Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Strony Poprzednia 1 … 60 61 62 63 64 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,966 do 4,030 z 6,268 ]

3,966

Odp: Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

http://3e.img.v4.skyrock.net/3e9/dolce-amore7/pics/2548592253_1.gif

Tego mi trzeba... Wewnętrznej ciszy...
Moją drogą idę przed siebie, tylko za często jeszcze spoglądam wstecz...
A szczęście, do którego droga prowadzi... niezdefiniowane...
I kogoś mi trzeba, bym stała się kimś...
A "ktoś" jeszcze nienazwany...

Dobranoc Gwiazdy

Zobacz podobne tematy :

3,967 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-07 23:46:50)

Dziewczynki, wlasnie przezywam najwiekszy sztorm w moim zyciu ... HORROR !!! ...  nie da sie wyjsc na ulice ...
nawet w windzie wyje ... jakby duchy straszyly ... lol  Pyska nie mogla spokojnie usiedziec i wyskoczyla z windy, jak z procy ...

Oby jutro sztorm zelzal, bo nie wiem, jak pojde do pracy ... a niestety, autobus mi nie pasuje ...

Mufo ... normalnego psa nie jest az tak trudno wychowac, a jeszcze, jesli mozna isc z nim na kurs, to nie ma problemu ...
i tez wazne, co za rasa ... Ja uwielbiam buldogi, a one sa z reguly trudne, wiec wymagaja szczegolnej stanowczosci i konsekwencji,
no i pewnej wiedzy ... a Pyska bije wszelkie rekordy "wyjatkowosci", no, nie ... jeszcze nie jest najgorsza, bo nie jest agresywna ...
a wiec mogloby byc jeszcze gorzej ... big_smile
Mialam duzego pecha z jej choroba, bo to bardzo zaklocillo nasza normalna prace szkoleniowa ...
Przez 3 m-ce musialam jej podawac paskudne lekarstwo, co mialo na pewno negatywny wplyw na budowanie naszej wiezi ...
bo zamiast kojarzyc sie jej z przyjemnosciami, to kojarze sie jej ze wstrzykiwanym sila do pyska smierdzacym obrzydliwstwem ...

Ja tez juz jestem zmeczona i zbieram sie do lozeczka ...
Na szczescie, jutro nie musze wstawac po szostej, tylko o osmej ... a wiec bedzie juz widno ...

Ewcia ... trzymaj sie i szybko do nas wracaj ... smile:)  bo bedziemy za Toba tesknic ... smile:)

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie, kolorowych snow Wam zycze  i ... d o  j u t r a ... smilebig_smile:) 

http://wgrywacz.pl/images/874_pijslodko233.gif

3,968

http://wgrywacz.pl/images/148Dobranoc4_01102011.jpg

3,969

Dzień Dobry Bardzo lol Myszki ....zalewam kawkę  http://s7.directupload.net/images/111208/nzzeyvad.gif na którą zapraszam ....

http://s1.directupload.net/images/111208/sz6mluup.jpg lol

pogoda dzisiaj nie ciekawa lol  ale śniegu jeszcze u mnie nie ma............

3,970

Witam Gwiazdy lol Optymistycznie patrzę na dzień jutrzejszy bo to już będzie piątek http://wgrywacz.pl/images/104hura123.gif
Kawa ? OK lol Właśnie kończę ją pić.
Jadę prosto po pracy do rodziców i mam nadzieję, że szybko z powrotem wrócę do domu.

http://media4.mojageneracja.pl/oiettqritp/mediuml3ggd5584c080dd9b796453263.jpg

3,971

Basiu jestem -wpadlam na kawe ,,
tak naprawde wstalam jak zwykle o 5,tej ale czytalam do tej pory w luzku ,,Karolka jest chora -wiec nie musimy sie spieszyc,,teraz czeka zebym ja puscila na kompa -chce pograc ,
pozdrawiam wszystkie dziewczynki

3,972

Życzę Wam Gwiazdy miłego czwartku i piątku lol Już się zbieram do pracy. Pogoda wstrętna, pada deszcz http://wgrywacz.pl/images/659Deszcz21_1_.gif a na jutro zapowiadają opady śniegu http://wgrywacz.pl/images/628zima1.gif Chyba idzie na zimę sad

Do usłyszenia http://wgrywacz.pl/images/315Ca_us.gif

3,973 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-08 09:46:00)

Witajcie Dziewczynki czwartkowo ...Baska, Ewa i Anusia ... smilebig_smile:)

Juz ufryzowana, przysiadam sie do Was z goraca kawusia ... big_smile

Huragan uspokoil sie dopiero ok. 7-ej rano i teraz juz da sie zyc i mozna wyjsc na ulice, bez obawy o niekontrolowane fruwanie ... big_smile
Na razie nie pada i niebo jest zamglone, ale calkiem niezle, przynajmniej od poludniowej strony ...
Wisi pare ciemnych, nieduzych  chmur, ale sloneczko probuje sie przebijac ...  zimno ... tylko 2 st.C, a ma byc 6 ...

Dzisiaj ide do pracy na druga polowe lekcji, bo tak sie umowilam z nauczycielka ...
Tak naprawde, to ona mnie na pierwszej czesci nie potrzebuje, bo prowadzi lekcje ogolnie, z cala grupa, a po przerwie nastepuje
podzial i ja cwicze czytanie i pisanie, z uczniami, ktorzy maja z tym problem ... Planowo mam 3 osoby, ale rzadko wszystkie sa obecne ...

Za pol godz. pojde z Pyska do lasku, czyli wlasciwie o naszej stalej porze ...
Dzis ide pieszo, wiec nie musze sie stresowac, ze spoznie sie na autobus ... bo wtedy byloby polgodzinne spoznienie w pracy ...
a przy marszu nawet 5 min. nie odgrywa roli, bo zawsze moge przyspieszyc ...

Korzystajac, ze bede w pracy krotko, skocze do paru sklepow w centrum, bo odkad ma Pyske, to jestem tam bardzo rzadkim gosciem ...
Po pracy zaraz lece do domu, a specjalnie po jakis drobiazg jechac mi sie nie chce, a na grupsze zakupy nie mam kasy ... big_smile

Wczoraj Synus wyslal mi ma swieta stowke, wiec sie chociaz wyrownam i bede mogla ... zaszalec ... lol

ZYcze Wam, Zabcie, bardzo udanego czwartku  i ... d o  p o t e m ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/402Czwartek_Jesien.jpg

3,974

Witam czwartkowo!
http://www.graphics16.com/g/good_morning/good_morning_085.gif
Czasu u mnie nie staje bo a to zebranie w szkole, a to jazdy a to przystrajanie chalupy i drobne porzadki. To tak s rana tylko zajrze i sie przywitam, mam nadzieje ze nie macie mi za zle niklego wkladu w towarzyskie zycie netcafe wink

3,975 Ostatnio edytowany przez nanas (2011-12-08 19:10:01)

Witajcie Gwiazdeczki

U mnie też pogoda byle jaka, pada i wieje a raczej piź....i. Tak mnie potargało, że musiałam zainwestować w grzebień bo palcami nie dało się nic zrobić.

Poza tym nic sie nie dzieje, wypijam własnie drugą kawę i zastanawiam się za co się wziąć? Wybór mam ogromny!!!
Miłego dnia Kwiatuszki.
BA-CHA co bierzesz na uderzenia gorąca. Pamietam, że kiedyś o tym wspominałaś
Ja tez zaczęłam brać jakieś tabsy ale odnoszę wrażenie, że potęgują objawy niż im zapobiegać. Podzielcie się doświadczeniami.

3,976

Witajcie Zabcie popoludniowo ... smilebig_smile:)   Sluzbe obowiazkowa juz odprawilam i zaczynam swoj ukochany weekend ... big_smile

Okazalo sie, ze Sowaczka juz wiecej do szkoly nie przyjdzie, przynajmniej do konca tego roku, wiec wtorki mam wolne ... big_smile
Podobno jej corka zachorowala i jest w szpitalu ...

Tak jak planowalam, przeszlam sie troche po sklepach w centrum ... Wydalam cale 50 euro, z czego 40 na zakupy dla Pyski lub
w zwiazku z nia.
W zwiazku z nia kupilam przeciwdeszczowy komplet za 15 euro ... Nie wiem, czy spodnie mi sie przydadza, ale kurtka bardzo ...
Te komplety sa uzywane, przede wszystkim, do jazdy na rowerze, ale oczywiscie, nie tylko ...

