Popatrz Jovita a ja myślałam, że stoisz już w kuchni z mikserem
i czekasz na przepis
:lol::lol:
4,226 2011-12-13 23:22:50
4,227 2011-12-13 23:33:53 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-13 23:36:50)
Ewo ... o tej porze nie moge juz halasowac, bo wiekszosc moich sasiadow juz spi, przeciez mieszkam w bloku dla seniorow ...
no i nie chce budzic mojego licha. w klatce ... ![]()
Anusiu ... gdy byli chlopcy, to sie mobilizowalas, bo musialas, ale teraz, ten czas wysilku Ci "wychodzi" ...
Twoj organizm nareszcie, moze sobie pozwolic na odreagowanie trudow i odpoczynek ... a wiec korzystaj, Anusiu , do syta,
Dobranoc
:)
4,228 2011-12-13 23:36:24
4,229 2011-12-13 23:39:05
4,230 2011-12-13 23:46:03
Ewo ... to prawda, jutro dopiero sroda, a ja bede sie szykowac do pracy ... Jeszcze tylko ten czwartek i nastepny i mam ferie ... ![]()
Rybko ... facecik chyba juz u nas goscil, ale tak ladnie rusza umiesniona doopcia, ze moze wpadac czesciej ... ![]()
moze za ktoryms razem w koncu sie odwroci ... ![]()
4,231 2011-12-13 23:48:27
Kiedy nie mówisz mi dobranoc,
stado baranów na suficie
cierpliwie czeka poza bramą
by w sen je wpuścić, więc je liczę;
sto sześćdziesiąty piąty, szósty
(zegar wybija wpół do czwartej)
chyba nie zdążę, zaraz usnę.
Ostatnie snują się jak martwe.
Coraz ciemniejsze, całkiem czarne
- te przepadają w gęstej ciszy,
a inne beczą, patrzą na mnie.
Śpij dobrze, kiedyś je usłyszysz.
Dobranoc Gwiazdy
4,232 2011-12-13 23:54:42
4,233 2011-12-13 23:55:50
4,234 2011-12-14 07:25:46
witam wszystkie dziewczyny--jestem juz sama ,,,Karolka w szkole -men w pracy a ja sie lenie ..dzien zapowiada sie cieply 6 stopni na plusie--super---jeszcze trzy dni i juz nie bede miala tylu wycieczek do miasta,,,pije kawe ,,sema ,,bo zadnej z Was nie ma,,ale jakby co to zapraszam
4,235 2011-12-14 07:36:39
JA witam z innego watku ale zawsze cos :=)
4,236 2011-12-14 08:19:03
4,237 2011-12-14 08:24:03
4,238 2011-12-14 08:54:43 Ostatnio edytowany przez nanas (2011-12-14 08:55:29)
Witajcie Gwiazdeczk
Chetnie się z Wami napiję tego boskiego napoju. EWKA dzień chyba jest taki zamulony. Może te skoki temperatury?. Ja dzisiaj zaspałam, niewiele ale zawsze.
Ciekawa jestem na ile wycenią Tobie te książeczki. Ja nie jestem biegła w tym temacie. Kilkanaście lat temu, gdy likwidowałam swoją na wykup mieszkania to dostałm tyle, że opłaciłam wykup i jeszcze starczyło na remont.
ANUSIU ciesz się spokojem i nabieraj sił. Przed Tobą przygotowania świąteczne.:)
Pozdrawiam wszystkie Was serdecznie i życzę miłego dnia
Witaj FEY I dawno nie widziana LILLAO
Wczoraj odpaliłam mojego mopa parowego. Sprzątałąm po łebkach, ale z podłogami poradził sobie rewelwcyjnie. Mam nadzieję, że lustra i okna równie dobrze wysprząta.N ie żałuje zakupu
4,239 2011-12-14 08:57:24
Ewka ja tez bylam przymulona ale mi juz przeszlo ..to samo dzis pomyslalam --sroda jeszcze trzy dni i wreszcie sie wyspie---ale po disiejszym dniu bdzie -------dwa poniej jeden,,hahaha
super,sobota--ale od poniedzialku znow robota --swieta,,
4,240 2011-12-14 09:01:48
witaj -----Fey----baw sie z nami dobrze
Nanas witaj ,,,rzeczywiscie mam ptroch roboty przed swietami,,pierwsze to musze wysprzatac moje mieszkanie
a pozniej pieczenie imase roznosci do zrobienia
4,241 2011-12-14 09:03:21
Tak, tak Anusia od poniedziałku zapierdziel
Aż nie chce mi się myśleć co to się będzie działo na moim radyjku. Już się zaczęła wymiana prezentów gwiazdkowych - sponsorzy przysyłają do radia, radio do sponsorów. Jeden wielki bajzel. A w tym wszystkim mój biedny szef, który tak nagle się rozchorował.
