Aborcja - proszę o jak najszybszą odpowiedź - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Aborcja - proszę o jak najszybszą odpowiedź

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 111 z 111 ]

66

Odp: Aborcja - proszę o jak najszybszą odpowiedź

do Kobiety-
najwyraźniej nie czytasz ze zrozumieniem albo  temat podnosi ci adrenalinę tak wysoko,że tracisz kontrolę nad logicznym myśleniem. Cały czas twierdzę ,że jestem nie za aborcją tylko za PRAWEM  kobiety do wyboru w ściśle określonych sytuacjach.
Nie jestem feministką jak piszesz więc proszę nie narzucaj mi cudzego światopoglądu. Nie jestem przypisana duchowo religii ale staram się żyć zgodnie z dekalogiem. A skoro jesteś katoliczką to wiesz,że kościół katolicki nie dopuszcza stosowania antykoncepcji poza kalendarzykiem małżeńskim. Rozumiem,że skoro nie masz męża to nie współżyjesz? A zatem cóż możesz powiedzieć w tej kwestii? Tylko jak to możliwe ,że w kraju w którym 90 procent ludności deklaruje przynależność do kościoła mamy problem z ciążami nastolatek,aborcją i kazirodztwem. Jakoś nigdy na tym forum nie poruszałam tematu kościoła ani księży więc dlaczego syczysz na mnie na zapas. To nadwrażliwość? A swoją drogą w miejscowości w której mieszkam tajemnicą poliszynela jest fakt, że proboszcz ma 3 dzieci.

Akceptuję Cię taką jaka jesteś widać stwórca miał w tym cel aby powołać do życia osoby tak zaślepione własną racją,że nie przyjmują do wiadomości równego prawa innych do wypowiedzi i przekonań ( polecam lekturę naszej Konstytucji ).

Co tyczy usprawiedliwienia aborcji? Mogę zrozumieć powody dla których kobiety się jej poddają ale nie oceniać ani usprawiedliwiać. A kim jestem żeby dawać sobie prawo do oceny i krytyki?
Mogę pomóc kobiecie która staje przed jej wyborem i finansowo i wsparciem duchowym ale decyzję zawsze pozostawię zainteresowanej i przyjmę ją z pokorą.
A tobie życzę abyś nigdy nie musiała zmierzyć się z problemem ciąży z gwałtu,kazirodztwa, niedorozwojem płodu w wyniku ciężkich chorób genetycznych, tak w we  własnym życiu jak i w życiu twoich najbliższych. Ot, to tyle. Samozadowolenie na dalszej drodze życia i miłego dnia.

Zobacz podobne tematy :

67

Z tą adrenaliną to beatkam63 masz racje.Kiedy dziewczyny takie jak ja czy "kobieta"słuchamy lub czytamy o takich rzeczach to po prostu robi się nam przykro.Wiadomo,że niektórzy trzymają do takich spraw większy dystans niż my.My stoimy uporem przy swoich racjach i nikt nie jest ich w stanie zmienić.Jeśli czyta się o aborcji to ciśnienie się człowiekowi podnosi!!!I wybaczcie mi i "kobiecie" ale obie nigdy nie zrozumiemy dlaczego w tych czasach za aborcją obstaje tyle ludzi.Czemu mają umierać te nienarodzone dzieciątka za nasze błędy?za to,że nie potrafiliśmy logicznie pomyśleć zanim poszłyśmy do łóżka.Za to,że dwoje nieodpowiedzialnych ludzi chciało się dobrze zabawić nie myśląc o konsekwencjach swego czynu?

68

Anka18061 napisał/a:

Z tą adrenaliną to beatkam63 masz racje.Kiedy dziewczyny takie jak ja czy "kobieta"słuchamy lub czytamy o takich rzeczach to po prostu robi się nam przykro.Wiadomo,że niektórzy trzymają do takich spraw większy dystans niż my.My stoimy uporem przy swoich racjach i nikt nie jest ich w stanie zmienić.Jeśli czyta się o aborcji to ciśnienie się człowiekowi podnosi!!!I wybaczcie mi i "kobiecie" ale obie nigdy nie zrozumiemy dlaczego w tych czasach za aborcją obstaje tyle ludzi.Czemu mają umierać te nienarodzone dzieciątka za nasze błędy?za to,że nie potrafiliśmy logicznie pomyśleć zanim poszłyśmy do łóżka.Za to,że dwoje nieodpowiedzialnych ludzi chciało się dobrze zabawić nie myśląc o konsekwencjach swego czynu?

Wiem Anka, że w temacie o którym dyskutujemy trudno o dystans. Można być albo z jednej albo z drugiej strony. Wymieniamy poglądy i tym samym poznajemy opinie innych . I to jest świetne.
Znasz moją postawę ale nie wiem czy gdyby życie postawiło mnie przed faktem ponownego zostania matką to pomimo swojego wieku zdecydowałabym się na aborcję .

