Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Strony Poprzednia 1 … 80 81 82 83 84 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5,266 do 5,330 z 6,268 ]

5,266

Odp: Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... smilebig_smile:)

Zaliczylam juz drugi, tym razem dluzszy spacer w lasku, ale byly pustki, przynajmniej, jesli chodzi o psy ... 
Na jedno to lepiej, bo szalencze zabawy sa teraz dla Pyski niewskazane, no i bez psow jest duzo grzeczniejsza ... big_smile
Wiekszosc lesnych sciezek tonie w blocie, wiec strasznie ciezko sie po nich chodzi. Momentami mialam trudnosci z wyciagnieciem
stop z blota ... hahaha lol Zachlapalm sobie nogawki spodni az za kolana ... big_smile

Do 13-tej utrzymywala sie mgla i mzawka, a teraz nawet sie wypogodzilo i swieci slonce. 
Na termometrze w sloncu mam 10 st.C ...  Mam nadzieje, ze nastepny spacer bedzie pogodowo przyjemniejszy, choc tutaj,
to nigdy nie wiadomo, bo pogoda potrafi zmieniac sie nawet, co pare minut ... hahaha big_smile 

http://wgrywacz.pl/images/806Chomiadr24kImage.jpeg

Zobacz podobne tematy :

5,267

Rybko ... szczerze Ci wspolczuje z powodu mamy.  Trzymaj sie i badz dobrej mysli ... kobiety dosc dobrze sie rehabilituja ...
a czy wiesz, na ktora strone ten udar ?...

5,268

Rybka trzymaj się Gwiazdeczko smile Mojego byłego mama miała udar i bardzo szybko z tego wyszła. Będzie dobrze

5,269

Lecę dalej lol Nawet nie zdążyłam porządnie zagrzać miejsca w domu. Do wieczora Gwiazdy

http://wgrywacz.pl/images/746fQd16ijzavg9q4fo.jpg

5,270

Witam Zasadówki 

Ryba pewnie nie bedzie teraz tu zaglądać.

Moja mama też miała wylew i to bardzo ciężki.
Lekarka powiedziała,że musimy się pogodzić,że już nigdy nie będzie chodzić.
Uwierzyliśmy jej i rehabilitanta wzięliśmy bardzo późno,bo po pół roku.
A i tak doprowadził do tego,że chodziła i była samodzielna.

U mnie dzień zdrowotny ale dla zwierzaków.
Pies ,ciągle pochrząkiwał.
Myślelismy,że albo kosc albo jakieś kłaki mu zawadzają w gardle.
Okazało się ,że jest to choroba krtani i to bardzo zaraźliwa.
Kiedyś przed nia chroniło szczepienie coroczne,a teraz ten składnik wyłaczono ze szczepionki.
Dzisiaj dostał pierwszy zastrzyk i zaraz było dużo lepiej.
Jeszcze 3 zastrzyki.
Kot weteran też był ze swoim katarem.
Dostał antybiotyk i jeszcze 4 zastrzyki go czekają.
Ma nie wychodzić na dwór,ale jak wrócił o 14 od weterynarza,to wyszedł i jeszcze go nie ma.
Oczywiście z każdym zwierzakiem trzeba było jechać osobno.

5,271

Nanusiu ... jak sama widzisz, nigdy nie nalezy wierzyc lekarzom, serwujacym tego typu wyroki i sie poddawac.
Udar, to nie uszkodzenie rdzenia kregowego ... i jesli osoba dotknieta udarem chce walczyc o swoja sprawnosc i cwiczyc, to zwykle
osiaga calkiem pozytywne wyniki.

Ta choroba psiej krtani, to chyba tzw. kaszel kenelowy ... W Holandii tez jest na to oddzielne szczepienie i rowniez szczeniaki nie sa
szczepione rutynowo. Ja Pyske kazalam zaszczepic od razu przy drugim szczepieniu, gdy miala 10 tyg., poniewaz wiedzialam, ze bedzie
miala duzo kontaktow z innymi psami, wiec nigdy nic nie wiadomo ... zawsze lepiej zapobiegac, niz leczyc ... big_smile
O ile wiem, to szczepienie wazne jest rok, wiec za pol roku bede musiala je ponowic.
Gdy ma sie gromade, to tak jest, ze zwykle choruja wszystkie na raz  lub prawie wszystkie ...  tak jak dzieci w jednym domu ... big_smile

Ewo ... micha podana do stolu, a gdzie noz i widelec ?...  lol:lol:

5,272

Cześć Gwiazdeczki
Wpadam przywitać się i zdać relację, że jeszcze żyję. Byle jak ale dycham. Przez najbliższe dni będę monotematyczna czyli utylizacja makulatury bo na nic innego nie mam czasu.
RYBKO trzymaj się. Z udarów ludzie wychodzą bez szwanku.
Ciągle mam zaległości w czytaniu, nie wiem co sie działo w Kafejce. Ale dam radę..Dziad planuje wyjazd do SZ. to ja wtedy
nadrobię
Teraz oddalam się na z góry upatrzoną pozycję przy papierach.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru

5,273

To Nanusia możemy sobie podać rękę co do zwierząt. Edek rzygał od niedzieli, co zjadł za dwie godziny zwracał. Myślałam, że to może po tych antybiotykach, które ostatnio dostawał. Ale ponieważ do dziś mu nie przeszło, a kocina bardzo się męczył, Marta wzięła go do weterynarza. Pobrali mu krew, dostał jakiś inny antybiotyk i zastrzyk przeciw rzyganiu. Do tego pastę o nazwie Bezo-Pet, którą mam mu wkładać do pyska. To na od kłaczenie żołądka. Cała wizyta kosztowała 170 zł. Aha, jeszcze go odrobaczyli. Jutro Marta znowu z nim śmiga na następny zastrzyk. Tylko się trzymać za portfel.

