Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Strony Poprzednia 1 … 85 86 87 88 89 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5,591 do 5,655 z 6,268 ]

5,591

Odp: Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Juz jestem po pierwszym, krociutkim spacerku na trawnik ...  http://wgrywacz.pl/images/307813piesek_spacer.gif

Nie pada, ale jest bardzo mglisto i wilgotno ... niebo cale zachmurzone i nie wiem, czy dzis jeszcze pokaze sie sloneczko, raczej watpie ...
zreszta, prognoza pogody na dzis go nie przewidywala, dopiero jutro ...
Pyska konczy teraz spanie, obok mnie, na kanapie, a ja popijam druga, w pelni zasluzona kawusie ...    http://wgrywacz.pl/images/646510344.gif
Sniadanie dostanie dopiero ok. poludnia, po drugim spacerku ...  http://wgrywacz.pl/images/905psy7.gif 
Rzadko zdarza sie pies, ktory nie chce rano zarcia ... chyba udzielilo jej sie to ode mnie ... lol

Zobacz podobne tematy :

5,592

Lecę już bo chyba trochę późno się zrobiło. lol

Do potem Gwiazdy i miłego piątku

http://www.obmawiamy.pl/wp-content/uploads/2011/04/smieszne-koty-obrazki-zdjecia-cat-funny-photos1-427x462.jpg

5,593 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2012-01-27 10:36:09)

Witam Zasadówki

U mnie plus 2 stopnie i świeci słonko.
Cudowna pogoda.
Aż chce się pracować.

Do potem

Teraz wiem dlaczego moja Zosia-kot- przewraca gitarę.
Muszę jej kupić taką małą.
Moje psy jedzą dopiero jak wychodzą na spacer i mają obróżki założone.
Czekaja nawet nieraz do 11 i nie jedzą.
Ogród awaryjny na siusianie się nie liczy dla nich.

5,594

Nanusiu ... Pysce tez juz przestal odpowiadac balkon i nie chce sie na nim awaryjnie zalatwic, tylko uparcie czeka na zejscie na dol ...
Czasem, gdy wroce z pracy, a jest ladna pogoda, to otwieram jej drzwi na balkon, tak na wszelki wypadek, a ja w tym czasie
ozpakowuje zakupy, przebieram sie i zalatwiam moje pilne potrzeby ...  big_smile
Jak dotad, nigdy z tej mozliwosci nie skorzystala, to znaczy, odkad zrobilo sie zimniej i przestala na balkonie urzedowac ...
Mysle, ze gdyby przypililo ja bardzo, ale tak baaaaardzo mocno, to moze by jednak zrobila ... 
Mam nadzieje, ze w ogrodzie nie bedzie miala takich obiekcji ...
Ten francuski buldog u mojego exa  mial w ogrodzie swoja toalete, na kamyczkach, za komorka i korzystal z niej bardzo chetnie ... big_smile 
bo jest to raczej kwestia przyzwyczajenia ...

Widac, Zosia jest mala muzykantka ... hahaha big_smile  pewnie po swojej pani ... lol

A u mnie zrobilo sie widniej i wlasnie probuje przebic sie sloneczko ... a wiec pora na drugi spacerek ...
Jeszcze nie wiem, czy pojdziemy do lasku, czy pochodzimy po ulicy ... 
Lasek jest dla Pyski o wiele bardziej interesujacy, ale nie chcialabym spotkac innych psow, bo ona nie patrzy na bolace lapy,
tylko z nimi szaleje, jak dzika, a pozniej  z trudem idzie do domu ... 
Gdy wrocimy ze spaceru, pogarne troche w mieszkaniu, przede wszystkim na stole, bo tu, gdzie siedze, to zawsze do kompletu
tylko dziada i baby brakuje ... lol 
Kolezanka przyjdzie ok. drugiej, wiec tuz przed jej przyjsciem bede musiala Pyske jeszcze ekstra wyprowadzic, zeby pozniej
przez cala wizyte miec juz spokoj ...

5,595

Hej Netki smile

A u nas -5, zimno, brrrr! Za lekko się ubrałam i teraz marznę. W nocy też mnie telepało, nawet okna nie uchyliłam i nie wyłączyłam grzejników, jak zawsze robię. A i tak zmarzłam. Oby to nie było to, o czym myślę.

Nie mam psa, bo jak pomyślę, że musiałabym wcześniej wstawać i wychodzić, albo  albo uskuteczniać wieczorne spacery, zamiast wylegiwać się w ciepełku, to już wolę przytulać się do pluszaka smile

Poczyniłam wczoraj zakupy, tak że dzisiaj luzik. Przynajmniej w tym temacie.
A narazie pół pracowego dnia minęło i jest fajnie smile Można powiedzieć, że już weekend smile

5,596

Juz sie obrobilam ... Pyska tez wyprowadzona, krotko, troche po ulicy i teraz siedzimy na kanapie i czekamy, na goscia ... big_smile
Pyska uwielbia wizyty ... niewazne czyje ... lol   nawet na widok wlamywacza bardzo by sie cieszyla ... lol:lol:
Ja jestem troche bardziej selektywna ... hahaha big_smile

Mufo ... to prawda, pies rano, przed praca, to koszmar ... big_smile  chyba, ze ktos jest rannym ptaszkiem z zamilowania ...
Znam tu z widzenia kilku starszych facetow, ktorzy od wczesnego ranka robia rundki na rowerze po calym miasteczku i to bez wzgledu
na pogode ... big_smile  Sa na emeryturze, wiec nic nie musza, ale robia to dla przyjemnosci ...
Dla mnie jedynie czwartki, gdy pracuje, sa ciezkie, ale tez tylko dlatego, ze musze Pyske zamykac w klatce.
Kuba zostawal luzem w pokoju, wiec wyprowadzalam go tylko na najblizszy trawnik, w sumie 10 min., wliczajac w to przejazd winda
i szlam do pracy ... nie byla to dla mnie zadna fatyga ... 
W ciagu dnia i wieczorami wychodzic z psem bardzo lubie i nie przeszkadza mi nawet paskudna pogoda ... no, ale wlasnie ... to trzeba lubic ... big_smile

5,597

W końcu udało mi się wejść do kafejki smile Czyżby drzwi zamarzły ? lol

Ale macie dobrze - weekend. Ja dopiero jak wyjdę wieczorem z radia to dopiero wtedy zacznie się dla mnie weekend big_smile

5,598

pochwaliłam się ,że u mnie +2 stopnie,a ja źle spojrzałam i było -8.

Gdybym to ja musiała wychodzić ze zwierzakami na spacery,to pewnie albo żadnego by nie było, albo jeden leniwy ,tak jak ja.

