4,421 2011-12-17 10:04:35 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-12-17 10:08:00)
4,422 2011-12-17 10:06:19
Witajcie Gwiazdeczki weekendowo ... Rybka i Anusia ... ![]()
:)
Juz myslalam, ze dzis bede pierwsza, ale i tak serwuje Wam swiezo zaparzona kawusie ... serdecznie z a p r a s z a m, Zabcie ... ![]()
Napisalam posta, jako pierwsza i musialam go przerobic ... hahaha bo przy wysylce okazalo sie, ze bylyscie szybsze ...
Z y c z e Wam, Dziewczynki, baaaardzo udanego i przyjemnego dzionka i d o z a r a z ... ![]()
4,423 2011-12-17 10:06:45
Anusiu ale dziś to ja byłam tuż przed Tobą.Pierwszy raz tak mi się udało....haha
4,424 2011-12-17 10:12:51
Ewka powiedziala ostatnia dobranoc
ja Was witam i mowie dzien dobry
chyba dobry bo wiatr przestal wiac,,i nie pada
dla mnie super bo moj menposzedl do pracy,,mialam pospac dzis --a obudzilam sie i 6tej rano ,,czemu tak jest ze jak mozna by bylo spac to czlowiek sie budzi wczas
4,425 2011-12-17 10:13:23
4,426 2011-12-17 10:16:25
co sie dzieje z kompem,,,dwa razy post mi poszedl ,,Rybka Jovita=
dosiadam sie do kuszaco pachnacej kawy
nie moge pisac -caly czas kicham
4,427 2011-12-17 10:16:35
Witaj Jovi Ty masz Pyśkę więc masz konieczną motywację do wstawania a ja tylko lenia więc walczę teraz z nim i ciekawe kto wygra ..haha
4,428 2011-12-17 10:25:10
4,429 2011-12-17 10:26:15
Z wielka ochota przysiadam sie do Was, Dziewczynki, by w Waszym wspanialym towarzystwie pochlipac pierwsza kawusie ... ![]()
U mnie pogoda dziwna ... na razie nie pada i czesc nieba jest czysta, blekitna, a ze wschodu nadciaga wiegachna, ciemno sina chmura ...
i przykrywa sloneczko ... trudno powiedziec, co z tego wyniknie ... czas pokaze ...
Zimno, jak wczoraj ... 2 st.C, a wiatr jest umiarkowany ...
Pysiula jeszcze smacznie pochrapuje, ale u sasiada na gorze slychac przewalanie desek, wiec pewnie zaraz sie wybudzi ... ![]()
Rybko ... a to Ci sie dzis udalo otworzyc Cafejke ... hahaha
Rece Cie bola i nic dziwnego ... dobrze, ze jest weekend,
to mozesz sobie poleniuchowac ... a kawke pij naparstkami, to pewnie je do ust uniesiesz ...
Ja tak mialam, gdy bolal mnie lokiec ... pilam kawe w malutkich szklankach i jeszcze musialam pomagac sobie lewa reka, bo dla prawej
nawet te dzieciece szklaneczki byly za ciezkie ... ![]()
Ty bedziesz dzis zasluzenie odpoczywac, a ja bede ostro pracowac ... hahaha az bedzie sie kurzylo ...
i to doslownie ... ![]()
bo z tego pokoju goscinnego zrobilam magazyn i jest tak zagracony, ze nawet nie moglam w nim odkurzac ...
Masz racje, ze przy Pysce musze wstawac o stalej porze, ale i tak moglabym pospac o godzine dluzej ... Tak naprawde, to wstaje
wczesniej, zeby zdazyc sie z Wami przywitac i w spokoju napic sie z Wami kawy ... ![]()
Anusiu ... no, wlasnie, co z Twoim wylegiwaniem sie do 12-tej ?...
Juz myslalam, ze to Karolcia obudzila Cie pachnaca
kawka podana do lozka ... ![]()
A czemuz to kichasz, Anusiu ?... mam nadzieje, ze nie bierze Cie przeziebienie ...
