Kobiety na zakręcie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kobiety na zakręcie

Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 447 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,106 do 1,170 z 29,007 ]

1,106

Odp: Kobiety na zakręcie
smutnamonia napisał/a:
Mussuka napisał/a:

zaczynaja mi sie tematy platac, kto kogo podsypuje bulka, podsmaza i do tego tworzy podklad muzyczny pod kalafiory w trakcie?

alles zusammen do kupy...

Wychodzi na to, ze pomaranczowa wydala sie za robota wiellofunkcyjnego, made in Poland. Normalnie Kolo Gospodyn Wiejskich, co to wiecie..spiewa, tanczy, recytuje..konczyc nie bede, bo brzydko.

Zobacz podobne tematy :

1,107 Ostatnio edytowany przez pomaranczowa 1 (2012-06-28 13:03:06)

Mussuka napisał/a:
smutnamonia napisał/a:
Mussuka napisał/a:

zaczynaja mi sie tematy platac, kto kogo podsypuje bulka, podsmaza i do tego tworzy podklad muzyczny pod kalafiory w trakcie?

Wychodzi na to, ze pomaranczowa wydala sie za robota wiellofunkcyjnego, made in Poland. Normalnie Kolo Gospodyn Wiejskich, co to wiecie..spiewa, tanczy, recytuje..konczyc nie bede, bo brzydko.

:-)))
spiewac i tanczyc nie bardzo, z recytowaniem troche lepiej!
Hej , zejdzcie z niego, bo mu sie czkawka pojawi ! :-)))

1,108

Mussuka napisał/a:
smutnamonia napisał/a:
Mussuka napisał/a:

Ideał normalnie!

1,109

Mussuka a Ty spakowana na wojaże????
Melduję, że w Polsze cieplej sie zrobiło!

1,110

smutnamonia napisał/a:
Mussuka napisał/a:
smutnamonia napisał/a:

Ideał normalnie!

nie ma idealow!

1,111 Ostatnio edytowany przez smutnamonia (2012-06-28 13:13:18)

pomaranczowa 1 napisał/a:
smutnamonia napisał/a:
Mussuka napisał/a:

Ideał normalnie!

nie ma idealow!

No to chociaż zbliżony do ideału!!! Tak jak Krecik Mussuki!

1,112

smutnamonia napisał/a:
smutnamonia napisał/a:

Ideał normalnie!

nie ma idealow!

No to chociaż zbliżony do ideału!!! Tak jak Krecik Mussuki!

Oj Monia, nie wiem...kazdy ma swoje wady . Wzielam go w pakiecie :-)))
On mnie tez i jakos tak idzie.

1,113

smutnamonia napisał/a:

dzis sie bede pakowac. Duzo nie wezmiemy, bo pol bagaznika nam jejmosc Fiona zajmie oraz jej legowisko. Oby tylko cholera przez cala droge nie tupala, bo sie mala nie wyspi. najwyzej nogi do uszu przywiaze.

Bardzo mnie ta odmiana klimatyczna cieszy:) A truskaweczki jeszcze gdzieniegdzie zostaly? Ew. czeresnie?

Ja tradycyjnie (pasia noga!) zabieram ciotke w podroz. Musiala sie malpa wprosic.

Ha, jutro o tej porze bedziemy ladowac toboly do bagaznika i wio na prom bujac sie do Talina w rytmach finskich przebojow z gatunku kellarihumppa:) A w sobote do popoludnia polezakujemy sobie na plazy nad Wigrami, golonki albo kartaczy opchamy, Tyskim przepijemy (tylko ja:) i dalej prujemy w ojczyste strony.

1,114

Otoz to:) grunt, zeby ten pakiet w calosci zaakceptowac, nie reklamowac z miejsca kazdej usterki.
Czy Krecik jest idealem? Dla postronnego obserwatora nie musi byc, ale dla mnie jest:)

1,115

Mussuka napisał/a:
smutnamonia napisał/a:

dzis sie bede pakowac. Duzo nie wezmiemy, bo pol bagaznika nam jejmosc Fiona zajmie oraz jej legowisko. Oby tylko cholera przez cala droge nie tupala, bo sie mala nie wyspi. najwyzej nogi do uszu przywiaze.

Bardzo mnie ta odmiana klimatyczna cieszy:) A truskaweczki jeszcze gdzieniegdzie zostaly? Ew. czeresnie?

Ja tradycyjnie (pasia noga!) zabieram ciotke w podroz. Musiala sie malpa wprosic.

Ha, jutro o tej porze bedziemy ladowac toboly do bagaznika i wio na prom bujac sie do Talina w rytmach finskich przebojow z gatunku kellarihumppa:) A w sobote do popoludnia polezakujemy sobie na plazy nad Wigrami, golonki albo kartaczy opchamy, Tyskim przepijemy (tylko ja:) i dalej prujemy w ojczyste strony.

Resztki truskawek i czereśnie w kosmicznych cenach! Ale spoko!
Z ta ciotką to ja mam zawsze na jakiś wyjazd, imprezę normalnie reguła!

Prosze zawitać do wielkoposki: pyry z gzikiem dostaniesz na powitanie!

1,116

Mussuka napisał/a:

Otoz to:) grunt, zeby ten pakiet w calosci zaakceptowac, nie reklamowac z miejsca kazdej usterki.

Gdybysmy reklamowali kazdy bledzik,to dawno bysmy razem nie byli.
Male felerki trzeba wybaczac. Ale DUZYCH -nie wyobrazam sobie.

