WITAJCIE Ewka Basia Jovita Water Mufa ja dzis dopiero zdecydowalam sie siasc na kompa --wczoraj czly dzien prawie przelezalam w luzku ,a dzis bylam w szpitalu i przyszlam i znow luzko mnie przyciaga,,jest mi strasznie zimno i mam dreszcze boje sie zebym nie zlapala jakiegos chorobska.i temu sie w luzku zakopalam
wczoraj to czulam sie fatalnie ze nawet lkompa nie odpalalam,,,dzis mialam isc jeszcze do Banku ale nie wiem czy tak zimno ---czy tez mnie tylko ze zrezygnowalam i przyjechalam do domu i juz nie wychodze tylko po Karoline,teraz cos musze pokombinowac na obiad zeby sie nie narobic a zeby bylo cos zjesc i do luzka spadam
2,081 2011-10-21 12:35:18
2,082 2011-10-21 13:09:18
witam kawciowo -
Anusia - a tak sobie przed chwilką pomyślałam o Tobie ... co się dzieje,że nie wchodzisz na Cafejkę ??? po obiadku - wygrzej się i nigdzie nie wychodź!! ![]()
Mufa to określenie " tryb weekendowy"
rzuciła chyba Nanas o ile dobrze z moją pamięcią ![]()
Jovita masz z tą Pyśką przeboje
:lol:.. dobrze,że trawki nie nażarła się więcej ![]()
dzisiaj obiad miałam wcześniej ... na zakupy też wychodzę wcześniej ... do potem......
2,083 2011-10-21 15:23:12
2,084 2011-10-21 16:17:14
2,085 2011-10-21 16:58:12
Witam Zasadówki
Przeziębiłam się przed wczoraj,bo poszłam na szybki spacer z psem.
Tylko jeden paskud raczy ze mną chodzić.
Upociłam się,bo ubrałam się jak na trzaskający mróz.
Jak wróciłam ,to okazało się ,że muszę jechać do banku,
więc zdjęłam kurtkę i pojechałam w swetrze i wilgotnej podkoszulce.
Jak szłam z auta do banku,to mnie przewiało.
Teraz się męczę.
Jovito
Zwierzaki jedzą trawę,jak im coś na żołądku leży ,żeby spowodować wymioty.
Ja już wiem,że jak jedzą trawę,to będzie rzyganie.
idę się położyć.
Nie lubię za dnia,ale jakaś słaba jestem.
Jeszcze się trochę najeździłam.
Nie miałam siły trzeć (maszyną) ziemniaków na placki.
Mufa miała wczoraj a u mnie były dzisiaj.
2,086 2011-10-21 19:02:13
Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... ![]()
:)
Jestm juz po trzech rudach w lasku i na dzis to koniec ... jeszcze bedzie tylko krotki wypad na trawnik przed snem ...
Z dwoch pierwszych spacerow Pyska miala niewiele uciechy, bo nie dosyc, ze nie bylo psow do zabawy, to jeszcze caly czas byla na smyczy ...
Zal mi jej bylo i widzialam, ze jest niewyzyta ...
Na ostatnim spacerze zaraz na brzego lasku spotkalysmy dwoch facetow z jakas suka ... na moj gust bulterier zmiksowany z amstaffem ...
Suczki poszalaly razem pare minut, po czym stracily soba zainteresowanie ...
Nie bralam juz Pyski na smycz, bo wyraznie chciala pobiegac ... Wprawdzie biegala po krzakach, ale bylo to wyraznie dla przyjemnosci,
a nie chowanie sie, wiec jej pozwolilam, tym bardziej, ze nie byly to jakies nieprzebyte chaszcze, jak wczoraj ... i latwo moglam ja wypatrzyc ...
Gdy doszlysmy do petli prowadzacej nad zalew i plaze, zastanawialam sie, czy isc najpierw po wiekszym luku czy krotszym ...
W koncu zdecydowalam sie isc po krotszym, a wracac po dluzszym ... i baaaardzo dobrze ...
bo za jakis czas zauwazylam na dluzszym luku znajoma babeczke z wilczurem ...
Gdybym poszla za nia, to bysmy sie nie spotkaly, bo ona tez idzie szybko, wiec nie dalabym rady ja dogonic ...
a tak, to spotkalysmy sie na plazy ...
Ona ma 2 wilczury, z ktorymi chodzi na zmiane, nigdy razem ... Na oko sa identyczne i nie moge ich odroznic ...
ale jeden to 3-letnia suka, a drugi to 6-miesieczny piesek, syn tej suki ...
Tym razem byla to suka, ale Pyska bawi sie swietnie z obydwoma ...
I dobrze, ze byla to ta suka, bo ona ma lepsza kondycje, a ten szczeniak po zrobieniu polowy kolka robi wysiadke i Pyska jest zawiedziona ... ![]()
Tak wiec ta babeczka zawrocila i poszla z nami znowu ta dluzsza trasa i to prawie do konca lasu, blisko naszego domu, bo tam tez
jest parking, a ona dojezdza z sasiedniej miejscowosci i tam wlasnie zostawila samochod ...
