Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Strony Poprzednia 1 … 87 88 89 90 91 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5,721 do 5,785 z 6,268 ]

5,721

Odp: Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Zmykam juz do lozka, bo jutro czeka mnie ciezki dzien ... Pyske, zreszta tez ... big_smile
Dzis na ulicy 2 razy miala problem z tylnymi lapami i to w tym samym miejscu. Podejrzewam, ze to z powodu wysypanej soli, bo usiadla na
chwile z lapami do gory. Musze teraz uwazac i omijac takie miejsca. Do tej pory nie bylo problemu, bo i nie bylo sniegu ...
Na wszelki wypadek jutro przed wyjsciem wysmaruje jej podeszwy oliwa ...
Mam nadzieje, ze za tydzien mroz juz troche odpusci ...

DO B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/535Dobranocw12n.gif

Zobacz podobne tematy :

5,722

Ja też już chyba legnę do łóżka smile

http://media2.mojageneracja.pl/oirqwquupr/mediuml027y2604bb108ba7df2a29936.jpg

Tak mało, prawie nic, a jednak serce wzruszy
Tych ciepłych parę słów co płynie z czyjejś duszy
Nie znając wcale siebie codziennie do siebie piszemy
Jak Mały Książę z różą bliżej siebie stajemy
Gdzieś na pustyni życia, gdzie lot nasz się zatrzymał
Patrzymy w jedną gwiazdę tak różnymi oczyma
Choć każdy w swoją różę w bezkresie zapatrzony
To jedna noc nad nami i księżyc zamyślony
Więc przyjdzie taka pora że powiesz Przyjacielu
Wczoraj nie miałem nikogo, a dzisiaj w sercu mam wielu.

Dobranoc Gwiazdeczki

5,723

http://wgrywacz.pl/images/585Dobranoc_Zima_1gotowy.jpg

5,724

Witajcie Gwiazdeczki
Cięzki czas nastał. Właśnie maluszek wsiada do samolotu. Wyjeżdza na całe pół roku!!! Chyba nie damy rady tak długo go niewidzieć!
Popłakałam sobie trochę przy układaniu zabawek ale co mam zrobić.... to ich życie i ich miejsce ...tam w UK. Ja tylko mogę tęsknić.
Całą noc czuwałam., żebyśmy nie zaspali bo jak wiecie natura jest złośliwa. Jak trzeba wstać to właśnie chce się spać.
Mróż niesamowity..o 4.30 było prawie -20. To skandal!!!
Dzisiaj pewnie będę się snuła po domu jak mara............ w mieszkaniu zrobiło się tak cicho....

Miłego dnia dziewczyny. Ide sobie trochę popłakać!!!

5,725

Witajcie Gwiazdeczki weekendowo ...:):D:)   witaj ranny rodzynku, Nanas ... smilebig_smile:)

U mnie jest dzis dosc pogodnie ... swieci sloneczko, choc niebo nie jest czyste i widac sporo jasnych chmurek ...
w tej chwili jest -8 st.C, a ma byc -5 st.C ...
Jesli sloneczko sie utrzyma, to bedzie nienajgorzej, lepiej, niz wczoraj ...

Zycze Wam, Drogie Zabcie, baaardzo pogodnego i przyjemnego dzionka  i ...  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/589Zima_sobota_22122011.jpg

5,726

Nie mazgaj się Nanas, taka kolej rzeczy - dzieci nam dorastają, układają sobie życie i niestety ale same odstawiają się od maminego cyca.

Dzień dobry Gwiazdeczki lol Za oknem świeci piękne słońce http://wgrywacz.pl/images/880s_o_ce2.gif ale za to na termometrze http://wgrywacz.pl/images/820termometr.jpeg jakoś tak dużo stopni ale na minusie sad

Zapraszam na kawę

http://wgrywacz.pl/images/838kawa_ciasteczko_stol12.jpg

5,727

Dzis sobota, wiec pracujace Zabcie odsypiaja baaardzo pracowity tydzien ... big_smile 
a ja wlasnie dzis mam najgorszy dzien tygodnia ... hahaha big_smile   i tak bedzie prze najbkizsze 2,5 m-ca ...
bo te dojazdy z Pyska na kurs sa dla mnie duzo gorsze, niz praca ... 
Najtrudniejsze jest zalapanie sie na autobus ... Jest stanowczo za zimno, szczegolnie dla psa, by dlugo stac na przystanku, a gdy wyjde
na ostatnia chwile, to moge nie zdazyc, bo tutaj autobus nie zatrzymuje sie na kazdym przystanku, wiec nie ma szansy do niego dobiec ...
Wystarczy, ze dluzej zaczekam na winde i po ptokach ... big_smile   Moj rekord w tym wzgledzie wynosil az 6 min. ...
Czasem mam winde od razu, bo np. ktorys z sasiadow z mojego pietra wlasnie wysiada, a czasem jest dlugie oczekiwanie, bo ludzie
uskuteczniaja sobie sasiedzkie pogawedki i trzymaja winde, a mnie sie wlasnie baaardzo spieszy ... i z ta druga ewentualnoscia  musze sie
zawsze liczyc ... Zejscie do drugiej windy tez nie jest dobra opcja, bo juz mi sie tak pare razy zdarzylo, ze moja winda juz przyjechala,
a ta druga jeszcze nie i w efekcie czekalam jeszcze dluzej ...
To zdaje egzamin jedynie w przypadku awarii ktorejs z wind, a nie, gdy czlowiek naprawde sie spieszy ...
Jesli mam winde od razu, to zyskuje 5 min. czekania na przystanku, a do tego dochodzi normalna rezerwa 2-3 min., wiec razem
robi sie 8 min. Przy mrozie lub sztormie, te 8 min. to cale wieki, szczegolnie z niespokojnym psem ...

Otworzylam juz puszke parowek, ktore kupilam dla Pyski na trening i zaraz bede je kroic na drobne talarki... troche ich malo ...
Pyska wstrzachnie to na pierwszej czesci lekcji, a czym bede przyciagac jej uwage po przerwie ? ... nie mam pojecia ... hahaha lol
Pies, ktory ma w doopie zarcie, jest strasznie trudny ... jak dotad, chodzac po lasku, drugiego takiego jeszcze nie spotkalam ... big_smile
Dlatego przestalam nosic sucha kielbaske i zolty ser w kieszeni, bo wszystkie napotkane psy nie mogly sie ode mnie oderwac, a Pyske
interesowaly jedynie one, a zawartosc mojej kieszeni wcale ...

Nanas ... pol roku, to rzeczywiscie, dlugo ... ale bedziecie widywac sie na skypie ... smile  Wizyta Ksieciunia, to swieto, a swieta
sa tylko 2 razy do roku, bo inaczej nie bylyby swietami ...  big_smile  Cos co mamy na co dzien, przestaje byc az tak atrakcyjne i powszednieje ...

Witaj Ewo ... big_smile z dziecmi masz racje, wyfruwaja z gniazda, bo takie jest prawo natury, a nadmierne przywiazanie rodzi tylko cierpienie ...

No, pierwsza kawusia juz wypita, wiec zabieram sie do szykowania, bo czas goni ...  big_smile  najpierw kroje parowki ...
Druga kawe wypije juz u trenerki ...

Trzymajcie sie cieplo, Dziewczynki ... i  d o  p o t e m ... smilebig_smile:) 

http://wgrywacz.pl/images/282jbqww6nr.gif

5,728

Witam Zasadówki 

Znowu obudziłam sie o 10.

Ewka
Coś mi się obiło o uszy ,jeszcze w zeszłym roku,że Ty będziesz tak chapała do końca roku.
A to nie dosyć,że przesunęło się już o miesiąc ,to jeszcze doszła Ci dodatkowa robota.
Niby to dwa tygodnie,ale nawet nie zjesz nic w tym czasie.
Chyba,że posiłki będziesz jadać w miejskich środkach komunikacji. lol

Jovito
Wczoraj pokazywali w TV śnieg w Amsterdamie i setki zaśnieżonych rowerzystów.
Wspomnieli,że w stolicy jest zarejestrowanych pół miliona rowerów.
Przyzwyczajenie jest widocznie silniejsze.

Nanas
Pochlip sobie ,a potem jak się spotkamy ,wszystko nam opowiesz.
I znowu będziesz cała radosna, jak powspominasz te chwile z Księciuniem.

5,729

Hej smile

Pięknie dziś na dworze. Mroźno, ale słoneczko jest. A mnie łeb napinkala, ciśnienie się zmienia, czy co?

