Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Strony Poprzednia 1 … 55 56 57 58 59 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,641 do 3,705 z 6,268 ]

3,641

Odp: Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Dzis w lasku Pyska byla wyjatkowo niegrzeczna ... Napadla na grupe spacerowiczow z kijkami i poleciala za nimi, nie reagujac na moje
przywolywania, a nastepnie zobaczyla psa, znanego mi owczarka niemieckiego, ktory sam nie zaczepia zadnych psow, ale nie zyczy sobie
byc zaczepianym, bo reaguje bardzo ostro ... Pyska zaczela mu sie narzucac i jego wlascicielka musiala go mocno trzymac, zeby
nie zrobil jej krzywdy ... po czym pouczyla mnie, ze jezeli Pyska nie slucha, to powinnam ja trzymac na smyczy ... i tak naprawde,
miala racje ... tylko, ze w mojej sytuacji musze jej dac sie wybiegac, wiec nie mam wyjscia ...

Niewiele zjadla na sniadanie,  a wiec nie przyjela swoich lekarstw, tak jak planowalam ...
Teraz usnela, a gdy wyjde, to pewnie bedzie szalala ... big_smile

Juz ufryzowalam piorka i przymierzam sie do kolejnego spaceru, przed wyjsciem do pracy ...

Zycze Wam, Dziewczynki, milego dzionka  i   d o   p o t e m ... czyli  do wieczorka ... smilebig_smile:) 

http://wgrywacz.pl/images/940xkzimx.gif

Zobacz podobne tematy :

3,642

posprzatalam ,gotuje rosol i dalej mi sie nie chce nic-najchetniej poszlabym spac
,,musze dokonczyc obiad i po Karolke i nic ze spanka

3,643

Witajcie Zabcie popoludniowo ... smilebig_smile:)   a ja pozegnalam sie z Wami do wieczorka ... hahaha lol

Wrocilam wczesnie, bo Matilda znowu nawalila ... i nie powiem, zebym byla z tego zadowolona ... wrrrrrrrrrr  big_smile
Okazalo sie, ze nie byla rowniez na lekcji przedpoludniowej, nie informujac szkoly dlaczego ...
W moim przypadku byla rowniez winna szkola, bo jesli Matyldy nie bylo rano, to mocno watpliwe bylo to, ze przyjdzie po poludniu ...
Bardzo nieladnie jednak, ze nie jest uprzejma powiadomic szkoly, ze nie moze przyjsc ...
Ja nie tylko mam przez nia caly dzien wywrocony do gory nogami, ale jeszcze niepotrzebnie maszerowalam pol godz. i wydalam
1 euro na autobus ... i to juz drugi raz ... a ona nie powiedziala nawet "sorry" ...  W koncu nie mam 20-tu lat, tylko tyle samo, co ona ...
W czwartek, jesli bedzie w szkole, to sie z nia umowie, ze ma do mnie telefonowac w poniedzialek wieczorem, bo jesli tego nie zrobi,
to ja we wtorek nie przyjde ...

Gdy szlam z Pyska do lasku przed praca, to paskudnie mzylo i w drodze do szkoly tez, az sie martwilam, czy doniose przyzwoita fryzure ... lol
na szczescie, mi sie udalo, a kiedy wracalam do domu, wyszlo sloneczko i niebo jest teraz czysciutkie, az milo ...
a temp. w sloncu osiagnela wlasnie 17 st.C ...
Tutaj pogoda zmienia sie, jak choragiewka na dachu, z minuty na minute  ... hahaha  big_smile

Pojadlam juz i wypilam trzecia kawe, a teraz wypadaloby znowu wyprowadzic pantere do lasu, bo juz ja doopa swierzbi ... lol
Jest pieknie, wiec moze przejde sie z nia az na plaze, chyba ze wczesniej spotkamy jakies atrakcyjne towarzystwo do biegania
po krzakach ... lol

3,644

Hey popołudniowo ....
dowlokłam się do domu ... byłyśmy u innej lekarki - nie u  swojej rodzinnej - przepisała recepty i po ptokach lol:lol: - sama bym to załatwiła szybciej - tylko myślałam ,że będzie "nasza" doktorka... a tak urządziłam sobie spacer powolny z MAM hmm hmm

zaraz idę na seans - dymny lol - u psiapsióły ....  do wieczorka ... http://s14.directupload.net/images/111129/9ph9k5es.jpg Myszki ... lol ......

3,645

a ja znow jak zwykle lece po Perelke ,,wszystkie znikaja

3,646

http://wgrywacz.pl/images/686s_o_ce2_tn.jpg
od rana taki dzionek mialam
to i na spacer ruszylam,dotlenilam sie

3,647

a teraz zapraszam
http://wgrywacz.pl/images/495kawa.jpg

3,648

Lenka -tez siedze sama moze sie do Ciebie dosiade

3,649

Cześć
Miałam dopisać cd postu ale juz nie znalazłam czasu. U mnie teraz podwójny kocioł. Jutro wypłaty, więc sodomia i gomoria smile
Niby mam czas do 5.12 ale w miesiącu świątecznym, każdy juz tupie z niecierpliwości, żeby jak najszybciej kesz był na koncie.
Tak, że moje życie ostatnio to papiery, wyliczanki itp. dla was nieciekawe. Jakby tego było za mało do 7.12 musimy przygotować (uporządkować, zaktualizować) dane kadrowe z 4 lat bo mamy zmianę programu. Wracam do domu jak wypluta, a tutaj nastepna partia papierów do przerobieni. Czekam na powrót Dziada, znowu nawiezie papierów pełna teczkę.
No to sobie ponarzekałam.
A tak wogóle to nie lubię listopada. Za oknem szaro, buro, byle jak, roboty po pachy, czas spędzam między pracą a domem bo na nic innego nie mam ochoty. Dobrze, że choc jeden weekend spędzłam na wyjeździe. Ale juz się kończy i zaczną się przygotowania do świąt. Trochę mnie to zmobilizuje do działania.
Dobrze chociaż, że nie mam kłopotów z mamą jak EWKA moja jest bardzo grzeczna, nawet za bardzo. Gdybyśm nie dzwoniły do niej to nie wiedziałybyśmy że źle się czuje czy czegoś potrzebuje. Musi być "wstrżąśnięta" od czasu do czasu.
Ale mimo prawie 82 lat daje sobie radę sama.