4,242 2011-12-14 09:05:37
Witam przy porannej kawce,dosiadam się ze swoją bo fajnie pic w towarzystwie niz samemu.
Ewka mnie łep napieprza jak cholerka i nie wiem czy kawka pomoże ale za oknem ładny widok i zapowiada się chyba słoneczny dzień więc jakoś da radę wytrzymać
4,243 2011-12-14 09:42:00
no widze ze tylko ja zostalam ..no coz takie zycie
teraz ja bede trzymac kafejke .Basiu -zawsze rano dotrzymywalas mi towarzystwa --moze zmienisz zdanie i bedzie jak kiedys
Jovita pewnie z Pysia na spacerku,,poczekam -teraz przychodzi do mnie znajoma na kawe
4,244 2011-12-14 09:43:59
4,245 2011-12-14 09:44:05
Rybko musisz wytrzymac ,,,ale nie tylko Tobie daje sie we znaki glowa ,,w telewizjii mowili ostatnio ze Polakow bardzo boli teraz glowa ,,to sa skutki naszej pogody
4,246 2011-12-14 09:46:43
Ewka ja myslalam ze jestes juz w pracy,,no coz ja tez sie bede brala do miasta ale wczesniej musze poczekac na kolezanke
zaprosilam ja na kawke
Rybka nie powitalam Cie nawet
Serdecznie witam
4,247 2011-12-14 10:18:54
Witajcie Dziewczynki srodowo ... Anusia, Fey, Ewa, Nanas i Rybka ... ![]()
U mnie jest kolejny pochmurny, zapadany dzien, ale wichura jest mniejsza, niz wczoraj ... temp. taka sama 5 st.C, a ma byc 7 st.C ...
Na dzis mam dosc bogate planu pracujace, ale co z nich uda mi sie zrealizowac, to dzien pokaze ... ![]()
Zycze Wam, Drogie Zabcie, bardzo przyjemnego dzionka i d o p o t e m ... czyli do ... po spacerku ... ![]()
bo dzis pozwolilam sobie troche dluzej chrapnac, a trzodka wczoraj poszla spac wczesniej, niz zwykle, wiec pora przewietrzyc kuperki ... ![]()
4,248 2011-12-14 10:46:00
Witam Zasadówki
Też piję z Wami poranną kawkę.
Jestem dzisiaj jakaś opóźniona w rozwoju.
Muszę się spiąć,bo dzisiaj mamy
spotkanie pyrkowe
a tam nie mozna się spóźnić.
Miłego dnia Dziewczynki.
4,249 2011-12-14 10:49:58
Widze, ze Pysi tez sie dzis wyjatkowo dobrze spi, az jej wylatuja banki nosem ... hahaha ![]()
Fey ... kto wita, ten jest witany ... ![]()
Anusiu ... nareszcie masz troche spokoju ... i chociaz brakuje Ci tego ruchu i chlopcow, to jednak obecny spokoj jest dla Ciebie
o wiele korzystniejszy. No, ale zaraz zacznie Ci sie kociol ze sprzataniem i szykowaniem swiat ... ![]()
Nanas ... widze, ze Twoja opinia o parowej "Marysi" jest pozytywna, a wiec udany zakup w sam raz na swiateczne porzadki ... ![]()
Mnie tez sie dzis wyjatkowo dobrze spalo, a to chyba za sprawa ogrzewania, ktore zapomnialam wczoraj wieczorem przykrecic ...
Niby roznica tylko 1 st.C, a jednak wyraznie sie go czulo ... bylo cieplutko i milo ... az sie nie chcialo opuszczac gniazdka ... ![]()
Rybko ... to chyba tylko Ty jedna z nas masz dzis sloneczko ... ![]()
Ewo ... to dzis staniesz sie bogata kobitka ... hahaha
bo na pewno dopisza Ci calkiem ladna sumke ...