PS- zawsze istnieje nadzieja że kobieta która czyta nasze posty podejmie w trudnym momencie decyzję o urodzeniu dziecka bo identyfikuje się z twoimi poglądami . Pozdrawiam

69

beatkam63 napisał/a:

do Kobiety-
najwyraźniej nie czytasz ze zrozumieniem albo  temat podnosi ci adrenalinę tak wysoko,że tracisz kontrolę nad logicznym myśleniem. Cały czas twierdzę ,że jestem nie za aborcją tylko za PRAWEM  kobiety do wyboru w ściśle określonych sytuacjach.
Nie jestem feministką jak piszesz więc proszę nie narzucaj mi cudzego światopoglądu. Nie jestem przypisana duchowo religii ale staram się żyć zgodnie z dekalogiem. A skoro jesteś katoliczką to wiesz,że kościół katolicki nie dopuszcza stosowania antykoncepcji poza kalendarzykiem małżeńskim. Rozumiem,że skoro nie masz męża to nie współżyjesz? A zatem cóż możesz powiedzieć w tej kwestii? Tylko jak to możliwe ,że w kraju w którym 90 procent ludności deklaruje przynależność do kościoła mamy problem z ciążami nastolatek,aborcją i kazirodztwem. Jakoś nigdy na tym forum nie poruszałam tematu kościoła ani księży więc dlaczego syczysz na mnie na zapas. To nadwrażliwość? A swoją drogą w miejscowości w której mieszkam tajemnicą poliszynela jest fakt, że proboszcz ma 3 dzieci.

Akceptuję Cię taką jaka jesteś widać stwórca miał w tym cel aby powołać do życia osoby tak zaślepione własną racją,że nie przyjmują do wiadomości równego prawa innych do wypowiedzi i przekonań ( polecam lekturę naszej Konstytucji ).

Co tyczy usprawiedliwienia aborcji? Mogę zrozumieć powody dla których kobiety się jej poddają ale nie oceniać ani usprawiedliwiać. A kim jestem żeby dawać sobie prawo do oceny i krytyki?
Mogę pomóc kobiecie która staje przed jej wyborem i finansowo i wsparciem duchowym ale decyzję zawsze pozostawię zainteresowanej i przyjmę ją z pokorą.
A tobie życzę abyś nigdy nie musiała zmierzyć się z problemem ciąży z gwałtu,kazirodztwa, niedorozwojem płodu w wyniku ciężkich chorób genetycznych, tak w we  własnym życiu jak i w życiu twoich najbliższych. Ot, to tyle. Samozadowolenie na dalszej drodze życia i miłego dnia.

Po pierwsze nie jestem zaślepiona własną racją, po drugie jestem katoliczka a nie fanatyczką (tak to aluzja do kalendarzyka), po trzecie kto powiedział że seks tylko po ślubie? Wybacz że Cię nie zrozumiałam, co do aborcji w szczególnych przypadkach - sama też to popieram. Jednak sorry ale pomoc finansowa bo kobieta chce od tak sobie usunąć ciążę?Bez sensu. Taka kobieta zazwyczaj jest zagubiona i przerażona sytuacją w której się znalazła dlatego jedynym i jednocześnie najlepszym rozwiązaniem jest po prostu rozmowa która ma na celu przekonanie kobiety do tego aby donosiła ciążę, bo wszystko i tak z czasem się ułoży. W przypadku gdy jej udzielisz "pomocy finansowej"" po paru latach gdy już zrozumie co zrobiła  będzie miała to sobie za złe, będzie to sobie wyrzucać a coś takiego może bardzo szybko doprowadzić do depresji - a z tym już nie ma żartów. Jeszcze raz przepraszam jeśli Cię uraziłam w moim komentarzu, może faktycznie źle zrozumiałam.

70

beatkam63 napisał/a:
Anka18061 napisał/a:

Wiem Anka, że w temacie o którym dyskutujemy trudno o dystans. Można być albo z jednej albo z drugiej strony. Wymieniamy poglądy i tym samym poznajemy opinie innych . I to jest świetne.
Znasz moją postawę ale nie wiem czy gdyby życie postawiło mnie przed faktem ponownego zostania matką to pomimo swojego wieku zdecydowałabym się na aborcję .

PS- zawsze istnieje nadzieja że kobieta która czyta nasze posty podejmie w trudnym momencie decyzję o urodzeniu dziecka bo identyfikuje się z twoimi poglądami . Pozdrawiam

A mniej więcej w jakim przedziale wiekowym jesteś? Jeśli wolno spytać... Mam jednak nadzieję że gdyby życie postawiło Cię przed faktem ponownego zostania matką to zdecydowałabyś się na donoszenie ciąży i tego Ci życzę. Pozdrawiam:)

71

moim zdaniem nie ma tu co patrzec na religie, tylko na dobro dziecka. Sluchaj, skoro oni tak nie chca tego malenstwa, to myslisz, ze bedzie ono szczesliwe? Nie dosc, ze dziecko bedzie pokrzywdzone, to rodzice beda cierpiec... Generalnie jestem przeciwniczka aborcji, ale moim zdaniem trzeba wybierac "mniejsze zlo" ktorym w tym wypadku jest aborcja,niestety.... Domyslam sie, ze sa w podobnym wieku do Twojego, a to nie najlepszy czas na dziecko, tymbardziej, ze oni sami go nie chca. Nie ma co na sile uszczesliwiac ludzi... Po co maja rujnowac sobie zecie i malenstwu? To przykre, ale moim zdaniem aborcja to jedyne wyjscie...

