3,121 2011-11-17 08:16:45
3,122 2011-11-17 08:17:51
Witajcie Gwiazdeczki czwartkowo ... ranne ptaszki, Anusia i Ewa ... ![]()
:)
U mnie tez mrozik, ale nie -5 st.C, tylko ciut cieplej, bo -3 st.C ... ale moze przy gruncie jest zimniej, bo wczoraj tez mialam takie wrazenie ...
Nie da sie ukryc, ze lesne wyprawy skoro swit, przed praca, wcale mi nie leza ... Musze przez nie wstac duzo wczesniej i z zapasaem
na ewentualne niespodzianki, ktore Pyska lubi mi czesto serwowac. W takich momentach nadal jeszcze wspominam Kube ...
Przy nim dni pracujace nie byly dla mnie ani troche meczace czy stresujace. Wstawalam tylko o pol godz. wczesniej, niz gdy bylam sama
i swietnie sie obrobilam ...
Anusiu ... Ty masz, rzeczywiscie, kierat ... zdrowemu daloby to w kosc, a Ty powinnas przeciez duzo odpoczywac ...
Ubierz sie cieplo, zeby sie nie przeziebic, a sobota jest juz pojutrze ...
a wiec jeszcze tylko jeden dzien wstawania ... ![]()
i nareszcie sie wyspisz i wylezysz ... ![]()
Zycze Wam, Kochane Zabcie, przyjemnego dzionka i d o z a r a z ... ![]()
3,123 2011-11-17 08:22:35
3,124 2011-11-17 08:25:39
3,125 2011-11-17 08:32:51
3,126 2011-11-17 08:46:50
U mnie ma byc znowu cieplej ... dzis podobno 7 st.C, a od jutra nawet 10-11 st.C i caly czas slonecznie ... hahaha ![]()
Jak do tej pory juz od 10-u dni prognoza jest, jak kiepska wrozba - ani troche sie nie sprawdza ...
a szkoda, bo jest wyjatkowo korzystna ... ![]()
Ja zyje nie od czwartku do czwartku ... hahaha
a wiec dzis w poludnie rozpoczne juz moj weekend ...
Jesli musze Pyske wyprowadzac przed praca do lasku, to wole pracowac po poludniu, bo przynajmniej nie musze zrywac sie o swicie ...
Kiedys, zanim Pyska zaczela demolowac mieszkanie, wolalam prace rano, bo oprocz jednego krotkiego wyprowadzenia jej na trawnik,
nie mialam przy niej zadnej roboty ...
Ewcia ... Mam na pewno grubo przesadza, bo chce, zeby sie nia opiekowano, chce zainteresowania ... Ciekawe, co by zrobila,
gdybys mieszkala w innym miescie, albo wyjechala za granice np. do pracy i nie miala nikogo ... Ludzie sie pieszcza, jesli moga,
bo maja bliskich, a jesli nie maja, to radza sobie sami ... Jesli mama nadal ma problem z nogami, to po co byla jej ta operacja ... hahaha ![]()
przeciez operuja po to, by zlikwidowac dolegliwosci ... a wychodzenie z malym pieskiem, na krotkie spacerki, bardzo dobrze
starszym ludziom robi ...
W moim bloku pelno mocno starszych ludzi ma pieski i sami kustykaja z nimi po osiedlowych uliczkach ... Jedna sasiadka, gdy zdechl
jej stary pies, kupila sobie drugiego, 5-miesiecznego pekinczyka, a miala wtedy 82 lata i wiele chorob ...
Wychodzila z nim dosc czesto, ale na krotko ... na 10-15 min. ... i twierdzila, ze stare kosci musza sie ruszac, bo gdy sie zastoja,
to juz koniec ...
i miala racje ...
Nanusiu ... GRATULUJE CI 1500 postow !!! ![]()
:) pelnych rzeczowosci i poczucia humoru ...
:D
Badz z nami, jak najczesciej ... ![]()
I znowu szykuje sie nam imprezka wieczorkiem ...
:D
A to kwiatuszki dla Ciebie
3,127 2011-11-17 08:54:40
Pewnie moja Mam jakby była sama to z pewnością doskonale by sobie dawała radę. Ale po co ? Przecież ma córkę, którą może upierd**ić aż padnie na ryja. No cóż, dopiero na stare lata wychodzi jak to nie dobrze mieć jedno dziecko. Dobrze, że jest jeszcze Michał, który też w tą pomoc się włącza. Wczoraj powiedział mi, że już też zaczyna mieć dosyć babci humorów.
Idę do łazienki bo robi się późnawo.
3,128 2011-11-17 08:59:52
Baska ... witaj
a ja zadnych rajstop, ani legginsow pod spodnie nie zakladam, nawet w silne mrozy ... jedynie cienkie
podkolanowki i grubsze skarpetki ... W nogi nie jest mi zimno, tylko w stopy ... Oczywiscie, nosze kurtki, zakrywajace pupe, bo musze
trzymac ja cieplo, zeby mnie nie pokrecil ischias ... ![]()
A teraz juz czas budzic Pyske i isc do lasku ...
Jak widze, temperatura ani troche sie nie podniosla ... nadal -3 st.C i do tego mzawka ... brrrrrrrrr obrzydliwe ...
Woda w kanale sie szkli, a wiec jest scieta ... brrrrrr
Pozegnam sie z Wami teraz, bo po spacerze nie bede juz miala czasu ...
Dziewczynki Kochane, d o p o t e m ... ![]()
Ogary ida w las ... ![]()
3,129 2011-11-17 09:18:59
Anusiu wiemy,że Ci jest przykro ...z powodu Twojej córci Ewki ...
piszesz,że je jednakowo traktowałaś !
ale Ona!! ma taki trudny charakter nic nie poradzisz tylko musisz się z tym pogodzić
!!!!!!! ...bo nie ma innego wyjścia >>>>
Mufa a więc należysz do kolorych !!!
