5,071 2012-01-05 09:54:23
5,072 2012-01-05 10:01:51 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-05 10:02:58)
Dziewczynki !!! ale odwalilam numer !!! hahaha
:lol::lol:
Dzwonie do szkoly od pol godz. i nikt nie odbiera, wiec w koncu zajrzalam do foldera, a tam stoi, jak byk, ze ferie trwaja do 8-go stycznia ...
:lol:
a ja bylam przekonana, ze tylko do 2-go i ze od 3-go zaczynaja sie znowu lekcje ... ale ze mnie fujara!!! ... hahaha
niepotrzebnie zerwalam sie z lozka skoro swit ...
Do pracy ide wiec dopiero 12-go, w nastepny czwartek ... ![]()
5,073 2012-01-05 10:12:59
Rybko ... wiem, wiem, ze inni musza wstawac raniutko codziennie i ja kiedys tez wstawalam ... ale przez te lata tu spedzone,
juz wypadlam z rannego rytmu, ktorego zreszta, nigdy nie lubilam ... a wiesz, ze do dobrego czlowiek szybko sie przyzwyczaja i potem
jest mu jeszcze ciezej, gdy raz kiedys musi sie poswiecic ... hahaha ![]()
Gdybym nie musiala Pyski zamykac w klatce, to nie musialabym tez tak wczesnie wstawac, by 3 kwadranse z nia przed praca spacerowac ...
W cieplejszej porze roku, gdy dni sa dluzsze i wczesnie robi sie widno, wstaje sie zupelnie inaczej, a teraz jest ciemno i wydaje mi sie to
srodkiem nocy ... hahaha ![]()
5,074 2012-01-05 11:31:02
witam Nanusie i Rybke ..musze isc do sklepu ,nie mam chleba mleka i karty do telefonu, i pozniej jak mi sie uda to zasne ,,nie wytrzymam piaty dzien bolu glowy,,cholerny koszmar ,,ja powinnam sie urodzic we Dworze szlacheckim ,,bo cierpie jak te szlachcianki na migreny od dziecinstwa,,,a tu nie ma zmiluj sie ,,,boli to boli ale co masz zrobic to musisz ,,tym to bylo dobrze
5,075 2012-01-05 13:19:01
bylam w sklepie --ale halny .silny,,dobrze ze bylam obciazona zakupami,, bo dodaje pedu jak wieje w plecy a jak zawiruje w twarz to sie staje w rozkroku i czeka az minie poryw wiatru ,,dawno tak nie ,,,dulo,,bo u nas na Podhalu to nie mowi sie ze
wieje ale ze ----------DUJE WIATER---
5,076 2012-01-05 15:50:08
Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... ![]()
:)
Przy tym sztormie (10 st.) ciesze sie, ze nie mam okien od zachodu, bo chyba szyby wylecialyby z hukiem ...
Wiatr jest polnocno-zachodni, z wyrazna przewaga zachodzzniego ...
Na czesc polnocna zalapuje sie drzwiami wejsciowymi, kuchnia i sypialnia. Drzwi mam zablokowane, bo pewnie same otworzylyby
sie pod naporem wiatru ...
Jest to, niewatpliwie, najgorszy sztorm jaki przezylam w swoim zyciu, ale sa mozliwe gorsze, bo skala Beauforta miala kiedys 12 st.,
a wyczytalam, ze w latach 80-tych zostala rozszerzona do 17 stopni ... mysle, ze na skutek doswiadczenia ...
Nie wyobrazam sobie tego ostatniego stopnia ... pewnie huragan wyrwalby moj blok razem z fundamentami ...
Po raz pierwszy tez wiatr powoduje pogorszenie mojego samopoczucia, bo czuje sie, jak na statku ... ![]()
A oto skala Beauforta inaczej ... ![]()
ALTERNATYWNA SKALA BEAUFORTA
(Jest ona łatwiejsza i jej zastosowanie nie wiąże się z trudnościami ;-)
0 (cisza) - Żagle zwisają swobodnie
1 (słaby powiew) - Żagle zaczynają delikatnie pracować
2 (słaby wiatr) - Żagle łopoczą i łódka dryfuje bokiem na zawietrzną. Wypełnianie się żagli powoduje przechył łódki, tak więc
skrzynkę z piwem należy schować do kokpitu.
3 (łagodny wiatr) - Piwo nie chce już stać bez naszej pomocy, trzeba je podeprzeć lub trzymać w ręku.
