Kro a ty gdzies? My tu przebieramy nogami z ciekawosci a ty tak sobie bimbasz?
Czy juz wyszliscie w tematach poza cwiczenia i praktykujesz to "Kiss me"? ![]()
Odkurzam temat bo nasza pani doktor sie leni ![]()
67 2012-04-20 20:30:08 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-04-20 20:30:59)
:D NIE LENI SIĘ NIE LENI :d ![]()
Jak na razie nie ma żadnego "kiss me"
chociaż daje się odczuć relacje damsko-męskie
i ten jego przeszywający wzrok
który trochę zbija mnie z pantałyku ( może powinnam na zajęcia przychodzić w worku na głowie albo w ogóle w ogromnym worku na ziemniaki ???:D) Staram się, jak mogę, choć naprawdę czasem mam takie napady śmiechu, że nawet mój Szkot wybucha śmiechem. Nauka przez zabawę ( choć dla mnie to nie zabawa!! ).... mam nadzieje też się przyczyni do polepszenia tego mojego "kanciastego" angielskiego. Ale nikt nie obiecywał, że będzie łatwo ![]()
Dostałam dziś e-maila i nr telefonu od G.
ojjjj..... nie wie, co go czeka...:D jak zacznę go zarzucać "piękną angielszczyzną" to szybko pożałuje tego, że udostępnił mi swój kontakt
.
Szkoci ( tzn. mój Szkot!
) są ..... bardzo bezpośredni (!!), szczerzy i ...sarkastyczni z tego, co zauważyłam
:)
Kro specjalnie "zapomnialam"ci powiedziec ze polskie kobiety wypadaja w porownaniu do angielskich czy szkockich zdecydowanie korzystniej
Ja widze na okraglo angielskie kobiety i to my jestesmy jak niebo do ziemi
My mamy urode i styl ktorych brakuje tym angielskim wiec nie dziwie sie ze twojemu szkotowi uerzylas do glowy
Oni sa przyzwyczajeni do kobiet ubierajacych sie bezgustownie, wybierajacych sie do sklepu w pantoflach (zobaczone na wlasne kaprawe oczy
)i z tlustymi wlosami. Wiec jak widza normalna Polke to wydaje im sie ze aniol zstapil z nieba na ziemie
Tak wiec nie musisz obawiac sie konkurencji i wal smialo ![]()
69 2012-04-23 19:50:36 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-04-23 19:52:14)
Sadie..... o jakim udarzeniu do głowy Ty pleciesz.....:D:D:D ??
ale z tym patrzeniem na mnie TAK ŚMIAŁO !!! ! to mógłby sobie czasem odpuścić... i np. polampić się trochę na ścianę, stół - gdziekolwiek !!! Nie dość,że mam czasem wielkie trudności z wyrażeniem tego, co chcę powiedzieć to jeszcze trochę trudno jest mi się skoncentrować
i oczywiście po wyjściu z zajęć nagle klapka mi się otwiera i wszystkie słówka mi się przypominają - o zgrozo! ( rychło w czas...!)
A z tym moim śmiechem......to jakbym się trawki napaliła..... szok;):D. Z reguły jestem uśmiechniętą osobą, ale TAM to....jakaś głupawka totalna...
