny kradł ,to był złodziejem i robił źle, jak ja zacząłem kraść to.......nie bedę nikogo potępiać i mówić czy to złe czy dobre ??
Nic tylko pogratulować "uczciwości".
To się nazywa mentalność Kalego.

96 Ostatnio edytowany przez Joanka (2009-05-21 23:08:53)

werona napisał/a:

oj dziewczyno coś czuję, że stąpasz po cienkim lodzie. Ja bym nie mogła z tym żyć. Wiesz z drugiej strony skoro chcesz to ukryć to chyba zbyt dużej miłość do tego Twojego nie czujesz co?

Właśnie  - "Ty być nie mogła z tym żyć" - a mówiąc mu o tym zrzuciłabyś na Niego jakby część odpowiedzialności - Ty już nie byłasbyś z tym sama i pewnie czułabyś się bardziej fair, ale ... wtedy On zacząłby cierpieć ... i skoro Ona chce to ukryć to moim zdaniem znaczy właśnie, że Go kocha i nie chce ranić.

W niektórych przypadkach tą całą "cholerną szczerość" trzeba sobie odpuścić. Niech męczy się ten kto zawinił - jak się kocha to jest to zbyt duże cierpienie (mówię tu o wyrzutach sumienia), żeby znowu popełnić ten sam błąd.

I jeszcze jedno - ja osobiście pocałunku za zdradę nie uważam i coś takiego wybaczyłabym mojemu facetowi -  ale On mi raczej nie ...

97

odnoszę się do konkretnej sytuacji, zdrady.
nie mówię o złodziejstwie i czymkolwiek innym. to jest po prostu o tym, że bedąc samemu w jakiejś danej sytuacji możesz zachować się jak ktoś kogo wcześniej krytykowało się. to wszystko.

98

mylenne napisał/a:

nie mówię o złodziejstwie i czymkolwiek innym. to jest po prostu o tym, że bedąc samemu w jakiejś danej sytuacji możesz zachować się jak ktoś kogo wcześniej krytykowało się. to wszystko.

ale to nie znaczy , że postępku którego się dopuściłaś nie można wówczas określić złym bądź dobrym. Jeśli coś jest złe ,to jest złe nie tylko wtedy gdy  dopuszcza się tego ktoś obcy, ale także wtedy gdy robisz to ty bądź ktoś z twoich znajomych , rodziny itp. A zdrada to coś odrażającego i obrzydliwego niezależnie od tego kto się jej dopuścił. To wszystko

99

ja miałam z tym problem...

100

marta_t
z czym?

Joanko bardzo dziekuje za twoje słowa umocniły mnie smile

101

Zbysiu napisał/a:
mylenne napisał/a:

ale to nie znaczy , że postępku którego się dopuściłaś nie można wówczas określić złym bądź dobrym. Jeśli coś jest złe ,to jest złe nie tylko wtedy gdy  dopuszcza się tego ktoś obcy, ale także wtedy gdy robisz to ty bądź ktoś z twoich znajomych , rodziny itp. A zdrada to coś odrażającego i obrzydliwego niezależnie od tego kto się jej dopuścił. To wszystko

nie mówię że mam się czym chwalić, mogę jedynie powiedzieć ,że ta zdrada uzmysłowiła mi że w moim związku nie było prawdziwej miłosci ;] i teraz wiem że nikogo nie bede juz krytykować. mówię o sobie i kazdy napewno ma swoje zdanie na ten temat.

Posty [ 66 do 102 z 102 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Pocałunek = zdrada ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024