4 (umiarkowany wiatr) - Puste butelki taczają się w kokpicie, należy je zablokować
5 (świeży wiatr) - Wszystkie piwa chłodzone za burtą należy wybrać na pokład.
6 (silny wiatr) - Nikt nie powinien być odpowiedzialny za więcej niż jedno piwo
7 (bardzo silny wiatr) - Skrzynka z piwem nabiera tendencji do skakania po kokpicie. Należy oddelegować kogoś by na niej spoczął.
8 (gwałtowny wiatr, sztorm) - W dalszym ciągu butelkę może otworzyć pojedyncza osoba. Pojawiają się trudności
z trafieniem butelką do ust.
9 (wichura, silny sztorm) - Butelkę należy trzymać obiema rękami. Tylko nieliczni potrafią samodzielnie zdjąć kapsel.
10 (silna wichura, bardzo silny sztorm) - Do odkapslowania potrzebne są dwie osoby. Ciężko trafić butelką do ust.
Przypadki wybijania zębów nie są rzadkością.
11 (gwałtowna wichura, gwałtowny sztorm) - Piwo ma tendencję do wypieniania się z butelki. Bardzo trudno pić ze względu
na łopotanie warg i zębów.
12 (huragan) - Wszystkie otwarte butelki wypieniają się. Picie niemożliwe. Zakaz otwierania butelek (tymczasowy).
Alternatywna skala Beauforta w/g książki Jespera Asmussena "Żeglarskie pieśni i historie fantastyczne" .
5,077 2012-01-05 16:21:58
Jovita ale dzięki Twojemu niedopatrzeniu miałyśmy dzisiaj rano pyszną kawę
Częściej proszę o takie gapowe.
Tak się cieszyłam z tych trzech dni wolnych ale moja zapobiegliwa mama już mi znalazła zajęcie. W sobotę mam z nią jechać na większe zakupy, po to żeby zapełnić lodówkę na full
bo potem jak ona pójdzie do szpitala to przecież ja nie będę miała czasu robić sprawunków. Kurcze, już sobie odpoczęłam 
5,078 2012-01-05 17:05:19
5,079 2012-01-05 18:18:51
Ewo ... ciesze sie, ze Wam dzisiejsza kawcia smakowala ... hahaha
ale ja tez bardzo lubie Twoja kawe, albo Anusi ... ![]()
Juz wiecej sie na te rozne ferie nie nabiore i 10 razy bede sprawdzac, zanim wstane ...
Przez glupote stracilam 2,5 godz. snu
i juz ich nigdy nie nadrobie, a szkoda ...
W naszym wieku o sen trzeba dbac szczegolnie, bo sen, to zdrowie ...:D
Strasznie podoba mi sie ta maszynka do skretow ... hahaha
5,080 2012-01-05 18:34:31
Witam Zasadówki
Ryba,gdybym wzięła 2 tablletki na sen ,to chyba by były na sen wieczny.
Jak nie mogę spać,bo obudzę się w nocy wyspana ,to biorę 1/6 albo 1/8 tabletki.Takie kruszynki robię z tabletki.
Przez cały zeszły rok zjadłam 3 tabletki.
Wczoraj szukałam śniegu,a dzisiaj,gzie nie zasypało drogi.
Dzieciaki stały przez pół godziny przed pensjonatem i czekały,żeby jechał jakis samochód,żeby się dowiedzieć,którędy mozna przejechać.
W domu dostaję na łeb,bo mojemu w nowym dekoderze zginął Eurosport.
Oczywiście z mojej winy.
pewnie źle coś załatwiłam,albo mu na złość kazałam wykreślić.
Booozzze ,co za głupoty gadał,zupełnie jak ten Anusi chłop.
W końcu dodzwoniłam się do Canału i okazało sie ,że teraz jest nie na programie 120 tylko na 272.
Ale co mnie nawk....wiał,to nie do opisania.
Na szczęście kupiłam sobie w Biedronce ( muszę teraz tam chleb mojemu kupować ) takie czekoladki z płynnym nadzieniem cytrynowym i nie zjadłam ,tylko zeżarłam całe pudełko.
I to mi poprawiło humor.
5,081 2012-01-05 22:22:05
5,082 2012-01-05 22:30:30 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-05 22:31:29)
Wlasnie ogladam film o koncu swiata ... bardzo pasuje do tego, co dzieje sie u mnie za oknem ... hahaha ![]()
Pyska poszla wczesniej spac i ja tez zamierzam dzis wczesniej pasc w ramiona mojego ukochanego ... oczywiscie, mam na mysli Morfeusza ... ![]()
W nadmorskich miastach woda osiagnela ulice, bo waly w niektorych miejscach puscily. Caly czas stan walow jest kontrolowany i w razie
potrzeby wzmacniany. Na ulicach pojawily sie palety, pelne workow z piaskiem, by mieszkancy mogli zabezpieczyc nimi drzwi do swoich domow.
