IELTS - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 97 z 97 ]

66

Odp: IELTS

Kro a ty gdzies? My tu przebieramy nogami z ciekawosci a ty tak sobie bimbasz? smile Czy juz wyszliscie w tematach poza cwiczenia i praktykujesz to "Kiss me"? big_smile
Odkurzam temat bo nasza pani doktor sie leni smile

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-04-20 20:30:59)

big_smile:D  NIE LENI SIĘ NIE LENI :d  wink
Jak na razie nie ma żadnego "kiss me"  tongue wink  chociaż daje się odczuć relacje damsko-męskie big_smile i ten jego przeszywający wzrok big_smile który trochę zbija mnie z pantałyku ( może powinnam na zajęcia przychodzić w worku na głowie albo w ogóle w ogromnym worku na ziemniaki ???:D) Staram się, jak mogę, choć naprawdę czasem mam takie napady śmiechu, że nawet mój Szkot wybucha śmiechem. Nauka przez zabawę ( choć dla mnie to  nie zabawa!! ).... mam nadzieje też się przyczyni do polepszenia tego mojego "kanciastego" angielskiego. Ale nikt nie obiecywał, że będzie łatwo wink
Dostałam dziś e-maila i nr telefonu od G.  smile ojjjj..... nie wie, co go czeka...:D jak zacznę go zarzucać "piękną angielszczyzną" to szybko pożałuje tego, że udostępnił mi swój kontakt big_smile.
Szkoci ( tzn. mój Szkot! big_smile) są ..... bardzo bezpośredni (!!), szczerzy i ...sarkastyczni z tego, co zauważyłam  smile:)

68

Kro specjalnie "zapomnialam"ci powiedziec ze polskie kobiety wypadaja w porownaniu do angielskich czy szkockich zdecydowanie korzystniej big_smile Ja widze na okraglo angielskie kobiety i to my jestesmy jak niebo do ziemi smile My mamy urode i styl ktorych brakuje tym angielskim wiec nie dziwie sie ze twojemu szkotowi uerzylas do glowy smile Oni sa przyzwyczajeni do kobiet ubierajacych sie bezgustownie, wybierajacych sie do sklepu w pantoflach (zobaczone na wlasne kaprawe oczy big_smile )i z tlustymi wlosami. Wiec jak widza normalna Polke to wydaje im sie ze aniol zstapil z nieba na ziemie smile Tak wiec nie musisz obawiac sie konkurencji i wal smialo big_smile

69 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-04-23 19:52:14)

Sadie..... o jakim udarzeniu do głowy Ty pleciesz.....:D:D:D ?? wink ale z tym patrzeniem na mnie TAK ŚMIAŁO !!! ! to mógłby sobie czasem odpuścić... i np. polampić się trochę na ścianę, stół - gdziekolwiek !!! Nie dość,że mam czasem wielkie trudności z wyrażeniem tego, co chcę powiedzieć to jeszcze trochę trudno jest mi  się skoncentrować big_smile i oczywiście po wyjściu z zajęć nagle klapka mi się otwiera i wszystkie słówka mi się przypominają - o zgrozo! ( rychło w czas...!)
A z tym moim śmiechem......to jakbym się trawki napaliła..... szok;):D. Z reguły jestem uśmiechniętą osobą, ale TAM to....jakaś głupawka totalna...
Może za jakiś czas go gdzieś zaciągnę ( tylko bez skojarzeń !!! ) mam na myśli jakiś spacer of course wink - może wtedy z artykulacją będzie u mnie łatwiej smile
A tak w ogóle czy to jest dopuszczalne żeby nauczyciel chodził na kawę z uczennicą wink ???? Szkołę średnią i studia mamy już za sobą wink
No nic, idę wbić się w słownik - wiadomo jaki wink  smile

70

Kro schowaj te falszywa skromnosc do kieszeni i idz sie bimbaj big_smile Mowie ci jak jest. Tamtejsze kobiety wygladaja w wiekszosci jak koczkodany i to jest fakt. Faktem tez jest ze polskie kobiety lubia o siebie dbac. I wcale mnie nie dziwi ze Anglicy i Szkoci na nas leca. Ja ci mowie ze masz duze mozliwosci ale ty mozesz zawsze sie upierac ze nie. Wolno ci smile
Ale kobieta zazwyczaj reaguje glupawka na faceta na ktorym chce zrobic wrazenie...:) Nawet jesli tylo nieswiadomie... smile
Absolutnie dopuszczalne jest zeby dwoje doroslych ludzi umowilo sie na kawe smile w kazdym razie w wiekszosci krajow tego swiata smile a to jakie sa miedzy wami inne relacje to juz nieistotne smile

