Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Strony Poprzednia 1 … 51 52 53 54 55 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,381 do 3,445 z 6,268 ]

3,381 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2011-11-22 17:47:03)

Odp: Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Witam Zasadówki

JUż prawie skończyłam prace.
Mam chwile wolnego.

Ślub i wesele,to u mnie temat przewodni z dzieciakami.
Też sami wszystko finansują.
Ale chyba liczą,że rodzice w prezencie dorzucą co nieco.

Mój syn na początku każdej znajomości uprzedzał dziewczyne,że nie bedzie się żenił.
Ale
W samym tym roku i zeszłym był na ok 10 weselach.
I teraz to on powiedział,że albo ślub w USC nawet bez kawy albo w kościele i wesele.
Narzeczona nie za bardzo była za weselem,bo pójdą jej całe oszczędności życia.
Ja też chciałam przyjęcie,ale tak jak Ewka napisała,na przyjęciu,można ogłupieć od jedzenia i siedzenia.
U Basi będzie dużo rodziny a u mnie tylko rodzice młodej i siostra jej ojca.
Czyli całe 3 osoby.
Z mojej strony,to już sami rodzice 4 osoby lol i chrzestni 3 osoby.
Tak,że będzie ok 60 szt młodych i 10 osób starszyzny.
Wesele będzie bardziej dyskoteką.
U nas też juz się nie stosuje żadnych zabaw i zbierania pieniędzy.
Z wyjatkiem rzucania bukietu i muszki ,bo jeszcze troche osób do wzięcia będzie.
A jedzenia podobno nawet tak dużo nie zostaję,bo młodzi jedzą więcej.
Jeszce nie wiedzą,co to wątroby i woreczki.

I teraz coś co zapomniałabym napisać.
Wesele bedzie w hotelu,w którym było wesele dziecka jednej z Pyrek forumowych.

Basiu
A jeszcze jedno,u nas paczek z ciastem się nie daje ,tylko pamiątki.
Nie wiem skąd to przyszło,ale mnie się nie podoba.

Po przeczytaniu tego dekalogu
wreszcie wiem dlaczego jestem szczęśliwa   lol  lol  lol

Na przyjęciach,pierwsza zaczynam jeść i ostatnia kończę.
Dlatego,że po pierwsze tak wolno jem a po drugie jem co chwilę jakieś ciasto.

Zobacz podobne tematy :

3,382 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-11-22 19:43:36)

Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... smilebig_smile:)

Odprawilam wszystkie swoje obowiazki, pojadlam i teraz wlasnie odpoczywam ... big_smile  ... nareszcie ... big_smile
Wracajac do domu, bylam ciekawa, czy Pyska sforsuje klodki ... hahaha  lol  ale do tego nie doszlo ... choc przyznaje, ze podswiadomie
chyba sie tego spodziewalam ... lol  no, ale to juz nie bylaby dzika pantera, tylko potwor z innego wymiaru ... http://wgrywacz.pl/images/612305.gif
Wprawdzie w klatce bylo wszystko wywrocone do gory nogami, ale sama Pyska byla troche spokojniejsza, niz w zeszlym tygodniu
i nie wyskoczyla z klatki, jak wystrzelona z procy, czy tez, jak torpeda, tylko zwyczajnie wybiegla ... big_smile  a wiec jest jakis postep ...
moze te esencje kwiatowe dr Bacha jednak troche dzialaja ...
Poniewaz Pyska nie zachowywala sie, jak kopnieta i nie bylo w domu Sodomy i Gomory, to nie mialam zepsutego humoru, wiec
szybko przebralam sie i poszlam z nia do lasku ...
I nawet mialysmy szczescie, bo trafilo sie nam pare pieskow, choc na krotko ... a na samym koncu, jakby na deser trafilysmy
na naszego najlepszego kumpla, boksera Igora ...  Obydwoje z Pyska bardzo sie ucieszyli z tego spotkania, gdyz najwyrazniej
baaardzo sie lubia ... polatali wiec i pobaraszkowali radosnie chyba ze 20 min., bo przemily, mlody pan Igora, jesli tylko nie spieszy sie
do pracy, to zawsze sie zatrzyma ...  Okazalo sie, ze on tez sie cieszy, gdy Igor ma sie z kim pobawic, a pomimo sporej ilosci psow,
przewijajacych sie przez lasek, wcale nie tak latwo znalezc milego psa do zabawy ... wiekszosc, to psie gbury, chamy i agresory,
albo bojace dudki i odpsowki ...
lol    "Odpsowki", to taki psi odpowiednik odludkow ... http://wgrywacz.pl/images/612305.gif
Nasz spacer, pomimo paskudnej pogody - 0 st.C i gesta mgla od ziemi az po niebo, trwal bita godzine i byl dla Pyski dosc intensywny
fizycznie ... i o to tez przeciez chodzilo ... big_smile
Nastepnie wstrzachnela miche suchej karmy, ze sporym dodatkiem surowego, mielonego kurczaka i spi na kanapie, obok panci,
"snem sprawiedliwego", czyli twardo ... lol  slodko chrapiac ... lol

3,383

Witam,witam.Pamiętam,ze obiecywałam pokazać się wczoraj ale ślepota zapominałam okularów zabrać z pracy więc mogłam tylko się podrapać bo do tego oczy nie potrzebne.

Anusiu tak bardzo się cieszę ,że masz dobre wyniki...będzie super i tego Ci życzę z całego serca

Chciałam Wam powiedzieć,ze od dziś według lekarza rodzinnego powinnam być na zwolnieniu ale ja grzecznie podziękowałam...jak będzie gorzej to na własne życzenie.Pisałam po pielgrzymce byłam przeziębione ale solidnie to wyleżałam i było ok ale został kaszel i tak do dziś....to ostre zapalenie tchawicy tak powiedziała Pani doktor więc uraczyła mnie antybiotykiem na 10 dni.Wyrwałam się trochę wcześniej z pracy by poleżeć w łóżeczko i to uczyniłam.

Mój wyjazd warsztatowy był udany.Po pierwsze byłam w towarzystwie,które lubię , większość z uczestniczek umie się świetnie bawić.Terapeuci byli też super także odwaliliśmy kawał dobrej roboty ... myślę że będę umiała to wykorzystać  w moim życiu

3,384

Piszecie o weselach i kosztach i aż mi się włos zjeżył.Ja mam przecież troje dzieciaków które mogą mi w każdej chwili powiedzieć o swych zamiarach. Przecież to można iść z torbami.
U nas przeważnie organizowane są huczne przyjęcia .We wrześniu żenił się syn mojej koleżanki to było 250 osób

3,385

Dzisiaj Slowaczka juz na mnie czekala ... bardzo sympatyczna, spokojna, ciepla babeczka o imieniu Matilda, 58 lat, a wiec moja rowiesnica,
z daleko posunietym artretyzmem i dosc mocno zagubiona w tym calkowicie innym, dziwnym swiecie, zwanym Holandia ... big_smile
nic dziwnego, bo jest tu dopiero od sierpnia, a w szkole zaledwie 2 m-ce ... uwazam, ze i tak bardzo dobrze sobie radzi ...
Niestety, nasza komunikacja nie jest az tak banalnie latwa, jak sie spodziewalam ...
Ona pochodzi z Bratyslawy i jej slowacki, jest malo polski, za to baaardzo czeski ... 
Podrozujac przed laty do Bulgarii, spotykalam po drodze Slowakow, ale ich jezyk byl niemal, jak polski, z drobnymi tylko roznicami ...
Na przerwie dosiadla sie do nas jedna Czeszka i rozmawialy obie z Matilda tym samym jezykiem, wiec moze Matilda jest rdzenna
Czeszka, zamieszkala na terenie Slowacji ... za tydzien ja o to spytam ...
Przyjechala do corki, ktora jest ozeniona z Holendrem i mieszka tu 15 lat, w miejscowosci, przylegajacej do mojej ...  Troche sie zdziwilam, ze zdecydowala sie na emigracje, bo w Bratyslawie ma jeszcze jedna corke i syna ... ale moze chodzi
jej o opieke lekarska, albo moze z ta wlasnie corka jest bardziej zwiazana ...
Z tego, co wiem, jej corka nie pracuje i jest na utrzymaniu meza, z ktorym ma dwoje dzieci, a ten maz popija i podobno nie jest dobry ...
ale taki zly tez chyba nie jest, skoro zgodzil sie na przyjecie pod swoj dach tesciowej i utrzymywanie jej ... nie wiem,
trudno powiedziec ...

