oj dziewczyny Jovitko i Nanusiu,,dziekuje bardzo ,,,,,,,,,,ale tak naprawde nie jestem taka dzielna jak sie wydaje ..mam tez chwile kiedy sie zalamuje i poplacze czasem ,,ale tu chodzi o Karolke ..pozniej biore sie w garsc i znow jwst dobrze -na troche....
a dzis byam dwa razy w szpitalu --prawie caly dzien,,i teraz z Karolka ,,jeszcze na dodatek jej cos jest ,,pani Marysia --ta co ja przywozi ---mowila ze jej sie chce dzis wymiotowac ,,byla bledziutka ,,a ja musialam ja zabrac ze soba ..serce mi sie krajalo -ale nie mialam wyjscia,,ale terasz juz jest dobrze/
4,291 2011-12-15 19:06:33
4,292 2011-12-15 20:17:34
Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... ![]()
:)
Juz powiesilam te gwiazdeczki, a wlasciwie kwiatuszki, o wielu platkach ... Najtrudniejsze bylo jednak rozplatanie sznureczkow
mocujacych ... hahaha
bo nie tylko poplataly sie ze soba i z cienkim kablem, ale do tego pozahaczaly sie o ostro zakonczone
platki kwiatkow. Cierpliwosci do takiej dlubanej pracy nigdy mi nie brakowalo, w mysl zasady "nie przecinaj tego, co mozna rozwiazac" ... ![]()
bo np. moja starsza kolezanka co roku kupowala nowe lampki, bo te poprzednie z nerwow rozszarpywala ...:lol:
Czasem jej rozplatywalam, bo mi bylo szkoda dobrych lampek.
Anusiu ... jestes dzielna, jestes ... i to BAAAARDZO ... a to, ze sobie czasem zaplaczesz, to jest calkiem ludzkie, bo nie jestes
przeciez z kamienia i masz uczucia... ale potem zbierasz sie do kupy i stawiasz czola przeciwnosciom losu i walczysz ...
i o to wlasnie chodzi ...
Nie przeklinasz tez Boga za te wszystkie, ciezkie doswiadczenia, ani nie pytasz : "dlaczego wlasnie JA, a nie ta paskuda Kowalska
z drugiego pietra ? "... i to jest wlasnie DZIELNOSC ...
:):)
Gleboko wierze, ze w koncu spotka Cie wspaniala nagroda, bo Ci sie nalezy, jak malo komu ...
I co to wlasciwie bylo Karolce ?... czy znasz powod ?... no, ale dobrze, ze juz jest po wszystkim ... ![]()
A co do chodzenia, to teraz nie jestem na nie tak bardzo chetna, bo duzo nachodze sie z Pysia ... a jako przewodnik stada,
nie powinnam byc bardziej zmeczona, niz ona ... ale tak sie akurat sklada, ze chodze o wiele wiecej od niej ...
Kiedys, gdy Pysia duzo bawila sie z psami, bilans byl w sumie korzystny, ale teraz, odkad jest zimno i deszczowo, zabawy jej odpadly
i to ja mam wiecej ruchu, niz ona ... a to nie jest dobrze ...
Nanusiu ... a to Wam sie dobra kawiarnia trafila ...
ze nie potrzeba zabierac ze soba lupy, zeby dojrzec porcje ciasta
na talerzyku ...
to lubie ...
4,293 2011-12-15 21:33:35
4,294 2011-12-15 22:10:26
Hej Gwiazdy
Dotarłam już do domku najedzona niesamowicie. Dziś w radyjku miałam wigilię
Nie mam pojęcia dlaczego tak wcześnie. No ale nie ważne. Jedzonko była "pierwsza klasa". Palce lizać.
Nanusia właśnie się zastanawiam, czy nie przebalować tych pieniędzy
:lol::lol: Ostatecznie wystarczy mi tej kasy na miejsce parkingowe w garażu podziemnym 
4,295 2011-12-15 22:17:49
4,296 2011-12-15 22:34:40
Ewcia ... nie szalej tak z ta kasa ...
zostaw sobie na cos pozytecznego ... np. tenisowki, albo podkoszulke ... 
mam nadzieje, ze cie na nie wystarczy ... 
Czekam wlasnie, kiedy Anusia zarzadzi imprezke ...
juz przygotowalam zarelko i napitki do wstawienia ...
no, bo przeciez trzeba to oblac ... zeby sie posty dobrze rozmnazaly ... ![]()
4,297 2011-12-15 22:37:53
Ty Jovi zastawiaj stół a ja zaraz się postaram, żeby Anusia się pojawiła
:D:D
4,298 2011-12-15 22:46:07
Kasia dzwoni ---chwilka--bede za jakis czas ,,,moze 10 minut
4,299 2011-12-15 22:51:43
zarzadzam imprezke zacznijcie bezemnie --
4,300 2011-12-15 22:52:07
4,301 2011-12-15 22:56:18
4,302 2011-12-15 23:01:33 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-15 23:05:11)
Na ostatnim spacerku juz czuje sie nadchodzacy sztorm, wiatr wyraznie sie wzmaga, a do tego jest dosc mrozne powietrze ...
