Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Strony Poprzednia 1 … 59 60 61 62 63 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,901 do 3,965 z 6,268 ]

3,901

Odp: Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...
Mufa napisał/a:

Hejka smile Witajcie wieczorkiem smile

Nanas Ty ciągle w papierkach... lubisz tę swoją robotę, czy robisz, bo musisz? Rybka też, jak się zorientowałam, w papierach robi. I też się zastanawiam, czy lubi, czy nie lubi.
Tak pytam, bo się zawsze zastanawiam przy Waszych wpisach...
Ja też mól papierkowy byłam i prawie całe życie w papierach. I mi to pasowało, potrafiłam szukać jednego grosza (wiesz, jak to jest) i nie stracić cierpliwości. Nawet mi się to podobało, to było jak rozwiązywanie krzyżówek. Ale od jakiegoś czasu już mnie mierziła ta robota, myślałam, ze ocipieję z nudów. I kiedy już nie mogłam wytrzymać trafiło się inne miejsce i już nie rozwiązuję krzyżówek smile Pozdrawiam wszystkie Netki smile

Robię to co lubię. Ciągnę ten wóżek od 30 lat. Ale najbardziej wkurza mnie indolencja innych, przerzucana na mnie. Nuda mi nie grozi!!!!!ale tłumaczenie, że nie jestem wielbłądem...to średnio dwa razy w tygodniu.
Prowadzę średnią firmę usługową...eeeeee nie będę się rozpisywała, pewnie większośc to nie interesuje. MUFA gdybym miała wszystko na czas, żadnych poprawek, które kosztują konkretne pieniądze.....
A że ciągle w papierkach. Po 8-10 godz. etatu  wpadam na następne kilka godz. papierkowej roboty w domu. To Dzidowska firma...czyli cdn

Zobacz podobne tematy :

3,902 Ostatnio edytowany przez Mufa (2011-12-06 00:12:51)

Njaważniejsze, Nanas, lubić to, co się robi smile
Mnie się na starość odmieniło smile
Właściwie to źle się wyraziłam, to nie nuda, to raczej monotonia, powtarzalność mnie dobijała.
A z resztą, jak zwał, tak zwał smile
Dzięki za odpowiedź.

3,903

Nanusiu ... wlasnie dopiero co wspomnialas o sniegu w rejonie Oldenzaalu, a tu wychodze z Pyska na ostatni sik i az mnie
zamurowalo, gdy otworzylam drzwi - wielkie platki sniegu lecialy pod moje stopy ... big_smile  a Pyska nie chciala przekroczyc progu ... lol 
Nie wiedziala, co to jest, bo jeszcze tego nie doswiadczyla ... hahaha big_smile   to byl jej pierwszy snieg i pierwszy tej jesieni ...
bo do zimy jeszcze dobre 2 tyg.
oczywiscie, natychmiast topnial, bo jest 5 st.C ... 
Pyska z wrazenia nie zrobila kupy ... lol  bo nie mogla sie skupic na swoich wieczornych "obowiazkach" ... lol

Moja modlitwa zostala wysluchana i Slowaczka nie zadzwonila, a wiec jutro mam wolne ... big_smile

Spadam juz do lozeczka, bo ostatnio cos jestem zmeczona ... a to pewnie dlatego, ze nadchodzi zima, a moj organizm  chcialby
zapasc w zimowy sen ...  big_smile   
Zawsze zima ogarnia mnie spiaczka i totalne nygustwo ... hahaha big_smile  i najwyrazniej zwalniam swoje obroty ...
Niestety, przy Pysce musze dzialac, jak zawsze, nie mam zadnej taryfy ulgowej, ze wzgledu na pore roku ... a szkoda ... big_smile
Gdy dostane juz ten laserek i zda on egzamin, to znowu powroce do trzech dluzszych spacerow, a bede sie z nia wiecej bawic w domu ...

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/8244696eb8bcaf2b852eef85a.jpg

3,904

I ja się pożegnam.
Wprawdzie nie chce mi się spać, ale rozsądek nakazuje.
Podobnie, jak Ty Jovitko, zwalniam obroty na zimę i w dzień się kimnęłam smile

Dobrej, spokojnej nocki życzę.

3,905

http://wgrywacz.pl/images/229Dobranoc16112011.jpg

3,906

witajcie Basiu Ewka Jovia Nanusia Nanas Water Rybka------zaparzylam pyszna Kawe ---ktora chetna? zapraszam
ciasta do kawy nie mam ale niedlugo Swieta wiec sobie juz odpuszcze

3,907

musze juz wyjsc za chwile
w domu jest cicho pusto i jakos inaczej ,,teskni mi sie za nimi
wczoraj dzwonili i mowili ze jest piekna Anglia ,,cieszyli sie ze lecieli samolotem ,,jechali metrem,,widzieli pietrowe autobusy,,wszystko ich cieszy ,,oby tak dalej

3,908 Ostatnio edytowany przez Mufa (2011-12-06 08:42:48)

Hejka smile

Witaj Anusiu i wszystkie Gwiazy, które wpadną smile
Jestem niewyspana sad tak to jest, jak się prowadzi bujne nocne życie towarzyskie wink
Byle do piętnastej big_smile

Mikołaj do mnie nie przyszedł, buuuuuu. A przecież byłam grzeczna, buuuu.
wink

Miłego dnia.

3,909

Witam wtorkowo Myszki   witaj Anusiu ....dosiadam się z kawencją http://s7.directupload.net/images/111206/y52ppud2.jpg
w radiu leci ta piosenka :  to już nieuchronnie święta się zbliżają.... dzisiaj na Polsacie leci "Kevin sam w domu " to jak w święta nie będzie ?????? lol:lol::lol:

Jovita - co do śpiewu "artystów " na żywca - to prawie każdy wyje .....:lol: tylko starzy wyjadacze jak Krawczyk.Markowski czy Rodowicz śpiewają tak jak na płycie lol:lol::lol: .........

3,910

Cześć Gwiazdeczki
Był u Was Mikołaj? Mój zaspał!!! mam nadzieję, że cos znajdę w bucie po powrocie z pracy tongue. Zostawiłam w domu  nawyższe kozaczki!