( włosy ) ciekawe co to za pianka ?????...co o niej pisałaś
wszystko zależy jak wiele jesteśmy siwe !!!
ja tylko w tyle głowy na dole mam ciemnawe
reszta siwiutka jak gołąbek!!!
ostatnio jak robiłam belayage ... to poszłam z spranymi włosami- z mocnymi odrostami
zrobiła mi ładnie taki ciemna czekolada- trochę jasno wiśniowego no i jasne !! do 2 tygodni zauważyłam sreberko
na czubku głowy !!
potem przez ponad rok !! Bratowa robiła mi bardzo dokładnie - przy samej skórze odrosty !! ciemnym blondem!!!
- wychodziła taka jasna czekolada ! ![]()
więc tak czy siak - trzeba robić odrosty!!!!! a zrobić pasemka - tylko w jasnym kolorze !! to też nie dla mnie !!!
:/
znam młodsze od siebie kobitki - które się nie farbują!! mają krótkie gęste !!!! za*ebiste fryzurki !!- dwie !! wyglądają super !!!....
resztę niestety ta siwizna postarza !!!!
.....
3,130 2011-11-17 09:40:13
Baśka ja co cztery tygodnie robię sobie odrosty. Jedna tubka farby starcza mi na dwa razy. Teraz od dłuższego czasu kładę na łeb ciemny mahoń. W sumie do fryzjera chodzę 3-4 razy na rok tylko po to żeby obciąć kłaki.
Lecę już do roboty. Co prawda to jak wyglądam przez okno, to nie chce mi się wychodzić na tą zimnicę. No, ale cóż nikt inny za mnie do pracy nie pójdzie.
Miłego dnia Żabencje
3,131 2011-11-17 09:52:59
3,132 2011-11-17 11:19:47
jestem juz ale ruch sie zrobil w naszej kafejce,,az milo ,Basiu ,, nigdy nie chodzilam w rajstopach ani getrach ale teraz musze sie pilnowac ...wiec wole dmuchac na zimne ..ale ubralam te rajstopy i tak potwornie zmarzlam ze nie moge sie rozgrzac
Jovitka --budzisz Pysie na spacer????ja bym ja zostawila niech sobie spi ,chyba ze musisz gdzies wyjsc
Ewka rzeczywiscie Jovita ma racje ,,ma Ciebie pod reka i wykorzystuje ,,a Tobie nie wypada odmowic
zreszta mysle ze tylko przez ojca dajesz sobie wchodzic na glowe,ale wytrzymaj ,,kiedys sie to skonczya
a teraz lece do obiadu ,,dzis robie jarzynowa ze smietana i,,,,,,,,,,,,, nie wiem co --wiecie jakie to danie????????????
3,133 2011-11-17 14:14:38
Cześć Gwiazdeczki
Rano napisałam powitalno-gratulacyjnego posta i nie ma go?????? zeżarło czy ja mam sklere i nie wysłałam????
No nic nadrabiam.....
Witam pięknie wczesnym popołudniem. Z praca się wyrobiłam to moge jutro śmigać na zakupy do SZ. Wyrobienie terminowe było warunkiem, że moge wziąć dzień wolnego i tym sposobem weekend zaczynam tak jak JOVITA
:D:D
Wczoraj szczytowałyśmy do póżnych godz. wieczornych. Jak zawsze było miło i przyjemnie. Następny szczyt zaplanowany na połowę grudnia. Będziemy szczytowały światecznie:)
NANUSIA idziesz jak perszing z postami. Poczekaj na mnie bo ja znowu na szarym końcu:)
Za dobra robotę zapraszam CIę na deser.

A teraz idę na jednego.... potem jeszcze troche popracuję a potem to już śmigam do domku bo tam tez czeka na mnie sterta papierów.
Właśnie w pierwszym poście pisałam, że ja tez nie nosze rajtuchów pod spodnie jedynie skarpetki i to nie zbyt grube. A jak przyjdzie mi jechać autobusem to zakłądam co najwyżej ciepłe gacie
No to teraz juz znikam. Pewnie zajrzę jeszcze dzisiaj.
Miłęgo popołudnia. Trzymajcie się!!!!
3,134 2011-11-17 15:02:52
HEYyyy
Myszko?????
:lol:
Anusia ciekawa jestem co w końcu wymyśliłaś na drugie danie ?????
czytam,że gorące z Was dziewczynki .... co do ubierania rajtuz pod spodnie
może mieszkania macie cieplutkie...??? wygrzane wychodzicie ......
u mnie nie jest za ciepło ...grzeję tak na minimum ...
....
idę się przejść ...zakupy jak zwykle ... do potem.........
3,135 2011-11-17 15:36:38
nalesniki z serem i borowkami tzn,,czarnymi jagodami,ale nieduzo Kady mial po trzy ,,jakos nie mem sily,jestem taka slaba
,,nie przewracam sie --hihihi
ale nie duzo mi brakuje
Nanas poczestuje sie --uwielbiam deserki
3,136 2011-11-17 15:38:45
nie wiem czemu robia mi sie byki ,,od kilku dni mam problem z klawiatura.nikna mi napisane wyrazy albo wyskakuje nie ta literka ktora przyciskam
3,137 2011-11-17 16:00:40
3,138 2011-11-17 16:03:42
3,139 2011-11-17 16:05:44
Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... ![]()
Po powrocie z pracy, mialam w domu kolejna niespodzianka... oczywiscie, bardzo niemila ...
Gdy tylko weszlam do mieszkania, uslyszalam za drzwiami do pokoju ziajanie psa ??!!! ...
Myslalam, ze to tylko sluchowe halucynacje !!! bo przeciez wychodzac do pracy zamknelam Pyske w klatce,
na jeden zamek i dwie blokady !!! ...
Okazalo sie jednak, ze sluch nadal mam bardzo dobry ...