Teraz zrobie sobie coś do zjedzenia i zacznę wieczorną "utylizację" papierów zwanych dokumentami a Wam życzę miłego wieczoru.

3,650

Witam Zasadówki

Jestem już w domu od 3 godzin,ale dopiero teraz mam czas napisać.

Nanas
Teraz wiem z kim mój po nocy urzędował.
To Wy tak razem sportowe noce sobie urządzacie .
Ładnie tak ,jak Dziada nie ma ? lol

Jak wróciłam,to Ewka zadzwoniła,że nieciekawa jest diagnoza,jaką Jej ojciec odebrał.
Pewnie tu wszystko napisze.
Biedna dziewczyna,ciągle ma problemy.
Trzeba wierzyć,że wszystko będzie dobrze.

A tak na marginesie,to ja jeszcze pracuję.
Niestety ,to już chyba będzie do świąt normalka,bo to co się dzieje a właściwie nic się nie dzieje na zachodzie ,to tragedia.
Przyszła druga fala kryzysu.

3,651

Witam wieczorem Myszki .... http://s7.directupload.net/images/111129/rzjojd5k.gif
Jovita -
Oj czegoś takiego to nie cierpię hmm !!!! - piszę o Matildzie - to jest brak szacunku!!!.. do czasu drugiej osoby hmm

Nanusiu w nawale pracy oglądasz PM???? - jutro ślub Grzegorza lol

zwijam lapka ...  http://s7.directupload.net/images/111129/9gxqskv6.gif do jutra lol..........

3,652

Cześć Gwiazdy Przybita jestem dokładnie. Diagnoza ziarnica złośliwa. Ziarnica złośliwa to nowotwór złośliwy układu chłonnego. W trakcie choroby dochodzi do rozrostu tzw. tkanek limfoidalnych w grasicy, węzłach chłonnych, śledzionie, przewodzie pokarmowym, układzie oddechowym i mózgu. W początkowych stadiach choroby podstawowym rodzajem leczenia jest radioterapia. W stadiach późniejszych stosuje się chemioterapię. Ze względu na częste nawroty choroby, stosowany jest przeszczep szpiku kostnego. Efekt leczenia zależy od wczesnego rozpoznania choroby.
Od poniedziałku tata zaczyna radioterapię. Póki jeszcze nie "wyszło" to cholerstwo z węzłów chłonnych jest 50 % szansy na to, że powstrzyma się nowotwór.

Do końca roku został jeszcze miesiąc. Zastanawiam się, co jeszcze się wydarzy u moich rodziców ?

3,653

Hej.

Ewa, smutna wiadomość, współczuję Twojemu tacie i Tobie oczywiście.
Ech, życie...

Neteczki pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.

3,654

Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... smilebig_smile:) 

Nareszcie, dzisiejszy kierat zakonczylam ...  pantera siedzi juz w klatce ... lol
Wieczor jest calkiem cieply, ale nasilil sie wiatr ... a teraz slysze, ze wichura rozszalala sie na dobre, oby tylko nie zaklocila mi spania ...

Gdy wrocilam z pracy, czekal na mnie liscik od mlodszek kolezanki, dobijala sie do mnie, bo nie wiedziala, ze we wtorki pracuje ...
Po spacerze poszlam do niej z Pyska.  Chciala sie dowiedziec o koladne rozmiary biezni, ale ja nie wiedzialam, wiec da znac jutro ...
Byla bardzo przeziebiona i zaraz po obiedzie chciala sie polozyc. 
A wiec, jak dobrze pojdzie i bieznia zmiesci sie tam, gdzie chcialaby ja ustawic, to ja ode mnie wezmie ... super ... moglabym wiec
wyszykowac pokoj dla Pyski, zeby nie miec jej na glowie 24 godz. na dobe ...
W dugim pokoju bede ja zamykac codziennie, na 2-4 godz. tylko po to, zeby miec spokoj, rowniez wtedy, gdy nigdzie nie wychodze ...

Lenka ... dzieki smile podrzucilas ladny serwisik do kawy ... wykorzystam go w moich obrazkach ... big_smile

Nanas ... fajnie nazwalas swoja papierkowa robote - "utylizacja" ... lol 
A Twoja Mam mozna tylko podziwiac i zyczyc jej dalszego zdrowka ... oby trzymala sie zdrowo, jak najdluzej ...:)

Baska ... ja tez nie cierpie takiego zachowania, jak Matildy ... Wiem, ze ona sama zatelefonowac do szkoly nie moze,
bo na tyle sie nie dogada, ale jej corka, ktora dobrze zna holenderski,  jest w domu, wiec powinna to robic za  matke ...   
Od kierowniczki wiem, ze corka Matildy nie ma cierpliwosci i nawet nie chce pomoc matce w nauce ...
Szczerze mowiac, nie bardzo to rozumiem, bo przeciez nie pracuje, a dzieci malych nie ma, wiec czas by na pewno znalazla...
Wytlumaczylaby matce wszystko w ojczystym jezyku, to kobiecina szybciej by zrozumiala.
Nic dziwnego, ze Matilda nie moze sie tu odnalezc, jesli jej corka nie stara sie jej w tym pomoc ... ech, zycie ...

Ewo ... szczerze Wam wszystkim wspolczuje.  Dobrze chociaz, ze jak piszesz "nie wyszlo" to z wezlow chlonnych i radioterapia
zaczyna sie juz w poniedzialek ... Twoj tato jest pogodnym czlowiekiem, wiec zwieksza tym jeszcze swoje szanse. 
Trzymam za niego kciuki ...