Ale ten czas leci ... i znowu musze isc na spacer ... tym razem po ulicy ...

3,386

Od 19 nie mogłam wejść do kafejki.

Ryba,żebyś znowu nie była taka bohaterka,
bo choroby nie docenią Twojego bohaterstwa.
Lepiej bierz te zwolnienia,chyba tak bez powodu lekarz nie chciał Ci dać.
Muszę na Ciebie napuścić Ewkę.
Bo z jakim Ty zdrowiem dociągniesz do tych 3 wesel na 250 osób

Jovito
a ta Twoja uczennica będzie miała opiekę medyczną jako obca?
Czy też musi zdać taki egzamin jak Albanka?

3,387 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-11-22 21:28:18)

Nanusia ja do pierwszego nie doczekam bo te koszty mnie powalą:) a jeżeli już do czegoś tam w ogóle dojdzie to na pewno nie będę robiła takiego zjazdu,mam nie za wielka rodzinę chyba,że ta druga strona ,to niech wtedy wyłożą kaskę bo nie zamierzam zaciągać kredytów

3,388

Tym razem spacerek byl krotki, 20 min. po osiedlowych uliczkach ...

Baska ... dekalog szczesliwego czlowieka poznalam, mieszkajac jeszcze w Polsce i bardzo staram sie go przestrzegac ... big_smile
i moge zaswiadczyc, jak Nanusia,  ze TO naprawde DZIALA !!! hahaha  lol  
a wiekszosc ludzi, zamiast cieszyc sie szczesciem, sama, swoja chora pracowitoscia i niepotrzebnym poczuciem obowiazku
wszystko komplikuje i funduje sobie stres i choroby ... i po co ???!!!  ... nie wiadomo ... lol
ech, ludzka, masochistyczna natura ... lol

A co do wesel, to czesc gosci, rzeczywiscie, tanczy, a czesc tylko zre ... i pije ... lol
Osobiscie, uwazam sie za dobrego goscia, bo chetnie jem i pije, pod warunkiem, ze mam co ... lol   
a takze z przyjemnoscia rozmawiam, zartuje i tancze ... big_smile 
Niestety, nie lubie wymyslnych potraw z mnogoscia egzotycznych przypraw. Pod wzgledem kulinarnym jestem baaardzo tradycyjna ...
a i z tych tradycyjnych, polskich potraw tez nie wszystkie lubie ...
Ogolnie rzecz bioroac, wole zimne przekaski od dan cieplych. Wszelkie barszczyki czerwone, bigosy i dania z grzybami, to nie dla mnie ...
ale bardzo lubie paszteciki i uszka ... tzn, kiedys lubilam ... lol   a z trunkow moge pic tylko czerwone wino i szampana ... 
najlatwiejsza jestem z  deserami ... big_smile
Najlepiej pojem sobie na przyjeciach, ktore sama przygotowuje ... lol  wtedy smakuje mi WSZYSTKO ... hahaha  lol

Nanusiu ... prezenty od rodzicow... i to niemale  lol   sa jak najbardziej zrozumiale ... hahaha lol
a w Holandii moja mlodsza kolezanka, ta od firanek, dostala np. od calej rodziny jej meza - matka, dwie siostry i dwoch braci -
aparat do serwowania piwa, za 200 euro ... 
Nie wiem, co dostala druga kolezanka, ta z mojego osiedla, ale pewnie tez niewiele ... 
Ja sama dalam 50 euro, bo bylo mi glupio dac mniej ... na urodziny daje sie 20 euro, a to przeciez jest slub ...
ale Holendrzy do chojnych nie naleza i na pewno rodzice nie wzieliby pozyczki, zeby mlodym dac ladny prezent, nawet mowy nie ma ... big_smile

3,389 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-11-22 21:54:43)

Witam Myszki ..... http://s14.directupload.net/images/111122/m6x6g4xn.gif...
Ewcia
- tzw . nasiadówek też nie lubię za bardzo ... bo ciężko się wstaje od stołu lol .. bo ja poczęstuję się wszystkim na stole i to co mi podadzą .... lubię iść do kogoś - na wyżerkę lol
mnie nie trzeba namawiać : a poczęstuj się ...no może tego spróbujesz  a może jednak lol:lol: - tego nie cierpię !!!
i u siebie czegoś takiego nie stosuję ...:/  daję na talerzyki  czy na stół ...i mówię tylko raz!! zachęcająco lol ...
a na weselach jem i bawię się ... a ile kielonków wchodzi lol:lol: lekko ...

Nanusia u m.syna - większość gości - to  będą młodzi ludzie .... lol
a co to są te pamiątki  ?????????? ciekawa jestem ????

Ryba masz troje jeszcze do wydania ??? łoMatko to przynajmniej jedno wesele będziesz miała huczne jak znam życie ..ech....... też kiedyś byłam uczestnikiem na takim wielkim weselu ....było super !!  zresztą na tej sali - będzie wesele mojego - na piętrze siedzieli młodzi ludzie na dole starszyzna ...było 2 dni  superaśnej zabawy .... i obżarstwa lol

Jovita czasami rozmawiam z dziewczyną bratanka - jest czeszką  lol raczej ją rozumie a czasem nie ...a niby bardzo zbliżony język do naszego ....

masochistyczna natura - to moja MAM lol:lol: wypisz ...wymaluj   pasuję jak ulał lol   ech ...
obraziła się dziś na bratową - ja stanęłam po stronie bratowej .... o jezu !! mam przechlapane lol:lol: nie będzie się do mnie odzywać i 3-5 dni ..... lol lol    ale mi to lotto lol

u mnie na południu - prezentów nie ma !! - kasa !! do koperty lol
zamiast kwiatów !!!....np. butelka dobrego wina  lub kupon totolotka  .:lol: kiedyś były w modzie : maskotki ! zamiast kwiatów....potem te zabawki oddawali do domu dziecka hmm lol

zwijam lapka   do jutra Myszki  .... http://s14.directupload.net/images/111122/oa9tz9k9.gif spokojnej nocki !! lol    paaaaa

3,390

witajcie  dopiero teraz ..Karolka teraz mnie do kompa dopuscila caly czas grala ,,zreszta ja tez tak naprawde nie bardzo mialam czas ,,robilam golabki i tak troche mi zeszlo.teraz moge posiedziec i popisac ,,ale wczesniej musze poczytac

3,391

Zmykam dziewczynki.Kolorowych snów Wam życzę.DOBRANOC

3,392 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-11-22 22:33:29)

Rybko ...mow, co chcesz, ale jesli zostalo Ci ostre zapalenie tchawicy ...  to znaczy, ze  jednak nie wylezalas !!! big_smile
Fajnie, ze uwazasza warsztaty za udane i ze zdobyta wiedze wykorzystasz w przyszlosci ... big_smile   Troje dzieci w wieku "poborowym" ,
to wielkie zagrozenie dla rodzicielskiej kieszeni ... lol  Mam nadzieje, ze nie beda chcieli wesela na 250 osob ... lol
I masz racje, jesli druga strona chce huczne weselisko dla calego miasta, to niech je finansuje ...
Szczescie mlodych na pewno nie zalezy od kosztownego wesela ... a wrecz przeciwnie ...
Ja tez nie mam zamiaru sie zapozyczac ... i moj syn wcale tego nie oczekuje ...  Na jego slubie bede ja sama i jego ojciec, tez sam
+ kilku przyjaciol, ktorzy sa na miejscu ... a jesli rodzice panny mlodej beda mieli ze swoje strony setke gosci, to niech za nich placa ...
Tak naprawde, dziewczynie zwykle bardziej zalezy na slubie, niz chlopakowi, wiec jej rodzice bardziej sie angazuja ...
ja nie mam zamiaru, bo jestem matka syna ... lol