Gdy tylko otworzylam drzwi do pokoju zobaczylam leb uszczesliwionej Pyski, a za nia ... takie pobojowisko !!! ze mialam ochote
szybko zamknac drzwi i uciec ... Sodoma i Gomora, to malo ... po prostu COS bez nazwy ...
Nie wiem, jak to sie moglo stac, ale Pyska sforsowala drzwiczki w klatce i wydostala sie na wolnosc i ... przez cale przedpoludnie
baaaardzo ciezko "pracowala", bo na jej ulubionym stole pelno bylo roznych rzeczy, a i drzwi do kuchni nie byly zamkniete ...
Oczywiscie, znowu zezarla pudelko smakolykow, ale widac, bylo jej za malo, bo zalatwila tez, tym razem juz na amen swoja
smycz na rolce ... Do tego zniszczyla kilka malo waznych drobiazgow i zrobila straszny burdel rozrzucajac i rwac na kawalki reklamowe
foldery i katalogi, ktorych dostalam w tym tygodniu mnostwo i cala sterta lezala na stole ... wiekszosci jeszcze nie przejrzalam ...
Lezaly na stole rowniez 2 baterie, ktore wyjelam z aparatu fotograficznego, a zostala tylko jedna ... Zaczelam wszystko przetrzasac
w strachu, czy Pyska jednej baterii nie rozgryzla, ale jesli tak by sie stalo, to pewnie bylaby juz martwa ...
Na szczescie, znalazlam te baterie ... pod regalem ... cala ...
Otworzylam balkon, zeby w razie bardzo pilnej potrzeby mogla sie zalatwic i zabralam sie za sprzatanie, a potem wypilam kawe
i zjadlam moje pozne sniadanie ... i dopiero wyszlam z nia do lasu, majac glowe nabita goraczkowymi myslami, co mam zrobic
z tym malym wandalem ...
W lasku spotkalysmy znajomego psa, na ktorego Pyska rzucila sie z takim impetem, jakby zerwala sie z lancucha ... az mi bylo glupio ...
Wyzalilam sie jego wlascicielce, ktora tez miala podobne problemy z tym psem i dopiero po dobrym roku zamykania go w przybudowce,
zaczal zachowywac sie spokojniej, ale ma juz 2 lata ... Zanim rozstalam sie z ta babka, pojawil sie kolejny znajomy pies ze swoim
milym, mlodym panem. Z nim pochodzilam po lasku jeszcze ze 40 min., wiec w sumie Pyska miala godzinny spacer, polaczony
z zabawa z psami ...
Teraz, gdy na nia patrze, mam bardzo mieszane uczucia ... nie da sie ukryc, ze w takie dni, jak dzis, nie bardzo ja lubie ...
Ledwo troche odpoczelam fizycznie i napisalam tego posta, a tu znowu czas na spacer, bo potwor juz sie kreci i pewnie ma ochote
na obiad ...
3,140 2011-11-17 16:25:29
Jovi może Pyśka zarąbała Ci klucze i dorobiła sobie duplikaty
:lol::lol: Widzisz jaką masz inteligentną psicę
:D:D 
3,141 2011-11-17 16:48:21
Witam Zasadówki
Bardzo dziękuję za życzenia i kwiatki .
Dziękuję też Ewce za przyszykowanie i zaserwowanie poczęstunku.
Co prawda najpierw wystraszyłam się wysokością faktury,którą mi wystawiła,
ale ponieważ wszystko jest na miarę restauracji 5* ,to ceny są zrozumiałe.
Co się dziwić Pysi,jak jej Pani chciała mieć inteligentnego i mądrego psa.
Teraz Pysia pokazuje,co ona to nie potrafi.
A jej Pani,zamiast podziwiać jej osiągnięcia i pracowitość ,to nie wiadomo czemu ,narzeka.
Miałaby zdechlaka,to też źle.
Faceci mają rację
Babie nigdy nie dogodzisz. ![]()
Też jak Basia,noszę bardzo grube rajstopy pod spodnie.
Nie znoszę zimna,nawet nie lubię jak mi twarz marznie.
To co napisała Nanas,że blondynki tu mają przewage,to odnosiło się do tych fotek blond piękności -między innymi mojej-które zamieściła Ewka.
Basiu ,miałaś rację,że dobrze wyszłam na tej fotce.
Dlatego zamieściłam ją na wszystkich portalach randkowych.
Może,ktoś będzie taki mną zauroczony,że potem nie zauważy różnicy.
Uważam,że siwe włosy bardzo postarzają.
Jak zobaczyłam ostatnio zdjęcie superniani w krótkich siwych włosach,to myślałam,że to jakaś charakteryzacja do roli babci.
Obojętnie czy robi się jeden kolor,czy pasemka,to odrosty trzeba farbować.
Tyle,że w jasnych tak bardzo ich nie widać na początku.
3,142 2011-11-17 17:03:21
Hey >>>> Anusia o ile mnie pamięć nie myli - to naciśnij na raz " shift" i "ctrl" .....tu na dole z lewej >>> na kompie ...
Ewka postawiłaś za Nanusię same pychotki aż mi się oczy śmieją
najwięcej do truskawek
i tych kremówek !!
na koniec po setce
!!! jak na konesera przystało
na zdrowie!!
aż mnie otrzepało ![]()
Jovita
ależ mamy zabawę
czytając co Pyśka narozrabiała
:lol: to jest taka nasza czwartkowa komedia
... szkoda,że następny odcinek dopiero za tydzień !!!! 
3,143 2011-11-17 17:19:20
3,144 2011-11-17 17:50:36
W tym sęk,że Pysia pewnie nic nie powiedziała.
Nawet przepraszam.
I jeszcze pewnie czekała na oklaski.
Basia ,Ewka
Chyba Jovita przestanie się do nas odzywać,że zamiast jej współczuć,to my się śmiejemy.
Mi przed chwila też było ni do śmiechu,ni do płaczu.
Biuro rachunkowe ,które mi prowadzi firmę,zatrudniło niedawno nową pania magister ekonomii.