MUFA gdzie balowałaś, że jesteś niewyspana.? smile

Byłyście na "Listach do M"? Fajny 'świateczny"film. Mógłby stać się tradycja świąteczną, zamiast Kevina!

No to spadam w papiery. Właśnie dostarczono nowa porcję.
Miłego dnia

3,911

Witam Mufę i Nanas ... a Ewka zaspała????? lol

3,912

Witam Gwiazdy Właśnie przed chwilą podali w radiu, że zmarła Violetta Villas.

3,913

Kawę piję dziś w biegu. Miłego dnia i do wieczora.

http://wgrywacz.pl/images/1591sjms_1aQ_1.gif

3,914

Witajcie Dziewczynki wtorkowo ... Anusia, Mufa, Baska, Nanas i Ewa ... smilebig_smile:)

Z przyjemnoscia przysiadam sie do Was z goraca kawusia ...:D

U mnie zimno, tylko 1 st.C, a ma byc 5 ... na razie nie pada, ale widze nadciagajace sine chmury ...
Zapowiadano dzien z opadami, sniegu i sniegu z deszczem ...

Mam dzis wolne, bo Slowaczka nie dzwonila ... i bardzo sie z tego ciesze ... big_smile

Nie poszlam wczoraj do sklepu po czekolade w proszku do kawy, bo akurat po drugim spacerze padalo i pizdzilo ... ale dzisiaj juz musze ...
Przyzwyczailam sie do tego czekoladowego smaku kawusi i teraz jakos tak mi bez tego cienko ... big_smile   a w dodatku wlasnie zuzylam
ostatnie krople mleka, a gola kawa rozpuszczalna juz mi nie wchodzi ...

Z y c z e  Wam, Drogie Zabcie,  udanego i przyjemnego wtorku  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/969Wtorek_Jesien.jpg

3,915

hey Ewka i Jovita lol   do Ewki to nie podobne !! hmm ... takie krótkie wpisy hmm 

zaraz wypadam na kawkę do sasiadki  http://s1.directupload.net/images/111206/e5zmvglq.gif     do potem.................

3,916

Hej wszystkim!
http://www.allgraphics123.com/ag/01/9817/9817.gif
Wczoraj latalam od rana, nie mialam czasu na internet a dzisiaj zapowiada sie podobnie...
Chcialabym przed zakladaniem swiatecznych dekoracji jeszcze umyc okna od wewnatrz, nie sa jakies tragiczne ale odswiezyc nie zaboli; bedzie mniej roboty na wiosne. U nas sie nie kurzy ani nie brudzi tak jak w wielkim miescie ale mimo wszystko bedzie wiecej swiatla za pomoca wody.
Za zyczenia serdecznie dziekuje big_smile

3,917

Mufa ... do mnie Mikolaj tez nie przyszedl ... big_smile   To ja moglam isc do Mikolaja, bo bylam zaproszona, ale uprzejmie podziekowalam ...
bo ten Mikolaj kosztowalby mnie z 7-8 euro, a ja i tak nic bym nie dostala, oprocz obrzydliwej niby czekoladowej litery ... lol
ktora i tak dostane ... od dyrekcji szkoly, ale juz bez zadnych wydatkow z mojej strony ... big_smile
Niestety, zadnego sponsora, od ktorego moglabym sie spodziewac prezentu, nie mam ... hahaha  big_smile
a zreszta, Holendrzy do chojnych nie naleza ... lol

A czy Ty, Mufo, postawilas bucik na prezenty w odpowiednim  miejscu ?..  moze nie ... i dlatego Mikolaj nie przyszedl ... lol

Anusiu ... dzieciom podobaja sie nowowsci, a szczegolnie chlopcom w tym wieku, Zachod latwo imponuje ...
Mysle, ze sie tam swietnie poczuja, tym bardziej, ze jest ich dwoch, a Ty rozkoszuj sie spokojem i mniejsza iloscia obowiazkow big_smile
bo gdybys  miala ciagnac ten kierat dluzej, to szybko bys sie wykonczyla ...

Baska ... mialam kilka plyt z koncertow, oczywiscie, piosenkarzy zachodnich i wszystkie nagrania byly dobre,
a szczegolnie Bee Gees'ow ... to bylo naprawde super ...  Natomiast plyta Romine Power i Al Bano mnie zszokowala ...
Wstydzilam sie za ten prezent ... lol  przy czym Al Bano spiewal swietnie, tylko Romine okrutnie falszowala, psujac cale nagranie ...
lepiej, zeby w ogole nie spiewala, tylko sie usmiechala ... lol  bo on wcale nie potrzebowal jej glosowego wsparcia ...
Nawet sluchajac studyjnych nagran, uwazalam, ze ona glosem nie dorasta mu do piet, a okazalo sie, ze rowniez muzykalnoscia ...

Tutaj w swieta tez tradycyjnie daja "Kevina"  ... hahaha big_smile   Qrcze !!! ile mozna !!!   a do tego cale dnie leci piosneczka  "Merry Christmas"
i jej podobne ...  a ja obejrzalabym z wielka przyjemnoscia jakis film oparty na biblii i posluchala prawdziwych koled ...
bo to jest dla mnie wlasciwy swiateczny program ...