4,430 2011-12-17 10:36:14
Karolka zjadla sniadanie ale dzis mi nie robila kawy bo wczesniej sie obudzilam wiec nic dluzej nie pospalam ale i tak za chilke wryje sie jeszcze pod koldre
4,431 2011-12-17 10:42:05
juz sie polozylam Karolcia zlozyla mi wersalke i schowala posciel ,,nigdy mi nie da polezec
zaraz pojde wysmarowac sie mascia z wit..A..musze te naswietlane miejsca smarowac ,,zeby skora sie nawilzyla
na szczescie nie jestem poparzona ani nikt sie nie skarzyl na poparzenie ,,
mamy wszpanialych lekarzy ,,troskliwych milych i dbajacych o dobro pacjenta
4,432 2011-12-17 10:43:13
ja tez musze chyba cos zjesc ,,patrzac na sloniki ,,i ich smakolyki zachcialo mi sie jesc
4,433 2011-12-17 10:53:06
Ściągam swoje ciałko z wyrka i może jak się ubiorę to coś zacznę jednak robić bo czas ucieka a roboty nie widać
4,434 2011-12-17 10:53:59
ja tez musze chyba cos zjesc ,,patrzac na sloniki ,,i ich smakolyki zachcialo mi sie jesc
4,435 2011-12-17 10:55:54
Rybko ja tez biore sie za cos ,musze troche posprzatac poki nie ma wszystkich ,,wtedu\y lepiej sie robi ..ale najgorsze to jest to ze musze sie smarowac ,,choera
4,436 2011-12-17 11:26:08
4,437 2011-12-17 11:50:21
Witaj Ewka ,,niekt nie pomysli ze bylas zerznieta ,,bo przeciez ten twoj dzis dopiero przychodzi
a jak zostanie do jutra to dopiero wtedy mozemy sie domyslac ..ale witaj mnie nie danie bylo nawet polezec i to przez Karolcie
4,438 2011-12-17 11:51:38
ale zapomnialam Wam powiedziec ze wyszlam wczoraj wieczorem pierwszy raz bez peruki ,,czulam sie troche fatalnie ale juz mam takie wloski ze moge spokojnie chodzic bez
4,439 2011-12-17 11:54:35
Rybka jak Twój bigos ?
Darowałam Ci budzenie o trzeciej w nocy, ale w zamian za to proszę kurierem do mnie bigos
:lol::lol:
Muszę Ci powiedzieć Jovi, że bardzo podoba mi się ten obrazek ze słonikami
A reszta Gwiazd ? Albo jeszcze śpią, albo wyruszyły po świąteczne zakupy ![]()
Kiedy ubieracie choinkę ?
Ja chyba zrobię to jutro, bo potem w tygodniu nie będzie kiedy.
Anusia jak upieczesz to ciasto migdałowe to powiedz jak smakuje ![]()
4,440 2011-12-17 11:57:12
4,441 2011-12-17 12:10:48
Juz jestem po pierwszym spacerku ... ni to kropilo, ni to bylo sucho ...
ale teraz wyszlo sloneczko ...
Trzodka juz nakarmiona i ja niby tez ... hahaha niby, bo tak naprawde, to nie mam co jesc na sniadanie i zgryzlam jedno ciasteczko,
ale nie powiem, zeby mi smakowalo ...
Trzymam je dla niespodziewanych gosci, bo tutaj do kawy musi byc jakies ciasteczko, taki wymog ...
a inne ciastka dosc szybko wysychaja, wiec musialam je wyrzucac, a te moga lezec bardzo dlugo ...
Kiedys byly z tej serii bardzo smaczne ciastka, polewane czekolada ... smakowaly niemal tak, jak dawna polska stefanka ...
ale od pewnego czasu juz ich nie ma, tylko ten erzac ...
Nic konkretnego rano nie lubie ... Kiedys w Polsce jadalam 1 opak. twarozku wiejskiego luksusowego ... mniamniam pychotka ...:D
ale tutaj zadnych normalnych twarozkow nie ma, ani bialego sera, jedynie serki homogenizowane ... smakowych nie lubie, a naturalne
sa tak kwasne, ze gebule wykrzywia ...
Zwykle sniadanie jem ok. poludnia i wtedy moge juz wrzucic na ruszta cos z normalnego jedzenia, czyli kawalek bagietki, albo nalesnika ...
Dzis jednak zamierzam zabrac sie do pracy, wiec nie chce tego robic z pelnym zoladkiem ...
Nie moge przystapic do dzialania juz teraz, bo musialabym Pyske znowu wsadzic do klatki, a przeciez siedziala w niej prawie 13 godz.,
niech wiec sobie troche pochodzi ... Zaraz sie z nia pobawie, przegonie troche po pokoju za swiatelkiem laserka i kocia myszka,
po czym wyprowadze na drugi spacerek i dopiero wtedy z czystym sumieniem zamkne ja w jej psiej izdebce, a sama rusze do walki
z graciarnia i syfem ...