Planowalam isc jutro do supermarketu po ciezsze zakupy, ale nie wiem, czy huragan nie porwie mi torby na kolkach ... ![]()
Wlasnie dzwonila mlodsza kolezanka ... przyjdzie po bieznie jutro, a jesli sie nie wyrobi, to w sobote na mur beton ...
Och ... jak sie ciesze ... Jest nadzieja, ze zdaze przed swietami wyprac firanki z duzego pokoju i umyc okno, choc od srodka ... ![]()
Ewo ... nie bede wciskac kitu i przyznam sie od razu, ze sama tak zadzialac nie mialam ani kiedy, ani gdzie ... ![]()
ale mam tu taka jedna Marysie ... jest niezawodna i blyskawiczna ... ![]()
Ja tylko rozlalam napitki ... ![]()
4,303 2011-12-15 23:05:07
4,304 2011-12-15 23:05:35
przykro mi,,,,tak sie moja corka rozgadala ze nie ma zamiaru konczyc;;;gada i gada ,,,chyba sie poala na mnie
4,305 2011-12-15 23:06:49
No to widać, że masz sprawną rękę bo wszędzie jest tak po równo
:lol::lol:
4,306 2011-12-15 23:07:13 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-15 23:11:01)
4,307 2011-12-15 23:09:44
4,308 2011-12-15 23:11:14
Ewcia ... ja sie obawiam, ze zostane z moja torba, pelna zakupow losowo rozdzielona ... http://wgrywacz.pl/images/607580_miech7.gif bo na pewno dostane
darmowy lot niekontrolowany ...
Ale zobacz ile ludzi się ucieszy jak im zacznie żarełko spadać z nieba
4,309 2011-12-15 23:11:25
no jestem --karta sie jej skonczyla -i dobrze bo pewnie gadalaby jeszcze godzine
4,310 2011-12-15 23:14:14
dziewczyny ale przyrzadzilyscie mi uczte
Ewka super piekny ten torcikJovitko czekoladowy tez smacznie i pieknie wyglada
ale nich juz Nanusia ma ,,troszke nam da i reszta dla niej
4,311 2011-12-15 23:16:13 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-15 23:16:39)
4,312 2011-12-15 23:16:45
jestem juz jestem
co do Karolki -Jovitko to zrobilam jej gorzka herbatke i dalam krople mietowe i chyba jej przeszlo ..bo mowi ze pojdzie do szkoly -nie ma- ala--ale to jest taki czlowiek ze chocby ja bolalo cos to ona powie ze jej nic nie ma --tylko najwazniejsza jest szkola
4,313 2011-12-15 23:23:11
powiem Wam czemu nie wchodzilam na kompa --raz ze bardzo bolala mnie glowa i kregoslup ( mnie ostatnio boli ) po drugie moj men ostatnio dostaje szalu jak siedze na kompie ,,,ma tyle do gadania ze wole sobie odpuscic i jak idzie spac to ja siedze i klikam,,pozniej zadzwonila Kasia i tak juz jest ze mna i z moja zwariowana rodzinka
4,314 2011-12-15 23:23:44
Oj Anusia żeby to wszystkie dzieci tak miały
Ja przez wagary oblałam drugą klasę liceum. Tak jakoś nie po drodze było mi często do szkoły. Ale potem się sprężyłam i skończyłam ją. Pamiętam, że miałam taki okres, że szkoła była dla mnie złem koniecznym ![]()
4,315 2011-12-15 23:31:57
To prawda ... zeby wszystkie dzieci byly tak pilne, jak Karolka i do tego tak kochaly szkole ... ![]()
Ja na wagary nie chodzilam ... hahaha
bo nie musialam ...
Jesli chcialam miec wolne, to zawsze robilam je sobie legalnie ... albo mama wypisywala mi usprawiedliwienie, albo szlam do lekarza ...
W wieku dorastania mialam podwyzszone cisnienie, wiec zawsze moglam dostac zwolnienie lekarskie ...
Podobno tylko w jednej sytuacji wszyscy uczniowie pobiegna do szkoly z radoscia ... kiedy bedzie stala w plomieniach ... 