Może za jakiś czas go gdzieś zaciągnę ( tylko bez skojarzeń !!! ) mam na myśli jakiś spacer of course
- może wtedy z artykulacją będzie u mnie łatwiej ![]()
A tak w ogóle czy to jest dopuszczalne żeby nauczyciel chodził na kawę z uczennicą
???? Szkołę średnią i studia mamy już za sobą ![]()
No nic, idę wbić się w słownik - wiadomo jaki
![]()
Kro schowaj te falszywa skromnosc do kieszeni i idz sie bimbaj
Mowie ci jak jest. Tamtejsze kobiety wygladaja w wiekszosci jak koczkodany i to jest fakt. Faktem tez jest ze polskie kobiety lubia o siebie dbac. I wcale mnie nie dziwi ze Anglicy i Szkoci na nas leca. Ja ci mowie ze masz duze mozliwosci ale ty mozesz zawsze sie upierac ze nie. Wolno ci ![]()
Ale kobieta zazwyczaj reaguje glupawka na faceta na ktorym chce zrobic wrazenie...:) Nawet jesli tylo nieswiadomie... ![]()
Absolutnie dopuszczalne jest zeby dwoje doroslych ludzi umowilo sie na kawe
w kazdym razie w wiekszosci krajow tego swiata
a to jakie sa miedzy wami inne relacje to juz nieistotne ![]()
71 2012-04-25 19:44:36 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-04-25 19:46:45)
Dziś się zacięłam... jakbym zapomniała języka w gębie
i znowu po wyjściu stamtąd JUŻ wiedziałam co powinnam mówić post factum........heh kiedy to się zmieni....że choć trochę odpuści mi ta blokada...:/
A co do G. flirtować można na różne sposoby...;) na razie mój "flirt" słowny woła o pomstę do nieba
więc póki co uśmiech musi wystarczyć ![]()
Ale przynajmniej jak wchodzę na zajęcia to G. ma uśmiech od ucha do ucha ![]()
Bajerować kogoś można, ale jak już jest ten angielski bardziej płynny
hi hi hi ![]()
Duże możliwości....hm
;);)
A o komunikacji pozawerbalnej pani doktor slyszala? Czyz nie mowia wam na studiach ze bol u pacjenta mozna odkryc po wyrazie jego twarzy?
A przyjemnosc po wielkosci banana? (kurcze to ostatnie baaaardzo dwuznacznie zabrzmialo
nei wycinam bo jest dobre
)
73 2012-04-25 21:46:12 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-04-25 21:47:23)
A przyjemnosc po wielkosci banana?
Hm....tego nie wiem...:P
tak....komunikacja pozawerbalna.....:D emocje aż się leją z ......
Tylko muszę uważać żeby nie zacząć go dotykać ( jak moich pacjentów
) bo to już różnie może być
... ręce które leczą ![]()
Sadie napisał/a:A przyjemnosc po wielkosci banana?
Hm....tego nie wiem...:P
tak....komunikacja pozawerbalna.....:D emocje aż się leją z ......
Tylko muszę uważać żeby nie zacząć go dotykać ( jak moich pacjentów) bo to już różnie może być
![]()
... ręce które leczą
Ty no wlasnie!! ![]()
Zalezy jaka masz specjalizacja ale jesli np internista albo chirurg to mozesz powiedziec "Wydajesz sie jakis spiety, moze masaz barkow pomoze?"
Jesli jestes ginekologiem to masazu nie proponuj... ![]()
Albo zaproponuj ale conajmniej po wstepnej kawie ![]()
Bosh o czym ja ci tu pisze!! ![]()
Jestem przyszłym onkologiem
więc manewry w stylu chirurgicznym czy internistycznym, tudzież urologicznym( w żeńskim wydaniu ginekologicznym) nie wchodzą w grę. Ale z cielesnością i fizycznością nie mam problemu i nie jestem zawstydzona
ale to chyba oczywiste....:)
Niemniej jednak jak na razie ....zdecydowanie only kontakt wzrokowy
Jutro kolejna lekcja ![]()
Wstępna kawa ;D oj Sadie Sadie....;):D
No co, no co? :D
To juz nawet kawy nie mozna? :)
W koncu to jeszcze nie znaczy ze sie pobierzecie :D
pobierzemy hi hi hi !
dobre
najpierw to by się przydało dogadać jakoś po ludzku
:D
Kro czytajac Twoj watek dochodze do wniosku, ze nie moznaby bylo sobie wymarzyc lepszego sposobu nauki jezyka obcego!
Ale romantycznie
Trzymam kciuki i za jezyk i za reszte ![]()
Kro czytajac Twoj watek dochodze do wniosku, ze nie moznaby bylo sobie wymarzyc lepszego sposobu nauki jezyka obcego!
Ale romantycznieTrzymam kciuki i za jezyk i za reszte
No w koncu ktos zalapal
Ot wlasnie...najlepiej w roznych sytuacjach sie uczyc....