Gdy przyjezdza z tym mlodszym wilczkiem, to parkuje blizej plazy ...
Tak wiec na koniec dnia Pyska solidnie sie wybiegala i wybawila ... i teraz najedzona chrapie snem psa szczesliwego ... ![]()
co, oczywiscie, bardzo mnie cieszy ...
tym bardziej, ze tym razem obylo sie bez niemilych niespodzianek ... ![]()
2,087 2011-10-21 19:43:53 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-10-21 19:46:39)
Anusiu ... nareszcie, myslisz o sobie i dalas na luz ...
:) Pewnie przydaloby Ci sie wysmarowanie pleckow mascia rozgrzewajaca ...
Przeziebienie teraz jest Ci potrzebne, jak dziura w moscie ... wiadomo, ze kazda choroba, nawet drobna dodatkowo Cie oslabia ...
dlatego zreszta, tak Ci trulam, zebys o siebie dbala ...
Chodzilo mi o to, zeby nic nie zaklocilo leczenia tej najwazniejszej choroby, ktorej w zaden sposob nie moglas zapobiec ...
Baska ... zdecydowanie mam tych przebojow za duzo, bo ja az tak przebojowa nie jestem ...
Oczywiscie, to nie sama trawka
jej zaszkodzila, tylko cos, co w trawce roslo ...
Jestem niesamowicie typowym przykladem baby, ktora nie majac klopotow kupila sobie prosie, czyli psa ... hahaha
Od tego momentu nie mialam nawet jednego, naprawde spokojnego dnia, za ktorym zaczynam juz tesknic ...
No, coz ... taka widac moja dola, ze normalny pies nie jest mi pisany ...
a ja tak nie cierpie skrajnosci ... hahaha ![]()
Ewcia ... i znowu doczekalas upragnionego piatku ...
jeszcze troszeczke i zaczniesz swoj zasluzony weekend ...
co za radosc zyc !!! ![]()
Nanusiu ... ja wiem, ze psy od czasu do czasu jedza trawe i wymotuja ... i dobrze sie maja ... tak jak i koty ...
ale z Pyska bylo calkowicie inaczej ...
Ona je trawe od samego poczatku, codziennie i to na kazdym spacerze, jesli tylko odpowiednia znajdzie, bo je tylko te szersza,
ale jeszcze nigdy nie wymiotowala i czula sie doskonale, bo to byla trawa z laczki lub trawnika ...
Tym razem zjadla trawe rosnaca przy przydroznych krzakach i widac roslo tam cos jeszcze, co bylo trujace ... bo zwymiotowanie,
padniecie i utrata przytomnosci + drgawki , to nie sa normalne objawy zjedzenia trawy ...
Kuba nie jadl trawy, nie mial takiej potrzeby, ale buldog francuski u mojego exa tak ... i czasem zwymiotowal, a czasem dostal sraczki,
ale nigdy nie mdlal, ani nie dostawal drgawek i nie lezal, jak trup ...
Pyska miala wyrazne objawy zatrucia ... na szczescie, zjadla tego swinstwa odrobine i zaraz zwymiotowala, a poniewaz dawka
trucizny liczy sie na wage ciala, wiec przezyla, bo maly piesek moze juz by sie po tym nie podniosl ...
Fakt faktem, ze bylo to cos bardzo silnie trujacego, o piorunujacym dzialaniu, bo przeszla zaledwie 5-6 metrow ...
Mysle, ze wielu zieciow i malzonkow byloby tym miejscem i ta roslina bardzo zainteresowanych ... hahaha ![]()
ale go nie wskaze, bo nie chce miec nikogo na sumieniu ... ![]()
2,088 2011-10-21 20:36:54
Witam Myszki wieczorkiem.......
Nanusiu - kuruj się
ja dzisiaj też miałam placki ziemniaczane!!!!! z sosem pieczarkowym ![]()
JOOOOOVITA za jakąś chwilkę jak wpadniesz do Cafe będziemy świętować TWOJE 5!!!! tysiączków!!! postów!!! Wow!!
z tej okazji stosowne badylki
pisz,pisz ...nie ustawaj ...
:lol: przy weekendowym piątku możemy co chlapnąć ![]()
2,089 2011-10-21 21:17:12
2,090 2011-10-21 21:26:38 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-10-21 21:41:49)
2,091 2011-10-21 21:40:37
Jovita to specjalnie napisałam przed chwilą dla Ciebie
Ta nasza Jovita to baba z jajami
Nie raz już o tym przekonaliśmy się sami.
Te 5000 postów szybko zleciało
A my wciąż krzyczymy - mało, mało, mało !!!
Pisz nam Dziewczynko drugie 5000
Bo ich czytanie wcale nas nie męczy.