W tym goscinnym pokoju, jako jedynym, nie mam firanek, tylko same zaluzje ... Mam tam wprawdzie karnisze, gdyz mialam
szczery zamiar powiesic firanki, ale wymagaly skrocenia ...
Mieszkajac w tym drugim bloku mialam bowiem firanki dlugie, a tutaj zalozylam szeroki parapet i firanki musza byc tylko do parapetu ...
Zanim zdazylam je przerobic, zdecydowalam sie na wyprowadzke, wiec juz sobie dalam z nimi spokoj ...
Wiedzialam, ze w domku dlugie firanki bede miala tylko w duzym pokoju i w mojej sypialni, bo druga sypialnie bede miala na gorze,
najprawdopodobniej z malym oknem w dachu, wiec taka firanka w ogole mi sie nie przyda, tylko musze uszyc cos zupelnie innego
i na wymiar, a te dluga firanke zostawie sobie na zmiane do mojej sypialni ...
Witaj Ewcia ... no, to pospalas dzis do syta ...
i teraz masz werwe do roboty ... hahaha a ja dopiero powoli sie rozkrecam ...
zaczne gdzies ok. wpol do drugiej, po pyskowym obiedzie ... a najpierw uloze plan od czego zaczne ...
bo dobry poczatek
jest najwazniejsza sprawa, decyduje o powodzeniu calej akcji ...
Ciesze sie, ze podoba Ci sie ten obrazek ...:D ja tez go lubie, ale musze go troche przerobic ... Gdy juz wyszykuje ten pokoj dla Pyski,
to bede miala w ciagu dnia chwile spokoju, rowniez na ewent. prace tworcza ... ![]()
4,442 2011-12-17 12:11:51
tak zaraz wychodze do sklepu po migdaly--jak dobrze ze mam blisko,,bo pewnie bym nie poszla ,,napisze pozniej jak zrobie ciasto jeszcze musze zrobic lekki makijaz hahaha i juz jestem gotowa do wyjscia
4,443 2011-12-17 12:23:13
Tak Jovita rozkręcam się i jakoś nie mogę rozkręcić. Podlałam kwiatki - czyli coś tam zaczęłam robić.
Anusia czyli rozumiem, że ciasto migdałowe dziś będzie ?
Podziwiam Cię z tym zacięciem do pieczenia
Mnie tam jakoś do tego nie ciągnie. Marta nie przepada za ciastem. W sumie to dla samej siebie to mi się nie chce. ![]()
4,444 2011-12-17 12:42:07
Ewo ... no, wlasnie ... mnie tez dlatego nie chce sie piec ... Pyska takich ciast nie jada ... hahaha
a jesli cos upieke,
to musze pozniej przez tydzien sie tym opychac, a ja chetnie zjadlabym tylko kawalek, z gora drugi, a potem juz cos innego ...
Badz co badz, to prawie cala kostka masla i szklanka cukru ... hahaha
wiec byloby lepiej, gdyby rozlozylo sie to na kilka osob ...
4,445 2011-12-17 13:34:13
Tak wygląda moje nic nie robienie.Bitki na obiad już dochodzą ,bigos podskakuje w garze a ja wróciłam ze sklepu i teraz umyję okno w kuchni aha i zjadłam kilka liści kapusty pekińskiej. No to dalej do boju ale nóg nie czuję....ale mam to wszystko na własne życzenie
4,446 2011-12-17 14:19:08
Witajcie Zasadówki
Dopiero teraz usiadłam z kawą i resztka paskudnego sernika,mojej roboty.
Dobrze,że był Gwiazdor na pyrkowym spotkaniu i mam trochę porządnych słodkości.
Ewka
Nie gotuję bigosu ,tylko kapustę do grzybków.
U mnie tak sie przyjeło,że bigos jest zwykłym codziennym daniem.
Na Święta muszą być jak to mój syn mówił "sprawdzone wynalazki ".
Czyli dania na specjalne okazje.
Dzisiaj śniło mi się ,że znalazłam w domu jeszcze jeden pokój,ale strasznie zimny,bo miał drzwi otwarte na ogród.
Śniło mi sie pewnie tak bo podświadomie czułam zimno.
Obudziłam się,bo słyszałam auta,których zazwyczaj nie słyszę.
Okazało sie,że mój od 40 minut jest na spacerze z psami a drzwi wejściowe są otwarte na oścież.