3,655

http://img204.imageshack.us/img204/6305/lzycg9.gif

We łzach obmyję swoje dłonie,
szalonych myśli bieg powstrzymam
co gnają jak spienione konie
spojrzę innymi już oczyma.

Sercem przeciągnę po sumieniach
i spalę słowa już wymarłe,
obdarte, puste bez znaczenia,
nadam rozmowom nową barwę.

Rozbroję smutek z bezsilności,
ułożę sny w spokojnej ciszy,
rozkażę w górę biec miłości
i może serce ją... usłyszy

Dobranoc Gwiazdy

3,656

Ewka głowa do góry,pierś do przodu.
Wszystko będzie dobrze.
Widać,że jesteś smutna,ale to normalne.

Basiu ,ja mam w biurze telewizor i im więcej roboty,tym więcej go słucham.
Śledzę europejską giełdę transportową na monitorze ale uszy mam postawione jak rasowy piesek.
Gorzej z ogladaniem,ale od czego wyobraźnia.

3,657

Ja tez juz sie pozegnam, bo cos mi sie dzis buzia mocno pruje ... big_smile  Zmeczona jestem i z przyjemnoscia zloze swoje kosci w wygodnym lozeczku...

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)   

http://wgrywacz.pl/images/108clipboard10nocobramow.jpg

3,658

http://wgrywacz.pl/images/223Dobranoc4_01102011.jpg

3,659

witajcie raniutko zapraszam na kawusie ..cos sie dzis za powolna zrobilam musze spadac --milego dnia wszystkim

3,660

Dzień dobry Gwiazdy Zapraszam na kawę.

http://wgrywacz.pl/images/312tav.jpeg

3,661

Witaj Anusia i reszta Myszek  http://s7.directupload.net/images/111130/2nawum5a.gif  zalewam kawencje
                                                    http://s1.directupload.net/images/111130/ozgvy8ww.jpg

Ewka trzymaj się !!!!! ...... hmm Mycho  .... echhhh ........

Jovita faktycznie !! ta Matilda ...ma sytuacje nie do pozazdroszczenia .... - to po co Ona tam jest - skoro z córką nie może się dogadać ....   no ale tak to jest w życiu ....
moja psiapsiółka np. zarabia dobrze w tej Holandii ... córkę i wnuczki wyposażyła w tym roku .. i to nie w pierdołki....
ma obok ich domu zakupioną działkę .... kupiła sobie ostatnio ..kosiarkę!... .. i nie ma miejsca u nich w dużym !! garażu !!! hmm:/  ... trzyma u siebie w piwnicy ....

jak tak nasłucham się o zięciach i synowych .... to boję się co będzie kiedyś u mnie !!! - bo ja ze swoją rentą skazana jestem na mieszkanie z nimi ...... obiecuje sobie ,że będę taką Teściową jak była moja - do niczego się nie wpinkalała ...!! lol a pomagała we wszystkim - no i nauczyłam się od niej wszystkiego ..... zobaczymy hmm lol

3,662

Położyłam się wczoraj do łóżka i myślałam sobie, że skoro mnie udało się wyjść z takiego beznadziejnego stanu to i tata da radę. Ostatecznie mam jego charakter. A my się tak szybko nie poddajemy. Jest chwila załamania ale potem trzeba się podnieść i walczyć. Wczoraj miałam bardzo kiepski dzień ale dziś powoli zaczynam już myśleć innymi kategoriami. Otrząsam się z tych ponurych myśli lol

3,663 Ostatnio edytowany przez nanas (2011-11-30 09:13:27)

Witajcie Gwiazdeczki

Dzień zaczynamy od niewesołych wieśći od EWKI. Trzymaj się Dziewczyno no i tatcie życz powodzenia w leczeniu. Bedzie dobrze bo inaczej byc nie może.

NANUSIA ja nocne transmisje oglądałam z córką. Nie wim gdzie Twój sie włoczył:P
A co to jest kryzys? to cos gorszego niż u nas???? Tam druga fala a u nas tsunami
Pamiętacie????
http://www.dailymotion.com/video/x27lfh_kabaret-tey-jak-wyjyy-z-kryzysu_shortfilms

I tym  akcentem zaczynam dzień. Od drugiej kawy. Wstałam na tyle wcześnie ,że w domu zjadłam sniadanie i wypiłam pierwszą kawę.
BA-CHA masz rację to najlepsze sposób, żeby utrzymać dobre stosunki z młodymi. Nie wpiep...ć się. Dorośli są i sami muszą poradzić sobie  z życiem. Wiem, że wspólne miszkanie sprzyja rozwijaniu sie sytuacji konfliktowych ale nad wszystkim da się zapanować. Wiesz moja córka  nie raz ma pretensje do mnie, że nic nie mówię nie doradzę. Ja jej na to, że jak bedzie potrzebowała mojej rady to zapyta bo gdy ja sama się włączę to będzie, że sie wpieprzam.

No to Kwiatuszki zmykam do pracy, trzecia kawka już dymi. Miłego dnia

3,664

Idę już do pracy. Do później Gwiazdy. Miłego dnia Wam życzę

http://media5.mojageneracja.pl/oipiwuewru/mediumjw4zmu5547b1d966c7a3163338.jpg

3,665 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-11-30 09:57:06)

Dzisiaj właściwe ANDRZEJKI ... http://s1.directupload.net/images/111130/js3dtw72.gif i piosenka od Andrzeja lol

ech Nanas  - jak to będzie ...to okaże się w "praniu"............  spadam...........

3,666

Witajcie Dziewczynki srodowo ... Anusia, Ewa, Baska i Nanas ... smilebig_smile:)

U mnie swieci slonko i na razie jest 5 st.C, a ma byc 9 st.C, troche pizdzi, ale nie tak mocno, jak w nocy ...