72

DeliciousNight napisał/a:

moim zdaniem nie ma tu co patrzec na religie, tylko na dobro dziecka. Sluchaj, skoro oni tak nie chca tego malenstwa, to myslisz, ze bedzie ono szczesliwe? Nie dosc, ze dziecko bedzie pokrzywdzone, to rodzice beda cierpiec... Generalnie jestem przeciwniczka aborcji, ale moim zdaniem trzeba wybierac "mniejsze zlo" ktorym w tym wypadku jest aborcja,niestety.... Domyslam sie, ze sa w podobnym wieku do Twojego, a to nie najlepszy czas na dziecko, tymbardziej, ze oni sami go nie chca. Nie ma co na sile uszczesliwiac ludzi... Po co maja rujnowac sobie zecie i malenstwu? To przykre, ale moim zdaniem aborcja to jedyne wyjscie...

wybacz ale jeśli już to najmniejszym złem będzie urodzenie dziecka i oddanie go do domu dziecka a nie aborcja.Często jest tak,że kobieta po porodzie przywiązuje się do dziecka,którego wcześniej nie chciała.Napisałaś,że rodzice będą cierpieć?to właśnie dziecko Cierpi za rodziców!!!!Mogli wcześniej pomyśleć o konsekwencjach.Jeśli wg Ciebie aborcja to jedyne wyjście to widać,że jesteś mało dojrzała jeszcze do tych spraw

73

mysle, ze nie chodzi o to czy jestm dojrzala, czy nie, tylko o to jakie mam podejscie... Myslisz, ze temu dziecku w domu dziecka byloby dobrze?? Mam przyjaciela, ktory wychowal sie w domu dziecka i sam twierdzi, ze najgorszemu wrogowi nie zyczy takiego piekla... Znam tez chlopaka z podobnej wpadki,i on tez nie wspomina swojego dziecinstwa dobrze...Rodzice sie nim nie zajmowali, kiedy skonczyl 18 lat kazali mu sie wyprowadzic, bo nienawidzili go za to, ze przez niego musieli byc razem i dusic sie w zwiazku z przymusu. Teraz musi sobie radzic sam, bo rodzina odwrocila sie od jego rodzicow, kiedy Ci postanowili, ze nie dokonaja aborcji. Dodam jeszcze, ze ma za soba 4 powazne proby samobojcze...Sam teraz zaluje decyzji swoich rodzicow. Temat aborcji jest tematem kontrowersyjnym, wiec prosze Cie, nie oceniaj mojej dojrzalosci, bo z reguly staram sie nie wypowiadac na tematy, o ktorych nie mam pojecia smile

74

to wg Ciebie lepiej jest zabić tak?w 100% lepsze jest oddanie dziecka do opieki niż zabicie go a zresztą jeśli jesteśmy nieodpowiedzialni to nie powinniśmy się bzykać!!!każdy wie,że seks bez zabezpieczenia może skończyć się wpadką i co? tak bez żadnych skrupułów usuniesz ciążę bo nie chciało Ci się iść po prezerwatywy do apteki a może myślisz,że Ci się tym razem uda nie?jeśli idzie się do łóżka z facetem to trzeba myśleć głową a nie d*** i przepraszam za szczerość ale taka jest rzeczywistość

75

moim zdaniem masz absolutna racje, ze trzeba byc w tych sprawach odpowiedzialnym i sie zabezpieczac i nigdzie nie usprawiedliwialam znajomych ziomka...Tylko tak naprawde zadna metoda antykoncepcyjna nie daje 100 % zabezpieczenia,niestety. Moglo tez byc tak, ze sie zabezpieczali i wpadli. Niestety najczesciej jest tak, ze ludzie w moi wieku mysla o konsekwencjach dopiero kiedy wpadna. Jak napisalam wczesniej nie jestem za aborcja, ale moim zdaniem sa sytuacje, gdzie usuniecie ciazy jest mniejszym zlem.
Dla mnie jezeli chce sie isc z kims do lozka, trzeba myslec tez o tym, co moze z tego wyniknac. Ja osobiscie w zyciu bym ciazy nie usunela i w zwiazku z tym nie poszlabym do lozka z kims, kogo nie jestem pewna, czy zostanie przy mnie, kiedy narodzi sie dziecko, ale to nie zmienia faktu, ze nie wszyscy tak mysla.Mysle tez, ze w niektorych sytuacjach mniejszym zlem jest aborcja...wydaje mi sie, ze bardziej wstrzasajace jest kiedy slyszy sie o rodzinach patologicznych, gdzie rodzice katuja swoje nieraz nowo narodzone dzieci, niz kiedy slyszymy, ze kobieta usunela ciaze. Takie jest moje zdanie.

76

jasne,że robi się przykro jak słucha się o skatowanych dzieciach.No ale niestety to już prawdziwe dno i patologia!!!I w tym przypadku zgodzę się,po raz pierwszy,że aborcja to mniejsze zło bo maleństwo nie cierpi.Przeważnie w takich patologicznych rodzinach rządzi alkohol albo narkotyki a przy tym nie ma możliwości na normalne wychowanie dziecka.Tacy ludzie powinni wogóle być pozbawieni prawa do rodzicielstwa bo nie dość,że niszczą siebie to i te biedne maluchy a one są bezbronne i nie potrafią o siebie walczyć

77

O aborcji zbyt wiele wypowiada się osób,do tego nie uprawnionych.A przecież,to sprawa sumienia każdej kobiety.

78 Ostatnio edytowany przez Anka18061 (2009-03-28 23:27:46)

Selena napisał/a:

O aborcji zbyt wiele wypowiada się osób,do tego nie uprawnionych.A przecież,to sprawa sumienia każdej kobiety.

uważasz,że nie jesteśmy do tego uprawnione?a kto według Ciebie jest?

79

Napisałam tylko,że za wiele się o tym mówi.A to kwestia sumienia ,każdej kobiety z osobna...

80

właśnie powinniśmy bardzo dużo na ten temat mówić i pisać.W Polsce aborcja jest zabroniona i narazie tak zostanie,dopóki jakiś idiota nie wprowadzi beznadziejnej ustawy.A tak poza tym to kobieta,która decyduje się na aborcję nie ma sumienia!!!