O,kurcze znowu mam problem

5,599

Lecę już smile Moje dziewczynki na radyjko też mają dzisiaj wcześniej przyjść smile Powiem Wam "dobranoc" pewnie dopiero koło północy, pod warunkiem, że wrócę dziś do domu smile:):)

No to na razie Gwiazdy

http://majanaboxing.blox.pl/resource/faworki_006ma.jpg

5,600

Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... smilebig_smile:) 

Wyprawilam kolezanke do domu ... wzielam ja glodem ... hahaha lol   Ona jest z tych, ktorzy bez cieplego posilku umieraja ... lol
a u mnie, zeby dostac obiad, to trzeba byc na niego zaproszonym, bo ja sama obiadow nie jadam, jedynie od wielkiego swieta ... big_smile

Nanusiu ... Tobie pasowalby moj Kubus, on byl wielkim domatorem ... a jak jeszcze mialby wlasny ogrodek, to juz w ogole bylby
caly szczesliwy i nie potrzebowalby nigdzie wiecej wychodzic ...  big_smile   
Ja tez jestem strasznie leniwa, ale tylko jesli chodzi o prace domowe, mam do nich fizyczny i psychiczny wstret ... lol 
natomiast chodzic uwielbiam i dlatego wlasnie kupilam psa ... 
Z Pyska nawet ranne wyprowadzanie nie jest ciezkie, bo godz. 9-ta, to przeciez nie swit .... big_smile a gdy byla mlodsza budzila sie o 10-tej,
albo i jeszcze pozniej ...
Gdy sie bardziej podszkole, to kto wie ?... moze zaczne wyprowadzac psy za oplata i polacze przyjemne z pozytecznym ... lol
a Pyska mialaby towarzystwo do zabawy ... big_smile

Ewo ... tylko nie zjedz tych faworkow za duzo, zeby Cie jutro kac nie meczyl ... http://wgrywacz.pl/images/114502_miech6.gif

5,601

Czas sie pozegnac ... Nie odespalam jeszcze wczorajszego dnia i Morfeusz przywoluje mnie pelnym glosem ...
Jutro mamy z Pyska meczace, choc z pewnoscia interesujace przedpoludnie ...dobrze, ze nie musze zrywac sie z lozka wczesnie ...
Mam nadzieje, ze tym razem nie bedzie zadnych niemilych niespodzianek i dotrzemy, zarowno na kurs, jak i pozniej do domu, bez przeszkod ... big_smile 

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/488ChomikImazredage.gif

5,602 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2012-01-28 00:00:41)

Jovoko kac mi nie grozi smile Może jestem wstawiona ale nie tak bardzo smile Może trochę lol

5,603

Zamknę, zakluczę Uffff ciężko lol ale jestem OK lol

5,604

Tak więc Żabeczki kochane - kolorowych snów, pięknych, kolorowych smile Seksualnych ? Głupia baba smile Ale ...

5,605 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2012-01-28 01:12:54)

Wyciągnij dłoń Swą silna i smukłą
dłoń pełną nabożnych pocałunków
Wyciągnij dłoń Swoją w kierunku mojej twarzy
i zedrzyj z niej bez litości maskę wstydliwości
Wyciągnij dłoń Swą silną i smukłą
w kierunku mojej duszy
zadając ból
Otwórz wnętrze mego ciała
Dla Siebie
Wyciągnij dłoń Swą silna i pełna ciepła
i zmaż z mych oczu niepewności łzawej ślad
Zadając rany
zmuś dłonie zamknięte do pieszczot cierpliwych
Wyciągnij dłoń Swoja drogą
i otwórz wnętrze Mego serca

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTW6l7cxSRXUFeRSStaRC-1Rq3WKvWpXveuGg8ITqNfqoDowAUZ

5,606

http://wgrywacz.pl/images/763Dobranoc_gotowy3.jpg

5,607

Witajcie Gwiazdeczki weekendowo ... smilebig_smile:)

Jeszcze bym sobie pospala, ale obudzila mnie wizja szykowania sie na kurs ... big_smile  Pierwszy raz, to zawsze jest pewna niewiadoma,
oczywiscie, mam na mysli glownie sama podroz, bo sam trening nie ma dla mnie takiego znaczenia, jak dotarcie na niego ...

Na razie pogoda nam w miare sprzyja ... jest wprawdzie zimno, bo tylko 0 st.C, ale sucho i wiekszosc nieba jest blekitna, choc
sloneczka nie widac, gdyz akurat wschodnia czesc nieba jest troche zachmurzona ...
Trudno powiedziec, czy chmury sie rozplyna, czy przykryja reszte nieba ...
Ostatnia poznowieczorna prognoza pogody przewidywala na dzis pochmurno i mozliwosc opadow ... i 5 st.C ...

Ewo ... jak to dobrze, ze nie zamknelam Ci przed nosem Cafejki ... big_smile  Naszykowalam sobie dobranockowy obrazek, ale mialam
go puscic w ostatniej chwili, gdy bede juz zamykac lapka, wlasnie na wypadek, gdybys jednak zajrzala ... big_smile  no i o nim zapomnialam ... lol
Czulam, ze wrocisz do domciu i do nas ... bo wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej ... i nie ma to, jak spanie we wlasnym lozeczku ... big_smile

Zycze Wam, Dziewczynki, baaardzo przyjemnego, pogodnego dzionka ... wypoczywajcie ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/263Zima_sobota_22122011.jpg

5,608

Zmiana godziny rozpoczecia kursu na 11-ta bardzo mi pasuje, bo nie tylko mam o tej porze juz regularny autobus, ale nie musze az
tak bardzo zmieniac rannego rytmu ...
Wstanie i pierwsze wyprowadzenie wypada o tej samej porze, jedynie nie moge wypic drugiej kawy, by nie miec siusiowych potrzeb ... big_smile
bo nie wiem, jakie tam sa pod tym wzgledem warunki ...

Sloneczko wyjrzalo i swieci juz calkiem mocno ... sprawia wrazenie, jakby mialo zostac na dluzej ... oby swiecilo chociaz do pierwszej,
bo o tej wlasnie godzinie powinnysmy wrocic do domu ... i do piero wtedy zaczne moj prawdziwy weekend ... big_smile

http://wgrywacz.pl/images/567ChomikImagezxtu.jpeg

5,609

Witam Zasadówki

Dzisiaj już dokładnie obejrzałam termometr za oknem.
Jest - 10 stopni.

Ale nie wychodzę z domu,to mi wsio rawno.