Nanusiu ... milego spotkania, baw sie, jak zwykle DOBRZE ... ![]()
U mnie w bloku juz wiekszosc sasiadow udekorowala mieszkania i balkony, a takze hall wejsciowy ... widac zblizajace sie swieta ...
wiec ja tez musze cos rozstawic, zeby mi chociaz kolorowe swiatelka swiecily ... W tym roku przystroj mieszkania bede miala
duzo skromniejszy, niz zwykle, z powodu biegajacej bestyjki, ale zawsze troche ... ![]()
A teraz juz schodze na dol ... wiatr jest sredni, wiec bede mogla wziac parasolke i chociaz nie zmokne ...
Pysce deszcz nie przeszkadza ... ona lubi wode, nawet te z nieba, za to huragan ja przeraza ...
4,250 2011-12-14 15:24:02
jestem juz --wrocilam z naswietlan ,,ale wiatrzysko silne
a tu kolo bloku mojej corki to jest taki przeciag --fakt ze ona mieszka na gorce na samym szczycie ,wiec mocniej wieje ,,ale to nic za chwile ide po moja sliczna corke i podjemy troche bigosu i lezonko
4,251 2011-12-14 16:02:33
ale te godziny leca,,dopiero byla 14ta a juz 15 ta i musze iscco z tego ze swieci slonce jak mnie wiatr chce porwac,,jak wroce to chce ktoras tu widziec ,,niewazne ktora ale macie byc
4,252 2011-12-14 16:27:46
Witajcie Gwiazdeczki popoludniowo ... ![]()
Od dobrej godziny przestalo u mnie padac i wyszlo niesmialo sloneczko, ale za to sie ochlodzilo i sa tylko 3 st.C ... najwazniejsze jednak, ze nic nie leci na glowe ... ![]()
Porozstawialam troche swiecacych ozdob i nawet udalo mi sie powiesic okienna dekoracje, wiec dzis po zachodzie slonca beda mi
swiecily kolorowe lampeczki ... uwielbiam je ... od razu zrobi sie w mieszkaniu weselej ...
Zaraz zabiore sie do przegladania swiatecznych kartek ... brzydkie sa, ale Holendrom sie podobaja ... hahaha
ale najpierw
musze wyjsc na kolejny spacerek, bo psie robaki sie tego domagaja ... ![]()
Anusiu ... u mnie wiaterek jest dzis dosc slaby, wiec nie jest zle, tylko jest zimno ... no, ale tutaj, gdy tylko nie pada, to wszyscy
chwala pogode ... ![]()
4,253 2011-12-14 17:11:02
przyszlysmy juz do domu ,,Karolka je obiad a ja klikam,
Jovito -pieknie tookno pewnie wyglada ,,tez chyba ubiore w tym rokuu siebie balkon,,zawsze mi sie podobaly takie przybrane balkony,,a coraz wiecej ludzie przyozdabiaja je
4,254 2011-12-14 19:14:16
Anusiu ... moi sasiedzi tez przystroili balkony, oczywiscie, nie wszyscy ... Ja tez tego nie robie, choc mam specjalne swiatelkowe
weze do dekoracji na zewnatrz, ale podlaczyc je do pradu musze w srodku, a wiec wiazaloby sie to z uchyleniem okna w goscinnym
pokoju, zeby przeszedl kabel. Jestem cieplolubna i nie mam ochoty na takie wietrzenie o tej porze roku ... ![]()
Wystarczy mi dekoracja na oknie, od srodka, bo tez jest widoczna i od wewnatrz i od ulicy ...
Za po godz. wyjde znowu na spacer, to sobie popatrze i naciesze oczy ...
Holendrzy uzywaja glownie bialych lampek, a ja uwielbiam kolorowe, bo jest z nimi duzo radosniej.
Kilka dni temu grupka sasiadow udekorowala hall ... zawiesili kolorowe lampiony z bibuly, babki i swierkowe galazki z lameta.
Przeciagneli tez czerwona wstazke, na ktorej wiesza sie kartki z zyczeniami ... Ja tez juz wypisalam i zaraz ja zawiesze.
Kiedys, gdy mieszkalam w tym drugim, identycznym bloku, to spoldzielnia stawiala w hallu duza przystrojona choinke i na niej
zawieszalismy kartki swiateczne ... bylo to o wiele bardziej uroczyste, ale tez i kosztowniejsze dla sp-ni, a teraz oszczedzaja
na wszystkim, na czym tylko sie da ... Pewnie, gdyby sasiedzi nie zadzialali, to nie byloby nawet zadnego stroika.