Ewcia ... wiedzialam, ze po pierwszym wstrzasie, zaczniesz myslec i sie zbierzesz do kupy, bo wiesz sama, ze rozklejanie sie
nic nie pomoze ... trzeba walczyc i sie nie dac ... a tatus potrzebuje teraz wsparcia silnych, pozytywnie myslacych osob,
a nie uzalania sie nad nim. 
Wiara czyni cuda i te cuda codziennie sie zdarzaja ...

Zanim zrobilam sobie kawusia, Pyska usiadla juz na bacznosc w swojej klatce, gotowa do wyjscia.
Juz sie zastanawialam, co zrobic ... czy isc z nia najpierw na trawnik, a po kawie do lasu, czy ja wstrzymac ...
Wybralam te druga opcje i wlasnie popijam kawke, a Pyska polozyla sie i pochrapuje ... i swietnie ...
chociaz w klatce jest grzeczna dziewczynka ... big_smile

Zycze Wam, Kochane Zabusie, przyjemnego dzionka  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/226Sroda_Jesien.jpg

3,667

Baska ... ta Matilda jest schorowana kobitka, ma m.in. mocno posuniety artretyzm i mysle, ze chodzilo o lepsza opieke lekarska
i w ogole opieke na starosc ... W Slowacji ma jeszcze syna i corke, wiec nie byla tam sama.
Przyjechala tu niedawno, bo w sierpniu, a we wrzesniu od razu poszla do szkoly ... wiec rzeczywiscie, ostro tempo ...
Nie miala biedna czasu, by sie troche zaaklimatyzowac i od razu zostala puszczona na szerokie wody ...
Za 5 lat bedzie mogla sie usamodzielnic, dostanie zasilek, mieszkanko i zejdzie corce z glowy, zreszta nie wiem, czy takie maja plany ...
Emerytury tutaj nigdy nie dostanie, jedynie 14 %, wiec to beda grosze, a raczej centy ...
Corka jest na utrzymaniu meza, dwoje dorastajacych dzieci, wiec tez im sie nie przelewa ... a do tego Matilda mowila, ze ziec popija
i nie jest dobry ...
Oczywiscie, ze nie nalezy sie do mlodych wtracac, ale gdy sie razem mieszka, to czasem sie nie da ...
Czesto bywa tak, ze mlodym sama ciagla obecnosc matki/tesciowej przeszkadza, szczegolnie, gdy mieszka z synowa, a nie z corka,
bo dwom obcym kobietom pod jednym dachem znacznie trudniej sie pogodzic i trzeba byc aniolem, zeby uchronic sie od konfliktow.
Mnie, na szczescie, mieszkanie z synowa raczej nie grozi, ale wiem, ze bardzo bym sie meczyla ...

Nanas ... jestes jeszcze mloda kobieta, bardzo zapracowana i do tego masz jeszcze swojego Dziada, wiec nie masz za duzo 
czasu na wtracanie sie do mlodych, ani glowy ... lol
Najtrudniejsza sytuacja jest wtedy, gdy matka/tesciowa mieszka z mlodymi i jest na recie lub emeryturze i do tego jest sama,
bez mena, wiec ma duzo czasu i tylko mlodych, a mlodzi sa juz mocno dorosli, czyli po trzydziestce ...

Kawusia wysaczona, wiec moge sie juz szykowac na obchod lasu ... big_smile   
Gdy poderwe moja doopcie z kanapy, to Pyska na pewna swoja tez ... lol
Och, jak nie cierpie tych ciezkich buciorow, bo mecza mi sie w nich stopy ... no, ale mam w nich cieplo, a to jest najwazniejsze ...

3,668

jestem juz --przyszla do mnie znajoma w gosci --posiedzialysmy i teraz poszla ,a jaaraz do kompa ,,stesknilam sie ---Ewka --Twoj tata ma silna osobowosc --da rade ,,ja wiem ze sie nie podda ,,jak jest taki jak ty to nie ma szans na jakas slabostke ,,ja tez sie nie poddaje ,,i jest dobrze ,,zreszta nigdy sie nie poddam,,,Basia Jovita Nanas   --witajcie ,,ale juz musze isc ,,ide do miasta ..bede pozniej

3,669 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-11-30 15:03:29)

Witam kawciowo - poobiednio   http://s1.directupload.net/images/111130/zvvx8pg3.gif .....:lol: jajko niespodzianka lol:lol:

Jovita jak zwykle napisałaś prawdę ... co do mieszkania z młodymi .... u mnie dopiero za rok! lol
nie wiadomo jak się los potoczy ... nie zamartwiam się na przyszłość..... lol.....

a to filmik a pro po Twojej bieżni ...http://s1.directupload.net/images/111130/bwlqaech.gif lol:lol:

zmykam zaraz na spacer .... i zakupy ... u mnie się pochmurało - pewnie będzie padać ...

wczoraj wieczorem dało się odczuć - tąpnięcie!!!! - dziwne uczucie hmm ... właśnie o tym przypomnieli w radiu Zet ...

3,670

Hej Gwiazdy Wpadłam do domu i zaraz wypadam. Trochę już ochłonęłam i zaczynam racjonalniej myśleć. Wiem, że będzie dobrze lol

Do wieczora

http://www.11street.pl/vardata/gify/smieszne/smieszne002.gif

3,671

bedzie dobrze Ewka --to jest straszny --okropny szok ,,ale Ty to juz wiesz ,,dalas rade --ojciectez napewno sobie poradzi --nie podda sie ,,,,,
Basiu --gdzie takie jajka niespodzianki kupujesz? warto hihihi
Jovitko -gdzie zniklas ?
i powiedzcie mi gdzie jest Water? chyba u niej wszystko dobrze?

3,672

Anusia takie jajka tylko u mnie w sklepie lol:lol::lol:  po złociszu lol chcesz to Ci przywiozę ....:lol::lol:

do wieczorka ............