5,274

Kładę już się spać smile Jutro mam bardzo pracowity dzień sad Nie wiem jeszcze jak ten mój biedny Edek będzie się dzisiaj zachowywał w nocy.

5,275

Ewka
Ty narzekasz na portfel z jednym kotem?
A co ja mam powiedzieć z taka hołotą sześcioosobową?
Jeszcze nie jedzą byle czego,po pan je rozpuścił.

Dobrze,że ja nie wydaję pieniędzy na lekarstwa.

Przez ten CPN dzisiejszy ,to mam już dosyć.
Do jutra
Pa pa

5,276

http://www.bysio.com/i/images.yuku.com/image/gif/604354a942daa07ed875807a985f817a6eff76a.gif

Nieznana ukołysze cię noc,
Gwiazd dłońmi złotymi.
A księżyca czarodziejska moc,
Uczyni Twe sny kolorowymi.
I cisza w dal Cię uniesie,
W beztroskich marzeń świat,
Tam, gdzie horyzont gnie się,
Gdzie życie, piękne jak kwiat.
I piękny uśmiech senny,
Na twarz Twą śniada spłynie,
I jak cudowny klejnot bezcenny,
Ozdobi ją. I nigdy niech nie zginie.

http://img145.imageshack.us/img145/9748/napisdobranocruchomyspo.gif

5,277

Hej smile

Widzę, że nie zrzuciłyście mnie jeszcze z firmamentu wink to się odzywam smile
Nie było mnie na miejscu, trochę wczasowałam, ale dziś już wróciłam do szarej rzeczywistości.
Mam nadzieję, że wszystko u każdej z Was w porządku. Mam ogromne zaległości w postach, powoli poczytam wstecz.
Tymczasem pozdrawiam Neteczki.

5,278

Wpadlam tylko sie pozegnac ... jutro poczytam i popisze, bo teraz juz czas do lozeczka .. big_smile

O! i Mufa sie znalazla ... dobrze, ze juz wrocilas ... big_smile

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/877ChomikImnbvyage.jpeg

5,279

http://wgrywacz.pl/images/440Dobranoc_gotowy3.jpg

5,280

http://wgrywacz.pl/images/980pobudka.gif  Dzień dobry lol Wspawać śpiochy !!!
Wcale się nie wyspałam sad Wydaje mi się, że przed chwilą zamknęłam oczy a tu już dzwoni budzik. Edek przespał za mną w spokoju całą noc. Może już będzie dobrze.

Dziewczynki, kawa czeka na Was

http://wgrywacz.pl/images/764kawa_komputer_wino_w_k.jpg

5,281

Witam i chetnie przysiadam sie do Ewcinej kawci.
Mama ma lewostrone porażenie i coś z oczami .Wczoraj tak naprawdę nic się nie dowiedziałam.Miałam porozmawiac z lekarzem który ja badał zaraz po dotarciu do szpitala na SOR-e ale ja czekałam a pani doktor poszła sobie do domu,czekali równiez inni pacjenici .A jak juz sie wepchałam na oddział to był tylko lekarz który własnie przyszedł na dyżur i powiedział stan jest zagrażający życiu czas pokaże i to wszystko.Rozmawiał z pielegniarkami ,które powiedziały że dopiero dzis mama dostanie lekarza prowadzocego który zapozna się z dokumentacja i po dodatkowych badaniach może powie mi coś więcej ale mama jest kontaktowa ,ma kłopoty z mówieniem ale podała swoją date urodzenia.Mam mętlik w głowie straszny ale przyszłam do pracy bo w domu bym nie dała rady.

5,282

Lecę już Gwiazdy bo trochę późno się zrobiło Miłego dnia

http://wgrywacz.pl/images/787k_MzQxOTYxODAsMjA3ODI4.jpg

5,283

Witajcie Gwiazdeczki srodowo ... szczegolnie te juz aktywne i na posterunku, czyli Ewa i Rybka ... smilebig_smile:)

Gdy wstalam, Pyska juz siedziala na bacznosc i wyraznie na mnie czekala , a raczej na wyjscie ... hahaha big_smile

Umylam sie wiec i ubralam, i poszlam z nia na trawnik, bo chcociaz podczas mojego  szykowania sie nawet sie polozyla, ale leb miala
uniesiony i wyraznie czuwala.  Teraz rano chodze z nia krotko, tylko wokol trawnika, no i zimno nie jest, wiec bez rozgrzania sie kawa
i tak nie zdaze zmarznac. Na dluzszy spacer idziemy dopiero ok. 11-12-tej ...
Psi obowiazek juz spelniony, wiec i ja moge sie do Was przysiasc z poranna kawusia i w spokoju wychlipac ja w trakcie powitalnych,
wirtualnych pogaduszek ... big_smile

Za oknem szaro i ponuro ... pada drobny deszcz, wiatr jest umiarkowany, wiec parasolke mozna utrzymac, ale jej nie wzielam .... hahaha big_smile
temp. 6,5 st.C, a ma byc 9 ...