4,316 2011-12-15 23:34:46
a jak myslisz --co mialam z reszta ? te tylko kombinowaly co wymyslec zeby do szkoly nie iscdopiero pozniej w starszych klasach zaczelo im zalezec
,,ale tez przeszlam z nimi male piekielkoi ze szkola
bylam wzywana ,jedna sie ciagle bila na lekcjach druga pofarbowala wlosy ,,trzecia miesieczna labe sobie zrobila
4,317 2011-12-15 23:36:46
ja znow chetnie do szkoly chodzilam ,,bo inaczej musialabym w pole do roboty isc --wiec wolalam szkole ale uczyc sie za bardzo nie lubilam
ale szkole uwielbialam
4,318 2011-12-15 23:37:13
Podobno tylko w jednej sytuacji wszyscy uczniowie pobiegna do szkoly z radoscia ... kiedy bedzie stala w plomieniach ... http://wgrywacz.pl/images/911502_miech6.gif
Domyślam się , że raczej nie po to żeby ją gasić
Zbieram się spać
Jak to dobrze, że jeszcze tylko jutro do pracy 
4,319 2011-12-15 23:42:30
wypij kielicha bedzie Ci sie lepiej spalo
4,320 2011-12-15 23:43:09
Na pewno nie ... chyba tylko dolac oliwy do ognia ...
Ja z kolei bardzo lubilam sie uczyc, ale do szkoly, jako takiej, mialam stosunek ambiwalentny ... hahaha
Holenderska szkola jest dla uczniow przyjemna ... nauczyciele szalenie mili i przyjacielscy, ale zbyt duzo wiedzy sie z niej nie wynosi ...
cos za cos ... ![]()
4,321 2011-12-15 23:45:12
wypij kielicha --bedzie Ci sie lepiej spalo..
ja tez nie moge sie doczekac soboty ..bede sie wylegiwac do dwunastej,,dobrze ze jutro koncze naswietlania
4,322 2011-12-15 23:52:39
4,323 2011-12-15 23:52:51
No, to Anusiu, nareszcie bedziesz mogla naprawde odpoczac i dobrze sie wyspac ... ![]()
Ja mam przy Pysi sluzbe na okraglo, ale pod wzgledem snu nie moge narzekac, bo sie wysypiam i wstaje z wlasnej woli ...
Rownie dobrze moglabym wstawac o wpol do dziesiatej, ale teraz klade sie wczesniej spac, to i wczesniej sie budze ...
4,324 2011-12-15 23:56:59
no pospie Jovitko jak Karolci nie przyjdzie do glowy robic mi kawe ,,zawsze budzi mnie kawa i parzy mi kubek kawy i przynosi na stolik ,,a ja jak jakis narkoman ..tylko poczuje juz sie obudze
i nic ze spania ,,a ja nie moge jej powiedziec zeby sobie odpuscila ,,bo bylo by jej przykro
4,325 2011-12-15 23:58:52
Wlasnie patrze na prognoze pogody ... i widze, ze ten ciezki sztorm do mnie nie dotrze ... a wiec swietnie ...
Jutro opady deszczu ze sniegiem i tylko 4 st.C ...
Anusiu ... to moze powiedz Karolce, zeby przynosila Ci te kawe troche pozniej, a wtedy obie bedziecie zadowolone ... ![]()
4,326 2011-12-15 23:59:55
Ewka --wiec Cezary na cos ie przyda ,,zawsze Ci faceci sa do czegos potrzebni --niech to bedzie nawet dzwiganie zakupow.my i tak wiecej sie nadzwigamy bo to robimy codziennie ,a oni raz na jakis czas
4,327 2011-12-16 00:02:42
ale ona robi to chyba specjalnie ...bardzo nie lubi jak wstanie a ja spie,,,i jakbym sie obudzila i poszla do lazienki --to juz sie nie poloze ,,bo wersalka poskladana a posciel wlozona do niej i koniec,,nie ma spania
4,328 2011-12-16 00:04:25
Życie to walka o wodę i chleb
Życie to przetrwanie o każdy następny dzień
Życie to kochać i być kochanym
Umieć słuchać i być wysłuchanym
Życie to umieć wybaczać nieprzyjacielowi
A gdy zajdzie potrzeba podać rękę wrogowi
Życie to rozstania i powroty
Życie to wybaczanie głupoty
Życie to krzywdy i mroczne wyznania
Życie to umiejętność kochania.
Dobranoc Gwiazdy
4,329 2011-12-16 00:06:01
nie przejmuj sie opadami ale pociesz sie ze u nas tez ma popadac jutro ,,wiec nie bedziesz w tym osamotniona ,,a ja mam jutro dwuch lekarzy do obgonienia -- chirurga naczyniowego -potrzebne mi skierowanie wiec musze isc do rodzinnego
4,330 2011-12-16 00:08:50
Ewka juz poszla mnie dzis tez cos meczy --mam straszny katar i kaszel..smarkam kicham kaszle-nos mnie boli od wycierania i mam czerwony jakbym popilaa moze od tego kataru boli mnie tak bardzo glowa?