1,117

smutnamonia napisał/a:

Kosmicznych cenach? Hah, to teraz siadaj i czytaj: litr (!) truskawek finskich stoi TYLKO 4 ?. To sobie teraz wyobraz nasz kosmos:)

smutnamonia napisał/a:

Bardzo chetnie i dziekuje ale moze innym razem, bo jak tak zaczniemy krazyc po calej Polsce i stolowac sie to tu to tam to na schlossa i inne atrakcje juz nam czasu nie starczy.

Ach..przypomniala mi sie (apropos tej ciotki) nasza pierwsza wyprawa wakacyjna do Leby.., az sie zaczerwienilam na buzi taka to podroz byla;)

1,118

Mussuka napisał/a:
smutnamonia napisał/a:

dzis sie bede pakowac.

Fajnie macie !
Zycze Wam Mussuka szczesliwej podrozy i dobrego czasu spedzonego ze soba. Urlop zawsze zbliza! To taki bliski czas.
Gute Reise !

1,119

Mussuka napisał/a:
smutnamonia napisał/a:

Kosmicznych cenach? Hah, to teraz siadaj i czytaj: litr (!) truskawek finskich stoi TYLKO 4 ?. To sobie teraz wyobraz nasz kosmos:)

smutnamonia napisał/a:

Bardzo chetnie i dziekuje ale moze innym razem, bo jak tak zaczniemy krazyc po calej Polsce i stolowac sie to tu to tam to na schlossa i inne atrakcje juz nam czasu nie starczy.

Ach..przypomniala mi sie (apropos tej ciotki) nasza pierwsza wyprawa wakacyjna do Leby.., az sie zaczerwienilam na buzi taka to podroz byla;)

No to sie zdziwisz jak zobaczysz ceny owoców! czereśnie nawet po 16 zł (czyli około 3-4 euro)!

A cos Ty w Łebie się tak czerwieniła?

1,120

Fajnie macie !
Zycze Wam Mussuka szczesliwej podrozy i dobrego czasu spedzonego ze soba. Urlop zawsze zbliza! To taki bliski czas.
Gute Reise !

Oj to prawda z tym zblizaniem, w przenosni i doslownie:) Wlasnie to co pisalam o Lebie to byl przyklad takiego zblizania sie..juz na trasie (blush:) a potem co sie dzialo to az dziw, ze nas z kempingu nie wymeldowano za obraze moralnosci wsrod sasiednich przyczep:) Nasza co noc i co rano prawdziwy sztorm na pelnym morzu przezywala:)

Mam nadzieje, ze i teraz pogoda i temperamenty dopisza i bedzie co wspominac.

Danke schön, kiitos, dziekuje, dekuji w imieniu wlasnym oraz Krecika i pozostalej ekipy (te musimy raczej izolowac na czas zblizania:)

1,121

Mussuka napisał/a:

Fajnie macie !
Gute Reise !

Oj to prawda z tym zblizaniem, w przenosni i doslownie:) Wlasnie to co pisalam o Lebie to byl przyklad takiego zblizania sie..juz na trasie (blush:) a potem co sie dzialo to az dziw, ze nas z kempingu nie wymeldowano za obraze moralnosci wsrod sasiednich przyczep:) Nasza co noc i co rano prawdziwy sztorm na pelnym morzu przezywala:)

Mam nadzieje, ze i teraz pogoda i temperamenty dopisza i bedzie co wspominac.

Danke schön, kiitos, dziekuje, dekuji w imieniu wlasnym oraz Krecika i pozostalej ekipy (te musimy raczej izolowac na czas zblizania:)

No to pięknie!
Baw sie dobrze!  I zdaj potem relację z podróży!

1,122

smutnamonia napisał/a:

No to pięknie!
Baw sie dobrze!  I zdaj potem relację z podróży!

Nie ma sprawy, ale fotek nie bede wrzucac, tego wam oszczedze:) no chyba, ze na FB:) sa tam juz i z Leby i z Suwalszczyzny, teraz czas na gory!

1,123 Ostatnio edytowany przez smutnamonia (2012-06-28 14:17:28)

Koniecznie fotki z tego Schloss coś tam! Jak zwisasz ze skałki w pięknych okolicznościach przyrody i starych zamczysk!

1,124 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2012-06-28 14:22:40)

smutnamonia napisał/a:

Koniecznie fotki z tego Schloss coś tam! Jak zwisasz ze skałki w pięknych okolicznościach przyrody i starych zamczysk!

jesli beda to fotki w zwisie ze schlossa albo innej skalki to opublikuje je ktos w moim imieniu posmiertnie:)
Koniecznie chcesz sie mnie Monia pozbyc, albo mi jakiejs zatrutej wody kazesz sie tam opic i sliwowica doprawic albo pozowac nad przepasciami "z lotu ptaka".

Ale jak przezyje to obiecuje jakas dokumentacje zamiescic.

A teraz rumak juz zaczyna rzec i glowa potrzasac wiec bede go powoli dosiadac. Jeszcze jutro tu na krotko zajrze. Hasta la vista babe!

1,125

Mussuka napisał/a:

A teraz rumak juz zaczyna rzec i glowa potrzasac wiec bede go powoli dosiadac. Jeszcze jutro tu na krotko zajrze. Hasta la vista babe!