80 2012-04-27 22:03:05 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-04-27 22:09:10)
Oj dziąchy dziąchy
:):D sto światów z Wami !!!
bo zaraz wyjdzie tu jakieś love story ![]()
Dziś było spoko....tylko na początku wparowałam z wielkim storczykiem na zajęcia
( badyl niesamowity
) - dostałam od pacjenta i mój Szkot tak na mnie spojrzał podejrzanie ... i od razu pytanie : dostajesz codziennie kwiatki ??:D gramoliłam się z tym kwiatkiem jak wychodziłam, ale spoko, bo G. rzucił się do drzwi żeby mi je otworzyć( Szkoci są kulturalni ?!?! ) i było ok ![]()
A dziś temat o podróżach:) niedługo lecę na urlop do Hiszpanii
więc topik jak najbardziej na czasie. Mam napisać pocztówkę z wakacji
... nawet dziś było bardziej fluently -- tak w moim odczuciu
było też o ślubach i miejscach, które są dobre na oświadczyny - tj. helikopter, wielbłąd,tandem itd. ![]()
Zawsze zejdziemy na temat poboczny, zazwyczaj polityczny i widzę te jego uśmiechy, jak zaczynamy gadkę o jednym ze słynnych braci blizniaków - mała podpowiedz - nazwisko zaczynające się na K.
;D. Powiem szczerze, że nawet obcokrajowców bawi nasza sytuacja w kraju.... to smutne ? śmieszne? hm....;)
Oj dziąchy dziąchy
:):D sto światów z Wami !!!
bo zaraz wyjdzie tu jakieś love story
Tak czytam i czytam co wy tutaj wypisujecie i szczerze mowiac czekam jak na kolejny odcinek telenoweli
To kiedy ta kawa czy cos?? ![]()
Uczę się angielskiego a nie jak poderwać Szkota
ale na kawę mam zamiar go za jakiś czas zaciągnąć
przyjemne z pożytecznym ![]()
83 2012-05-02 22:39:55 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-05-02 22:41:54)
No cóż.... dziś mój Szkot zaproponował mi kawę.... jeśli będę chciała
a ja tu się głowiłam, jak ja mam to zrobić......:D życie jest ....zaskakujące ![]()
Oczywiście propozycja kusząca i nie zamierzam jej odrzucać
my english will be perfect ;D soon
I hope.....
Czy moge zapytac czy byla ta kawa juz?? ;-)
Wybacz ciekawosc, ale strasznie mi sie podoba Twoja historia ;-) Moznaby smialo jakis serial nakrecic :-)
Jakim cudem mnie to wszystko ominelo?? ![]()
Coz to za chowanie sie po kanalach?? ![]()
No to sytuacja jasna, Szkot sam pomyslal o kawie a to sie juz liczy.
No i czekamy na ciag dalszy. Byla kawa czy jeszcze nie? Jak wygladalo spotkani? I generalnie szczegoly poprosimy.
Jak nie to ci maila zapcham wiadomosciami ![]()
Witajcie
Dziś wróciłam z urlopu, byłam w Hiszpanii.... m.in. w Barcelonie !! Sorry za dygresję, bo nie o tym temat
ale polecam każdemu to miasto.... pełne luzu, swobody, mieszanki różnej narodowości no i Gaudiego oczywiście !!!! - tak na marginesie to koleś miał łeb nie od parady !!!! te jego dzieło....och i ach... !!! co za styl !!! co za wyobraznia !!!! Można poczuć się jak w baśni !!! No...to trochę popodniecałam się
Co do mojego Szkota....;) nie widziałam go tydzień (!) ale ćwiczyłam mój angielski w Hiszpanii i też napisałam pozdrowienia dla niego - wydaje mi się, że poprawnie gramatycznie.
Kawy jeszcze nie było, ale sądzę, że jak wrzucę zdjęcia na pena to spotkanie się odbędzie. Między Bogiem a prawdą to cieszę się, że od niego wyszła inicjatywa - sądzę, że raczej spotkanie będzie na gruncie towarzyskim a nie damsko-męskim. Nie wiem, jak wygląda podryw szkocki
:D.... bo kto to wie, co "chodzi" po głowie facetowi hi hi
a tym bardziej Szkotowi.
Ostatnio (jeszcze przed urlopem) pokazywał mi ślub i wesele w stylu szkockim
poznałam full kilt-y, sgian dbuh i sporran-y no i słynne tańce
wygląda to super !!!! I oczywiście padło pytanie - co o tym sądzę, czy mi się to podoba i czy uważam ( jak spora część Polaków...to jego słowa) że spódnice noszą geje
więc ....przyznam szczerze, że wygląda to dość oryginalnie i w tych kategoriach raczej bym tego nie porównywała.