Temperatura w domu spadła do 13 stopni.
Pomimo,że kaloryfery w takiej sytuacji szły na gwizd.
Żeby nie zamarznać,to wzięłam się do roboty.
Kazałam ściągnąć następnych 15 halogenów do mycia.
Oczywiście jeden mój upuścił i rozwalił.
On ma chęci do roboty,ale co z tego,jak coś spieprzy.
Na dodatek zaczęłam gotować grochówkę i okazało się ,że kiełbasy nie ma,bo zjadł ją on wraz z całą hołotą
U mnie to powinna być kłódka na lodówce,bo oni potrafią wszystko wyżreć..
Biorę się dalej za robotę,bo nie lubię cokolwiek robić przy zapalonym świetle.
Na razie mam jasno ,bo jest dużo okien,bez firan.
Ryba
Ty masz laptopa w łóżku,że najpierw piszesz,a potem wstajesz?
Okna nie będą myte.
4,447 2011-12-17 14:45:33
Ewka --lubie piec i lubie jesc--oczywiscie ciasta
Jovita nie przejmuj sie podesle Ci troche
Rybko --ja tez mam przygotowany obiad ,,salatka z Pekinskiej kapusty ,,Mielone juz przyprzawione i ziemniaczki obrane
ale wszystko czeka -bo moj men w pracy ,,ma mi dac znac o ktorej przyjedzie
Nanusia ale bedziesz miala pieknie jak wymyjesz je wszystkie
Twoj men pomyslowy ..nie chcac Cie budzic zrobil Ci pobudke zostawiajac otwarte drzwi ,,dobry sposob na budzenie
4,448 2011-12-17 14:56:09
ide wyrobic to ciasto ,,bo jeszcze musi polezec troche w lodowce
4,449 2011-12-17 15:11:17
Cześć Gwiazdeczki
Wpadam podpisać listę. Naszykowałam wyżerkę i czekam na gości. Ok 18.00 zaczną się schodzić to mam jeszcze troche czasu dla siebie i doprowadzić się do kultury - jak mawia EWKA
W P. pi....dzi jak w kieleckim. Nawet dobrze, żę znajomi przychodzą do nas bo mi dzisiaj, w taka pogodę nie chciałaby się wyściubić nosa.
Miłego popołudnia. Bawcie sie dobrze!!!!!
4,450 2011-12-17 15:32:11
No trochę się ze wszystkim obrobiłam. Pranie wstawione
dopiero pierwsza pralka
jeszcze drugą będę musiała z ciemnymi ciuchami. Obiad się gotuje
a Cezary siedzi i ogląda skoki narciarskie.
Dzwoniła moja Marta , że kupiła Wiktorii na gwiazdkę przepiękną zmianę pościelową w jakieś tam misie
To jeden prezent mam już z głowy.
Idę dalej do kuchni
. Gdyby nie Cezary to wcale bym nie robiła obiadu ![]()
4,451 2011-12-17 15:41:52
Nanas Tobie tez zycze wspanialej zabawy,
moje ciasto juz w lodowce ,,schladza sie,,a ja czekam ,,potem bede piekla ,,ale ciekawe jakbym do miego zrobila krem..ale upieke to zobacze co to mi wyjdzie ,,albo zrobie krem albo zostawie tak jak jest w przepisie ,mysle ze mozna poeksperymentowac
4,452 2011-12-17 15:43:44
rob oboad rob--przeciez musi miec sile bo masz zamiar wziasc go na zakupy --wiec sie troche udzwiga tych torebz zakupami ,,musi miec sile ,nie tylko do toreb
4,453 2011-12-17 15:55:56
lece do kuchni --musze nagrzac piecyk,,i zaczac robic obiad ,,bo moja corka juz sie upomina ze jest glodna ,,
4,454 2011-12-17 15:57:13
lece do kuchni --musze nagrzac piecyk,,i zaczac robic obiad ,,bo moja corka juz sie upomina ze jest glodna ,,
4,455 2011-12-17 16:00:06 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-12-17 16:23:00)
Anusia to jak już to ciasto będzie gotowe to może jak uda Ci się to chmajtnij do mnie
Może chociaż kawałek doleci z BB do W-wy.
:P:P
Rybka jak bigos ? Już gotowy ?