Nanas ... Ty spryciulo ... hahaha big_smile   masz calkowita racje, jesli nie ma odgornych wymiarow buta, to stawia sie najwyzszego ... lol
Ja mialabym z tym problem, bo tutaj chodze w spodniach, wiec mam tylko krotkie botki, z gora 15 cm za kostke ...
chociaz ... poswiecilabym juz te pare euro i kupila do mikolajkowego celu, jakies tanie, ale baaardzo wysokie kozaczki ... lol

Ewcia ... a to Ci sie dzisiaj chrapnelo ... big_smile  Ja ostatnio tez dluzej spie i musze sie sprezac, zeby sie obrobic, zanim Pyska wstanie ... lol

A ona ma zegarek w swojej psiej doopie i juz skubie w klatce gumowego gryzaka , a wiec pora na pierwszy dzis obchod lasu ... big_smile

3,918

jestem juz z powrotem
Mufa -przepraszam jakos Cie ominelam ,,,a wiedzialam ze kogos ominelam
witaj serdecznie
dzis chodzilam do szkoly po dokumenty chlopcow ..ale przygotua je na wtorek
tak mi pasuje,,

3,919

teraz sie wylanczam bede konczyc porzadki ..i juz bede miala wysprzatane tak jak chce
milego dnia

3,920

aha do mnie tez Sw Miklolaj nie przyszedl ,,zamiast mnie cos dac to zanosi komus tam --a niech to ...ale to czasem jeszcze boli

3,921 Ostatnio edytowany przez Mufa (2011-12-06 11:53:52)

No tak, same botki były wystawione sad
Ale na przykład biżuteria z Apartu świetnie by się w nich zmieściła big_smile
Eeee tam, nie mam co liczyć, Mikołaj aktualnie na urlopie, obrywków nie ma, to i tak poszłoby z wspólnej kasy. Tak, to mogę sobie sama coś przynieść smile
Tylko do wnusia Mikołaj przyjdzie.
Za to Gwiazdor nie zawiedzie, już napisałam list do niego big_smile

3,922

wpadlam na chwilke ,,ale widze ze chyba Sw,Mikolaj przyszedl do dziewczyn --bo nikogo nie ma
ide cos pokombinowac na obiad

3,923

Dostalam paczke z laserkiem ... otworzylam cala ucieszona i ... guzik ... lol  Wprawdzie laserek jest, ale ze swiatelkiem bialym,
a ja chcialam z czerwonym, bo jest o wiele bardziej widoczne ... Pies, to nie kot i nie swieci oczami ... hahaha lol 
zebym sie z nim bawila w ciemnym pokoju ... lol
No i musialam zamowic gdzie indziej drugi ... tym razem stalo jak byk, ze swiatelko jest czerwone ...
Dostalam tez dluzszy lancuch dla Pyski ... o, qrcze ... jak dla krowy ... hahaha lol
Teraz Pyska bedzie chodzila w lancuchu na szyi, to moze bedzie lepiej sluchala, bo jak nie, to ja udusze ... big_smile

Przestalo padac, pewnie tylko na moment, ale musze go wykorzystac i skoczyc w krzaki ... lol

3,924

Hey Myszki ....   popłudniowo.......   http://s7.directupload.net/images/111206/yb3ra7fv.gif narobiłam się dzisiaj na własne życzenie lol  wziełam się za pokój mojej MAM hmm:/
kurde ... żeby tam umyć dwa okna ... pierwsze trzeba się napracować hmm .... uffff  ale umyłam okna .. firanki,zasłony ... wyprałam...pościel przebrałam ... poodsuwałam ... pomyłam ... hmm
wcześniej jak rozkopałam pokój MAMI podniosła mi adrenalinkę hmm   szkoda,że nie wcześniej ... zanim zaczełam .... hmm:/
mdlała wprost - nie mogła się doczekać - kiedy skończę hmm 
tak czy siak - i tak musiałam zrobić hmm    ...............ufff- najgorsze odwalone lol......                     reszta to pikuś .....

do wieczorka ............

3,925

Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... smilebig_smile:)

A ja zamiast sprzatac, szukam sposobow na Pyske, zeby lepiej sluchala ... hahaha  big_smile

Znalazlam pare, ale sa dosc trudno wykonalne w moich warunkach, albo terenowych, albo pogodowych ...
Sprobuje jeden, najprostszy ... wezme ja glodem ... lol  i zaczne jutro ...
Nie bede dawac jej juz zarcia w misce, co najwyzej troche wieczorem, zeby spokojnie spala, a poza tym bedzie je dostawac wylacznie
na spacerach, z mojej reki, jesli na komende "tutaj" do mnie przyjdzie ...  a jesli nie, to nie ... lol
Poniewaz Pyska nie jest ukierunkowana na zarcie, to musze ja przeglodzic, a wtedy na pewno zadziala ...

Z innymi psami jest latwiej, bo wiekszosc zarlaby na okraglo i za zarcie zrobi wszystko, a Pyska, to taki "francuski piesek" ...
widac za duzo w doopie ma ... lol   
Na nia dzialaja tylko psy ...  ale moze to sie zmieni, gdy bedzie glodna, bo jednak zarcie nalezy do najbardziej podstawowych potrzeb,
a nie towarzyskie zabawy ... big_smile 

Jak juz Wam pisalam laserek, ktory dostalam, jest kiepski i bawi Pyske z gora 2-3 min., ale to tez jest cos ... Po tym zmieniam
zabawke na kocia myszke na gumce, a po kolejnych 5 min. na latanie za szmata i przeciaganie jej ...
W ten sposob Pyska ma roznorodnosc i sie zmeczy, a ja niewiele ... 
Zobacze, czy ten drugi laserek bedzie lepszy ...

No i znowu wypadaloby wyjsc, bo usiadla i sie nudzi ... a to jej stala pora na trzeci obchod lasu ... big_smile
Na szczescie teraz nie pada ...

3,926 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-12-06 18:43:52)

Witam Wszystkie Panie

Mufa tak jestem od przekładania papierków i liczenia państwowych pieniędzy no cóż jestem księgową.Lubie swoją pracę ale ostatnio jakoś pesymistycznie do tego podchodzę ale to może tylko chwilowe zmęczenie materiału w związku z porą roku.

Jovi ja też najchętniej  przespałabym święta,zimę i obudziła się jakby było słonecznie i zielono.
I czytam ,że przystępujesz do kolejnego etapu wychowania Pysi... życzę powodzenia

Anusiu musisz  dbac  o siebie i nabierać siły bo chłopcy przyjadą na wakacje więc musisz być zdrowiutka.

U mnie Mikołajka też nie było więc ja też sobie odpuściłam ale nawet nie miałam sił na jakie kolwiek zakupy.
Dziś szef podwiózł mnie do domu bobym chyba nie doszła a jutro jadę do Warszawy.