4,255 2011-12-14 21:46:28
jestem wieczorem juz wszystko zrobilam Karolce toety ((((kiedy ona bedzie miala ich dosyc ?))) tylko tosty by jadla ,,ale to nic niech sie nacieszy ,,przejdzie jej,, bylam przed chwilka w sklepie ,,wyszlam zeby sie przejsc ..jest cieplutko ,,wiatr ustal,tzn..wieje lekki..ale juz nie taki jak w dzien,,przed chwila dzwonili chlopcy,,,Kuba caly szczesliwy ze jest w Londynie ,,Bartek tez ,,mowi ze podoba mu sie Londyn ,,od poniedzialku ida do szkoly ,,ale mowia ze sobie poradza,,dzis ,ciocia Ania wziela ich na wycieczke do Muzeum,,takiego olbrzymiego--tak to nazwali---ale nie wiem co to za muzeum a pozniej zaprosila ich na obiad,,zeby nie chlopcy to Ania wogule nie utrzymywala by kontaktu z Ewa
4,256 2011-12-14 22:02:22
4,257 2011-12-14 22:37:39
Ewka ,wcale sie nie dziwie to tylko u nas w Polsce moze tak byc ,,skladasz pieniadze na konkretny cel,,a tu pozniej okazuje sie ze nic z nich nie ma,,przykro mi ,,ale ani ja ani Ty nic na to nie poradzimy
4,258 2011-12-14 22:49:41
Znam już sposób jak wycofać te pieniądze
I tak będę musiała zrobić bo nie ma najmniejszego sensu żeby leżały na tej książeczce.
4,259 2011-12-14 22:53:22
wiec zrob to,, przynajmniej cos z tego bedziesz miala przeznaczysz je na cos innego-poszalejesz troche --zaprosisz kolezanki i razem wyruszymy sie zabawic---hahaha
4,260 2011-12-14 23:16:42
4,261 2011-12-14 23:34:23
Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... ![]()
U mnie znowu zaczelo padac i wzmogl sie wiatr ... jutro ma byc znowu ostry sztorm, z kulminacja w piatek ... brrrrrr ![]()
Zapalilam sobie dekoracje i rozkoszuje sie kolorowymi swiatelkami ...
Obejrzalam je z ulicy i wtedy przypomnialo mi sie, ze w zeszlym roku dokupilam jeszcze biale gwiazdeczki i razem bylo o wiele ladniej,
a wiec jutro musze je zawiesic ...
Anusiu ... tak myslalam, ze Londyn chlopcom sie spodoba ... Przynajmniej nie musisz sie martwic, ze jest im tam zle ... ![]()
Ewcia ... jestem strasznie zaskoczona tymi ksiazeczkami mieszkaniowymi ... Ja kiedys dostalam bardzo ladna sumke ...
moze dlatego, ze ja od razu wplacilam cala kwote wkladu, wiec pewnie zastosowali inny przelicznik ... doprawdy, nie wiem, jak
to wytlumaczyc ... wedlug mnie, to jest z tym przeliczeniem cos nie tak ...
4,262 2011-12-14 23:34:24

Marzyciele to ludzie prości-
Tylko mają bliżej do nieba.
Potrzebują wiele miłości,
Jak powietrze jest im potrzebna.
Każdy nosiłby głowę w chmurach
By zapomnieć o tym, co było.
Piszą wiersze o różnych bzdurach
Na papierze z różą lub lilią.
Zapatrzeni w zachody słońca
Z duszą dziecka, co nie chce dorosnąć
Mogą słuchać ptaków bez końca
I odradzać się z każdą wiosną.
Więc nie zbywaj proszę uśmiechem
Cichych westchnień i wierszy paru.
Czasem dobrze z szarej nicości
Przenieść duszę w krainę czarów.