Nanusiu ... Slowacja nalezy do Unii, wiec Matildy nie obowiazuje taki egazmin, jak Albanke ...
Matillda mieszka tu juz wlasciwie na stale, z tytulu laczenia rodzin i chodzi do szkoly, bo chce, a nie dlatego, ze musi  ....
Ma wszelkie prawa, jako matka corki "Holenderki"... jedynie nie moze dostac zasilku socjalnego, jak ja ...
Do tego musi tu mieszkac 5 lat, a po tym czasie musi poprosic o pobyt staly lub o obywatelstwo i sie usamodzielnic , bo inaczej
zawsze bedzie na utrzymaniu corki, ktora jest z kolei na utrzymaniu meza ...
Emeryture dostanie, gdy skonczy 65 lat,  w wysokosci 2% za kazdy rok pobytu w Holandii, a wiec w jej przypadku tylko 14 % ...
a to jest ok. 130 euro ...  nie wiem, czy ma prawo do emerytury slowackiej, ale to tez beda grosze ... co najwyzej drugie tyle ...
Ja dostane 40 % emerytury holenderskiej, za 20lat pobytu, jesli wczesniej nie wyjade do Irlandiii, czyli prawdopodobnie niecale
400 euro, a reszte doplaci mi socjal ... oczywiscie, pod warunkiem, ze bede nadal mieszkac sama, a na pewno bede ...
co najwyzej z Pyska ... lol  ale ona nie ma wlasnych dochodow, wiec sie nie liczy ... lol
A opieke medyczna ma sie od pierwszego dnia opalacania sladek na ubezpieczenie zdrowotne ...

3,393

Baska ... o, qrcze ... Mam nie bedzie sie do Ciebie odzywac kilka dni !!!   i jak Ty TO przezyjesz !!! ... http://wgrywacz.pl/images/612305.gif
wyrodna z Ciebie corka ... hahaha lol
Maskotki ?... co z nimi robic ?... tylko oddac do domu dziecka ... w sumie, to bardzo ladny gest, ale ... w wiekszosci mlodzi nie sa az
tak bogaci i lepsze jest cos, co moze im sie przydac ... nie da sie ukryc, ze najlepsza jest kasa, bo moga kupic to, co  potrzebuja ...
A co do zachecania do jedzenia, to ja tez nie cierpie nachalnego namawiania ... Pewnie dlatego, ze u mnie w rodzinie tego nie bylo,
tylko tak, jak u Ciebie ... Raz, na samym poczatku, moja mama mowila "prosze, czestujcie sie" i poza tym nie bylo zadnego pilnowania,
kto co i ile je ... pelna swoboda ... big_smile
Uwazam, ze jesli zarcie jest smaczne, to nie potrzeba gosci namawiac ... hahaha lol  i nigdy po przyjeciach nie zostawaly mi
pelne talerze, bo goscie nie jedli ... Zreszta, znalam moich gosci i wiedzialam, co lubia, wiec kazdy znalazl cos dla siebie ...
Ja sama nie probuje wszystkiego, bo ... jestem kulinarna Kaczka Dziwiaczka ... hahaha  lol  ale w Polsce zawsze sobie pojadlam ...
w innych krajach, raczej nie ... big_smile
Slowaczka tez narzekala na holenderskie zarcie, ze bardzo niesmaczne ... lol  Nic sie kobiecie tu nie podoba ... lacznie z zieciem ... http://wgrywacz.pl/images/612305.gif
a do tego jeszcze ten straszny jezyk .... lol ktorego sami Holendrzy nie znaja ... http://wgrywacz.pl/images/843_dblpt_haha_dblpt_.gif
Ja w duzym stopniu ja rozumiem, ale ona mnie znacznie mniej ... niby jestesmy rowiesnicami, ale jednak ... jest miedzy nami
duza roznica wieku ... moze dlatego, ze ona jest tu bardzo krotko i jest jeszcze bardzo zagubiona ... pewnie potrzebuje troche czasu ...
Musi sie kobiecina przyzwyczaic, bo emigracja, to bardzo duza zmiana, a nie kazdy ma cyganska dusze ... big_smile

3,394

Poczytała lol wypiła ciepłą herbatkę i teraz może coś "skrobnąć". lol:lol::lol:

Wróciłam do domku, ale po drodze trochę mi tyłek zmarzł lol jakoś chłodno się zrobiło na dworku sad

Nanusia czy ja to jestem postrach chorujących kobiet ??? http://img.1gif.pl/strach-na-wroble/strach-na-wroble-18.gif W końcu jak zacznę tak wszystkie opieprzać, że nie dbają o zdrowie http://emots.yetihehe.com/1/klotnia.gif to przestaniecie mnie lubić http://emots.yetihehe.com/1/beczy.gif

3,395

Jovi słowackie jedzenie wcale nie jest dobre. W latach osiemdziesiątych pracowałam dwa lata na Morawach. Dla mnie ichniejsze wędliny miały wszystkie ten sam smak. Knedliczki jadło się z kapustą na słodko. Wstrętne to było. Kiedyś jak zamówiłam sobie knedliki z kotletem schabowym i "tatarską omaczką" to patrzyli na mnie jak na ufoludka. Jedyne co mieli dobre to oczywiście piwo - tam właśnie nauczyłam się je pić - i rohliki z parką ( coś takiego jak obecny hot dog ).

3,396

Kładę się już do wyrka http://wgrywacz.pl/images/843_pi_456.gif. Zostało mi parę kartek książki do przeczytania http://wgrywacz.pl/images/481czyta.gif i jutro będę mogła się już zabrać za następną.

3,397

http://img8.dreamies.de/img/219/b/hmzkszq3u17.jpg

Wieczorną porą za oknem noc,
błyszczący brokat ze swoich kieszeni,
rozsypała na czarny nieba koc,
gdzie blady księżyc broszą się mieni.

Zmęczona lampka mruga powieką,
po ścianach senny włóczy się cień
i wielką szafę już oczy pieką,
dawno śpi dywan ten stary leń.

Kolorowe sny śni poduszka,
po kątach legł wyczerpany kurz
i miękkie kapcie chrapią spod łóżka,
więc na co czekasz, też zaśnij już..

Spokojnej nocy i pięknych snów Gwiazdy http://wgrywacz.pl/images/672imiona8.gif

3,398

Ewcia ... przez Slowacje tylko przejezdzalam tranzytem i nigdy nic nie jadlam .... Och, nie ... bylam przeciez na tygodniowej
wycieczce wlasnie w Bratyslawie i w Brnie ... ale zarcie ?... qrcze, nie pamietam ... nic mi sie nie upamietnilo ... ani dobrze, ani zle ...
Slowaczka, oczywiscie, chwalila ... hahaha lol   kazda pliszka swoj ogonek chwali ... lol:lol:

3,399

Pyska spi juz od dobrej godziny, wiec ja tez juz sie zwine do lozeczka, bo nie wiadomo, czy jutro nie bede musiala isc do lasku
wczesniej, niz zwykle ... big_smile

D O B R A N O C  Dziewczynki ... spijcie slodko  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/24652238main_MM_image_fea.jpg

3,400

http://wgrywacz.pl/images/660Dobranoc07082011_3.jpg

3,401

CZeść Gwiazdeczki
Wpadam tylko poinformować, że ugotowałam sobie flaczki drobiowe wg przepisu EWKI. Pachną wspaniale i smakują również wysmienicie. Mam wyżerke na kilka dni.
A teraz zycze spokojnej nocy i kolorowych snów.
Dobranoc

3,402

wstawac spiochy ;;juz czas--zartowalam ,,spijcie ile mozecie -tez bym pospala ale nie jest mi dane wylegiwac sie w luzku,,
zapraszam na kawe cos mi dzis smakuje ,zaraz musze zaczac sie ubierac myc
a tak mi sie fajnie siedzi przy kompie,nie jest chyba zimno bo na termometrze 0 stopni

3,403 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-11-23 08:17:13)

http://wgrywacz.pl/images/660dzie_dobry2.jpeg Gwiazdeczki http://wgrywacz.pl/images/384hello.jpeg Oj, pospałoby się jeszcze trochę http://wgrywacz.pl/images/579_pi_9.gif.