Jak ostatnio wyczytałam,że Mufa śpi w sypialni z wyłączonym ogrzewaniem i uchylonym oknem ,to aż mnie ciarki przeszły i dreszcze.

W sypialni mam najwyższą temperaturę i śpię pod puchową kołdrą.
Pewnie dlatego w minucie zasypiam.
Właściwie,to już jak wchodzę do sypialni,to mnie rozkłada to błogie ciepełko.
Kiedyś musiałam spać jedną noc u mojej mamy,która przed spaniem silnie wietrzyła sypialnię,no i czułam to zimne powietrze i nie mogłam zasnąć.

Ewka
teraz napisz,co to się wczoraj działo.

Jak Jovita wróci z kursu ,to nam napisze,jak to Pysia
sterroryzowała pasażerów w autobusie.

Ryba
w moim rejonie koszt pobytu prywatnie w ośrodku rehabilitacyjnym ,to
2800 zł i chora musi chodzić,bo jak nie chodzi to dochodzi dodatkowy koszt 1200 zł za pielęgniarkę.Czyli razem 4000 zł.
Tak,że ceny masakryczne.
Taniej wychodzi ,wzięcie pani do pomocy w domu i dochodzącego rehabilitanta.
Moja mama już po 2 tygodniach intensywnej rehabilitacji w domu,sama wstawała i po ścianie dochodziła do WC.

5,610

No, na mnie juz czas ... jeszcze zrobie z Pyska rundke wokol trawnika, zeby nie wiercila sie w autobusie ... big_smile 
Wprawdzie w nowym miejscu zawsze wlacza sie jej potrojne ADHD, ale chociaz bede wiedziala, ze to nic wiecej ... hahaha big_smile

A wiec Dziewczynki Drogie ... d o  p o t e m ... smilebig_smile:)      i  trzymajcie za nas kciuki ... big_smile

http://wgrywacz.pl/images/477ChomikIma21zdewge.gif

5,611

Cześć Gwiazdeczki smile Mam kaca giganta lol Ło matko chyba umrę dziś big_smile Nawet papierosy mi nie smakują sad Ale czas na kawę lol

http://wgrywacz.pl/images/429kawa_ciastko_czeronyyy.jpg

5,612

Dawno się już tak nie leniłam lol Powoli dochodzę do siebie big_smile Nigdy więcej alkoholu http://wgrywacz.pl/images/962_miech7.gif

5,613 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-28 16:59:27)

Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... smilebig_smile:)

Dopiero co wrocilysmy i obie z Pyska jestesmy wykonczone ...  Najpiekniejsza ze wszystkiego byla i jest ... pogoda ...
Sloneczko pieknie swieci i dzieki temu jest calkiem cieplo, a przede wszystkim bardzo przyjemnie ... big_smile

W autobusie Pyska byla niespokojna i przez pierwsze 5 min. bez przerwy sie wiercila, ale pozniej polozyla sie pod siedzeniem i juz
do konca jazdy lezala.  Jechalysmy tylko 15 min.... a moze az ... big_smile

Wysiadlysmy przed numerem 93, a trenerka mieszka pod numerem 3, wiec ruszylysmy do przodu ...
W Holandii przy numerach domow, nie ma nazwy ulicy, wiec nie mozna sprawdzic, jest sie na wlasciwej ulicy ...
Tablice umieszczone sa wylacznie na skrzyzowaniach ...
Mala wioska, ulice puste, a wszystkie domy  wolnostojace, wiec przejscie kazdej posesji trawa o wiele dluzej, niz zabudowy szeregowej.
Po 5 min. doszlysmy do nastepnego przystanku i zaczelam miec male watpliwosci, czy znajdujemy sie na wlasciwej ulicy, ale nie bylo sie
kogo spytac ... Gdy po nastepnych 5 min. zobaczylam drugi przystanek juz bylam prawie pewna, ze cos jest nie tak ...
Na szczescie, pojawil sie jakis facet, wiec moglam sie upewnic ...
Okazalo sie, ze musimy te 2 przystanki wrocic, a "nasza" ulica jest poprzeczna i to po drugiej stronie i w kierunku przeciwnym
do przystanku, na ktorym wysiadlysmy ... Zeby na nia trafic trzeba wiedziec, gdzie sie znajduje ...  teraz juz wiemy ...
A od przystanku jeszcze z 8 min. trzeba dojsc wieska droga ... 
Zobaczylam z daleka jedno wiejskie gospodarstwo, przy ktorym staly 2 samochody i tak sobie pomyslalam, ze to pewnie tam ...
Zobaczylam tez babke, ktora z niego wyszla na ulice, jakby kogos wypatrywala i domyslilam sie, ze to trenerka wyglada, czy idziemy ...
Zdjecie trenerki bylo na jej stronie w necie ... Gdy podeszlam blizej zobaczylam na kawalku wydzielonej laczki blisko ulicy 2 osoby z psami,
wiec skierowalam sie prosto do nich, chociaz nie bylo nigdzie zadnej tablicy informujacej, ze miesci sie tam szkola ...
Obydwa pieski, to bokserki, z pewnoscia mlodsze od Pyski. Jeden, na oko ze 3-4 m-ce, byl z pania, a drugi moze 5-6 m-cy, z panem...
Juz cwiczyli, a wiec zaczeli wczesniej, bo my, pomimo zabladzenia, zdazylysmy akurat na czas ...
Tamte pieski cwiczyly z klikerem, ale ja za te metode podziekowalam ... Nie mam zamiaru chodzic po ulicy z duzym psem i klikac,
jak do malego szczeniaczka ... lol 
Trenerka jest elastyczna, wiec nie wciskala mi klikera na sile ... big_smile
Na pierwszej lekcji uczylam sie glownie sciagnac na siebie uwage Pyski i ja utrzymac, co bylo trudne nawet z garscia, pelna
pokrojonych parowek, ktore dostalam od trenerki ... big_smile  bo  zwyklych smakolykow Pyska ode mnie nie chciala, a od trenerki
wziela tylko pierwsze 2, a na dalsze sie wypiela ... hahaha lol  chociaz przed wyjsciem z domu nic przeciez nie jadla ...  big_smile
Wszelkie treningi opieraja sie na zachecaniu psa i nagradzaniu go smakolykami, wiec z takim psem, jak Pyska cwiczyc jest bardzo ciezko ... big_smile
Pyska najbardziej interesowala sie tymi dwoma pieskami ... jak do nich sunela, to niemal zlamala mi 2 pace ...
Na co dzien uzywam smyczy na rolce, bo moge ja zablokowac i rolke mocno trzymac, nie nadwyrezajac przy tym reki, ale na lekcji
rolka byla zabroniona i musialam wziac zwykla smycz, ktora sie slizga w rece i sciska palce ...
Pyska jest bardzo silnym psem, duzo silniejsza, niz te bokserki, wiec ciagnac do nich, zmiazdzyla mi palce i to na samym poczatku lekcji ...
Bolaly mnie tak bardzo, ze z trudem trzymalam smycz i balam sie, ze przy nastepnym skokach nie zdolam jej utrzymac.
Do tej pory nigdy nie reagowala tak mocno na psy, ktorych nie znala, a jedynie na te znane, z ktorymi juz wielokrotnie sie bawila ...
Byc moze bylo to spowodowane stresem, zwiazanym z podroza autobusem, obcym miejscem i nowa sytuacja... nie wiem ...
Normalnie usadzilabym ja dosc szybko, ale przy trenerce i tych ludziach nie chcialam dac jej kopa ... hahaha big_smile
Po mniej wiecej pol godz. cwiczen byla przerwa na teorie, przy kawie, a psy w tym czasie poszly do klatek w specjalnym pomieszczeniu
przy kuchni, gdzie siedzialy tez jej wlasne boksery ...
Halas byl tam straszny, bo boksery sa nerwowe i skaczace, wiec przez caly czas slychac bylo dudnienie metalowych pretow
i szczekanie  tych psow, a pomiedzy tymi odglosami zalosne popiskiwanie Pyski ... 
W kazdym kojcu bylo legowisko, a ja Pysce wrzucilam jeszcze jej zabawke, zeby sie lepiej czula, ale na nic sie to zdalo ... Cale legowisko wywrocila do gory nogami, a po otwarciu klatki wyskoczyla z niej, jak z procy ... hahaha lol  skad ja to znam ... lol
Omawianie teorii - takie gadki szmatki, czyli rzeczy juz mi znane - przedluzylo sie do wpol do pierwszej i powinnam juz z Pyska wyjsc,
a tymczasem trenerka miala w planie jeszcze 20 min. praktyki i zaproponowala, zebym pojechala nastepnym autobusem ...
oczywiscie, zgodzilam sie ... tak wiec o 13-tej pozostali uczestnicy poszli do domu, a my zostalysmy ...
Dostalam jeszcze od trenerki garsc kielbasy i dalej cwiczylysmy przyciaganie uwagi oraz bawilysmy sie w ukrywanie i szukanie zabawki ...