Na niewiele sie to zdalo, wiec ludzie z domow, polozonych blisko morza zostali ewakuowani ...
Ewcia ... a ile stopni ma u Ciebie wiatr ?... jesli 10, tak jak u mnie, to uwazaj na zeby ...
5,083 2012-01-05 22:49:21
Jovita w sumie wiatr już się uspokoił i na dworze jest nawet ciepło jak na tą porę roku. Zresztą nawet jakby był mróz to i tak pewnie bym tego nie poczuła bo tak szybko "ciągnęłam" do domu
5,084 2012-01-05 22:53:27
Słuchajcie Gwiazdy jutro jest wolne a Wy wszystkie gdzie się podziałyście ? No chyba nie powiecie mi, że już śpicie ![]()
Stawać do raportu i to szybko
5,085 2012-01-05 23:15:17
Ewo ... przeczytaj te skale Beauforta, szczegolnie te wyzsze stopnie ... hahaha ![]()
U mnie jutro jest normalny dzien pracy ... tylko ja sie bycze ...
jeszcze caly tydzien ...
ale moglby sie juz ten sztorm skonczyc,
bo mam w domu urwanie glowy z niewyzyta Pyska ... ![]()
5,086 2012-01-05 23:31:40
Jovi to akurat przeczytałam
i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobało.
Jak masz wolne to znaczy, że rano nie będzie już kawy na dzień dobry zrobionej przez Ciebie ?
5,087 2012-01-05 23:41:33
Ewo ... oczywscie, ze nie bedzie ... hahaha
dopierwo za tydzien ...
a jutro odsypiam, wiec pojawie sie dopiero
po pierwszym pyskowym siku na trawniku ... ![]()
5,088 2012-01-05 23:45:49
Nie zapomnij Jovita, że jutro mam wolne i śpię do oporu. Liczę jednak na tą kawę zrobioną przez Ciebie
5,089 2012-01-05 23:50:33
No, to pewnie sie doczekasz, bo ja do samego oporu spac nie moge, przynajmniej nie do mojego oporu ...
:lol:
5,090 2012-01-05 23:55:09 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-05 23:57:02)
Zaraz film sie skonczy i ide spac, bo jestem dzis wykonczona ... niedospaniem, huraganem i Pyska ... ![]()
Wlasnie slucham ekstra dziennika i w stolicy mojej prowincji tez juz pokazala sie woda na ulicach ...
Ewo ... dobrej nocki i slodkich snow ...
D O B R A N O C Dziewczynki, spijcie slodko i d o j u t r a ... ![]()
5,091 2012-01-06 00:01:29
5,092 2012-01-06 00:04:52 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-06 00:05:39)
Nie, lepiej Ty, Ewo, zamknij, bo tak glupio mi zamknac, jesli wiem, ze zaraz sie pojawisz ... pa, pa ... ![]()
5,093 2012-01-06 00:07:39
Ale ja nie mam aktualnych kafejkowych dobranocek. Jovi maila szybciucho do mnie
5,094 2012-01-06 00:22:30
Jesteś tak daleko ode mnie,
nie widzę Cię, choć pragnę ujrzeć.
Spada mi pierwsza łza potem druga
i trzecia a mą duszę ogarnia pustka
i smutek i zadaje sobie to pytanie
czemu nie ma Ciebie blisko tutaj
Kochany! Moje myśli są teraz przy
Tobie a każda komórka umiera dziś
bez twojego widoku, moje głodne serce
nie słyszy porcji uderzeń Twego serduszka,
ach jak bardzo tęsknię za Tobą kochany!
Zamykam oczy i wołam Cię w mych
marzeniach chwytając Twą dłoń,
lecz Ty oddalasz się w dal coraz
dalej i dalej nieuchwytny i
wolny jak ptak...
Dobranoc Gwiazdeczki
5,095 2012-01-06 00:29:28
5,096 2012-01-06 10:13:59 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-06 10:27:36)
Witajcie Gwiazdeczki piatkowo ... ![]()
Widze, ze dzis tez jestem pierwsza, wiec znowu jestescie skazana na kawusie, zaparzona przeze mnie ... hahaha ![]()
Mam tylko nadzieje, ze jeszcze Wam nie obrzydla ...