3,673

Witam wszystkie miłe Panie.
http://wgrywacz.pl/images/967witam.gif

Kurcze nie mam kiedy by chociaż Was poczytać.W pracy zachrzan,że nie ma kiedy a w domu padam ze zmęczenia.A i kaszel nadal mnie męczy chociaż leczenie ma się ku końcowi.
Mam już nowe patrzałki i nawet w tych do chodzenia dobrze się czuję ale cóż jak zapominam je założyć jak już zdejmę te do pracy na kompie.
Teraz poczytam i zorientuje się co się dzieje w naszej kafejce.

3,674

Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... smilebig_smile:) 

Jestem, Anusiu, jestem ... big_smile   
Zaliczylam juz dwa spacerki, z tego ten drugi byl dosc dlugi, bo dobre 1,5 godz...   
U mnie jest dzis piekna, sloneczna pogoda i calkiem cieplo, a wiatr minimalny, wiec w lasku bylo nawet sporo ludzi, ale niestety,
tylko rano trafila sie nam do zabawy na pare minut ta pijaczka z wilczyca, a po poludniu juz nikt, chociaz zatoczylysmy wielkie kolo
i poszlysmy az na plaze ...
A potem  usmazylam nalesniki z jablkami, troche poczytalam, pogadalam i sie pozastanawialam ... i tak czas mi zlecial ...

To prawda, cos dawno Water do nas nie zagladala ... pewnie zajeta swoim rekodzielem ...  big_smile

Baska ... a pewnie, ze nie ma co sie martwic na zapas ... przeciez od zamartwiania sie i tak nie bedzie lepiej, co najwyzej gorzej ...
Moze za tydzien wygram jackpota i bedzie po  klopocie ... lol
Na szczescie, moja bieznia jest w lepszym satanie ... lol  a wlasnie kolezanka dzwonila i sie pytala, jaki to typ ... musze poszukac
w internecie i wysle jej e-mailem ...

Rybko ...witaj smile tylko nie uton w papierach i nie daj sie zaorac ... big_smile

3,675

Hej Gwiazdeczki

Przesyłkę z mopem odebrałam. Karto stoi  w nienaruszonym stanie. Poczekam do soboty, może nabiore ochoty na sprzątanie a może sam posprzata? tongue

JOVITO ale mi pochlebiłaś... młoda kobieta !!!! a ja właśnie zakupiłam tablety na menopauzę tongue.
Od pewnego czasu częściej dokuczaja mi uderzenia gorąca. Dobrze, że nie poce się przy tym. Nie wyobrażam sobie w pracy takich kilka wybuchów i tego zlana potem. Pod koniec dnia pewnie wszyscy czuliby że mam wybuchy tongue.
Nabyłam Climagyn. Macie jakieś opinie o tym specyfiku?  Dzisiaj wieczorem zaczynam kurację.
Jutro wraca Dziad, musze cos upichcić. Obiecałam mu flaki z drobiu wg przepisu EWKI. Kurczaki juz się relaksująhttp://wgrywacz.pl/images/12238404_2ad16e74872cab3b.jpg
No to ide popracować w kuchni. musze się przypodobać Dziadowi, niedługo mikołajki. Przydałoby się coś dostać do buta wink
Miłego wieczoru

3,676

tak Baska-przywiez cala zgrzewke ..........beda nam sie mnozyly hahahah  A przy okazji beda ciacha...............
no wreszcie Rybko------pokazalas sie ...chyba sie jusz za nami stesknilas ,,,tak mysle..
Jovito mialas dzis dobry dzien na spacer z Pysia--jak ja Ci zazdroszcze ,,nawet pogoda dzis Ci sie udala ,,,chcialabym zeby bylo tak do wiosny---pobozne marzenia,hmmmm
Nanas ale z ciebie cwaniara----zeby nie Mikolajki Twoj men pewnie by sie nie doczekalna flaczki drobiowe hihihi,,,a tak naprawde --czemu Dziad

3,677

kiedy ten dzien przelecial== juz prawie siodma,,,,i znow musze robic kolacje --rany juz nie moge ,meczy mnie to nawet juz mi kasy brakuje,,ale jak chlopcy pojada to sie odkuje----------pozniej mycie halas klutnia dzieci ,bo ciagle wieczorem sie kluca ,,ale jeszcze kilka dni ,,jestem juz zmeczona bardzo zmeczona

3,678 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-11-30 20:03:52)

Witaj Anusiu Jasne,że się stęskniłam i bardzo się ucieszyłam jak dziś przeczytałam, że masz super wyniki...i tak trzymaj dziewczyno.

Ewka trzymam mocno kciuki za Twego tatę ...zresztą wiesz,że martwię się o niego a Ty tera musisz być silna własnie dla swego ojca...będzie dobrze bo przecież nie może być inaczej

3,679

Witam Zasadówki

Nanas
Mój się nigdzie nie włóczył,tylko siedział przed telewizorem.
Oboje żeście siedzieli ,tyle że każde u siebie.
Ja wolę spać w nocy.
To Dziad ma wrzucić coś do buta na buciki?
Czy na torebkę ? lol
A widziałam dzisiaj ładną w KC,ale cena powalała.
Pewnie zbierasz kasę na wyprzedaże w GB,bo akurat w świeta tam będziesz.
U nas wszyscy tacy tradycyjni,ale gdyby u nas zrobili zamiast drugiego dnia świąt taką wyprzedaż,że wszystko jest o połowę tańsze,to też pewnie bysmy szturmowali sklepy ,tak jak w Anglii.

Anusiu
Wyjaśniam za Nanas ,dlaczego Dziad.
W naszej lokalnej gazecie są fantastyczne felietony,gdzie dyskusje prowadzi mąż z żoną,czyli Dziad z Babą.
Kiedyś Nanas dała linka do nich.

U nas też dzisiaj była wiosna.
Musiałam troche pojeździć i w cienkiej kurtce było mi za ciepło.
Ale to chyba juz takie ostatnie dni,bo deszcze zapowiadają.
Nie padało od 3 miesięcy.

U mnie pąki kwiatowe na brzoskwiniach typowo wiosenne.

Dobrze Rybko,że jesteś,a nie dobrze,że trzyma Cię przeziębienie.
Jak silne masz okulary do chodzenia?
Masz je tylko do auta,czy cały czas masz w nich chodzić?