4,331 2011-12-16 00:13:23 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-16 00:14:55)
Anusiu ... a wiec Karolka, jak Pysia ... nie lubi byc sama ... hahaha
z tym, ze Pysia dlugo spi i to ja wstaje pierwsza
i budze ja, a nie ona mnie ... ![]()
Na nas tez juz czas, by zalec w lozeczku ... Anusiu ... jutro masz ostatni pracowity dzien, wiec pora spac ... ![]()
Ja tez juz sie poloze ...
Deszczem sie nie przejmuje ... wazne, zeby nie bylo silnego wiatru, bo wiatr jest gorszy ... a razem to juz horrrrrrror ... ![]()
4,332 2011-12-16 00:15:23
ja tez juz ide --rano wstaje wczas,,dobranoc Jovitko i dziekuje Tobie i Ewie za piekna uczte i Wam wszystkie dziewczyny za gratulacje
dobranoc milych snow
4,333 2011-12-16 00:17:38
Witam prawie przed polnocka bylam po sasiedzku i zagladam tez do Was
ANUSIA zmykaj spac musisz wypoczywac!!!!!!
Jovita u mnie tez ma jutro padac ............
SPOKOJNEJ NOCKI pa pa
4,334 2011-12-16 00:18:08
4,335 2011-12-16 00:19:09
4,336 2011-12-16 07:37:11
http://wgrywacz.pl/images/641Gotowe_faza7_23082011.jpg
Serdecznie zapraszamy
sympatyczne, mlode duchem Dziewczyny 50 + do wspolnych, przyjacielskich pogaduszek przy kawie ...
lub herbacie ...My, zalozycielki "Netcafe 50 + dla kobiet z zasadami" pragniemy, aby nasza Cafejka byla przytulnym miejscem
pelnym wzajemnej zyczliwosci i humoru, miejscem, w ktorym bedziemy z wielka przyjemnoscia przebywac
i do ktorego bedziemy z radoscia i tesknota wracac.W naszej Cafejce obowiazuja zasady kulturalnego wspolzycia w grupie, a tym samym wzajemnego szacunku i tolerancji.
Wszystkie jestesmy wspaniale, jedyne w swoim rodzaju i niepowtarzalne, i wszystkie mamy te same prawa ...
Wolno nam pisac o wszystkim, pod warunkiem, ze nie krzywdzimy i nie obrazamy innych.Wymieniajmy wiec szczerze nasze poglady na rozne tematy, ale nie oceniajmy osob.
Pamietajmy, ze zadna z nas, tu piszacych, nie ma monopolu na prawde, a nasze "prawdy" sa wylacznie naszymi
subiektywnymi pogladami i odczuciami, bowiem prawda obiektywna nie istnieje.Nasze motto brzmi : "Przyjaciel, to ktos przed kim masz odwage byc SOBA " ...
a wiec badzmy SOBA i pozwolmy na to innym ...
Ok ... zacznę troszkę horror w odcinkach .. jak to poetycko nazwałaś ....
Dzięki ,że już mnie usunęłaś z firmamentu Cafejki ... ![]()
dla przypomnienia cytuję pierwszy Twój post !!!
przestałam uczestniczyć w pogawędkach ... bo nie jest miło...tak mniej więcej od miesiąca ... ale to potem....
Obie z Ewką przydzieliłyście mi rolę - głupka forumowego !!!!- takie miałam odczucie ... - i myślę ,że wywiązałam się z tego należycie
:lol:
po pierwsze : chciałam Ci podziękować za 3 sprawy :
- za spokojne rozstanie się z Miśkiem .... podziałało... słuchałam się Ciebie jak prawdziwego Guru !!
...
jakieś 3 tygodnie zadzwonił do mnie ...szczęśliwy
,że jego kobieta jest w ciąży ..... uffffff bez komentarza
- za to ,że mnie wspierałaś meilami ... jak dosięgła mnie deprecha
:/
- za to,że dzięki Tobie - zaczełam inaczej się zachowywać do swojej Matki .... cierpliwość i cierpliwość ![]()
TO TYLE PODZIĘKOWAŃ ![]()
Od jakiegoś czasu na CAFEJCE - było dla MNIE zjadliwie i złośliwie
przyczepiałaś się do mnie o byle co !!!
Ja - mam w domu upierdliwą Matkę z którą muszę się obchodzić jak z jajkiem - żeby mieć względny spokój !!!!
w NETKACH - szukam odskoczni... nie złośliwości !!!
troszkę Cię ocenię :
- nie wolno!!! z Ciebie się pośmiać nawet w żartach !!!!
- nie wolno Ci wypomnieć ,że czegoś nie zauważyłaś lub czegoś nie doczytałaś ...:/
- nie wolno !!! Cię wyprowadzić z błędu BO JESTEŚ PAMIĘTLIWA !!!!!!!!!!!!!!!!!