Koleżanko - Wampirzyco kapustą z grzybkami też nie pogardzę
Skoro Nanusia twierdzisz, że to sprawdzony wynalazek ... ![]()
4,456 2011-12-17 16:25:29 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-12-17 16:25:59)
Koniec na dziś z robotą a ja muszę się szybko przebrać bo wszystko mokre.Bigos już na balkonie,kapusta wigilijna też.Jeszcze zagotuje w poniedziałek i niech leżakuje.Nie mam jednak żadnego pomysłu co dalej z świątecznym meni,żeby było szybko i bez roboty lecz smacznie.Drób odpada bo moi nie przepadaj a ,ja tam lubię. Może poczytam jakieś przepisy i coś tam wybiorę.
Ewka jest tylko jedno wyjście jeżeli chcesz spróbować bigosu mojej produkcji musisz
przyjechać i już.
nanas baw się dobrze.
Anusiu ciasto na pewne będzie wyśmienite.
Jovi jak tam akcja sprzątanie?
4,457 2011-12-17 16:53:10
pocekaj Ewka -juz sie studzi ,,ale troche skublam jest smaczne
psl za chwilke--wszystkim
4,458 2011-12-17 16:53:41 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-12-17 16:54:02)
Oj Rybko chętnie bym przyjechała na degustację tego bigosu
no ale niestety nie za bardzo mogę
4,459 2011-12-17 16:59:54
Ewka Rybka Jovita Nanas i Nanusiu --przygotujcie sie --otworzcie okna --rzucam ciacho
4,460 2011-12-17 17:01:04
jest pyszne ..nie zdawalam sobie sprawy ze ciasto migdalowe bedzie tak dobre
4,461 2011-12-17 17:05:00
Dobra ,dobra ale ja nie odpuszczę i przyciągnę Cię do siebie chociażby za pomocą łańcuchów razem z Cezarym jeżeli będziesz miała takie życzenie
4,462 2011-12-17 17:27:37
Anusiu wiem Twoje wypieki są wyśmienite i zapewniam Cię ,że jeszcze ich spróbuje....na pewno
4,463 2011-12-17 17:35:22
Popracowalam w goscinnym pokoju niecale 2 godz. i musialam przerwac, bo nadszedl cas, by dac trzodce zrec, a wkrotce potem
wyprowadzic na swieza trawke ... ![]()
Po spacerze pokrecilam sie jeszcze troszeczke i ... utknelam ...
Sprzatac u mnie, to nie taka prosta sprawa ... hahaha
Z wiekszego, goscinnego pokoju, zagraconego po brzegi, musze wszystko usunac, oprocz mebli i gdzies to umiescic ... a pozostaje
mi tylko moja malenka sypialnia, wypelniona po brzegi meblami i duzy pokoj ... wiec niby gdzie mam to wszystko wsadzic ???
chyba sobie w doope ...
ale w niej tez za duzo miejsca nie mam ...
:lol:
Duzego pokoju nie moge zamienic w skladzik, wiec musze to ulokowac, choc czesciowo, w mojej sypialni, w ktore i tak juz z trudem
sie poruszam ...
Zostawilam wiec te prace do jutra, bo i tak musialam sie zakrzatnac wokol zarelka ...
Usmazylam sobie pyszne nalesniki z jablkami i przygotowalam kurczki do pieczenia w prodizu, a dla Pyski wstawilam rosolek
z podrobow i kregoslupow ...
W mieszkaniu zrobilo sie juz ciemno, pojadlam i nic juz mi sie robic nie chce ...
Zaraz bede musiala znowu wyjsc na spacer, a przy okazji wyniose kolejne pudlo do komorki, a nastepnym razem wyniose Legmagic ...
Niestety, wiekszosc rzeczy do komorki sie nie nadaje i musze je jakims cudem ulokowac w domu ...
Na swieta planowalam spowrotem rozwinac dywan, ktory tez stoi zrolowany w tym goscinnym pokoju, ale przeszkodzila mi w tym
Pyski cieczka ... Zrobie to wiec dopiero po nowym roku ...
4,464 2011-12-17 17:43:51
4,465 2011-12-17 18:45:32
ide polezec ,,cos mnie ciagnie do luzka ,,ale na nim sie rozwalil moj men,,i musze dalej kwitnac na krzeselku ,,ale nie musze ide umyc gary ,,i wtedy moze sie zwlaecze z mojego wyrka
4,466 2011-12-17 19:04:58
Ewcia ... cos mi sie do doopci na pewno zmiesci ...
jakies pieczone, kurze udko, albo kawalek pysznego ciasta od Anusi ...
ale nie pudlo z klamotami, wypchana podrozna torba, czy chocby worek sztucznych kwiatow ... 