:D
Juz zaliczylam pierwszy spacerek na trawnik ... Pyska wczesniej sie obudzila i zaczela wyraznie sie wiercic.
Dopiero co usiadlam przy lapku z kawa i tak sie zastanawialam, czy ja przetrzymac, czy wyjsc ... ale jednak zdecydowalam sie
na to drugie, bo przynajmniej moge pic i pisac bez pospiechu, chociaz kawcia troche mi przestygla ...
U mnie nadal sztorm ... W nocy pizdzilo na fulla, teraz juz ciut mniej ... zamiast 10 st. w skali B., jest moze 7-8 ...
Padac wlasnie przestalo, ale wszedzie jest jeszcze mokro i w ogole jest straszna wilgoc ...
Temp. 5 st.C, ale przy tej wilgoci i wichurze, czuje sie przeszywajace zimno ... brrrrrrrrrrrrrrrr
Zycze Wam, Dziewczynki, baaardzo przyjemnego dzionka i d o z a r a z ... ![]()
5,097 2012-01-06 10:51:39
Dzis lub najpozniej jutro spodziewam sie zamowionego, specjalnego mleczka do smarowania lap, bo niestety, Pyska nadal kuleje ...
i to bardzo wyraznie ... a pogoda tez nam nie sprzyja ...
Na razie o zrobieniu przeswietlenia nie ma nawet mowy, bo nie mam na to kasy ...
Jest to ekstra wydatek rzedu 150-160 euro, a do tego dojda jeszcze przeciez lekarstwa.
To mleczko ma wlasciwosci przeciwzapalne oraz wzmacniajace stawy i sciegna. Zawiera m.in. glukozamine i chondroityne, i jeszcze
wiele innych, potrzebnych skladnikow. Zobacze, jaki bedzie skutek smarowania.
22 stycznia przyjada do Holandii, na wystawe psow, Polacy i maja zamiar mnie odwiedzic, bo pomagam im kupic tu fajnego szczeniaka,
wiec poprosze ich o stosowne medykamenty z Polski, bo oni dobrze sie na tym znaja, gdyz stosuja je tez u swoich psow,
no i bede miala o wiele taniej.
Widze, ze zaczyna sie wypogadzac ... wyszlo nawet sloneczko i wiatr wyraznie stracil na swojej mocy, a wiec na nastepnym spacerku,
bedziemy mogly troche pochodzic, choc tez nie za duzo, bo musze miec na uwadze Pyski lape. Do lasku nie pojdziemy, bo mozna
utonac tam w blocie, a na ulicy Pyska sie nudzi.
Po przechadzce zapakuje ja do klatki i skocze do sklepu, po jakies drobne zakupy na weekend ... a pozniej wypadaloby poodkurzac ...
5,098 2012-01-06 11:17:58
5,099 2012-01-06 11:41:11
5,100 2012-01-06 13:30:27
Witam Zasadówki
Pogoda do bani ale mi to loto.
Dzieciaki są na stoku,ale wracają bo w niedzielę są u nas Targi Ślubne.
Moje ciasto z galaretką jest pyszne,wiec i humor mi dopisuje.
Nie długo wróci nasza Nanas.
Pewnie musi wykupić spory nadbagaż,bo przecież przez cały rok nie kupowała torebek i butów ,żeby tam sie obkupić.
No może kupiła kilkanaście,ale co to za ilość przy jej pasji.
Z pewnością kupiła staniki,bo tylko tam mają jej rozmiar.
Już się nie mogę doczekać relacji ze spotkania z Ksieciuniem.
Ewka
też przy Święcie wstawiłam pranie.
Najgorsze,że muszę opróżnić suszarkę,bo wisi na niej pranie jeszcze z grudnia.
5,101 2012-01-06 13:39:43
Nanusia rzuciłabyś trochę tego ciasta
a nie tak sama jesz
Jeszcze Ci zaszkodzi
:P:P
5,102 2012-01-06 15:15:49
Ewo ... no, trudno, zebym czekala na kawe do 10-tej ... hahaha
ja juz od pol roku tak dlugo sie nie wyleguje ... ![]()
ale nie moge powiedziec, nawet sie dzis wyspalam ... w koncu wpol do dziewiatej to nie kwadrans po szostej ... hahaha
Juz zaliczylam trzeci spacerek i wypad do sklepu ...
Wlasnie pojadlam swiezutkiej bagietki z szynka z kurczaka i przyjelam przesylke dla Pyski ... ![]()
Dzis Pyska zachowala sie baaardzo niegrzecznie ... Gdy otworzylam drzwi kurierce, pozwolila sobie wybiec na zewnetrzny korytarz ...