Hasta luego Mussuko! :-)

1,126 Ostatnio edytowany przez smutnamonia (2012-06-28 14:26:04)

Mussuka napisał/a:
smutnamonia napisał/a:

jesli beda to fotki w zwisie ze schlossa albo innej skalki to opublikuje je ktos w moim imieniu posmiertnie:)
Koniecznie chcesz sie mnie Monia pozbyc, albo mi jakiejs zatrutej wody kazesz sie tam opic i sliwowica doprawic albo pozowac nad przepasciami "z lotu ptaka".

Ale jak przezyje to obiecuje jakas dokumentacje zamiescic.

No w kolejce linowej zwisać oczywiście! Znaczy podróżować szczęśliwie!
Jak mogłabym sie chcieć pozbyć takiej fajnej kobitki? Krecik by mnie po IP kompa odnalazł i udusił!
Baw się dobrze!

1,127

Mussuka  baw sie i używaj i życia i Krecika .. do czego tam tylko zapragniesz:D    a ja mam kontrole za 2 tygodnie wrrrr.. i tyle robory ,że szok.. i zatarg wieczny z kierownicą....ech ... nie wyrabiam czasowo i nerwowo...

1,128

smutnamonia napisał/a:
Malwina69 napisał/a:

Kaaalafffiooorki  mniam.........

Ja robie tez w wersji w cieście nalesnikowym..lekko doprawionym. smazy się na głebokim tłuszczu.. pyyycha ...

Przepis poproszę!
Ile czego dokładnie!

ja robie lżejsze, bo nie w cieście nalesnikowym tylko tempurze...
przepis na tempurę znajdziesz w necie.. potrzebna mąka zwykła i kukurydziana i najlepiej gazowana woda mineralna... to fajnie puchnie na tym kalafiorku i jest lekko chrupkie..
tempura tak samo nadaje się na :
kalafiory, cukinie, brokuły, liście szpinaku, pomidorki koktajlowe, marchewki i co tam chcesz
a wersja numer dwa - to kawałki jabłek.. gruszki, jagody jakieś, sliwki i co tam cchesz!!!

1,129

End_aluzja napisał/a:
smutnamonia napisał/a:
Malwina69 napisał/a:

Kaaalafffiooorki  mniam.........

Ja robie tez w wersji w cieście nalesnikowym..lekko doprawionym. smazy się na głebokim tłuszczu.. pyyycha ...

Przepis poproszę!
Ile czego dokładnie!

przepis na tempurę znajdziesz w necie.. potrzebna mąka zwykła i kukurydziana i najlepiej gazowana woda mineralna... to fajnie puchnie na tym kalafiorku i jest lekko chrupkie..
kalafiory, cukinie, brokuły, liście szpinaku, pomidorki koktajlowe, marchewki i co tam chcesz
a wersja numer dwa - to kawałki jabłek.. gruszki, jagody jakieś, sliwki i co tam cchesz!!!

O jakie fajne!

Dzięki!

1,130

End_aluzja napisał/a:

39;)
i na pewno znam 39 sposobów na przyrządzanie cukinii...

daj jeden oprocz leczo Moniki.
Zaskocze moze dzis mojego meza podniebieniowo

pomaranczowa? jeszcze cosik potrzebujesz? jakis sprytny przepis?

cukinia jest bardzo wdzięczna....

1,131

smutnamonia napisał/a:
End_aluzja napisał/a:
smutnamonia napisał/a:

Przepis poproszę!
Ile czego dokładnie!

O jakie fajne!

Dzięki!

pytaj.. wymysl owoc, warzywo, a ja ci powiem, jak je rpzyrządzić, żeby się nie narobić, a ludziom gadki pospadały... (z grubości i przejedzenia że niby gumki pekną...)

1,132

pomidory. Bo je kocham i tez przyrządzam na różne sposoby ale poznam nowe.

1,133

smutnamonia napisał/a:
End_aluzja napisał/a:
smutnamonia napisał/a:

Przepis poproszę!
Ile czego dokładnie!

O jakie fajne!

Dzięki!

oo chetnie wypróbuje  .. dzieki End_ aluzja.

1,134

Kiedyś jadłam taką fajna sałatke z owocami ale one były chyba lekko blanszowane i były polane sosem który był super.. to byl ocet balsamiczny + cukier trzcinowy. Robie ale nie wychodzi mi taki jakbym chciała. Może End_ aluzja eksperymentowalas z czyms takim..?

A ja w tamtym roku nodkryłam świeży młody szpinak. Poprostu rewelacja jest.

1,135

Malwina69 napisał/a:

Kiedyś jadłam taką fajna sałatke z owocami ale one były chyba lekko blanszowane i były polane sosem który był super.. to byl ocet balsamiczny + cukier trzcinowy. Robie ale nie wychodzi mi taki jakbym chciała. Może End_ aluzja eksperymentowalas z czyms takim..?

istnieje taka mozliwość, że ten sos -był gotowanym syropem wiesz? bo jak sama wymieszasz te dwa składniki, to geste nie będzie, toi sie po prostu podgotwuje razem i czeka aż trochę wody z octu wyparuje

natomiast czysty sos bardziej słodki niż kwasny do owoców balsamiczny możesz zrobić tak: ocet balsamiczny, cukier  mieszasz az nie ma grudek, smakujesz czy ci smakuje;) i trzepiesz z odrobiną oliwy- to taki łagodny wychodzi idelany np. na melona z szynka parmeńską, gruszę z szynką, gruszkę z rukolą i serem plesniowym, pieczone buraki z rukolą i cząstkami mandarynki + ser kozi... i tak dalej i tak dalej

co do pomidorów -ja tez lubię i to bardzo...
bardzo dobre są np. małe, bardzo ziołowe pulpeciki wołowe, które podsmażam na patelni a potem wrzucam t w to czosnek, dwie puszki pomidorów i szpinak - albo młody, albo kupuje rewelacyjny szpinak BRYKIETY w tersco... który ma całe liście. wychodzi ciekawy dwukolorowy , gesty sos i smakowite aromatyczne klopsiki
plus wszystkie mozliwe formy chłodników typu gazpacho głownie na pomidorach....