81

Anka18061 napisał/a:

jasne,że robi się przykro jak słucha się o skatowanych dzieciach.No ale niestety to już prawdziwe dno i patologia!!!I w tym przypadku zgodzę się,po raz pierwszy,że aborcja to mniejsze zło bo maleństwo nie cierpi.Przeważnie w takich patologicznych rodzinach rządzi alkohol albo narkotyki a przy tym nie ma możliwości na normalne wychowanie dziecka.Tacy ludzie powinni wogóle być pozbawieni prawa do rodzicielstwa bo nie dość,że niszczą siebie to i te biedne maluchy a one są bezbronne i nie potrafią o siebie walczyć

wlasnie o to mi chodzilo. Kiedy rodzice naprawde nie chca dziecka, i nie dokonaja aborcji z jakiegos powodu, to niestety zazwyczaj jest tak, ze dziecko jest przez nich zle traktowane, co odbija sie tez na jego psychice...Takie dzieci zazwyczaj nie potrafia zalozyc "normalnej" rodziny i robia to samo ze swoimi dziecmi, co robili ich rodzice z nimi...A czesto tez jest tak, ze jak w ciaze zajdzie mloda dziewczyna, to odwraca sie od niej rodzina, i tak naprawde malo ktora ma szanse na zalozenie normalnej rodziny...Dlatego moim zdaniem nie mozna byc albo za aborcja,albo przeci niej, trzeba do kazdej takiej "sprawy" podchodzic indywidualnie i miec na mysli tylko dobro dziecka...

82

Post edytowany
Powód: off- topic
Moderator: Ansja

dla mnie aborcja należy tylko do kobiety która ją rozważa. nikt ale absolutnie NIKT  nie ma prawa namawiać kobiety do niej ani jej zakazywać- moje sumienie, moje życie, moje przyczyny, moje skutki.. a przede wszystkim moje serce, moje i nikogo innego i tylko ono ma prawo powiedzieć mi co jest dobre a co złe. życie uczy, daje szanse, nagradza ale i karze.. a każdy dorosły człowiek ma prawo decydować o sobie. tyle mojego zdania na ten temat.

83

noelle87 napisał/a:

hmm wydaje mi się że jest na tym forum osoba bardziej przewrażliwiona na swoim punkcie od Seleny.. ale nie zniżę się do pewnego poziomu.. chciałam zapobiec niepotrzebnej potyczce słownej..

dla mnie aborcja należy tylko do kobiety która ją rozważa. nikt ale absolutnie NIKT  nie ma prawa namawiać kobiety do niej ani jej zakazywać- moje sumienie, moje życie, moje przyczyny, moje skutki.. a przede wszystkim moje serce, moje i nikogo innego i tylko ono ma prawo powiedzieć mi co jest dobre a co złe. życie uczy, daje szanse, nagradza ale i karze.. a każdy dorosły człowiek ma prawo decydować o sobie. tyle mojego zdania na ten temat.

Wybór należy tylko do kobiety? A mężczyzna - ojciec dziecka? A dziadkowie dziecka? Ot tak sobie można odebrać dziadkom wnuka, mężczyźnie dziecko? O czym Ty piszesz?!

Piszesz moje serce, moje sumienie itd... A czy morderca nie ma serca i sumienia? Też ma i to właśnie ono mu podpowiada że ma ZABIĆ bo to DOBRE. Więc nie wmawiaj mi że to tylko sprawa sumienia i serca.

84

Anka18061 napisał/a:

wlasnie o to mi chodzilo. Kiedy rodzice naprawde nie chca dziecka, i nie dokonaja aborcji z jakiegos powodu, to niestety zazwyczaj jest tak, ze dziecko jest przez nich zle traktowane, co odbija sie tez na jego psychice...Takie dzieci zazwyczaj nie potrafia zalozyc "normalnej" rodziny i robia to samo ze swoimi dziecmi, co robili ich rodzice z nimi...A czesto tez jest tak, ze jak w ciaze zajdzie mloda dziewczyna, to odwraca sie od niej rodzina, i tak naprawde malo ktora ma szanse na zalozenie normalnej rodziny...Dlatego moim zdaniem nie mozna byc albo za aborcja,albo przeci niej, trzeba do kazdej takiej "sprawy" podchodzic indywidualnie i miec na mysli tylko dobro dziecka...

Niestety ale nie mogę się z tym zgodzić. Patologia to patologia, nie mieszajmy do tego aborcji bo to dwie różne sprawy. "Kiedy rodzice naprawdę nie chcą dziecka, i nie dokonają aborcji z jakiegoś powodu, to niestety zazwyczaj jest tak, ze dziecko jest przez nich źle traktowane, co odbija się też na jego psychice"
przepraszam że to napiszę ale to po prostu bzdury, nic więcej. Po pierwsze co to za rodzice którzy nie chcą własnego dziecka, po drugie co to za ludzie którzy traktują źle dzieci? Nie możemy ich nazwać rodzicami, ani tym bardziej ludźmi. Nie zasługują na to. Jeżeli ktoś jest aż takim wrakiem człowieka że nie chce własnego dziecka to niech je chociaż urodzi i odda do Domu Dziecka. Dlaczego chcecie decydować o życiu i śmierci drugiego człowieka? Gdyby to o mnie chodziło to wolałbym wychować się w Domu Dziecka niż być zabitą i nie poznać nigdy smaku miłości, przyjaźni, roześmiać się, nie poczuć smaku zwycięstwa nawet porażki... Nie możecie tego wszystkiego odbierać dzieciom, tylko dlatego że gdzieś tam w malutkim jak ziarnko maku móżdżku rodzi się przekonanie że MORDERSTWO JEST MNIEJSZYM ZŁEM ( nie mówię tego do was dziewczyny ale do właśnie takich kobietek które usunęły, bądź zamierzają usunąć ciążę ). DOM DZIECKA GORSZY OD ŚMIERCI?????? Czyli podsumowując ŻYCIE JEST GORSZE OD ŚMIERCI???? Co Wy piszecie?!