Nanas, domyślam się, co czujesz. Jak dobrze, że moi mieszkają pod bokiem. Nieraz mnie tęsknota zżera, choć dopiero wczoraj go wyściskałam. Tu nie chodzi o odcinanie pępowiny, dziewczyny. Przytulić, uściskać, wycałować, poczuć ten zapach... Tego brakuje!

Nanusiu, 2 kg, a przez jaki czas? Ciężko bez słodkiego, nie? Oj, mnie też bez tego skręcało.

Dni mi się poprzestawiały, byłam pewna, że dziś niedziela. Fajnie, to jeszcze jeden dzień laby.

Miłego dzionka smile

5,730

Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... smilebig_smile:) 

Zgodnie z moim wczesniejszym planem nie skorzystalam z propozycji pozostania do nastepnego autobusu, a tym samym Pyska nie zalapala
sie na wspolna zabawe z bokserkami ... big_smile

Dzis przybyl kolejny bokserek, suczka, bo te dwa wczesniejsze, to pieski ...
Mialam je wszystkie za ciut mlodsze, bo w porownaniu z Pyska sa jakies takie niewyrosniete ... hahaha big_smile  a przeciez naleza do duzo
wiekszej rasy ... Ten najmniejszy piesek ma juz 6 m-cy, a ja dawalam mu jakies 4, z gora 5 m-cy, drugiego oszacowalam na 6, a ma 7 m-cy ...
a ta nowa suczka ma 6,5 m-ca ...  Pyska jest wiec najstarsza, ale nie az tak duzo ... 
Wszystkie te bokserki braly juz udzial w kursie dla szczeniakow u tej trenerki, wiec wszyscy znaja sie nawzajem, tylko my, z Pyska
jestesmy nowe ...
Dzis cwiczylismy nadal skupianie uwagi oraz chodzenie i zatrzymywanie sie, a pies musial usiasc przy lewej nodze swojego pana/pani ...
To bylo w pierwszej czesci lekcji ...  Trenerka ustawila 3 slupki, w odleglosci kilku metrow od siebie, a my musielismy przejsc wzdluz,
wyznaczonej przez te slupki linii i zatrzymac sie przy kazdym z nich ...
Ja zglosilam sie na ochotnika do wykonania tego cwiczenia, jako pierwsza, bo wiedzialam, ze Pyska je dobrze wykona ...
Najwazniejsze w tym bylo siadanie przy nodze i w tym Pyska spisala sie na medal ... big_smile
Pierwsze 2 slupki musiala obwachac i jeden z nich przerocila pyskiem, ale dalej juz nie zwracala na nie uwagi ...
Natomiast wszystkie bokserki podczas chodzenia skakaly i mialy problem z siadaniem we wlasciwym miejscu ...
I tutaj klanial sie ten wewnetrzny trenig Pyski, ktory przeszla, gdy byla mala ... big_smile
Pomimo, ze te bokserki strasznie duzo skacza, to jednak sa od Pyski ogolnie o wiele spokojniejsze i zrelaksowane, a przez to bardziej
skoncentrowane na swoich panach/paniach, choc raczej bardziej zabawowo, niz poslusznie ...
Pyska byla przez caly czas bardzo zestresowana, a one nie ...

Po tym cwiczeniu byla przerwa na kawe i teorie ... Psy, jak poprzednio, zostaly umieszczone w kojcach, poza jednym, tym najmniejszym,
ktory byl niesmialy, wiec pozostal przy nas, by sie osmielac ... big_smile 
Dzis mialam wiecej mozliwosci porozmawiania z trenerka, bo przybylam kwadrans przed wszystkimi. Pytala mnie, jakie mam oczekiwania
i co jest dla mnie najwazniejsze, wiec powiedzialam jej o moich problemach z Pyska i o tym jej ogromnym niepokoju ...
Pod koniec przerwy nastapila wiec zmiana i bokserek poszedl do kojca, a przyszla do nas Pyska ... 
Hahahaha  Jezu ... koniec swiata ... lol:lol:  ale sie wszystkim naprzykrzala, lacznie z trenerka ... lol 
a zadaniem nas wszystkich bylo ja olewac ... big_smile
Ja siedzialam w fotelu, a reszta na dwoch kanapach, po dwoje ... Do mnie Pyska podeszla tylko na samym poczatku, ale z naleznym
szacunkiem, natomiast pozostalym narzucala sie okropnie i to bez chwili przerwy ...  pelne ADHD  ... lol
Wchodzila im na kolana, na kanape, tracala ich pyskiem, rozdawala buziaki i zaczepiala na wszystkie mozliwe sposoby, czyli byla
strasznie namolna ... big_smile
Najbardziej upodobala sobie wlasnie trenerke i babke od tego najmniejszego bokserka, ktore siedzialy na jednej kanapie ... 
A gdy nie chodzila po nich, to wedrowala w kolko po pomieszczeniu i wszystko ruszala, co tylko mogla dosiegnac ... big_smile
Na szczescie, bylo tam malo rzeczy i nic takiego, by mogla narobic szkody ... 
Trenerka miala nadzieje, ze w pewnym momencie  Pyska zapozna sie z otoczeniem wystarczajaco i usiadzie na doopsku, albo nawet
sie polozy, ale ja wiedzialam, ze to tylko ... marzenie ... hahaha lol    no i marzeniem pozostalo ... lol:lol:

W koncu trenerka oglosila powrot do zajec, bo chyba miala juz Pyski dosyc, a na pewno miala dosyc ta babka obok niej ... hahaha lol
Mam nadzieje, ze jesli na kazdej lekcji bedziemy to cwiczenie z olewaniem powtarzac, to z czasem moze Pyska sie uspokoi ...
chociaz tak naprawde,  mam spore watpliwosci ... big_smile
Oczywiscie, w normalnym warunkach nie pozwolilabym jej tak sie ludziom narzucac, ale trenerka jest zwolenniczka olewania, a nie
korygowania, czyli zupelnie inaczej, niz ten poprzedni trener ...
Osobiscie, wydaje mi sie, ze olewac mozna jakies bardzo drobne sprawy, ale nie takie ...
Skad niby pies ma wiedziec, ze zachowuje sie niewlasciwie, jesli nie damy mu tego jasno do zrozumienia ...

Po przerwie cwiczylysmy to, co dla nas najwazniejsze, czyli komende "tutaj" , bo z nia Pyska ma najwiekszy problem, gdy w poblizu
sa inne psy ... Na smyczy jeszcze jakos nam to wychodzilo, ale luzem nie powiodlo sie ani razu, bo wtedy Pyska miala w doopie mnie,
trenerke i kielbase ... lol:lol:
Dostalam jednak cenny typ na interesujaca zabawe, by Pyske przy tym solidnie zmeczyc - odnajdywaniee ukrytych zabawek ...
Na nastepnych zajeciach kupie od trenerki te zabawke, ktora bawilysmy sie tak na pierwszej lekcji i w ten sposob bedziemy sie
tez bawic w domu ...

5,731

Myślałam, że dzisiaj się zaje**ę na śmierć lol Ale po kolei. Rano wzięłam się za sprzątanie, pranie, gotowanie ... Potem pojechałam do rodziców. Wracałam już do domu jak zadzwonił do mnie mój Michał z pytaniem, czy mogę do nich przyjechać i popilnować Wiktorii bo oni chcieliby wyskoczyć na większe zakupy. Ok. Pojechałam. Wpadłam teraz do domu, a Marta w progu mi mówi żebym się nie rozbierała, bo chciałaby żebym pojechała z nią do sklepu. Upatrzyła sobie jakąś kurtkę i chciała żebym zobaczyła jak w niej wygląda.
No i już nie wytrzymałam i powiedziałam - Nigdzie już ku**a dzisiaj nie wychodzę. Córka się na mnie obraziła. Nie rozumie, że już padam na pysk. Tak oto wyglądał dziś mój wolny dzień.

5,732

Ewo ... jesli w wolny dzien padasz na pysk, to co to bedzie w tygodniu, po 12-tu godzinach tyraczki ?... big_smile  strach pomyslec ...