pomidory jadłam tez faszerowwane kaszą kuskus i lekko zapiekane....
a jeżeli chodzi o zupy pomidorowe, to obracam się wokół czterech przepisów, w tym jedna polska tradycyjna pomidirówka z ryżem, chińska zupa pomidorowa, francuska zupa pomidorowa z cukinią , krem pomidorowy.

1,136 Ostatnio edytowany przez pomaranczowa 1 (2012-06-28 16:30:44)

LUDUUUUUDZIE End_aluzja,
Ty bylabys niebem i niebianskim stworzeniem ubostwianym przez mojego M. ! :-)))

pisz , pisz Dziewczyno, ja wszystko (po kolei) w zycie wprowadze !

Bedziemy stac w kuchni i pichcic ala End_aluzja

1,137

End_aluzja napisał/a:
Malwina69 napisał/a:

istnieje taka mozliwość, że ten sos -był gotowanym syropem wiesz? bo jak sama wymieszasz te dwa składniki, to geste nie będzie, toi sie po prostu podgotwuje razem i czeka aż trochę wody z octu wyparuje

natomiast czysty sos bardziej słodki niż kwasny do owoców balsamiczny możesz zrobić tak: ocet balsamiczny, cukier  mieszasz az nie ma grudek, smakujesz czy ci smakuje;) i trzepiesz z odrobiną oliwy- to taki łagodny wychodzi idelany np. na melona z szynka parmeńską, gruszę z szynką, gruszkę z rukolą i serem plesniowym, pieczone buraki z rukolą i cząstkami mandarynki + ser kozi... i tak dalej i tak dalej

co do pomidorów -ja tez lubię i to bardzo...
bardzo dobre są np. małe, bardzo ziołowe pulpeciki wołowe, które podsmażam na patelni a potem wrzucam t w to czosnek, dwie puszki pomidorów i szpinak - albo młody, albo kupuje rewelacyjny szpinak BRYKIETY w tersco... który ma całe liście. wychodzi ciekawy dwukolorowy , gesty sos i smakowite aromatyczne klopsiki
plus wszystkie mozliwe formy chłodników typu gazpacho głownie na pomidorach....

pomidory jadłam tez faszerowwane kaszą kuskus i lekko zapiekane....
a jeżeli chodzi o zupy pomidorowe, to obracam się wokół czterech przepisów, w tym jedna polska tradycyjna pomidirówka z ryżem, chińska zupa pomidorowa, francuska zupa pomidorowa z cukinią , krem pomidorowy.

Kochana ja sugeruję kulinarnego bloga otworzyć!
Genialnie to wszystko brzmi a już smaku to sobie nawet wyobrazić nie mogę...
Ja jakoS talentów kulinarnych nie bardzo posiadam....

1,138

a ja wymyslam potrawy.. moge w każdej chwili coś ugotować. ale schabowego nie zrobiłam co najmniej od 5 lat...
masz jeszcze parę bardzo bardzo sprytnych sposobów na takie składniki co to wiecie- przeleżały lekko w lodówce, jeszcze jadalne ale już nikt nie ma ochoty...

1,139

End_aluzja napisał/a:

a ja wymyslam potrawy.. moge w każdej chwili coś ugotować. ale schabowego nie zrobiłam co najmniej od 5 lat...
masz jeszcze parę bardzo bardzo sprytnych sposobów na takie składniki co to wiecie- przeleżały lekko w lodówce, jeszcze jadalne ale już nikt nie ma ochoty...

JUZ WIEM ! JUZ WIEM ! Ty to  ta idealna zona jestes , o ktorej kazdy facet marzy, (ale sie nie przyzna )
:-)))))))))))))))))))))))

1,140

End_aluzja napisał/a:

JUZ WIEM ! JUZ WIEM ! Ty to  ta idealna zona jestes , o ktorej kazdy facet marzy, (ale sie nie przyzna )

czekaj... się zastanawiam...;
NIE!! to nie ja;)

1,141

End_aluzja napisał/a:
End_aluzja napisał/a:

czekaj... się zastanawiam...;
NIE!! to nie ja;)

co do tych warzywno-sosowo-jarzynowych -wariacji, to dla mojego bylabys! :-))

1,142

pytaj pomarańczowa. będe twoją przewodniczką w świecie marzeń o cudownej kuchni.. a propos - trzeba po prostu odpuścić, dobrze się bawic, eksperymentowac i nie wierzyć slepo w przepisy...

1,143

End_aluzja napisał/a:

pytaj pomarańczowa. będe twoją przewodniczką w świecie marzeń o cudownej kuchni.. a propos - trzeba po prostu odpuścić, dobrze się bawic, eksperymentowac i nie wierzyć slepo w przepisy...