Dobranoc Gwiazdy
4,263 2011-12-14 23:36:16 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-14 23:54:34)
Ewo ... ale trafilysmy z postami ... hahaha
Wyprzedzilam Cie o 1 sekunde ... ![]()
Mnie tez od kilku dni nasilily sie reklamy ... co odswieze strone, czy wcisne podglad postu, to wyskakuje mi bardzo wolno przesuwajaca
sie reklama, a zamknac ja mozna pod spodem, wiec trwa to cale wieki zanim ukaze sie ten upragniony krzyzyk ... ![]()
Anusiu ... oj, byloby troche grosza na szalenstwa ... hahaha
ale za te pieniadze Ewa moze kupic kibelek, albo nawet
lazienke, wiec niech zaczyna ... pomalu kupi cale mieszkanie ... ![]()
Ja tez juz zakoncze urzedowanie przy lapku ... Zaraz dziennik sie skonczy i bedzie prognoza pogody, a po niej moge zlozyc sie
w ramiona Morfeusza ...
Jutro mam dzien pracujacy, ale znowu pozwole sobie isc na druga polowe lekcji, wiec moge wstac, jak zawsze ...
D O B R A N O C Dziewczynki, spijcie smacznie, kolorowych snow Wam zycze i d o j u t r a ... ![]()
4,264 2011-12-14 23:48:20
mnie tez wkurzaja te reklamy ..nie dosc ze w telewizji bez przerwy reklamy to nawet na necie spokoju nie ma
dobranoc wszystkim
4,265 2011-12-14 23:55:05
4,266 2011-12-15 07:17:25
dzien dobry -witam wszystkie Panie ktore dzis zagladna....zapraszam na kawe --pachnaca parujaca,,mmmmm..
jestem jak zwykle zmow sama dzis mam troszke luzu nie musze biegac po miescie ...dzis siedze w domu zaraz poczytam ksiazke i pozniej posprzatammieszkaie i spokojnie kolo poludnia pojade do szpitala..
ale tak naprawde to juz za dwa dni sobota ,,moge sobie pozwolic na dlugie lezenie w luzku
4,267 2011-12-15 07:46:41
widze ze dalej wszystkie dziewczyny spia- ja juz mam przygotowane wszystko na obiad --mieszkanko ogarniete jako tako
ale teraz ide poczytac ksiazke
4,268 2011-12-15 08:23:40 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-12-15 08:27:58)
4,269 2011-12-15 08:32:52
A teraz idę szykować się do pracy ![]()
Jadę dziś po pracy do rodziców i w duchu modlę się, żeby maja mama nie wpadła na pomysł, żeby pojechać w weekend z nią po zakupy. Sama mam w domu roboty na full i bardzo nie na rękę byłoby mi następny weekend poświęcić dla nich.
4,270 2011-12-15 08:34:39
no tak zapomnialam o Twoim Edku ..jak Marta sie czuje --
lepiej?
ja poczytalam i chyba musze zaczac sie ubierac..a tak mi sie nie chce
najchetniej przechodzilabym dzis caly dzien w pizamie
4,271 2011-12-15 08:45:46
Marta już w sumie dobrze się czuje. Mówiłam jej żeby została jeszcze dziś w domu ale uparła się, że pójdzie do już pracy. Tak jakby radio się zawaliło jakby nie poszła. Ale jej sprawa. Na weekend znowu jedzie do tego swojego najdroższego także zapowiada się cisza i spokój. No i dobrze. Lubię to
:lol::lol:
4,272 2011-12-15 09:10:56
Witajcie Dziewczynki czwartkowo ... ranne ptaszeta : Anusia i Ewa ... ![]()
Z wielka przyjemnoscia przysiadam sie do Was z kawusia ... po porannych ablucjach i fryzowaniu piorek ... ![]()
U mnie na razie jest ciemno, jak w doopie u Murzyna, wiec jaka jest za oknem pogoda, nie widze ...
Dojrzalam tylko na termometrze 3 st.C, a ma byc 7 i pochmurno z deszczem i sztormowa wichura ... jak milo !!! ![]()
Ok. 9-tej wyjde z trzodka na dluzszy spacer po ulicach, a pozniej pedem do pracy ...
Autobus jest zawsze o calej godz., wiec dzis mi nie pasuje i w obie strony musze maszerowac ...
Zycze Wam, Zabcie, baaardzo przyjemnego dzionka i d o z a r a z ... ![]()
4,273 2011-12-15 09:27:57
Witajcie Gwiazdeczki
Dzień rozpoczety!!! nie wiem na jak długo starczy mi animuszu. Od kilku tygodni starcza mi go najwyżej do południa a potem najchętniej poleżałabym. Pewnie musze cos z tym zrobić ale nie chce mi się. I koło sie zamyka
Wczoraj mialysmy comiesięczny zlot Pyrek. Było jak zawsze super wesoło i za krótko.