Na termometrze http://wgrywacz.pl/images/921termometr.jpeg -2 co wcale nie nastraja mnie optymistycznie http://wgrywacz.pl/images/280bezradny.gif. Nie cierpię zimy i zimna.

Ponarzekałam sobie z rana a teraz czas na ciepłą kawusię  http://wgrywacz.pl/images/183mal.jpeg

Cześć Anisia http://emots.yetihehe.com/1/buziak.gif Bużka Nanas http://emots.yetihehe.com/3/uscisk.gif

3,404 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-11-23 08:38:23)

Nanas wyślę Ci w weekend parę przepisów.

Dziś nie idę po południu do mojego radyjka bo śmigam do PKO z tą swoją nieszczęsną książeczką. A ponieważ jest tam dziki tłum ludzi http://staticrps.komixxy.pl/uimages/201004/1272098058_by_baq14_500.jpg to pewnie zejdzie mi się do wieczora.

Idę do ciepłej wanny http://wgrywacz.pl/images/479Wanna.jpeg ochlapać się trochę i doprowadzić do kultury http://wgrywacz.pl/images/365kosmetyk.gifhttp://wgrywacz.pl/images/246kosmetyk1.gif bo jak patrzę na swoje włosy to tak jakby piorun pieprznął w miotłę.http://bi.gazeta.pl/im/6/4085/z4085306U.jpg

3,405

Witam Anusię i Ewkę ....no i resztę Myszek ...dosiadam się z kawisią  http://s14.directupload.net/images/111123/67y7d6og.gif   środa!! - To i środek tygodnia ....

Jovita - z tymi maskotkami to mnie zrozumiałaś .... młodzi przykładowo - nie dostają ich jako prezent !!! lol no przestań...:lol:
tylko zamiast bukietu kwiatów goście - do życzeń!! - kupują co młodzi wymyślili ... i to są maskotki,butelki dobrego wina lub kupony toto lotka - itp. ......... a do tego - koperta !! lol..........

3,406

Witajcie Dziewczynki srodowo ... smilebig_smile:)   Anusia, Ewa i Baska ... smilebig_smile:)

Z wielka przyjemnoscia napije sie z Wami goracej kawusiu ... big_smile

U mnie sa teraz 2 st.C na plusie, a wiec o 4 st.C cieplej niz wczoraj ...
Mgla jest juz mniejsza i pewnie do jutra zniknie, ale nadal pochmurno i szaro, no i bardzo wilgotno ...

Najblizsze 3 dni maja byc dosc sloneczne i cieple, bo 10-11 st.C, oczywiscie, pod warunkiem, ze ta optymistyczna prognoza sie sprawdzi ... lol

Zycze Wam, Kochane Zabcie, baaardzo przyjemnego dzionka  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/874Sroda_Jesien.jpg

3,407

już jestem gotowa !! do dnia!!!   witaj Jovita lol      

spadam do sąsiadki na kawkę i ploty ....:lol:  http://s7.directupload.net/images/111123/voz54mte.gif  do potem............

3,408

Zwarta, gotowa mogę już biec http://www.wsse.gorzow.pl/dane/SL/Gify/bieganie2.gif do pracy. Nareszcie zaświeciło trochę słońca http://wgrywacz.pl/images/691s_o_ce2.gif

http://media2.mojageneracja.pl/oiourprroi/mediumk2jsus5648562ad43cb1482776.jpg

Do później Gwiazdeczki

3,409 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-11-23 10:07:00)

Baska ... z tymi maskotkami zrozumialam Cie dobrze, ale rzeczywiscie, bardzo glupio napisalam ... hahaha  lol:lol: 
az sie teraz sama zdziwilam, gdy przeczytalam swoj post jeszcze raz ...  http://wgrywacz.pl/images/612305.gif  ale wiem, ze te maskotki sa zamiast kwiatow ...:lol:
przynajmniej w Polsce, bo w Holandii byloby calkiem mozliwe, ze jako glowny prezent ...  http://wgrywacz.pl/images/843_dblpt_haha_dblpt_.gif
Tutaj daja glownie kase, bo za te pare euro zadnego sensownego prezentu sie nie kupi ...  lol  chyba ze tylko ...  maskotke ... lol:lol:
a kwiatow juz sie raczej nie daje, baaardzo rzadko, bo to znowu wydatek 12-15 euro, wiec nie byloby juz co wlozyc do koperty ...  http://wgrywacz.pl/images/612305.gif
Holendrzy daja najczesciej 15-25 euro na osobe goscia ... ale przy rodzinie z dziecmi wypada, oczywiscie, mniej ...
Osobiscie, wolalabym kase lub prezent zgodny z moim zyczeniem, a do tego chociaz skromniutki kwiatek, ale jednak kwiatek ...
bo lubie kwiaty i zawsze bardzo ciesza moje oczy, a szczegolnie w moje osobiste swieto, np. w dzien slubu ... big_smile

Kwiaty, to dla mnie piekna oprawa kazdej uroczystosci i bez nich uwazam uroczystosc za smutna, za malo ... uroczysta ... big_smile
W Holandii bukieciarki nie potrafia robic ladnych wiazanek, tylko takie paskudne bukiety ...
Gdy na slub mojej kolezanki kupilam wiazanke z trzech anturiow, to musialam ja w domu rozebrac na czynniki pierwsze, bo przypominala
miotle  lol  i od nowa zlozyc ... lol
A kwiaty kolezanka dostala tylko ode mnie i od tej drugiej kolezanki, a poza tym miala tylko swoja slubna wiazanke ... 
U tej drugiej bylo podobnie ...  z tym, ze te druga wiazanke dal ktos z rodziny jej meza, a nie ta pierwsza kolezanka, bo ona jest
bardzo holenderska, wiec kwiatow nie daje ...

3,410

Ewcia ... ja tez nie cierpie zimy i zimna ... i tej ciemnicy ... no, to co ?... moze skoczmy na zime do cieplych krajow ? ... lol
a wrocimy pozna wiosna, gdy juz sie dobrze ociepli ... lol

3,411

Hejka smile

Wpadam tylko się przywitać.
Zaraz muszę śmigać w miasto. Jak się okazuje muszę być osobiście przy rejestracji samochodu. Ostatnio men sam załatwiał, teraz już się tak nie da.

Nie włączałam wczoraj kompa, więc nie wiem co nowego, ale nadrobię, nadrobię smile

U nas dziś mroźno, ale słoneczko nieśmiało wygląda, może być całkiem przyjmnie.

Miłego dnia, Neteczki.

3,412

Witam Zasadówki 

Zaraz kończę pracę,robię się na ludzi i jadę do zębogrzebałka.
Ewka,nie dodzwonisz się!

Basia
Widziałam już na ślubach maskotki,kupony,nawet karmę dla zwierzaków do schroniska ale nie widziałam wina ,choć wiem,że to równie popularne.