Slyszala, ze to przesylka dla niej i za bardzo wziela sobie to do serca ... hahaha
i pewnie wybiegla, zeby ja pokwitowac ... 
Jednak wszystko, co przychodzi do MOJEGO domu jest adresowane na MNIE i tylko JA mam prawo cokolwiek podpisywac i podejmowac
wszelkie decyzje ... a PIES ma SLUCHAC ... ![]()
Od czasu treningu Pyska jescze nigdy tak sie nie zachowala, ale wczoraj odwiedzily nas znajome dziewczynki, ktore czesto spotykamy,
gdyz mieszkaja one przy uliczce przy wejsciu do lasku i od poczatku sie z nia bawily.
Kilka dni temu przyszly razem z nami ze spaceru, zeby zobaczyc, gdzie mieszkamy i zaoferowaly sie z pomoca wyprowadzania
Pyski, gdybym tego potrzebowala. A poniewaz nie widzialy nas ze 3 dni, bo z powodu sztormu nie chodzilam do lasku, wiec przyszly
dowiedziec sie, czy przypadkiem nie jestem chora ...
Tak naprawde, to maja jeszcze ferie i troche sie nudza, wiec tylko sie tak zamowily ... ![]()
Gdy rozlegl sie dzis dzwonek do drzwi, Pyska bardzo sie tym rozentuzjazmowala, bo pewnie myslala, ze to znowu one i dlatego wybiegla ...
Musialam ja ostro przywolac do porzadku, ale dopiero za drugim razem poskutkowalo ...
Teraz wychodzac do przedpokoju, w podobnej sytuacji, bede musiala wydawac jej polecenie "zostan" , czego wczesniej nie musialam
robic, bo sama doskonale wiedziala, ze dzwonek jest dla mnie, a nie dla niej ...
A teraz zabieram sie za odkurzanie ... nie chcem, ale muszem ... hahaha ![]()
5,103 2012-01-06 15:39:27
5,104 2012-01-06 16:22:00
Ewka ma rację
Pysia powinna umieć pokwitować odbiór przesyłki.
Chyba trudno ją będzie przekonać,że ma nie reagować na listonosza,bo psy na całym świecie reaguja podobnie na jego widok.
Podobno listonosz ma na sobie za dużo zapachów.
A ciasto na pewno mi nie zaszkodzi,chyba,że zjem całą blachę.
Najgorsze,że miałam gościa i mój sie porządził i poczęstował kawałkiem.
Ale robię w największej i najwyższej blaszce,to aż tak duzo nie ubyło.
Aż wstyd się przyznać,ale zdarzyło mi sie poprzednie ciasto schować na półkę z bielizną ,żeby goscie nie zjedli,gdyby przypadkiem otworzyli lodówkę.
5,105 2012-01-06 16:53:08
Kurcze Nanusia ale z Ciebie łasuch
:lol::lol: Jak kiedyś będę się wybierała do P. to już wiem co wziąć dla Ciebie
A na razie to stawiam tort i szampan ![]()

5,106 2012-01-06 16:53:27
jestem nareszcie -witajcie Jovita,Ewka Nanusia ,,nie wchodzilam na kompa bylam bardzo zmeczona tym kilkudniowym bolem glowy ,,dzis tez mnie troche boli ale juz inaczej ,,nie wiem co sie dzieje ,,ale moze ta pogoda tak wplywa na mnie,,jest brzydko wietrznie sypie ,snieg z deszczem jest 0 stopni,,mam zamiar piec ciasto ale nie moge sie jakos zebrac ,,ale chyba musze bo cos chodzi za mna
rozmawialam z Corka ze Stanow ,,w Chicago swieci slonce ,,mowi ze ja oslepia jest bardzo cieplo --nienormalnie --jak to powiedziala,,nie wiem co sie wyprawia z ta pogoda ,,
5,107 2012-01-06 17:18:42
jestem nareszcie -witajcie Jovita,Ewka Nanusia ,,nie wchodzilam na kompa bylam bardzo zmeczona tym kilkudniowym bolem glowy ,,dzis tez mnie troche boli ale juz inaczej ,,nie wiem co sie dzieje ,,ale moze ta pogoda tak wplywa na mnie,,jest brzydko wietrznie sypie ,snieg z deszczem jest 0 stopni,,mam zamiar piec ciasto ale nie moge sie jakos zebrac ,,ale chyba musze bo cos chodzi za mna
rozmawialam z Corka ze Stanow ,,w Chicago swieci slonce ,,mowi ze ja oslepia jest bardzo cieplo --nienormalnie --jak to powiedziala,,nie wiem co sie wyprawia z ta pogoda ,,
5,108 2012-01-06 17:19:42
popi,,,,lony ten moj komp
mam go powyzej uszu
5,109 2012-01-06 17:22:49
cos ze mna jest nie tak ,,chyba na mnie dziala tak moj men
