Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,366 do 1,430 z 6,268 ]

1,366 Ostatnio edytowany przez Mufa (2011-09-28 08:10:04)

Odp: Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Hejka.

Witaj Bacha, dosiadam się do porannej kawki, a jakże. Kawa srana, jak śmietana smile

Wzrostowo też pasuję do towarzystwa, mam 160. Właściwie, 158, ale gdy wyrabiałam po raz pierwszy dowód (kiedy to było!!!) dopisałam sobie te 2 cm, żeby mieć napisane "wzrost średni", a nie "niski" big_smile
No i właśnie mi się przypomniało - mam przeterminowany dowód. Kto to wymyślił, że teraz ważny tylko 10 lat! Totalna bzdura! Prawo jazdy dają bezterminowo, gdzie wiadomo, że człowiek z czasem traci "na wartości" i może przez to stwarzać zagrożenie. A dowód po co?!
No i musze wybrać się do urzędu i odstać swoje w kolejce, a tak nie cierpię.

Miłego dnia życzę, trzymajcie się cieplutko.

Zanim napisałam, wpadły dziewczyny. Ewka, Nanas witajcie smile

Myślę o Anusi...

Zobacz podobne tematy :

1,367

Tak właśnie Nanas o tym samym pomyślałam w tej chwili smile

Anusia trzym się Dziewczynko lol Będzie dobrze http://www.img.blizej.info/przedszkole5.sokolka/kciuki2.jpg

1,368

Lecę http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdMuockvPdJfiYpAmYFY7dFGiIbE2R33zw4ja22eXgPFexAD3BX1opgi5D

1,369

Witajcie Dziewczynki srodowo ... smilebig_smile:)

Ja tez wstalam dzis przed osma z myslami o naszej Anusi ... smile:) 
Teraz operacja na pewno juz sie zaczela ... oby przebiegla bardzo sprawnie i jak najpomyslniej ...:):)

Anusiu ... jestem z Toba !!! smile:)  Trzymaj sie, Zabciu !!! smile:)  Wkrotce bedziesz ZDROWA !!! smile:)

http://wgrywacz.pl/images/914heart_heart_bellas_cor.gif

http://wgrywacz.pl/images/701images.jpeg

U mnie dzis od rana swieci slonce, choc jest ogolnie dosc mglisto ... Pol godz. temu bylo 15 st.C, a teraz jest juz 20 ... Wedlug prognozy pogody ma byc 22-23 st.C, ale mysle, ze bedzie cieplej ...

Zycze Wam, Dziewczynki, bardzo pogodnego i przyjemnego dzionka  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/510Witajcie_sroda_2908201.jpg

1,370

Witam Was, tez mysli o Anusi sa przy mnie - bedzie dobrze!
http://imagefiles.findimage.net/images/good_day_graphics/good_morning/bg7xg5vxn30_goodMornBlueTextAnimeBlonde.gif

Co do maszyny do szycia - uwazam, ze nawet taka miniaturowa w kazdym gospodarstwie domowym jest potrzebna, chocby do drobnych reperacji. Dlatego ubolewalam, ze nie dziala tak jak powinna (a bylo wszystko OK na poczatku, przynajmniej na tyle na ile pamietam bo to gdzies 8-9 last temu ja kupilam) i nawet mialam jechac do specjalisty. Ale pomyslalam sobie ze moze ktos znajomy zajrzy i sprawdzi, moze to nic powaznego tylko zwykla duperela. I jak sie okazalo - mialam nosa.
Wojtek kiedys szyl wiec co nieco sie na tym zna. Ja niby instrukcje czytalam ale pewnie niedokladnie, jak typowy laik. Mialam do czynienia w przeszlosci ze starym singerem (w Krakowie nadal jest stol ktory sluzy mi pod laptop a maszyna w piwnicy, tez trzeba cos tam kolo mniej zrobic, czeka na chetnego) i krotki czas Lucznikiem - ale to zamierzchle czasy.
Ta maszyna jest bardziej wymyslna, wielofunkcyjna a co za tym idzie, wymaga szczegolowego przestudiowania. Bo czasem drobiazg sie przeoczy i juz jest nie tak.

A odnosnie przyjaciol - czlowiek jest bydleciem stadnym i dlugo bez innych ludzi nie przezyje. Taka juz nasza natura - chocby sam Bear Grylls udowadnial, ze jest inaczej wink A przyjaciele pomagaja w sprawach, w ktorych my sami nie poradzimy. Bo nie kazdy wszystko potrafi a inni sa wlasnie od tego by pomoc i wesprzec. I to rzecz calkiem oczywista.
Choc przyznam, ze chcialabym miec wiecej dobrych znajomych tutaj, na miejscu - tak, jak bylo w poprzednim domu. Ale tam inna specyfika, wioska, wszyscy sie znaja a ze ludzie z natury chetni do pomocy to czulam sie tam naprawde dobrze i bezpiecznie - no, gdyby tylko moj zwiazek sie ukladal pozytywnie to pelnia szczescia wink

1,371

Mufa napisał/a:

No i właśnie mi się przypomniało - mam przeterminowany dowód. Kto to wymyślił, że teraz ważny tylko 10 lat! Totalna bzdura! Prawo jazdy dają bezterminowo, gdzie wiadomo, że człowiek z czasem traci "na wartości" i może przez to stwarzać zagrożenie. A dowód po co?!