Zycze Wam, Drogie Zabcie, bardzo przyjemnego dzionka  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/380Zima_sroda_22122011.jpg

5,284

Rybko ... czy chodzi o lewa polkule, czy o lewa strone ciala ?... acha, jesli ma klopoty z mowieniem, to pewnie lewa polkula ...
i czy przyczyna udaru byl wylew czy zator/zakrzep ?...
Zawsze te pierwsze 2-3 dni sa decydujace, dlatego lekarze nie chca jeszcze teraz za duzo sie wypowiadac ...
Jesli mama jest kontaktowa i podala date urodz., to bardzo dobrze rokuje ... tylko potrzebuje troche czasu i dojdzie do sprawnosci... smile
czego i jej, i Tobie z calego serca zycze ... smile:)
W tym wszystkim nie zapomnij, prosze, o sobie i bron Boze, nie zaniedbaj swojego zdrowia ...

http://wgrywacz.pl/images/526275niech_ci_przyniesie.jpg

5,285

Ewo ... Edziowi tez zycze zdrowka, niech sie facet trzyma ... big_smile  Do tej pory byl zdrowy, a wiec jest silny.
A koszty u weta sa zalamujace, wiem cos o tym ...
Podliczylam Pyske i okazalo sie, ze do tej pory wydalam tylko na wizyty u weta i lekarstwa 640 euro, a mam ja 6 m-cy, wiec daje to
srednio ponad 100 euro m-cznie, a to przeciez jeszcze nie koniec, bo nadal kuleje, no, a gdzie zarcie, smakolyki, kosci, srodki
odrobaczajace i odpchlajace i zabawki, ktore niszczy migiem i musze kupowac nowe ?... ech, zwierze w domu, to jednak luksus ... big_smile

Nanas ... zycze Ci sily do przekopywania sie przez te sluzbowe papierzyska i jak najszybszego uporania sie z nimi ... big_smile

Nanusiu ... utrzymanie 6-sztukowego zwierzynca na pewno kosztuje, ale jednak najgorsze jest leczenie, przynajmniej
dla mnie ...  Wydatki na weta i lekarstwa mnie zalamuja, a z Pyska konca nie ma, beczka bez dna ...
Za te pieniadze, ktore wydaje na jej leczenie, moglabym swobodnie utrzymac nawet 3 nieduze psy, a przy tym 2 pieski nie potrzebuja
praktycznie zadnych zabawek, bo bawia sie ze soba ...
Na tego buldoga francuskiego u mojego bylego, wydawalismy m-cznie ok. 30 euro, ze wszystkim, a tez malutki nie byl, bo wazyl 20 kg ...
Pyska jest wieksza, wiec liczylam na jakies 50, no, z gora 60 euro, a tymczasem wydaje na nia 200, co znacznie przekracza
moje finansowe mozliwosci.  Raz kiedys do weta isc, oczywiscie, moge, ale nie co m-c, albo 2 razy w m-cu, bo tez tak mialam
z nia 2 razy ...  Najgorsze jest tez to, ze tak jest od samego poczatku, a wiec po wydatkach zwiazanych z jej kupnem i wyprawka,
nie mialam jeszcze ani jednego m-ca oddechu ... ciagle cos i konca nie widac ...

5,286 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2012-01-11 11:40:15)

Siostra była rano w szpitalu .Stan mamy nadal jest cięzki i to był wylew i dość długo to trwało do momentu udzielenia pomocy.Znam juz nazwisko lekarza prowadzącego.Córka juz kupuje to co jest potrzebne dla pacjenta na tym oddziale i będe jechała.

5,287

Cześć Gwiazdy
Wpadam się przywitać . U mnie nic tylko praca ale juz widać światełko w tunelu tongue
RYBKO nie znam się na choróbskach ale życzę mamie szybkiego powrotu do zdrowia a Tobie dużo sił zebyś poradziła sobie z tym problemem.
Dzisiaj zaczęłam z opóźnieniem bo musiałam odwiedzić urzędy. Nie lubię takich dni bo ciężko zabrać się za robote gdy odpalam komputer dopiero po 10.00. Dzień ucieka , ja niby ciagle coś robię ale z miejsca nie ruszam. Stracony dzień.
No to by było na tyle
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego popołudnia.

5,288

Jak to ja - wpadam i wypadam lol

Rybaczko Kochana będzie dobrze lol Widzisz, jesteśmy prawie jak bliźniaczki - cały czas coś się kotłuje ze zdrowiem naszych najbliższych. Dlatego niestety, my musimy być silne i trzeźwo myśleć aby być dla nich oparciem.
To na szczęście lol

http://www.dukatlokalny.pl/UserFiles/Image/7_dukatow_na_szczescie_1.png

Do wieczorka Gwiazdy

5,289

Witam Zasadówki

Ludzie toż to jakaś plaga z tymi wylewami.

Moja bratowa dostała wylew w czasie operacji.
Teraz po tygodniu ja wybudzili.
Ma sparaliżowaną jedną stronę .
Na razie nie mówi ale wodzi oczami.

Syn też mi dzisiaj dzwonił,że babcia kolegi dostała wylew.

Rybka
Jakie zakupy musicie zawieźć do szpitala?
Czego tam im brakuje,że trzeba dowieźć?

Byłam dzisiaj z kotem u weta na zastrzyku.
Musiało go mocno zaboleć,bo wyrwał sie,charczał i płakał równocześnie.
Trzeba było dokończyć ,dopiero jak się uspokoił i mu łeb owinęłam ręcznikiem.
A tak całą drogę jechał ładnie na kolanach w aucie,
tak że mogłam spokojnie z nim prowadzić..