Bacha znów szaleje z porzadkami...oj masz dziewczynko wenę

3,927 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-12-06 18:43:27)

http://wgrywacz.pl/images/866miko_aj_2.gif może jeszcze dotrzeć do nas smile

3,928

Coś się dzieje z serwerem już się motam z tym od pewnego czasu

3,929

Witam Zasadówki

Nareszcie udało mi się zalogować.

Nic nie dostałam na Mikołaja bbbbbuuuuuuuu.

Może dlatego,że nie mam kozaczków,a mniejszych butów Mikołaj stary i ślepy nie widzi.
Nanas ,jak wystawiła te najwyższe,to przez tydzień nie pokaże się tutaj,bo będzie dziękować Mikołajowi.

Basia,ale Cię wzięło na ten pokój Mam.
Ale przynajmniej masz go z głowy.

Jakoś w tym roku nie czuję jeszcze Świąt,chociaż w sklepach ludzie już kupują wszystko do jedzenia.

Jovito
Moje psy też niczym nie przekupisz,dlatego kiedyś pytałam,co to są te smakołyki dla psów.
Pewnie też pełne doopy mają. I tylko wybrzydzają.
Już kiedyś się śmiałam,że to są jedyne psy,które trzeba prosić,żeby kiełbasę zjadły.
A parówki,to tylko świeżo podgrzane jedzą.
Zresztą im się nie dziwię.

To mamy tutaj księgowych dostatek.

3,930

Witajcie Zabcie wieczorkiem ... smilebig_smile:)

Rybko ... dzieki  smile niestety, po pewnej poprawie w zachowaniu Pyski, zaczyna nastepowac pogorszenie, a to jest zwiazane
z dorastaniem ...  tak wiec najblizszy rok bede miala z nia bardzo ciezki ...

Nanusiu ... tak, jak juz napisalam najlepsze sa psy, ktore leca na zarcie ... big_smile  najlatwiej je nauczyc posluszenstwa ...
Po lasku chodza psy, ktore niemal "siedza" nosem w kieszeni wlasciciela i wlascicieli innych psow ... i nie chca sie odczepic ... lol
a Pyska, na zewnatrz, bardzo rzadko bierze smakolyk ... Najatrakcyjniejsze sa dla niej psy, a po nich ludzie, a wszystko inne,
to nedzne namiastki ...
Na kielbase tez ma dlugie zeby ... polize troche, potoczy jezykiem po podlodze, czy ziemi i zostawi ... hahaha lol 
wcale sie jej nie dziwie ... chociaz ... on jest przeciez Holenderka ... lol

Od jutra dam jej jedynie troche zarcia na kolacje, zeby spokojnie spala, a sniadanie i obiad dostanie wylacznie na spacerach,
z mojej reki, jesli przyjdzie na zawolanie ...
Jesli wiec bedzie posluszna, to sobie troche zje, a jesli nie, to do wieczora bedzie chodzila glodna ... big_smile
Mam nadzieje, ze po tygodniu zrozumie, w czym rzecz i co sie jej bardziej oplaci ...  no, chyba ze poje sobie goowien w lasku ... lol:lol:

Znalazlam tez obroze treningowa, z pilotem, ktora wydaje dzwieki lub wibracje i chce ja kupic ... bo razenie pradem wydaje mi sie
troche za drastyczne, przynajmniej teraz ...
Najpierw sprobuje zastosowac wibracje lub dzwieki, a to w celu odzwyczajenia jej od rzucania sie na kazdego psa i od skakania na ludzi ...

Dzis, podczas ostatniego lesnego spaceru, tak mnie wkurzyla, ze mialam ochote rozerwac ja na strzepy ...
Przez kilka dni sprobuje metody glodowej, a jesli nie przyniesie pozadanych efektow, to skonczy sie dla niej wolnosc w lasku,
a zacznie chodzenie po ulicy, na smyczy, tak jak to robimy wieczorem ... Dla mnie to lepiej, bo las o tej porze roku i przy tej pogodzie,
uwazam za bardzo niemily ...

3,931

Hey wieczorem.... dopiero teraz mam dostęp do kompa ....a za 15 minut zacznie się pewnie jakiś dobry program ...
więc tylko  mówię DOBRANOC!! lol  i zmykam  http://s1.directupload.net/images/111206/cxtufszg.gif lol

do jutra .... http://s14.directupload.net/images/111206/dsbrvg5q.jpg

dzisiaj porobiłam ... ale teraz 2 dni przerwy ...  wizyta między innymi -u zębologa - ! lol ajaj lol

3,932

Ja pierdzielę - strony nie otwierają się do końca. Ta tak jakby w kafejce dały się tylko uchylić drzwi lol
Na Mikołaja dostałam ... pierwszą płytę Gienka Loski od niego samego osobiście i do tego z autografem lol Dla niewtajemniczonych to zwycięzca pierwszej polskiej edycji X-Factor.

http://files.gadu-gadu.pl/gienek-loska-1535e861dd494c6855144b4e340769a657f02019.jpg

A tak w ogóle to chodzę od wczoraj taka jakaś niedoj**ana. Nic mi się nie chce i nic nie robię. W pracy ściemniam równo. Mam nadzieję, że to stan przejściowy.

3,933

Śmigam Gwiazdy spać http://emots.yetihehe.com/1/spioch.gif Dobrze, że jutro już środa lol

3,934

witam wieczorem--nie wiem co sie dzieje w kafejce ,,,,,,,,,,bo przespalam cale ppoludnie ,,i dalej chce mi sie spac ,,,
ide do luzka    dobranoc wszystkim

3,935

http://s1.imgupload.cz/img/33844/noBhQ/dobranoc%20_chmurka.gif

Życzę Ci, aby moje dobre myśli
dotarły do Ciebie
wszędzie tam, gdzie jesteś,
niezależnie od tego, co akurat robisz.
Niech otoczą Cię przyjemnym uczuciem
wciąż przybliżającej nas przyjaźni
(nawet mimo dzielącej nas odległości)
która po prostu trwa, bez konieczności
wykazywania się w niej czymkolwiek
Kim jest dla mnie przyjaciel?
Mówiąc najprościej jest kimś,
kto pozwala mi być taką,
jaka jestem
Ktoś, kto z wyrazu mojej twarzy odczytuje,
że potrzebuje porozmawiać o tym,
co się dzieje w moim życiu.
Udziela mi wsparcia bez osądzania.