U nas w zaproszeniach młodzi w formie dowcipnej piszą ,co woleliby zamiast kwiatów.
Wydaje mi się,że najlepsze,to jest to wino,ale czy nie głupio wyglada przed kosciołem,jak każdy jest z flaszką?
Można je mieć właściwie w odpowiedniej torebeczce.
A u Was ,co najczęściej sobie młodzi życzą?
Pytałaś o te upominki.
Są to różne rzecz np. migdały w cukrze albo marcepanie,zapakowane w specjalne woreczki ozdobne,albo różne figurki np aniołki,czekoladki robione na zamówienie zawiniete w papierki z imionami młodych.
Wszystkie upominki są w ozdobnych pudełeczkach z dołączonymi podziękowaniami za udział w imprezie.

Nanas
Jak się nie otrujesz,to za parę dni też ugotuję takie flaczki.
Już girki od kuraka kupiłam,ale potem kupiłam paprykę i faszerowana papryka ma pierszeństwo a girki wylądowały w zamrażalniku.

3,413 Ostatnio edytowany przez nanas (2011-11-23 11:00:11)

Witajcie Gwiazdeczki
Zimno, ciemno i do domu daleko. Mroźnie u mnie dzisiaj -3, samochody pokryte szronem, mosty oblodzone. Zaczyna się zimowy horror.
Ja juz po drugiej kawie.
Gdy wy tak rozprawiacie o rannym wstawaniu to ja juz śmigam do pracy. Dzisiaj po drodze musiam jeszcze wskoczyc na stację, ale NANUSI nie spotkałam. Pewnie urzęduje na innej. Przy okazji zmarzłam bo pi...ło tam jak w kieleckim brrrr.
Też nie lubię zimy a to z powodu dojazdów no i ubieraia na siebie kolejnych warstw ciuchów przez co muszę duzo wcześniej wstawać a same wiecie, że pobudka o 5.30 nie należy do przyjemności gdy za oknem ciemno i zimno.
Czas dzisiaj pedzi jak szalony więc zabieram sie za robotę. Kawę juz też wypiłam.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie Neteczki i życzę miłego i słonecznego dnia

3,414

Juz jestem po pierwszej wyprawie do lasku ... big_smile   
Mgla jest tam wieksza, niz na ulicy, a do tego mzy, czyli pogodowa zgnilizna ... lol
W gestwinach smierdzi, bo od tej wilgoci gnija liscie, a gdy sie zmieszaja z zatechla ziemia i sciolka, i jeszcze z psimi kupami, to jest to
ulubiony zapaszek Pyski ... lol  jej Chanel 5 ...http://wgrywacz.pl/images/612305.gif

A co do drobnych upominkow dla gosci na koniec weselnej imprezy, to spotkalam sie z tym tylko u mlodszej kolezanki z mojego osiedla ...
Goscie dostali po jednej, ozdobnej buteleczce, z mocniejszym trunkiem, z przywieszka, na ktorej  widnialy imiona mlodych i data slubu ... 
Bylo to bardzo sympatyczne ... big_smile

Nanusiu ... masz racje, dla pewnosci pare dni odczekaj z przyrzadzaniem tych flaczkow ... lol

Dzisiaj mam dzien pioracy ... juz jedna porcja sie suszy, a po poludniu wstawie druga ...  Do tego chcialabym troche odkurzyc
i jeszcze skoczyc do sklepu z torba na kolkach ...

3,415

witam zapraszam milego dnia
http://wgrywacz.pl/images/561067.gif

3,416

witajcie Ewka Baska  Nanas Jovita Nanusia i Lenka ,,,,,wrocilam z e szpitala juz o 9 tej bylam w domu ,,,tak zmarzlam ,,jest jakos zimno mimo ze temperatura zerowa..siedze w domu ,lezalam do tej pory w luzku
nadrabiem zaleglosci w czytaniu
zraz przyjdzie Kuba ze szkoly nakarmie go golabkami i po robocie

3,417 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-11-23 14:59:15)

Witam kawciowo  http://s1.directupload.net/images/111123/uvynkxhz.jpg  .... lol
Nanusia
- nie mam zielonego pojęcia co młodzi sobie życzą  lol
lepsza flaszka  niż karma dla psów lol:lol: dobre ...  lol   no! sama powiedz lol:lol:

kawkę wychlipałam i zmykam .... mam coś do załatwienia ....   do potem............

3,418

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcROqZaRXgd9uyM3i5TM1Gxr795heYLo5S9wQK-hjUC4VckZ_Mnc
juz po obiadku weszlam do saloniku i do kominka drwa dolozylam
milo buzuje,ciepelko sie roznosi
przybywajcie

3,419 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-11-23 16:04:17)

Jovita napisał/a:

Ewcia ... ja tez nie cierpie zimy i zimna ... i tej ciemnicy ... no, to co ?... moze skoczmy na zime do cieplych krajow ? ... lol
a wrocimy pozna wiosna, gdy juz sie dobrze ociepli ... lol

Jestem chętna bardzo lol Co Jovi proponujesz ? http://wgrywacz.pl/images/103le_ak.gif

Wpadłam na chwilę do domku. Muszę dowieźć do PKO jeszcze dziś akt ślubu z ostatnim mężem, którego nazwisko, wbrew jego woli lol noszę do dzisiaj. Zresztą po rozwodzie powiedziałam mu, że to co miał najlepsze to nazwisko lol:lol::lol: Do dzisiaj mi się ono podoba.

3,420

zapraszan na
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSC1Rau0HIV0Z8fx7AxPBPinpYX1ucnTT4NvvuFU-eRIvRNQCf7

3,421 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-11-23 17:13:09)

Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... smilebig_smile:)

A u mnie mgla zamiast sie rozplynac, jeszcze  mocniej sie zagescila ... big_smile  tyle tylko, ze mzawka ustala i jest ciut cieplej ...  7 st.C ...

Drugi spacerek przedluzylam do godziny, wlasnie z powodu "ciepla" ... Pysce sie dobrze  biegalo po krzakach, wiec zarzadzilam
godzine dobroci dla zwierzat ... lol  ktora uwienczylam sporym dodatkiem surowego, mielonego kurczaka do obiadu ...
Gdy juz uraczony dobrocia panci pies ukladal sie do snu na swojej dziennej poduszce, zaproponowalam zamiane lozka na klatke ... lol
Propozycja byla z tych nie do odrzucenia, wiec Pyska nie miala wyboru ... big_smile
Klatka na klodke, torba na kolkach w reke i powedrowalam do sklepu ... 
W sumie nie bylo mnie godzine, bo postalam przy windzie z sasiadka, ktora akurat niosla do mnie paczke, ten srodek uspokajajacy
dla Pyski ...  A na ulicy pogadalam troche z wlascicielka malego buldozka francuskiego ...
Gdy wrocilam, wszystko w klatce bylo skotlowane  tzn. kocyki, misiek, "jasiek" i zabawki ... jedna wielka gora, a obok niej siedziala
"alpinistka"  Pyska ... lol 
Wypuscilam ja dopiero, gdy juz sie rozpakowalam i olalam jej gorace powitanie  lol  wiec poszla na swoja poduszke i spi ... lol
a czemu nie mogla spac, kiedy mnie nie bylo ??? !!!... tylko musiala wszystko w klatce wywrocic do gory nogami ... ech ...

Jeszcze dzisiaj do kolacji podam jej ten nowy srodek uspokajajacy ... i rano ... i zobacze, jaki bedzie efekt, gdy wroce jutro z pracy ...