Po czym napisałam mu , że chętnie zobaczyłabym go w takiej kiecce, no to mi odpisał... you never know it might happen someday ![]()
Heh... czas "przerzucić się " z trybu wakacyjnego i wracać do rzeczywistości...może nie tak szarej jak nieraz się wydaje ....? ![]()
cdn.
87 2012-05-13 19:53:09 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-05-13 19:55:46)
No to sytuacja jasna, Szkot sam pomyslal o kawie a to sie juz liczy.
A przepraszam bardzo.....:D a to takie dziwne u nich ???
żeby zaproponować kawę ???? ![]()
Sadie... masz genialny NOWY podpis.... nic dodać nic ująć
Kawy jeszcze nie było, ale sądzę, że jak wrzucę zdjęcia na pena to spotkanie się odbędzie. Między Bogiem a prawdą to cieszę się, że od niego wyszła inicjatywa - sądzę, że raczej spotkanie będzie na gruncie towarzyskim a nie damsko-męskim. Nie wiem, jak wygląda podryw szkocki
:D.... bo kto to wie, co "chodzi" po głowie facetowi hi hi
a tym bardziej Szkotowi.
Na jakim gruncie spotkanie bedzie to sie jeszcze okaze, wiec nie probuj nic wrozyc, bo sie rozczarujesz
A tak poza tym to chyba twojemu Szkotowi, czy mojemu Anglikowi, czy ktoremukolwiek Polakowi chodzi po glowie chyba to samo
Zwlaszcza jesli jeden czy drugi lubi swoja towarzyszke ![]()
89 2012-05-14 19:36:50 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-05-14 21:39:58)
Nie zakładam żadnych scenariuszy
i nie mam "spiny" i nie mam zamiaru niczego robić na siłę ![]()
A co do tego co facetowi chodzi po głowie / to było napisane z przekąsem
/ mam już na tyle lat żeby to jakoś.... wymyślić
Ale dobra kawa nigdy nie jest zła
więc why not ??!! ![]()
Hm.... dziś po lekcji dostałam trzy kwiatki od mojego Szkota i ......zaczął mnie namiętnie całować centralnie na ulicy......
What do you think about it ?????? !!!!!!
hm....
Sadie.....ekspercie ![]()
![]()
Jesli po takim jego zachowaniu ja ci jeszcze musze mowic co o tym sadze to chyba na tej swojej AM sciagalas na kollokwiach
A inteligencja ci poszla na wczesniejsza emeryture. Gratulacje!!!!!!!
Teraz rozwijaj to dalej. ![]()
93 2012-06-21 19:37:27 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-06-21 19:39:30)
Hm...mamy w planie wypad w miasto + drink(i)
Po prostu jestem mega zaskoczona tą jego śmiałością.......:D
94 2012-06-23 22:29:13 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-06-23 22:29:45)
Dziś była pierwsza randka....;) mhm...;)
spacer i lody i drink i kuchnia armeńska i spacer I BUZIAK I SPACER
FAJNIE BYŁO ! ![]()
Kro powinnam zajmowac sie swataniem ludzi
Sluchaj facet to facet. Testosteron dziala niezaleznie od narodowosci
Kurcze ale sie cisze ze wam fajnie idzie
![]()
96 2012-06-26 20:38:17 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-06-26 20:40:58)
Sadie.... z tym testosteronem to prawda w 100 % ![]()
Te jego maślane oczy........heh.....trudno jest mi się skupić na lekcjach....aj.... chyba go wzięło....i ..... mnie chyba też.....
Nic takiego nie planowałam, a tu bummm ! ![]()
I tu się sprawdza teza, że czasem słowa są zbędne.... ![]()
A ilu miłych komplementów się nasłuchałam....;)
już go trochę znam i czuje, że też musiał się z nimi zbierać żeby mi je powiedzieć ![]()
Co to będzie co to będzie ciemno wszędzie głucho wszędzie ....;):D
Szkoci to zimny chów ....??????
:D Nie widzę tego jak na razie ![]()
Mam nadzieję, że nie tylko jedno mu w głowie....czas pokaże.