Jutro i on i pies jadą na zastrzyk razem.

5,290

Witajcie wieczorkiem.
Dziękuje za wszystkie słowa wsparcia.Teraz to dla mnie na prawdę ważne .
Dziś dopiero rozmawiałam z lekarzem prowadzącym Nie  daje wielkich nadziei ale tez ich nie zabiera.Chociaż powiedział,że o ile z tego wyjdzie to będzie na 100% sparaliżowana bez powrotne. Upłynęło dużo czasu od chwili wystąpienia udaru do momentu udzielenia pomocy.Miała wylew do prawej półkuli z tego złego to tylko to jest dobre.I nie był to wylew lecz niedokrwienie.Dziś była bez kontaktu. Pielęgniarka powiedziała,ze chwilami traci przytomność po jakimś czasie  wraca.Rano była kontaktowa tak powiedział nam lekarz.Powiem Wam ,zaskoczyła mnie Agnieszka to moje najstarsze dziecko. Tak była przygotowana do rozmowy,że myślę że sam lekarz był w szoku i nie zbył nas zbyt szybko.

Kurde co sie dzieje na nasze kafejkowe zwierzaki też  jakaś plaga padła i to wszystkie tak od razu.

5,291

Do szpitala musiałam dostarczyć:pampersy,podkłady higieniczne,ręcznik papierowe,chusteczki nawilżające,miskę, gąbkę,ręczniki frote,podkoszulkę z możliwością jej przecięcie,krem na odleżyny i coś tam jeszcze ale wyleciało mi z głowy bo córka zbierała to wyposażenia.

5,292

Myślałam,że ktoś zajrzy  ale nie ma żadnej więc uciekam. Dobranoc

5,293

Kurcze Rybka to kiego wuja płaci się składki zdrowotne ? Rozumiem, że pampersy ale miskę, krem na odleżyny ? Przecież to wszystko i wiele innych rzeczy powinien zapewnić szpital. Ojciec mój przecież nie tak dawno był w szpitalu i nic oprócz własnych kapci, piżamy i ręcznika nic więcej od niego nie wymagali. Normalnie granda w biały dzień !!! Aż mi się ciśnienie podniosło !!!

5,294

Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... smilebig_smile:)

Rybko ... mnie az mowe odjelo, gdy to przeczytalam, co musisz dostarczyc do szpitala ... niesamowite !!! ...
Za komuny tak bylo i teraz tez ?... pomimo wysokich skladek na ubezpieczenie ?...  prawdziwy rozboj !!! ...

5,295

No widzisz Jovita jaki to w Polsce zrobił się dobrobyt ??? Ciekawa jestem, czy Ci na wyższych stołkach też biorą ze sobą miskę jak idą do szpitala ?

5,296

Ryba
Oni w szpitalu chyba szukają głupka.
Powinni wszystko mieć.
Następnym razem powiedz,że raz mogłaś kupić,ale teraz maja wszystko dawać.
U nas nie spotkałam się,żeby trzeba było coś pacjentom oprócz rzeczy osobistych dostarczać,
dlatego pytałam,co musiałaś dostarczyć.

A gadanie o złych rokowaniach,to też chyba po to ,żeby potem być im wdzięcznym,że jednak jest wszystko dobrze.

5,297

Idę spać bo już się wkur***am. Niedługo żeby umrzeć trzeba będzie mieć ze sobą trumnę. A te bubki od zdrowia tylko będą sobie pensje podnosić i zastanawiać się, jakim to sposobem ściągnąć od zwykłych ludzi więcej kasy.

5,298

http://dobranocki.eu/wp-content/gallery/bajki2/thumbs/thumbs_15.jpg

Gumisie harcują po lesie szarżują wszędzie dziś słychać donośny ich śpiew.
Zawsze zwycięskie, waleczne, rycerskie, każda przygoda zapiera nam dech .
Zobacz sam jak gumisie skaczą tam i siam, bo gumisie cały świat już zna gumiś to fajny miś.
Abrakadabra to czary i magia sekretem jest przepis na gumisiowy sok.
Pahokus, marokus dostarcza złych pokus lecz misie zwyciężą dla wroga to szok

Zobacz sam jak gumisie skaczą tam i siam, bo gumisie cały świat już zna gumiś to fajny miś, gumiś to fajny miś.

Dobranoc Gwiazdy

5,299

A jesli nie zalatwimy sobie trumny, to nie bedziemy mogly umrzec ... hahaha lol   dobry argument by zostac przy zyciu ...:lol::lol:
Moze szpital liczy, ze gdy ludzie beda musieli wszystko ze soba przynosic, to przestana chorowac ... big_smile
Co to sie robi na tym swiecie ... az sie wierzyc nie chce ...

Ja tez juz sie pozegnam, bo jutro na bank ide do pracy ... hahaha   i do tego mam jeszcze wizyte u zebogrzebalka ...
Niby tylko kontrola, ale zawsze ... Tym raze mam wrazenie, ze cos znajdze, by sobie pogrzebac dluzej ... lol 
Oczywiscie, jutro sie tym nie zajmie, tylko wyznaczy mi kolejna wizyte ...

Jutro czeka mnie ciezki dzien ... najpierw spacer z Pyska po lesie skoro swit, a pozniej w pracy niewiadoma - nowa nauczycielka.
Bede musiala wyjsc z pracy wczesniej, by zdazyc do dentysty, a pozniej 50 min. maszerowac przez cale miasteczko do domu,
albo 40 min czekac na autobus ...  a po przyjsciu do domu, natychmiast z Pyska do lasu ...  och ... wykonczyc sie mozna ...