Trenerka powiedziala, ze nastepnym razem pozwolimy sie pieskom na koniec zajec razem pobawic ...

Droga powrotna przebiegla sprawnie, ale Pyska byla w autobusie znacznie bardziej niespokojna, niz za pierwszym razem ...
Gdy w koncu dotarlysmy do domu, obie bylysmy bardzo szczesliwe ... hahaha lol
W domu dopiero obmacalam moje palce i okazalo sie, ze maly palec tylko mnie troche boli, ale w sumie nic mu nie jest, natomiast
palec serdeczny jest caly siny, spuchniety, sztywny i boli mnie baaaaardzo ...  Mam tylko nadzieje, ze do przyszlej soboty mi przejdzie ...

To byla dopiero pierwsza lekcja, wiec trudno powiedziec, czy ten kurs nam cos da i ile ... ale na pewno nam nie zaszkodzi ...
Bardzo zaluje, ze nie mialam mozliwosci wybrac sie na niego, gdy Pyska byla jeszcze mala, bo wtedy byloby nam obu o wiele latwiej ...
Po tym wszystkim, co z nia przez te kilka m-cy przeszlam, trudno mi wykrzesac z siebie entuzjazm, ktory mialam w stosunku
do niej, jako szczeniaczka, bo on sie po prostu juz wypalil ...
To by bylo na tyle, jesli chodzi o sprawozdanie z pierwszej lekcji ... big_smile

Ewcia ... a nie mowilam, ze bedziesz miala kaca ?... hahaha lol   teraz bedziesz z faworkami ostrozniejsza ... lol:lol:

5,614

Już mi lepiej smile ale jeszcze nie tak jak być powinno sad
Jovita co to jest ten kliker ?

5,615 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-28 17:55:00)

Ewo ... to takie male plastykowe pudeleczko z blaszka w srodku ... gdy ja nacisniesz palcem, to wydaje taki dziwiek - klik ...

http://wgrywacz.pl/images/1753d_kliker_trixie_m.jpg

Przy tej metodzie musisz ciagle klikac, cokolwiek od psa chcesz i natychmiast nagradzac go smakolykiem, zeby skojarzyl klikniecie
z nagroda ... Mam w domu kliker, zostal mi po killerze i probowalam to z Pyska, gdy byla malutka, ale po kilku kliknieciach przestawala
na ten dzwiek reagowac, bo juz go znala i ja nudzil ... To dobre dla psow, ktore sa bardzo za zarciem, ale nie dla takiego, jak Pyska,
ktora ma zarcie w doopie ... hahaha lol:lol:

5,616

Witajcie Gwiazdeczki
Mam trochę wolnego czasu, dziecko oddałam pod opieke Dziada na dwie godziny. Mam nadzieję, że da radę..no chyba że Księciuniu walnie kupkę tongue.
Nie wiem co dzieje się w Kafejce. W pracy nie bardzo mam czas na czytanie a popołudnia wypełnione mam zabawami z wnukiem. Jeszcze tylko tydzień został więc ładuję akumulatory, żeby starczyło na całe pół roku.
Pozdrawiam Was serdecznie. Miłego weekendu .

5,617

Już się całkiem dobrze czuję lol Mam tylko awersję na alkohol http://wgrywacz.pl/images/647_miech7.gif Pół dnia przespałam i ciekawa jestem co teraz będę robiła w nocy lol

Tak wczoraj z synową zaczęłyśmy bardzo delikatnie, no ale wiecie jak to jest - apetyt rośnie w miarę jedzenia tongue Jutro jadę z Martą do rodziców na obiad.