Mufa zapewne powie to samo
Bo czyta Twe posty przecież zawsze rano.
Baśka przy kawie z samego rana
Też pewnie powie, że jesteś kochana.
Anusia pyszny sernik Ci upiecze
Nanas na "dzień dobry" miłe słowo rzecze.
Water winszuje Tobie z daleka
A pewnie i Rybka z życzeniami czeka.
Nanusia choć chora buziaka Ci da
A te wszystkie rymy napisałam ja
2,092 2011-10-21 21:44:44
Jowitko-dobrze mi radzilas lezalam cale popoludnie dopiero teraz wstalam ale czulam sie bardzo zle
po Karolke chodzil Bartek bo myslalam ze mnie roztrzepieto zimno,,ale juz mi teraz cieplo -Ewka przyda Ci sie browarek ,,mnie tez pewnie by dobrze zrobil,ale ja jestem teraz jak niemowle --nic nie wolno,,Basiu ja tez o Tobie dzis myslalam
Nanusia -ja tez nie lubie klasc sie w dzien --ale dzis mnie wzielo --bylam slaba jak maly kociak,,Mufa witaj ,,,u nas tez jest bardzo zimno --tylko nie wiem czy to rzeczywistosc czy tylko mnie
milej nocy
2,093 2011-10-21 21:46:43
Ewka --gdzies Ty sie uchowala
powinnas byc poetka -to jest piekne------gratulacje
2,094 2011-10-21 22:03:04 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-10-21 22:03:30)
Anusia dzisiaj bohaterką wieczoru jest
.
2,095 2011-10-21 22:20:57
Dziewczynki Kochane !!!
a to niespodzianka ... hahaha
Ale ten czas leci, jak oszalaly ... niedawno spogladalam i brakowalo mi dobre 40 postow ...
no i jak zwykle jestem nieprzygotowana ... ![]()
bo ze mna jest tak, jak ze sluzbami miejskimi, ktore co roku zaskakuje ... zima... 
Baska ... Sokole Oko ... dzieki !!!...
jestes niezawodna !!!
Ewus ... dzieki, wierszyk SUPER !!!
jestes niesamowicie tworcza !!!
A ja wlasnie dzis bylam w sklepie i za ostatnie eurocie, po trzech suchych weekendach, kupilam sobie moje ulubione winko ... ![]()
ale sie dzis ululam ... hahaha
bo mam dobry pretekst ... moj 5ooo jubileusz ... ![]()
Nie zdazylam kupic nic nowego, a wiec wyciagam to, co mam w spizarce ...
mam nadzieje, ze bedzie Wam smakowalo ... ![]()
a wiec Dziewczynki Kochane ... serdecznie Z A P R A S Z A M ... ![]()
Jestescie WSPANIALE i strasznie sie ciesze, ze Was poznalam ... ![]()
bo jestescie o niebo lepszymi przyjaciolkami, niz te, ktore mam w realu ... ![]()
2,096 2011-10-21 22:25:42
Jovito --GRATULUJE 5000 POSTOW--jestes super --poczestuje sie nie winkiem ale ciastem --to lubie
2,097 2011-10-21 22:33:56
Jovi widzę, że Ty w myśl polskiego przysłowia Postaw się a zastaw się. Ale Kochana ..... 5000 postów pisze się tylko raz w życiu.
Myślę, że to wielki żarcie i pijaństwo
:lol::lol: dojdzie do skutku dopiero jutro. Teraz co najwyżej możemy sobie "walnąć" po szampanie 
2,098 2011-10-21 22:53:39
Ewcia ... masz racje ... dzis jest juz dosc pozno, ale ... szampanik zawsze smakuje szampansko ...
Jest weekend, wiec jutro zrobimy poprawiny ... hahaha ![]()
I nie da sie ukryc, ze od tych wszystkich gotowych ciast wolalabym sernik naszej Anusi ...
Gleboko wierze, ze kiedys go sprobuje ... ![]()
Baska ... moglabys zostac dzis troche dluzej, bo przeciez masz juz weekend ...:D
Anusiu ... dzieki, Zabenko ...
i bierz to, na co masz ochote ...
A co do dbania o siebie, to stara prawda mowi, ze latwiej zapobiegac, niz leczyc i ja sie do niej stosuje ...
stad te moje wczesniejsze rady ... ![]()
Im bardziej bedziesz dbala o siebie teraz, tym szybciej odzyskasz zdrowie, a przeciez o to chodzi ...
Nanusiu ... na pewno sie spieszylas, ale ... nalezalo jednak zmienic mokre ciuszki na suche ...
