patafian - u nas rozpowszechnione w kabaretach momnthy pytona;) oznacza raczej głupka - mioejscowy glupek, patafian, sierota, ... głupolek taki...
sucz jest o tyle dobra, że w zasadzie każdemu się skojarzy - a to sucz...... zresztą ja to okreslenie słyszałam.. miałam koleżankę, o której koledzy mówili - to taka sucz.. wiecie dlaczego?/
słuchajcie kobieta miała w sobie coś takiego... że każdy facet - każdy, mądry głupi, wysoki niski, przystojny, brzydal, w związku bez związku - jak ona tylko rzuciła oczętami - leciał jak w dym.. NAPRAWDĘ... od razu
a ona miała w sobie taką bezradnośc jakąś, że faceci zawiązywali jej buty.. dosłownie
a przy tym wcale nie wierciła dupką, nie strzelałą oczami.. w zasadzie- naprawdę - nic jej zarzucić nie mozna było.. my kobiety nie mogłyśmy mieć o to pretencji bo to było jak ...urok..
ona naprawdę omijała szerokim łukiem facetów, którzy byli nam bliscy, ktrzórzy nam się podpobali (wiecie,, dziewczyny roizmawiają o tym) ale to nie miało znaczenia.. wystarczyło, że się pojawiła w pobliżu...
a ona - przyjmowała te wszystkie hołdy, wyrazy uwielbienia, opiekuńczość, pasje, namiętności -bo się zdarzały.. leciałą jak cma.. był jeden, pojawił sie kolejny.. jak ktos wyciągnął rekę to ona nie mówiła nie....
więc często tych facetów zmieniała.. i niby w tym bylo tyle emocji, namiętności, relacji... a ona przechodziła nad tym obojętnie
stąd sucz - że zimna, wyrachowana, nastawiona na branie....
ale my mówimy o SUCZACH ŚWIADOMYCH;) świadome sucze, to takie pajęczarki, co zaciągają sieć i konsekwentnie zaciskają....
a teraz jak nazwać takiego faceta??
charakterystyka
karmi ego
zaspokaja swoje potrzeby nie licząc się z uczuciami innych
wybiera kobiety w potrzebach - jak manipulant potrafi wyniuchać takie braki i wleźc z butami
gada, co kto chce usłyszeć
oszukuje
manipuluje
mysli ... a nie mózgiem...
nie liczy się z nikim i z niczym...
patrzecie, nie jest łatwo.. mamy niezły katalog nazw dla kobiety, która odbija faceta
a co z facetem który odbija kobietę??
.