Juz odwalilam obchod osiedla, nakarmilam trzodke  i  sama pojadlam ...
Pyska jest na diecie, ale jednak nie na calkowitej glodowce ...     
Dzis rano musialam dac jej skromne sniadanko, zeby podac lekarstwo na ADHD ... W koncu,  miala siedziec 3 godz. w klatce, wiec
z pewnoscia mogla to lepiej zniesc nieglodna i po dawce srodka wyciszajacego ... big_smile    i rzeczywiscie ...

Wczoraj, na spacerze, na ktorym spotkalam kolege z pracy, wszstkie towarzyszace mu psy-samce, w tym tylko jego niekastrowany,
ciagle probowaly na Pysce "jezdzic" ... Jego Topper robil to juz od dawna i jeszcze pare innych pedofili ... hahaha  lol 
ale pozostale, normalne psy, nie ... a tym razem wszystkie trzy samce, rowniez te wykastrowane, startowaly do Pyski raz po raz
i wykazywaly ogromne zainteresowanie jej tyleczkiem ... big_smile
I tak sie zastanawialismy, czy przypadkiem nie zaczela sie u Pyski cieczka ... 
Wieczorem dokonalam ogledzin stosownej czesci suczego cialka i wydalo mi sie, ze byla nabrzmiala, a to jest podobno jeden
z pierwszych symptomow cieczki, wiec natychmiast zamowilam dla niej majteczki ...
Tak naprawde, to mialam to zrobic juz tydzien temu, gdy zamawialam laserek, ale zapomnialam ...

Dzis wiem juz na pewno, ze Pyska ma wlasnie swoja pierwsza w zyciu cieczke ... a wiec dziewczynka dorasta ... big_smile

Dobrze, ze zdazylam z nia pochodzic, bo wlasnie nasila sie wichura i znowu pada ... brrrrrrrrr  i  bleeeeeee    big_smile

3,977

Witam Zasadówki 

Jeszcze pracuję.
Tak tragicznego grudnia nie było w historii.
Niech to euro albo się wyjaśni albo pierd..lnie,
bo Niemcy nic nie importują.
A jak oni nie będą importować ,to cała gospodarka stanie.

3,978 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-12-08 21:11:02)

Heyyyyyyyyy Myszki wieczorkiem lol .... a co tu!! dzisiaj takie puchy ???? http://s1.directupload.net/images/111208/a9kpnc4c.gif lol

Nanusia  się męczy w pracy ... bidulko lol....
Jovity ... Pyśka dostała cieczkę ..:lol:  no to już masz pannicę w domu ..:lol:
Ewka  w pracy ... no i u rodziców .... lol
a Anusia i Rybka co robicie cały dzień .... meldować się ino migusiem...:lol::lol:

Nanas ja zażywam .."Menoplant Soy-a 40+ "  - bo ma dużo tych - izoflawonów sojowych - ... zapytałam w aptece...taki mi preparat doradziła .... bo tego jest pełno na półce w aptece i w tej samej cenie mniej więcej ..
odkąd zażywam - moje poty które miałam nad ranem - ustąpiły .. .. lol

dzisiaj rano po kawce u sąsiadki - dostałam jobla lol - do roboty ....
rozkopałam syncia pokój ...  obiad ...umyłam jedno okno..
potem zadzwoniłam do lekarza - wizytę miałam na 17 - więc spokojnie potem na luzie dosprzątałam pokój ...:lol:
no i mam po robocie ... takiej grubszej .... jedynie kosmetyka codzienna lol  ..... http://s1.directupload.net/images/111208/slvuyuip.jpg ...... lol

3,979

Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... smilebig_smile:)   

Alez tlok w naszej Cafe ... big_smile   czyzby  wszystkie szalaly na przedsiwatecznych zakupach ? ... big_smile  albo wielkich porzadkach ?... big_smile

Ja odbylam w tym czasie 2 spacerki po ulicy, 2 rundki zabawowe w domu i niespodziewana wizyte mlodszej kolezanki, tej z mojego osiedla ...

Wlasnie bylam po spacerku i zdazylam wstawic kalafiora, a  w drugim garnku marchewki dla Pyski, w rosolku ze skorkami, gdy przyszla
kolezanka z dobra nowina ... kupuje moja bieznie ... big_smile   
Jej maz pojechal po pracy od razu na trening, wiec nie spieszyla sie do domu i posiedziala do 19-ej. Wyszlysmy razem, bo to byl czas
na wieczorny spacerek po osiedlu ...
Dalam kolezance gruba instrukcje oblugi biezni i niech sobie czytaja ... Najwazniejsza teraz informacja, to jak te bieznie zlozyc na pol, bo mozna ...
Jak juz jej maz to rozgryzie, to zapakujemy bieznie do pudla, wlozymy na moj wozek bagazowy i zwieziemy na dol, do samochodu ...
Zainkasuje troche kasy i bede cala szczesliwa, ze moge wyszykowac pokoj dla Pyski i to jeszcze przed swietami ... big_smile

Jak juz napisalam kolezanka posiedziala wyjatkowo dlugo i tak sie zagadalysmy, ze nawet nie poczulysmy spalenizny ... lol
dopiero, gdy ruszylysmy do wyjscia i przechodzilysmy obok kuchni ... hahaha lol
Kalafior kompletnie sie rozgotowal, a marchew i kurze skorki, niestety, sie przypalily, bo wygotowal sie rosolek ... lol
Nie bylo tragicznie i gdyby nie byly to skorki, ktore sa kleiste, to nie byloby wlasciwie sprawy ...
Musze przyznac, ze nie pamietam, kiedy cos takiego mi sie zdarzylo ... zawsze pilnuje i niczego nie przypalam, ale wyjatki od reguly.
jak widac, sie zdarzaja i ja podobno potwierdzaja ... big_smile

Pies drapal te marchewke i kalafiora, jesli pozbywam sie biezni ... hahaha : lol: 
Czesc wierzchnia marchwi zebralam dla Pyski, a reszte wywalilam ...  i kalafiora tez, bo chociaz z niego woda sie jeszcze nie wygotowala,
ale za dlugo prychcony, byl po prostu niesmaczny ... tak, ze go nie pojadlam ... lol

Pod wieczor huragan wrocil z cala moca, wiec nie moglysmy z Pyska pochodzic dluzej, a jedynie wokol bloku ... za to musze sie z nia
bawic w domu, ale teraz mam czym, zeby sie przy tym nie zmeczyc ...

Dzis dostalam drugi laserek z czerwonym swiatelkiem ... jest duzo mocniejsze i moge Pyske nim zabawiac nie ruszajac sie z kanapy ...
Jutro powinnam dostac kolejna paczke m.in. z majtkami i duzym jajem, podobno niezniszczalnym, "runner egg"... 
Mam nadzieje, ze  Pyska bedzie z niego zadowolona ...  big_smile
Dzis kupilam jej gruby, podwojnie zlozony sznur z wezlami i uchwytem do trzymania, ale cos nie za bardzo jej to lezalo i mnie tez nie ...
Rozsuplalam wiec wszystkie wezly i przerobilam wszystko po swojemu, na pojedyncza, ale dluga line z kilkoma suplami i teraz dopiero
Pyska ma radoche ... lol  a i mnie jest wygodniej to trzymac ... no i o to przeciez chodzi ... big_smile

3,980

Pyska ma dzisiaj ciezki dzien i zrozumiale, bo to dla niej wielka nowosc. Jest strasznie niespokojna, chodzi i nie moze sobie znalezc miejsca ....
Ciagle sie wacha i wylizuje ... Widze, ze jest czysta panienka, bo jesli siada, to podwija ogon pod siebie ... big_smile 
Chodzi po platach dywanowej wykladziny, wacha ja i tez wylizuje ...
Na razie dostrzeglam 2 male, czerwone kropki ... a jutro przyjda jej majteczki ... Ciekawa jestem, jak na nie zareaguje ...
Teraz rozumiem pogorszenie w jej zachowaniu ostatnio ... burza hormonow ... big_smile

Od jutra nie bede juz chodzila z nia do lasku , tylko wylacznie po ulicy, na smyczy ...   
Na ulicy jest bezpiecznie, bo tutaj zadne psy sie nie walesaja, a zdecydowana wiekszosc samcow, majacych wlascicieli, jest wykastrowana ...
a reszta siedzi w schronisku ...