oczu ze mnie nie spuszcza patrzy caly czas co robie ,,z kim pisze .to tak jakbym posala klasowke pod czujnym okiem profesora..pewnie mysli ze Bog wie z kom pisze ..nie wytrzymam ,,mowilam dzis zeby poszedl domalowac mieszkanie ale on nawet portek nie ubral ,,chodzi taka sierota w majtkach i pokazuje te swoje obrzydliwe wdzieki
5,110 2012-01-06 17:25:58
nie zwracajcie na mnie uwagi ,,mam zly dzien ,,ale czasem nie da sie inaczej ,,nie powiem ze mam depresje ,bo nie mam ale chcialabym swobodnie popisac czy tez piogladac rozne moje strony ,,ale przy nim sie nie da nawet poczty poczytac ..on musi wiedziec kto wchodzi na gg jak slyszy sygnala Karolka zawsze glosniki wlancza ,jak zapomne i nie wylacze to musze mu sie tlumaczyc ze wszystkiego
5,111 2012-01-06 17:31:50
Anusia może on pokazuje swoje wdzięki bo ma nadzieje, że się skusisz ???
Tak, ja jednak mam pełny komfort psychiczny i dużo czasu musiało upłynąć zanim do tego doszłam ![]()
5,112 2012-01-06 17:39:22
Witaj Anusiu
A ten Twój nie interesuje się sportem albo czymś ,co Ciebie nie dotyczy?
Mój niby teraz cały czas ogląda jakis konkurs skoków,ale znając jego ,to pewnie przysypia na kanapie razem z hołotą.
Obejrzałam dzieciaki w kamerce przy wyciągu.
Nawet mi pomachali.
Teraz to podgrzewane kanapki jeżdżą.
W doopach się narciarzom poprzewraca.
Jakby która chciała spędzić tydzień w Hotelu Gołębiewski w Karpaczu,to jest teraz promocja 2500,00 zł od osoby.
I potem się dziwić,że 90% to Rosjanie tam mieszkają.
5,113 2012-01-06 18:22:25
Ewka ,,przeciez on tak wyglada ze jest mi niedobrze jak na niego patrze ,,jakby sie ubral to inaczej na niego patrze ,,czym on mnie skusi ta figura pokrzywiona?tymi a juz nic
Naniusia ,,mojego oprucz kobiet nic nie interesuje ,,on tylko mowi ze by mnie p,,,,,,,l ze mu sie podobam ale jemu podobaja sie wszystkie na rowni ze mna,,juz mnie nie pociaga raczej obrzydza,,to prawdziwe okreslenie,,nic nie potrafi zrobic ,,owszem zystko jezeli ktos inny potrzebije pomocy od niego ,,ale jezeli chodzi o dom to cale zycie same z dziewczynami robilysmy remonty ,malowalysmy -przenosilysmy meble ..wiercilysmy w scianach --wszystko same ,,on przychodzil nad ranem do domu albo pozno wieczor ,,ale znajomym chwalil sie ,,....mysmy to zrobili czy tez wymalowalismy,,,,,az pewnego dnia byla u nas impreza imienimnowa i przyszlo bardzo duzo znajomych i moj men znow sie pochwalilze ,,,mysmy to zrobili,,,,jakby djabel we mnie wstapil,,jak ryklam mysmy?????????owszem mysmy ja Kasia i Ewa ,,bo Ciebie nigdy nie ma gdy malujemy czy cokolwiek robimy ,,przychodzisz nad ranem i twierdzisz ze byles w pracy ,,mam dosc juz nigdy nie mow ze mysmy to zrobili ,,,bo Ciebie przy tym nigdy nie mam,,,i od tego czasu juz sie nie pochwalil
5,114 2012-01-06 18:27:26
wiecie co ide piec ciasto bo chyba ta zlosc mi dzis nie minie ..wkurza mnie ze nie poszedl pomalowac ,,tylko siedzi i mnie pilnuje ..pisalam emaila --do kogo? mamkogos z kim sobie pisze ,czesto..ale on mnie co chile pyta co to jest co piszesz teraz? ja mu na to pisze emaila do Ewki z W-W,,acha --i tak na okrafglo musze klamac
musi wiedziec co pisze do was ,ale tez klamie .jestem pod scislym nadzorem i wiecie co czasem bije sie ze zrobie mu cos zlego ,,i pojde siedziec
5,115 2012-01-06 18:28:51
ide piec to ciasto ,,jak upieke cos to was zaprosze,,Nanusia podaj mi przepis ma ten Twoj ulubiony biszkopt z ananasem
5,116 2012-01-06 18:31:28
5,117 2012-01-06 18:53:48
DZIEN DOBEREK!!!!! chociaz dawno po zachodzie slonca......... ktorego przeciez od dluzszego czasu nie widzialam!!!!!!!!