3,680 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-11-30 20:26:59)

nanusiu mam dwie pary ,jedne do pracy a drugie do chodzenia,mam dużą wadę wzroku i śmieje się że mam szkła jak denka od słoików a auta nie prowadzę ,mam co prawda prawo jazdy ale schowałam by mi się nie zniszczyło smile już 10 lat nie siedziałam za kółkiem.

3,681

Hey wieczorem .....

Jovita  - a może prześlesz koleżance podobny filmik reklamujący zalety bieżni lol http://s1.directupload.net/images/111130/ehsm7gtj.gif lol:lol: .. na pewno kupi ..:lol:

Nanusiu i Anusiu oglądałyście ślub Renaty ?????  pięknie wyglądała  ...:lol:

zaraz zmykam na lampeczkę winka ....  http://s7.directupload.net/images/111130/faa3b7vi.jpg  do jutra ...

3,682

Zmykam do łóżeczka i marze by mi się papierzyska tylko nie śniły.Mam jeszcze też pierepałki z Urzędem Skarbowym niby moje na wierzchu ale z nim to nie tak łatwo.

http://wgrywacz.pl/images/540_dobranoc.jpg

3,683

Basiu -ogladalam rzeczywiscie pieknie --ale tak swoja droga lubie Renate i Grzesia w Tym filmie ...za to wkur,,a mnie Kingi  ten Facio i Artur -glupek...na szczescie to tylko Film..Rybka ja tez jestem caly cas jakas przeziebiona ,,na dodatek boli mnie krtan --a teraz po poludniu to juz mnie tak meczy --jakbym miala tam rane,nie moge nic przelykac..
w domu nawet bez klutni ,,chyba od jakiegos czasu pierwszy raz ,,i dzieki Bogu,,dla mnie taki Kuba mily ,,caluje mnie ,tuli sie i sciska mnie jak przechodze,,bo Bartek to calu czas ( oprucz jednego Tygodnia -co byl taki jakis niedobry jest czuly ),,ale wiecie co --smieszy mnie jak taki wysoki  bardzo chudy dryblas -obejmuje mnie tymi swoimi dlugimi rekami i tak niezgrabnie tuli mnie do siebie -ja 20 cm,nizsza ,,,ale na kazdym kroku daje mi odczuc ze mnie bardzo kocha.ja ich tez -nawet Kube,

3,684

Witam wieczorkiem lol Właśnie dotarłam do domu i zaraz ewakuuję się do wyrka http://wgrywacz.pl/images/245_pi_8.gif poprzednią noc miałam przerąbaną http://wgrywacz.pl/images/691_pi_56.gif to może dziś będę spała w miarę normalnie.
Jutro już czwartek i to jest pocieszające. W piątek tata ma się zgłosić do lekarza w Instytucie Onkologii i od poniedziałku zaczyna naświetlania.

3,685

Witajcie Zabcie wieczorkiem ... smilebig_smile:)

Odprawilam juz dzisiejsza sluzbe, Pysiak juz slodko pochrapuje.  Dzis mialam troche lzej, bo w lasku bylam tylko 2 razy, a nie 3,
a 2 razy chodzilam po osiedlu ... Bylo dosc cieplo, wiec na drugi spacer po lasku zalozylam kalosze, a po ulicy chodzilam juz tylko
w polbutach, dzieki czemu nogi mi sie dzis nie umeczyly ...

Nanas ... klimakterium o niczym nie swiadczy ... Moja starsza kolezanka miala je w wieku 36 lat, a jej corka 38 ...
Jesli pracujesz, to znaczy, ze jestes mloda ... big_smile  bo starych bab nie zatrudniaja ... lol
Ja, na szczescie, przechodzilam klimakterium bardzo lagodnie, wiec niczego nie uzywalam.

Ale Ci sie udaly te relaksujace sie kurczaki ... hahaha lol usmialam sie  lol

Anusiu ... jeszcze jutro ma byc u mnie w miare ladnie, a pozniej ma juz popadac, choc zimna na najblizsze dni jeszcze nie zapowiadano ...

Baska ... kolezanka jest szczuplutka ... hahaha lol  ona chce te bieznie dla podtrzymania kondycji, bo latem, to biega po lasku ...
Ona jest bardzo chetna kupic, ale jej maz ma watpliwosci, czy bedzie z niej korzystala, bo ma juz rowerek treningowy, ale go nie uzywa ...
tak ze nie wiem, czy transakcja dojdzie do skutku ... na razie chciala wiecej danych, bo musi mu podac, pewnie bedzie szukal w internecie ...

3,686

Jutro raniutko wstaje, wiec juz sie z Wami pozegnam ...

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie, kolorowych snow Wam zycze  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/7411964101fwi3sggxu2.gif

3,687

http://wgrywacz.pl/images/584images.jpeg

Przepis na uśmiech

Do dużej misy wrzucić smutek
łzami pokropić go aż zmięknie,
kwaśnych humorów dodać nutę
pokroić chandrę w paski cienkie.

Rogatej duszy wlać przekorę,
parę niewinnych niby oczu
i masę złości co aż boli,
to wszystko w occie długo moczyć..

Aż się przeleje złości czara
przemiksowaniem w jedną stronę,
spłynie powoli tonąc w żalach
i w piekarniku czasu spłonie...

A potem tylko stół swój nakryć
czystym obrusem z pralni nieba.
Zaprosić dnia szeroką jasność
i śmiechu w szklanki ponalewać.

Dobranoc Gwiazdy

3,688

http://wgrywacz.pl/images/337Dobranoc_Zaby08.jpg

3,689

pozdrawiam raniutko ..Boooze--kiedyz ta sobota,,znow mlyn -chodzenie
mam czasem dosyc,,,ale jutro piatek ..i juz luzik,,,,,,,,milego dnia i wpadnijcie na kawe--zapraszam

3,690

Witam grudniowo!!!!  Anusia witaj lol ....... o poranku ... http://s14.directupload.net/images/111201/2vpqe2ws.jpg a czemu ja wstałam lol ?????
na kawencje zapraszam  http://s7.directupload.net/images/111201/kn2thtex.gif....

chyba - jeszcze pierdyknę ...:lol:  do wyrka .......