Post edytowany
Powód: off- topic
Moderator: Ansja

85

pisze o tym co czuje i jak uważam. Szanuję Twoje zdanie i Anki ale nie muszę się z nim zgodzić. jeśli kiedykolwiek będę chciała dokonać aborcji to to zrobię czy się będzie to komuś podobało czy nie. moja świadomość tematu jest pełna i wiem jakie są skutki, jakie konsekwencje, nie jest to przyjemność czy ot taka sobie zagrywka. Łatwa decyzja także ale UWAŻAM I ZDANIA NIE ZMIENIĘ że każda kobieta ma do tego prawo i nawet jeśli miliony takich jak Wy staną przeciw tej jednej to ona i tak zrobi jak podpowiada jej sumienie. macie swoje zdanie-ok ale nie atakujcie innych. nie Waszym zadaniem jest pouczanie czy rozgrzeszanie. nie starajcie się być mądrzejsze niż jesteście.

forum służy do dyskutowania Anka a nie linczowania i nie rób z siebie ofiary, bo nie o Ciebie tu chodzi ale o aborcję.

86

no brawo widzę że już aborcję porównujesz do kwestii nienawiści do sąsiada- tego jeszcze nie słyszałam.. nie generalizuj tematu-aborcja ma inną definicję niż morderstwo i to zrozum. poza tym naucz się akceptować opinię innych.

87

noelle87 napisał/a:

no brawo widzę że już aborcję porównujesz do kwestii nienawiści do sąsiada- tego jeszcze nie słyszałam.. nie generalizuj tematu-aborcja ma inną definicję niż morderstwo i to zrozum. poza tym naucz się akceptować opinię innych.

Aborcja to coś innego od morderstwa ? Czyli jak chcesz to nazwać? Odebranie życia?

88

Kobieta napisał/a:
noelle87 napisał/a:

nie pisałam nic o dziękowaniu, chodziło raczej o "nieładne" odnoszenie się do swoich wypowiedzi i do siebie nawzajem. nie zamierzam przekonywać Was do mojego zdania, nie będę się kłóciła bo nie o to chodzi. szkoda że nie chcecie normalnie rozmawiać a jedyne wady widzicie w innych.. widzisz, sama oceniasz ziomka jakbys wiedziała jaki jest naprawdę, a z Twojej wypowiedzi wynika że wszystko już wiesz o życiu i inni nie mają się jak z Tobą równać.. przemyśl to-forum jest anonimowe, pisz co chcesz ale postaraj się też akceptować zdanie drugiej strony i nie zmieniać go na siłę, a tym bardziej nie udowadniać za wszelką cenę swoich racji, bo nie ma ludzi nieomylnych..

Nie obraziłam Cię i nie mam zamiaru - aż tak płytka nie jestem. Co to znaczy nieładne odnoszenie się ? Daj jakiś przykład. Wiem wiele o życiu więcej niż niejedna osoba dużo starsza ode mnie, ale nie uważam że wiem wszystko bo nie ma takiej osoby która by tyle wiedziała o życiu. Jak pisałam wcześniej szanuję Ciebie, ale nie zgadzam się z Tobą. Nie staram się Ciebie przekonywać, pokazuję Ci mój punkt widzenia. I żeby była jasność, nawet ja, zagorzała przeciwniczka aborcji uważam że powinna być ona dopuszczalna ale tylko w niewielu przypadkach -gwałt, deformacja płodu lub zagrożenie życia matki bądź dziecka.

Właśnie chciałam napisać o tym samym ale dobrze,że zerknęłam.Ja nawet w przypadku zagrożenia mojego życia zdecydowałabym się na poród.A jeśli chodzi o gwałt to gdybym przez całą ciążę nie potrafiła pokochać tego dziecka to urodziłabym mimo wszystko ale oddałabym pod opiekę.I nikt nie będzie mi wmawiał,że Ci którzy decydują się na aborcję o tak z byle powodu ma sumienie.Owszem ma sumienie MORDERCY!!!

89 Ostatnio edytowany przez Anka18061 (2009-03-29 22:23:38)

Kobieta napisał/a:

Niestety ale nie mogę się z tym zgodzić. Patologia to patologia, nie mieszajmy do tego aborcji bo to dwie różne sprawy. "Kiedy rodzice naprawdę nie chcą dziecka, i nie dokonają aborcji z jakiegoś powodu, to niestety zazwyczaj jest tak, ze dziecko jest przez nich źle traktowane, co odbija się też na jego psychice"
przepraszam że to napiszę ale to po prostu bzdury, nic więcej. Po pierwsze co to za rodzice którzy nie chcą własnego dziecka, po drugie co to za ludzie którzy traktują źle dzieci? Nie możemy ich nazwać rodzicami, ani tym bardziej ludźmi. Nie zasługują na to. Jeżeli ktoś jest aż takim wrakiem człowieka że nie chce własnego dziecka to niech je chociaż urodzi i odda do Domu Dziecka. Dlaczego chcecie decydować o życiu i śmierci drugiego człowieka? Gdyby to o mnie chodziło to wolałbym wychować się w Domu Dziecka niż być zabitą i nie poznać nigdy smaku miłości, przyjaźni, roześmiać się, nie poczuć smaku zwycięstwa nawet porażki... Nie możecie tego wszystkiego odbierać dzieciom, tylko dlatego że gdzieś tam w malutkim jak ziarnko maku móżdżku rodzi się przekonanie że MORDERSTWO JEST MNIEJSZYM ZŁEM ( nie mówię tego do was dziewczyny ale do właśnie takich kobietek które usunęły, bądź zamierzają usunąć ciążę ). DOM DZIECKA GORSZY OD ŚMIERCI?????? Czyli podsumowując ŻYCIE JEST GORSZE OD ŚMIERCI???? Co Wy piszecie?!