Anusku ... otworzylam balkon, ale spiesz sie, Kochana, bo mi cale cieplo wywieje ... ![]()
Nanas ... przemilego wieczoru z goscmi .. ![]()
Rybko ... idzie mi, jak po grudzie ... hahaha
z przyczyn, ktore juz opisalam w poprzednim poscie ...
ale oczywiscie, nie odpuszcze i jutro pokoj bedzie gotowy, jednak kosztem reszty mieszkania ... Gdy juz Pyske tam umieszcze,
to wezme sie za moja sypialnie, a na koncu za duzy pokoj ... do Wigilii bede gotowa ... ![]()
I nawet znalazlam petardy, swiece rzymskie, z poprzedniego roku, wiec jesli Sylwester nie bedzie bardzo mrozny, to dam czadu z balkonu... ![]()
4,467 2011-12-17 19:18:01
Dzięki Anusia za ciasto.
Ewka
gdzie Ty wieszasz to pranie ,jak juz drugą pralkę wstawiłaś?
Powinnam do Ciebie iść na naukę, jak do pana majstra.
Od południa jestem sama i postanowiłam troche posprzątać.
Może to dziwne,ale ja nie umiem sprzątać.
Skacze z miejsca na miejsce i nic właściwie nie kończę.
Chciałam odkurzyć ściany za kwiatami,ale nie umiałam zdjąć tej dużej szczotki,a nią łamałam liście.
Jednak nie mogę dotykać odkurzacza.
To umyłam liście od fikusa i rododendrona.
Chciałam umyć obrazki bohomazki,ale umyłam jeden i już nie umiałam go powiesić.
To umyłam 2 parapety.
I jedną listwę podłogową,bo jednak nie mogę się schylać.
Sprzątnięcie ze stołu ,jest ponad moje mozliwosci,bo taki burdel na nim.
Pewnie zrobię to co robię co święta.
Wrzucam wszystko do kartonu i wynoszę do innego pokoju.
Ugotowałam suszone grzybki ale zapomniałam wyjąć wcześniej świeże zamrożone.
Teraz będę się gapiła w telewizor i myślała,co tu jeszcze można zrobić.
Upróżyłam cebulke na maśle,ale nie mogę łaczyć składników,bo muszę czekać aż mi się grzyby rozmrożą.
4,468 2011-12-17 21:21:20
jeszcze nie dolecialo Jovitko? ja juz dawno rzucilam i polecialo chyba nie pomylilo adresu i nie wyladowalo u jakiegos Holendra ,,
Nanusia ubawilas mnie tym swoim sprzataniem ,,ja robie wszystko po kolei i nie zaczynam innej roboty jak nie dokoncze tej co zaczelam..
moj men obrazony bo nie slyszal wszystkiego co Ania na skype mowila i jest na mnie wsciekly --taki juz moj los ..a jeszcze bardziej sie wkurzyl jak mu powiedziala ze to jest tylko moja sprawa i nie powinien sie wtracac ,zaczol pyskowac a ona na to ze powinnam sie z nim rozwiesc bo to nie zycie ,,wtedy dopiero dostal furii ,,i jak zwykle skupilo sie to na nie,wiecie czasem mam dosyc naprawde dosyc ,,ja coraz czesciej mam glupie mysli,,ale chyba juz jestem na granicy wytrzymalosci
4,469 2011-12-17 21:23:17 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-12-17 21:28:50)
Nanusia gdzie wieszam ? Jedna pralka "wchodzi" mi do łazienki na suszarkę, a druga ... rozkładam suszarkę w pokoju Marty, włączam kaloryfer na full i rano mam wszystko suche. Marty i tak w weekendy nie ma w domu. A co do sprzątania to ja robię dziesięć rzeczy na raz. Ja zaczynam sprzątanie to wygląda to jakby tajfun przeszedł przez mieszkanie. Jednak końcowy efekt jest zadowalający. I tak na przykład jednocześnie układam czyste ciuchy, ściągając je z suszarki i w tej samej chwili podlewam kwiaty bo właśnie mi się przypomniało, że mają trochę za sucho w doniczce
Wkładam pranie do pralki ale po drodze zauważam, że Edek znowu posadził swój czarny tyłek w umywalce. Co robię ? Wkładam do pralki 2 pary skarpetek, 3 sztuki majtek, jeden biustonosz i ... myję umywalkę
:lol::lol: Potem dokładam resztę ciuchów i włączam pralkę. Wycieram kurze a przy okazji widzę, że płyty z muzyką są pomieszane i innymi. Układam to tak jak powinno być i na przykład idę wymienić kociową kuwetę. Rozumiem, że to jest dla Ciebie jasne, proste i nieskomplikowane
:lol::lol: Lata wprawy i wszystko idzie gładko 
Nanusia kup sobie w tej hurtowni o której Ci pisałam płyn Alcosal Wszystkie obrazki, szybki i glazurę nim załatwisz
4,470 2011-12-17 21:43:12
Mam dzis troche opoznienia i dopiero teraz zjadlam kurczaka z ogorkiem konserwowym, bo kiszonych tez tu nie ma ...