5,618

http://wgrywacz.pl/images/6791381_1309370551.jpg

Pocieszam się, że siebie tutaj nie znalazłam lol:lol::lol:

5,619 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-28 23:20:49)

Z moim serdecznym palcem jest coraz gorzej i coraz bardziej mnie boli ... Na szczescie zlamany nie jest, tylko mocno zmiazdzony,
ale i tak bede miala kiepska nocke, bo wszystko bedzie mnie urazac ...
Dobrze chociaz, ze to lewa reka, a nie prawa, to wszystko moge robic, jedynie z utrzymaniem smyczy na rolce mam problem, bo nie
moge zacisnac dloni ... Musze teraz omijac z daleka wszystkie psy, zeby Pyska do nich nie ciagnela. Dopoki moj palec nie odzyska
sprawnosci musze go oszczedzac ...
Im wiecej mysle o tym kursie, tym wiecej mam watpliwosci, ze on cos pomoze ...
Jedyny plus, to taki, ze Pyska byla nim wykonczona i prawie caly dzien spala, wiec mialam spokoj, ale ja tez jestem zmeczona ...
W poniedzialek musze kupic skrzynke parowek i nosic przysobie, zeby na ulicy, co kawalek ja karmic ... hahaha lol
a Pyska tak dlugo bedzie na mnie zwracac uwage, dopoki nie nasyci glodu ... lol  a co pozniej ?... 
Kuba sluchal mnie bez kielbasy i bez robienia z siebie idiotki ... ciuciuciu pieseczku ... hahaha lol 
To tak, jakbym do nieposlusznego dziecka 7-8 lat przemawiala, jak do niemowlaka ... big_smile
Wszystko stosownie do wieku i sytuacji ...

Ewo ... a juz myslalam, ze moze zalapalas sie do tego kola gospodyn  lol:lol:   no, ale piszesz, ze siebie tam nie znalazlas,
wiec chyba musisz sama wymyslic dla siebie odpowiednia kategorie ...  hahaha big_smile

5,620

Jovita zrób sobie na ten palec okład z sody ( łyżeczka sody na szklankę wody ). Powinno Ci pomóc.
Idę już spać, bo chyba za chwilę się zaziewam http://wgrywacz.pl/images/463ziewa_d.gif

5,621

http://c2.img.v4.skyrock.net/c29/marianne0811/pics/2845712142_1.png

Księżyc drogę oświetla i wskazuje
Ale co z niej
Kiedy tam nigdy i tak nie dojdę
Myślami jedynie mogę sięgnąć
Marzeniami powędrować
Po obłokach niebios

Więc posłucham ciszy
To ona do siebie przytuli
Ukoi ból łzę osuszy
Swym delikatnym szeptem
Kołysząc do snu
melodię nocy zanuci.

Dobranoc Gwiazdy

5,622

Ewo ... kiedy nie mam sody w domu, a do poniedzialku pewnie juz bedzie lepiej ...  Jutro go sobie troche potrzymam, bo dzis
juz mi sie nie chce, czuje sie zbyt zmaltretowana ... big_smile

Tez sie zmywam pomalu do lozeczka ... Mialam dzis ciezki dzien i do tego jeszcze bolesny ... hahaha big_smile
Jutro odpoczywam ...

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/594e4463dde59edbf0e0fc51b.jpg

5,623

http://wgrywacz.pl/images/194Dobranoc_Zima_1gotowy.jpg

5,624

Witajcie Dziewczynki niedzielnie ... smilebig_smile:)

U mnie jest dzis pochmurno i mgllisto, i mrozno, -5 st.C ... Ile na dzis przewidziano stopni nie wiem, bo nie ogladalam wczoraj dziennika,
tylko film ...
Nocke mialam z powodu palca bardzo czujna, czyli spalam pol swiadomie, caly czas oszczedzajac te dlon ...
Palec rwal mnie bez dotykania go, a co dopiero, gdybym go obijala ...
Odkad mam lokiec tenisisty, staram sie wiele czynnosci wykonywac lewa reka, na ile jest to mozliwe, bo z natury jestem wybitnie
praworeczna ... 
Teraz musze sie pilnowac i z kolei oszczedzac reka lewa ... ale juz widze, ze nie jest dzis gorzej, a wiec pomalu bedzie coraz lepiej ...
Do wesela na pewno sie zagoi ... hahaha lol

Zycze Wam, Dziewczynki, baaardzo  milutkiej niedzieli  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/356Zima_niedziela_2212201.jpg

5,625

Witam Gwiazdeczki smile:):) Już mnie głowa nie boli, nie mdli mnie i nie suszy lol W końcu czuję się normalnie.

Właśnie zrobiłam kawusię lol Zapraszam !!!

http://wgrywacz.pl/images/8032_Chocia_tam_gdzie_dal.jpg

5,626

Jovita znowu byłaś szybsza lol Tym razem o 16 sekund. big_smile

U mnie za oknem od samego rana świeci piękne słońce http://wgrywacz.pl/images/685s_o_ce2.gif. I co z tego jak mróz http://wgrywacz.pl/images/601mr_z1.gif Dziewczynka moja wróciła dziś rano do domu bo przecież jedziemy do dziadków na obiad. Idę Gwiazdy może trochę tyłek wymoczyć w wannie http://wgrywacz.pl/images/906k_piel.gif

Miłej niedzieli Wam życzę lol:lol::lol:

http://media6.mojageneracja.pl/oitqywypue/mediumktv43p624b12338521a6941352.jpg

5,627

Spadam już do rodziców smile mimo, że tak prawdę powiedziawszy wcale mi się nie chce.
Do wieczorka Gwiazdy

http://img175.imageshack.us/img175/5909/image013te3dm7.jpg

5,628

Juz przelecialysmy sie z Pyska po lasku, to znaczy ja szlam, a ona biegala, jak szalona ... hahaha big_smile
Mysle, ze odreagowywala wczorajszy stres ... bo, jak na jeden dzionek zebralo sie tego sporo ...
Najpierw jazda pustym autobusem i to znacznie dluzej, niz tylko jeden przystanek, nastepnie dlugi spacer po obcej wsi w te i spowrotem,
dalej dlugie cwiczenia i niemoznosc pobawienia sie z psami, ktore byly przez caly czas stosunkowo blisko, potem siedzenie przez
dobre 3 kwadranse bez panci, za to w obskurnym, zimnym, obcym pomieszczeniu, w kojcu, obok ujadajacych psow, rzucajacych sie
na metalowe prety, jak opetane ...  a pozniej jeszcze prawie godzina cwiczen i znowu podroz autobusem do domu ...

Jak dla wrazliwej i niespokojnej pyskowej psychiki, to zdecydowanie za duzo i za dlugo, bo az 3,5 godz. i do tego bez wody,
a z mnostwem smakolykow ... 
Jesli nastepnym razem zostaniemy rowniez tak dlugo, to poprosze o podanie Pysce wody i moze zabiore dla niej jej kocyk, zeby
miala w tym obcym kojcu cos z zapachem domu ...
Mam nadzieje, ze z czasem przyzwyczai sie do tamtejszych warunkow i bedzie juz spokojniejsza, chociaz ... nie wiem ...