3,691

no wlasnie Basiu --czemu wstalas???????????
ja musze wiec wstaje ale jakbym mogla --to ie wstalabym wczesniej jak o 10tej ,,pije kawusie.dziekuje

3,692

no czas sie ubierac -kurteczka buciki i ii,o jejku jak ja tego nie lubie

3,693

Witajcie Dziewczynki czwartkowo ... Anusia i Baska ... smilebig_smile:)

Juz dokonalam porannych ablucji i z wielka przyjemnoscia przysiadam sie do Was z kawusia ... big_smile

U mnie ciemno jeszcze, jak w doopie u Murzyna ... i na razie 5 st.C, a ma byc 9 ...
Ogrzewanie juz pracuje, wiec gniazdko jest juz ocieplone do 19,5 st.C ... na noc nastawiam na 18 st.C i slyszalam, ze pracowalo,
a wiec temp. spadala ponizej ...

Anusiu ... trzymaj sie  big_smile   jeszcze tylko jutro i bedzie weekend  i sobie odpoczniesz ...big_smile

Baska ... jesli nie musisz, to po co sie obijasz tak rano, masochistko jedna ?... lol 

Zycze Wam, Drogie Zabcie, baaardzo przyjemnego dzionka  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/732Czwartek_Jesien.jpg

3,694

Cześć Dziewczynki lol Czy Wy nie możecie spać ???

Baśka jak już tak wcześnie wstałaś to może pójdziesz za mnie do pracy a ja położę się z powrotem do wyrka ?

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/a423381c169d498e2cd83fa39737de83_th2.gif

http://wgrywacz.pl/images/718hello.jpeg Anusia http://wgrywacz.pl/images/226hello1.jpeg Jovita

3,695

Witaj Ewcia ...:D
Apetyczna kawusie podalas, wiec chyba lykne jeszcze troche, chociaz juz swoja przepisowa porcje wypilam ... big_smile 

U mnie nadal ciemno i slysze niemile odglosy pizdzenia ...  brrrrrrrrr   a za pare minut musze isc z Pyska do lasku ...
no, nie powiem, zeby mi sie chcialo ... big_smile   czekam, az sie troche rozwidni, bo nie chce nabic sobie guza wpadajac na drzewo .... lol

Juz sie z Wami pozegnam do wczesnego popoludnia, bo po powrocie ze spaceru nie bede miala juz czasu ... uwijam sie wtedy,
jak w ukropie ...  dac Pysce zrec, szybko zmienic spodnie, zamknac ja na klodki w klatce, zalozyc kolczyki, psiknac sie jakims milym
zapaszkiem i ... buty, kurtka, torebka i ... wyjsc ... niczego nie zapomniawszy ...ufffffff   lol  i biegiem na przystanek autobusowy ... big_smile

a wiec d o  p o t e m,  Zabcie,  d o  p o t em ... big_smile

http://wgrywacz.pl/images/792840i47.tinypic.com_2qx.jpg

3,696 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-12-01 09:47:22)

http://wgrywacz.pl/images/356dzien_dobry_.jpg

Witam wszystkie Panie. Juz skończyłam pracowa kawkę więc powinnam zabrać się do przekopywania papierów ale nie mam wogóle na to ochoty:)

U mnie dzis nawet dość ciepło ale jest mgła wiec na dworze ogólnie nie ciekawie bo przede wszystkim ciemno.

3,697

Muszę dzisiaj wyjść wcześniej z domu. Mgła taka, że nic nie widać.

Miłego dnia Wam życzę Gwiazdy

http://www.zabawneobrazki.pl/obrazki/smieszna-malpa-dziecko.jpg

3,698

http://wgrywacz.pl/images/593czwartek.jpg

Przemyślałam sprawę i nie mam innego wyjścia jak dać nura w papiery i może się w nich nie utopię

3,699

dopiero zwlekłam się z wyrka  lol
u mnie mgła okropecna lol:lol: że hey......

Ewka a czy ja kiedykolwiek pisałam,że tęsknię za pracą ???? lol ...

a co do wstawania lol - lubię rankiem wstać .... za to wieczorem lubię wcześniej się machnąć - pooglądać tv lol

zmykam na kawkę do sąsiadki .... lol   http://s14.directupload.net/images/111201/jtrb6dty.gif

3,700

WITAJCIE GWIAZDECZKI
Flaczki ugotowane, prawie o pólnocy skończyłam. Takie poświęcenie!!!! Przyznam  się Wam po cichu, że to wcale tak długo nie trwało tylko ja w tzw. międzyczasie czyli od 20.00-22.00 ucięłam sobie drzemkę ale o tym tylko Wy wiecie tongue
ANUSIU to juz teraz wiesz dlaczego mój to Dziad?!!?! To nie jest obraźliwe dla niego i juz się przyzwyczaił. On do mnie tez mówi Babo! ale tak zwracamy się do siebie tylko w nieoficjalnych relacjach. Ma tez inną ksywkę...kolega małżonek. To znowu jest z radiowej "Powtórki z rozrywki".
RYBKA ja juz tak doskonale nauczyłam się "pływać" w papierach, że nie straszne mi żadne głębiny. Co najwyżej brakuje nieraz powietrza ale "rozpaczliwcem" staram się wypłynąc na wierz w celu zaczerpnięcia powietrza. Byle do przodu.
Powodzenia w U.Skarbowym. Tam zawsze na dwoje babka wróżyła.