Dzwoni ona chwilę temu,że mam duży podatek do dopłacenia,bo źle są rozliczone delegacje.
Sęk w tym,że ona ma tabelkę ze stawkami i tam nie ma wymienionej Holandii a kraje nie wymienione mają stawkę nie 43 euro tylko 43 dolary.
Tłumaczę babie,że Holandia,nie może być rozliczana w dolarach ,bo jest w Uni.
A ona cięgiem,że nie ma jej w spisie.
Każe jej sprawdzić,że może jest ogólnie kraje beneluxu.
Też nie ma .
To każę szukać jej Niderlandy.
A ona ,że są ale to nie Holandia.
Łapy i giry odpadają.
3,145 2011-11-17 18:02:12 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-11-17 18:04:52)
3,146 2011-11-17 18:18:56 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-11-17 18:23:43)
Baska ... dzisiaj, to juz mi rece opadly ... i do smiechu bylo mi dalej, niz do Australii ...
bo przeciez zaryglowalam ja
na wszystkie mozliwe spusty, wiec za nic w swiecie sie tego nie spodziewalam ... ale to znaczy, ze musiala sie w tej klatce miotac,
jak dziki zwierz w sidlach ... Juz takiego jednego dzikusa mialam, tego agresywnego szczeniaka buldoga amerykanskiego,
ktory otworzyl klatke, majac zaledwie 8 tygodni ... ![]()
Czekasz na nastepny odcinek za tydzien ??!!! ... hahaha
:lol: za tydzien zawiaze drzwi drutem, a jak i to nie pomoze,
to kupie klodki ... ![]()
Dzisiaj Pyska ma wyjatkowe robaki w doopie i zachowuje sie, jak szalona ... i to wcale nie przez brak ruchu, bo dostala go
nawet wiecej, niz zawsze ... Juz bylam z nia 3 razy na dluzszym spacerze i do tego mialysmy szczescie trafic psy do zabawy ...
teraz tez ... spotkalysmy te znajoma niewidoma, z jej suka przewodniczka ... i to juz wychodzac z lasu, wiec przedluzylam Pysce
spacer o kolejne 20 min. i to o intensywne biegi i zapasy z psem ...
Jest wczesna pora, wiec bede musiala wyjsc z nia na dluzej jeszcze czwarty raz, ok. 19-tej, juz po ulicach, a pozniej jeszcze
ostatni raz na krotko ... a do tego przeciez dzis pracowalam ...
Jezeli to sie nie zmieni, to kupie jej srodki uspokajajace, po ktorych bedzie spiaca, bo inaczej mnie zameczy, szczegolnie zima ...
Nanusiu ... ja nie chcialam inteligentnego psa, by go podziwiac, tylko psa poslusznego, ktory podziwialby MNIE ... ![]()
ale jak widac, Pyska jest znacznie wieksza artystka ode mnie ...
:lol: i moja gwiazda przy niej blednie ... 
z tym, ze sztuki, w ktorych tak po mistrzowsku odgrywa glowne role, nie sa akurat w moim ulubionym gatunku ... ![]()
no, ale to tylko moj problem, bo ona konsekwentnie robi swoje ... ![]()
Ewo ... Pyska nie musiala dorabiac kluczy, bo jest przez pancie dobrze odzywiona i co sie samo nie odda, to bierze sila, na klate ... 
Pytacie, czy powiedziala przepraszam ...
a niby za co ??? czy za to, ze sie tak wysmienicie bawila ??? a nawet jej to do lba nie pszyszlo !!! 
Szkoda, ze nie widzialyscie tej sceny, gdy zblizam sie do drzwi, slyszac za nimi ziajanie psa ...
Z wielka niepewnoscia i niedowierzaniem otwieram je i widze w nich oszalala ze szczescia Pyske, ze mnie widzi i bardzo zadowolona
ze wspanialej zabawy, niewinna, jak lilijka
a za nia, ten caly, wielki bajzel ... prawdziwy komedio-DRAMAT 
Chetnie bym jej nakopala, no, ale jak tu wtluc tak szczerze uradowanej psinie, calej w skowronkach, rozdajacej buziaczki
i nie rozumiejacej, dlaczego ja nie podzielam jej radosci, tylko zaciskam zeby i jestem oziebla, zamiast ja wysciskac ... 
3,147 2011-11-17 18:34:17
Masz rację Jovito.
Najważniejsze jest szczęście psa.
Pies szczęśliwy ,to i Pani szczęśliwa.
Też tak jak Ewka ,myślałam że ona dorobiła sobie klucz do klatki.
A szkoda,bo może to by była specjalistka na włam.
Psa ,by nikt nie posądzał. ![]()
A jej Panią ,to już wcale.
3,148 2011-11-17 18:46:55
Dzieki, Dziewczynki, za te uczte, bo mam dzis wyjatkowa ochote na kielicha ... a kupie dopiero jutro ... hahaha ![]()
Gdybym wiedziala, co w domu zastane, to weszlabym po drodze do sklepu i kupila beczke wina ...
bo butelka, to za malo ... ![]()
Nanusiu ... to ja mialam przed laty, podobne zdarzenie w ksiegarni, gdy kupowalam slownik holendersko-polski ... ekspedientka
twierdzila, ze nie ma, a ja wiedzialam, ze moja kolezanka dzien wczesniej go tam kupila, wiec pytam, czy juz wysprzedany,
a ekspedientka odpowiada, ze nigdy go nie mieli ... Wtedy mnie tknelo i spytalam, czy jest niderlandzki, a tak niderlandzki jest,
ale to przeciez inny jezyk ...
Kolezanka powiedziala mi "holenderski", bo miedzy soba tak mowimy, wiec nie wiedzialam, jak jest
oficjalnie zatytuowany ...
a wiec Nanusiu ... za Twoje nastepne 1500 postow !!! pije !!! z wielka przyjemnoscia
3,149 2011-11-17 19:00:37
Nanusiu ... napisalas : Najważniejsze jest szczęście psa.