:-)
nasza kuchnia polega wogole na eksperymentach. Wpadamy, para! para! duzo pary! krojenie, jakies przyprawy , ktore znow przytaszczyl (!) i smazymy, dodajemy , redukujemy i co tam jeszcze . Jeszcze ani razu nie gotowalismy z przepisu.Poza ciastami  :-)

Gdybys miala pomysly na wszelkiego rodzaju owocowe salatki , sosy do zimnych mies, dania frutti di mare , to ja poprosze !
:-))

1,144

....i znów jestem wyczerpana.............. to Euro to jakas masakra  big_smile

moja koleżanka kibicuje Hiszpanom. podczas meczu polska-rosja trzeba było wypić jakaś wódkę. Wódka była z utopionym skorpionem. Wtedy czy to po alkoholu, czy to po euforii dwukrotnej z okazji strzelonych przez polakow bramek ( wliczam w to spalony bo cieszyłyśmy się jako blondynki jakieś 10 minut) palnęła ,że jak Hiszpania wygra ona zje tego skorpiona. Skorpion jest, czeka.. kruszeje.:]

ale że tak slicznie włosi pogonili niemców... fiuu fiuuuu

1,145

Malwina69 napisał/a:

....i znów jestem wyczerpana.............. to Euro to jakas masakra  big_smile

moja koleżanka kibicuje Hiszpanom. podczas meczu polska-rosja trzeba było wypić jakaś wódkę. Wódka była z utopionym skorpionem. Wtedy czy to po alkoholu, czy to po euforii dwukrotnej z okazji strzelonych przez polakow bramek ( wliczam w to spalony bo cieszyłyśmy się jako blondynki jakieś 10 minut) palnęła ,że jak Hiszpania wygra ona zje tego skorpiona. Skorpion jest, czeka.. kruszeje.:]

ale że tak slicznie włosi pogonili niemców... fiuu fiuuuu

Mialam kibicowac moim ulubionym ragazzi Italiani ale ten numer ze skorpionem jest nie do pobicia. Sfilmuj to prosze! Musialyscie sporo tej wodki obciagnac, ze ona takie smiale deklaracje publicznie oglasza;)

Ja juz w amoku przedwyjazdowym. Oczywiscie pozarlam sie z Krecikiem, normalka przedwyjazdowa (i ta ciotka). Przejdzie mi, przy pierwszych ruchach fal na morzu:)

Bo ze tez kazdy chlop musi wszystko na ostatnia minute zostawiac, jak wiadomo bylo, ze jedziemy od ponad miesiaca. A teraz jak psy z wywieszonymi ozorami latamy po domu i staramy sie zrobic 3 w 1.

Boze, jak ja chce juz byc na plazy nad Wigrami:)

1,146

oczyywiście, że będzie film, foto i zastanawiam się nad jakąś prasą.. to trzeba nagłosnić. Ona i tak ma dużo szczęścia,że to nie ejst ruski skorpion  big_smile   każdy inny w tej ilości alkoholu i czasie w nim pływania jest marwty.. ruski by jeszcze żył....

My się tez pociapalismy z samego rana. Ręce mi opadły.Ale przeprosił. Ucałował i pogłaskał. Powiedział; Ty moja mała dziewczynko. I jest ok.

1,147

Malwina69 napisał/a:

My się tez pociapalismy z samego rana. Ręce mi opadły.Ale przeprosił. Ucałował i pogłaskał. Powiedział; Ty moja mała dziewczynko. I jest ok.

Takie klotnie to nie klotnie tylko pretekst do godzenia sie:) Widzsz, ze nie taki ten Misiek zly jak go sobie czasem malujesz?:)

Ja tez sie naburmuszylam, wysiadalam przed swoim biurem dumna i blada z auta i nawet mu nie pomachalam tylko weszlam do srodka, polaczenie telefoniczne odrzucilam a przed chwila dostalam sms-a "wszystko wyprasowane, robie kanapki. Miluji Te" i serduszko. Smiliki mnie dzis mniej interesuja, bardziej te poprasowane ciuchy i prowiant na droge:) Jeszcze nie odpisalam, bo mam dzis huk roboty a nawet jakbym nie miala to niech sobie nie mysli:)

Ide kupic ciasto pozegnalne, taka nasza firmowa tradycja wakacyjna. A potem sie dziwia, ze tylki rosna:)

1,148 Ostatnio edytowany przez GrzyboLeon (2012-06-29 10:40:53)

Mussuka napisał/a:

Ja tez sie naburmuszylam, wysiadalam przed swoim biurem dumna i blada z auta i nawet mu nie pomachalam tylko weszlam do srodka, polaczenie telefoniczne odrzucilam a przed chwila dostalam sms-a "wszystko wyprasowane, robie kanapki. Miluji Te" i serduszko.

Ale pantoflarz - masakra big_smile. Sorry dziewczyny, że  Wam się wcinam w wątek, ale żal mi się go zrobiło...

1,149

fajnie Mussuka.. że ejdziecie.. ja kocham podróże małe i duże iw szystko mnie wtedy cieszy. A tu dooopa blada bo nie opalona pzrecież.. kontrola, mało urlopu, mało kasy i wogóle z wakacjami kicha...

Ale kiedyś jeszcze pojeździmy...bedzie dobrze... musi..

Monia zaspała i reszta?  aaaaaaa koniec roku mają, z kwiatuszkami i bombonierkami stoja i świadectw wyczekują..