Nanusiu ... Holendrzy sa bardzo oszczedni,  mysle, ze bardziej, niz Szkoci ... big_smile  Oczywiscie, jezdza na rowerach
rowniez
dlatego, by uniknac korkow oraz dla zdrowia, chociaz trudno powiedziec, czy jazda w mrozne dni, po zasniezonych  ulicach
jest dla
zdrowia taka korzystna ... big_smile
W ubieglym roku widzialam pare osob, ktore na moich oczach zaliczyly glebe i mialy bardzo duzo szczescia, ze sobie niczego nie polamaly
i nie wpadly pod samochod ...
W duzym miescie, na ulicach jest jednak znacznie cieplej, niz na drodze za miastem. W dodatku sciezki rowerowe na zadoopiu
nie sa odsniezane ...
I masz racje, ze Ewa miala w tym roku mniej pracowac ... hahaha big_smile  no, ale doba ma 24 godz., a wiec pozostaje jej jeszcze
cale 12 godz. na byczenie sie ... lol

Mufo ...widzisz, jak latwo uzyskac dzien wolnego ?... hahaha  lol wystarczy pomyslec, ze jest dzien czy dwa pozniej ... big_smile

5,733

Jovita dolicz jeszcze ze trzy godziny w środkach miejskiej komunikacji, po obudzeniu się czas na prysznic, makijaż, kawę smile No i wieczorem jakąś herbatę, prysznic, pościelenie łóżka, pieszczoty z Edkiem smile No to ile czasu zostało mi na sen ???

A jak jeszcze będę musiała na coś czekać tak jak na przykład teraz aż 20 minut żeby wejść do kafejki ? Jovi może załatwisz mi jakiś wspomagacz ??? Plissss http://wgrywacz.pl/images/829prosz_ci_.jpeg

5,734 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-02-04 23:47:45)

Pyska juz dawno chrapie, jak zarzynany prosiak i narobila mi tym apetytu na spanie ... big_smile 
Wymarzlam dzisiaj, wiec chetnie zagrzebie sie w cieplym lozeczku ...

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko, kolorowych snow Wam zycze  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

Niestety, obrazka nie bedzie, bo nie chce mi sie zaden zaladowac ... nie wiem, dlaczego ... chyba wgrywacz sie na mnie wypial ... big_smile
Mialam tez trudnosci z wyslaniem tego posta ...

Ewcia ... chcialam Ci wyslac wspomagacze - beczke Amstela i jointy, ale nie moge ... wgrywacz mi zastrajkowal ... wrrrrrrrr big_smile

5,735

No widzisz JovitaJaki to dzisiaj porąbany dzień smile Idę i ja do wyra.

http://sl.glitter-graphics.net/pub/2682/2682820df7b3xhqux.gif

Szarość dnia
W mroki nocy zmierza,
Na granacie nieba
Gwiazdy miejsce swe szukają,
Za chwilkę zgaśnie ostatnie światło
W oknie?

Idzie noc?
Czas snów?

Rozpęta się wojna
Między dobrem a złem,
Rozbłysną kolory tęczy,
By potem zapadły mroki?
Piotruś Pan na spotkanie?
Z Wendy już leci?
Królewna Śnieżka z Krasnoludkami
Zatańczy?
A w leśnym strumyku rusałki
Kąpiel wezmą?

Idzie noc?
Czas snów?

Para kochanków pod gwiazdami
Schronienia szuka?
Zakochani w sobie,
Sobą zachwyceni,
W ciemnościach
Namiętnością upust dają,
W siebie wtuleni,
Rozkoszą rozpromienieni,
Dotykiem ciał?

Już dzień chyli się ku nocy,
Już gwiazdy na niebie,
Na dobranoc?
Kolorowych snów?
  http://wgrywacz.pl/images/615imiona8.gif

5,736

http://wgrywacz.pl/images/582Dobranoc_gotowy3.jpg

5,737

Witajcie Gwiazdeczki niedzielnie ... smilebig_smile:)

Dzis nareszcie pospalam do syta ... big_smile 
Na termometrze za oknem jest -10 st.C i niebo niezbyt ladne ... wyglada na zachmurzone, ale moze jest tylko zamglone, bo slonce swieci ...

Ostatnie nocki sa bardzo zimne, wiec wlacza mi sie ogrzewanie ... na noc nastawiam je na 18  st.C, bo w sypialni i tak mam z gora 16,
i to przy szeroko otwartych drzwiach do pokoju ...
Dzisiejszej nocy mialo byc - 15, a nawet -17 st.C, wlasnie we wschodniej czesci kraju, czyli tu, gdzie mieszkam ...
wiadomo, im blizej Syberii, tym zimniej ... hahaha big_smile   

Zycze Wam, Drogie Zabcie, cieplutkiego, choc w sercach i na duszy, dzionka  i  d o  p o t e m ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/499Zima_niedziela_2212201.jpg

5,738

Witam Dziewczynki smile  Słońce świeci od rana ale na termometrze niestety - 12. Podobno pod koniec przyszłego tygodnia ma być cieplej lol to znaczy około 10 na minusie sad

Tymczasem kawa stygnie lol

http://wgrywacz.pl/images/1322_Chocia_tam_gdzie_dal.jpg

5,739

Na szczescie, dzis wszystkie stronki wchodza, jak trzeba ... nie mialam juz problemu z wejsciem do Cafejki, ani z wyslaniem obrazka ... big_smile
Widac, wczoraj wieczorem niektore strony byly juz zmeczone nadmiernym ich eksploatowaniem ... hahaha  lol

Ewo ... 3 godz. na dojazdy, to wielkie marnotrawstwo czasu, czy nie moglabys nauczyc sie fruwac ?... lol:lol:
To model na zime, zakryty  ...  http://wgrywacz.pl/images/4497_2_124.gif, a to na lato ...  http://wgrywacz.pl/images/330czarownice008.gif
Makijaz i pieszczoty z Edkiem, tez mozesz odstawic, bo szkoda czasu na pierdoly i amory  http://wgrywacz.pl/images/732502_miech6.gif  gdy sluzba wzywa ... lol
no, ostatecznie, Edka moglabys dopieszczac w locie ... lol:lol:

A wiec nie jest u Ciebie tak duzo zimniej, niz u mnie ... a ja najdalej za godzinke musze isc na spacer do lasu ... brrrrrrrr  lol

5,740

To prawda, ze podobno idzie ocieplenie ... na srode zapowiadano u mnie tylko -1 st.C, ale do srody jest pare dni, wiec ta optymistyczna
prognoza moze sie jeszcze zmienic ... na mniej optymistyczna ... hahaha lol   oby nie ... big_smile
Ja juz popijam druga kawusie ...  http://wgrywacz.pl/images/396971pij_kaw_4.gif   bo musze sie dobrze rozgrzac przed wypadem do lasku ...
oczywiscie, nie zabawimy tam dlugo, tylko pol godzinki, gdyz chodzi mi przede wszystkim o Pyske, zeby sie zbytnio nie wyziebila ...
Dbam o nia bardziej, niz o siebie, bo jej choroby znacznie drozej mnie kosztuja ... hahaha lol

5,741

Jovi ale mi proponujesz ograniczenia lol Nie dosyć, że nie mam przy sobie żadnego faceta to jeszcze pieszczoty z Edkiem mam sobie darować ? Edek to rodzaj męski, czyli dobrana z nas para lol Widzisz, jak Ty czulisz się ze swoją Pyśka, to już jest ... zboczenie, bo jak tak można kobieta z kobietą ? lol
Wersja letniego transportu bardzo mi się podoba lol tym bardziej, że widzę miejsce dla mojego kocura smile

Lecę do rodziców smile Buziaki http://wgrywacz.pl/images/945Ca_us.gif i do potem Gwiazdy lol

A to mój Edek sklonowany lol:lol::lol:

http://wgrywacz.pl/images/555dopadne_cie_thumb_2_.jpg

5,742

Witajcie Gwiazdeczki
Jestem juz po porządkach domowych, wszystko na swoim miejscu, teraz oddaję się lekturze fachowej bo narobiło mi się zaległości.

Własnie skończyłam rozmowę tel. z córką. Młody dostał ospę. Wczoraj już podejrzewała, że cos jest nie tak  i dzisiaj potwierdziła. Od kilku dni był troche niemrawy, przeziebiony ale myslałyśmy, że to efekt przenoszenia go z ciepłych domów do samochodu, spacery na mrozie itp. a on nie przyzwyczajony do noszenia grupej czapki, szalika nie mówiąc o rękawiczkach a to była ospa. Juz zawiadomiłyśmy wszystkie mamy gdzie przebywał Księciuniu żeby obserwowały swoje dzieci.
U mnie jakby trochę mróż zelżał. Tak jak pisze EWKA z -17 do -13..ale zawsze cieplej tongue.

JOVIto usmiałam się czytając opisy szkolenia Pyśki. Wiem że Tobie nie do smiechu ale ja się usmiałam do łez czytając o szwędającej się Pyśce, wyobraziłam sobie te panie, które szlak trafiał ale nie wypadało zareagować big_smile:D:D.