sugerujesz mi ze mam mozg " jak ziarenko maku"?? hehe zalosne ;] to swiadczy tylko o tym, ze jestes poprostu glupia i ze tak powiem wyzej sr*** niz d*** masz smile przykre jest to, ze probujesz zaleczyc wlasne kompleksy obrazajac innych wink ja nie pozwole zeby jakas niedowartosciowana przez zycie dziewucha majaca sie za wielce dojrzala mnie obrazala. Ty i Anka zachowujecie sie jak gorace 15, ktore wszedzie szukaja afery i powodu do awantur. Szanuje Wasze zdanie, ale nie bede "sluchac" jak mnie ktos bezpodstawnie obraza. Szkoda, ze nie potraficie pojac, ze kazdy moze miec odmienne zdanie na kazdy temat. Dla Was aborcja jest morderstwem, dla innych nie. Moze jeszcze nie zdazylyscie pojac, ze nie kazdy musi miec takie zdanie jak Wy.

No to sie zaraz zaczna smieszne riposty lol

Powód edycji: wulgaryzmy
Bożena

To najlepiej sama się zabij i nie będzie problemu!!!Wkońcu dla Ciebie morderstwo to normalka taki porządek dzienny!! i  troszkę szacunku do starszych i bardziej doświadczonych bo ledwo co od ziemi odrosłaś i nie masz pojęcia co to znaczy aborcja,bo napewno nie masz dzieci a się udzielasz jakbyś książkę na ten temat napisała.

90

Anka18061: W związku z notorycznym łamaniem pkt. 5 Regulaminu Forum pomimo wcześniejszej notki upominającej, dostajesz pierwsze i ostatnie ostrzeżenie moderatorskie!

91 Ostatnio edytowany przez Anka18061 (2009-03-29 23:22:26)

sorry za ten tekst o tym,żebyś sama się zabiła.Poniosło mnie i przepraszam!!!a jeśli chodzi o to czy się z Tobą zgadzam.Tak,bo  jeśli dziecko ma być katowane to lepiej żeby tego nie zaznało i aborcja w tym przypadku to mniejsze zło ale i tak stoję uporem przeciw aborcji

92

Jak juz pisalam kilkakrotnie moim zdaniem sa sytuacje, gdzie aborcja jest mniejszym zlem, bo wiem, iz dziecinstwo w domu dziecka nie jest niczym przyjemnym. Ogladalam nawet niedawno program o takich juz doroslych osobach, ktore wychowaly sie w domu dziecka i same twierdza, ze gdyby zaszly w ciaze i niemoglyby wychowac dziecka, to usunely by ciaze, zamiast oddac malenstwo do domu dziecka. No i jak wczesniej wspomnialam mysle, ze kazda decyzje o aborcji trzeba traktowac indywidualnie, bo sa rozne rodziny, rozne okolicznosci, rozni "ludzie" itd., wiec po czesci sie z Toba zgadzam, bo generalizujac jestem przeciwniczka aborcji

93

Gdybym znała cele pożyczki to raczej bym odmówiła... nawet kosztem nadszarpniętej przyjaźni...

94 Ostatnio edytowany przez harmony11 (2009-04-12 00:41:53)

Co prawda sprawa i tak przesądzona ale widzę, że temat odżył to się wypowiem, bo pewnie to nie jedyny przypadek tego typu na świecie.
Pieniędzy bym chyba nie pożyczyła, bo uważam, że to rzeczywiście byłoby trochę przyczynianie się do cudzego usuwania ciąży. Jak przyjaciel jest normalny to zrozumie i da mi prawo do tego bym odmówiła ze względów moralnych. Sama bym teraz nie usunęła, z kimkolwiek bym nie zaszła, bo jestem w takim wieku, że bym dała radę... Ale jakbym była w liceum to kto wie... Jednak na pewno nie wpadałabym na taki pomysł w 7 czy 8 tygodniu ;/ Chyba łatwo się skapować wcześniej... Poza tym zawsze dbałam o silną antykoncepcję, a w niezawodność dobrze branych tabletek wierzę i myślę, że jak ktoś się nie umie zabezpieczyć to jest sam sobie winien. Poza tym zazwyczaj wiadomo kiedy następuje podejrzany stosunek, gdy z gumką jest coś nie tak (jeśli ktos sie tak zabezpiecza). Wtedy jeszcze w ciągu 72h o ile pamiętam można wziąć tabletkę, która nie dopuści do zagnieżdżenia się zarodka, co aborcją w moim mniemaniu nie jest... A jak ktoś się bawi w stosunki przerywane to na własne życzenie uprawia rosyjską ruletkę.
I myślę, że istnieją sytuacje,w których usuwanie ciąży jest lepsze niż przerąbanie dzieciakowi życia, tylko nie kumam kobiet którym się wydaje że mają nie wiadomo ile czasu na usunięcie albo jak kretynki udają, że fakt, że w tym miesiącu nie było okresu to przypadek i czekają jeszcze następny okres albo jeszcze następny bo może to wcale nie jest ciąża..i nagle się budzą z ręką w nocniku, gdy jest juz ciut za późno by traktować zarodek jako coś co nic nie czuje...Bo wierzę, że do pewnego momentu to coś na prawdę nic nie czuje, tylko że to się w pewnym momencie zmienia..