Dobranoc Gwiazdy

3,936

Jezu, alez tu pomor ... i to tak wczesnie ... big_smile
a ja bylam bardzo zajeta szukaniem dla Pyska najtanszej obrozy ...  W koncu zdecydowalam sie jednak na potraktowanie jej pradem,
bo o tej obrozy wydajacej dzwieki i wibracje, czytalam niezbyt pochlebne opinie, ze kiepsko dziala, a cena tak wysoka, jak tej elektrycznej ...
Znalazlam tez pilke nie do zdarcia ...  Wszystkie stronki sobie naszykowalam i niechcacy zamknelam opere, ze wszystkimi z takim
trudem znalezionymi informacjami ... wrrrrrrr  i musialam szukac wszystkiego od nowa ... big_smile

Ja tez juz zmykam do lozeczka ...

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/5069e036606eaf54e1e5b6181.gif

3,937

witam z rana--na polu jeszcze ciemno,,i tak jakos  zimno ,,wygladlam oknem i przysypal lekki snieg .
ale pewnie za chwilke stopnieje,,
niw wiem co sie dzialo wczoraj  ale spalam od godz,17tej z pogodzinna przerwa wieczorem do 5.30 rano //wreszcie sie wyspalam

3,938

zaparzylam teraz swieza kawe --zapraszam

3,939

Heyyy Anusia ... dosiadam się z kawcią  http://s7.directupload.net/images/111207/se4iodes.gif lol  a u mnie śnieg nie doleciał ... chociaż ciemne chmury wiszą hmm

witam resztę Myszek  ....  .... http://s14.directupload.net/images/111207/bd8emwcb.jpg lol

http://s1.directupload.net/images/111207/ovkvhrjc.jpg lol

3,940

teraz ide do kuchni ugotuje juz zupke pomidorowa ,,zeby byla gotowa jak przyjde w poludnie
--zaraz o 8 ,800 przyjdzie znajoma ,koncze
na chwilke

3,941 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-12-07 08:43:01)

Witam Gwiazdy Znowu problem ze zwleczeniem się z wyrka http://wgrywacz.pl/images/837_pi_9.gif także godzinę mam w plecy a dla mnie rano to bardzo dużo.

Miłego dnia http://wgrywacz.pl/images/124kawa3.gif

3,942

e tam Ewka jeszcze tylko 2 dni do wstawania ..... lol

3,943

Witam cieplutko.Przysiadam się do porannej kawki.
Za kilka minut podjedzie samochód i wio do stolicy. Załatwię służbowe sprawy i może uda mi się trochę pobuszować po sklepach bo jeszcze nie mam prezentów pod choinkę.
Życzę miłego dnia i pozdrawiam.

3,944

Cześć Gwiazdeczki
Dzisiaj jestem wyspana do syta. Spałam prawie  10 godz.
Wczoraj wybrałyśmy się z córką na zakupy. Jeszcze nie świateczne!!!. Cóka załatwiała okulary, jak trochę pobuszowałam w regałach i tak nam zleciało popołudnie. Ale po powrociei  i ogarnięciu chałupy nic już mi sie nie chciało. Posżłam sobie do łóżeczka. Od 19.00 do dzisiaj 5,30.
Wyobraźcie sobie, że mój mikołaj uznał, że ostatnio juz dostałam tyle mikołajów i nic  nie przygotował.
Dzisiaj  ryż  z wątróbką na obiad!!!!!

Ja jakoś nie mogę się wziąć za porządki. Odpakowałam mopa i czekam aż mnie najdzie!!!!

JOVITO, NANUSIU wasze pieski sa bardzo mądre i byle czego nie jedzą. Ja kiełbas w zadnej postaci tez nie jem. Byle czego do gęby nie biorę.

EWKA a co z tatą? Jaką postawili lekarze diagnozę?

A'propos mojej pracy. Tak się zastanawiałam, czy jestem bardzo upierdliwa moim marudzeniem o papierach? Masz rację RYBA że to zmęczenie materiału. Ja w tym roku nie miałam urlopu z pradziwego zdarzenia. Kilka dni u córki ale ciagle pod telefonem. To tak dla zamknięcia tematu.

Miłego dnia Dziewczyny! ja biorę się za robotę. Musze sie spiąć, może będzie premia świąteczna!!!!

3,945

Nanas co do taty, to wszystko będzie wiadomo 28 grudnia jak Instytut Onkologii przebada wycinek po swojemu. Na razie to wszystko zawieszone jest w próżni. Nerwy szarpie, no ale cóż, trzeba czekać.

3,946

witam Myszki pracujące
Nanas
- ten ryż z wątróbką lol  za karę ... dobre lol:lol:

Rybka przekroczyłaś 1000-tny post !!! brawo  lol:lol:
             stosowne badylki  http://s14.directupload.net/images/111207/v2azjqkn.gif lol pisz częściej lol

do potem............