MUFA TY masz dobrze. Nie dość, że miałaś wolne to jeszcze "wygospodarowałaś" dodatkową niedzielę:P
Ty mnie rozumiesz...własnie tego mi brakuje....fizycznej bliskości..przytulania. Skyp i tel to tylko namiastka potęgująca tęsknotę.

EWKA ja tak myslę, że powinnaś jeszcze jakąś robotę sobie znaleź. Niepotrzebnie marnujesz czas na amory z kotem.
Dziewczyno, ogarnij się!!!!! Za dużo pracujesz, padniesz na pysk i wtedy nikt nie pomysli o Tobie, że jesteś przemęczona tylko, że zawaliłś im plany. Szanuj swoje zdrowie!!!!!
Tez pracuję po 10, 12 godz. ale siedzę w ciepełku na dooopsku, tylko nieraz łeb mi pęka i oczy bolą ale to da się leczyć tongue

NANUSIU musimy czym prędzej zorganizować zlot pyrkowy, żebys mogła wyrównać poziom cukru w organiźmie.

To by było na tyle. Zabieram się za lekturę. Miłęj niedzieli Wam życzę. Ładujcie akumulatory na nadchodzący tydzień.
Pozdrawiam

5,743

Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... smilebig_smile:)

Lasek zaliczony ... niebo czyste i slonce grzeje pelna moca ... big_smile
Na termometrze za oknem mam 13 st.C na plusie, ale nic bardziej zwodniczego ... hahaha lol   na dole trzyma mrozik, ze hoho ...:D

W lasku probowalam z Pyska cwiczyc przychodzenie na zawolanie, glownie po to, zeby zuzyc zapasy kielbaski, ktorej sporo mi zostalo ...
Wczoraj pokroilam ja bardzo cieniutko, wiec wyszlo mi wiecej, niz polowa woreczka foliowego ...
Parowki za dlugo lezec nie moga i do przyszlej soboty nie wytrzymaja ... no, wlasciwie, moglabym je ew. zamrozic ...
i nastepnym razem chyba tak zrobie, ale te sprobuje zuzyc, chociaz obawiam sie, ze po calym tygodniu karmienia parowkami,
w nastepna sobote Pyska juz nawet na nie nie spojrzy, a co dopiero mowic o wachaniu, czy zjedzeniu ... lol
Juz wczoraj najwyraziej najadla sie ich do syta, bo dzis nie miala na nie zbyt wielkiej ochoty i wlasciwie musialam je prawie sila
wciskac jej do pyska ...  http://wgrywacz.pl/images/564_dblpt_haha_dblpt_.gif   a ona raz laskawie wziela, a innym razem poruszyla tylko pyskiem i ... wypuscila na ziemie ...  lol 
Cala nasza droga w lasku zostala wiec usiana malenkimi, parowkowymi plastereczkami, jakbysmy specjalnie zostawily slady, zeby jakis
psi krolewicz z bajki mogl nas znalezc ...  http://wgrywacz.pl/images/732502_miech6.gif
Nastepny pies, przechodzacy ta sama droga, bedzie mial smakowity podarunek-niespodzianke  ... lol

5,744

Ewo ... to zadne ograniczenia, tylko stara zasada, ze najpierw obowiazki, a pozniej przyjemnosc ... jesli, oczywiscie,
starczy na nia sily i czasu ... lol 
W zyciu nie mozna miec wszystkiego, wiec trzeba dokonywac wyborow, najlepiej slusznych ... hahaha lol
Ostatecznie zawsze mozesz przyjac Edka do lozka i bedziesz miala pieszczoty razem ze spaniem ... http://wgrywacz.pl/images/564_dblpt_haha_dblpt_.gif

A co do mnie i Pyski, to w kraju, w ktorym zyje, panuje powszechna tolerancja i nie ma dyskryminacji, wiec pieszczoty jakichkolwiek
istot zywych, bez wzgledu na ich plec i gatunek, sa czyms jak najbardziej normalnym ... http://wgrywacz.pl/images/732502_miech6.gif   
Jezeli Pyska bedzie mnie satysfakcjonowala, to moze nawet sie z nia ozenie ... http://wgrywacz.pl/images/564_dblpt_haha_dblpt_.gif   chociaz musze uczciwie przyznac,
ze nie wyzbylam sie jeszcze tak do konca rasizmu i chyba do konca swiata wyzbyc sie juz nie zdaze ... lol 
Pozostawie wiec, te plany matrymonialne do nastepnego wcielenia ... i kto wie, moze wtedy Pyska bedzie juz czlowiekiem ... lol

Nanas ... ja tez sie z Pyski usmialam i z tej sytuacji, gdy narzucala sie wszystkim dookola ze swoja sympatia i czulosciami ... lol 
Gdy wdrapywala sie im na kolana i chodzila po nich, rozdajac nachalnie buziaczki ... taki trzydziestoparokilowy chihuahua ...  http://wgrywacz.pl/images/564_dblpt_haha_dblpt_.gif
a gdy chodzila po podlodze, to z wielkiej radosci walila ogonem na lewo i prawo, smagajac ich, jak biczem ... au, auuu, jak to boili ... http://wgrywacz.pl/images/732502_miech6.gif

Uwazalam jej zachowanie za okropne i nigdy bym jej na nie nie pozwolila, ale na kursie rzadzi trenerka, a ta zarzadzila dla Pyski pelny luz,
jednoczesnie proszac, a wlasciwie grzecznie polecajac pozostalym osobom olewanie ... lol
Zdawalam sobie sprawe, ze olewac cos takiego jest strasznie trudno, wiec  szczerze im wspolczulam, bo wyobrazalam sobie siebie
na ich miejscu ... zreszta, widzialam, jak chodza im szczeki ze zlosci ... lol:lol:
Nie da sie ukryc, ze taki pies mialby juz u mnie przechlapane, nawet jesli bylby przy tym tak milutki, jak Pyska ... lol
Jestem bardzo ciekawa, czy na nastepnej lekcji trenerka tez zarzadzi ten eksperyment, jesli tak, to pewnie wkrotce straci wszystkich
kursantow ...hahaha lol  oprocz mnie ... lol

Ojej, to Ksieciuniu podlapal w Polsce "wiatrowke" ... szkoda, ze tak wczesnie, bo im mniejsze dziecko, tym bardziej sie meczy i trudniej
upilnowac, by nie rozdrapywalo swedzacych krostek ...

5,745

Witam Zasadówki 

Muszę Was bardzo i to bardzo przeprosić.
Zamiast siedzieć z Wami przy kawce,to ja od rana siedzę przy kompie i ogladam siebie w róznych wcieleniach.
Znalazłam taka stronę
www.taaz.com
i przepadłam.
Wyjdę z niej jak mój wróci wieczorem z meczu i mnie przywróci do rzeczywistości.
Niestety okazało sie ,że jestem strasznie próżna.
I brzydka beeeeeee.

5,746

Nanusia przyznaj się, że siedzisz na portalu towarzyskim i znalazłaś sobie jakiegoś dzianego adoratora lol i oglądasz siebie w różnych, nie wcieleniach tylko w różnych ... pozycjach lol:lol::lol:

http://i.obrazky.pl/pozycje-seksualne-287-OBRAZKY.PL.jpg

5,747

już się obejrzałam,ufryzowałam,umalowałam i zrobiłam zdjęcie,bo nie mozna wydrukować.

Pozycji w necie nie muszę ogladać,bo mam w sypialni lustro ,a właściwie szafę z lustrami o wymiarach 4x3 m.
To jest bardziej śmieszne.

Mój wrócił juz z meczu i muszę mu obiad przygrzać.

Wejdź Ewka na tą stronę,aż dziwne,że zupełnie inne fryzury pasują niż myślałam ,a jest ich 1000.
Nigdy nie malowałam kreski na dolnej powiece a tam z dwoma kreskami wygladam lepiej.