NALEŻY !!!! zawsze z Tobą się zgadzać !!! mieć podobne zdanie... bo TY wiesz najlepiej
no! może na dzisiaj koniec - jeżeli Cię obraziłam - to zacytuj .... dla mnie NIE PROBLEM POWIEDZIEĆ PRZEPRASZAM !!!! ![]()
jeżeli mam za co
cdn..........
4,337 2011-12-16 08:19:36
4,338 2011-12-16 09:44:19
Witajcie Gwiazdeczki
Na poczatek.. wielkie gratki dla ANUSI za twórczość, za siłę, za optymizm i za wszystko. Dzielna kobieta GRATULACJE!!!!!
Oczy nacieszyłam żarełkiem. Jeżżżuuu pojadłabym takich smakowitości w realu ale pod warunkiem, że ktos to zrobi. ![]()
Dziewczyny, przejazd przez miasto w godzinach popołudniowych jest niemożliwy. Wczoraj podjechałysmy do PESTKI (Centrum HAndlowe) po odbiór okularów dla córki a powrót do domu zabrał nam ponad godz. W normalnych warunkach zabrałoby to niewiele ponad 20 min.
Po powrocie do domku czekała niespodzianka. Dziad nareszcie zabrał się za wymianę zamków. Ostatnio w naszym bloku miały miejsce włamania do mieszkań w ilośc 7. Nie wiem czy znaleziono sprawców ale okazało się - to opinia policjantów że zamki w drzwiach mamy do doopy. Niedawno spółdzielnia wymieniała nam drzwi. Dostaliśmy solidne, z blokadami antywłamaniowymi, jedne z najlepszych na rynku ale zamki mozna otworzyć agrafką.
RYBA ten brak animuszu u mnie to spadek hormonów. Muszę udac się do picipatrza, zbadać poziom hormonów. Ten specyfik ziołowy, który zażywam nic nie pomaga, pewnie skończy się na łykaniu hormonów.
Dzisiaj mam w planie zakupy marketowe. ANUSIU ja wolę zakupy w markecie, za jednym zamachem robie je kompleksowo. Załaduje samochód i mam z głowy na tydzień. Poza tym gdy wracam z pracy to większość sklepów osiedlowych już świeci pustkami albo są zamkniete.
To by było na tyle. Teraz zabieram sie z robotę.
Miłego dnia życzę!!!!
4,339 2011-12-16 09:55:29
4,340 2011-12-16 10:09:55
Wy juz na nogach a ja sobie dzis spalam i spalam,,jestem jeszcze w stroju nocnym ale pierwsze komp i cafejka;;musze dzis zaliczyc trzech lekarzy ,,rany --rodzinnego -naczyniowca i radiologa,,jak myslicie wytrzymam?
Karolki nie poslalam do szkoly --bo nie bylam pewna czy jej cos nie bedzie,,wiec lepiej zeby zostala pod moja opieka
Nanas -dziekuje za taka ocene -ale nie wiem czy jestem jej warta,,,mam dobre i zle dni ale sile musze miec jako taka --bo inaczej nie wytrzymalabym tego wszystkiego
lece juz ubieram sie i musze zdazyc do lekarza
4,341 2011-12-16 10:18:00
Witajcie Dziewczynki piatkowo ... Baska, Ewa, Nanas i Anusia ... ![]()
Z przyjemnoscia przysiadam sie do Was pochlipac pachnaca kawusie, zaparzona przez Ewe... ![]()
U mnie pochmurno, mokro i ponuro, ale pizdzi z umiarem ... zimno - tylko 2 st.C, a ma byc 5 ...
Z tego, co widze, bede mogla zrealizowac plan zakupowy, bo torby z zakupami wiatr mi nie porwie ...
co najwyzej troche mi zmoknie ...
Zycze Wam Dziewczynki baaardzo przyjemnego dzionka i ... d o p o t e m ... ![]()
Juz za pare godzin zaczyna sie upragniony przez Was weekend ...
a ja mam go juz od wczoraj ... ![]()
4,342 2011-12-16 12:05:37
Baska ... nie czuje sie obrazona, bo w swoim ostatnim poscie przyznalas, ze mam jasno okreslone zasady ... i o to wlasnie chodzi ...
Wiem od Ciebie, juz od dawna, ze kafejka emerytow bardzo Ci sie podobala ... Jesli wiec chcialas sie do niej przeniesc, to moglas
to zrobic zwyczajnie, bez NIESMACZNYCH rozrob, bo udzial w Kafejkach jest dobrowolny i nikt nie jest do nich przykuty lancuchem.
Dobrze wiesz, ze te Cafe otworzylam wylacznie na Twoja prosbe, dla CIEBIE, bo sama mialam zamiar sie wycofac ...
I to nie jest MOJA Cafejka, ja tylko napisalam pierwszego posta, bo ktos musial ...