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/743ze025Bajecznych.jpg

5,300

http://wgrywacz.pl/images/324Dobranoc24082011_2nowe.jpg

5,301 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-12 08:04:13)

Witajcie Gwiazdeczki czwartkowo ... smilebig_smile:)

Jesli mi sie uda wyslac post przed Ewa big_smile   to moja kawusia, ktora dla Was zaparzylam, bedzie pierwsza ... big_smile

Za oknem ciemno, wiec nie widze, czy pada i jaka temp., ale w mieszkaniu po nocy jest cieplo ... 
Jedyne, co wiem, to ze strasznie pizdzi, bo slychac ... Zapowiadano na dzisiaj deszcz i 10 st.C, ale i sztorm do 8 st.

Juz ufryzowalam moje piorka i jestem o nie pelna obaw ... hahaha big_smile  bo przeciez musze isc jeszcze z Pyska do lasu,
a o utrzymaniu parasolki przy takiej wichurze nie ma nawet mowy.
Gdybym wiedziala, ze bedzie sztorm, to przelozylabym dentyste na inny dzien.

Zycze Wam baaardzo milego dzionka  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/771Zima_czwartek_21122011.jpg

5,302

Ewo  i inne Zabcie pracujace ... pobudka !!! big_smile:D

http://wgrywacz.pl/images/277602060670045ed113d9b6f.jpg

5,303

Witajcie Gwiazdeczki
Ja pracuję juz od godziny. Tak mnie dzisiaj pognało do roboty, że przybyłam przed czasem tongue
Jestem zbulwersowana tym co pisze RYBKA qur... to na co idą pieniądze z naszych składek. To sa ogromne kwoty. Przegonić całe to towarzystwo wzajemnej asekuracji. Ale argument JOVITY podoba mi się..nie masz trumny musisz żyć!!!!!
I tym optymistycznym stwierdzeniem zakończę.
Życzę miłego dnia. Dzisiaj w P. ma padać i wiać w godz. popołudniowych.

5,304

Hallo Gwiazdy smile Dopiero wstałam, ale dziś rano nie idę do pracy i dlatego mogłam sobie pozwolić na dłuższe spanie smile Siadam z kawą i dopóki jej nie wypiję nie ruszam tyłka z fotela lol:lol::lol:

http://wgrywacz.pl/images/924kawa_kwiatyyyy555.jpg

5,305

Witajcie Gwiazdeczki popoludniowo ...  smilebig_smile:)        Bylam, przezylam, wrocilam ... lol:lol:

Rano byla tylko wichura, ale nie padalo, a gdy wracalam od zebogrzebalka, to juz byl prawdziwy sztorm z deszczem i jest, zreszta,
do tej pory ...
Wytargalo mi piorka na wszystkie strony, a w drodze powrotnej i zmoczylo, bo prasolki nijak nie daloby sie utrzymac ... big_smile

W pracy czekala mnie niespodzianka ... okazalo sie, ze moja grupa dostala calkowicie nowego nauczyciela, ktorego jeszcze nie poznala,
bo od razu na samym wstepie zglosil chorobe i go nie ma ...  W poniedzialek i wtorek, zastepowal go ktos inny, a dzis brakowalo
nauczycieli i dyrektor bardzo sie ucieszyl, ze przyszlam i ze poprowadze lekcje ... Zadnych materialow nie bylo, kompletny rozgardiasz.
Niemal kzdy z uczniow byl na innym etapie cwczen ... jakies dziwy ...  Wybralam z tego, co bylo dostepne, to, co przerobila najmniejsza
ilosc osob.  Na poczatku wypytalam wszystkich, jak spedzili ferie i swieta ... to tak na rozgrzewke ... big_smile
O 11-tej musialam wyjsc do dentysty, a grupa zostala zwolniona z lekcji i poszla do domu ...
Moj super przystojny dentysta, na szczescie, niczego interesujacego dla siebie nie znalazl, wiec szybko opuscilam jego gabinet.
Dostalam skierowanie do higienistki, bo od pewnego czasu kilku miejsc nie udaje mi sie doczyscic i nie wiem dlaczego.
Nitki nie wystarczaja, a cieniutkie wkalaczki sie lamia. Higienistka poczysci solidnie, co trzeba i nauczy mnie, jak sama mam to robic ...
ale to dopiero w koncu lutego ... big_smile
Po drodze zrobilam jeszcze drobne zakupy, a po powrocie natychmiast poszlam z Pyska na spacer. Nie byl dlugi, bo pogoda straszna.
Pojadlysmy, poczytalam korespondencje, teraz zagladam do Was ... big_smile

Nanas .. a wiec ode mnie sztormowa pogoda pojdzie do Ciebie, bo u mnie juz od nocy pizdzi ... big_smile

Ewo ... nie poszals rano do pracy, to gdzie sie caly czas podziewasz ?... ze przepadlas ... hahaha lol

5,306

Jovito miałam bardzo interesujące spotkanie ze znajomym lol A tak na poważnie to rzeczywiście był u mnie kolega. Kupił córce na 18-te urodziny laptopa i przyjechał do mnie żebym porobiła mu partycje i wgrała parę programów. Zeszło mi się z tym wszystkim prawie pół dnia.