3,981

melduje sie poznym wieczorem tak jakos mi dzis zeszlo przyszla moja sasiadka i siedziala dlugo ,,a pozniej zasnelam --teraz nic nie robie tylko spie popoludniami,,jeszcze jutro i luzik --sobota i niedziela kochana--oj jak ja to lubie,,teraz musze sie troche pochlapac i pojde spac ,,jestem dzis jakas nie do zycia

3,982

chopcy dzwonili Bartek malo sie wypowiada ale za to Kuba juz poklucil sie z matka i powiedzial jej ze wraca do Polski do babci ,a ta mu na to ze dal mi tak w kosc ze go juz nie chce ,,bedzie miala z nim dziesiec swiatow,,,ale coz ..jej wychowanie...ale teraz nie mam co robic ,,i spie spie i spie,,chyba musze sie wziasc w garsc bo przespie cale zycie

3,983

Anusiu ... nie martw sie ... big_smile  kto. jak kto, ale Ty, zycia na pewno nie przespisz, bo jestes pracowita mroweczka ... big_smile
W koncu po tych wyczerpujacych ostatnich m-cach Twoj organizm upomnial sie o swoje i dlatego masz teraz wieksze zapotrzebowanie
na sen ... ale to dobrze, bo we snie organizm sie regeneruje i zdrowieje ... smile:)
A chlopcy z czasem sie przyzwyczaja ...

3,984

Jovitko--wiem ale dopiero dzis zaczelo mi ich brakowac,,zwlaszcza Bartka ..Kuby tez -ale jego bym nie chciala miec przy sobie..Karolka juz spi,,men tez ,,ale mam sie fajnie cisza

zawsze lubilam cisze wieczorem -gdy juz dzieci spaly ,,siedzialam nocami do 2-3 w nocy i czytalam ksiazkiczasem jak mnie wzielo to pieklam lub smazylam chrust--bylo fajnie -a teraz mam kompa i nie moge sie czaem od niego oderwac

3,985

A wiec teraz, Anusiu, wroca dla Ciebie stare, dobre czasu, tylko nie z ksiazka, a przy kompie ... big_smile

Water ... wpadaj, kiedy masz czas i ochote ... smile  Wiemy, ze opanowala Cie tworcza wena i skupiasz sie na swoim rekodziele,
tym bardziej, ze teraz jest na nie wyjatkowe zapotrzebowanie, jak to przed swietami ... big_smile

Huragan szaleje u mnie na fulla ... Momentami mam wrazenie, ze sforsuje okna i drzwi ... i wywieje wszystko z mieszkania,
lacznie ze mna i Pyska ...

Ide do lozka, bo mnie wyjatkowo ciagnie ... Milo klasc sie spac ze swiadomoscia, ze nastepnego dnia nic sie odgornie nie musi ... big_smile

D O B R A N O C  Dzewczynki, spijcie slodko  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/3981964101fwi3sggxu2.gif

3,986

Nie wiem, czy jeszcze ktos sie pojawi, wiec na wszelki wypadek zamkne goscinne podwoje naszej Cafe ... smilebig_smile:)

Baska ... Ty coraz wczesniej chodzisz spac ... big_smile  czyzbys zapadala w taki polowiczny sen zimowy, z nockami wydluzonymi
do 12 godz. ?... lol  jak Pyska ... lol

Ewa spi dzis u rodzicow, wiec nie bedzie wierszyka na dobranoc ... ale widze, ze i bez niego pewnie juz wszystkie smacznie spicie ... big_smile

http://wgrywacz.pl/images/247Dobranoc18112011.jpg

3,987

Hey  Dzieńdoberek piątkowo  Myszki na kawkę i do klikania zapraszam http://s1.directupload.net/images/111209/m8ewvyha.jpg lol

Anusiu wreszcie masz spokój !!! do odpoczynku lol:lol: ...

http://s7.directupload.net/images/111209/cnbnild3.jpg ...za dwa tygodnie !! lol:lol:

3,988 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-12-09 08:20:33)

wszedł mi post podwójnie  lol

3,989

witaj Basiu-wpadlam na kawusie dzis pospalam troche ,,ale jest mi jakos zomno
jak fajnie ze dzis piatek ,,,a ja znow  musze wyjsc ,,jutro i w niedziele leze caly czas w luzku,,pozdrawiam wszystkie dziewczyny

3,990

Cześć Gwiazdeczki
Wpadam do Kafejki na dobrą kawę. W miłym towarzystwie lepiej smakuje. Qrcze, święta coraz bliżej, zaczynają się już szturmy na markety. Niesamowite, ile ludzie kupują jedzenia...chyba jeszcze nie na świeta?!? Pewnie w tym przedświatecznym amoku  ładują do koszy wszystko, co da się zjeść a potem wyrzucą. Może na tym polega magia świąt?????
BA-CHA może ja też zacznę zazywać ten sam specyfik co TY, to będę miała tyle samo energii co TY????
Po tym moim tylko chce mi sie spać.

JOVITO no to Pyśka nam dorasta.  Dobrze, że będzie miałam majtki bo mogłoby się jej coś przydarzyć. Takie rogrzane samce są nieobliczalne.

Miłego dnia Dziewczyny! Dobrze, że juz piątek.

iłego dnia Dziewczyny

3,991 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-12-09 09:48:48)

Hey Anusia    lol   
jestem gotowa do dnia .....:lol: ... planuję sobie co dziś zrobić?????
na pewno - to idę na pocztę .... wysłać przesyłkę  ... to od razu powysyłam kartki świąteczne .....

zaczynam od wizyty u sąsiadki     trzeba nabrać energii ....:lol:   http://s7.directupload.net/images/111209/8m2jaiuc.gif    do potem..........

Hey Nanas musisz wypróbować co Ci najlepiej spasuję lol
a na kopa do energii .... jest żeń- szeń w tabletkach .... - chociaż na mnie nie działał ....:/ hmm
właśnie dzisiaj odsyłam do Gdańska .... mam 3/4 opakowania ...  a na moją Grażynkę działa..... lol

3,992

Witajcie Dziewczynki piatkowo ... Baska, Anusia i Nanas ... smilebig_smile:)

A u mnie sztormu ciag dalszy ... cala noc pizdzilo i pizdzi nadal ... bez zadnej ulgi na wyprowadzenie psa ... lol
Niebo cale zasnute szarymi chmurami ... Deszczyk jest niewielki, a wlasciwie, to taka mocniejsza mzawka ...
temp. 4 st.C, a wiec  o 2 st.C cieplej, niz wczoraj o tej porze ... a ma byc 6 st.C ...

Dzis w nocy mialam chociaz cieplo, bo nie tylko zamknelam wywietrznik w duzym pokoju, ale i zapomnialam wylaczyc ogrzewanie ... big_smile
Wyczulam to dopiero nad ranem, wiec nie bylo sensu wstawac i przykrecac ...

Jak to dobrze, ze nie musze isc do lasu ... hahaha   bo ostatnio juz mi sie brzydzilo to grzezniecie w blocie. 
W taka pogode Pyska tez nie ma ochoty chodzic i chce szybko wracac do domu ... ale za to musze sie z nia wiecej bawic ...

Baska ... cos ostatnio marnie klikasz ... big_smile czy tak ostro przygotowujesz sie do tegorocznych swiat ?.. lol

Anusiu ...zaraz odprawisz swoje obowiazki i bedziesz cale 2 dni wolna ... big_smile 

Nanas ... te majteczki sa tylko do uzytku w domu, zeby nie zostawiala sladow ... chociaz widze, ze bardzo ladnie po sobie sprzata
i ciagle sie myje ... big_smile no, ale podobno poczatek jest slabszy, a pozniej moze sie nasilic ... Nie mam nic cennego, co moze zniszczyc,
bo dywany zwinelam, zanim ja przywiozlam, a te platy wykladziny sa dla niej, do zabawy, zeby sobie nie uszkodzila stawow na sliskim laminacie ...
Na kanapie lezy jeden z kocykow, ktore specjalnie dla niej kupilam, wiec jesli sie zabrudzi, to wypiore i po ptokach ...
Ale juz dzis powinny przyjsc majteczki i tylko sie modle, zeby je zaakceptowala, bo roznie z tym bywa ...
A co do psow na zewnatrz, to nie ma zagrozenia, bo tak jak juz napisalam, do lasku chodzic nie bede, a nawet jesli, to bede ja miala
na smyczy ... a na ulicy wszystkie psy sa uwiazane, bo taki jest wymog ... zreszta, zdecydowana wiekszosc samcow jest wykastrowana ...
W lasku nieraz spotykalam  suki z cieczka i to nawet biegajace luzem, ale w tym pierwszym okresie, ktory nie jest jeszcze plodny ...
Wilczyca tej pijaczki tez miala ostatnio cieczke i bawila sie z Pyska luzem, a teraz juz jej nie widze ...
Ten "niebezpieczny" okres trwa  tylko kilka dni i ktos, kto ma doswiadczenie z sukami, moze to latwo wyczuc ...
Ja musze sie tego dopiero nauczyc, obserwujac Pyske, bo to dla mnie jest rowniez pierwsze doswiadczenie, jak i dla niej ... big_smile

No, czas na pierwszy spacerek, bo z klatki dobiegaja juz odglosy porannej, psiej toalety ... Tym razem, bedzie to krotkie wyjscie,
jedynie wokol bloku ...