95

dla mnie takie zachowanie twojego kolegi jest niezrozumiale-to malo powiedziane!
nie znam jego sytuacji, ale jesli sie z kims wspolzyje-to ponosi sie jednoczesnie odpowiedzialnosc za powstale czyny..a to co on chce zrobic-jest chore!
Jest tyle kobiet-ktore by chcialy!pragna miec dziecko..ale los karze je inaczej-tak jak mnie:(
Karz mu chronic to co zmajstrowal,ja na twoim miejscu napewno nie pozyczylabym mu pieniedzy-zycie ludzkie to cud!na ktore nie kazdy dostaje szanse:(

96

Nie uwazam, ze aborcja jest kiedykolwiek usprawiedliwiona, chociaz w kwestii gwaltu trudno jest sie postawic w butach kogos innego. To nienarodzone dziecko ma prawo do zycia jak KAZDA Z WAS NA TYM FORUM. Nie bardzo przekonuje mnie stwierdzeie, ze niechciane dzieci czesto padaja ofiarami przemocy, tylko dlatego, ze nie wyobrazam sobie jaki bol dziecko musi odczuwac gdy wyrywa sie mu powolutku czesci ciala. Tak wiec...co jest gorsze? Martwi mnie rowniez to, ze ojciec nie ma zadnego slowa w tej kwestii. Owszem, to kobieta bedzie nosila malenstwo w sobie prze 9 miesiecy, ale to malenstwo jest czescia matki jak i ojca.

Tak czy inaczej, ten temat byl zalozony przez ziomka, poniewaz szukal porady.

Do debaty na temat aborcji zapraszam pod temat "USUNIECIE CIAZY" ( CIAZA I POROD)

Pozdrawiam.

97

Ziomek założył wątek ,chcąc uzyskać porady a zrobiła się z tego bardzo nieprzyjemna pyskówka. Ziomek napisz jak to się dalej potoczyło ,pieniądze pożyczyleś , ale czy TO się już stało? Usłyszałeś wiele różnych opini ja nie będę się powtarzać powiem ci tylko jedno twój ,,przyjaciel" znając twoje zdanie na ten temat nie mial moralnego prawa prosić cię o pożyczkę w celu aby ,,jemu było w żciu lepiej" a co z tobą ? twoimi rozterkami? co ty będziesz czuł? o tym chyba nie pomyślał, moze zbyt pochopnie nazywasz go przyjacielem.

98

Przecież on już napisał że pomógł w morderstwie tego biednego dziecka.

99

Nie pożyczaj pieniędzy, a oferuj pomoc jemu i jego dziewczynie ! on może być w szoku!! Nie możesz zabić tego dziecka!
Bądz z nimi koniecznie i zaswiadczaj swoją pomoc !

Poza tym lepiej stracic kolege niż miec na sumieniu maleńką bezbronna istote.. Skoro do Ciebie zwrócił się z pomocą jest Ci dane uratować to dziecko !!! Powodzenia !!  nie daj sie zwieźć!!

100

iziaaaaak- czytaj posty wink zobacz jak dawno ziomek pisał o tej sytuacji- już dawno temat jest NIEAKTUALNY!!

101

Pomyśl o tym, że Ty stracisz kolegę a ta dziewczyna straci dziecko... Straci ? Pff..... Zabije ! Obyś się tym nie męczył.

102

nie wiem czy tu jeszcze zaglądasz ale wypowiem się ponieważ nie mogę przejść obok tego obojętnie . jeśli pożyczyłeś mu te pieniądze to jesteś po części odpowiedzialny za śmierć tego małego człowieczka . nie rozumiem jak to można decydować o czyimś życiu skoro Bóg im dał taką szansę na posiadanie tak wspaniałej istotki to nie rozumiem jakim prawem oni ją zabili !!! mówisz o jej przyszłości ?? tak ?? mogła o tym pomyśleć zanim poszła z nim do łóżka . szkoda ze nikt nie dał temu niewinnemu dziecko szansy na to aby on miała jakąś przyszłość . eh a co do tej dziewczyny to nie wiem czy dostanie drugą taką szanse aby zostać mamą mogła wychowywać dziecko wziąć odpowiedzialność za czyny i uczyć się dalej jedno drugiego nie wyklucza .

103 Ostatnio edytowany przez yvette (2010-05-07 13:30:17)

november, takie kasowanie treści postów robi tylko bałagan na Forum. Gdybyśmy wszystkie zaczęły tak robić, wkrótce całe Forum byłoby wykropkowane. Proszę, nie rób tego więcej - podobne działania są złamaniem regulaminu i mogą być ukarane banem.
Pozdrawiam
Moderatorka Yvette

104

CookieBitch napisał/a:

"tabletka nielegalna" ... jakby się postarali znaleźliby legalne tabletki, które nie kosztują dużo. więcej nie powiem. Aborcja=ekskomunika z kościoła.

DOKŁADNIE

105

Musisz postępować zgodnie ze swoim sumieniem... a widze, ze nie chcesz mu ich pożyczyc bo to wbrew temu w co wierzysz, koleów bedziesz miał i pewnie masz dużo, a dziecko jest niewinne i bezbronne nie ma jak sie obronić przed tym, ze jego ojciec chce je zabic i po kolegach chce pieniadze pożycxzac

106

Anka18061 jezeli mi by facet proponowal usuniecie, to bym z nim nie byla.. jestes taka oburzona jezeli ktos popiera aborcje, twoj chlopak/maz najwyrazniej w swiecie tez ja popiera..