5,307

Śmigam już do radyjka. Do wieczorka Gwiazdy

http://wgrywacz.pl/images/753lmi6f0abnfepvnxod1o2.jpg

5,308

Witam Zasadówki

Mam dzisiaj strasznie cięzki dzień.
Nie będę Was męczyć swoją osoba.
Może jutro po południu trochę odetchnę
to się odezwę.

5,309

Ja tez mam dzis ciezki dzien, ale tak jest zawsze w czwartki, gdy pracuje, bo wtedy, po pracy, musze duzo wiecej zajmowac sie Pyska,
niz normalnie, a dzien mam przeciez krotszy ...

Wlasnie ogladam prognoze pogody i widze, ze od niedzieli zrobi sie zimniej, ale ma byc sucho i nawet w miare slonecznie ...
Po raz pierwszy tej zimy, w nocy temp. spadnie ponizej zera, do -3 st. C, a w dzien ok. 2-3 st.C na plusie ...
Szkoda, ze robi sie zimno, kiedy mam jezdzic z Pyska na kurs ... ale ... nie ma lekko ... hahaha big_smile   
W sumie taka pogoda jest duzo lepsza, niz sztorm ...

5,310

To widzę, że wszystkie dziś mają jakiś porąbany dzień.
Rozmawiałam dziś z Anusią. Prosiła, żeby Was pozdrowić. Przeprowadziła się już do swojego mieszkania i dziś cały dzień tam sprzątała.

A w ogóle to dobry wieczór Gwiazdeczki lol:lol::lol:

5,311

Aha Rybka przysłała mi sms-a, że z mamą trochę lepiej.

5,312

Idę Gwiazdy spać. Optymistycznie nastawiam się na jutrzejszy dzień mimo, że to piątek i do tego 13 lol No ale przecież nie żyjemy w średniowieczu żeby wierzyć w zabobony lol:lol::lol:

5,313

http://www.obrazki-i-gify.yoyo.pl/galeria/379534271332b0e5c8efc1069c51e1d6c25ce2a97.gif

... słowa krzyczą
domagając się zapamiętania
ranią usta
kiedy je wypowiadam

pozwól więc
że pozostanę w eremie

tu blade słońce
rozpala ogień włosów
a wiatr przygina źdźbła
chowając ich ostrza

woda wygładza myśli
to z ich nasion
wyrastają kwiaty mojej duszy

Dobranoc Gwiazdencje

5,314

Och, Ewo, piatek i 13-go ... dobrze, ze mi o tym przypomnialas ...  big_smile  To moj ulubiony dzien ... hahaha ::lol: 
Musze isc w kurs, moze trafi mi sie cos dobrego ... big_smile   W takie dni zawsze dopisywalo mi szczescie ... big_smile

Wiedzialam, ze za kilka dni mamie Rybki sie polepszy ... i bedzie chodzila na 100 % ... big_smile

No, to jest nadzieja, ze Anusia jutro do nas zajrzy ... big_smile

5,315

Ja tez po tym ciezkim dniu poloze sie troche wczesniej ... jutro mam dzien na luzie, ale z powodu tej szczesliwej daty - piatek i 13-go,
chyba przejde sie do centrum ... big_smile

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/415ChomikImptyhage.jpeg

5,316

http://wgrywacz.pl/images/423Dobranoc_gotowy3.jpg

5,317 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2012-01-13 08:06:52)

Hej Gwiazdy !!! Uważajcie dzisiaj na czarnego kota http://gify.city24h.pl/data/thumbnails/29/0003koty(gify.city24h).gif, zakonnice i inne rzeczy lol:lol::lol: Dziś piątek, trzynastego lol Aha, i uważajcie, żeby którejś z Was nie spalono na stosie jako czarownicę http://gify.city24h.pl/data/media/10/0022czarownice(gify.city24h).gif
A tymczasem tak na spoko kawa lol:lol::lol:

http://wgrywacz.pl/images/631kawa_cisteczko_wodaaa.gif

5,318 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-13 09:55:09)

Witajcie Gwiazdeczki piatkowo ... witaj Ranna Ptaszyno, Ewo ...  smilebig_smile:)

Z wielka przyjemnoscia przysiadam sie do Ciebie z pierwsza kawusia ... big_smile

U mnie za oknem czesciowo pochmurno, ale troche blekitu nieba widac. Wiatr umiarkowany i nie pada ... temp. tylko 3 st.C,
a ma byc 9 ... bardzo w to watpie, no, chyba, ze wyjrzy slonce, na co sie zapowiada ...

Ewo ... czyzbys z tym spaleniem na stosie miala na mysli mnie ?... hahaha   lol  bo z tego grona jestem chyba najpewniejsza
kandydatka ...  lol:lol:  Uwielbiam piatek i 13-go, i czarne koty ... lol:lol:  wiec na pewno nie bede przed nimi uciekac ... lol

Wlasnie z powodu tego szczegolnego dnia, postanowilam dzis troche zaszalec ... hahaha lol:lol:   i wyruszyc na podboj swiata ... lol

Zycze Wam, Drogie Zabcie, wyjatkowo udanego dzionka i przemilych niespodzianek ... i  d o  p o t e m ... smilebig_smile:)
bo Pyska juz sie myje, wiec zaraz bedzie gotowa do wyjscia ... big_smile

http://wgrywacz.pl/images/603Zima_piatek_21122011.jpg

5,319

Wiedźmo Jovito ależ absolutnie nie miałam Ciebie na myśli lol:lol::lol: Lecę już do pracy lol
Miłego dnia Gwiazdencje

http://thumbs2.modthesims2.com/img/1/3/7/7/8/2/8/MTS2_mistyblue4_655814_WW8.jpg

5,320 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2012-01-13 10:43:57)

Witam i cieplutko pozdrawiam Tak jak Ewka wspomiała było troszke lepiej ,nawet troszke starałysmy sie porozmawiać,powiedziała ,że chce pić i że zjadłaby mandarynek to nas rośmieszyło w wlało odrobinkę nadzieji.Za chwilke za dzwonię do lekarza prowadzacego może i on będzie miał dla mnie dobre wiadomości.