Jesli w nastepna sobote utrzyma sie mrozik, to nie damy rady tak dlugo cwiczyc, bo lekcje odbywaja sie na powietrzu ...
Gdybysmy mialy wlasny transport, to cala wyprawa trwalaby o prawie 1,5 godz. krocej, bo odjechalybysmy ze wszystkimi o 13-tej,
a tak to musialysmy czekac na nastepny autobus ...

Po tym dzisiejszym bieganiu w lesie znowu z lapa jest duzo gorzej ... Wiem, ze jak sobie odpocznie, to bedzie znowu troche lepiej,
bo tak jest w kolko ...
Mysle, ze byloby dla Pyski najlepiej, gdyby zapadla w zimowy sen, do wiosny, a wtedy moze z lapa byloby juz calkowicie dobrze ...
Moge ograniczyc jej ruch przez 2-3 dni, ale nie dluzej, bo wtedy robi sie nieznosna i zaczyna szalec po pokoju, co jest dla niej
jeszcze gorsze, niz bieganie w lesie ...
Nie mam pojecia, co w tej sytuacji powinnam zrobic ...

Ewo ... nawet nie wiedzialam, ze dzielily nas tylko sekundy ... hahaha  big_smile   bo mi Twoj post wcale nie wskoczyl, ani nastepny ...
U mnie tez utrzymuje sie lekki mrozik, w tej chwili -3 st.C, ale slonce sie jeszcze nie pokazalo i nawet sie na razie sie na to nie zanosi ...

5,629 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2012-01-29 17:38:06)

Wróciłam już do domku, jak zwykle obżarta po maminym obiedzie lol A dziś było to co najbardziej lubię, czyli zupa grzybowa z łazankami http://www.kobieta.pl/uploads/pics/grzybowazlazankami.jpg kotlet mielony z ziemniakami http://wgrywacz.pl/images/3651452.jpg i surówka z czerwonej kapusty http://wgrywacz.pl/images/398surowka_z_czerwonej_ka.jpg
Teraz chyba powalę się na wyrku i trochę poleżę http://wgrywacz.pl/images/104poobiednia_sjesta1111.jpg

5,630

Ewo ... lezec po jedzeniu ?... zeby wiazalo sie sadelko ?...  o nie ... hahaha lol

5,631

Oj, tak Jovita Przecież to wszystko musi się ułożyć lol:lol::lol:

5,632

Wlasnie wrocilysmy z ostatniego krociutkiego spacerku ...
W tej chwili nic nie pada, ale na ulicy lezy cieniusienka warstwa sniegu !!!  big_smile   pierwszego tej zimy ... 
Pyska obwachiwala go, lizala i podskakiwala ... lol   Juz sobie wyobrazam, jaka bedzie miala radoche i gdy napada go wiecej ... lol
i bedzie mogla po nim brykac w lasku ... hahaha big_smile

Wlasnie Wicherek zapowiedzial, ze nadchodzi do nas syberyjski niedzwiedz ... big_smile  co oznacza mrozik i snieg z Syberii ...
Ostrzegano tez, zeby sie dobrze zabezpieczyc, bo odczucie zimna bedzie duzo wieksze, niz wskazania termometru ...
To prawda, bo jest teraz -3 st.C, a ja czuje solidny mrozik i nawet w domu mi zimno, szczegolnie w nogi, chociaz  podwyzszylam
ogrzewanie do 20 st.C ...

5,633

Ewo ... odkad tylko siegam pamiecia, nie zdarzylo mi sie jeszcze polegiwac po jedzeniu ... hahaha big_smile 
ale ja w ogole nie jestem polegujaca ... leze, tylko w nocy, gdy spie ... Jestem typem siedzaco-chodzacym ... lol

5,634

Ale Jovita ja też tak sobie nie leżę. lol Tylko, że ten weekend miałam ciężki. smile W piątek poszłam późno spać lol w sobotę chorowałam nie wiem dlaczego lol:lol::lol: Dziś zamiast odpoczywać pojechałam do rodziców smile Sama widzisz, że nawet nie miałam czasu żeby odpocząć big_smile A do tego wszystkiego doszło jeszcze, że drugi dzień nie palę. Widzisz, same problemy lol
Dlatego idę już spać - prześpię wieczorny głód nikotynowy.

5,635 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2012-01-29 22:33:34)

http://3.bp.blogspot.com/_VhZ7jUbynzE/TLTPkbXnf5I/AAAAAAAAAb4/i-vdHAQ9JKY/s400/Evening_Star_by_cat_woman_amy.jpg

Nie bój się nocy - ona zamyka
drzewa lecące i ptasie tony
w niedostrzegalnych, mrocznych muzykach,
w przestrzeni kute - złote demony,
które fosforem sypiąc wśród blasku
wznoszą się białe, modre, różowe,
wznoszą się w lejach żółtego piasku,
w chmurach rzeźbione unoszą głowy.

Nie bój się nocy. Jej puchu strzegą
krople kosmosu, tabuny zwierząt:
oczy w nią otwórz, wtedy pod dłonią
uczujesz ptaki i ciche konie,
zrozumiesz kształty, które nie znane
przez ciebie idąc tobą się staną.

Nie bój się nocy. To ja nią wiodę
ten strumień żywy przeobrażenia,
duchy świecące, zwierząt pochody,
które zaklinam kształtów imieniem.
Ułóż wezbrane oczy w kołysce,
ciało na skrzydłach jasnych demonów,
wtedy przepłyniesz we mnie jak listek
opadły w ciepły tygrysi pomruk.

Dobranoc Gwiazdy

5,636

To prawda, weekend mialas, rzeczywiscie, ciezki - zjesc tyle faworkow, to bardzo ciezka praca i w dodatku szkodliwa dla zdrowia ... lol:lol:
ale to nic, jutro w Biedronce sobie odpoczniesz ... lol:lol:  a po poludniu zrelaksujesz sie w radyjku i dojdziesz do siebie ... lol:lol:

5,637

Witam Zasadówki 

Miałam dzisiaj cały dzień gości.
Ale spokojnie było.
Ja już wszystkim się meczę.
Chyba nawet rozmową i przygotowaniem jedzenia.

Jak ja lubię samotność!

Jovito,dlaczego przed jazdą do trenerki,nie zobaczyłaś w internecie ,gdzie dokładnie jest ta ulica i ten nr. domu?
Ale pewnie teraz też już jesteś taka mądra,więc Cię nie denerwuję.

Jeszcze jeden kot mi zachorował i pewnie z następnym delikwentem bedę jeździć do weterynarza.

To by by było na tyle.
Idę spać.

5,638 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-30 00:03:41)

Ja tez juz sie pozegnam ... big_smile
Ostatnia nocke mialam nienajlepsza z powodu bolacego paluszka  i ta nadchodzaca  bedzie podobna ...