Zycze Wam, Drogie Zabcie, baaardzo przyjemnego dzionka  i  ... d o  p o t e m ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/944Piatek_Jesien.jpg

3,993

Hej laseczki smile

Nooo, święta idą smile Widać po szoku zakupowym smile
Ja na szczęście mam w tym roku luzik, zakupy będzie robiła "marysia". Dziś już wystartował na rekonensans. Dostał bony z kuponami promocyjnymi i ma się dobrze sprawić smile
Oczywiście, jak co roku, objecuję sobie, że nie przesadzę z jedzonkiem, a  jak wyjdzie? - zobaczymy smile

Miałam uderzenia w lecie, jakoś tak w sierpniu się zaczęły. Od gina dostałam coś na wywołanie i jak ręką odjął, jak narazie mam spokój.

No, no Pyska nam dojrzała big_smile

3,994

Pogoda zaczyna sie nawet poprawiac ... Wprawdzie wichura nadal sie utrzymuje, ale mzawka ustala i nawet wyszlo sloneczko ...
Chetnie bym jeszcze pochodzila, ale jednak za bardzo pizdzi ... zimno przewiewa czlowieka na wylot ... brrrrrrrrrrr

Baska ... dobrze, ze przypomnialas mi o swiatecznych kartach ... big_smile  ja tez musze sie zabrac do ich wyslania ...
Tutejsze kartki sa koszmarnie brzydkie, ale Holendrzy przywiazuja do nich wielka wage, tzn. do ich otrzymania ...
wiec musze rowniez wreczyc je moim sasiadom, glownie tym, z mojego pietra ...   
Do Polski wstyd je wyslac ... lol
Moja starsza kolezanka miala zawsze przeboje z polska rodzina, ktora podejrzewala ja o lekcewazenie ... hahaha lol   
ze kupuje jakies najtansze badziewie, z przeceny, a ona biedna chodzila po wszystkich sklepach i wybierala najlepsze karty, jakie byly,
nie patrzac na cene ... a i tak wszyscy w Polsce czuli sie tymi kartami obrazeni ... lol
Nikt tez tutaj odrecznie zyczen nie wypisuje, a jedyniie podpisuje sie pod tekstem "Wesolych Swiat", tym wydrukowanym ...
taka tasmowa robota, na odczepnego ... hahaha big_smile   
Juz sie do tego przyzwyczailam, choc nadal mi sie to nie podoba, ale na poczatku strasznie mnie to razilo ...

Nanas ... tutaj w sklepach tez wielki ruch ... z tym, ze jesli chodzi o zarcie, to nie ma na swieta nic nowego ...
to samo ubostwo, co zawsze ... poza zwyklymi, korzennymi ciasteczkami i francuskim ciastem z nadzieniem marcepanowym, ktore naleza
do  ich swiatecznej tradycji ... strasznie to slodkie, a czy dobre, to rzecz gustu ... ja, osobiscie, tego nie lubie ... big_smile

Cala holenderska swiateczna tradycja polega wlasciwie na przystrajaniu mieszkan i ulic, czyli taka na pokaz, ale nic wiecej ...
Jesli chodzi o jedzenie, to w sklepach jest to, co zawsze ... i w ogole nie ma tutaj zadnych nowych produktow ...
Jestem tutaj 14 lat i przez te wszystkie lata widze w sklepach ciagle to samo, a nawet mniej, bo pewne produkty zniknely
i wedlug mnie, oferta jest coraz ubozsza ...
Ogolnie rzecz biorac, w supermarketach jest nedza ... nie ma na czym oka zatrzymac i nie ma sie do czego slinic ... lol

Mufo ... mnie przejedzenie nie grozi, nawet, zebym chciala ... hahaha big_smile  Nie ma tu czym nacieszyc podniebienia ...
Musialabym wszystko przyrzadzic sama, a dla jednej osoby, to mi sie nie chce, zreszta i tak brakowaloby mi wielu skladnikow,
bo tutaj ich nie dostane ...
Pyska juz jest panienka ... hahaha big_smile   Wyczytalam, ze w tym czasie suka ma 2/3 swojej docelowej wagi ...
Gdyby tak bylo, to wyroslaby na dosc potezna babe, bo teraz wazy jakies 25-26 kg, a wiec w pelni dorosla, osiagnelaby 38-39 kg,
tak jak buldog amerykanski ...  Wolalabym, zeby miala tak ok. 30 kg, a nie 40 ...

Mlodsza kolezanka nie widziala Pyski z 1,5- 2 tyg. i tez wczoraj powiedziala, ze kawal z niej baby ... big_smile 
Na razie Pyska rosnie glownie w wysokosc, ale wkrotce zacznie rozrastac sie wszerz i zrobi sie z niej nie kawal baby, a kawal byka ... lol

3,995

http://wgrywacz.pl/images/603mi_ego_dnia_na_MG.gif
hej
ponuro,zimno,mokro---tak jest u mnie
kicia woli spac niz broic

3,996 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-09 13:52:35)

Alez jestem wsciekla !!! ... 

Czekam na te przyesylke z majtkami, ale musze przeciez Pyske wyprowadzac ... Rano bylam z nia tylko 10 min.,
a poprzednia paczke przyniesli mi ok. 13-ej, wiec wyszlam z Pyska o wpol do dwunastej, zeby na czas byc w domu ...
Zdazylam odejsc z 50 m i zobaczylam auto przewoznika odjezdzajace spod mojego bloku, ale niestety, w przeciwnym kierunku,
wiec nie moglam go dogonic ... jak pech, to pech !!!...   majtki odjechaly mi sprzed nosa ... lol
Zadzwonilam do biura, ale moglam sie umowic dopiero na poniedzialek, bo w weekend, oczywiscie, nie dostarczaja ...
i oczywiscie, godzina znowu jest nieznana, wiec znowu moze mnie nie byc w domu ...
Dopoki nie dostane paczki, bede musiala  krecic sie przy bloku, innej rady nie ma ... Ten przewoznik zyczy sobie pokwitowania odbioru
i nie chce zostawic przesylki u sasiadow, chyba, ze sie z gory poda jeden numer mieszkania ...
Podalam, ale sasiadka tez przeciez ma prawo wyjsc ... nie zobowiaze nikogo do siedzenia w domu i czekania na moja paczke...
Jestem straaaasznie zawiedziona, bo akurat ta paczka jest dla mnie wyjatkowo pilna ... a tu, jak na zlosc, jest piatek, wiec ostatni
dzien tygodnia i 2 dni przerwy ... Gdyby nie to, dostalabym ja na drugi dzien, a tak, to musze czekac 3 dni ...
Jesli mi na przesylce az tak bardzo nie zalezy, to zawsze mnie w domu zastana ...
W tej samej paczce jest tez to niezniszczalne jajo do zabawy ... moze by sie nim Pyska choc troche zajela, bo ciagle snuje sie
po mieszkaniu i wyraznie sie nudzi ... 
Nie moge na to patrzec, bo ... wybitnie nie cierpie NUD !!!... ani ludzkich, ani zwierzecych ...
Gdy juz wyszykuje jej ten drugi pokoj, to bede ja tam zamykac sama, na jakis czas, przynajmniej raz dziennie ...
I to bez wzgledu na to, czy jestem w domu, czy tez nie ... chocby po to, zeby zrobic cos spokojnie w pozostalej czesci mieszkania,
albo zeby od niej zwyczajnie odpoczac ...