Ale , ale dzien coraz dluzszy!!!!! z Nowym Rokiem dnia przybywa!!!!!!!!!
Ewa dzisiaj w Netcafe na pelnym etacie!!!!!! w Polsce swietujecie ........
Ja muuuuuusialam pracowac!!!!!!!! ale mamy piateczek i dwa dni wolnego....... mam w planach "szafowe porzadki"
Anusia co to? MASZ ZLY DZIEN!!!!!!!! masz migrene????? ja juz dwa dni jestem na asppiryn plus c!!!! jedynie i wylacznie mi pomaga!!!!!
wieje pada wieje ..........i co jak sie ratowac???????
przypomnial mi sie staaaary kawal
Przychodzi baca do domu caly mokry....
Zona pyta????? cos ty taki MOKRY????????
Baca na to HALNY WIAL A JA LAL !!!!!!!!!!!!!
5,118 2012-01-06 19:05:59
5,119 2012-01-06 19:23:07
EWO OJ DLUUUUUGO!!!!! od listopada.....1986!!!!!!!
Przyjechalam do kuzynki na dwa miesiace!!!!! i no wlasnie!!!!!!!!! ........
A teraz jezdze w odwiedziny do swojej OJCZYZNY!!!!!!!
5,120 2012-01-06 19:25:57
Witajcie Gwiazdeczki
Wróciłam bez przeszkód choć troche wiało. Teraz ogarniam wszystko, wrażenia opisze później.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
5,121 2012-01-06 19:28:53
No nareszcie Gwiazdo jesteś
:lol::lol: Nanas czekamy z niecierpliwością na wrażenia ![]()
5,122 2012-01-06 19:40:21
Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... ![]()
Pyska caly dzien krecila sie z nudow i gapila sie na mnie, jak men Anusi ...
Nie wytrzymalam i poszlam z nia do lasu ...
W polowie spaceru spotkalam babke z amstaffem. Tuz przed cieczka Pyska sie juz z nim raz bawila ...
Postalam z jego wlascicielka dobra godzine, a psy razem szalaly. Wiem, ze to niedobrze dla pyskowej lapy, ale wspaniale na jej nude
i spozytkowanie nadmiaru energii ...
Gdy wracalysmy do domu Pyska ledwo szla ... Zaraz wsadzilam ja pod prysznic i dobrze splukalam z blota.
Pojadla i teraz opatulona recznikiem chrapie na swojej poduszce, a ja mam wielka nadzieje na spokojny wieczor ... ![]()
Juz raz ja natarlam tym mleczkiem, a gdy wstanie zrobie to znowu. To mleczko jest geste i przez to malo wydajne ...
Mam ja smarowac kilka razy dziennie, wiec widze, ze nie na dlugo go starczy, moze na tydzien, z gora 10 dni, a 30 euro poszlo ...
Anusiu ... Ty to masz zaciecie do tych ciast ... hahaha
ale najwyrazniej dobrze Ci robia ... a i my przy okazji
pojemy sobie tych Twoich smakowitosci ... mniammniammniam ... ![]()
Twoj men nie wie, ze Cie brzydzi, wiec pokazuje Ci to, co w jego mniemaniu, ma najlpszego ...
Nanusiu ... Pyska po treningu nigdy wiecej, az do dzis, nie opuszczala pokoju, zeby nie wiem, kto przyszedl ...
i tak, zreszya, byc powinno ...
Pies nie ma prawa wyjsc z mieszkania, bez pozwolenia jego pana, tylko dlatego, ze drzwi sa otwarte, bo to nie sa jego drzwi ... ![]()
Kuby wcale tego nie uczylam, bo nie bylo takiej potrzeby, on to po prostu wiedzial, a Pyska tylko szuka okazji, by zlamac zasady,
poniewaz z natury ich nie miala, tylko zostaly jej narzucone ...