Życze Wszystkim Paniom mimo tej 13 i piątku naprawde bardzo udanego dnia.

Tylko myślę o nanusi czy u niej wszysko ok wczorajszy jej wpis nie optymistyczny.

5,321

Juz po ulicznym spacerku ... Pyska dalej dosypia na kanapie ... big_smile
Pol godz. temu, na spacerze bylo piekne niebo i tylko kilka malych chmurek, ale widze, ze teraz nadciaga jakies czarne, ogrooomne 
obrzydlistwo z zachodu i wiatr sie nasila ... Jeszcze troche i sloneczko zniknie ...
Jesli zrobi sie brzydko, to pojde jedynie do mojego supermarketu i z wyprawy do centrum zrezygnuje, bo masochistka nie jestem ... lol
No, ale zorientuje sie dopiero po poludniowym wypadzie do lasu ... wtedy rozstrzygne ten dylemat : czy isc, czy nie isc ... do centrum ... big_smile

Ewo ... no, to mnie uspokoilas, ze jednak nie mnie mialas na mysli ... lol:lol::lol:   ale jesli nawet bys miala, to nie czulabym sie
az tak baaardzo urazona ... lol:lol::lol:

Rybko ... kazdy dzien przyniesie dobre wiesci o mamie ... big_smile  teraz juz z kazdym dniem bedzie tylko lepiej, az pewnego dnia
przywita Cie z usmiechem na korytarzu, przed sala, zobaczysz ...:D

Nanusia ... ma dzis do nas zajrzec, wiec na pewno nam opowie, z czym wczoraj walczyla ... smile

5,322

Witajcie Gwiazdeczki
Od rana próbuję dokonać wpisu ale zawsze ktoś (coś) mi przeszkodziło. Teraz nareszcie mam chwilkę.
Pozdrawiam Was serdecznie i zyczę miłego dnia

13 w piatek!!!! nie mam z tym kłopotów...dzień jak co dzień. Pogoda do bani, wieje niesamowicie, ciśnienie spada. Dobrze, że to juz piatek!!!!!
Dzisiejsze popołudnie przeznaczę na nicnierobienie. Oby tylko Dziad nie wymyślił jakieś atrakcji tongue
Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj do Was zajrzę.
Do potem big_smile

5,323

Pogoda zmieniala sie u mnie juz ze 20 razy ... hahaha big_smile
Gdy poszlam do lasku, bylo calkiem pogodnie, a gdy wracalam juz kropilo, wiec z wypadu do centrum, oczywiscie, zrezygnowalam,
juz dosyc wczoraj zmoklam i dzis nie mam na to ochoty ... co nie znaczy, ze wczoraj mialam ... hahaha lol
Poszlam tylko do osiedlowego supermarketu, a gdy wracalam znowu sie wypogodzilo, ale juz nie chcialo mi sie przebierac i wychodzic
jeszcze raz, zreszta, za dlugo by to trwalo ...
I dobrze, ze sie rozmyslilam z tej wyprawy, bo zupelnie zapomnialam, ze 2 dni temu zamowilam zarcie dla Pyski i dzis maja je przywiezc.
Dostalam e-maila, ze beda ok. 16-tej.  Od pol godz. znowu jest pochmurno i zaczelo mocno pizdzic. 
Bardzo nie lubie takiej niestabilnej pogody, ale tutaj tak jest przez 300 dni w roku ... lol:lol:

Jeszcze troche i wyjde z Pyska znowu do lasku, a pozniej juz bede siedziec i czekac na dostawce.
Mam tez zamiar solidnie poodkurzac, szczegolnie w pokoju, bo Pyska cala podloge zaproszyla koscia ...
Prawdziwa kosc wolowa jest wprawdzie dosc atrakcyjna zabawka, ale niestety, podloga wyglada syfiasto ... lol

5,324

W końcu udało mi sie porozmawiać z lekarzem Stan mamy jest stabilny.Ustabilizowali  troche prace serca ale zagrozenie nadal jest bardzo duże ale mam jednak nadziej i z tego wynika ,że moja mam jest bardzo silna i da sobie radę

5,325

Wpadłam na chwilę do domu bo przecież moja gwiazda prosto po pracy jedzie na cały weekend do najdroższego a przecież ktoś musi iść z Edkiem na zastrzyk. Domyślacie się pewnie kto pójdzie ? Oczywiście Ewka smile Także śmigam już i do wieczora Gwiazdeczki

http://wgrywacz.pl/images/277ooooo.gif

5,326

Witam Zasadówki 

Jestem już po robocie i nawet po zakupach.
A wszystko dlatego,że jestem głupia.