Pies szczęśliwy ,to i Pani szczęśliwa.
na pewno tak wlasnie uwaza pies ...
a jego Pani ma calkiem odmienne zdanie ... ![]()
Och, jak patrze na te karpatke, to mi zaraz jezyk do doopy ucieknie ... mniamniammniam ... ![]()
3,150 2011-11-17 21:06:27
Jovitko-- nie tylko Tobie -uwielbiam karpatke,,
Madra ta Pysia i szczesliwa ze udalo sie jej wyjsc z klatki--powinnas ja pochwalic za pomyslowosc ,,biedulka ,,ale miala pewnie ucieche jak sie wyrwala na wolnosc,,,usmialam sie tak ze az lzy mi sie lalypowinna dostac nagrode..
Basiu zrobilam tak jak mi powiedzialas i normalnie juz pisze --dzieki
Nanusia co sie przejmujecie wlosami siwymi czy nie
ja ich mam na cm,i i wcale sie nie przejmuje ale rosna mi siwe
3,151 2011-11-17 21:07:31 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-11-17 21:10:30)
Hey wieczorem
częstująca się Myszka ![]()
Jovita e tam jeszcze nie raz Ci Pyśka odwali numer
a my tyle mamy co się uchichramy
....
Nanusia i Anusia dzisiaj w PM wreszcie Daga była uczesana w kitkę!!
wyglądała o niebo
lepiej nie?????
ciekawe czy wróci Patryk????? .........
Anusia witaj ! a miałam się zapytać jakie Ci odrastają włosy !!??? a tam ważne,że odrastają - to się liczy ![]()
3,152 2011-11-17 21:08:08
ale nie moge zrozumiec jak mogly mi wlosy osiwiec w ciagu3 miesiecy..chyba przezylam, jakas traume
3,153 2011-11-17 21:09:50
Basiu ogladalam PM ale wkurza mnie ten Patryk,,glupiec
tak samo Artur --idiota
3,154 2011-11-17 21:14:23 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-11-17 21:49:41)
Anusia Artur się nudzi ..i wystraszył planowanego ojcostwa - teraz zobaczymy jaki znowu numer wywinie Berenice ![]()
a Patryka lubiałam no i tego jego syna Mirka!!! .. ...:lol: no i czekam na ślub Grzegorza z Renatą
...
a teraz szykuję się do wyrka ...od 21 zaczynają się jakieś dobre programy na Discovery czy National ...coś tam dla siebie zawsze znajdę
![]()
do jutra Myszki .... pocieszające : jutro wstajemy ostatni raz
uffffffff paaa!
3,155 2011-11-17 22:00:55
CZeść Gwiazdeczki
Wpadam na chwilkę a tu wyżerka. Ja za słodkim nie przepadam ale dobra rybę to bym wciągnęła.
Ale ubaw z Pysią
:D:D uśmiałam się.
Ja już na walizce... czynie przygotowania do wyjazd. Jeżżzzuuu to tylko 3 dni a tyle tego jak na tydzień. No ale jadę do Dziada i musze jakoś wygladac ![]()
Poza tym nic ciekawego u mnie sie nie dzieje, nie licząc PIT-ów, CIT-ów i VAT-ów.
Na razie dziewczyny ide dalej upychać walizke.
3,156 2011-11-17 22:02:24 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-11-17 22:03:48)
Dzis mialam caly dzien rozbity ... same spacery z krotkimi odpoczynkami pomiedzy nimi ... wiec czuje sie juz zmeczona ...
a Pyska byla wyjatkowo pobudzona ... Po tylu lazeniach myslala jeszcze nudziara, ze mnie wieczorem namowi do zabawy ... ![]()
a na drzewo !!!
Anusiu ... na pewno wyleciala z klatki, jak rakieta ...
z druga predkoscia kosmiczna ...
i z rozpedu skoczyla na stol,
az go o dobry metr przesunela ... ![]()
Och, alez ze mnie fujara ... hahaha
nie pomyslalam, zeby zrobic zdjecia z miejsca przestepstwa ...
To dopiero mialybyscie ubaw ...
Anusiu ... siwe wlosy, to pewnie przez te wszystkie dodatkowe problemy ... bo moim dwom znajomym, w takiej sytuacji
odrosly wlosy ciemniejsze, niz mialy, a jednej z nich dodatkowo jeszcze falujace, a miala proste ... ![]()
3,157 2011-11-17 23:10:32
3,158 2011-11-17 23:48:13

Nie wolno nam drżeć przed tym, co nieznane.
Strach może zniszczyć ? uczucie wspaniałe.
Może włączyć blokadę i podciąć nam skrzydła.
I sprawić, by najpiękniejsza miłość po prostu odeszła...
Trzeba z wiarą spojrzeć w oczy duszy własnej.
To w niej odnajdziemy siłę ? potęgę uczucia.
I wszystko stanie się łatwym ? choć to droga trudna...
Nie możemy być jak dziecko ? co wciąż tylko płacze.
Trzeba nosić głowę wysoko ? i nie bać się prawdy.
Musisz w to uwierzyć - a zrozumiesz sama......
Dobranoc Gwiazdeczki
3,159 2011-11-17 23:54:19
Ostatnio mam samowedrujaca myszke i znowu niechcacy zamknelam opere, razem z niedokonczonym postem ... wrrrrrrrr ![]()
Ewcia ... odkad Pyske mam, to caly moj zasilek idzie na jej zachcianki, a na ciuchy moze sobie tylko popatrzec ...