Otworzylysmy ja wszystki trzy, przy pelnej zgodzie i wspolpracy : Ty, Ewa i ja ...
Nie bede komentowac sposobu, w jaki mnie teraz potraktowalas, choc przyznam, ze sie tego, akurat po Tobie, nie spodziewalam ...
Nie pierwszy jednak raz, na forum, jestem odsadzana od czci i wiary, wiec juz sie do tego przyzwyczailam ...
w mysl zasady "Psy szczekaja, a karawana idzie dalej" ...
Bolesne jest natomiast to, jak potraktowalas Ewe, ktora oddalaby za Ciebie serce i dusze ...
no, ale historia swiata zna wiele takich przypadkow, jak chocby Judasza czy Brutusa ... ![]()
Rozumiem, ze wiadomosc o Misku gleboko Cie dotknela i musisz to na kims odreagowac, a poniewaz nie masz w tej Cafejce wrogow,
wiec zaatakowalas przyjaciol ...
I chociaz byl to, z Twojej strony, zdecydowanie cios ponizej pasa, wybaczam Ci ...
i nie zamierzam sie juz do dalszych Twoich postow odnosic, aby, z SZACUNKU dla pozostalych, piszacych tu Netek,
nie zasmiecac Cafejki slownymi przepychankami, ktore do niczego pozytywnego nie prowadza ...
4,343 2011-12-16 12:52:51
Jestem juz po pierwszym spacerku i przygotowuje sie do nastepnego ...
Jest mokre, przenikajace do kosci, zimno i niestety, wiatr sie nasila ...
Pyska przezyla maly szok wychodzac na ulice, az sie cofnela ... hahaha
i nie ma sie co dziwic ... w koncu dopiero co opuscila
cieple i suche gniazdko ... i nie miala pojecia, co ja czeka na dole, bo wczesniej nie wygladala przez okno ...
Ewo ... ja tez nie mialam dzis ochoty wstawac ... mokro, a wiec cisnienie niskie, ale Twoja poranna kawka juz zadzialala ... ![]()
Anusiu ... wytrzymasz, bo nie takie juz rzeczy wytrzymalas ...
ale czy to znaczy, ze Karolke musisz zabrac ze soba ?...
Nanas ... te uciazliwe korki, to uroki zycia w duzym miescie ... na zadoopiu tego nie ma, ale to chyba jedyny plus zadoopia ...
Tutaj zamki spoldzielcze tez sa liche i w dodatku drzwi wejsciowe sa oszklone !!! Na poczatku nie moglam sie temu nadziwic,
ale teraz juz sie do tego przyzwyczailam ... I co z tego, ze wymienie zamek na jakis super bezpieczny, skoro wystarczy machnac reka,
by wybic szybe i wejsc do srodka ...
W dodatku i w mieszkaniu i w komorce jest ten sam zamek ...
Jeszcze 50-60 lat temu nikt w Holandii nie zamykal drzwi na klucz, bo nie bylo takiej potrzeby ... ale czasy sie zmienily,
a wraz z nimi i obyczaje ... ![]()
4,344 2011-12-16 15:31:19
pierwsze co napisze to- to ze podoba mi sie ta mapa na zadupiu
dziewczyny --mam juz za soba naswietlania --wzielam wypis i ustalilam termin na marzec ,,,14tego,,,lekarz mi powiedzial ze jestem na najlepszej drodze do wyleczenia ale to juz odemnie zalezy,,
nie rozumiem,ale mniejsza z tym ,,bede tak samo podchodzivc do mojej choroby jakby jej nie bylo..to chyba najlepszy sposob na leczenie ,,najgorsze mam za soba --ja tak mysle,,,ale dosc o tym
Karolke wzielam ze soba -bylo pieknie -ale teraz jest taki silny wiatr ze nawet nie szlo isc,,
musze sie wziasc za obiad ,,i zaraz Karolci i sobie zrobimy pizze,,a pozniej obiadek ,,jestem glodna jak wilk
4,345 2011-12-16 15:53:17
4,346 2011-12-16 15:54:10
cha ! Jovita ....... nie możesz przeżyć,że piszę na inne Cafejce .... a przepraszam czy ja się miałam pytać Ciebie o zdanie?????????...czy do Nanas ,Mufy,Water i Leny nich też pisałaś tu !!! z pytaniem dlaczego piszą gdzie chcą???
gdzie indziej?????????? chyba nie - a może jakaś ślepafffa jestem... oświeć mnie
jak się ich pytałaś - to poszukam bum cyk cyk i zacytuję ...:lol:
znamy się 2 lata .... na poczcie - gdzie mam zebrane wszystkie Netki do kupy ... jakoś intuicyjnie ... nie kasowałam od Ciebie meili .... jest tego parę stronek ...ho,ho Ale!!! ja !!!! - jestem taka ,że nie piszę i nie cytuję Cię z meili - bo uważam ,że pisałaś tylko do mnie !!!!!!!!!! .......
nie wiesz jak wybrnąć ... żebyś miała dalej poważanie ... to zniżasz się do niskiego poziomu ![]()
a co do Ewki ..... to jeszcze napiszę ... ale bardzo krótko ... było fajnie ,fajne rozmowy telefoniczne- najlepsze te normalne o życiu - naszych domowych sprawach - a o czym to wiemy tylko My dwie ??????????????