Nanusiu ... sprawdzalam tylko przystanki autobusowe i byla wymieniona ta ulica, a babka, ktora mi te trenerke polecila,
powiedziala, ze przystanek jest przy tej szkole, wiec bylam spokojna ... big_smile   
Gdyby byly tabliczki z nazwa ulicy, to zorientowalabym sie od razu ...

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/585M5pU_15t_1.gif

5,639

http://wgrywacz.pl/images/532Dobranoc_gotowy3.jpg

5,640

Aj tam, aj tam sad Poniedziałek i trzeba wstać sad:(:( Za oknem jeszcze ciemno a na termometrze - 14 http://wgrywacz.pl/images/218termometr.jpeg Brrr ... zimno sad
Ale ja Was Gwiazdeczki witam bardzo cieplucho i zapraszam na gorącą kawę lol:lol::lol:

http://wgrywacz.pl/images/881Kawa.gif

5,641

Cześć Gwiazdeczki
Jestem juz  w pracy. Na dworze berger....-13, auto na razie odpaliło bez problemów. Przy takich mrozach z Księciuniem jesteśmy cały dzień w domu. Trochę szkoda bo maluch uwielbia spacery. W UK wczoraj wieczorem było +8 to prawie jak tropiki tongue.
Życzę Wam miłego dnia. Duzo ciepełka big_smile
Ja zabieram się z a robotę.

5,642 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-30 09:59:28)

Witajcie Gwiazdeczki poniedzialkowo ... pracowite Zabki, Ewa i Nanas ... smilebig_smile:)

Z wielka ochota przysiadam sie do Was, by wychlipac moja pierwsza dzis kawusie ... big_smile   

U mnie dzis -6 st.C, a wiec jak na Holandie bardzo niska temp., tym bardziej ze odczucie zimna, przy wilgoci jest duze wieksze,
wedlug Wicherka  o 4-5 st.C, a wiec odczuwamy -10, -11 st.C ...
Do tego jest pochmurno i mglisto, ulice sa mokre, choc w tej chwili nic nie pada ...

Juz jestem po pierwszym wypadzie na trawnik, bo Pyska miala dzis wielki pospiech ... hahaha  big_smile 
Czyzby dopiero dzis daly o sobie znac te wszystkie smakolyki i parowki, ktorych tone spalaszowala w sobote ?... lol:lol:

Ogrzewanie juz pracuje pelna para, bo wlaczylam je natychmiast po wstaniu z lozka, wiec chociaz w mieszkaniu jest juz cieplo ... big_smile

Zycze Wam, Dziewczynki, bardzo pogodnego i przyjemnego poczatku tygodnia i oby byl taki do samego konca ... smilebig_smile:) 

http://wgrywacz.pl/images/182Z.jpgima_poniedzialek_.jpg

5,643

Jadę już do pracy sad Przydałoby się wziąć ze sobą jakiś kaloryfer lol:lol::lol:

Miłego i spokojnego poniedziałku Wam życzę

http://wgrywacz.pl/images/710dlaciebie_35.gif

5,644 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-30 10:38:09)

Juz od malego dziecka nie lubilam zimy, a z wiekiem ta niechec do niej jeszcze sie poglebila ... big_smile 
Przez cale moje zycie, niezmiennie towarzyszy mi ogromna tesknota za cieplymi krajami, ale nie tropkalnymi, bo upalow tez nie lubie ...
Za idealna temp. uwazam 23-26 st.C ... w takiej temp. najlepiej funkcjonuje ... ale zeby bylo sucho i w miare slonecznie ... big_smile
Holenderska pogoda wybitnie mi nie odpowiada, chociaz ja calkiem dobrze znosze, ale baaardzo nie lubie ...  bleeeeeeee

Mam nadzieje, ze zima, ktora wlasnie przyszla, z duzym opoznieniem, bardzo wczesnie odejdzie, robiac miejsce pieknej wiosnie ... big_smile
Szczegolnie teraz, gdy jezdze z Pyska na kurs, ktory odbywa sie na zewnatrz, pod golym niebem, wolalabym, zeby nie bylo mrozow,
ale i sztormow tez nie ... big_smile

Ewo ... pomysl sobie o tych, ktorzy rozpoczynaja prace o 5, 6-tej rano ... brrrrrrrrrr   to zaraz zrobi Ci sie cieplej ... lol
Ja tez o nich mysle, idac z Pyska na szarowce do lasu, przed praca, a wtedy nie czuje sie juz taka biedna i pokrzywdzona ... hahaha  lol:lol:

Nanas ... w taka pogode z malymi dziecmi jest trudno, tak zreszta, jak z mlodymi pieskami ... big_smile  Chcialyby sobie pobrykac
na spacerze, ale zimno na to nie pozwala ... a siedzenie w domu przez caly dzien jest na dluzsza mete, pomimo zabaw, nudne ...
Z utesknieniem czekam wiec na wiosne i mam nadzieje, ze sie nie spozni ... big_smile

http://wgrywacz.pl/images/278Chomizaw3kImage.gif

5,645

Jovita przy życiu trzyma nie to, że w marcu już będzie wiosna lol

Właśnie wróciłam na chwilę do domu lol i mimo, że ubrałam się dzisiaj ciepło dupa mi zmarzła sad

http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201012/1292627310_by_flashbet_500.jpg

5,646

Lecę już Gwiazdy sad Ku**a strasznie mi się chce wychodzić na to zimno sad Do wieczora

http://z1.demoty.pl/b44e25b109968c5a4fb78bee7e0bee9f3822d548/narzekaliscie-na-brak-sniegu-i-mrozy

5,647

Witam Zasadówki

A ja pracuję .

Jutro muszę wyjść z domu.
Brrrrrrrrr

5,648

U mnie ok. drugiej sie wypogodzilo i zaczelo przygrzewac sloneczko ... az temp. na termometrze za oknem wzrosla do 12 st.C ... big_smile
Pyska sie wyspala i miala ochote na harce, wiec poszlysmy do lasu.
Fajnie chodzi sie po lesie, gdy nie wpada sie po kostki w bloto, bo wszystko zamarzlo ...
Znalazlam wielka galaz i Pyska miala ciezka prace, zeby ja pogryzc na kawalki ... lol  co zajelo ja przez jakies pol godz. big_smile
Na koniec spaceru postanowilam isc do mlodszej kolezanki, liczac na jakas pusta butelke po coli, dla Pyski, i spytac, kiedy ew.
wybieraja sie do Polski, bo chialabym pare rzeczy zamowic przez internet ...