Jej futerko jest jeszcze bardzo nowe, dopiero co je dostala, po tych kosztownych kuracjach ... wiec na dlugo musi jej wystarczyc ... ![]()
Najgorsze, ze zniszczyla smycz na rolce, a z krotka jest mi niewygodnie ... Nowa, to wydatek rzedu 35 euro, wiec musze z tym zakupem,
niestety, jakis czas zaczekac ... bo najpierw musze jej kupic cos baaaardzo skutecznego na uspokojenie ... ![]()
To jest moj absolutny priorytet ... ![]()
Baska ... kolejny odcinek bedzie jutro, bo ide do jednej babeczki z klasy, ktora wlasnie przeprowadzila sie nie moje osiedle ...
ale tym razem przymocuje drzwiczki klatki, dodatkowo, drutem ...
Nanas ... po tych wszystkich PIT-ach, CIT-ach i VAT-ach taki wyjazd, to wspaniala odskocznia ... ![]()
3,160 2011-11-18 00:12:08
Ja tez juz powedruje do lozeczka, bo po tym meczacym dniu, z niemila niespodzianka, po ktorej jeszcze nie doszlam do siebie,
nalezy mi sie solidny odpoczynek, w ramionach najwspanialszego faceta na swiecie ... Morfeusza ... ![]()
D O B R A N O C Dziewczynki, smacznie spijcie i o wspanialosciach snijcie ... i d o j u t r a ... ![]()
3,161 2011-11-18 00:13:11
3,162 2011-11-18 07:18:37
jestemraniutko ,juz spokojnie klikam pije kawe ,,jest 0 stopni na polu ..dzis ubralam tzn,,, sama Karolka sie ubrala cieplutko bo ida na miasto z klasa ..jaz a chwile bede budzic reszte ..Boze jak to dobrze ze jutro juz moj ulubiony dzien --sobota--.zapraszam na kawe dziewczynki,,ale ciasta zadnego nie mam
3,163 2011-11-18 07:58:47
Witajcie Gwiazdeczki piatkowo ... ![]()
:) witaj ranny ptaszku, Anusiu ...![]()
U mnie za oknem jest teraz -5 st.C, a Wicherek zapowiadal ocieplenie ... hahaha
od dwoch tygodni trafia kula w plot ... ![]()
Mialam dzis pospac do syta, ale przed szosta obudzily mnie mysli o Pysce ... co z nia zrobic ?... ukatrupic ?... mam za miekkie serce ...:lol:
sprzedac tez mi sie nie oplaci, bo za duzo bym stracila, a inwestowac w nia dalej nie mam juz z czego ...
Musze znalezc jakies rozwiazanie tego problemu, ale cokolwiek postanowie, bedzie to tylko wyjscie awaryjne, a nie to, co naprawde chce ..
Polezalam pol godz. i wstalam ... jak do pracy ...
Anusiu ... korzystam z Twojego zaproszenia i przysiadam sie do Ciebie, pochlipac kawusie ... nawet jest jeszcze dobrze ciepla ... ![]()
I nie przejmuj sie. ze nie masz ciasta, bo ja rano nic nie jadam, dopiero okolo poludnia ... Za to ja poczestuje Cie muffinkami ... ![]()
Zycze Wam, Drogie Zabcie, bardzo milego dzionka ... i d o z a r a z ... ![]()
Dzis macie ostatnie ranne wstawanie i zaczyna sie tak upragniony przez Was weekend... ![]()
3,164 2011-11-18 08:28:35
3,165 2011-11-18 08:34:16
3,166 2011-11-18 08:41:24 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-11-18 08:52:52)
3,167 2011-11-18 08:56:01
Witajcie Gwiazdeczki
Przysiadam sie dzisiaj do Was z kawą. Siedzę w domu i upycham walizkę.
EWKA następne przeziebienie???? a poprzednie odleżałaś??? To teraz juz wiesz skąd!!!!!
JOVITO nie życzę powtórki z rozrywki ale jakby co to chętnie obejrzę to pobojowisko ![]()
Moj znajomy małe dzieci i szczeniaki nazywa szkodnikami.
[b]ANUSIU]/b] nie ważne jaki kolor ważne, że odrastają. Pewnie będą jeszcze ładniejsze i mocniejsze niż te które miałaś a kolor mozna zmienic!!
Trzymajcie się cieplutko. Miłego dnia
Może jeszcze wpadne a jak nie to życzę miłego weekendu, odpoczywajcie i kurujcie się. Przed nami następny "pełny" tydzień.
Pozdrawiam
3,168 2011-11-18 08:57:46 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-11-18 09:31:22)
3,169 2011-11-18 09:31:23
Wtajcie Ewa, Baska i Nanas ... ![]()
Baska ... niestety, dobre pomysly przychodza najczesciej po czasie ... ![]()
Mam wielka nadzieje, ze demolki juz nie bedzie ... hahaha
bo lepiej sie zabeziecze, ale z powodu zdjec, to nawet szkoda ... 
Moj pokoj przypominal ten, ze zdjecia Ewy, tylko ze na stole nie bylo juz tyle rzeczy ...
bo prawie wszystkie zostaly
sprowadzone do parteru ... hahaha
Mam wiekszy pokoj, wiec nie bylo tez usypanych gorek, tylko wszystko rownomiernie rozprowadzone po calej podlodze ...
niektorzy pewnie nazwaliby to artystycznym nieladem ..
a dla mnie to byl zwykly, a wlasciwie nie zwykly, tylko wyjatkowy ...
burdel ... ![]()
A ten "kulturysta" sam jest sobie winien, bo to przeciez on, ofiara losu, walnal w to akwarium i jeszcze jest zdziwiony ... ![]()
Prawdziwa demolka bylaby dopiero wtedy, gdyby on to akwarium zrzucil i rybki rozprysnelyby sie po calym mieszkaniu ... 
Nanas ... Twoj znajomy ma racje ...
choc zdarzaja sie wyjatki ... i wsrod dzieci i wsrod psow ...
Jedynym grzecznym dzieckiem, ktore niczego nie zniszczylo, a ktore osobiscie znam, bylam ja sama ... 
a z pieskow, to byl moj poprzedni, Kubus ... nie zniszczyl mi nawet jednej, nic nie znaczacej pierdolki ... jedynie swoje zabawki,
ale to tez dopiero po dluzszym czasie ich uzywania, bo pieknie i duzo sie nimi bawil ...