71 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-04-25 19:46:45)

Dziś się zacięłam... jakbym zapomniała języka w gębie big_smile i znowu po wyjściu stamtąd JUŻ wiedziałam co powinnam mówić post factum........heh kiedy to się zmieni....że choć trochę odpuści mi ta blokada...:/

A co do G. flirtować można na różne sposoby...;) na razie mój "flirt" słowny woła o pomstę do nieba big_smile więc póki co uśmiech musi wystarczyć smile
Ale przynajmniej jak wchodzę na zajęcia to G. ma uśmiech od ucha do ucha smile
Bajerować kogoś można, ale jak już jest ten angielski bardziej płynny wink hi hi hi big_smile

Duże możliwości....hm  wink;);)

72

A o komunikacji pozawerbalnej pani doktor slyszala? Czyz nie mowia wam na studiach ze bol u pacjenta mozna odkryc po wyrazie jego twarzy? big_smile
A przyjemnosc po wielkosci banana? (kurcze to ostatnie baaaardzo dwuznacznie zabrzmialo big_smile  nei wycinam bo jest dobre big_smile  )

73 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-04-25 21:47:23)

Sadie napisał/a:

A przyjemnosc po wielkosci banana?

Hm....tego nie wiem...:P big_smile  tak....komunikacja pozawerbalna.....:D  emocje aż się leją z ......
Tylko muszę uważać żeby nie zacząć go dotykać ( jak moich pacjentów smile  )  bo to już różnie może być big_smile wink...  ręce które leczą  big_smile

74

K_r_o napisał/a:
Sadie napisał/a:

A przyjemnosc po wielkosci banana?

Hm....tego nie wiem...:P big_smile  tak....komunikacja pozawerbalna.....:D  emocje aż się leją z ......
Tylko muszę uważać żeby nie zacząć go dotykać ( jak moich pacjentów smile  )  bo to już różnie może być big_smile wink...  ręce które leczą  big_smile

Ty no wlasnie!! big_smile
Zalezy jaka masz specjalizacja ale jesli np internista albo chirurg to mozesz powiedziec "Wydajesz sie jakis spiety, moze masaz barkow pomoze?"
Jesli jestes ginekologiem to masazu nie proponuj... big_smile
Albo zaproponuj ale conajmniej po wstepnej kawie smile
Bosh o czym ja ci tu pisze!! big_smile

75

Jestem przyszłym onkologiem  wink więc manewry w stylu chirurgicznym czy internistycznym, tudzież urologicznym( w żeńskim wydaniu ginekologicznym) nie wchodzą w grę. Ale z cielesnością i fizycznością nie mam problemu i nie jestem zawstydzona smile ale to chyba oczywiste....:)

Niemniej jednak jak na razie ....zdecydowanie only kontakt wzrokowy  wink:)

Jutro kolejna lekcja smile

Wstępna kawa ;D oj Sadie Sadie....;):D

76

No co, no co? :D
To juz nawet kawy nie mozna? :)
W koncu to jeszcze nie znaczy ze sie pobierzecie :D

77

smile pobierzemy  hi hi hi ! big_smile dobre smile     najpierw to by się przydało dogadać jakoś po ludzku  wink:D

78

Kro czytajac Twoj watek dochodze do wniosku, ze nie moznaby bylo sobie wymarzyc lepszego sposobu nauki jezyka obcego!
Ale romantycznie big_smile Trzymam kciuki i za jezyk i za reszte wink

79

Gemini napisał/a:

Kro czytajac Twoj watek dochodze do wniosku, ze nie moznaby bylo sobie wymarzyc lepszego sposobu nauki jezyka obcego!
Ale romantycznie big_smile Trzymam kciuki i za jezyk i za reszte wink

No w koncu ktos zalapal big_smile Ot wlasnie...najlepiej w roznych sytuacjach sie uczyc....