No to Dziewczyny spadam do papierów. Dzisiaj biurka mi zabrakło tyle mi tego naznosili. Dzień wypłat:)
Miłego dnia

3,701

witajcie dziewczynki ,Nanas-bardzo mnie to jakos razilo ,,ale juz teraz nie bedzie ,,zawsze myslalam ze Twoj men bedzie sie zle czul jak tak o nim piszesz--a tu ,,zwykle nazwy ,,no tak w nojej wsi na Podhalu --godo sie --chodz tu chlopie a on do zony wola chodz tu starolub babo--.no juz wiem i nie bede drazyctego tematu,,Basiu Ty sie zwleklas z wyrka a ja juz ze szpitala wrocilam  Rybko wiedze ze dzis masz energii duzo --zdazylas wejsc do kafejki,,Ewka jak zwykle w biegu ,znow robota ,,Ewka juz niedlugo sobota i niedziela --pociesz sie
Jovitko Ty juz pewnie po dlugim spacerze z Pysia ..pozdrawiam wszystkie
a gdzie Nanusia?

3,702

Witam kawciowo Myszki   http://s14.directupload.net/images/111201/b7hqilik.gif lol.....
spadam zaraz na zakupy i na ploooooty ! lol....

Nanas to już chyba drugi raz gotujesz flaczki ...:lol:????       do potem.............

3,703

Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... smilebig_smile:)

Jestem juz po pracy i po drugim obchodzie lasku ... big_smile   Pojadlam i troche odpoczelam, a Pyska dopiero teraz zjadla swoje sniadanie,
bo rano nie chciala. 
Dzis rano, przed praca wyszlam z nia na spacer troche pozniej, bo czekalam, az sie rozwidni. Tymczasem jeszcze o godz. 8-ej bylo
w lasku ciemno ... rozwidnilo sie troche dopiero o 8.10 ...  wiec w sumie chodzilam z nia krocej, niz zawsze, a do tego nie chciala 
nic zjesc, wiec nie przyjela porannej porcji lekow.
Bylam strasznie ciekawa, jak zniesie moja nieobecnosc, ale siedziala w klatce spokojnie, bo kocyki nie byly skotlowane ...

Ledwo troche odsapnelam, a tu znowu trzeba powoli szykowac sie do kolejnego obchodu las ...

Dzis pogoda zmieniala sie pare razy ...
Rano powiewalo i do tego byla paskudna mzawka,  w poludnie troche sie przejasnilo i wprawdzie slonce tylko niesmialo przebijalo
zza chmur, ale bylo sucho i cieplo, bo  11 st.C, a teraz znowu jest pochmurno i pojawila sie mgla z mzawka, a i wiatr sie nasilil ...

Baska ... ja tez tesknie tylko za porzadna wyplata, ale praca ???!!! ... bleeeeeee lol:lol::lol:  i do tego rannego wstawania
tez nie lubie, szczegolnie, o tej porze roku ... gdy ciemno i zimno ...  brrrrrrrrrr   lol

Nanas ... to pewnie dzisiaj w pracy bylas najbardziej uwielbiana istota ... big_smile

Rybko ... z plywaniem na pewno sobie poradzisz, bo masz to zodiakalnie przypisane ... lol  nawet z plywaniem w papierach ... lol

Ewcia ... trzymaj sie stalej trasy, zebys  sie w tej mgle nie zgubila ... lol  bo czekamy na Ciebie ... big_smile

Anusiu ...wlasne wybieram sie na trzeci dluzszy spacer i to jeszcze dzis nie koniec ... big_smile 
a Ty jeszcze tylko jutro i bedziesz miala upragniony weekend, a ja wlasnie go zaczelam ... szkoda, ze to wolne dotyczy tylko pracy,
a nie Pyski ... lol  Niestety, od niej nie mam weekendu ... hahaha  lol  ale sama tego chcialam ...

3,704

Jovi trzymam się trasy lol Jak na razie na manowce jeszcze nie zeszłam lol:lol::lol:

Jak zwykle po południu wpadam i wypadam. Do wieczorka Gwiazdy

Aha, Baśka po pierwsze jakbyś była dobra koleżanka to raz w tygodniu mogłabyś skiknąć za mnie do pracy, smile a po drugie to szoruj do kuchni http://wgrywacz.pl/images/567kuchnia.gif. Za trzy dni Twoje imieniny a Ty pewnie jeszcze w lesie z przygotowaniami tongue Czy myślisz, że w naszej kafejce opędzisz je jakimiś kanapkami i sikaczem tongue:P:P

http://wgrywacz.pl/images/421obrazek.jpg2.jpg

3,705

Witam Zasadówki

Mam nadziję,że właśnie zakończyłam na dzisiaj pracę.
Tak znowu cały dzień nie pracowałam ale miałam zajęcia domowe.

Zrobiłam pranie,wyjatkowo osobiscie powiesiłam na suszarce i ugotowałam grochówkę.
Miałam z nią trochę roboty,bo kupiłam kilo skrzydełek wędzonych i musiałam je obrać z kości i pokroić.
Dodałam też kiełbasę i ziemniaki.
Gdyby nie te 2 ostatnie składniki,to może też bym ją zjadła.

Zapach wędzonki był tak intensywny,że cała moja hołota mnie pilnowała.
Koty dostały skórki i chrząstki a psy główki od kostek.
Na kiełbasę nie było chętnych.
Pewnie nie była jakaś wyśmienita.
Zwierzaki nie chciały,to mój zje. lol

Tak myślę ,czy on nie ma coś wspólnego z Ewki Martą,bo też uwielbia zupy .

Wiecie,tak myślę,czy na święta nie kupić rąbanki od gospodarza.
Mięso dużo lepsze i chyba z 10-15 kg go zużyję.
Karkówka ,będzie w/g mojego przepisu,schab albo łopatka  z morelami,szynka na pieczeń na zimno, trochę mięsa na galart a reszta z wołowiną na pasztet.Od biedy mogę jeszcze kiełbasę zrobić.

Już się cieszę na niedziele .
Ale będzie kafejkowy bal.

Posty [ 3,641 do 3,705 z 6,268 ]

Strony Poprzednia 1 … 55 56 57 58 59 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024