Ewcia ... moze Australia ... albo Karaiby ... co Ty na to ?... big_smile   tylko obawiam sie, ze juz nie chcialoby nam sie wracac ... lol
wiec moze od razu wyszykujmy sie na stale ... lol 
Wiesz, na takiej Arubie, czy Curacao mowia tez po holendersku, bo to sa dawne kolonie ...  Wielu Holendrow na emeryturze
tam sie wlasnie osiedla, a znani holenderscy artysci maja swoje drugie domy ... i wcale im sie nie dziwie, pewnie w ten sposob
ratuja sie przed reumatyznmem ... lol

A moj ostatni, to i nazwisko mial nieudane ... hahaha  lol  ale je nosze, bo holenderskie ... lol tylko, ze ciagle musze je literowac,
a i tak czesto pisza z bledami ...
Najbardziej pasowalo mi to poprzednie, ale niestety, z uwagi na ostatniego malzonka, nie moglam przy nim zostac ... big_smile

Baska ... niekoniecznie flaszka lepsza od karmy dla psow ... lol  Sa przeciez tacy, ktorzy nie pija, a maja psa ...
oczywiscie, nie mam na mysli siebie ... http://wgrywacz.pl/images/612305.gif

Nanas ... wspolczuje Ci wstawania o 5.30 zima ... choc ja sama tez nie mam teraz lekko, bo w czwartki wstaje o 6.30,
a o 7.45  wyruszam na 30-40 min. spacer do lasu ... lol   ale jednak godzina rano, to duza roznica ...
Gdy wstaje, jest jeszcze ciemno, ale gdy ruszam do lasu, juz sie rozwidnia ... a w lesie spotykam tez innych ludzi z psami, co bardzo
poprawia mi samopoczucie, ze nie tylko ja jedna jestem taka biedna ... lol  by skoro swit, na szrowce i zimnie, wloczyc sie po lesie ... lol

3,422

Jak Wam Ewka powie,że ma intuicję,to nie wierzcie.

Napisałam,że jadę do zębogrzebałaka i że się nie dodzwoni,to ona nie wyczuła w pracy i zadzwoniła i się dodzwoniła,bo jeszcze byłam w aucie.

Z tym zamiennikiem za kwiaty,to jest tak,że zaczęło się na maskotkach i przyborach szkolnych,książkach do domów dziecka,jedzenia dla zwierzatek dla schronisk a teraz kupony totolotka i wino dla młodych.
No i tak nie wiadomo,czy być bezczelnym i chcieć dla siebie ,czy być dobroczyńcą.

Mufa ,nie dziw się ,że musisz rejestrować z mężem auto.
Toż to BMW,a to juz majątek.

Nanas
A Ty byłaś na tej stacji na przeciw Twojej pracy?
Chyba nie,bo po pierwsze to w odwrotnym kierunku i nie wygodnie a po drugie tam nie piździ.
Najbardziej to piździ na stacji Auchana,tam to dooopę urywa.

Jovita
Uważaj na te środki uspakajające,bo zrozumiałam,że to jakieś aromaty.
Żeby na Ciebie bardziej nie zadziałałay niż na Pysię

3,423

Jovita napisał/a:

[b]Baska ... niekoniecznie flaszka lepsza od karmy dla psow ... lol  Sa przeciez tacy, ktorzy nie pija, a maja psa ...
oczywiscie, nie mam na mysli siebie ...

Jovi a nie wzięłaś poprawki na to, że może psy piją a nie ich właściciele ??? lol:lol::lol:

http://wgrywacz.pl/images/326images.jpeg

Załatwiłam wszystko w banku i teraz muszę czekać do 14 grudnia. Wtedy już wszystko będzie wiadomo. lol

3,424 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-11-23 20:21:30)

Jeszcze zalapalysmy sie trzeci raz do lasku, na szarowce, a do tego pod wieczor mgla bardzo zgestniala i znowu nie bylo nic widac
poza barierka balkonu ... big_smile   Gdy wracalysmy szlam na wyczucie, bo juz nie widzialam drogi ... a Pyska migala mi tylko swoja
fosforyzujaca obroza ... Och, jak dobrze, ze ja kupilam ... za cale 1,5 euro. razem ze smycza ... hahaha   lol
Smycz Pyska pogryzla, gdy wydostala sie z klatki tydzien temu ... wprawdzie, nadaje sie  jeszcze do uzycia, ale jest niewygodna,
bo bardzo sztywna, a i ta kanarkowa, fosforyzujaca tasma jest tylko po jednej stronie, wiec nie zawsze jest widoczna ...
ale obroza jest naprawde super ... big_smile

Nanusiu ... te esencje sa na alkoholu i nie do wachania, tylko do polkniecia  lol  a dzisiaj dostalam ziolowo-mineralny proszek,
do posypania karmy ... tak wiec ja jestem poza dzialaniem tych srodkow, czyli bezpieczna ... lol  na szczescie, bo gdyby bylo inaczej,
to bylaby katastrofa ... lol  pies - wulkan energii i sflaczala pancia, bez sily ... http://wgrywacz.pl/images/612305.gif

A co do dylematu "czy chciec dla siebie, czy byc dobroczynca" mysle, ze w taki dzien, jak dzien slubu mozna pozwolic sobie na
odrobine egoizmu ... big_smile  a jesli komus az tak bardzo zalezy na dobrym uczynku. to przeciez z otrzymanych w prezencie pieniedzy,
tez moze przeznaczyc pewna kwote na dobroczynne cele ... 
Osobiscie uwazam, ze sa setki sposobow, by stac sie filantropem, jesli sie tego naprawde chce, ale z potrzeby serca, a nie na pokaz,
zeby tylko poprawic swoje samopoczucie ...
Bardzo podoba mi sie pomysl z kuponami toto lotka ... big_smile

Ewcia ... masz racje ... nie wzielam pod uwage, ze psy pija ...  lol  a sama znam takiego - ten buldog francuski u mojego eksa ... http://wgrywacz.pl/images/612305.gif
tylko nie wiem, czy on juz mial pociag do trunkow, czy przejal go od swojego pana, bo jakos dziwnym trafem nie lubil czerwonego
wina, ktore pilam ja, tylko holenderska jalowcowke i amstela ... lol  a szczegolnie byl psem na te jalowcowke ... hahaha  lol:lol:
Pare razy upil eksowi z kieliszka, gdy ten sie zagapil, a 2 razy wytracil mu kieliszek z reki i zlizal z podlogi trunek, co do kropelki ...  http://wgrywacz.pl/images/843_dblpt_haha_dblpt_.gif

Mam wrazenie, ze Pyska bedzie fanka czerwonego wina, ale nie drinkow, ktore normalnie pijam, tylko czystego, bez domieszek ...
W ostatni weekend nie dostalam mojej SPA, wiec pilam czyste wino i wtedy Pyska po raz pierwszy wykazala ogromne zainteresowanie
zawartoscia mojego kieliszka ... lol 
Teraz jest jeszcze malolata, wiec jej nie dam, ale w niedalekiej przyszlosci ... kto wie ?... moze bede miala kompanke do kielicha ... http://wgrywacz.pl/images/612305.gif

3,425

Ewka
To prawie miesiąc będą przeliczać czyli rewaloryzować wkład?
Przecież komputer to robi pewnie góra minutę.
Ale wklepać te dane ,to dopiero jest robota lol

Jovito
A przeliczyłaś ,czy nie taniej było by upijać Pyśkę,żeby spała,niż dawać jej te kropelki na alkoholu?
Dużo zwierzaków lubi sobie popić a zwłaszcza piwo.
Jak byłam dzieckiem,to upijalismy z bratem na święta naszą pinczerkę,bo aż się trzęsła ,żeby popić ajerkoniak.
Teraz cały zwierzyniec wdał się we mnie i nielubi ani dymu papierosowego ani alkoholu.

U nas są modne ledowe obróżki,czyli z mrugającymi światełkami.
W nocy wyglądają jak UFO.

3,426

Hey wieczorem  ....Myszki ...
Ewka
- jak jesz to swoje musli to dzielisz się z Edwardem???? http://s1.directupload.net/images/111123/yhx6rtzv.gif lol:lol: ?????