Pod tym wzgledem z psami jest tak, jak z ludzmi ... hahaha ![]()
5,123 2012-01-06 19:58:47
Ewcia ... stuknelo Ci 3000 postow !!! (wedlug nowego licznika) ![]()
:) GRATULUJE !!!
:):D
Wprawdzie nie tak dawno obchodzilas juz 5000 postow, po nowemu, ale byla to niezbyt udana imprezka, a dzis zaczal sie weekend
no i pierwszy jubileusz w tym roku ...
Ciasta juz postawilas i szampana, wiec mozemy zaczynac ...:D
A to dla Ciebie jubileuszowe kwiatki z dodatkiem ... ![]()

[url=http://wgrywacz.pl/view.php?filename=3453_amstel_krat_24_30_gr.png]
5,124 2012-01-06 20:05:16
5,125 2012-01-06 20:10:06 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-06 20:20:51)
Nanas ... witaj w domu ... ![]()
:) Dobrze, ze znowu z nami jestes, cala i zdrowa, choc Tobie pewnie bylo sie baaardzo trudno
rozstac z Ksieciuniem i z corka ... ![]()
Lilllao5 ... to rzeczywiscie, dluuuugo ... niedawno obchodzilas srebrne wesele ... hahaha
25 lat to kawal czasu ...
Ja w styczniu zaczynam 15-ty rok, a wydaje mi sie, ze minely juz cale wieki ... ![]()
Ewcia ... ja bardzo lubie sprawiac ludziom przyjemnosc, a szczegolnie przyjaciolom ...
podarowalam Ci to, co w tym kraju
jest najlepszego ... nie liczac zoltego sera ...
podobno wlasnie Amstel, a nie Heineken ... tak twierdza prawdziwi smakosze ... ![]()
i rowniez moj syn, i jego przyjaciele ...
:D bo ja sama na piwie sie nie znam, ale im ufam ...
Te 3 piwa, to male piwo, ale ten facio jest wprost urzekajacy ...
od razu skradl moje serce ... 
Tak mu uczciwie z oczu patrzy i ten szczery, przyjazny usmiech ... hahahaha
:lol::lol: ten albo zaden ... 
5,126 2012-01-06 20:20:33
5,127 2012-01-06 20:23:05 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-06 20:24:42)
5,128 2012-01-06 20:30:01
A tam, zaoczny, na odległość ? Nie !!! Zaproś go koniecznie do siebie
Będzie rano biegał z Pyśką po lesie
5,129 2012-01-06 20:31:40 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-01-06 20:32:12)
5,130 2012-01-06 20:35:02
Pierze mi się już czwarta pralka. Kurcze, gdyby to była tara
to pewnie ta blacha falista wyprostowałaby się od ilości prania.
Ale za to jutro się opieprzam cały dzień
No może trochę więcej niż pół bo przecież zakupy z mamą ![]()
5,131 2012-01-06 20:40:32
No, co Ty, zeby wszystkie psy wystraszyl ??!!! i ptaki ... http://wgrywacz.pl/images/183502_miech6.gif
Jovita ale Pyśka jaką by miała dodatkową przestrzeń
Potem byś facetowi zrobiła operację plastyczną facjaty
i doprowadziła go do stanu używalności. Ty wiesz, jakby Ci sąsiedzi go zazdrościli 

5,132 2012-01-06 20:48:55
Tak Jovita dlugo oj dlugo jestem na obczyznie!!!!! JA CUDZOZIEMKA!!!!!!
Do Polski moze w tym roku sie wyyybiore??????
Mam pewne plany?????
Jovita a Ty tez dawno temu wyjechalas!!!!!! czesto jezdzisz do Polski???????
5,133 2012-01-06 20:54:00
jestem juz ,ciasto zrobione -biszkoptowe z kremem i kolorowa galaretka pokrojona w drobna kostke przelozylam go i na gore posmarowalam kremem i posypalam czekoladowa posypka ,,zeby to jakos wygladalo --a WYGLADA PIEKNIE --od razu humor mi sie poprawil o polowe ,Ewka to ciacho dla Ciebie z gratulacjami ze tyle juz postow natrzaskalas ,,ale jak sie nie zjawisz Ty i nasze wspoltowarzyszki to pewnie zjem sama ,,jak Nanusia
5,134 2012-01-06 20:58:27
Bo Ty Anusia razem z Nanusią jesteście straszne łakomczuchy.
Ja gdybym piekła i jadła tak często jak Wy to pewnie teraz łatwiej by mnie było przeskoczyć niż obejść ![]()