3,997

Witam kawciowo lol  i http://s14.directupload.net/images/111209/6fddagbj.jpg bleeeeee   pada i pada .......:/

Jovita wściekła !!!... hmm ..... a ja jestem zadowolona - lol:lol:
po krótce napiszę z czego ....
3- tygodnie temu był napad na moją koleżankę- która prowadzi kantor hmm
do domu ma może jakieś 150-200 m ... o godz. 17 ... ciemno ...- została napadnięta...w połowie drogi - nie szła sama !!! - bo nigdy nie chodzi sama !!! ...potraktowali je dość brutalnie ......
po tygodniu otworzyła kantor !!!  tam jest również sklepik taki " mydło i powidło" drobne rzeczy ...
u niej wszystko się załatwi ... praca dorywcza się znajdzie ... np. nr tel do fachowca - poleconego ... wszystko w miarę możliwości ........
jest tam taka zasada - Ty mi pomagasz dzisiaj !!! - ja Tobie jutro !!! lol
po napadzie siadła jej psychika - wieczny i wszędzie STRACH!!! hmm
z tydzień temu tam byłam ...przed zamknięciem
wszedł młody chłopak ...w kapturze... buzia zasłonięta szalikiem....

widziałam ten strach!! w oczach!!!  masakra !!!
do psychiatry dzwoniła - wizyty dopiero na marzec!!!!   załatwiłam jej na ten poniedziałek !! lol lol
dzisiaj byłam tam u niej ... z malutkim interesikiem ... ale też zapytać ...
bo dwa dni temu - dałam jej przysłany przez moją Grażynkę - alarm!!! - taki jak mają babki z Providenta >>>
jak jest przygnębiona ... tak szeroko się uśmięchnęła lol bo to daje jej takie poczucie bezpieczeństwa ...
ten uśmiech ... lol:lol: ... bezcenny lol           zmykam ..........

3,998

dziewczynki witajcie wszystkie ,,juz wrocilam z miasta i z naswietlan--jeszcze jeden tydzien i bede miala spokuj,,ledwie weszlam z karolka do domu jak lunelo deszczem to tak pada do tej pory,dobrze ze zdazylysmy

3,999

musze odejsc od kompa bo moja corka siedzi tu nademna i chce sobie pograc ,,no coz komp jeden nas dwie,trzeba sie dzielic ,,,milego dnia

4,000

Baska ... z ta wsciekloscia, to oczywiscie, przesadzilam ... hahaha  big_smile bo taka sytuacja nie zdarza mi sie po raz pierwszy ...
Mnostwo rzeczy zamawiam przez internet i jesli tak bardzo na nie nie czekam, to dostaje je bezproblemowo ... lol
a jesli mi na czyms baaardzo zalezy, to mam z tym przeboje ... lol   ot, zlosliwosc losu ... big_smile
Wole jesli przewoznikiem jest poczta, bo wtedy, albo zostawia paczke u sasiadow, albo jest do odbioru w moim supermarkecie,
wiec zaden to klopot, bo mam pare krokow i moge pojsc po nia rowniez w sobote ...
Tym razem czekala na te majtki, bo sa juz potrzebne na wczoraj ... lol  a jeszcze bardziej czekalam na to cudowne jajo, z ktorego psy
maja podobno tyle uciechy, bo mam nadzieje, ze Pyska choc troche sie nim zabawi ... choc znajac ja, jest to mocno watpliwe ...
Pyska od samego poczatku jest straszliwa nuda z ADHD, do obrzydzenia, a teraz, w cieczce, z powodu hormonow, te robaki w doopie
i nuda jeszcze sie jej zwiekszyly ... sa ekstremalne !!! ...
Dobrze, ze jej daje te lekarstwa na uspokojenie, bo bez nich chyba by ja roznioslo, a przy okazji i mnie ... lol
Bachorowi juz dawno bym wtlukla, a jej ?... przeciez i tak nie zrozumie ... 
Problem polega na tym, ze jestem sama, wiec znoszenie jej spoczywa wylacznie na mnie.
Oczywiscie, wiedzialam o tym, zanim ja kupilam, ale spodzewalam sie normalnego psa, tymczasem ona kompletnie niczym sie nie zajmie,
tylko caly czas na mnie patrzy i czegos ode mnie oczekuje ... ciagle jestem pod obstrzalem ...

Z wielkim utesknieniem czekam na ten dzien, w ktorym kolezanka wezmie ode mnie bieznie i bede mogla te obrzydliwa nude zamknac
w drugim pokoju i na nia nie patrzec, nie widziec, jak sie nudzi i nie wie, co ze soba zrobic ...   
a jeszcze wazniejsze jest, ze to ona nie bedzie mogla patrzec na mnie i nie bede juz pod ciaglym obstrzalem ... uffffffff  big_smile 
i niech nawet z nudow zezre cala szafe, biurko, komody i kanape ... mam to gleboko w doopie ... lol 
bo przeciez do Irlandii i tak ich nie zabiore, a sprzedac nie mam komu, chyba, ze dac darmo ...

A co do Twojej kolezanki, to wcale sie jej nie dziwie, ze sie boi, ale strach nie rozwiazuje problemu bezpieczenstwa i leki tez nie ...
Majac dzialalnosc, gdzie kazdy z ulicy moze wejsc i to do tego kantor, powinna miec alarm i jeszcze jakies inne srodki zabezpieczajace ...
W Polsce jest cala gama do wyboru ... chocby zwykly pieprz w sprayu, aparacik do razenia pradem i rozne inne ...
Ja chodze po lesie, wiedzac, ze gdzies w krzakach moze czaic sie zboczeniec i choc nie trzese sie ze strachu, to licze sie z mozliwoscia
ew. napadu ... Trzymam wiec smycz na rolce w taki sposob, zeby w razie czego walnac w leb, a w druga dlon biore pek kluczy,
w taki sposob, ze klucze wystaja miedzy palcami, na zewnatrz dloni, albo parasolke ... bo strach strachem, ale czlowiek musi sie bronic,
a swiadomosc, ze jest sie w jakis sposob uzbrojonym, dodaje pewnosci siebie i moze nawet odstraszyc potencjalnego napastnika ...

Anusiu ... a wiec masz juz z gorki ... jak to dobrze ... big_smile  A u mnie pogoda zmienia sie, co pare minut ... Wyszlam na spacer,
gdy bylo slonce, a dwie przecznice dalej, jak lunelo ...i zmoklam, choc z drugiej strony miasteczka wciaz swiecilo slonce ... big_smile
a teraz jest juz wszedzie dookola szaro i pada ... a do tego niezmiennie szaleje wichura ... nawet w tych momentach ze sloncem ...

Acha, zapomnialam Wam napisac, ze drugi laserek tez okazal sie niewypalem ... bo wprawdzie swiatelko jest czerwone, ale ma tak mala
srednice, ze ledwo je widac ... a do tego przycisk ciezko sie wciska i po kilkunastu sekundach mam dziure w palcu ... big_smile
Trudno w tej Holandii cos porzadnego kupic, same goowna ...  hahaha lol

4,001

co z Wami --obiad zrobilam pojadlam tzn,,mnie sie wydaje ze pojadlam ,ale powiem Wam ze nie moge ostatnio znow jesc --nie mam kompletnie apetytu ,,troche wcislam na sile alle musialam zrezygnowac z wiadomego powodu ,,nie wiem co robic ..najchetniej nic bym nie jadla,,wqiem ze musze ze powinnam..juz posprzatalam i chyba sie polozena chwile

4,002

witam jeszcze przed przerwą ... lol
cha!! Jovita - dobrze  się radzi  - tylko jak przychodzi co do czego ... to STRACH CIĘ PARALIŻUJE
hmm  i jest ogromne zaskoczenie ..... hmm   wiem.... bo samą mnie kiedyś ... na mojej ulicy ... facet tylko szybko przeleciał koło mnie ... a ja stanęłam jak wryta hmm  nie wydając żadnego głosu ...:/:/
koleżanka sobie sama nie poradzi !!!!- bo nawet w domu - nie może być sama hmm  cały czas mówi - o zamknięciu interesu !! hmm

Anusiu a co miałaś na obiadek ????? ... u mnie byłe pomyyyydorowa + placki ziemniaczane ....ale sobie dofutrowałam ...mniam...... lol    dobre.. tylko dom do wietrzenia lol

dzisiaj polatałam ... nic w domu nie robiłam oprócz obiadu ...  normalnie czasu nie mam - porobić pety ....

spadam........ do wieczorka ..........

4,003

Cześć Kwiatuszki

Własnie przeszłam na tryb weekendowy. Nic dzisiaj nie robię, tzn żadnych pożytecznych rzeczy. Dziad przytargał whisky. Może jakiego drinka chlapniemy. Jeżżuuu już nie pamietam kiedy piłam?