107

o kurcze.. przepraszam, nie zauwazylam od kiedy jest watek.. hmm

108

mmmagduszka napisał/a:

Uwaga..nie mówię ze podjęłam decyzję ,więc proszę mnie nie atakować ..... Chcę skontaktować sie z kobietami które przez to przeszły !!!!!! Tylko one wiedza jak jest .Mam  syna 17 lat,ja mam 42 lata,wyszłam drugi raz za mąż....8 lat jestem mężatką.Dostałam na wychowanie pasierba który miał 12 lat.Zacząl się koszmar.Małżeństwo padło w jakims sensie.Suma sumarum wyprowadziłam się.......w styczniu.Spotykaliśmy się,widziałam że mąż jest zagubiony,że mu mnie brakuje.Teraz wyjechał na rejs i wraca 9.03.Jestem w ciąży....to będzie gdzieś koło 11 dni.Okres mam dopiero dostać.Test wyszedł mi z mała szara kreską.Wiem że moge z robić z krwi.ALE..............zastanawiam się czy powinnam miec to dziecko.Chciałabym ot tak wiecie ucieszyc się !!!! Ale nie chcę miec dzieciaka z tatusiem który bedzie  go tylko odwiedzał.I nie wyobrażam sobie ciąży....samej mieszkając z synem.
Zaczęłam czytać o aborcji...........Jak mąz  wróci to mu powiem,nie będę takich rzeczy ukrywać.Ale zanim on wróci muszę podjąć  JA decyje,być w zgodzie sama ze  sobą i wiedzieć czego chcę.Mam zabezpieczenie finansowe,przyjaciół....ale nie chce samotnej ciąży,chce domui rodziny.jeśłi on mi powie ze  spełni oczekiwania co do dziecka a z emna nie będzie ?To chyba usunę.................
powiedzcie co myslicie. :  o((((
Chciałam dodać że rozważam wszystkie ewentualności......w prawo i w lewo.....nie spałam dziś cała noc....i trafiłam tutaj.Kurcze....jak to pwoiem jakby co synowi ?On nie cierpi ojczyma teraz bo ja zostałam zraniona. A jak będę miała stracic syna którego mam ? To usunę.....chyba tak.Boję się że poczuje sie odtrącony,ja stracę szacunek jako matka.Co wiecie na temat usuwania farmakologicznego ? Wogóle to do którego tygodnia max można usunąć? Może powinnam juz sie za to zabrać...i mężowi nic nie mówić ? Mam 1000000000000000000000000000000000  myśli........

Tisha napisał/a:

Magdo,

najwięcej informacji znajdziesz na tej stronie: http://www.womenonweb.org są tam wypowiedzi i historie kobiet po aborcji, cała wiedza na temat aborcji farmakologicznej. Możesz tam uzyskać pomoc i wsparcie. Decyzje musisz podjąć sama, nie będę Ci tu nic doradzać.

109

Dzieki za link.Wiem ze musze sama podjąć decyzję by byc  w zgodzie ze sobą............

110 Ostatnio edytowany przez Noelle (2011-03-01 10:43:50)

alez ja jestem tępa....dałam tu swój post i nie moge  go znależć mimo ze mam tam jakies odpowiedzi.....pisze  bez polskich znakow  bo mam kalawiature lekko zepsuta...sorki....chcialam pwoiedziec dwie rzeczy...maz  wrocil z  tych zagli...ja nie jestem w ciazy.....ale jest to dl amnie lekcja...sluchajcie  naprawde !!!! nawet gdybym byla...kurcze uwierzcie mi..no  nie wiem....nie usunelabym...czemu ???? kurcze.....bo chce jego dziecko...........dlatego.dla mnie w  chiwli poczecia to nie dziecko...wiec mam swoje zdanie......mysle ze zawsze jest grono za i przeciw aborcji....jak ze wszystkim....kobiety musza  sie wygadac....atakowanie takiej ktora pisze o tym jest chore....kazdy podejmuje decyzje  za siebie i swoje cialo.......zycze wszystkim kobietom stojacym przed delematem tego aby sluchaly siebie i patrzyly na swoje potrzeby...nie rodzicow...znajomych....forumowiczow...swego faceta..o wasze cialo...to wasze dziecko....wasze przyszle zycie...w zgodzie sama ze  soba dasz  sobie rade. !!kurcze...dzis jestem nowa JA....strasznie sie  z tego ciesze !!!!!...i fajnie ze  wszyscy tutaj piszecie,bardzo to szanuje !!! super ze jest takie wsparcie !!!! pozdrawiam  was wszystkich !!!!
...............moim najwiekszym marzeniem jest, aby byc dalej z moim mężem....i miec  z nim dziecko............pasierb ma 20 lat...i niech sobie tam będzie....teraz mamy szanse po 8 latach być prawdziwym związkiem !!!! takim jak się zacząl zanim ten chłopak wylądował pod moim dachem.....nie wiem jak sie  to zakończy.......nie wiem......nie nastawiam się....mieszkamy osobno......ale sie spotykamy....sexujemy.....rozmawiamy....żadne z nas nikogo nie ma.......wierzę że  dziecko by na s połączyło i dało siłe.....nie wiedziałam wiecie...że   życie da mi taka lekcję i ze tak urosnę w siłe.....i ze tak bardzo się zmienię.....idzie wiosna......bardzo sie boję że marzenia prysną....ze stanie sie inaczej.....ale cóż....wtedy już dzięki za jakies żwiązki i facetów...to moja  ostateczna decyzja......milego tygodnia...bzuka

Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji "edytuj". Moderatorka Noelle

Posty [ 66 do 111 z 111 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Aborcja - proszę o jak najszybszą odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024