Ilekroc w takich wypadkach zlekcewaze ostrzezenie z Gory, bo wydaje mi sie, ze to tylko moment, to zawsze sie to na mnie msci ... ![]()
Teraz jestem ostrozniejsza, niz lata temu, bo wiadomo, ze z wiekiem czlowiek jest slabszy ... zuzycie materialu ... ![]()
Kilka dni temu zdarzylo mi sie cos takiego, jak Tobie, podczas spaceru z Pyska ... rano bylo zimno, a w poludnie sie zgrzalam, ale natychmiast
zmienilam ciuchy ... nie ryzykowalam siedzenia w mokrej podkoszulce nawet w domu ... bo nigdy nie wiadomo ... lepiej nie sprawdzac,
czy sie wytrzyma ...
Teraz, przy Pysce, nie moge pozwolic sobie na zadna chorobe, bo ona musi regularnie zazywac ruchu ...a przy jesiennej pogodzie,
chodzienie z przeziebieniem pewnie by mnie zabilo ... sprawdzac nie bede ... ![]()
2,099 2011-10-21 23:10:50
Wlasnie od wczoraj przygotowuje nowe plany na najblizsza przyszlosc ...
bo problemy z Pyska, stawiaja moj poprzedni plan pod znakiem
zapytania ... i zastanawiam sie, czy na razie nie zapisac sie do spoldzielni na domek w mojej miejscowosci ... a do syna pojechalabym
ze 2 lata pozniej ...
Chcialabym domek dla seniorow, ale nie sa one zbyt udane ...
Oto plan jednego z nich ... ciekawa jestem, jak Wam sie podoba ... ![]()
gora (z lewej) jest w porzadku, ale dol ?!!!
Mysle, ze ten archtekt byl niezle zalany, albo zacpany i mial trudnosci z zachowaniem linii prostej hahaha 
2,100 2011-10-21 23:24:05
Jovi może trochę omsknęła mu się linijka
.
Śmigam do wyrka
Wypożyczyłam dzisiaj z biblioteki trzy książki ze wspomnieniami więźniów z Oświęcimia. Muszę trochę je "przestudiować".
.
Dostałam również dziś maila z trace.requests. To jest takie archiwum w Niemczech, które posiada część dokumentów z obozów. Zobacz co mi napisali BIERNACKI vel MARUSZEWSKI Zygmunt ur. 8.4.1894 r. w Warszawie, został przywieziony do KL Auschwitz w dniu 1.2.1941 r. transportem z Warszawy. W obozie oznaczony numerem 9978.
Fotografia obozowa więźnia nie zachowała się. Nie znane pozostają także jego dalsze losy.
Nie wiem teraz jak to traktować. Dziadek był Maruszewski vel Biernacki a nie odwrotnie jak napisali. I urodził się w 1908 roku. Reszta się zgadza. Drążę temat dalej.
2,101 2011-10-21 23:42:06 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-10-21 23:44:32)
Ewcia ... dziewne, ze temu architektowi wyszly proste schody ... hahaha
bo tutaj zwykle sa obrzydliwie krecone ... ![]()
Z nazwiskiem dziadka, to moglo byc zwykle przestawienie, ale inna data urodz. ?... no, nie wiem ...
Ja tez juz zwine zagle, bo Pyska poszla spac wyjatkowo wczesnie, o 21-ej, wiec pewnie jutro wczesniej wstanie, co oznacza dla mnie
wczesny spacerek .. ![]()
Na szczescie pogoda az do wtorku bardzo ladna, ma byc slonecznie i 12-13 st.C ... SUPER !!! ![]()
D O B R A N O C Dziewczynki ... spijcie slodko i d o j u t r a ... ![]()
2,102 2011-10-21 23:42:28
W karuzeli codziennych zdarzeń
pogubiłam swoje marzenia
Chciałam odświeżyć i odkurzyć ,
szukałam lecz nigdzie ich nie ma.
Czy przykrył je biały śnieg
czy wiatr poniósł gdzieś hen ?
Jak bez marzeń można żyć
gdy prócz nich człek nie ma nic?
Jest tylko tęsknota za wiosną
za kwiatami co w ogrodzie rosną
Jest zaduma nad życiem co mija
A gdzie są marzenia ?
Pogubiły się gdzieś marzenia
w tym czarno -białym świecie
A bez marzeń ciężko żyć przecież
wszystkim nie tylko poecie.
Dobranoc Gwiazdy
2,103 2011-10-21 23:44:02
2,104 2011-10-22 07:59:54 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-10-22 08:07:56)
Jovita to specjalnie napisałam przed chwilą dla Ciebie
Ta nasza Jovita to baba z jajami
Nie raz już o tym przekonaliśmy się sami.
Te 5000 postów szybko zleciało
A my wciąż krzyczymy - mało, mało, mało !!!
Pisz nam Dziewczynko drugie 5000
Bo ich czytanie wcale nas nie męczy.
Mufa zapewne powie to samo
Bo czyta Twe posty przecież zawsze rano.
Baśka przy kawie z samego rana
Też pewnie powie, że jesteś kochana.
Anusia pyszny sernik Ci upiecze
Nanas na "dzień dobry" miłe słowo rzecze.