3,947

Witajcie Dziewczynki srodowo ... Anusia, Baska, Ewa, Rybka i Nanas ... smilebig_smile:)

Chce pisac powitalnego posta, a tu niespodzianka -  obrazek, zamykajacy Cafejke czekal cala noc na wyslanie ... lol
Szykuje go sobie razem z obrazkiem dobranockowym, ale nie moge wyslac od razu, bo musi uplynac minuta ... Zajelam sie wiec
innymi sprawami i o nim zapomnialam ... hahaha big_smile   bylam pewna, ze go wyslalam ... big_smile
Ale widze, ze na szczescie, nic nie zostalo podprowadzone, bo macie na czym i przy czym siedziec, a i aparat do kawy jest na swoim
miejscu i juz dziala ... big_smile
Z wielka przyjemnoscia przysiadam sie wiec do Was, pochlipac goraca kawusie ... big_smile

U mnie jest mokro i najblizsze dni tez takie beda ...  temp. - na razie 4 st.C, a ma byc 7 ... wczoraj pod wieczor wial bardzo zimny,
arktyczny wiatr ... brrrrrrrrr

Zycze Wam, Kochane Zabcie, baaaaaardzo milego dzionka  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/727Sroda_Jesien.jpg

3,948

Anusiu ... jesli sie wyspalas do syta i dalej bedziesz sie wysypiac, to wszystko bedzie latwiejsze, bo bedziesz miala wiecej sily ... big_smile

Nanas ... te wybrednosc moje pieski maja chyba po mnie ... hahaha  big_smile  bo moj poprzedni,  Kuba, tez taki byl ... big_smile
Ja tez zadnych kielbas nie jadam, szczegolnie w Holandii, bo sie brzydze ... musze widziec mieso ... Teraz jedyna wedlina, jaka rusze,
to szynka z piersi kurczaka ... a Pyska dostaje mieso, od pewnego czasu surowe i oczywiscie, baaardzo je lubi ...
Karmienie miesem kosztuje mnie tyle samo, co ta obecna karma, a od tej pierwszej karmy, szczeniecej, jest nawet sporo  tansze ...
Dzis Pyska zaczyna glodowke ... lol   a na razie smacznie pochrapuje, bo jeszcze nie wie, co ja czeka ... lol
Oczywiscie, pierwszego dnia jeszcze glodu tak mocno nie odczuje, tym bardziej, ze dostanie skromna kolacje ...
ale mysle, ze po paru dniach, nie bedzie ode mnie odchodzic ... hahaha lol  bo bedzie pilnowac mojej kieszeni z zarciem ... lol

Rybko ... przyjemnego i owocnego wypadu do stolicy i udanych zakupow ...:D 

Nasze Sokole Oko wypatrzylo Twoj jubileusz, a wiec
GRATULUJE  Ci 1000 postow !!!  smile:)   Badz z nami, jak najczesciej  i  pisz, pisz, jak najwiecej ... smilebig_smile:)

a to jubileuszowe kwiatuszki  dla Ciebie ...:)

http://wgrywacz.pl/images/605bukiety_754.jpg

3,949

Dzien dobry - ale ja tu czesto zaglladam... Ostatnio to wogole malo gdzie zagladam...
http://img1.123friendster.com/en/goodmorning/127.gif
U nas ubiera sie juz choinki i przystraja obejscie wink Nie chcac odstawac od tlumu - zabralam sie za to samo. I juz tak ze 40% dekoracji swiatecznych ,am zrobione. Choinka postawiona i czeka na ubranie ale z tym sie spieszyc nie bede bo chyba musze dokupic komplet lampek.

3,950

witajcie Basia,Ewka,Rybka Nanas ,Jovita ,Water,,ja od dzis chis chodze do szpitala na 12ta,, zmienili mi godzine,,jestem zla ale nic nie poradze,,na polu lodowato az mi sie nie chce wyjsc
brrrrrrrrrrrrrrrrrrr

3,951

zreszta i ak mam problem
dzwonili do mnie ze szkoly od Karolki ze placze --boli ja gardlo --,,,juz wczoraj narzekala ale tylko chwilke ,wiec nie wiem czy naprawde ja boli czy tez nie chce cwiczyc na WFe,,,,nienawidzi cwiczyc w szkole,,,,ale nawet jak bym ja przywiozla to nie bede miala co z nia zrobic ,,ja do szpitala --samej nie zostawie --na polu zimno --wiec doszlam do wniosku ze musi wytrzymac w szkole

3,952

Pochodzilysmy troche po lasku, ale krocej, niz zwykle,  bo pada deszcz ze sniegiem i jest straszna chlapa,
zreszta, tak jest juz od kilku dni ...
Na czesci alejek, po ktorych musze przejsc, jest takie bloto, ze grzezna mi nogi i mam trudnosci, zeby je wydostac ...
zapadam sie, jak w bagno ...

Spuscilam Pyske ze smyczy na pierwszej sciezce  w gaszczach, ale nie biegala, tylko wachala i zostawala daleko w tyle ...
Od dwoch dni widze, ze leciutko kuleje na prawa strone ...
Sprawdzalam, czy nie wbilo sie jej cos w przednie lapy, ale nie ...
Moze przy bieganiu zle stapnela, a moze poobijala sobie sobie lape przy szarpaniu galezi, ktora czesniej sie z nia bawilam ...
nie wiem, ale mam nadzieje, ze to nic powaznego i samo jej przejdzie ...

Gdy wyszlysmy na parking, by przejsc do dalszej czesci lasku, zobaczylam samochod tego starszego faceta, ktorego pies rzucil mnie
kiedys na kolana, wiec musialam Pyske uwiazac, az do nastepnej lesnej sciezki ...
Gdy bylo juz bezpiecznie i znowu spuscilam ja ze smyczy, uslyszalam w oddali ludzkie glosy ...
Nikogo nie bylo widac, bo wszystko zaslanilaly drzewa i krzaki, ale Pyska natychmiast zaczela sie rozgladac i nawet nie chciala
wziac do pyska smakolyka o smaku lososia ...:lol:   i  bylo dla mnie jasne, ze zaraz w te strone poleci ...
wiec szybko zapielam smycz spowrotem i tak juz szlysmy do konca spaceru ... 
Bez sensu jest spuscic ja na pare metrow, by pozniej jej szukac i kawal po nia chodzic ...
no i jeszcze wstydzic sie przed ludzmi ...
Dodatkowa uciazliwoscia podczas lesnych spacerow w taka pogode, jest dla mnie parasolka, bo zajmuje mi jedna reke i nie moge
przez nia tak szybko i sprawnie reagowac ...
Pyska jest teraz duzo bardziej niewyzyta i spragniona zabawy z psami, niz kiedys, bo odkad popsula sie pogoda, rzadko trafia sie
nam jakis mily pies, z gora raz na tydzien, a i to na krociutko ... do tego dorastanie wzmacnia jej samowole ...
a jesli pies nie chce sie bawic, to obskakuje jego wlasciciela ...