Przy wyjsciu z lasku, napadla na Pyske ta paskudna, mloda wilczyca od pijaczki ... na szczescie, Pyska byla juz na smyczy ...
Wilczyca skoczyla na nia i zaczela ja szarpac i teraz wiem, ze pare dni temu, w krzakach, gdy Pyska piszczala i wyszla, kulejac
to dlatego, ze tamta szarpala jej lape, bo przy mnie zaczela robic to samo. 
Dobrze, ze Pyska byla uwiazana i nie mogla uciec w krzaki, bo bym tego wszystkiego nie widziala ...
Odganialam tamta suke, ale ona wracala, jak bumerang. Nie robila tego w zlosci, tylko niby w zabawie, ale byla to zabawa stanowczo
zbyt agresywna ... W ten sposob niech sie bawi z psami rownymi sobie.
Ona jest ze 3 razy wieksza od Pyski i ma grube, dlugie futro, wiec zaden pies nic jej nie zrobi, co najwyzej zlapie w zeby jej klaki,
a Pyska ma siersc krotka, wiec tamta szarpie ja za skore, a najgorsze bylo to szarpanie za lapy, bo wyginala je Pysce we wszystkich
kierunkach ...  Pijaczka doczlapala do nas w koncu i swoja paskude zabrala. 
Po tym, co dzisiaj zobaczylam, juz nigdy nie pozwole im sie razem "bawic", bo z ta suka nie ma zabawy, tylko znecanie sie nad
mniejszym i mlodszym.
Pyska od razu sie jej poddawala, a tamta nadal ja szarpala, a to jest sprzeczne z psimi zasadami dobrego wychowania ...

Normalni ludzie maja zasade, ze nie kopie sie lezacego, ale tez zdarzaja sie paskudne typy, ktore tego nie przestrzegaja ...

Tym razem pijaczka widziala, co wyprawia jej suka, wiec jesli to sie powtorzy, to dam tej suce kopa.
Szczerze mowiac, nie widzialam jeszcze, zeby jakis pies w zabawie szarpal drugiego za lapy, tak jakby chcial je powyrywac...
Zabawa musi dawac przyjemnosc obydwu stronom, a nie tylko jednej ...

Kolezanka nawet byla w domu, czego sie wcale nie spodziewalam ... hahaha big_smile   
Montowala zaluzje we wnece, w ktorej stoi zamrazarka, w przedpokoju od strony ogrodu.   
Za zamrazarka jest, do polowy jej szerokosci, troche pustego miejsca i kotki upatrzyly sobie to miejsce do ... siusiania ...
a kolezance jest strasznie ciezko sie tam dostac, zeby to pozniej wymyc.
Potowarzyszylam jej przy pracy i czas nam zlecial prawie do piatej ...  big_smile  a Pyska pobawila sie w tym czasie kocia pileczka
z lateksu i byla baaardzo zadowolona ... hahaha  lol
Kolezanka bardzo przejela  sie moim palcem.  Uwazala, ze wyglada on bardzo nieciekawie i namawiala mnie na pojscie
do lekarza ...
Dobrze, ze nie widziala go w sobote lub chocby wczoraj ... hahaha big_smile  ale dzis, wedlug mnie, wcale nie wyglada az tak tragicznie
i czuje, ze jest z nim coraz lepiej.  A zreszta, co mi pomoze lekarz ?...  strace tylko przynajmniej 2-2,5 godz., a moze jeszcze
wydam  10-15 euro, ktorych nie mam, na jakas masc, czy plyn do okladow ...

Po powrocie z tego bardzo dlugiego spaceru pojadlysmy do syta i teraz psinka spi smacznie obok panci na kanapie ... big_smile 
bo wszedzie dobrze, ale we wlasnym domku jednak najlepiej ... hahaha big_smile

5,649

Od kolezanki slyszajam, ze u jej siostry bylo -18 st.C  i podobno nadchodza jeszcze wieksze mrozy ... brrrrrrrrrr   
Ja juz sie od takich mrozow odzwyczailam i wcale za nimi nie tesknie ...  big_smile
Mam jeszcze tylko 2 krociutkie spacerki po ulicy i na dzis sluzba wypelniona ... hahaha big_smile 
U mnie jest w tej chwili -5 st.C, wiec przez kwadrans zmarznac na pewno nie zdaze ...

Ewo ... masz racje, mysli o wiosnie rozgrzewaja najlepiej ... lol  a wiec byle do wiosny ... hahaha lol 
a dalej bedzie juz coraz przyjemniej ... big_smile

Nanusiu ... ubierz sie jutro cieplo, a dasz rade ... big_smile  chyba do samochodu nie masz tak daleko ... lol
Moj ojciec mowil, ze czlowiek nie goowno i nie zamarznie ... hahaha lol
Jemu bylo zawsze cieplo ... nawet w najciezsze mrozy nie nosil kalesonow, ani czapki , co najwyzej same nauszniki, przy -20 st.C ...
Czesc z tego mam po nim ... nie nosze czapek, cieplych majtasow, ani rajstop pod spodnie, ale rece i stopy szybko mi marzna ...
to widac, akurat mam po mamie ... big_smile

5,650

Jovita do wiosny tuż , tuż lol Ale niestety na dzień dzisiejszy jeszcze mamy zimę sad:(:(

http://wgrywacz.pl/images/4756354_310_500_Rzad_Nie_.jpg

5,651

Ewo ... gdy przeprowadze sie do domku, to taki aniol bardzo mi sie przyda ... hahaha lol
A tutaj zima tez przybiera na sile, od jutra ma mocno pizdzic, a od piatku ma byc snieznie ...

5,652

Jovita ale akurat ten anioł ma mało zgrabny tyłek lol:lol::lol:

5,653

Ewo ... ale ja go bede potrzebowala do ciezkich robot w domu i w ogrodzie, a nie do sekscesow ... lol:lol:

5,654

Jovita ale zawsze coś tam oko cieszy. lol:lol::lol:

Wczoraj z koleżanką dyskutowałyśmy na gg ta temat, czy facet może mieć orgazm patrząc w telewizor 55 cali, w którym to leci jakiś program w 3D lol Efekt tych naszych rozważań był taki, że ja musiałam iść szybko zmyć makijaż bo popłakałam się ze śmiech i cały tusz mi popłynął, a koleżanka dostała czkawki lol:lol::lol: Jeszcze dziś się śmieje jak sobie o tym przypomnę lol

5,655

Zbieram się Gwiazdy do wyrka. Rano niestety trzeba wstać sad

Posty [ 5,591 do 5,655 z 6,268 ]

Strony Poprzednia 1 … 85 86 87 88 89 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024