Water winszuje Tobie z daleka
A pewnie i Rybka z życzeniami czeka.
Nanusia choć chora buziaka Ci da
A te wszystkie rymy napisałam ja
Dzień Dobry Myszki sobotnio !! ten wiersz jest świetny !! Ewka !!! jesteś poetka wielka na zawołanie !!! Super
:lol:

2,105 2011-10-22 08:03:49 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-10-22 08:17:31)
2,106 2011-10-22 08:59:28 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-10-22 08:59:47)
2,107 2011-10-22 09:08:31
2,108 2011-10-22 09:32:55
Witajcie Dziewczynki weekendowo ... Baska i Ewa ... ![]()
U mnie sloneczko pieknie swieci na bezchmurnym niebie, ale jest dosc zimno, bo tylko 7 st.C, a w ciagu dnia ma byc 12 st.C ...
Baska ... serdeczne dzieki
jestem cala w skowronkach i szczerze wzruszona ... ![]()
Dzisiaj beda poprawiny, tylko zaczniemy wczesniej ... ![]()
Ewus ... to prawda ... jestes niesamowita zdolniacha !!!
strzelic taki przesympatyczny wierszyk i to tak na poczekaniu,
to jest prawdziwy poetycki wyczyn ... ![]()
Bede miala WSPANIALA pamiatke ... bo Twoj wierszyk czyni moj 5 -tysieczny jubileusz NIEZAPOMNIANYM ...
I WIELKIE DZIEKI CI za TO ...
:d:)
No ... Pyska juz sie mocno wierci, a wiec zaraz musze leciec do lasku ... dzis mi sie nie chce ... hahaha ale sluzba nie druzba ... ![]()
i komu w droge temu czas ...
Najgorsze jest to, ze czuje nadchodzacy ischias ... wole o tym nie myslec, co bedzie, gdy mnie zlapie na dobre ... ![]()
Pyska mnie zameczy i rozniesie mi chalupe ...
We wtorek ide z nia do weta do kontroli i szczepienia ... i chyba poprosze dla niej o jakis naturalny srodek uspokajajacy ...
Jako glowny powod podam jej strachliwosc, ale jednoczesnie to ograniczy troche jej robaki w doopie, ktore w porze jesienno-zimowej
beda dla mnie szczegolnie meczace ...
Zycze Wam, Kochane Zabcie, baaaardzo przyjemnego dzionka i solidnego wypoczynku ... i d o p o t e m ... ![]()
2,109 2011-10-22 10:12:47
A tam Jovi jaka ze mnie znowu zdolniacha ? Od dziecka jakieś tam rymy dodaję do siebie. Śmieję się, że nawet nie pojmuję, że mi się rymuje ![]()
Proszę , oto przykład.
Niech Nanusia z łóżka wstaje
i do piekarnika staje.
Miała dzisiaj być szarlotka
taka dobra, taka słodka.
Praży jabłka, gniecie ciasto,
nie zapomnij dodać masło.
No i proszę, już zrobiona.
Taka zdolna jest Iwona. 
2,110 2011-10-22 10:47:11
2,111 2011-10-22 10:50:25
2,112 2011-10-22 10:56:34 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-10-22 10:57:41)
U mnie słoneczko nie śmiało wygląda za chmur. A z przeziębienia pozostał mi kaszel i to całkiem nie zły i ból głowy.
Od wczoraj się motam z ogrzewaniem,zgłosiłam naprawę pieca,majster przyjechał przed 20 coś tam pogrzebał zainkasował 250 zł ale grzejniki pozostałe zimne. Dziś umówiłam się z kominiarzem może jak przeczyści komin to czujnik nie będzie się samoczynnie wyłączał .No to czekam na kolejnego fachowca.
2,113 2011-10-22 11:02:32
Hej.
Cóż za wspaniała uroczystość!
Wazelinki nie będzie
bo Jovi, Ty przecież wiesz, że lubimy czytać Twoje posty. Pisz nam, pisz!
A to bukiecik dla Ciebie.
Ewka, ależ zdolniacha jesteś! Wierszyk wspaniały! ![]()
O, a dziś znowu wierszyk, sypiesz nimi, jak z rękawa, Babolu ![]()
U nas dziś złota, piękna jesień. Prawdziwa polska! Wprawdzie tylko 6 stopni, ale nie szkodzi, na plażę się nie wybierałam ![]()
W ogóle nie mam plana na dziś, pewnie na domowych porządkach się skończy. Na razie kończę kawkę, wreszcie pospałam dziś do syta.
Miłej soboty, dziewzynki.
2,114 2011-10-22 11:42:50
2,115 2011-10-22 11:46:52 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-10-22 11:53:01)
No, juz zaliczylysmy pierwsza rundke ... Pomimo pelnego slonca na czysciutkim niebie, w powietrzu czuje sie mrozik ...