JOVITO jestes skarbnicą wiedzy na temat piesków. Ja myślałam, że te gacie to jakby pas cnoty tongue

BA-CHA nie dziwię się Twojej koleżance, że jest taka przerazona.Sama sobie z tym nie poradzi.
Jakiś czas temu przeszłam szkolenie "Bezpieczna kobieta". Miałyśmy spotkania z policjantami, psychologiem, kilkanaście godz. szybkiego kursu samoobrony. Instruktor pokazał nam praktyczne zastosowanie parasolki, pęku kluczy czy szybkiego, nie wymagającego siły uderzenia. Na zakończenie pokazu i wykładu padła konkluzja, że wszystko jest skuteczne pod warunkiem że zadziałamy natychmiast, a to niestety zawodzi w 99,99%. Napastnik właśnie wykorzystuje zaskoczenie.
Dużo by pisać, a że ja nie umiem to na tym skończę. Najbardziej przerażający był wykład policjanta.

Teraz pożegnam się z Wami. Miłego wieczoru i kolorowych snów

4,004

Baska ... ja to doskonale rozumiem ... Sama tez bylam pare razy tak zaskoczona, ale przez psy, ktore nagle wylecialy z krzakow,
ciezko dzyszac, jak dzikie bestie i myslalam, ze juz po mnie ... hahaha lol  ale chodzac po alejkach dobrze rozgladam sie dookola.
Gdy wchodze na lesne sciezki w gestwinie, gdzie widocznosc jest bardzo mala, to prosze Aniola Stroza o ochrone, ale i sama tez jestem
bardzo czujna i sciskam dobrze rolke w garsci, zeby w razie czego przywalic ... lol 
Gdybym jednak zostala napadnieta i poturbowana, to na pewno do lasu sama juz wiecej bym nie poszla ...
Na ulicy tez trzeba miec oczy dookola glowy, szczegolnie po ciemku i byc przygotowanym na ew. odparcie ataku ... wtedy nie bedzie
mowy o zaskoczeniu ... oczywiscie, jesli napastnikow byloby kilku, to nie mialabym zadnych szans ...
Nie da sie ukryc, ze o powodzeniu napadu decyduja pierwsze jego sekundy i wlasnie najwazniejszy jest tu element zaskoczenia ofiary ...
na to wlasnie napastnik liczy, ze ofiara sie wystraszy i nie bedzie sie bronic ...
Oczywiscie, na miejscu Twojej kolezanki tez bym sie bala, szczegolnie w tym pierwszym okresie po napadzie, bo przetrawienie traumy
i odzyskanie poczucia bezpieczenstwa, wymaga czasu i ciezkiej pracy ...
Mysle, ze w jej sytuacji, ten interes przynosi jej  teraz wiecej szkody, niz pozytku i chyba lepiej byloby, gdyby go zamknela,
przynajmniej na jakis czas, dopoki nie dojdzie do siebie ... 
Jedno jest pewne ... nie wolno pograzac sie w strachu, tylko trzeba sie starac go pokonac ... i doskonale wiem, ze to jest
baaardzo trudne ... ale jak najbardziej mozliwe ...

Ze 2 tyg. temu pokazywali w Tv jednego starszego faceta, prowadzacego sklep tytoniowy ... W ciagu ostatnich 6-u m-cy przezyl
kilka napadow na swoj sklep i przy kazdym zostal mocno poturbowany, a pomimo to, powiedzial, ze sklepu nie zamknie ...
Sama nie wiedzialam, co o nim myslec ... czy jest on bohaterem, czy masochista ? ...

4,005

No i tak przegapiłam nawet własną imprezkę .Basiu dziękuje,że to zważyłaś ale jak przeliczyłam
to wypada po 90,90 postów na miesiąc czyli nie jest aż tak kiepsko smile.Dziękuje wszystkim koleżankom za kwiatuszki z okazji mego skromnego jubileuszu smile smile i może połączę z imprezką w 1 rocznicą mojego  pobytu w Kafejce bo teraz trochę nie wypada się rozpijać ...haha

Macanki w Warszawie się nie udały,planowałam zakup prezentów a oprócz obrusa nic nie kupiłam  i zmęczona wróciłam do domu marząc o swoim wyrku a wczoraj znów przyjechali moi panowie także miałam ograniczenia.

4,006

RYBA ja pewnie ze spóźnionymi gratulacjami ale szczerymi. Dołączę również życznie..swoje. Wpadaj częściej i pisz więcej !!!

4,007 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-09 20:17:38)

Nanas ... dzieki smile  ale ta wiedza jest tak ogromna, ze wypilam tylko kropelke ze zrodla ... big_smile  a co do pasa cnoty, to robia za niego
wlasciciele suczki i smycz ... lol
Prosze, napisz cos wiecej o tym wykladzie policjanta ... smile 
Ja juz od mlodej dziewczyny nosze parasolke, jak palke, gotowa do przywalenia ... big_smile  i ew. klucze w dloni, bo tego nauczyl mnie ojciec ...
Moja mama byla strasznym cykorem i w zagrozeniu cichla, jak kurka, nie stawiajac najmniejszego oporu ...

Anusiu ... jesli nie masz ochoty jesc, to az tak bardzo sie nie zmuszaj ... ale wazne, zebys pila wartosciowe odzywczo napoje ...
jakies swieze soki, wywary z warzyw i mieska itd.. to tez jest jedzenie, tylko w plynie ...

Rybko ... ale Twoja rocznica, to juz musi byc huczna, bo bedzie podwojna okazja ... big_smile

4,008

Jovi to będzie karnawał więc będziemy szaleć bez opamiętania a ja się jakoś przyszykuje albo zlecę katering a co mi tam smile

4,009

Witam wieczorkiem   Myszki  ....
dobrze Nanas piszesz .........
moja koleżanka sama sobie z tym nie poradzi .... i tak jest dobra !! hmm że po tygodniu otwarła ...

a zamknąć interes ???? co dalej ????  ona jest wdową hmm  hmm  co otworzyć ??? jak nic nie idzie hmm hmm  ma jeszcze 8 lat do emerytury  !!!!!!!!!!! ..........

dzisiaj zaczynam kurację ...wydałam kasę hmm w aptece ...
mam specjalny płyn .. do płukania 2 x dziennie  Eludril  do tego tabletki do ssania Koenzym Q 10 dental -  na dziąsła ...kurde zapłaciłam dziś 75 zeta ... mus to mus ... hmm hmm ....

zmykam do jutra Myszki     http://s14.directupload.net/images/111209/o7dy2rmz.gif lol:lol:        DOBRANOC!!!!!

4,010

Zmykam do łóżka.W nocy kaszel mnie wymęczył.Jest lepiej po antybiotyku ale ataki jednak się pojawiają i meczą jak cholerka w poniedziałek pójdę do lekarza niech sprawdzi czy ja mam jeszcze płuca.Dobranoc dziewczynki,pięknych,kolorowych snów zyczę

4,011

wpadlam zeby sie przywitac wieczorem ,,nie moglam wczesniej ..bo dzis sie urywaja telefony od corek i rodziny --a najdluzej to pogadalam z moja Kasia -poltorej godziny i ze szwagierka tez przeszlo godzine
juz mialam dosc
teraz powiesze jeszcze pranie i do luzka ---dobranoc

4,012

Baska ... a tak w ogole, to strasznie wspolczuje tej Twojej kolezance, bo wyobrazam sobie, jak sie meczy w tej sytuacji ...
Moze wlasnie za malo dala sobie czasu, otwierajac juz po tygodniu ... a nie mogla dluzej posiedziec na zwolnieniu ?...
Przydalby sie jej jakis muskularny pracownik, albo ostry pies.

Rybko ... oj, bedzie Cie to kosztowalo ... lol no, ale, jak sie bawic, to sie bawic ... big_smile
I ratuj resztki pluc, zeby mialy z czego "odrosnac" ... hahaha  lol

Anusiu ... zmykaj do lozeczka i lulu ...:D

Pyska od trzech dni troche kuleje ... Mialam nadzieje, ze jej to przejdzie, bo teraz chodzimy duzo mniej i tylko po ulicy, ale jednak
nie przechodzi ... Dostalam od syna stowe i boje sie, ze bede musiala ja wydac na weta ...