3,427

juz jestem prawie wolna jeszcze Kuba zje kolacje i mam luz,,ale dzis sie  nie narobilam  duzo czytalam ,,Karola mnie na kompie zastepuje ;;ale jestem spiaca spie na siedzaco a geba mi sie tak drze ze wydaje mi sie ze mi szczeki ze stawow wyleca..chyba pojde wczesniej spac ..wstawanie przez piec dni w tygodniu o piatej jest kosz,marne -kiedy bedzie sobota!!!!!!!!

3,428

Nanusiu ... z pewnoscia odprezanie Pyski winem byloby tansze ... lol  ale na razie jest na to za mloda ...
ja mam swoje zasady i maloletnich nie rozpijam ... lol
A te UFO-obrozki pojawily sie tez i u nas ... nawet ostatnio byly w promocji po ok. 10 euro, ale niestety. ten sklep jest strasznie daleko
ode mnie, wiec sie poddalam ... zreszta, z tego, co wiem, ta obroza nie jest wodoszczelna, a Pyska chetnie wskakuje do wody ...
no i to swiatelko nie jest w calej obrozy, wiec nie zawsze jest widoczne ...
Pare dni temu sprawdzilam to w lasku na dwoch psach ...  Obroza Pyski byla widoczna przez caly czas, a tamta w zaleznosci,
ktora strona pies sie ustawil, chociaz, rzeczywiscie, prezentuje sie swietnie ... swieci, jak UFO ... lol
Tamte psy byly dlugowlose, wiec obroza Pyski nie zdalaby egzaminu, bo zginelaby w ich dlugich kudlach ...

3,429

dziś wieczorem ...nie posiedzę przy kompie - oczy mnie bolą .... hmm

ale ...ale lol Anusia i Nanusia w PM - Artur  zdradził ......  hmm a to typowy samiec lol

Berenika tak powinna z nim zrobić!!!!! lol http://s7.directupload.net/images/111123/4ap8fddj.gif  mam racje ??? lol:lol: ..... spadam............ DOBRANOC ...

3,430

Nanusia tak mówisz jakbyś nie znała tych naszych koszmarnych polskich realiów. Przecież to wszystko musi nabrać mocy urzędowej. Jeszcze skasowali mnie na 35 zeta za naliczenie. Nie będę nic kropkowała tylko napiszę, że to czyste kurewstwo. Zanim pójdę 14 grudnia odebrać te naliczone książeczki to pewnie będę musiała wypić z pół litra nervosolu.

Bacha mój Edek "powiedział", że takich wynalazków jak musli nie jada lol:lol::lol: Zresztą ja teraz jem od wczoraj kabanosy http://n.dlahandlu.pl/i/00/29/62/002962_200.jpg pieprzne jak cholera lol

A może tak Jovi pojedziemy gdzieś do murzynków ? lol Będziemy chodziły w spódniczkach ze słomy http://www.krisco.pl/images/pictures/Zuluski.jpg z dzbankami na głowach lol Zobacz jaka oszczędność w ciuchach http://wgrywacz.pl/images/137_miech7.gif zniszczy Ci się ubranie to wyślesz  wojownika lol przytarga Ci tygrysią skórę lol:lol::lol: I garów nie trzeba zmywać bo tam wszystko jednorazowe big_smile Jovita przemyśl sprawę http://wgrywacz.pl/images/951_miech6.gif

3,431 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-11-23 22:07:55)

Ewcia ... ale u Murzunkow sa same zarazy ...  Aids, Ebola, malaria, goraczka krwotoczna, spiaczka, cholera, dezynteria
i jeszcze pare innych, nie mowiac juz o robactwie i roznych jadowitych gadzinach ... lol
zreszta, az takie leniwe nie jestesmy ... lol  a na Karaibach tez nie tak wiele maja na sobie ... hahaha lol 
a moze Australia ?... zagoscimy u Aborygenow ... lol

3,432

Jovita wezmę miliony http://wgrywacz.pl/images/405_miech7.gifhttp://wgrywacz.pl/images/405_miech7.gifhttp://wgrywacz.pl/images/405_miech7.gif z tej książeczki mieszkaniowej, Ty dołożysz swój zasiłek i kupimy taką wyspę

http://www.faceci.com.pl/bora_bora01.jpg a na niej zbudujemy kafejkę - nie wirtualną lol i Dziewczyny będą wpadały do nas na kawę http://wgrywacz.pl/images/874kawa2.gif

3,433

Ewo ... pomysl SUPER !!!  lol  nawet wezme na ten cel pozyczke pozyczke ...  ale bedziemy mialy raj !!! lol

Wlasnie zapakowalam Pyske do klatki, a zanim to zrobilam, musialam w niej zrobic porzadek, bo przeciez wszystk bylo dokumentnie
skotlowane ... cala gora z kocykow, miska, "jaska" i zabawek ..   Gdy wrocilam ze sklepu, to nawet sie zdziwilam, ze tak gora jest tak wielka ... lol
Tymczasem okazalo sie, ze tam jest cala kupa kocykow, ktorych Pyska wcale w klatce nie miala !!! ... lol
Otoz, rano wypralam jej 4 kocyki, a po ich wyschnieciu, zlozylam je i polozylam na klatce ... i wrocilam do lazienki, bo wlasnie pralka
skonczyla nastepne pranie ... Pozniej, wychodzac do sklepu, nie zwrocilam na nie uwagi, bo co innego mialam w glowie ...
Okazalo sie, ze Pyska wciagnela wszystkie 4 kocyki przez prety klatki do srodka i skotlowala je razem z tymi, ktore ma tam poscielone ... lol
Najlepsze jest to, ze szpary miedzy pretami nie sa wcale duze, wiec musiala sobie zadac bardzo duzo trudu, zeby te kocyki wciagnac ...
alez to pracowita dziewczynka ... http://wgrywacz.pl/images/843_dblpt_haha_dblpt_.gif  nic dziwnego, ze po moim powrocie polozyla sie i natychmiast zasnela ... lol:lol:

3,434

Idę dzisiaj wcześniej spać. Tak jak Anusia z utęsknieniem czekam do soboty lol Jutro już czwartek, także z górki http://wgrywacz.pl/images/545hura2.gif

W sobotę muszę koniecznie sprzątnąć dokładnie swój pokój lol:lol::lol:

http://i.obrazky.pl/co-ty-wiesz-o-balaganie-217-OBRAZKY.PL.jpg

3,435

http://img130.imageshack.us/img130/7352/bwi81.gif

Wieczór zapukał do Twoich drzwi,
w księżyca blasku jasnym.
Na niebie tyle gwiazd już lśni,
złocistym swoim blaskiem.
Wieczorną tą aleją gwiazd,
marzenia Twe wędrują.
W daleki i nieznany świat,
gdzie piękne sny królują.
Księżyc ukradkiem zerka w okno Twe,
snów cichych drzwi otwiera.
Wplatając swoją srebrną nić,
pomiędzy Twe marzenia.
Już czas byś zamknął oczy swe,
kryjąc się w nocy cień.
Nim ciepłe słońce wstanie znów i nowy,
lepszy dzień...

Dobranoc Gwiazdy http://wgrywacz.pl/images/392imiona7.gif

3,436

Ja tez musze wstac jutro wczesnie, a i lozeczko wyjatkowo mnie dzis ciagnie ... smile

Wieczor byl bardzo cieply, choc mglisty i wilgotny ... a jutro, nareszcie, ma ukazac sie sloneczko i przewidywana temp, to 9 st.C ...