Wypisalam juz karty swiateczne dla sasiadow z mojego pietra i przy okazji niedawnego spacerku wrzucilam im do skrzynek.
Z pozostalymi sasiadami zyczen pisemnych sobie nie skladamy, tylko ustne, jesli sie zobaczymy ...
Nanusiu ... nie chce mi sie wierzyc, ze z Ciebie taki nieboraczek ...
Na moim stole tez tylko dziada brakuje ... hahaha bo mam na nim wszystko, czego potrzebuje, albo potrzebowalam, albo bede
potrzebowala, albo tylko wydaje mi sie, ze potrzebuje ...
i na biurku w pokoju goscinnym jest to samo ...
Gdy spodziewam sie wizyty, to wszystko ze stolu przekladam na gazete i wynosze do drugiego pokoju, a po wizycie przynosze
i znowu rozkladam na stole ...
Z tych powodow wizyt niespodziewanych nie przyjmuje ... ![]()
Ja tez moge rozwiesic dwa prania, bo mam jedna suszarke stojaca i 2 wiszace ...
4,471 2011-12-17 21:55:57 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-12-17 21:58:23)
Dziewczyny, ja chyba zrobię taką "objazdówkę" i pokażę Wam jak i co robić
:lol::lol: Szkolenie będzie bezpłatne
ale ... Anusia w zamian za to piecze mi sernik z brzoskwinią, Nanusia zostawia dla mnie kapustę z grzybami a Jovita robi naleśniki z jabłkami
A potem przyjeżdżam do domu i ściśle przestrzegam diety odchudzającej, idę na siłownię ... itd.
Idziecie Gwiazdy na taki układ ? 
4,472 2011-12-17 21:58:43
wlaczylam pralke ,,jeszcze jedno pranie mnie czeka pozniej ale dobrze bo jestem zla ,to przynajmniej sie zajmie praniem ,,takiego wrednego typa jak moj ,,to ze swieca szukac ,,nie wazne ze ktos inny go zezloscil ,,mnie sieoberwie ,,czasem mam chec go zarznac na spaniu
4,473 2011-12-17 22:00:52
nie ma sprawy dla mnie sernik to pikus ,,za to Ty tu bedziesz,,a do Nanusi to ze na ,,bo inaczej sernika nie bedzie
4,474 2011-12-17 22:24:15
Ewka
kupiłabym ten płyn,ale jak z niego wychodzi 20 czy 50 litrów,to ja bym miała na 2 życia.
Kafelki w łazience myje raz do roku, a obrazki mam 4 szt.
Już wolę siedzieć przy garach.
ale jak siedziałam i myślałam,to przypaliłam te świeże grzyby.
Musiałam przełożyć do innego garka .
Na szczęście mocno sie nie przypaliły tylko tak przykleiły.
Jutro zrobię paszteciki z kapustą i tymi świeżymi grzybami a w środę s mięsem.
Dlaczego na te z kapusta mówią paszteciki,przecież z miesem są paszteciki.
Anusia
nie słuchaj co ten Twój gada.
Patrz na niego jak na guupka i się śmiej z niego.
4,475 2011-12-17 22:37:13
tak Nanusiu --ale ja juz czasem wychodze z siebie ,,to sie zbliza wielkimi krokami,,ja juz nie moge,ile mozna zniesc?????????? kiedys wyjde z domu i nie wroce,,zabiore Karolke i niech zostanie sam,,ale to brudas zgnoi cale mieszkanie,
4,476 2011-12-17 22:38:17
Nanusiu ... Ty chyba masz dzis zly dzien, wiec lepiej nic juz nie rob ...
Anusiu ... po co masz go zarzynac ... tyle krwi wszedzie i prania i sprzatania, szkoda Twojej roboty ... wez i go olej, bez roboty
i bez procesu, a skutek ten sam - w koncu sie zamknie ...