Ja tez juz sie pozegnam, bo mialam dzis ciezki dzien z moja nudzaca sie panienka ...
Jeszcze tylko doogladam "Voice of Holland" ...

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko  i  d o  j u t r a ...  smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/797Fantasie_met_schorpioe.jpg

4,013

http://wgrywacz.pl/images/222Dobranoc16112011.jpg

4,014

Witam sobotnio na kawencje zapraszam Myszencje......... http://s14.directupload.net/images/111210/clkek4iu.jpg  ....
do klikania namawiam lol

ciekawe jak tam Ewka ???? lol
  dzisiaj rano syncio zrobił pobudkę ...:lol: przed 6 ... rany Boskie zaspałem.!!!!... lol:lol:....

miłej soboty ŻABCIE .................. do potem.................

4,015

Witajcie Dziewczynki weekendowo ... smilebig_smile:)  Witaj ranny rodzynku Baska ... smilebig_smile:)

Widze, ze pozostale Skowronki wyleguja sie jeszcze w swoich lozeczkach i odsypiaja pracowity tydzien ... big_smile
Ja tez chrapnelam sobie dzis ciut dluzej i zaraz musze wyprowadzic moja dojrzewajaca panienke na trawnik, zeby zostawiala milosne lisciki
dla spragnionych samcow ... lol 
Dobrze, ze mieszkam w bloku, na 8-ym pietrze, to wianuszek samcow pod drzwiami raczej mi nie grozi ... lol

U mnie dzis pokazalo sie nawet sloneczko i miejscami przebija blekit nieba, ale jest mnostwo ciemnych chmur, wiec na dwoje babka wrozyla ...
Jest zimno, tylko 2 st.C i nadal pizdzi, choc juz nie tak ostro, jak wczoraj i przedwczoraj ... 
Najgorsze do zniesienia, to jest poloczenie huraganu z deszczem, bo wtedy parasolki sie nie utrzyma i czlowiek moknie smagany deszczem,
jak biczem ... i zdecydowanie wole sam deszcz, niz wichure, Pyska tez ...

Baska ... jestes dobra matka, bo mnie nie obchodzilo, gdy ktos z domownikow rano wstawal, chyba, ze bylo to dziecko, ktore
trzeba bylo przypilnowac i mu pomoc ... Moj sen jest swiety ... big_smile

No, prosze, sloneczko juz zniknelo i cale niebo zasnuly ciemne chmury ... tylko patrzec, jak znowu poleje ...  bleeeee   big_smile 

Zycze Wam, Zabcie, baaardzo przyjemnego dzionka  i  d o  p o t e m ...  smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/220Sobota_Jesien.jpg

4,016 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-12-10 10:49:45)

Witam sobotnio.Dzięki Bacha za kawkę .
U mnie nadal pochmurno ale przestał wiać bo jak otworzyłam swoje piękne oczęta rano to widziałam,że moją sosna którą mam pod oknem strasznie szarpało ale  już jest spokój.Jeszcze jestem w stroju nocnym ale już nastawiłam jedzonko i zapach się już rozchodzi po domu.

http://wgrywacz.pl/images/108sobota.jpg

Pędzę do łazienki i czas zabrać się za sobotnie prace smile Pozdrawiam cieplutko.

4,017

Heloł Gwiazdy Niestety ale mój pobyt u rodziców przedłużył się znacznie. Mama miała wyjść wczoraj a wychodzi dopiero jutro. Wpadłam dziś do domu bo jak zwykle w sobotę muszę zrobić pranie http://wgrywacz.pl/images/258pranie.jpeg Wiadomo, że jak dziś tego nie zrobię to dopiero za ... tydzień. Tata bez problemu w ciągu dnia może siedzieć sam. Najgorsze są noce. Znowu czuwam, a dodatkowo życie mi umila ten cały "inwentarz" http://wgrywacz.pl/images/125kotek3.gifhttp://wgrywacz.pl/images/744piesek_spacer.gif
Tata już z większym optymizmem czeka na ponowne wyniki. Powiedziałam mu, że gdyby diagnoza była stuprocentowa to nie robiliby ponownie histopatologii. A ponieważ mają wątpliwości co do poprzedniego wyniku, to znaczy, że ten następny może być zupełnie inny. Mam teraz czas na to żeby usiąść i na spokojnie porozmawiać z tatą, bez obecności mamy smile i dochodzę do wniosku, że to ona tak go dołuje.

4,018

Witam Zasadówki

Nareszcie mam trochę spokoju.
Byle do Świat,a potem luzz bluss.

Słońce dużo wychodzi ,to i nastrój dobry.
Wczoraj dużo jeździłam,to czułam wiosnę.
Szkoda tylko,że nic się nie zieleniło.

Faktycznie ,tak jak pisze Nanas,pełno ludzi w sklepach.
Kupują na Święta ,sądząc po asortymencie w koszykach i karteczkach trzymanych w ręce.

Też dzisiaj zrobię spis produktów do kupienia.

Ryba
faktycznie wielkie te zakupy w stolicy poczyniłaś.

Wzięłam przykład z Ewki i też wstawiłam pranie.

Basia
To teraz też w sobotę wstajesz tak raniutko?
Pewnie syn do drugiej pracy leci?

Jovito
moja mama miała suczkę,co dostawała cieczkę,to wcale mocno nie krwawiła i nie musiała nosić gaci.
Ja ją wysterylizowałam,bo mam jeszcze 2 samce.

4,019

Witam popołudniowo
Jeszcze podłogi pozmywać i dam sobie spokój ,chociaż wcale tak dużo nie zrobiłam,jakiś świątecznych rewolucji nie było .Córka sprzątnęła w szafkach w kuchni a ja obmiotę kurzę i już i co tu szaleć.Przyjdzie wiosna ,będzie słoneczko i chęci do sprzątania będą większe.

4,020

U mnie było nawet słoneczko.....i od razu było weselej smile smile byle do wiosny...haha

4,021

U mnie też trochę świeciło lol ale co z tego jak wiatrzysko http://wgrywacz.pl/images/209Wiatr.gif że mało łba nie urwało.
Ja tam jakiś generalnych porządków na święta nie robię, bo po pierwsze nie mam na to czasu a po drugie nie mam i ochoty. Strata czasu. lol Mam nadzieję, że już do świąt będzie spokój z rodzicami smile

4,022

W tej mojej rodzinie wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/81/Kaleidoscope_tube.jpg/220px-Kaleidoscope_tube.jpg Właśnie zadzwoniła moja mama, że wypuszczają ją do domu i tata po nią jedzie. Ma tylko na siebie uważać bo jeszcze do jutra jest "na stanie" szpitala.
http://wgrywacz.pl/images/775hura123.gif nie ma to jak swoje mieszkanko i swoje łóżko http://wgrywacz.pl/images/981_pi_456.gif bez żadnego głupiego "wentyla" http://www.dogopedia.pl/data/breeds/70.jpg

4,023

Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... smilebig_smile:)

Na rannym spacerze zmoklam, bo gdy sie szykowlam, to wygladalo sloneczko, a gdy juz bylam na dole, to zaczelo nagle lac, chociaz
slonce nadal swiecilo ... big_smile 
Od poludnia sie jednak wypogodzilo na dobre, wyszlo slonce i chmury w wiekszosci zniknely... a i wiatr zelzal, ale jest zimno ...

Wlasnie wrocilam z trzeciego spaceru po ulicy. 
Teraz dlugo nie chodzimy, 20 min., z gora do pol godz., bo po pierwsze Pyska lekko kuleje, a po drugie wyraznie szybciej sie meczy.
Miedzy spacerami wynioslam makulature, odkurzylam chalupe i poszlam do sklepu, przydzwigac torche ciezszych zakupow ...
i do tego juz 2 razy sie z Pyska bawilam ...
Pyska jest wprost nieznosna ... snuje sie po mieszkaniu i nie wie, co ze soba zrobic i tylko sie na mnie gapi, a nawet czasem przychodzi
do mnie i mi leciutko popiskuje, ale wtedy ustawiam ja ostro ... zadnego wymuszania ... bo dam kopa w doope ...