Ewo ... Baska ma racje, zbyt szybko "wykurowalas" sie z poprzedniego przeziebienia i teraz sa tego skutki, dlatego tak zawsze
nawoluje do dbania o siebie i pelnego wyzdrowienia, by uniknac nawrotow choroby ...
Teraz tego nie zaniedbaj i przez weekend trzymaj sie cieplo ...
3,170 2011-11-18 09:47:54
3,171 2011-11-18 10:45:39
Witam Zasadówki
Mam chwilę wolnego.
Basia ,w życiu nie myłam włosów o tak wczesnej porze.
Wiem,teraz dużo babek myje nawet o 5 rano ,przed pracą,ale ja tylko po południu.
Muszę do tego dorosnąć,bo nie lubię myć włosów.
Chcę Wam się wyżalić a właściwie ponarzekać.
Wczoraj jadąc jeszcze po jeden dywanik ,weszłam do Auchana po bułki.
Miałam trochę czasu i popatrzyłam na ceny.
Większość towarów bardzo zdrożała.
Oczywiście ,główną przyczyną jest wzrost cen paliwa ,a co za tym idzie transportu.
To teoria sklepów i mediów.
A to nie prawda
Cena za transport od 10 lat waha się +- 10%.I to większy wpływ ma sytuacja gospodarcza ,niż cena paliwa.
Zresztą ceny owoców i warzyw o tym świadczą.
Grejpfruty- 2,99
Banany - 2,89
Mandarynki - 1,88
Marchew holenderska - 0,58
Kapusta kiszona - 4,50
Czy wiecie ile kosztuje transport takich mandarynek z Hiszpanii?
No, przecież nie mniej niż tej kapusty kiszonej.
Karpie - 18,00
Łososie - 13,90
Jovito nie czytaj.
Do bułek kupiłam łososia i mam zrobione 3 półmiski w galarecie.
2 dla nas i jeden dla syna.
No to sobie ulżyłam.
Do potem.
3,172 2011-11-18 11:23:55 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-11-18 11:44:13)
Juz jestem po pierwszym 45-minutowym polowaniu w lasku ... Jedyne, co upolowalysmy, to ... goowno !!! ...
Upolowala je, oczywiscie, Pyska
i od razu na miejscu ... zezarla !!! bleeeeeeeee
Juz od dawna lata po krzakach i czasem cos tam zzera ... Myslalam, ze moze jakas padlina, a gdy to bylo na poczatku lasku,
ze bawiace sie tam czasem dzieci rzucaja resztki zarcia ... a dzis przylapalam ja na goracym uczynku i wprawdzie w lisciach niczego
podejrzanego nie zauwazylam, ale zajrzalam jej do pyska i zalecial mi smrod goowna i jego slady na jezyku ... obrzydliwosc !!!
Musze jednak przyznac, ze jest przy tym bardzo wybredna i byle goowna nie rusza ... 
tylko takie zmieszane z lesnym runem, pod gnijacymi liscmi, a to zwykle, lezace w trawie, mija obojetnie ...
i nawet sie nie oblize ... ![]()
Teraz wiem, dlaczego nawet po dluzszym spacerze, wcale nie ma tak wielkiej ochoty na zarcie w domu ... 
bo ono az tak pieknie nie pachnie ... ![]()
Nanusiu ... nie czytalam ... ![]()
Ewo ... polska szkola ma bardzo wysoki poziom i znajomosc wymienionych przez Ciebie przedmiotow wsrod Polakow,
jest o cale niebo wyzsza, niz np. u takich Holendrow, ktorzy po ukonczeniu holenderskich szkol, maja czesto problemy z liczeniem
i z wlasnym jezykiem, a co dopiero z innymi przedmiotami ...
np. nigdy nie slyszeli o Laosie ... 
a pawiana zaliczaja do malp ... czlekoksztaltnych ... 
3,173 2011-11-18 11:51:42
3,174 2011-11-18 12:32:11
3,175 2011-11-18 12:47:44
Nanas rozsmieszylas mnie tak ze nie moglam przestac i wciaz czytam od poczatku---to swietne--wspanialy dziadek-
Ewka wez sie za siebie i kuruj sie jakos --bo ja czekam cierpliwie,,wiesz na co/
Jovitko moj pierwszy pies tez zrzeral gowna i wszystko co nagorzej smierdzialo ,temu chodzil na smyczy bo nie szlo w domu wyttrzymac ..Anka od malego nauczyla go myc zeby wiec jak tylko wstawala to pies szedla nia do lazeinki i szorowala mu zeby,,co z tego ja wyszedl na pile i jakies swinstwo dorwal to nie pozwolil nikomu umyc zebow jak Ani nie bylo.i lubil tez smierdzace gnojowy,zaraz wpadal i kapal sie
to byl koszmar
3,176 2011-11-18 12:54:48
Basiu jak leci ? dzis jest cieplej jak wczoraj.zaliczylam szpital teraz ide po stanik zamowilam sobie czarny i wczoraj babka dzwonila ze jest juz ,,wiec musze go odebrac,,Basiu--co pieczemy na sobote i niedziele?
Nanusia ja lubilam myc wlosy bardzo- moglabym codziennie myc ale zawsze mialam krotkie i szybko wysychaly
teraz to nie mycie -wlosy dlugie na cm.ale znow bede miala dluzsze niedlugo ..zime przetrzymam w peruce,,,a na wiosne juz bede miala swoje
3,177 2011-11-18 13:40:01
Anusiu ... tak robi wiele psow ... hahaha ale Pyska jest przy tym bardzo selektywna i smakuja jej tylko starannie wybrane
goowna, z okreslonych miejsc, koniecznie z podszycia lesnego, zmieszane z liscmi ...
innych nie ruszy ... ![]()
dlatego dlugo nie moglam sie zorientowac w jej goownianych upodobaniach ...