Wczoraj cały dzień szukalismy ładunków z Niemiec i doopa.
Dzisiaj rano auta ruszyły.
No i jedno z nich jedzie do NL9671 Winschoten,
Mój nauczony wczorajszym postojem zaraz zaczął szukać dla nich roboty na poniedziałek.
Wszedł na giełdę wbił NL 96 i oznajmił mi,że tam jest czarna dziura.
Czyli nic nie ma.
Powiedziałam,że tylko gupki tam jadą,bo moja koleżanka czytaj Jovita
powiedziała,że tam sztorm wszystko zalał i nawet ludzi ewakuowali.
Około południa mój poszedł do WC a ja zaraz hyc,do komputera zobaczyć co porabiacie.
Ale ,że jestem obowiązkowa,zerknęłam najpierw na giełdę
i w tym momencie wszedł ładunek z NL9601 Hoogezand.
W sekundzie wykreciłam numer i się udało.
Mój stwierdził,że to nie możliwe,bo on siedział 5 godzin i nic nie było a ja ledwo usiadłam ,to akurat coś wleciało.
Powiedziałam,że po pierwsze goopi ma szczęście a po drugie ,że moja koleżanka ma tam znajomości bo to jej rejony.
Chyba Jovito Twoje fluidy mi pomogły lol

A tak w ogóle,to nie jem słodkiego od wtorku.

Ryba
Twoja mama miała udar od niedokrwienia ,czy wylania krwi do mózgu.
Pytam,bo moja mama miała niedokrwienny na tle miażdżycowym.
To podobno genetyczne,więc muszę się tym zainteresować.

Ewka
moje zwierzaki idą juto na ostatni zastrzyk.
Ale ja jakieś wielkiej poprawy nie widzę.
Może dopiero jak się skończy ta seria antybiotyków ,to będą zdrowe.

Nanas
ładną pogodę miałaś dzisiaj w pracy
pełen przegląd
słońce,deszcz,grad i śnieg.

5,327

Dzisiejszy dzionek zlecial mi szybko i dosc pracowicie ... zalatwilam sporo spraw i ogolnie jestem zadowolona, zwlaszcza, ze pojadlam
smazonych rybek i jako, ze rybki lubia plywac, to ... sacze mojego ulubionego drinka ... nalezy mi sie ... big_smile  i rybkom tez ... lol

Rybko ... mam da sobie rade na pewno, teraz juz z kazdym dniem bedzie coraz lepiej ... big_smile

Ewo ... to zrozumiale, ze z Edkiem idzie na zastrzyk jego ukochana pani ... a wiec Ty ... lol 

Nanusiu ... a to Ci sie udalo z tymi znajomosciami ... hahaha lol   ale pewnie cos w tym jest, ze przeze mnie masz przyjazne
powiazanie z tym okregiem i zadzialalo ... lol  a ja strasznie sie ciesze, ze chociaz w ten sposob moglam Ci pomoc ... big_smile
W przyszlosci tez mozesz na mnie liczyc ... hahaha lol

Co do chorob trzodki, to Pyska tez caly czas kuleje, no, ale lap jej nie powiaze ... potrzebuje troche ruchu ...
To specjalne, drogie, jak psi, mleczko do smarowania ma bardzo ostry zapach i Pyska widzac na mojej dloni gumowa rekawiczke,
ucieka, a ja ja gonie po calym pokoju i kuchni ... lol  Chowa sie biedna pod stolami i w klatce, za firanka i zaslonka, probuje sie
nawet wciskac pod kaloryfer ... lol  a po wysmarowaniu jej lap, szaleje i wyciera sie o wykladzine i swoja poduszke ... hahaha

5,328

Byłam i na zastrzyku z kotem i w pracy i ... jeszcze powinnam sobie śmigiełko wsadzić w dupę to może parę miejsc bym po drodze zahaczyła lol:lol::lol:
A teraz zjadłam pierogi z mięsem i otworzyłam sobie butelkę Kadarki http://wgrywacz.pl/images/675lampka_wina_2_pp.jpg

Nanusia moja kocura też jutro idzie na ostatni zastrzyk. W zasadzie to już jest zdrowy, ale skończę tą serię antybiotyków.

5,329

http://img142.imageshack.us/img142/771/ddnv5.gif

Marzenia....
-------------
Nie mam marzeń.....
Wszystkie zostały zgubione
w drodze przez życie.......
Nie da się ich odtworzyć.....
Zginęły raz na zawsze.......

Zastąpione bólem i cierpienie
odleciały wysoko ku słońcu poranka.....
Nieziemska siła je podtrzymuje,
nieziemska, jednak silna.......
Choć marzenia odleciały,
pozostaje nadzieja.......
Nadzieja na powrót
do krainy marzeń i szczęścia.......
Marzenia o miłości, słońcu, kochającej rodzinie......
To wszystko przepadło........
Raz na zawsze zostało
usunięte z tej planety........
Popłynęło gdzieś w dal
niby płatek kwiatka..........
Nie mam marzeń,
lecz cele, by je mieć..............

Dobranoc Gwiazdy

5,330

Chyba niedlugo zwine zagle, bo cos mnie lozeczko ciagnie ...
Ogladam finaly Voice of Holland i chcialabym wytrwac do konca, ale watpie, zebym tak dlugo wytrzymala ...

Ewo ... o ile dobrze pamietam, to pilam 2-3 razy kadarke, podczas ostatnich wizyt w Polsce ...to czerwone wino, prawda ?... 
chyba ze pomylilam nazwe ... ale to, co pilam, bylo dobre ... big_smile

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:) 

http://wgrywacz.pl/images/108chomikimage11.jpg

Posty [ 5,266 do 5,330 z 6,268 ]

Strony Poprzednia 1 … 80 81 82 83 84 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024