Na plazy spotkalysmy 3 szalejace razem, znajome nam psy i oczywiscie, Pyska z wielkim entuzjazmem do nich dolaczyla ... ![]()
Wszyscy wlasciciele, trzech panow i ja, orzekli, ze to jest najlatwiejszy i najprzyjemniejszy sposob wyprowadzania psa ... hahaha
i to dla obydwu stron ...
Rybko ... serdeczne dzieki za pamiec
:) a do pisania, jak wiesz, nie trzeba mnie zachecac ...
co najwyzej ... powstrzymywac ...
Kuruj sie Rybko i trzymaj sie cieplo ...
obys wiec miala jak najszybciej cieple kaloryfery ...
A ja jeszcze nie grzeje ... W mieszkaniu mam tylko 18,5-19,5 st.C i nie jest mi zimno, az sie sama temu dziwie ...
Wczesniej przy temp. ponizej 20,5 st.C grabialy mi rece i marzly stopy, a teraz mam cieple ...
Oczywiscie, bardzo sie z tego ciesze, bo wiadomo, ze im pozniej zaczne grzac, tym mniejszy bedzie roczny rachunek ...
Tym bardziej, ze w zwiazku z nadplata w roku poprzednim, obnizono mi comiesieczna zaliczke ... a na razie, z powodu ekstra wydatkow
na Pyske, nie moge jej podwyzszyc ...
Na szczescie, pogoda mi w miare sprzyja, bo jak do tej pory, jest wyjatkowo duzo dni slonecznych, a malo sztormowych ...
i oby tak utrzymalo sie, jak najdluzej ... ![]()
Mufo ... serdeczne dzieki i Tobie ...:):) wiem, wiem ...
juz z samych Waszych bukietow bije cieplo i czysta sympatia...
ktore zreszta, kroluja w Naszej Cafe na co dzien ... to sie wlasnie nazywa PRZYJAZN ... ![]()
Ewcia ... nie badz taka skromna
bo wprawdzie, moze Tobie latwo przychodzi rymowanie, ale nie kazdy to potrafi, a wiec
TO jest po prostu ... TALENT
ktory szczerze podziwiam ... ![]()
Wierszyk o Nanusi jest rowniez przuroczy ![]()
Pyska, jak Edek ... tez wyleguje sie obok mnie na kanapie ...
tylko slysze slkodkie : chrrrr chrrrr chrrrr chrrrr... ![]()
Gdyby tak chrapal mi facet, to by mnie wkurzal ... hahaha
a u psa odbieram to, jako balsam dla ucha ... 
2,116 2011-10-22 11:55:29
2,117 2011-10-22 11:56:28
2,118 2011-10-22 12:05:28 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-10-22 12:06:02)
Rybko to może ja jeszcze tych zaproszę ? Do wieczora wytrzeźwieją

2,119 2011-10-22 12:50:08
Witam Zasadówki
Wstałam na chwilę i co?
sru do komputera.
I co widzę?
Uroczystości jubileuszowe i piękne wierszyki Ewki.
Jovito
Pisz nawet następne 50 000.
To przede wszystkim Ty dajesz życie tej kafejce.
I buziaki,jak napisała Ewka.
Ewka
Podziwiam Twoje wierszyki
bo ja nawet jednej linijki
nie umiałabym sklecić.
Nie piekę ,bo nie mam siły ani apetytu.
Jak nie jem słodkiego,to znaczy,że naprawdę jestem chora.
Wracam do łóżka.
2,120 2011-10-22 12:57:50
2,121 2011-10-22 13:19:17 Ostatnio edytowany przez Ryba58 (2011-10-22 13:19:41)
2,122 2011-10-22 13:48:49 Ostatnio edytowany przez Mufa (2011-10-22 13:57:18)
Nanusiu, zdrówka życzę. Wyleguj się ile wlezie, bo to najlepsze lekarstwo.
Mysląc o przestrogach Jovitki, wylazłam spocona sprzątać schody zewnętrzne
Bo tak po drodze było i nie chciało mi się wracać na górę po coś na grzbiet. no niestety, co innego wiedzieć, a co innego stosować ![]()
A co się dzieje z Nanas? Ktoś wie?
Widzę, że towarzystwo na wieczór zbieracie, fajnie, będzie wesoło. Ciekawe, czy przybędzie ten z dziubniętym ptaszkiem ![]()
W dalszym ciągu mam nieważny dowód osobisty. Co mi zrobią, jak mnie złapią? ![]()
Przypomniało mi się, bo druk już od dawna leży wypełniony, ale nie chce mi się wybrać do fotografa. Robiłam niedawno do paszportu, ale do dowodu muszą być inne, z odsłoniętym lewym uchem. Te do paszportu musiałam powtarzać, bo pierwsze były złe (rzekomo okulary zasłaniały oczy). Takim sposobem mam siedem swoich fotek, będę nimi chyba ściany wyklejać
Kto che? kto chce?