5,748 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-02-05 20:14:40)

Ewo ... masz chyba racje, co do Nanusi ... hahaha lol  korzysta, poki mena nie ma w domu ... lol:lol:

Nanusiu ... weszlam na te strone, ale po wstawieniu zdjecia, program przestaje dzialac ... hahaha big_smile 
chyba sie wystraszyl tego, co zobaczyl ...  http://wgrywacz.pl/images/732502_miech6.gif   i uznal mnie za beznadziejny przypadek, ktoremu juz zadna zmiana nie pomoze ... http://wgrywacz.pl/images/564_dblpt_haha_dblpt_.gif

5,749

Nanusia wklejaj to zdjęcie , albo jak nie potrafisz to wyślij mi na maila i ja je wkleję lol:lol::lol:

5,750

Ewo ... Nanusia nie moze zdradzic swojego nowego wizerunku przed premiera ... lol  szczegolnie publicznie ... zeby nie zapeszyc ... lol

5,751

Powiem Wam Dziewczynki już dobranoc, bo jutro muszę wstać o 5.00.

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/d25b44c0e040817cace9d0c965d4bb3a_th2.gif

Gdzieś w maleńkim serca kąciku
W człowieku wiara się kryje.
Choć siebie niepewna i słaba,
To jednak trwa i wciąż żyje.

Jak motyl krucha i delikatna,
Każdej chwili odlecieć gotowa.
Nie trzeba wiele by ją spłoszyć.
Wystarczy jeden gest i słowa.

Bywa też czasem, że łzę uroni,
Gdy smutku dokoła jest za wiele.
A gdy nad głową słońce świeci,
Znowu na życie patrzy śmielej.

Dobranoc Gwiazdy

5,752

Hej dziewczynki smile

Cały dzień były dzieci, mieli na chwilkę zostawić małego, bo coś tam do załatwienia, mieli. Jak wrócili, tak już zostali. Niedawno poszli.
A wczoraj poszliśmy do znajomych spacerkiem. Pomarzły nam doopy, mimo iż z powrotem miało już nas co grzać big_smile Doopy, bo dżinsy to jednak nie portki na takie mrozy. A kalesonki grzały się w komodzie smile

Spadam do wyrka, jutro do pracy, nie da się dłużej nygusować.
Dobrej nocy, śpijcie smacznie.

5,753

Ja wprawdzie o 5-tej rano wstac nie musze, ale wylegiwac sie do poludnia tez nie moge ... big_smile
Ostatnio wlaczylo mi sie dluzsze spanie ... pewnie to z powodu mrozow probuje sie choc troche zblizyc do mojego upragnionego
snu zimowego ... niedzwiedziego ... lol

Mufo ... ja nosze zima jeansy, ale takie grubsze i sprawuja sie super. Sa scisle, wiec mnie w nich nie przewiewa, a na lato mam ciensze ... 

D O B R A N O C  Dziewczynki ... smacznie spijcie i kolorowo snijcie ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/5115521467892556.gif

5,754

http://wgrywacz.pl/images/694Dobranoc_zima_gotowy13.jpg

5,755

Ewka
jutro postaram się przegrać zdjęcia z aparatu na komputer i prześlę Ci swoją podobiznę w róznych fryzurach.
Makijażu już nie zmieniałam.
Aż się wierzyć nie chce,że wszystko jest zrobione na bazie tej samej fotki i  jak zmienia się wygląd.
Tutaj nie zamieszczaj,bo tam jest  moja gęba.
Szkoda,że masz mało czasu,bo byś zobaczyła w jakim kolorze i jakich włosach Ci najlepiej.
Moja bużka nie jest tam specjalna,bo sama sobie robiłam zdjęcie,

5,756

Hej.

A cóż tu się dzieje? Jeszcze żadna Gwiazda nie zajrzała? Czyżby kable zamarzły?
U nas dziś rano było coś koło -25 stopni. Nie pamiętam takiej zimy... chyba w 1978/79, zima stulecia mówili wtedy.
Trzymajcie się ciepło, dziewczynki, byle do wiosny.

5,757

Witam Zasadówki 

Jak u Ciebie Mufa było -25,to ile było w Warszawie u Ewki?

Chyba wszystkie dziewczyny zamarzły.
Nawet Jovita w ciepłym kraju.

Podobno zima ma być tylko jeszcze tydzień.
W piatek dostanę rachunek za prąd za 2 miesiące.
Jestem ciekawa jak będzie wyglądał ostateczny rozrachunek .
Bo w grudniu była wiosna a w styczniu teraz ,to każdy wie.

Mufa,pytałaś w jakim czasie schudłam 2 kg.
Dokładnie przez 3 tygodnie schudłam 1,5 kg ale
Ciuchy są dużo luźniejsze,bo tłuszcz jest lekki,tylko objętościowy.
Ciągle myślę o słodkim.
Ważne ,że z tej zimy wyjdę z bilansem ujemnym a nie z nadwagą.

Nanas
ile u nas było dzisiaj mrozu,bo nie spojrzałam na termometr.

5,758

Witajcie Gwiazdeczki w poniiedzialkowe popoludnie ... Nanusia i Mufa ... smilebig_smile:)

Macie racje, Dziewczynki, zamarzly mi kable ... hahaha lol  Qrcze, mialam dzis wielki problem z lapkiem ...
Syn chcial wczoraj mi pomoc zainstalowac nowy dysk, ktory mi niedawno przyslal, ale czulam sie cos podmeczona po sobocie i w dodatku
nie zakonczylam jeszcze calkowicie przeinstalowywania interaktywnej tv, wiec nie mialam nastroju na rozpaprywanie drugiej takiej
skomplikowanej roboty ... no i dzis rano to sie na mnie zemscilo ... hahaha lol
Musialam czekac, az syn dotrze do sklepu i znajdzie dla mnie czas ... co kawalek nam ktos przeszkadzal, to znaczy klienci ... lol
albo pies, bo w miedzyczasie musialam przeciez wychodzic na spacery ...
Na razie lapek jest w porzadku, ale nie wiadomo, jak dlugo ...

Widze, ze nasza Ewcie tez dzisial zamrozilo ... big_smile  pewnie skorzystala z mojej rady i wpuscila Edka do lozka na pieszczoty ... lol:lol:
i pewnie w zwiazku z tym dzis rano zaspala ... lol:lol: 

http://wgrywacz.pl/images/862ChomikImmzbctage.jpeg

5,759

U mnie dzis rano bylo, jak do tej pory, najzimniej, bo o godz. 9-tej bylo -12 st.C, a pozniej pomimo pelnego slonca, termometr
wskazywal w sloncu zaledwie 5 st.C ... 
Bylam bardzo zaskoczona ta niska temp. rano, bo w ciagu dnia mialo byc -4 st.C, ale na pewno bylo duzo zimniej.
Od jutra zapowiedziano ocieplenie do - 2 st.C, na razie, do piatku wlacznie ...

Noce sa bardzo zimne, w niektorych regionach nawet -20 st.C, a u mnie -17 ... 
Holendrzy sa nieprzyzwyczajeni do tak niskich temp. i rowniez nieprzygotowani, wiec w wielu regionach wysiadlo centralne ogrzewanie ...
Gdyby przyszly w ciagu dnia takie mrozy, jak w Polsce, to pewnie nikt nie stawilby sie do pracy i w ogole wszystko by siadlo ... lol
totalny paraliz ... lol

Mufo ... pamietam dobrze te zime stulecia 1978/79 ...  big_smile   Wybieralam sie z moim bylym na Sylwestra do siostry, ale ulice byly
zasypane, wiec zrezygnowalismy z jazdy samochodem i poszlismy na przystanek autobusowy ...
Czekalismy dobre pol godz. wraz z wieloma amatorami miejskiej komunikacji, ale zaden autobus nie przyjechal.
Po czym ktos nam powiedzial, ze nie mamy na co czekac, bo kursy autobusow zostaly wstrzymane ...
I tak spedzilismy Sylwestra w domu, z mama i 2-miesiecznym synusiem ... hahaha  lol

5,760

Nanusiu ... rachunek bedzie pewnie sredni, bo styczniowe mrozy zredukuje cieply grudzien ... big_smile   Mam nadzieje, ze wkrotce
znowu sie ociepli i wczesnie przyjdzie wiosna ... big_smile 
To prawda, wazne, ze z zimy wyjdziesz z 1,5 kg na minusie, to dalej juz bedzie latwiej ... 
Ja niestety od grudnia podtylam, ale to nie tyle przez zime, ile przez Pyske ... hahaha lol  a dokladnie przez jej lape, bo przez nia
nie mogla tyle chodzic, a wiec ja tez nie, a pojadalam sobie tuczacych rzeczy, w sumie, z braku kasy ... Niestety, ale zdrowe,
dietetyczne jedzenie drogo kosztuje, a Pyska ogolocila mnie do cna ... lol

5,761

Nanusiu ... czy na tej stronie Makeover musialas sie zalogowac ?... bo mnie to nadal nie dziala ... gdy klikam na zdjecie tez nie ... big_smile
ale ja sie nie logowalam ...