EWKA też jestem zdziwiona taką sumą. Poproszę koleżankę córki o wyjaśnienie zasad naliczania, bo ja ni w ząb tego nie trawię.
Mnie tez czekają jeszcze zakupy marketowe, ale zaplanowałam je na poniedziałek. W poniedziałki powinno być mniej chetnych ![]()
Pozdrawiam serdeczne wszystkie koleżanki i spadam do pracy. Mam dzisiaj informatyka na drugim kompie ale co raz muszę wyłączać mój bo jestesmy w sieci.
Miłego dnia
4,274 2011-12-15 09:36:49
I ja witam czwartkowo i przysiadami się do wspólnego wypicia kawy.Spałam tylko do 3 a pózniej przeżywałam męki bo w głowie tylko same czarne mysli a większość z nich to pracowe .
Na jutro biorę dzień urlopu bo mam go jeszczę 5 dni za 2010 i cały z tego roku i nie wiem kiedy go mam wykorzystać,żeby dało sie go sprzedać to chętnie bym to zrobiła
.
Pozdrawiam dziewczynki i życze miłego i udanego dnia .U mnie widać słoneczko więc takiego dnia tez Wam życzę.
4,275 2011-12-15 09:40:11 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-12-15 09:40:44)
Ewka to kupę grosza Ci sypneli aż szlak człowieka trafia,ja też mam gdzieś te ksiązeczki ale mam znacznie mniej na koncie więc mi to napewno nawet na 1m do kwadratu nie starczy.Robią nas cały czas w balona.
4,276 2011-12-15 09:43:11 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-12-15 09:43:38)
Nanas mam to samo jeszcze do 12 to jako tako funkcjonuje i to tyle ile w tym czasie zrobię to mam pózniej tak jak ciagnięcie wozu pod górę a roboty przybywa bo ciagle coś tam u góry wymyślają jakby to miało jakis wpływ na zwiekszenie naszej kaski.
4,277 2011-12-15 09:43:44
Anusiu ... to prawda ... wstaniesz skoro swit jeszcze tylko jutro i juz masz 2 dni wolnego, a w przyszlym tygodniu zaczna sie
przeciez swiateczne ferie w szkole i w szpitalu tez z pewnoscia bedzie przerwa ... Ja musze isc do pracy jeszcze tylko w przyszly
czwartek i mam 2 tyg. wolnego ...
Na razie w mieszkaniu nie sprzatam, poza zwyklym odkurzaniem ... czekam z utesknieniem,
kiedy kolezanka zabierze ode mnie te bieznie ... Dzwonilam do niej wczoraj, ale nikogo nie bylo ... Oni sa bardzo aktywni na zewnatrz ...
Praca i treningi sportowe i bardzo intensywne kontakty rodzinne i towarzyskie ... Kolezanka marzy o tym, by chociaz jeden weekend
spedzic w domu, ale nigdy jej sie to nie udaje ... a jesli akurat nigdzie nie wychodza, to maja gosci ... hahaha
Ewo ... przed Toba tez jeszcze tylko jeden dzien rannego wstawania ...
Dobrze, ze Marta szybko sie wykurowala, to
przynajmniej z tej strony masz spokojniejsza glowe. Ja tez bede zaraz oporzadzac Pyske ...
Od kilku dni nie mam juz specjalnych wkladek do jej majteczek i daje jej wkladki chigieniczne carefree - zapachowe ...
zeby ladnie pachniala ...
Szczerze mowiac, te damskie wkladki pasuja lepiej, niz te oryginalne, ktore dolaczyli do majtek i w dodatku wypadaja o wiele taniej ...
Wczoraj na ostatni sik znowu odwalilam numer ... Oczywiscie, przed wyjsciem znowu zapomnialam zdjac Pysce majtki ... ![]()
Polapalam sie dopiero w windzie i to w momencie, gdy juz mialysmy z niej wychodzic ...
Cale szczescie, ze na dole nie bylo
akurat nikogo ...
Coraz dalej sie z tymi majtkami zapedzam i w koncu, za ktorym razem wyjde z nia tak na ulice ... hahaha ![]()
Majtki sa czarne, wiec przy jej kolorku siersci, nie rzucaja sie az tak bardzo w oczy, przynajmniej mnie ... ![]()
Jeszcze by tylko tego brakowalo, zeby w nie nasiusiala i zwalila kupe ...