![]()
Co za bzdurne przepisy - inne fotki do paszporu, inne do dowodu.
2,123 2011-10-22 13:55:47
2,124 2011-10-22 14:13:53
Jadę zaraz do mojego Michała.
Miałam jechać jutro, ale dziś naszła mnie chęć. Muszę obgadać jaką taktykę zastosować w stosunku do mojej mamy.
2,125 2011-10-22 14:42:00
witam serdecznie wszystkie dziewczyny- bawicie sie dobrze jak widze na polku jest pieknie -moi chlopcy wszyscy poszli posprzatac mieszkanie a ja pierwszy raz wzielam sie za pieczenie ciasta --tym razem drozdzowe ze sliwkami --zobacze czy mi wyjdzie -przyznam ze nie jestem dobra w drozdzowych ciastach ,,ciagle mi cos w nich brakuje ,moja mam byla w tym ekspertem -do dzis czuje smak jej drozdzowych ciast..no ale trudno ,,,je sie to co sie ma,,
2,126 2011-10-22 15:05:42
2,127 2011-10-22 15:31:04
no tak ,,,juz dawno mialam chcec upiec ciasto-ale balam sie przesilic zreszta bylam slaba jak niemowle --teraz sie przyznam ..bo tak -to straszny ze mnie twardziel hihihihi
2,128 2011-10-22 16:37:01
Witajcie Zabcie popoludniowo ... ![]()
Pogoda piekna, w sloncu jest 25 st.C ...
Druga lesna runda, patrzac oczami Pyski, srednio udana, bo tylko przy wejsciu do lasku spotkalysmy znajoma niewidoma z jej
suka-przewodniczka i to wszystko ... tzn. innych psow do zabawy juz nie bylo ...
Ja uwazam, ze bylo calkiem niezle, poniewaz malo bylo sportowcow i spacerowiczow z malymi dziecmi ... Przy tych ostatnich musze
brac Pyske na smycz ... Czasem jest tak, ze co 20-30 m idzie ktos z dzieckiem, wiec trudno mi w kolko Pyske zapinac, odpinac i zapinac,
wiec caly czas jest na smyczy, a to dla niej zadna radocha, bo nie moze pobiegac ...
Pozmywalam, popralam Pyski kocyki, odkurzylam chalupe i otworzylam balkon ... a Pyska troche posiedziala sobie na wycieraczce
i powygrzewala sie w slonku, a teraz spi na swojej dziennej poduszce ... i to sie nazywa pieskie zycie !!!
chetnie bym sie z nia zamienila ...
Widze, ze mialaby bardzo duzo radochy z ogrodu, szczegolnie takiego porosnietego trawa ... oczywiscie, trawy na balkonie sadzic nie bede ... ![]()
Ewcia ... ja nie cukruje, tylko oddaje krolowi, co krolewskie ...
Tylko nie siedz za dlugo u syna, bo przeciez niedlugo zacznie sie balanga ... meskie towarzystwo, widze, juz zaproszone .... hahaha ![]()
co jeden, to lepszy ... ![]()
Nie wiem jeszcze, w co sie ubiore, bo chociaz styl markowy bardzo mi sie podoba
to jednak jest troche za zimno na dekolt do lona ...
Nanusiu ... serdeczne dzieki
W Waszym wspanialym towarzystwie bede pisala z wielka przyjemnoscia nawet do konca ... swiata ... ![]()
Kuruj sie i zdrowiej szybko ... ![]()
Rybko ... o tych najlepszych lekarzach, to prawda ...
:) Natura jest tez sluchanie glosu swojego ciala, a nie lekcewazenie go ...
Mufo ... z ludzmi tak jest ... slysza, ale nie sluchaja ... wiedza, ale nie stosuja ... a co komu po wiedzy, ktora nie jest stosowana
w praktyce ?... to czyste marnotrawstwo ...
Sama wiedza jeszcze nie czyni nas madrymi ... dopiero zastosowanie tej wiedzy w zyciu ...
Oczywiscie, nie rzucam w nikogo kamieniami, bo sama tez nie jestem w tym wzgledzie tak calkiem bez grzechu ... hahaha ![]()
A ten z dziubnietym ptaszkiem lepiej niech najpierw wyleczy swoje rany, bo i tak marny bylby z niego pozytek ... ![]()
Anusiu ... i znowu wypiekasz te swoje smakowitosci, a ja tu "gore" ... ... hahaha
i jezyk ucieka mi ... no, wiesz gdzie ...
Powinnismy traktowac nasze cialo, jak najdrozsza nam osobe ... i nie wymagac od niego wiecej, niz bysmy wymagali od niej ...