1,150

A grzyb to co..? się wcina.. facet musi być jak nic big_smile

1,151 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2012-06-29 10:47:02)

Cisza tu dzis jak w Kosciole wiec przyjdzie mi sie samotnie pozegnac:(

Moje drogie kumpele od bitki i przepitki, zycze wam (i sobie takoz) upalnego leniwego lata i doradzam wam, rzuccie w cholere porzadki i obiadki rodzinne, kazda ciepla sloneczna chwile spedzajcie z bliskimi na lonie, wystarczy rzucic torebke i obcasy w kat, wziac klapki, koc i koszyk z owocami i sru za miasto!

Na porzadki i pichcenie bedzie dluga dzdzysta jesien, a teraz akumulatory musza sie naladowac:) Spijcie dlugo (chocby w weekendy), marudzcie przy poludniowym sniadaniu na tarasie (Monia na mikrobalkon pewnie sie nie wcisnie:), wyszalejcie z dzieciakami i wnukami jak za swoich dziecinnych lat, poleniuchujcie na torsie ukochanego do poznej nocy, a noce...bardzo prosze nie leniuchowac!

No to spadam i nie robcie niczego, czego ja bym nie robila (czyli male ograniczenie macie:).

PA  i do sierpnia!

Mussuka

1,152

GrzyboLeon napisał/a:
Mussuka napisał/a:

Ja tez sie naburmuszylam, wysiadalam przed swoim biurem dumna i blada z auta i nawet mu nie pomachalam tylko weszlam do srodka, polaczenie telefoniczne odrzucilam a przed chwila dostalam sms-a "wszystko wyprasowane, robie kanapki. Miluji Te" i serduszko.

Ale pantoflarz - masakra big_smile. Sorry dziewczyny, że  Wam się wcinam w wątek, ale żal mi się go zrobiło...

Bos glupi:) A Twoja kobieta biedna.

1,153

Właśnie widzę kto tutaj jest głupi big_smile. Ja tam nic do takich ludzie nie mam, jak lubią to ok. Pantoflarz też człowiek.

1,154 Ostatnio edytowany przez Maja66 (2012-06-29 10:51:53)

Wypoczywaj Mussuko, ja też od poniedziałku sie urlopuje. Dzisiaj koniec miesiąca w pracy, wiec roboty multum.
Słońca i humoru życzę smile

1,155

Najlepszego mussuka!
ja jestem, oczywiście. wymyslam w głowie przepisy dla pomarańczowej;)

Pomarańczowa-jak chodzi o owoce morza, to jestem tradfycjonalistką.. wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja że najlepsze to jednak odrobina oliwy, duzo soku z cytryny i duzo czosnku i nic więcej nie trzeba

mozna dodac ostrej papryczki chili
mozna dodać białego wina

zawsze się bronią
co robie jeszcze, to jak uzywam ich do potraw to zawsze przygotowuję osobno - zeby mi reszta składników rybą nie przeszła.. ot taka zasada

co do owoców to najlepsze są jedzone kilogramami, ale kilka patenrów jest..

np.. arbuz kroisz na pół, brzegi wycinasz w zabki - robisz z tego dwie miseczki i łyską merdasz merdasz,dodajesz łyżkę miodu i sok z cytryny, wkłądasz w mise łyzkę wazową i jest!!!

tak samo dobre z miętą

mozna dodac też lodu
mozna dodac też wódeczki...
i mniam mniam

co do sałatek z owocami, to nie wiem, czy masz na mysli sałatki owocowe, czy łączenie smakó - np. winogrono i.... bresaola.. teraz wymysliłam

bo ja lubię łączenie smaków;)

1,156

GrzyboLeon napisał/a:

Pantoflarz też człowiek.

Pierdziel pospolity kanapowy rowniez:) no nie moglam sie powstrzymac. Szowinizmem zajechalo na kilometr. Dzieki Ci Boze za mojego ukochanego pantoflarza i macho w jednym, za nic bym go nie zamienila.

1,157

Cmok i wylaczam sie:) Pa pa.

1,158

Właśnie doczytałem, że jest od Ciebie młodszy. Młodszej nie mógł sobie znaleźć? Chyba, że jesteś jego utrzymanką, to by wszystko tłumaczyło.

1,159

... poszukaj sobie fajniejszego wątku... sa przecież...

Mussuko wypoczywaj, relacje zdasz po powrocie................... pogody wszelakiej.. w powietrzu i w duszy  big_smile i wracaj do nas..

1,160

GrzyboLeon jeśli masz ochotę na konstruktywną wymianę zdań to panie napewno chętnie z Toba porozmawiają a jesli chcesz tylko podokuczać to lepiej daj sobie spokój. Polecam lekturę regulaminu forum.

1,161 Ostatnio edytowany przez smutnamonia (2012-06-29 11:28:22)

Malwina69 napisał/a:

Monia zaspała i reszta?  aaaaaaa koniec roku mają, z kwiatuszkami i bombonierkami stoja i świadectw wyczekują..

Monia nie zaspała tylko dwie godziny na szkolnej akademii spędziła:( w skwarze i upale!

Gratulacje od szanownej dyrekcji odbierałam za udzielanie sie społeczne w szkole, dyplomy uznania itepe...
Moje dziecie promocyje do czwartej klasy otrzymało, łzy pożegnania z ukochaną panią były!
Sesja zdjęciowa na pożegnanie i siup do pracy!

Szkoda, że z Mussuką sie nie zdążyłam pożegnać i życzyć miłych wakacji!

A jeśli chodzi o mecz, to gryzłam poduszkę taki był emocjonujący!
Ale pizza wygrała - jak to moje dziecko podsumowało!