Widze, ze juz sie do nich przyzwyczaila i juz spokojnie czeka, kiedy je jej zakladam. Oczywiscie, nagradzam ja za to smakolykiem ... ![]()
Juz sie rozwidnia i chociaz niebo jest pochmurne, to na razie nie pada ... Wiatr dosc mocno targa drzewami, ale go nie slysze,
a wiec to jeszcze nie huragan ...
Pozegnam sie juz z Wami, Gwiazdeczki, bo do wyjscia do pracy o 10-tej juz nie bede miala czasu ...
Teraz wskakuje w ciuchy i budze Pyske ... Dobrze chociaz, ze nie ide do lasku, bo nie musze zakladac specjalnych ciuchow
i sie pozniej przebierac ... Na spacer po ulicy, moge isc tak, jak do pracy ...
Witajcie, Nanas i Rybko ... ![]()
Jeszcze raz zycze Wam milego dzionka i d o p o t e m ... ![]()
4,278 2011-12-15 09:47:41
Witam Jovi miłego dnia Ci zyczę pomimo,że to Twój dzień pracowy to niech będzie udany ![]()
4,279 2011-12-15 10:00:53
4,280 2011-12-15 11:07:30
ieknie witamJovitko,Nanas Rybko
Jovito jestes przyzwyczajona do spacerow -wiec nie bedzie problemu tym razem,,,ja tez lubie chodzic ale teraz jakos nie mam sily --zreszta ja bym miala bardzo pod gorke ..moje miasto jest gorzyste
Nanas nie lubie marketow --a jak pomysle jakie kolejki sa w nich przed swietami ,to mi sie odechciwa wszystkich zakupow,
Rybko --najwyzszy czas wziasc urlop ,bedziesz miala trzy dni wolnego..a tak odemnie;;;nic nie doszlo na poczte..wiec sprawdz gdzie wyslalas emaila
4,281 2011-12-15 11:09:31
za chwile wychodze do szpitala jeszcze jutro i w poniedzialek po wypis ,,zobacze jakie bede miala zalecenia..ale juz napewno ede miala troche luzu,,milego dnia dziewczyny
4,282 2011-12-15 13:49:56
Jestem dumna z siebie ,juz mam wyliczoną "trzynastkę" dla pracowników za br,która będzie dopiero wypłacona w przyszłym roku.Pierwszy raz liczyłam to prz pomocy programu więc miałam trochę problemów ale poszło.I dlatego dopiero teraz coś zjem bo poczułam,że chyba jestem głodna.
Miłego popołudnia.U mnie nadal słoneczko.
4,283 2011-12-15 13:54:00
4,284 2011-12-15 14:59:25 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-15 15:18:13)
Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... ![]()
:) Bylam, odprawilam, wrocilam ... ![]()
Cos dzis jestem roztargniona ... w pracy witalam wszystkich popoludniowo, myslac, ze pracuje po obiedzie, czyli od 13-tej ...
Wszystko przez to, ze poszlam na druga polowe lekcji, a nie od samego rana ...
Pogoda u mnie zmieniala sie juz kilka razy ... Gdy rano wyszlam z Pyska bylo pochmurno, a w drodze do pracy zaczelo sie przejasniac,
pozniej popadalo, a gdy konczylam lekcje znowu wyszlo sloneczko ... Weszlam do supermarketu po najpilniejsze zakupy, a gdy
wyszlam slonca juz nie bylo, za to kropilo ...
Teraz niebo jest cale zasnute i chyba juz tak zostanie ... Wiatr sie zmniejszyl i na razie nic nie wskazuje zapowiadanego sztormu ...
Wichura i deszcz, razem, to najgorsza z mozliwych pogod ... ale tutaj bardzo czesto wystepujaca, niestety ... ![]()
W szkole dostalam prezent od dyrekcji ... nie wiem, czy to jeszcze na Mikolajki, bo mnie wtedy nie bylo, czy juz swiateczny ...