2,129 2011-10-22 17:06:36 Ostatnio edytowany przez Mufa (2011-10-22 17:07:18)
Jovitko, do końca świata i jeden dzień dłużej ![]()
Masz rację, skubany praszek niech się kuruje, bo żaden tu z niego pożytek ![]()
No gdzie jesteście? Siedzę już przy stole i czekam na imprezkę
Kto pierwszy, ten lepszy, zajęłam fajne miejsce - blisko barku i toalety, ![]()
Po prawdzie, to siedzę przy kompie, bo muszę nadrobić zaległości w angielskim. Wstyd mi będzie póść na anstępne zajęcia, tak nie przygotowana.
Będę tu kukać od czasu do czasu ![]()
2,130 2011-10-22 17:08:48
Cześć Gwiazdeczki
JOVITO gratuluję takiego jubileuszu. Pisz, pisz. Uwielbiam Cię czytać. Różyczka specjalnie hodowana ![]()

EWKA jestem pod wrażeniem Twoich rymowanek. Zazdroszczę takich umiejetności. Mi nic się nie rymuje ![]()
Wczorajsze popołudnie spędziłam z mamą. Naszło mnie i musiałm pojechać w odwiedziny. Posiedziałm kilka godz. nagadałam się tzn. nakrzyczałam. Juz kiedys wspominałam, że mama nie słyszy najlepiej ale niedawno kupiła sobie lepszy aparat więc moje zdziwienie i zniepokojenie wzbudziło to, że tak kiepsko słyszy. No ale okazało się, że mamuśka założyła wyłączony aparat ![]()
Wróciłam dosyc późno już nie chciało mi się odpalać kompa a tu taka okazja 5000 postów !!!!
No ale dzisiaj postaram się przyłączyć do imprezki.
Dzisiaj też załączył mi się szwędacz. Od rana buszowałam w regałach w poszukiwaniu odpowiedniej czapki dla wnuka. Zeszło mi prawie 3 godz.
i zakupiłam nawet 2 szt.
A teraz zastanawiam się co dalej zrobić z tak pięknie rozpoczetym dniem???
Kwiatuszki, życzę wam dużo zdrówka, nie dajcie sie infekcjom.
Ja mam swój wypróbowany sposób na przeziębienie. Gdy zaczyna mnie drapać w gardle i z nosa zaczyna cieknąć ..idę na pływalnie. jeszcze się nie zawiodłam. Na basenie jest taka duża wilgotność, że katar nie ma szans. A opary chloru skutecznie czyszczą moje gardło.
Pozdrawiam wszystkie Dzieszczyny.
Miłego popołudnia i wieczoru.
2,131 2011-10-22 17:37:32 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-10-22 17:40:43)
2,132 2011-10-22 18:36:30
Nanas ... serdeczne dzieki
a specjalnie wyhodowana rozyczke umieszcze w specjalnym wazonie ...
Masz racje, chlor zabije wszelkie zarazki ...
ale w domu zdecydowanie nie polecalabym chlorowych inhalacji ... ![]()
Mufo ... juz jestem po spacerkach, wiec zaraz zaczynam serwowanie ...
Ucz sie, ucz ... bo na nauce jeszcze nikt nie stracil ...
co najwyzej nie zyskal ... ![]()
Baska ... juz lece do sasiada po towar ... ![]()
2,133 2011-10-22 19:11:57 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-10-22 19:12:48)
2,134 2011-10-22 19:16:28
2,135 2011-10-22 19:17:22 Ostatnio edytowany przez Mufa (2011-10-22 19:18:28)
2,136 2011-10-22 19:24:41
2,137 2011-10-22 19:27:12 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-10-22 19:57:29)
Mufo ... dzieki za prezencik
Dla moich przyjaciol, to potrafie uwijac sie, jak fryga ... hahaha
zreszta, Pysia bardzo aktywnie mi pomagala ... ![]()
HEJ !!! Dziewczynki !!! Gdzie sie podziewacie ??!! ...
Trunki wyparowuja, zakaski obsychaja ... a goscie w polu ...
Mam nadzieje, ze nie pozlyscie w tango z tymi Baskowymi amantami ... hahaha
2,138 2011-10-22 20:23:17
2,139 2011-10-22 20:30:55 Ostatnio edytowany przez Mufa (2011-10-22 20:37:22)
2,140 2011-10-22 20:37:14
2,141 2011-10-22 20:42:02
2,142 2011-10-22 20:48:59
2,143 2011-10-22 20:50:29
No!!! Jovitaaaa stanełaś na wysokości zadania ...tyle wypitki! ...żarcia
pierwsze ZAFURAMY
co Ewka ???? towar!! prima klasa
żebyście nie gadały ,że przychodzę na suchego ryja
flaszka i kompan
i towarzysz do tańca
Ewka a zasadniczo o co Ci chodzi???? ta " jagodzianka na kościach " ???? mam wyciągnąć to co zawsze pijemy ????czyli denaturat??????????? ![]()
2,144 2011-10-22 20:53:39
2,145 2011-10-22 20:54:57
Rozumiem Mufa, że zabrakło mu paliwa i musisz go zaholować na stację benzynową ?