5,762

Jovito
Na pewno się nie logowałam.
Bo strona jest po angielsku i bym za bardzo pewnie nie kumała.
Jeżeli wgrałaś swoje zdjęcie,to musi działać.
Inaczej byś nie wgrała.
Jutro jeszcze popatrzę.

5,763

Nanusiu ... udalo mi sie czesciowo ... dobrnelam do zaznaczenia oczu - krok 4  i dalej nie moge ... hahaha  big_smile
alez u mnie ten program opornie chodzi, jak krowa, kazdy krok robie po 10 razy, ze w koncu zalapalo ...
Moze jutro uda mi sie dobrnac do przymierzania peruczek ... lol

5,764

Cos widze, ze Ewa dzis w pracy padla ... big_smile  albo juz zostanie do jutra, bo nie oplaci sie jej telepac przez cale miasto do domu ... lol

Mnie juz sie buzka pruje, wiec ide do lozeczka ... Morfeusz juz otwiera goscinnie swoje ramiona ... big_smile

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/589ChomikImpi53age.jpeg

5,765

http://wgrywacz.pl/images/379Dobranoc_Zima_1gotowy.jpg

5,766

Witajcie Gwiazdeczki
Dzisiaj miałam cięzki dzień do wstawania a to dopiero wtorek!!!! do weekendu daleko:P
U mnie teraz nic sie nie dzieje, praca..dom...praca. Nawet na zakupy nie chce się tyłka wywlec bo zimno. Ale za to w domu nadrabiam zaległości ksiązkowe. Wczoraj właśnie tak spędziąłm popołudnie przy książce. Czytałam do północy, stąd pewnie ta niechęc do wstawania. Dzisiaj wybieram się do naszej (pyrkowej) Galerii w celu zakupu kurtki. Moja jest już wysłużona, ma kilka lat i po ostatnim praniu puściły szwy pikowania.
Teraz zabieram się za robotę. Miłego dnia. Trzymajcie się cieplutko

5,767

Witajcie Gwiazdeczki wtorkowo ... smilebig_smile:)   witaj ranny ptaszku, Nanas ...smilebig_smile:)

Dopiero teraz przysiadam sie z moja pierwsza kawusia ... juz po pierwszym spacerku na trawnik ... big_smile
Odkad jest zimno wstaje pozniej, a Pyska z kolei budzi sie wczesniej ... panienka dorasta i nie potrzebuje juz tyle snu, co szczeniaczek ...
a szkoda ... hahaha lol
Pomimo zapowiadanego ocieplenia u mnie nadal mrozno ... znowu jest -12 st.C, tak jak wczoraj, a w ciagu dnia ma dojsc do -4 ...
Slonce niby swieci, ale na wschodzie widac brzydkie chmury i tylko patrzec, jak je zakryja ... mam nadzieje, ze nie na dobre ... big_smile

Zycze Wam, Dziewczynki, bardzo przyjemnego dzionka  i  d o   z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/890Zima_wtorek_22122011.jpg

5,768

U mnie juz wczoraj po poludniu brygada remontowa zakryla caly zewnetrzny korytarz bialymi plachtami ...
Sa one czesciowo przezroczyste, wiec przepuszczaja swiatlo i troche przez nie swiata widac ... hahaha big_smile   
Dzieki nim jest na korytarzu troche cieplej i juz nie pizdzi, bo to wlasnie od strony polnocnej, czyli tej zimnej ...
Brygada jest bardzo liczna, panowie w roznym wieku kreca sie po pietrach w brudnych buciorach i jeszcze nigdy, odkad tu mieszkam,
klatka i korytarze zewnetrzne nie byly tak uflagane, jak teraz ... no, moze wtedy, gdy remontowano lazienki ...

Nanas ...  o tej porze roku ja tez mam zawsze szczegolnego lenia do wstawania ...:D  to juz tradycja ... hahaha big_smile
Wchodzic na spacery musze, ale po zakupy tez nie chce mi sie chodzic, jedynie do najblizszego supermarketu, bo to jest czasem
zyciowa konicznosc ... big_smile  ale do centrum zasuwac nie mam ochoty, bo za daleko ... 
Moja zimowa kurtka tez juz prosi sie o wymiane, ale w tym roku przez niespodziewane wydatki na Pyske, nie dalam rady ...
Kurtki na psie spacery trzymaja sie dobrze, ale na wyjsciowe nosze skorzane i zimowa troche mi sie juz powycierala na biuscie ...
Widac, cos kiepsko jest ufarbowana, bo wiosenna mam jeszcze o rok, czy dwa dluzej i nadal wyglada, jak nowa, choc uzywam ja
chyba nawet wiecej, niz te zimowa ...
Zycze Ci bardzo udanych zakupow ... big_smile  i pochwal sie pozniej, co kupilas ... big_smile

http://wgrywacz.pl/images/981ChomikImaartge.gif

5,769

Witajcie smile

Chyba wszyscy zapadają w sen zimowy smile Najlepiej by było tę zimę przespać.
A ja w tym roku fundnęłam sobie dwa okrycia zimowe - kurtkę i płaszczyk. Tym razem kurtkę dłuższą, za doopę big_smile. Kuse miałam, ale w tym roku przyszło mi wystawać na przystankach.
U nas takie mrozy nastały, że założyłam czapkę. Po raz pierwszy od lat.
Mówią, że idzie ocieplenie. I dobrze.

Trzymajcie się cieplutko, dziwczynki.

5,770

Jestem juz po spacerku w lesie ... zimno, jak na biegunie ... brrrrrr  big_smile   Za oknem mam wprawdzie 0 st.C, ale w sloncu ... hahaha big_smile   
wiec sie nie liczy ... Zaczyna coraz bardziej sie chmurzyc i pewnie niedlugo sloneczko zniknie ...

Teraz czekam na przesylke, ktora zamowilam wczoraj rano, jak zwykle, dla Pyski ... kosci z prasowanej skory, zabawke do szarpania
i paczke suszonych szprotek ... to ostatnie, juz z mysla o sobotnim treningu ...
Niestety, tak jak wczesniej przewidywalam, Pyska nie chce nawet spojrzec na parowki ... hahaha lol  juz sie jej przejadly ... lol
Tak wiec musze szukac dla niej nowych atrakcji ... 
O tych szprotkach slyszalam od jednej babeczki w lasku, ale nie pamietala nazwy, bo to bylo kilka lat temu, gdy tez jezdzila
ze swoim psem na kurs, ale do innej miejscowosci, duzo dalszej ... 
Trener sprzedawal te rybie przysmaki na miejscu, wlasnie dla psow, ktore nie sa tak bardzo za zarciem ...
Podobno psy za nimi szalaly, tylko ze ryby strasznie smierdza ... hahaha  lol   
Bede wiec musiala zabrac specjalna saszetke, zeby mi od nich nie przesmiergla kurtka, a na rece zaloze gumowe rekawiczki ...  http://wgrywacz.pl/images/713502_miech6.gif
bo inaczej zleca sie do mnie wszystkie psy z okolicy, a ludzie beda przede mna uciekac na kilometr ... hahaha  lol
a kierowca moze mnie nie wpuscic do autobusu ...http://wgrywacz.pl/images/405_dblpt_haha_dblpt_.gif  i dopiero by sie narobilo ... lol:lol:

5,771

Mufo ... ja odkad mam ischias, czyli od 21-go roku zycia, nosze zawsze kurtki dluzsze, zakrywajace pupcie, zeby nie kusic licha ... big_smile
a poza tym to miejsce stalo sie o wiele wrazliwsze na zimno ... big_smile
Ty poruszasz sie glownie samochodem, a ja pieszo, a do tego w Holandii pogoda jest tragiczna ... najczesciej deszcz i silny wiatr,
wiec musze sie dobrze pookrywac ... Przeziebic sie latwo, ale im czlowiek starszy, tym trudniej dochodzi do siebie ...
Odkad tu jestem nie zalozylam czapki jeszcze ani razu, bo nie mialam takiej potrzeby, gdyz mrozy nie sa tak silne, jak w Polsce ...
ale przy -15 st.C i ponizej, w ciagu dnia, to czapka bym na pewno nie pogardzila ...
Wazne jest,  jak mocno sie zimno odczuwa ...
Gdy rano schodze na trawnik jest -12 st.C, a przy gruncie moze i mniej, ale w uszy jeszcze mi zimno nie jest ...
zreszta, wychodze tylko na pare min., wiec domowe ciepelko jeszcze mnie grzeje ... hahaha big_smile  poza tym teraz chodze duzo i regularnie,
bez wzgledu na pogode, wiec chyba jestem bardziej zahartowana ... big_smile
U mnie tez zapowiadaja ocieplenie, juz od kilku dni ...
W czwartek ma byc -1 st.C ... fajnie by bylo, bo przeciez musze isc  do pracy, a przed praca, z Pyska do lasku ...