Jakis komiks w twardej oprawie i specjalnym pudelku ... jest do tego luzem pare kartek, zapisanych drobnym maczkiem, wiec musze
poczytac, a na razie nie mam natchnienia ... ![]()
Dowiedzialam sie tez, ze moja nauczycielka od stycznia jest skierowana do innej szkoly ... sredniej, "normalnej", czyli dla holenderskiej
mlodziezy ... a to oznacza, ze do mojej grupy przyjdzie ktos inny ... na razie nie wiadomo jeszcze kto ... i czy bedzie mily, czy niezbyt ...
Liczylam na to, ze przez zime bede chodzila troche pozniej, na druga polowe lekcji, tak, jak dzisiaj, a przy nowej nauczycielce
nie bedzie to mozliwe, przynajmniej na razie ...
Kazda nauczycielka ma inny sposob prowadzenia lekcji i inne wymagania, wiec takie ciagle zmiany sa bardzo trudne dla uczniow,
jak i rowniez dla mnie ...
Zmiany personelu w tej szkole sa regularne, co pol roku, a czasem i czesciej, nie ma zadnej zadnej stabilnosci.
Nauczyciele sa przestawiani ze szkoly do szkoly, jak pionki i najczesciej wcale nie sa z tych zmian zadowoleni.
Ta obecna nauczycielka tez nie ... Sama dzis mi powiedziala, ze juz sie odzwyczaila od pracy w normalnym systemie szkolnym,
z kilkoma lekcjami 45-minutowymi i krotka przerwa, no i wywiadowkami ... i troche sie boi, czy da sobie rade ...
W dodatku holenderska mlodziez jest bardzo rozwydrzona, wiec to nie to, co zagubieni, niesmiali cudzoziemcy ... ![]()
Mialam wejsc na drabine, by uzupelnic okienna dekoracje lampkami w ksztalcie gwiazdek, ale cos sie dzis nie czuje na silach,
by pracowac na wysokosci ... moze pozniej ...
Zdecydowanie nie moge sobie pozwolic na polamanie rak, czy nog, albo zlamanie karku ...
bo wprawdzie mna zajmowano by
sie troskliwie, ale psina, niestety, musialaby pojsc do schroniska ... i z ksiezniczki stac sie zebraczka ... ![]()
Rybko ... jak dobrze, ze wypatrzylas anusiny jubileusz, bo ja jestem malo spostrzegawcza ... ![]()
4,285 2011-12-15 15:10:13
ja tez wrocilam dziewczyny --ze szpitala --i nie mialam radioterapii--bo cos dzis sie tam bez przerwy psuje ,,co chwile awaria --wiec ,musze odebrac Karolke i znow jwchac z nia do szpitala
ale juz mnie uprzedzili ze po poludniu jest mase ludzi--wiec nie wiem jak dlugo bede ,,ale musze zaliczyc dzis naswietlanie
nie jestem zla ,,bo podobno to sie zdarzai to czesto ,,mnie sie jakos udawalo.jakos wytrzymam
4,286 2011-12-15 15:12:06
ach -Rybko dziekuje- nawet nie zwrocilam uwagiile mam postow....
co do tego pisania to ze mna jest roznie ,,czasem mam co pisac a czasem pustka w glowie
4,287 2011-12-15 15:17:01
4,288 2011-12-15 15:31:01
Basiu dziekuje --piekne kwiatuszki--jojcylam ,,to prawda ale wzielam sie nie tylko za siebie ale takze i za pisanie hihihi
4,289 2011-12-15 15:38:33
4,290 2011-12-15 17:41:04
Witam Zasadówki
Anusiu ,Gratulacje
Podziwiam Ciebie,że masz tyle siły,ze walczysz i piszesz.
A nam się serca radują na każdą dobrą wiadomość o Twoim zdrowiu.
Trzymaj tak dalej.
Nanas już napisała,że spotkanie było udane.
W tej nowej kawiarni,nie podają ciastek,tylko olbrzymie kawałki tortu i dodatkowo do tego bitą śmietanę polaną czekoladą.
Jeżeli ja męczyłam taki kawałek przeszło godzinę,to musiał być naprawdę okazały.
Jak Nanas zamówiła lody i kelnerka je przyniosła,to wszystkie parsknęłyśmy śmiechem ,bo były chyba największe jakie kiedykolwiek widziałyśmy.
Ale dostałyśmy karty rabatowe,które będą ważne od następnej wizyty.
Ewka
to na dobre balety ,Ci starczy.
Po co mieszkanie,lepiej przebalować.
My zgodnie Ci pomożemy.