.... tylko to się skończyło jakiś miesiąc temu .......... jeżeli mnie do czegoś upoważniła!!! to przekazywałam na Cafejkę - prosta !!! skuteczna ZASADA!!!!!!!!!!!!!
nie zamierzam tak jak Tyyy ! wywlekać tego - co nie było nigdy pisane na cafejce .... !!!!!!!!!!!!! ale mnie nie kuś !!!!!!!!
bo doskonale wiemy OBIE ....że z Miśka strony ... bałam się czegoś innego .... tak na 98 % - procent mam pewność!!! że nie zrobi mi niespodzianki .................. nie!!!!!!zapowiedzianej wizyty !!!
:lol: ........... i na ten temat .. tyle ... Amen!! ![]()
do kiedyś ............. pa !
4,347 2011-12-16 16:51:47
Witajcie Zabcie popoludniowo ... ![]()
U mnie tez wichura sie nasila ... pizdzi i zacina deszczem ... zimno, tylko 1,5 st.C ...
Smetny dzien, nawet Pyska wyjatkowo duzo dzis spi ... jak na nia ... ![]()
Bylam juz na drugim spacerku, a pozniej po ciezkie zakupy ... Naladowalam torbe na kolkach po brzegi, a w drugiej rece trzymalam
parasolke ... Wiatr miotal nia na wszystkie strony i balam sie, ze mi ja polamie, a to moja ostatnia parasolka, polska ... ![]()
bo holenderskie, te skladane, to slabizny, jednorazowki ...
Na szczescie, do domu bylo blisko, wiec jakos dotarlam i parasolka, choc troche wygieta, to jednak jeszcze jest cala ...
Anusiu ... kolejna wspaniala wiadomosc ...
Jesli lekarz tak powiedzial, to znaczy, ze rokowania sa bardzo dobre ... ![]()
I masz racje, nie uwazaj siebie za chora ... masz tylko chwilowa niedyspozycje, ale ona MINIE ...
Ewcia ... te kilka godzinek minie minie piorunem i bedziesz sie cale 2 dni byczyc ... ![]()
4,348 2011-12-16 17:14:55
No, byczyć !!! Ładnie to Jovi napisałaś
Właśnie się zastanawiam od czego jutro to byczenie zacząć ? Od prania firanek ? Chyba tak
Ja niestety w domu palę
i firanki piorę częściej niż zwykły śmiertelnik bo od faj robią się lekko żółte.
A potem pomyślę co dalej robić
Nanas polecam Ci książki Higgins Clark.
. Kobitka pisze bardzo fajne kryminały i wątkiem romantycznym. Bardzo dobrze się to czyta ![]()
A teraz już lecę do radyjka, bo muszę jeszcze trochę zapracować na ten weekend
:D:D Do wieczorka Gwiazdy
4,349 2011-12-16 17:34:30
Baska ...
Wiem od Ciebie, juz od dawna, ze kafejka emerytow bardzo Ci sie podobala ... Jesli wiec chcialas sie do niej przeniesc, to moglas
Dobrze wiesz, ze te Cafe otworzylam wylacznie na Twoja prosbe, dla CIEBIE, bo sama mialam zamiar sie wycofac ...
I to nie jest MOJA Cafejka, ja tylko napisalam pierwszego posta, bo ktos musial ...
Otworzylysmy ja wszystki trzy, przy pelnej zgodzie i wspolpracy : Ty, Ewa i ja ...Nie bede komentowac sposobu, w jaki mnie teraz potraktowalas, choc przyznam, ze sie tego, akurat po Tobie, nie spodziewalam ...
Nie pierwszy jednak raz, na forum, jestem odsadzana od czci i wiary, wiec juz sie do tego przyzwyczailam ...
w mysl zasady "Psy szczekaja, a karawana idzie dalej" ...Bolesne jest natomiast to, jak potraktowalas Ewe, ktora oddalaby za Ciebie serce i dusze ...
no, ale historia swiata zna wiele takich przypadkow, jak chocby Judasza czy Brutusa ...zaatakowalas przyjaciol ...