O, wlasnie dostalam przesylke ...  big_smile   bardzo duza jest ta paczka szprotow... no, tak ... 400 gr, a suszone, to lekkie ... 
Na razie dalam Pysce kosc, zeby sie czyms zajela i nie marudzila, a pozniej, pod wieczor wyprobuje z nia te nowa zabawke do szarpania ...
podobno jest baaardzo mocna ... hahaha    a jak bardzo, to  zobaczymy ...  lol   

http://wgrywacz.pl/images/814ChomikImpig6age.gif

5,772 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2012-02-07 23:15:05)

Witam Gwiazdy lol

Uprzejmie proszę o usprawiedliwienie mojej nieobecności w kafejce w dniach 06 -07.02.2012 r. lol:lol::lol:

Gwiazdeczki, jak już wcześniej Wam pisałam od wczoraj pracuję od 8.00 do 21.00. Żeby dojechać na czas do pracy muszę wstać o 5.00 a zanim z tej pracy wrócę to jest 22.00 albo i później. Wczoraj niestety padłam na pysk i nawet nie myjąc się ( brudasica cholerna !!! lol ) poszłam spać. Tak będę pracowała do poniedziałku 13 lutego. Także sorry, ale jak będę jeszcze miała siłę do zajrzę wieczorem, a rano jak nie zaśpię to zrobię kawę smile
A teraz już idę spać smile Dziś zdążyłam nawet wejść pod prysznic i się trochę obchlapać

5,773

http://wgrywacz.pl/images/71211111.jpeg

Popatrz już noc zapadła
Wszystkie gwiazdy rozsypała
Po czerni nieba księżyc się turla
I do Twego okienka delikatnie puka
Szeptem swym do snu układa
Melodię wiatru nucąc
Policzka delikatnie Twego dotyka
Byś usnął? w błogim Raju
Więc ułóż głowę na podusi maleńkiej
I uśnij w cudownym śnie
A kiedy poranek promykiem błyśnie
Ty go powitaj? uśmiechem swym

Dobranoc Gwiazdy

5,774

Ewcia ... nieobecnosc usprawiedliwiona ... hahaha  lol  Tak sobie myslalam, ze wczoraj przeliczylas swoje sily i padlas ...  big_smile 
Cala noc modlilam sie, abys sie dzis podniosla ... lol  Dobrze, ze to tylko tydzien, a nie dwa ... ale to i tak o jeden tydzien za duzo ...

5,775

Witam Zasadówki

Cały dzień miałam przerąbany.
Zamarzła mi jakaś uszczelka i skurczyła się od mrozu i zaczał mi ciec olej.
Musiało auto iść do mechanika.
Na szczęście naprawa nie była kłopotliwa,ale czas zleciał.

Z tej złosci pojechałam po zakupy i nakupiłam wszystkiego na tydzień,żeby nie wychodzić z domu.

Jutro będę mieć więcej czasu ,to wlecę .
Trzymajcie sie cieplutko w to zimno.

Długie futro spakowałam latem  i nie wyciagam,żeby szybciej mróz minał.
Jakiś zabobonny sposób.

Faktycznie miasto Mufy teraz jest biegunem zimna.

5,776

Nanusiu ... to mialas dzisiaj niemila przygode z samochodem ...  Moze i z tym futrem cos na mroz pomoze, ale ja bym wolala je nosic,
zeby mnie grzalo ... hahaha   niz dac je molom na pozarcie ... lol
U mnie zapowiadaja ocieplenie juz od kilku dni, a tymczasem wczoraj i dzis bylo najzimniej ... big_smile
ale najwazniejsze, ze do wiosny z kazdym dniem coraz blizej ... lol

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:) 

http://wgrywacz.pl/images/925garden_of_edenSnow.jpg

5,777

http://wgrywacz.pl/images/386Dobranoc_Zima_2gotowy.jpg

5,778

Witajcie Gwiazdeczki
U mnie prawie tropiki.... tylko -10. Od razu dało się odczuć. Po wyjściu z domu juz nie szczypało w nos.

U mnie znowu dzień podobny do innych czyli praca-dom. Ale w takie mrozy nawet mi to odpowiada, Wczorajsze zakupy były nieudane. W sklepach, po wyprzedażach królują już kolekcje wiosenne. Tak, że zmuszona jestem do naprawienia kurtki i noszenia jej do końca tej zimy.
Zabieram się za robotę bo terminy mnie gonią, ciągle jeszcze nadrabiam wyjazd.
Miłego dnia życzę. Trzymajcie sie cieplutko.

5,779

Witajcie Gwiazdeczki srodowo ... smilebig_smile:)   witaj ranny rodzynku, Nanas ... smilebig_smile:)

U mnie tez jest dzis juz wyzsza temp., bo tylko - 4 st.C ... a wczoraj bylo -12,  ale jest przy tym wilgoc i bardzo zimny wiatr, wiec
ocieplenia wlasciwie wcale sie nie czuje ...

Brygada remontowa juz dziala w mojej czesci bloku, czyli produkuje rozliczne halasy, z ktorych najgorsze, to oczywiscie, odglosy
wiertarki i pily ... big_smile

Zycze Wam, Dziewczynki, bardzo przyjemnego dzionka  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/568Zima_sroda_22122011.jpg

5,780

Odkad tu mieszkam, czyli troche ponad 2,5 roku, jest to juz drugi remont ...
Najpierw byla renowacja lazienek, ktora ciagnela sie, z krotkimi przerwami, kilka m-cy i byla bardzo uciazliwe ... i z uwagi na
straszny halas (skuwanie glazury) i syf na korytarzach ...
Poniewaz moje mieszkanie jest pierwsze od windy, wszyscy przechodza obok moich drzwi i brudza, a do tego mam zainstalowany
specjalny podest z plyt pilsniowych, ulatwiajacy przechodzenie przez drzwi na klatke ( z powodu progu) ludziom na wozkach
i z loratorkami ...
Te plyty sa do mycia wprost koszmarne ... nie wystarczy przeleciec ich mopem, tylko trzeba je szorowac ... i musialam to robic
codziennie, bo biale slady butow strasznie razily ... i za moment czeka mnie to znowu ...
Ci sasiedzi, ktorzy mieszkaja dalej, za mna, maja wzdluz mieszkan zwykly, szary beton, na ktorym nie widac brudu, a jego mycie
jest bardzo latwe i szybkie ...

Te halasy daja mi sie tez we znaki w zwiazku z Pyska, bo zaklocaja jej spanie i jest przez nie jeszcze bardziej niespokojna ...

W domkach jest duzo ciszej, bo ma sie jednego lub dwoch sasiadow i tylko od nich dolatuja halasy, a nie z calego bloku,
od 90-ciu lokatorow ...

Nanas ... szkoda, ze nie udalo Ci sie kupic kurtki, ale tutaj tez tak jest, ze zimowe ciuchy trzeba kupowac jesienia, bo pozniej,
to juz sa same resztki, ktorych nikt nie chcial, a nowe kolekcje dotycza wylacznie nastepnego sezonu, a wiec wiosny ...
To samo jest z katalogami ... najwiekszy wybor jest w cienkich ciuszkach ...
Dlatego bardzo lubie skore, ze jest ponadczasowa i nie musze ciagle myslec o kupnie nowej kurtki ...
Nosze je tak dlugo, dopoki mi sie fason nie znudzi, albo ich nie uszkodze ... big_smile
Do tej pory kpowalam kurtki w Polsce, na rynku, bo w holenderskich sklepach sa drogie i wybitnie nieciekawe ...
Jedynie moglabym cos wybrac w katalogu Badera, no, ale jest problem z mierzeniem ...
Gdy zamowie, dostane za 2-3 tyg., a jesli nie bedzie dobra i ja odesle i zamowie nastepna, to znowu minie 2-3 tyg. zanim ja dostane ...
i tak w kolko ... big_smile
W ten sposob, zanim w koncu cos odpowiedniego sobie dobiore, zleca 3-4 m-ce i bedzie po balu, czyli po zimie ... hahaha lol
Teraz do Polski juz okazyjnie nie jezdze, a  roznica w cenie kurtek nie pokryje mi, niestety, kosztow takiego wyjazdu ...
Jesli w tym roku przeprowadze sie do domku, to o nowej kurtce na zime moge zapomniec ... az do przyszlego roku ... big_smile

Ogolnie, Holenderki nie przywiazuja wiekszej wagi do wygladu, wiec na ich tle, nawet w starej kurtce, wygladam calkiem przyzwoicie ... big_smile

http://wgrywacz.pl/images/26055427.jpg

5,781

Witam Zasadówki 

No i mam luz.