1,162

ooo Monia dobrze,że jesteś.. bo tu jakies grzyby czy muchomory..
Mususka pooojeeechala... niech kobiecina wypocznie..wymiłuje się po wszystkie czasy..a my tyramy... eech   dobrze ze chocia weekend bedzie.. pogoda i finał Euro...

1,163 Ostatnio edytowany przez smutnamonia (2012-06-29 11:45:08)

Malwina69 napisał/a:

ooo Monia dobrze,że jesteś.. bo tu jakies grzyby czy muchomory..
Mususka pooojeeechala... niech kobiecina wypocznie..wymiłuje się po wszystkie czasy..a my tyramy... eech   dobrze ze chocia weekend bedzie.. pogoda i finał Euro...

No fakt! Pogoda sie zrobła wakacyjna! A ja musze tu siedzieć, buuuuuu.....
Moje dziecko na lody z koleżanką i jej mamuską pojechało a ja niestety do pracy....

Mam dylemat komu kibicować: pizzy czy hiszpańskiemu bykowi......

1,164 Ostatnio edytowany przez pomaranczowa 1 (2012-06-29 12:10:58)

End_aluzja napisał/a:

Najlepszego mussuka!
ja jestem, oczywiście. wymyslam w głowie przepisy dla pomarańczowej;)

Pomarańczowa-jak chodzi o owoce morza, to jestem tradfycjonalistką.. wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja że najlepsze to jednak odrobina oliwy, duzo soku z cytryny i duzo czosnku i nic więcej nie trzeba

mozna dodac ostrej papryczki chili
mozna dodać białego wina

zawsze się bronią
co robie jeszcze, to jak uzywam ich do potraw to zawsze przygotowuję osobno - zeby mi reszta składników rybą nie przeszła.. ot taka zasada

co do owoców to najlepsze są jedzone kilogramami, ale kilka patenrów jest..

np.. arbuz kroisz na pół, brzegi wycinasz w zabki - robisz z tego dwie miseczki i łyską merdasz merdasz,dodajesz łyżkę miodu i sok z cytryny, wkłądasz w mise łyzkę wazową i jest!!!

tak samo dobre z miętą

mozna dodac też lodu
mozna dodac też wódeczki...
i mniam mniam

co do sałatek z owocami, to nie wiem, czy masz na mysli sałatki owocowe, czy łączenie smakó - np. winogrono i.... bresaola.. teraz wymysliłam

bo ja lubię łączenie smaków;)

to z tym arbuzem wyprobuje na weekend , mamy grilla! Fajne to jest !Z lodem i martini sprobuje , bo u nas upaly .

winogrona z Bresaola?? Nigdy nie jadlam takiego polaczenia. Tez fajnie brzmi ...Carpaccio mozna zrobic i do tego winogrona pomieszac!

bedziem probowac i za kazdym razem Ci jedna ciepla mysl posle , End_aluzjo! :-))

1,165 Ostatnio edytowany przez pomaranczowa 1 (2012-06-29 12:11:45)

smutnamonia napisał/a:

No fakt! Pogoda sie zrobła wakacyjna! A ja musze tu siedzieć, buuuuuu.....
Moje dziecko na lody z koleżanką i jej mamuską pojechało a ja niestety do pracy....

Mam dylemat komu kibicować: pizzy czy hiszpańskiemu bykowi......

Ja tez jeszcze musze poczekac. Na urlop dopiero w sierpniu jade.
Ale u nas takie upaly / wczoraj 26,8 °C w cieniu / , ze prawie jak we Wloszech tylko makaronu mniej :-))

Ja tam obu kibicuje . Niech wygrywa lepszy !!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
A jak nastroj dzis Moniu?
Czy troche lepiej ?

1,166

Hej!

Z tym arbuzem to robiliśmy czasem własnie taką wersję dla dorosłych!
Ścinało się tylko "kapelusik" arbuza, resztę sie wydrążyło zmieszało z wodeczką i z powrotem do środeczka!
Mocno schłodzić i numer jeden na stole!

1,167

Czy troche lepiej ?

Ciężko jest co Ci będę pisać!
Depresyjny zdiagnozowany - depresja reaktywna.
Na psychotropach!
Nie jest łatwo!
Jego nastrój mnie się udziela, ale bronie sie przed tym ile się da i jak się da!

1,168

to z tym arbuzem wyprobuje na weekend , mamy grilla! Fajne to jest !Z lodem i martini sprobuje , bo u nas upaly .

winogrona z Bresaola?? Nigdy nie jadlam takiego polaczenia. Tez fajnie brzmi ...Carpaccio mozna zrobic i do tego winogrona pomieszac!

bedziem probowac i za kazdym razem Ci jedna ciepla mysl posle , End_aluzjo! :-))

no to teraz zdradzę mój wypracowany przez stare 39-lata sekret...
sałatki tzw mieszane wymagają pewnej finezji. TO ZNACZY:
jak chcesz zrobic taki miskowy miszung -to wystarczy dobry sos vinegrette i jest zawsze pycha..