I chociaz byl to, z Twojej strony, zdecydowanie cios ponizej pasa, wybaczam Ci ...
i nie zamierzam sie juz do dalszych Twoich postow odnosic, aby, z SZACUNKU dla pozostalych, piszacych tu Netek,
nie zasmiecac Cafejki slownymi przepychankami, ktore do niczego pozytywnego nie prowadza ...
migusiem zrobiłam zakupy ... żeby przed moją przerwą dopisac o czym zapomniałam ....
moja droga nie cygań!!!! ...nie dodawaj!!!! ,że Cafejkę otworzyłaś na DLA MNIE !!! a co ty masz mi wybaczać ????
dobra jesteś w tym potoku słów
I bardzo Cię proszę nie odnoś się do moich postów - tak jak powyżej piszesz... bo o to chodzi ....
że ja to piszę - dlatego na cafejce Twojej!!!! - właśnie dla Dziewczyn!!!!! .... .....
:lol: paaaaaaaaa
4,350 2011-12-16 17:40:32
Witam Zasadówki
Polatałam autem po mieście.
Nanas się męczy żeby dojechać w moje okolice a ja się męczę,żeby dojechać do śródmieścia.
Dzisiaj przejeżdżałam koło lotniska.
Jeszcze większe budują na Euro.
Robią piękne dogi dojazdowe do stadionu,ale co z tego, jak to dzielnica willowa.
Kupiłam kiszoną kapustę i mam zamiar zrobić paszteciki i kapuśniaczki,takie do barszczu.
Muszę poszukać przepis.
U mnie też taka wichura,że zwierzaki staja w progu i zamiast wyjść to je cofa .
Nanas
Lecicie sami z Dziadem,czy moja imienniczka leci z Wami?
Która z Pyr ma ta książkę Czubaszek?
Ewka
przypominam Ci ,że Ty nie pierzesz,tylko wstawiasz pranie.
To i przy tym możesz się byczyć.
Jovito
już kiedyś pytałam Ciebie,ale mi nie odpowiedziałas
A mianowicie ,jakim cudem kawałek Holandii zawędrował tak bardzo na południe,że prawie wszedł do Francji i Luxemburga.
Mam na myśli rejon Maastricht.
4,351 2011-12-16 18:01:03
W stadzie
Kiedy nie mówisz mi dobranoc,
stado baranów na suficie
cierpliwie czeka poza bramą
by w sen je wpuścić, więc je liczę;
sto sześćdziesiąty piąty, szósty
(zegar wybija wpół do czwartej)
chyba nie zdążę, zaraz usnę.
Ostatnie snują się jak martwe.
Coraz ciemniejsze, całkiem czarne
- te przepadają w gęstej ciszy,
a inne beczą, patrzą na mnie.
Śpij dobrze, kiedyś je usłyszysz.
Zosiak
To Pani wiersz?
4,352 2011-12-16 18:43:27
Nanusiu ... musialam przeoczyc Twoje pytanie, wiec przepraszam ...
Nie jestem zbyt biegla w historii Holandii, ale z tego,
co obilo mi sie o uszy, to dawniej granica Holandii przebiegala dalej na poludnie i obejmowala tez czesc Belgii, albo nawet okresowo i cala
i rowniez cala prowincje Limburg, ktora pozniej zostala podzielona miedzy te dwa kraje ... Cypelek z Mastrichtem zostal w Holandii,
bo to miasto nalezy do najstarszych miast Holandii, a reszta prowincji Limburg zostala dolaczona do Belgii ...
Dawniej Belgia przechodzila z rak do rak ... rowniez Francuzow, Niemcow i Austriakow ... stad zreszta ich trzyjezycznosc ...
4,353 2011-12-16 19:10:33
sonja --witaj ,,piekny wiersz ,,,ale czyj --moze mi powiecie bo nie wiem ,,ale pisz wiecej ,,moga byc wiersze ,,ale moze cos o sobie napiszesz ..nie musisz duzo ale powiedz z skad pochodzisz,
4,354 2011-12-16 19:13:32
Jovita -ja wcale nie mysle o sobie jak o chorym czlowieku ,,ale wiesz jak sie myje czy przebieram ---niedobrze mi nadal
moze kiedys to minie ale pewnie duzo wody jeszcze uplynie ,,ale mam dla kogo sie trzymac ,,moim celem jest Perelka,,i Wy dobrze wiecie ze dla niej tylko dla niej bede sie pilnowac
4,355 2011-12-16 19:17:50
Nanusiu --ja tez mam przepis na paszteciki ale u siebie w domu,,jakbys ni eznalazla to ja poszukam,,i napisze na kafejce..Nanusia ja mam isc do apteki ale jak slysze co sie dzieje na polu ,,to mnie strach ogarnia ----chyba obciaze sie kamieniami --albo i nie
mam do cwiczen teraz taka dzwignie -na koncu sa przywiazane ciezarki 2 i 1 kg,,wiec moze ich wloze do kieszeni hahaha
(cwicze reke)