Bardzo spodobal jej sie ten czerwony laserek ... Jesli w pokoju jest ciemniej, tak jak np. w tej chwili, bo sonce juz zachodzi, to jest on
bardzo dobrze widoczny ... Jedyny mankament, ze od naciskania guziczka boli mnie palec, wiec za dlugo bawic ja tym nie moge.
Zreszta, ona szybko sie meczy i po 2-3 min. juz zaczyna se bardzo oszczedzac, ale chcialaby, zeby ja tym swiecila i ruszala,
a ona siedzi i sie gapi ... a takiego wala ... hahaha lol  a niech sobie szuka glupiego gdzie indziej ... lol
Nie chce jej nadmiernie forsowac tym laserkiem z uwagi na jej przednia lape ...  Obmacalam obie, ale nic nie widze, a i ona nie ma
przy tym bolu, bo nie reaguje.   Oby tylko jej to przeszlo, zebym nie musiala isc do weta ...

Marze o tej chwili, gdy juz wyszykuje dla niej pokoj i zamkne ja tam, zeby sie nudzila sama, z zabawkami, ale beze mnie ... lol

Nanusiu ... co do cieczki, to na razie sa to pojedyncze kropelki i one mi wcale nie przeszkadzaja, ale pozniej moze byc mocniej,
wiec lepiej, zeby sie do majtek przyzwyczajala, tak na wszelki wypadek ...
Na kanapie mam rozlozone kocyki, w klatce ma kocyki i na swojej poduszce tez ma zawsze ochronny kocyk.
Kocyki sa nieduze i latwo je wyprac, wiec nie mam z tym problemu, a na podlodze mam laminat i dwa kawaly wykladziny dywanowej,
specjalnie dla niej, do zabawy ... bo dywany zwinelam, zanim ja przywiozlam, zeby mi nie posiusiala.
Tak wiec zadnej szkody mi nie zrobi ...  Podobno nastepne cieczki moga byc obfitsze, ale to jest indywidualne, tak jak i u kobiet ...

4,024 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-10 18:13:29)

Czytam, ze dzis pralyscie, Dziewczynki ... i ja tez ... zrobilam 2 pranka i wszystko to kocyki Pyski ... Moje pranko zrobie juz jutro,
bo jest mniej pilne ...

Ewcia ... no, to masz z mama same niespodzianki ... hahaha  big_smile  Pewnie w szpitalu tez mieli jej dosyc  lol   i nie chcieli,
by im zepsula niedziele ... lol

Rybko ... to prawda ... z wiosna i sloneczkiem jest wiecej checi do pracy ... przynajmniej ja tez tak mam ... big_smile
a zima funkcjnuje na minimum obrotow i robie tylko to, co juz naprawde musze ...

4,025

witajcie wszystkie dziewczyny.nie bylam w stanie dzis siasc do kompa bo Karolka mnie zastapila ,,grala do 13 tej.a ja wylegiwalam sie do 12tej,,to nienormalne dziewczynki -zebym ja tak dlugo wylegiwala sie w luzku i powiem Wam ze wcale nie chcialo mi sie wyjsc z wyrka ,,,,,,,,,,,,ale musialam--obiad niestety,,sam sie nie zrobi,,,pozniej pojechalam do Lipnika po kapuste kiszona --mam jej chyba z 10 kg,,zakiszonej,,zamowilam sobie wedliny u prywatnego rzeznika na wsi --swojskie ,ale zapach,,bede je miala w piatek przed swietami,,

4,026

u nas tez bylo sloneczko ale na polu zimno,,teraz wrocilam do domu i tez musze wstawic pranie ale Karolka okupuje laziemke --wiec narazie nawet tam nie wchodze,,narazie troche popisze poczytam i pozniej musze udac sie do lazienki do kuchni bede na jutro gotowac buraczki ,,dawno ich nie jadlam -takich swojej roboty,,jutro jade do jakiego hipermarketu i musze Karlci kupic --Toster--bo mnie tak meczy ,,ale dobrze bede miala juz dla niej prezent pod choinkejeszcze jej dokupie jakies slodkosci ,,ona zbytnio nie lubi slodyczy ........ale cos musi miec..

4,027 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-12-10 18:32:40)

Hey ... przed wieczorkiem ...:lol: .......  http://s14.directupload.net/images/111210/gycrxy95.gif  ...

ja dzisiaj sobie  wymyśliłam zajęcia ...  lol
pierwsze rankiem ... wysłałam syncia po chleb ....  strzeliłam pranko ... potem obiad ... wyszłam na drobne zakupy ...
upiekłam ciasto lol
a po obiedzie ... wykorzystałam syna ... pierwsze odsuwaliśmy jego wielką kanapę ... poodkurzać .. zmyć na wilgotno podłogę...
potem zagoniłam go na drabinę... u niego w pokoju są meble wysokie na 2,5 m  pościerać na mokro kurze  na meblach... potem on dalej odkurzał całe mieszkanie ....
a ja wziełam się za sprzątanie ... 3 dolnych szafek w kuchni .. zrobiłam przy okazji  przegląd przypraw ....
na jutro też mam plany ... lol

za chwilkę .... będę smażyć karpia ... przyjedzie synowa lol 

widzę ,że Ewka powróciła  ze służby ... lol:lol:

4,028 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-10 19:05:49)

Dziewczynki !!! ale bym odwalila numer !!!  lol:lol::lol:
Zapomnialam o tych moich majtkach i wyszlam z Pyska na spacer ... lol:lol: 
Przypomnialo mi sie dopiero na ulicy, w polowie drogi... hahaha lol   ale na szczescie, ich na sobie nie miala ...  lol   
Nie wiedzialam tylko, gdzie je zgubila ... czy w mieszkaniu, czy moze w windzie ... hahaha  lol:lol: 
ale byly w przedpokoju ... ufffffff    co za ulga ...  hahaha   lol

Baska... to co, masz juz jutro Wigilie ??!!  hahaha lol

Anusiu ... i bardzo dobrze, ze sie solidnie wylezalas w lozku, bo nalezy sluchac swojego ciala, a ono najwidoczniej tego wlasnie
potrzebuje ... odpoczynku ... wiec sobie nie zaluj ... big_smile

4,029

Basia znowu smaży karpia dla synowej.
Moja przyszła,to najwyżej kawę u mnie pije.
Nic nie je.

Muszę w poniedziałek też kupić karpia,bo mi język do dooopy ucieka.
Może bardziej za łbem ugotowanym,ale smażonego też zjem.

W łazience kafelki na ścianach umyte.
Raz w roku trzeba to zrobić.

Do mnie jeszcze należy umycie podłogi wszędzie tam gdzie są kafelki.
Reszte zrobi "marysia".
Ja jestem na święta nadworny zaopatrzeniowiec i kucharka.

Mięsa i ryby zostawiam na ostatni tydzień.

Zazdroszczę Anusi swojskich wyrobów.
Dlatego nic z wędlin nie kupię.
Ja nie jem,to inni też nie dostaną.
Może najwyżej  parę frankfurterek dla synowej,bo podobno lubi.

Ewka
Święta u rodziców, u syna czy u Ciebie robicie?

4,030

Basia -to mialas pracowity dzien
Jovito --chyba rzeczywiscie brakuje mi odpoczynku ,,ale teraz nie mam co robic .Karolka zachowuje sie tak jaby jej nie bylo
dzis mi zrobila rano --kawe --przyniosla mi do pokoju i obudzila mnie --byla dziewiata z minutami ..za chwile kawe dostarczyl mi moj men,,i mialam dwie kawy przed soba ,,ten sie wkurzyl ze mu nie powiedzialam ze mam kawe ,,palant --poklucil sie ze mna ,zrobil mi sniadanie ..chleb z maslem i jajkiem na twadro --5 kromek a ja nie mam ostatnio apetytu ,,i ze zloscia kazal mi to jesc ..a mnie na sam nwidok niedobrze sie zrobilo ..dobrze ze obrazony poszedl do pokoju ipodrzucilam Karolci ,,zjadlam tylko dwie polowki,,zrobil to zlosliwie ,,,bo on dobrze wie ze tyle nigdy nie zjem na rza,,,,,,,,,,dobrze ze karolka lubi jesc,,,wiemze nie powinnam ja tuczyc ale nie chcialam awantury imusialam cos zrobic
Nanusia --ja tez mam chec na karpia ,,ale kiedys go nigdy nie jadlam nie lubilam az wreszcie zaczelam go gotowac na chwilke w jarzynach i pozniej smarzylam i teraz jem ,,,,a co do wyrobow wiejskich to przypadkiem sie znalazlam w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze,,nawet do glowy mi nie przyszlo ze bede miala na swieta swojskie wyroby...ale juz teraz mam dojscie

Posty [ 3,966 do 4,030 z 6,268 ]

Strony Poprzednia 1 … 60 61 62 63 64 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024