Wczoraj przyczepila sie do znanego nam, bardzo milego faceta, ktory wybral sie ze swoja 5-letnia suka labradora na spacer po lesie
w dlugim (!!!), jasno bezowym (!!!) plaszczu ... na takie bloto i w snieg z deszczem ...  big_smile 
ale jesli tak chce, to oczywiscie, ma do tego prawo ...
Odsuwal Pyske od siebie, a ona ciagle probowala zostawic na jego plaszczu odciski swoich brudnych lap ...
na cale szczescie, to sie jej nie udalo ...
Poprosilam go, by nastepnym razem, w podobnej sytuacji, dal jej po prostu ... kopa ... ale wiem, ze on tego nie zrobi,
bo jest za delikatny ... a szkoda ... bo jesli ludzie nie reaguja stanowczo, to Pyska mysli, ze im sie to podoba ...

Moze dzis sprobuje wsiasc z nia na jeden przystanek do autobusu, zeby zobaczyc, jak sie zachowa ... ale nie moze padac,
bo z parasolka sobie nie poradze ...
Gdyby dobrze znosila jazde autobusem, to moge przymierzyc sie na powaznie do kursu posluszenstwa, jesli tylko bedzie nowy nabor ...
bo to byloby najlepsze, jesli chodzi o zdobycie fachowych informacji, no i nie ma to, jak cwiczenia pod okiem instruktora ...

Waham sie z ta elektryczna obroza, bo nie chcialabym, zeby Pyska zaczela sie bac psow i ludzi ... a na te obroze z samymi
wibracjami i dzwiekami ludzie narzekali, ze slabo dzialaja i psy sie do nich szybko przyzwyczajaja ... 
Jest jeszcze jedna obroza, rozpylajaca zapach cytryny, podobno skuteczna ... ale nie wiem ...
Wszystkie te obroze kosztuja mniej wiecej tyle samo, 110-115 euro + koszty wysylki ...
Jest to dla mnie teraz bardzo duzy wydatek i chcialabym, aby przyniosl efekty ...
Obroza elektryczna zadziala na mur-beton, a czy ta citronella bedzie w stanie Pyske powstrzymac, to nie wiem ...
Impuls elektryczny pojawia sie na ulamek sekundy w zwiazku z konkretna sytuacja i znika, a zapach cytryny pozostaje na dlugo,
wiec mam watpliwosci, czy Pyska zrozumie jego przeslanie ...
Ech, nie miala baba klopotu ...  lol

3,953

Hej Myszki smile witam środowo smile

Dziś chłodniej, albo tak mi się wydaje, bo mnie dziś men nie odwiózł i stałam chwilę na przysztanku. Głowa mi zmarzła.
Słyszałam w radiu, że w górach spadł pierwszy śnieg. Ciekawe, czy na święta pojeździmy na saneczkach.

Też nie jem wędlin. Od momentu, gdy wzięłam kota i on nie chciał ich jeść, nawet szynki, dało mi to do myślenia. Potem oglądałam program jak się to robi, ile chemii się tam ładuje! Po dwóch dniach w lodówce  robi sie śliska i nawet pies jej nie powącha. Powoli, powoli przestałam całkowicie jeść. Czasem parówkę, ale czytam skład, musi mieć co najmniej 90% mięsa i to nie oddzielane mechanicznie.

Ależ Nanas, nie jesteś upierdliwa. Pytałam z czystej ciekawości... że tak powiem po fachu smile
Chciałam sprawdzić, jak jest ze mną... jeszcze chyba się nie wypaliłam zawodowo... jeszcze chciałoby się coś robić pożytecznego... ale... gdy szefostwo osiem godzin układa pasjansa, to normalnie łapy opadywują!

Rybko, gratuluję tysiączka!!! Pisz, pisz, jak najwięcej.

Wszystkim Netkom  miłego dnia.

3,954

hey kawciowo ....Myszencje    zaraz spadam do zębologa  lol  potem gdzieś pewnie na ploty zabłądzę ... lol

http://s14.directupload.net/images/111207/9sv9wss8.jpg lol:lol:  do potem..............

3,955

Jak to ja - wpadłam i za chwilę dalej wypadam

Rybko a teraz musisz się pospieszyć i pisać dużo, tak żebyśmy za chwilę świętowały Twój post numer 2000

A teraz buziak ode mnie http://wgrywacz.pl/images/497Ca_us.gif i badylki http://wgrywacz.pl/images/765c_big1098732.jpg

Gratuluję Wandziowa Rybko lol

3,956

Witam Zasadówki 

To w końcu kto coś dostał w tym roku od Mikołaja?
Czy już tak źle jest z nami ,czy z Mikołajem?

U mnie wędliny testują koty.
Psy to jeszcze się skuszą na jakąś wędlinę po długich namowach,ale koty,to dopiero są wybrzydzacze.
A węch ,to maja taki,że z najdalszego zakatka przylecą.
Ogólnie to nie przesmradzają w kurczakach ,zwłaszcza w piersiach z nich.

Też już prawie nie jem mięsa i wędlin.

W moich ulubionych ciasteczkach z marmoladką pośrodku,zmienili marmoladę.
To już nie to,bo leci jabłkami.