80 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-04-27 22:09:10)

Oj dziąchy dziąchy smile:):D sto światów z Wami !!! big_smile  bo zaraz wyjdzie tu jakieś love story big_smile
Dziś było spoko....tylko na początku wparowałam z wielkim storczykiem na zajęcia big_smile   ( badyl niesamowity wink ) - dostałam od pacjenta i mój Szkot tak na mnie spojrzał podejrzanie ... i od razu pytanie : dostajesz codziennie kwiatki ??:D gramoliłam się z tym kwiatkiem jak wychodziłam, ale spoko, bo G. rzucił się do drzwi żeby mi je otworzyć( Szkoci są kulturalni ?!?! ) i było ok smile
A dziś temat o podróżach:) niedługo lecę na urlop do Hiszpanii wink więc topik jak najbardziej na czasie. Mam napisać pocztówkę z wakacji big_smile... nawet dziś było bardziej  fluently -- tak w moim odczuciu smile było też o ślubach i miejscach, które są dobre na oświadczyny - tj. helikopter, wielbłąd,tandem itd. big_smile
Zawsze zejdziemy na temat poboczny, zazwyczaj polityczny i widzę te jego uśmiechy, jak zaczynamy gadkę o jednym ze słynnych  braci blizniaków - mała podpowiedz - nazwisko zaczynające się na K. big_smile ;D. Powiem szczerze, że nawet obcokrajowców bawi nasza sytuacja w kraju.... to smutne ? śmieszne? hm....;)

K_r_o napisał/a:

Oj dziąchy dziąchy smile:):D sto światów z Wami !!! big_smile  bo zaraz wyjdzie tu jakieś love story big_smile

Tak czytam i czytam co wy tutaj wypisujecie i szczerze mowiac czekam jak na kolejny odcinek telenoweli tongue
To kiedy ta kawa czy cos?? big_smile

82

Uczę się angielskiego a nie jak poderwać Szkota tongue big_smile   ale na kawę mam zamiar go za jakiś czas zaciągnąć smile przyjemne z pożytecznym wink

83 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-05-02 22:41:54)

No cóż.... dziś mój Szkot zaproponował mi kawę.... jeśli będę chciała wink a ja tu się głowiłam, jak ja mam to zrobić......:D życie jest ....zaskakujące smile
Oczywiście propozycja kusząca i nie zamierzam jej odrzucać wink my english will be perfect  ;D soon  wink I hope.....

84

Czy moge zapytac czy byla ta kawa juz?? ;-)

Wybacz ciekawosc, ale strasznie mi sie podoba Twoja historia ;-) Moznaby smialo jakis serial nakrecic :-)

85

Jakim cudem mnie to wszystko ominelo?? big_smile
Coz to za chowanie sie po kanalach?? big_smile

No to sytuacja jasna, Szkot sam pomyslal o kawie a to sie juz liczy.
No i czekamy na ciag dalszy. Byla kawa czy jeszcze nie? Jak wygladalo spotkani? I generalnie szczegoly poprosimy.

Jak nie to ci maila zapcham wiadomosciami big_smile

86

Witajcie  smile:)

Dziś wróciłam z urlopu, byłam w Hiszpanii.... m.in. w Barcelonie !! Sorry za dygresję, bo nie o tym temat smile ale polecam każdemu to miasto.... pełne luzu, swobody, mieszanki różnej narodowości no i Gaudiego oczywiście !!!! - tak na marginesie to koleś miał łeb nie od parady !!!! te jego dzieło....och i ach... !!! co za styl !!! co za wyobraznia !!!! Można poczuć się jak w baśni !!!  No...to trochę popodniecałam się big_smile:D

Co do mojego Szkota....;) nie widziałam go tydzień (!) ale ćwiczyłam mój angielski w Hiszpanii i też napisałam pozdrowienia dla niego - wydaje mi się, że poprawnie gramatycznie.
Kawy jeszcze nie było, ale sądzę, że jak wrzucę zdjęcia na pena to spotkanie się odbędzie. Między Bogiem a prawdą to cieszę się, że od niego wyszła inicjatywa - sądzę, że raczej spotkanie będzie na gruncie towarzyskim a nie damsko-męskim. Nie wiem, jak wygląda podryw szkocki big_smile:D.... bo kto to wie, co "chodzi" po głowie facetowi hi hi wink a tym bardziej Szkotowi.