Ewo ... mam rozumiec, ze to pokazywanie obejmuje wykonanie przez mistrzynie wszystkich prac, czy tak ?...
to ja moge Ci napiec tych nalesnikow z jablkami na caly tydzien ...
i nie bedziesz potrzebowala zadnej diety, ani silowni, bo u mnie jest tyle roboty, ze spalisz te kalorie z nawiazka ... a jesli nie, to przelecisz sie z Pyska po lasku ...
samo zdrowie ... ![]()
4,477 2011-12-17 22:42:23
Nanusia spokojnie możesz go używać do mycia okien, wycierania monitorów w tym ekranu telewizora. Tym płynem przecieram regał, lustro w łazience, glazurę. Czyszczę płytki PCV które mam na podłodze. W sumie używam go prawie do wszystkiego oprócz kibla, umywalki, zlewu i wanny. Zasada jest jedna - nigdy bezpośrednio na powierzchnię czyszczoną ale na szmatkę i dopiero wilgotną wycierać. Mam specjalne ściereczki też z Wetroka. Trochę kosztują ale naprawdę są bardzo dobre.
A teraz już się Wami pożegnam. Siła wyższa
4,478 2011-12-17 22:51:30
Nareszcie dostalam e-maila od hodowczyni Pyski, ze rodowod jest w drodze ... Spodziewalam sie tego, bo zatelefonowalam do biura ARFE
w Holandii i wypytalam, czy w ogole byly zlozone dokumenty, bo to juz 5 m-cy, a zalatwianie rodowodu trwa tylko m-c ...
Ta hodowczyni cos krecila, ze miala jakies problemy, bo podobno rodowod jej suki splonal w pozarze, a w koncu przestala odpowiadac
na moje e-maile ... Bylam juz zaniepokojona, czy w ogole ten rodowod dostane i pozwolilam sobie jej opowiesc skontrolowac ...
Facet w ARFE wiedzial, o co chodzi i powiedzial, ze rodowody juz jej wyslal ...
Ewcia ... a czy ta "sila" jest duzo wyzsza ?...
tak pewnie o glowe ...
A czy wierszyka dzis nie bedzie ??? ![]()
4,479 2011-12-17 22:55:38

Ciepły erotyk
Ciepły oddech
miłe drżenie
w szale
ciał dwóch
uniesienie
tak wymowny
dotyk dłoni
po tym ciele
które tonie
w mórz pościeli
aksamitnej
gdzie pieszczoty
ciągle kwitną
pościel pachnie
niczym róża
jest zroszona
jak po burzy
ciepły oddech
miłe drżenie
było ciał dwóch
uniesienie
Dobranoc Gwiazdy
4,480 2011-12-17 23:12:50
masz racje Jovita--poszlabym siedziec do pirdla za dziada..ale jest ciezko ,,wiesz ile nerwow mnie kosztuje nawet nie odzywanie sie? bo on caly czas gada,,docina,,a ja milcze
4,481 2011-12-17 23:14:58
ide sprawdzic czy pralka juz wyprala pranie,,mam jeszcze jedno ciemne ==dzis musze jeszcze wyprac ,,a jutro biale
4,482 2011-12-17 23:24:47
Nasza Ewa poszla plonac ... hahaha a jutro bedzie odrodzona, jak Feniks ... z popolow ... ![]()
Anusiu ... wiem, ze to jest wkurzajace, ale sprobuj go w ogole nie sluchac ... po prostu mysl sobie o czyms innym na zasadzie
"ty se mow, a ja zdrow" ...
tak, jak wiekszosc dzieci "slucha" rodzicow ... hahaha ![]()
4,483 2011-12-17 23:26:23
dobranoc dziewczyny ,,mam jeszcze troche roboty ,wyciaglam ciuchy z komody i ukladam od nowa
4,484 2011-12-17 23:35:11
Dobranoc, Anusiu ... ![]()
Ja tez juz sie pozegnam, chociaz spac jeszcze nie ide ... ogladam "Ostatniego samuraja" z Tomem Cruisem ...
Widzialam juz ten film kilka lat temu, ale z przyjemnoscia obejrze go po raz drugi ... Nie wiem, czy dam rade wysiedziec do konca,
bo skonczy sie dopiero o 1-ej ...
D O B R A N O C Dziewczynki, spijcie slodko ... kolorowych snow Wam zycze i ... d o j u t r a ... ![]()