Jak do tej pory, Pyska wytarzala sie tylko raz, w ... zdechlej myszy
i to z niesamowita luboscia ...
Oczywiscie, Kubus goowien nie zarl, ani sie w swinstwach nie tarzal, bo on nie byl swinia, a poza tym wiedzial, ze
to by sie jego panci nie spodobalo ... ![]()
A peruka na zime jest nawet wygodna, bo cieplej w glowe i nie musiasz szybko zakladac czapki ...
a wiosna juz bedziesz miala bujna czupryne ... ![]()
Ja nie lubie myc glowy i zwykle robie to pod wieczor, a zakrecam rano ... Moje wlosy, nawet krotkie bardzo dlugo schna, ale unikam
suszenia suszarka, zeby ich dodatkowo nie niszczyc ...
Zaraz musze isc z Pyska do lasku, na drugi dluzszy spacer, bo o wpol do drugiej wychodze do kolezanki, a dokladnie do jednej Irakijki
z mojej grupy, ktora przeprowadzila sie z innej miejscowosci i mieszka na sasiednim osiedlu, blizej centrum ...
Ma babeczka troche problemow z zalatwieniem spraw urzedowych, m.in. z zalatwieniem pozyczki i ide jej pomoc wypelnic formularze ...
A wiec, Dziewczynki ... d o p o t e m ... ![]()
3,178 2011-11-18 14:26:51
Gwiazdeczki zbieram się. Do niedzieli
Bawcie sie dobrze
Pa
3,179 2011-11-18 15:02:36 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-11-18 15:16:23)
Witam Myszki ....
Nanusiu - napisałaś prawdę z tymi cenami ... od dawna się dziwiłam jak banany,kiwi,grejfruty czasami są tańsze od jabłek !!
karpia dzisiaj syncio zakupił na kolacje - u nas są po 13 zeta
może dlatego, że w około mamy pełno stawów hodowlanych
piszesz marchew holenderska po 0,58 gr a polska ok 1,8- 2 zeta
banda!!! i nic więcej
:/
a głowę myję co drugi dzień - zawsze rano !!
ale jakbym pracowała na dniówki - to z pewnością wieczorem,żeby rano
dłużej pospać
Nanas odpowiedź dziadka w kawale superaśna
... kurde ! jak mi się takie coś właśnie podoba - odpowiedzieć komuś krótko ale tak żeby w pięty poszło
...
Anusiu ostatnio piekę co sobotę szarlotkę ...aż w końcu upiekę coś innego i znowu będzie : upiec to co ostatnio! ![]()
dzisiaj na obiad miałam zestaw barowy : zupa pomidorowa + placki ziemniaczane = dopućkałam sobie ,że heyyyyy ![]()
zaraz idę na zakupy ...no i właśnie nie mam pomysła na jutro ...co gotować na obiad ?????
Jovita ale dzisiaj opisujesz przysmak Pyśki .... bleeee no i Anusia podobnie ..... o żesz w mordę jeża
:lol:!!!!
do potem...........
3,180 2011-11-18 16:39:53
No i nie pojechałam do rodziców. Moja Mam stwierdziła, że skoro jestem przeziębiona to nie potrzeba żebym kichała na tatę
Ja oczywiście przyznałam jej rację bo prawdę powiedziawszy to tak bardzo nie chciało mi się do nich jechać. A Mam cała happy, że w końcu ta niedobra córka przyznała jej rację. A niech się kobiecina cieszy
:lol::lol:
Tak sobie poczytałam o tych "smakołykach" o których napisała Jovita i Anusia i chyba już odechciało mi się jeść. No i dobrze, trochę diety mi nie zaszkodzi.:):):)
3,181 2011-11-18 17:07:29
wiem ze to niezbyt przyjemny temat dziewczyny..ale coz psy sa takie i takie ,,jak ludzie jedni dobrzy inni mniej..rany ale mi sie w glowie kreci ,nie wiem czemu
musze sobie zmierzyc cisnienie
3,182 2011-11-18 17:17:39
3,183 2011-11-18 17:28:59
3,184 2011-11-18 17:35:34
cisnienie mam w normie 124-78puls 81...nie wiem czemu mnietak meczy ..moze temu ze juz wysiadam i chyba jest ze mna zle bo gadam o tym --glosno--kiedys chodzilam prawie na rzesach a nigdy nie powiedzialam ze jestem zmeczona ,,a teraz ,,mowie -jestem zmeczona--
3,185 2011-11-18 17:51:38 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-11-18 18:16:43)
Witajcie netlaseczki.Wylazłam ze swojej skorupy.Od dwóch dni pracuje i to w dosłownym słowa tego znaczeniu.Tyram jak cholerka ale postanowiłam,ze znajdę chociaż chwilkę na śniadanie bo nieraz tak bywa ,że nie jem cały dzień a później wracam do domu i obżeram się na maksa i dlatego tak pięknie wyglądam
.
Jovitomożna się pośmiać jak się czyta co ta Twoja Pyśka wyrabia ale współczuje Ci... można się za którymś razem załamać
Anusiu Ty jesteś bardzo wrażliwa i dlatego tak bardzo bierzesz to wszystko do siebie,stąd te nerwy i emocje ale dasz rade .Chłopcy pojadą ,początki będą ciężkie ale pomału to ogarniesz i skupisz się bardziej na sobie a masz przecież swoją Perełkę.
nanusiakurcze ale z Ciebie utalentowane dziewczę
Mnie słoń nadepnął na ucho nawet nie nucę przed lustrem bo by pękło ![]()
Ewka może odsłonisz swoje talenta jak kiedyś się spotkamy
Mufa i nanas a Was pozdrawiam bo zapominałam o czym pisałyście.Bo ja mam dobrą pamieć ale kusą ![]()
Ba-cha dzięki za wspaniałe filmiki zawsze coś ciekawego znajdziesz nawiązując do tematu...świetne