Ostatnio  (jeszcze przed urlopem) pokazywał mi ślub i wesele w stylu szkockim big_smile  poznałam  full kilt-y, sgian dbuh i sporran-y no i słynne tańce smile wygląda to super !!!! I oczywiście padło pytanie - co o tym sądzę, czy mi się to podoba i czy uważam ( jak spora część Polaków...to jego słowa) że spódnice noszą geje wink więc ....przyznam szczerze, że wygląda to dość oryginalnie i w tych kategoriach raczej bym tego nie porównywała.
Po czym napisałam mu , że chętnie zobaczyłabym go w takiej kiecce, no to mi odpisał... you never know it might happen someday wink

Heh... czas "przerzucić się " z trybu wakacyjnego i wracać do rzeczywistości...może nie tak szarej jak nieraz się wydaje ....? smile

cdn.

87 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-05-13 19:55:46)

Sadie napisał/a:

No to sytuacja jasna, Szkot sam pomyslal o kawie a to sie juz liczy.

A przepraszam bardzo.....:D a to takie dziwne u nich ??? big_smile żeby zaproponować kawę ???? big_smile

Sadie... masz genialny NOWY podpis.... nic dodać nic ująć  smile:)

K_r_o napisał/a:

Kawy jeszcze nie było, ale sądzę, że jak wrzucę zdjęcia na pena to spotkanie się odbędzie. Między Bogiem a prawdą to cieszę się, że od niego wyszła inicjatywa - sądzę, że raczej spotkanie będzie na gruncie towarzyskim a nie damsko-męskim. Nie wiem, jak wygląda podryw szkocki big_smile:D.... bo kto to wie, co "chodzi" po głowie facetowi hi hi wink a tym bardziej Szkotowi.

Na jakim gruncie spotkanie bedzie to sie jeszcze okaze, wiec nie probuj nic wrozyc, bo sie rozczarujesz tongue

A tak poza tym to chyba twojemu Szkotowi, czy mojemu Anglikowi, czy ktoremukolwiek Polakowi chodzi po glowie chyba to samo big_smile Zwlaszcza jesli jeden czy drugi lubi swoja towarzyszke tongue

89 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-05-14 21:39:58)

Nie zakładam żadnych scenariuszy smile i nie mam "spiny" i nie mam zamiaru niczego robić na siłę smile

A co do tego co facetowi chodzi po głowie / to było napisane z przekąsem wink/ mam już na tyle lat żeby to jakoś.... wymyślić wink:D

Ale dobra kawa nigdy nie jest zła big_smile  więc why not ??!! wink

90

Hm.... dziś po lekcji dostałam trzy kwiatki od mojego Szkota i ......zaczął mnie namiętnie całować centralnie na ulicy......
What do you think about it ?????? !!!!!!
hm....
Sadie.....ekspercie  wink

91

big_smile

92

Jesli po takim jego zachowaniu ja ci jeszcze musze mowic co o tym sadze to chyba na tej swojej AM sciagalas na kollokwiach big_smile
A inteligencja ci poszla na wczesniejsza emeryture. Gratulacje!!!!!!! big_smile  big_smile Teraz rozwijaj to dalej. big_smile

93 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-06-21 19:39:30)

Hm...mamy w planie wypad w miasto + drink(i) big_smile   wink wink:D

Po prostu jestem mega zaskoczona tą jego śmiałością.......:D

94 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-06-23 22:29:45)

Dziś była pierwsza randka....;) mhm...;)
spacer i lody i drink i kuchnia armeńska i spacer I BUZIAK I SPACER  smile  FAJNIE BYŁO ! smile

95

Kro powinnam zajmowac sie swataniem ludzi big_smile
Sluchaj facet to facet. Testosteron dziala niezaleznie od narodowosci big_smile
Kurcze ale sie cisze ze wam fajnie idzie big_smile  big_smile

96 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-06-26 20:40:58)

Sadie.... z tym testosteronem to prawda w 100 % big_smile
Te jego maślane oczy........heh.....trudno jest mi się skupić na lekcjach....aj.... chyba go wzięło....i ..... mnie chyba też.....
Nic takiego nie planowałam, a tu bummm ! big_smile
I tu się sprawdza teza, że czasem słowa są zbędne.... smile

A ilu miłych komplementów się nasłuchałam....;)
już go trochę znam i czuje, że też musiał się z nimi zbierać żeby mi je powiedzieć smile

Co to będzie co to będzie ciemno wszędzie głucho wszędzie ....;):D

Szkoci to zimny chów ....?????? wink:D Nie widzę tego jak na razie wink

Mam nadzieję, że nie tylko jedno mu w głowie....czas pokaże.

Posty [ 66 do 97 z 97 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024