3,957

http://img11.hostingpics.net/pics/780414lubiecie84jpg.gif

3,958

chyba --Ewka ,,ja nic nie dostalam zawsze jak mam jakas roznice moj men mowi ze nie kupi mi nic bo nie ma kasy a daje mi np..pieniadze na zycie ,,ale poznije okazuje sie ze zostawil sobie 400 lub 500zlotych i ma na karty telefoniczne do kobiet.....a mnie nawet kwiatka skromnego nie kupi za 5 zl,,,bo nie ma kasy..albo innej daje bo jej braklo

ja o tym wszystkim wiem ,rany ,,nie bede juz gadac na ten temat o to ciagle mnie bardzo boli,,,ale niestety tak jest ...mialam znow problem z Karolka bo wysiadla z przewozu i mowie pani Marysi zeby po nia nie przyjezdzali jutro i w piatek ,,a ta w ryk ,,tak beczala ze w koncu powiedzialam jejj ze jej przywale jak nie przestanie ,,jutro bede miala przekichane ,,,bo bedzie beczec pol dnia ze do szkoly nie poszla----to po prostu koszmar,,,jedna z moich corek ktora lubi szkole ,,tamte to tylko kombinowaly co zrobic zeby nie isc do szkoly

3,959 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-12-07 20:02:56)

Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... smilebig_smile:)    Po drugim spacerku napisalam posta i tuz przed wyslaniem go odeszlam od lapka
i o nim zapomnialam ... hahaha   big_smile

U mnie pogoda straszna ...9-stopniowy sztorm ... Wiatr nad morzem osiaga predkosc ponad 100 km/godz.
Wszystko dookola huczy i wyje, a do kompletu zacina deszcz ze sniegiem ...
Soro lotow ma opoznienie, a niektore zostaly odwolane ...

Trzeci spacerek odbyl sie wiec z opoznieniem i tylko wokol bloku, bo Pyska sama nie miala ochoty chodzic, huragan ja przeraza ...
ale w domu musze sie z nia ekstra bawic, gdyz swoja porcje ruchu miec musi ... big_smile  i ja tez ... lol
W sumie, to juz wole bawic sie z nia w domu, niz w taka pogode lazic po lasku i sie z nia uzerac ...
Po pare minut intensywnej zabawy : laserkiem, kocia myszka na gumce i szmata z wezlami, i mam ja z glowy ... pada, jak neptek ... lol
wprawdzie nie na dlugo, ale pozniej juz spokojnie obgryza sobie kosc ...

Pyska dostala dzis zrec dopiero po piatej ... przetrzymalam ja caly dzien ... hahaha big_smile 
W domu, na wolanie, przybiegala do mnie w podskokach  lol    w lasku juz bylo z tym gorzej, bo po drodze wachala galazki
i trawke, ale w sumie bylo i tak lepiej, niz zawsze ...
Gdy jednak z daleka dostrzeglam psa, to szybko wzielam ja na smycz, bo wiedzialam, ze jest za malo wyglodzona, by mnie posluchac ...

Po chwili okazalo sie, ze psy sa trzy ... ukazali sie tez ludzie i rozpoznalam sylwetke mojego kolegi ze szkoly, tego, ktory niedawno
przeprwadzil sie do domku z krzywymi/skosnymi scianami (jak, kto woli lol ), a na ktory to ja tez jestem zapisana ...
Spuscilam wiec Pyske ze smyczy, zeby sobie pobiegala z psami, a ja dolaczylam do ich wlascicieli i zrobilam z nimi mala rundke...
Zostalam zaproszona przez kolege do obejrzenia jego domku, bo kto wie ... moze za pare m-cy zostaniemy sasiadami ... big_smile

3,960 Ostatnio edytowany przez Mufa (2011-12-07 21:35:51)

Hej, witam wieczorkiem smile

U nas pada śnieg! Biało za oknem!
Wcześniej padał deszcz. Wychodziłam akurat od fryzjera smile Zawsze mam takie szczęście.

Ano, Jovitko, nie miała baba kłopotu smile A marzysz o stadzie big_smile
Dasz radę, w końcu przygotowywałaś się na przyjęcie psa długi czas, pobierałaś nauki u samego mistrza Cezara. Pyśka też w końcu wydorośleje.
Nie przejechałyście się jednak autobusem?

3,961

Hey wieczorkiem ... Dobranockowo lol Myszki .........
mam ząbki odnowione lol wyczyszczone z kamienia lol ..."nówki nieśmigane " lol
siedziałam na fotelu dobre pół godziny ...:/ 
nie obejdzie się bez wizyty w Krakowie - w poradni chorób przyzębia hmm - ... ale to po Nowym Roku ....

byłam na plotach i seansie dymnym u psiapsióły lol .... wyjeżdża do Holandii do kwietnia ....

Nanusiu ja w tym roku byłam b. grzeczna ...:lol: żaden Mikołaj do mnie nie zawitał ....  buuuu
a tam sama sobie pierdyknę prezent !!! wybiorę się do sklepu kosmetycznego ... to poprawię sobie humor lol:lol:

http://s7.directupload.net/images/111207/fpbyio9m.gif do jutra żabcie .............

3,962

Dziewczyny, to Mikołaj jest niegrzeczny w tym roku. Zbanować Mikołaja! big_smile

3,963

Mufo ... masz racje ... hahaha lol  to Mikolaj jest w tym roku baaardzo niegrzeczny ...  za burte z nim ... lol
A co do Pyski, to problemy z nia, przerastaja, niestety, zdobyta przeze mnie wiedze, jak i rowniez moje warunki zyciowe ... big_smile 
Nadal marza mi sie 2 pieski, ale normalne ... moze kiedys ... big_smile

3,964

Może kiedyś, Jovitko.
Dlatego nie biorę sobie psa.
Bo wiem, że nie dałabym rady. Nie miałabym na tyle cierpliwości, żeby go wychować. A nie wychowanego nie chcem smile

Odmeldowuję się, bom cierpiąca. Chyba mam globusa smile

Dobranoc, śpijcie dobrze.

3,965

O przepraszam, ja dostałam od Mikołaja - Cezarego nowe słuchawki. Takie wyższej klasy. Biedak się wykosztował lol
Właśnie wróciłam z pracy i zaraz śmigam do wyrka http://wgrywacz.pl/images/590_pi_456.gif Był dzisiaj mój szef. Nie wiem co mu się stało, ale do rany przyłóż.

Jurto niestety jadę do rodziców bo mama idzie do szpitala. Mam nadzieję, że do końca tygodnia wrócę do domku. Znowu jestem jak ta "dziewczynka na telefon" http://wgrywacz.pl/images/480telefon.gif

Posty [ 3,901 do 3,965 z 6,268 ]

Strony Poprzednia 1 … 59 60 61 62 63 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024