Kupiłam wczoraj krople do oczu i dzisiaj uczyłam się zakraplać,bo jeszcze nigdy tego nie robiłam.
Na razie jedno oko sie udało a drugie nie.

To co piszesz Jovito o czasie zakupów,to ja stosuje z butami.
We wrześniu kupuje zimowe a w marcu letnie.
To futro to mam sztuczne.
Dwa prawdziwe też leża spakowane,bo są ciężkie.
Nie wiem na co ja i one liczą? lol

Ty nie myśl,że jak będziesz miała domek ,to ciepłe ciuchy nie bedą potrzebne.
Nie są potrzebne ,jak ma sie samochód przy domu,ale na spacer z Pysią i tak będziesz musiała wyjść.
Ona już jest dobrze wychowana i ogród będzie traktowała jako wyjście awaryjne.
Acha,udało Ci sie zrobić z siebie gwiazdę?
To malowanie pewnie idzie Ci szybko,tylko ono jest początkowo tak delikatne,że specjalnie nie widać różnicy.
Zrób sobie może najpierw włosy a potem sie upięknisz.

5,782

Juz zaliczylysmy z Pyska spacer po lesie i zdrowo pojadlysmy, a teraz odpoczywamy ... ja przy kawie i lapku, a Pyska przy mnie,
na kanapie, smacznie chrapiac ... hahaha lol

Dzis mialysmy w lasku wielkie szczescie ... big_smile  spotkalysmy bowiem nasza najlepsza przyjaciolke, buldozke Indy, tej samej rasy, co Pyska ...
Bardzo dawno sie nie widzialysmy, chyba ze 3 m-ce ... Jej pani, a wlasciwie mama jej pani, tez bardzo sie ucieszyla i powiedziala,
ze nawet pytala wielu osob, czy nas widuja, bo myslala, ze przestalysmy przychodzic ...
Ona zawsze przychodzila z Indy do  tej czesci, przy plazy, a tam teraz jest bardzo zimno, bo to odkryty teren, wiec tez myslalam,
ze juz nie przychodza ... A tymczasem, one teraz przeniosly sie do czesci lesnej, blizej mnie, bo pomiedzy drzewami jest troche
cieplej i mniej wieje...
Zrobilysmy razem dwie rundki, bo suczki tak ladnie sie bawily, ze szkoda bylo nam im przerywac. Byl z nami jeszcze wnuczek
tej babki, w spacerowym wozeczku i zakonczylysmy spacer, gdy dziecku zrobilo sie zimno.  My szlysmy, psy biegaly, a dziecko siedzialo.
Indy jest o 3,5 m-ca starsza i w styczniu skonczyla juz rok, a w listopadzie zostala wysterylizowana.
Byla ciut wyzsza od Pyski i sporo grubsza, a teraz jest odwrotnie ...  hahaha  lol   Pyska przy niej to kawal kobity ... lol 
Indy wazy 26 kg, a Pyska ze 32-33 kg i jest wyzsza ... 
Psim dziewczynkom trudno bylo sie rozstac, ale juz wiemy, o ktorej godz. i gdzie dokladnie spacerujemy, wiec na pewno bedziemy
sie czesciej spotykac. Indy nie przychodzi codziennie o tej samej porze, bo to zalezy od tego, czy jej pani pracuje i w jakich godzinach.
I o dziwo, Pyska biegala z Indy i baraszkowala, min. 3 kwadranse, jak nie dluzej i nie miala po tym najmniejszych problemow
z lapami, a przy zabawach z innymi psami tak ...

5,783

Nanusiu ... ja napisalam tylko, ze w domku jest ciszej, bo ma sie malo sasiadow, ale co do ciepla, to na pewno nie jest cieplej,
a wrecz przeciwnie ... big_smile   domki sa zimniejsze i trudniej je ogrzac, wiec bede placic wiecej za ogrzewanie i grube ciuchy jeszcze
bardziej sie przydadza, niz tu, w bloku ...
Na szczescie, nie jestem juz tak zmarzla, jak wczesniej, wiec teraz do domku sie nadaje ... lol
Regularne i czeste chodzenie z Pyska po lesie, bez wzgledu na pogode, najwyrazniej mnie zahartowalo ... hahaha lol
A co do bardzo grubych okryc, to mam sztuczny korzuszek, ale od lat go nie nosilam.
Przymierzalam sie do zalozenia go w te ostatnie mrozy, szczegolnie na nasze sobotnie wyprawy treningowe, ale nie bylo mi az tak
zimno, jak sie spodziewalam ... 
Na wyjscia mam dluga kurtke z czarnych koz ... Kupilam ja chyba 13 lat temu, tylko dlatego, ze wygladala, jak sztuczna ... hahaha lol
Lubie skory i futra, ale tutaj Zieloni sa bardzo aktywni i do tego strasznie fanatyczni, wiec prawdziwego futra zalozyc nie mozna ...
Te kurtke z koz mialam na sobie tylko pare razy, w tym 2 razy zabralam ja na zimowe wypady do Polski.
Gdy mieszkalam w mieszkaniu zastepczym, zanim wprowadzilam sie do tego obecnego, to raz w tygodniu chodzilam kapac sie do
znajomego, tego od Albanki, bo mieszkalismy blisko siebie, a w mojej lazience byly tylko 2-3 st.C ... http://wgrywacz.pl/images/656emox.gif wiec trudno bylo sie
w takiej temp. rozebrac i kapac ... lol  nie naleze do klubu morsow ... http://wgrywacz.pl/images/757502_miech6.gif
Zeby sie nie przeziebic, gdyz wracalam do domu, prosto spod prysznica, to zakladalam na siebie te kozy.
Bylo wtedy ciemno i na ulicach pusto, wiec przemknelam te 300-400 metrow bezpiecznie, przez nikogo niezauwazona ...
Oczywiscie, do samochodu, ciezkie futra nie sa potrzebne, bo tylko ograniczaja swobode ruchow ... big_smile

Co do programu, to sie zniechecilam, bo nie moglam przebic sie dalej, niz zaznaczenie oczu ... tak wiec do robienia sie na gwiazde
mialam jeszcze baaaaaardzo daleko ... lol   
Co jakis czas bede proby ponawiac,  bo stanie sie gwiazda jest jednak bardzo, ale to baaaaaaaardzo  kuszace ...  lol:lol::lol:
Mnie wlasnie interesowala jedynie fryzura, bo piekna, to ja przeciez i tak jestem  http://wgrywacz.pl/images/757502_miech6.gif  i makijazem moglabym sie tylko oszpecic ... http://wgrywacz.pl/images/155_dblpt_haha_dblpt_.gif

5,784

Dzień dobry wszystkim Kobietkom
Spodobaly mi się Wasze zasady. Ja też jestem po pięćdziesiątce i nadal mam poczucie humoru, tak myślę. hehe
Nie lubię tłoku, bo się w nim gubię i nie wiem kto jest kto, a u Was jest miło i przytulnie.
Czy mogę się do Was przyłączyć ?

5,785

Malibu ... witaj  smile:)
Oczywiście, ze możesz się przylaczyc ?  smile  Milo nam, ze Ci się u nas podoba ?
Jak sama widzisz,  malo jest teraz  kobiet z zasadami ? hahaha  big_smile  to wymierający gatunek ...  big_smile
A tak na marginesie,  masz  bardzo ladny, egzotyczny nick ,   kojarzy mi się niezwykle ? upojnie... hahaha  lol

Rozgość się, proszę i bierz udzial w naszych rozmowach, ale najpierw napisz cos o sobie ? z jakiego regionu jestes, maz, przyjaciel,
dzieci, wnuki, czy jeszcze pracujesz, czy już leniuchujesz ? big_smile   itd. ? 

A oto kwiatuszki  dla Ciebie, na powitanie ? smile

http://wgrywacz.pl/images/774tulpen_sensatie.jpg

Posty [ 5,721 do 5,785 z 6,268 ]

Strony Poprzednia 1 … 87 88 89 90 91 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024