Ale jak chcesz poudawać, że kuchnia elokwentna wykwintna i tak dalej to sa dwie zasady
ZASADA pierwsza- ZAWSZE nadawaj daniom nazwy. jak zrobisz zupe z fasola białą i salami - i ktoś powie pycha!!! co to jest?? to ty odpowiadasz - hiszpańska zupa fasolowa..., jak robisz jakies danie jednogarnkowe z mięsem wołowym, fasolą i grzybami - to na pytanie, co to.. odpowiadasz że gruziński gar wołowy - i dodajesz , że w oryginale oczywiście byłaby baranina..
rozumiesz?/
więc jak robisz sałatkę z carpacio i winogronami - mówisz- mediolańska sałatka z winogronami...

i teraz tak

druga ZASADA - ta wwazniejsza
sprawdza się bardziej układanie sałatek warstwowo w płaskich pólmiskach,m niskich misskach.. bo to i lepiej wygląda i sie tam szybko jedno w drugim nie maceruje

ale najwazniejsze w tej zasadzie jest oczywiście co innego:
CZTERY - MAKSYMALNIE SZEŚĆ SKŁĄDNIKÓW.
przy czym mieszanka sałąt to jeden skłądnik....
lub makaron
lub ryż,
lub polenta jako baza....

i co dalej?
coś kwasnego lub świeżego
coś pikantnego - charakterystycznego w smaku
coś co pozornie nie pasuje, a wzbogaca (czyli np. te winogrona, czyli do sałatki z zamiaru pikantnej dodajemy słodki akcent)
i cos kolorowego ,wypełniającego, niecharakterystycznego, ale dodającego - np - zielony groszek, żłotka kukurydza, czerwone pomidorki, fioletowy bakłażan grilowany....

wink

co nam wyjdzie

ot taki przykład:
nie mieszaj tego carpacio z winogronami
ale na duzym pólmisku ułoż rukole albo sałatę lodową, albo roszpunkę, albo rukolę i roszpunkę...
na to nałoż rozłóż carpacio
na to pokrojone na połowki winogrona, obficie posypane pieprzem - może byc jeszcze trochę startego parmezanu, ale takiego w płatkach kilka płatków.. moga byc kapary kilka dosłownie, suszone pomidory... może byczielony pieporz marynowany...

i masz CUDO!!!

i wszyscy zapytają skąd przepis.. a ty mówisz - JEST W NASZEJ RODZINIE OD POKOLEŃ;)

1,169

End_aluzja napisał/a:

no to teraz zdradzę mój wypracowany przez stare 39-lata sekret...
sałatki tzw mieszane wymagają pewnej finezji. TO ZNACZY:
jak chcesz zrobic taki miskowy miszung -to wystarczy dobry sos vinegrette i jest zawsze pycha..

Ale jak chcesz poudawać, że kuchnia elokwentna wykwintna i tak dalej to sa dwie zasady
ZASADA pierwsza- ZAWSZE nadawaj daniom nazwy. jak zrobisz zupe z fasola białą i salami - i ktoś powie pycha!!! co to jest?? to ty odpowiadasz - hiszpańska zupa fasolowa..., jak robisz jakies danie jednogarnkowe z mięsem wołowym, fasolą i grzybami - to na pytanie, co to.. odpowiadasz że gruziński gar wołowy - i dodajesz , że w oryginale oczywiście byłaby baranina..
rozumiesz?/
więc jak robisz sałatkę z carpacio i winogronami - mówisz- mediolańska sałatka z winogronami...

i teraz tak

druga ZASADA - ta wwazniejsza
sprawdza się bardziej układanie sałatek warstwowo w płaskich pólmiskach,m niskich misskach.. bo to i lepiej wygląda i sie tam szybko jedno w drugim nie maceruje

ale najwazniejsze w tej zasadzie jest oczywiście co innego:
CZTERY - MAKSYMALNIE SZEŚĆ SKŁĄDNIKÓW.
przy czym mieszanka sałąt to jeden skłądnik....
lub makaron
lub ryż,
lub polenta jako baza....

i co dalej?
coś kwasnego lub świeżego
coś pikantnego - charakterystycznego w smaku
coś co pozornie nie pasuje, a wzbogaca (czyli np. te winogrona, czyli do sałatki z zamiaru pikantnej dodajemy słodki akcent)
i cos kolorowego ,wypełniającego, niecharakterystycznego, ale dodającego - np - zielony groszek, żłotka kukurydza, czerwone pomidorki, fioletowy bakłażan grilowany....

wink

co nam wyjdzie

ot taki przykład:
nie mieszaj tego carpacio z winogronami
ale na duzym pólmisku ułoż rukole albo sałatę lodową, albo roszpunkę, albo rukolę i roszpunkę...
na to nałoż rozłóż carpacio
na to pokrojone na połowki winogrona, obficie posypane pieprzem - może byc jeszcze trochę startego parmezanu, ale takiego w płatkach kilka płatków.. moga byc kapary kilka dosłownie, suszone pomidory... może byczielony pieporz marynowany...

i masz CUDO!!!

i wszyscy zapytają skąd przepis.. a ty mówisz - JEST W NASZEJ RODZINIE OD POKOLEŃ;)

Ogarne TO I CIEBIE  jednym slowem -T A L E N T !

1,170

smutnamonia napisał/a:

Czy troche lepiej ?

Ciężko jest co Ci będę pisać!
Depresyjny zdiagnozowany - depresja reaktywna.
Na psychotropach!
Nie jest łatwo!
Jego nastrój mnie się udziela, ale bronie sie przed tym ile się da i jak się da!

nie wiem co to znaczy, ale jedno wiem: nie bierz tego na siebie.

Po pierwsze: nie jestes jego terapeuta,
po drugie: Ty masz sama ze soba "zu kämpfen "

Posty [ 1,106 do 1,170 z 29,007 ]

Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 447 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kobiety na zakręcie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024