Zycze Wam, Dziewczynki, baaardzo dobrej, spokojnej nocki i pieknych, kolorowych snow ... i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/625Dobrejnoc15012011_11.jpg

3,437

http://wgrywacz.pl/images/130Dobranoc4_01102011.jpg

3,438

pozdrowienia z poludnia Polski zasylam  wszystkim dziewczynom,pogoda sie nie zmnienia narazie temperatura tez ,,wiec dalej ponuro zimno ,ale najwazniejsze ze czwartek,,jeszcze jutro i  laba.pije kawe jeszcze  juz sie ubralam jeszcze lekki makijaz i gotowado wyjscia ,,narazie moje Panie

3,439 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-11-24 07:59:54)

Witajcie Dziewczynki czwartkowo ... smilebig_smile:)   Witaj ranny Ptaszku, Anusiu ... smilebig_smile:)

Widze, ze sie spieszylas, wiec pewnie juz wyszlas ... smile

Dzisiaj ja zaparzylam dla Was kawusie i mam nadzieje, ze bedzie Wam smakowala ... zapraszam Neteczki ... smilebig_smile:)

U mnie za oknem jest w tej chwili 6 st.C, a w ciagu dnia ma dojsc do 10-11 st.C i nareszcie ma pokazac sie sloneczko ...
Wicherek mowil nawet cos o wiosnie ... hahaha big_smile  osobiscie, nie mam nic przeciwko temu, bo jesieni i zimy nie lubie ...

Wczoraj po poludniu mgla zgestniala i wieczor tez byl bardzo mglisty, a gdy wyprowadzalam Pyske na ostatni sik, o wpol do dziesiatej,
to znowu mzylo ...
Bardzo wiec jestem ciekawa, czy ta optymistyczna, wiosenna prognoza na najblizsze dni sie sprawdzi ...

Zycze Wam, Drogie Zabcie, baaardzo milutkiego dzionka  i  d o  p o t e m ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/371Czwartek_Jesien.jpg

3,440 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-11-24 08:13:28)

Jovita a co Ty taki ranny ptaszek ??? Cześć Anusia http://emots.yetihehe.com/1/cmok.gif
Zwlekłam się z wyrka ale na dobrą sprawę jeszcze śpię http://wgrywacz.pl/images/384_pi_21.gif Może kawa mnie trochę pobudzi do życia ? http://wgrywacz.pl/images/740kawa2.gif

http://wgrywacz.pl/images/291kawadowyborudo.gif

W radiu http://wgrywacz.pl/images/269radio.gif śpiewa Dżem o tym, że "w życiu piękne są tylko chwile". Pewnie, tylko te chwile kiedy kładę się spać lol

3,441

Tak, jak Nanas, nie cierpie wstawac, gdy jest ciemno i zimno ...
Chociaz w ostatnich m-cach zrobilam sie na zimno mniej wrazliwa i calkiem dobrze znosze nizsze temperatury, i to zarowno
w mieszkaniu, jak i na zewnatrz ...
Oczywiscie, bardzo sie z tego ciesze, ale to wcale nie znaczy, ze zimno polubilam ...  hahaha  big_smile  na pewno  NIE !!!...
nadal jestem istota cieplolubna, tyle tylko, ze w nizszych temp. nie czuje sie juz ... biedna i nieszczesliwa ... lol 
I to dobrze, bo moje obecne mieszkanie nie jest zbyt cieple i w zeszlym roku bardzo z tego powodu cierpialam ... 
Gdy przeprowadze sie do domku, bede miala podobna sytuacje, jak tutaj. 
Domki bardzo szybko stygna i trudno ogrzac inne pomieszczenia, poza duzym pokojem, gdzie jest termostat ... 
Najnowsze domki maja dobra izolacje, wiec sa duzo cieplejsze, ale sa drogie i  przy Pysce absolutnie nie wyrobilabym finansowo,
a poza tym dlugo sie na nie czeka ... Musialabym sie na nie zapisac juz wtedy, gdy byly budowane, to droga losowania mialabym
szanse dostac od razu, po oddaniu ich do uzytku ... a teraz ludzie sie niedawno wprowadzili, wiec zapewne troche pomieszkaja,
a jest bardzo dluga kolejka oczekujacych, a w tej chwili zadnych domkow sie nie buduje ... zreszta, nie kazde osiedle mi odpowiada ...
Teraz chce mieszkac blizej centrum i pracy, zeby nie tracic niepotrzebnie calej godziny na droge ...

Ewcia ... ja tez dzis pracuje ... a przed praca musze jeszcze isc z Pyska do lasu na min. 30-40 min. .... hahaha lol   
Ty masz dobrze ze swoim Edkiem ... big_smile
Ja mam wiecej pieknych chwil, poza czwartkiem ... hahaha lol:lol:

3,442

Hey srana  Myszki  lol ... Anusia,Ewka i Jovita ....i reszta  dosiadam się i ja  ze swoją kawencją
                    http://s7.directupload.net/images/111124/e5i5qir5.jpg
wczoraj kupowałyście wyspę ...:lol: to jest to lol  biały piasek i błękitna woda  - zawitam tam do Was swoim heliktopterem  lol:lol::lol: 
                                        http://s14.directupload.net/images/111124/l9mfynd9.jpg  i do zaraz................

3,443

Jovi gdybym pracowała tylko w czwartki lol też bym miała więcej tych dobrych chwil lol:lol::lol: A Edek ? On jest tak przyzwyczajony siedzieć w domu, że jak go na rękach wyniosę na chwilę na klatkę schodową to trzęsie się i przeraźliwie miauczy. W mieszkaniu czuje się najbezpieczniej.

Idę do wanny http://wgrywacz.pl/images/954k_piel.gif

3,444

Baska witaj big_smile  szykuj sie na te wyspe z nami ... hahaha  lol  im nas wiecej, tym lepiej ... i znacznie weselej ... lol

Ewcia ... mialam juz psa domatora, tego poprzedniego, ale to tez nie dla mnie ... hahaha lol   Gdybym tak mogla wziac najlepsze cechy Pyski i jego, to mialabym idealnego psa ... lol   ale wtedy mialabym za lekko ... lol  a w zyciu nie o to chodzi ... lol

A teraz zmykam juz do lasku ... dobrze, ze zaczyna sie troche rozwidniac, to nie rozbije sie o drzewa i nie wyladuje w krzakach ... lol 

Po spacerku juz nie bede miala czasu, bo musze sie zajac karmieniem trzody, podaniem jej srodkow uspokajajacych i zamknieciem
jej w oborce, na cztery spusty, czyli 2 klodki ... lol  no i jeszcze musze przebrac sie z ciuchow "lesnych" w "wyjsciowe" ... big_smile

A wiec zegnam sie z Wami juz teraz ... big_smile

D o  p o t e m,  Kochane Dziewuszki,   d o  p o t e m ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/576Milegodnia_Zabcie23112.jpg

3,445

http://wgrywacz.pl/images/90462100_piatek_1_.gif
Witajcie Kwiatuszki
Cięzki ten tydzień. Jakos nie moge się zmobilizować do robienia domowychrzeczy pozytecznych. Pewnie to wina Dziada, że wyjechał tongue i przez to rozleniwiłam się. Po powrocie z pracy, po małym szamanui zalegam na kanapie z lekturą i tak zostaję  tzn. śpię z ksiązką w ręce. Ok 23.00 zaczynam działaność kuchenną oczywiście w minimalnym wymiarze, żeby było co przekąsić po powrocie z pracy.....i tak z dnia na dzień. Ale mi to nie przeszkadz, tak tylko ponarzekałam.
NANUSIU możesz smiało gotować kurczakowe flaczki. Objadłam się wczoraj nimi jak bąk.
Przyznam się wam, że ja poszłam na skróty, gotując ten specjał.
No to teraz zabieram sie do pracy, żeby nie było że za darmo biore pieniądze smile
Serdecznie Was pozdrawiam i życzę miłego dnia
W P. dzisiaj nawet nie piź...ło i mimo -1 przyjemnie był wyjść na powietrze.

Posty [ 3,381 do 3,445 z 6,268 ]

Strony Poprzednia 1 … 51 52 53 54 55 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024