Hehe, w Irlandii prawko jest na 10 lat ale wysylaja pismo przed terminem ze trzeba odnowic. Na zwykle, kat B, nie trzeba zadnych badan tylko wysyla sie zdjecia a oni przysylaja nowe prawko. Jesli zas ma sie jakies ekstra uprawnienia, zawodowe itp - to trzeba dolaczyc wyniki specjalistcznych badan. Moje to chyba jeszcze ze 3 lata wazne.
Dowod tez wyrabialam w tym roku nowy bo tez mi sie konczyla data waznosci. Z paszportem to samo ale moglam poczekac i zaoszczedzic te prawie 200 zl bo w miedzyczasie dostalam irlandzki. wink

1,372

Jestem gotowa ! - do dnia lol
głowa umyta ... blee ... a włosy jak mi wypadywały tak wypadują hmm  normalnie ścieżkę kudłów zamiatam z podłogi
myje odpowiednim szamponem.... zażywam Skrzypo-vita .. i nic
niby to jest normalne na jesień... ech pewnie tarczyca tak mi rujnuje organizm ! ......

Witajcie wszystkie po kolei i każda z osobna ! lol  myślami  też jestem na sali operacyjnej u Anusi

http://s1.directupload.net/images/110928/sjv8rg62.gif
do potem.................

1,373

Pyska dogorywa na swojej dziennej poduszce, ale zaraz bede musiala ja obudzic, bo za pare minut musimy wyruszyc do weta ...
Dzis pierwszy spacerek (do weta) odbedzie sie wiec ulicami miasteczka, bo chodzi tez o to, zeby sie nie wykapala w kanale, ani nie
wytarzala w trawie ...  Trucizna musi dobrze wsiaknac w skore i wyschnac ... inaczej caly zabieg na nic ...

Do lasku i nad zalew pojdziemy moze dopiero wieczorem, jesli po umyciu dwoch trzecich ciala bedzie sie dobrze czula ...

Dzis przyjedzie do mnie mlodsza kolezanka, ta od firanek ...  Wlasciwie to nie przyjedzie do mnie ... a tylko zajrzy przy okazji, zeby mi podac
powidla, ktore przywiozla mi z Polski ... Jest umowiona rowniez z druga mlodsza kolezanka, wiec nie wiem, jak rozdzieli swoj czas ...
czy wpadnie do mnie na 3 min., jak w maju, gdy oddawala mi pieniadze, czy troche posiedzi ...
Nie wiem jeszcze, o ktorej sie wybierze, ma dac mi znac, bo teraz to ja nie siedze caly dzien w domu, tylko mam wyjsciowe obowiazki ...
Wspomniala cos, ze ew. przeszlaby sie z nami po lasku ...
Oczywiscie, jesli w ciagu dnia bedzie bardzo cieplo, to nie bede ciagnela Pyski na daleki spacer, szczegolnie dzisiaj, po zabiegu ...

Ewo ... swietny obrazek z kciukami nas wszystkich ... big_smile

Baska ... to co, wszystko, co wymaga naprawy przeszywasz recznie ?...

Mufa ... w Holandii dowod wydawany jest tylko na 5 lat ... bo przeciez fotograf musi z czegos zyc ... hahaha big_smile
a niektorzy przez 10 lat zmieniaja sie nie do poznania ... chocby ta Krukowna, ktora pare dni temu wstawila Baska big_smile

No, a teraz juz zmykam, bo sie spoznimy do weta ... big_smile

1,374

Hej Hej
Słoneczko ładnie przyświeca, ładna ta nasza jesień.
MUFA ja niedawno wymieniałam wszystkie dokumenty ale bez kolejek. Wybrałam sobie sobote w która pracuje Urząd (info na stronie) i umówiłam się mailowo na konkretna godz. załatwiłam wszystko w ciagu godziny wraz z dojazdem. Sprawdź może |Twój urząd tez tak pracuje.
JOVITO Ty to jesteś niesamowicie zdolna bestia. Takiej poduszki to ja nawet nie narysowałbym a co dopiero uszyć. Jestem pełna podziwu. Maszynę do szycia mam, a jakże....ale nie pamietam kiedy ostatnio ja "odpaliłam". Jeszcze chyba przed wojną kiedy wszystko trzeba było zdobywać i kombinować. Teraz  Dziad ma zakaz odrywania guzików i rozdzierania koszulek, spodni i innych części garderoby a córki musza sobie same radzić.

A teraz zmykam do papierków i czekam na wieści o ANUSI.
miłego dnia

1,375 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-09-28 12:22:15)

Zagladam, szukajac wiesci o naszej dzielnej, kochanej Anusi, ale jeszcze nic nie ma ... Mysle, ze operacja juz sie  zakonczyla
i wierze, ze wszystko dobrze poszlo ... smile:)

Niedawno wrocilysmy od weta ... nie obylo sie bez przygod, niestety, niezbyt milych ... big_smile
Gdy zjawilysmy sie w klinice i zaczekalysmy, az personel sie przygotuje, to okazalo sie, ze powinnam miec ze soba butelke z lekarstwem ...
Nikt mnie o tym nie uprzedzil, wiec, oczywiscie, nie wzielam ...
Asystentka powiedziala, ze jesli napoczna nowa butelke, to bede musiala za nia zaplacic 40 euro ...
Gdyby kapieli mialo byc wiecej, to nie byloby sprawy, bo ta ktora mam w domu i tak by nie starczyla, ale w naszym wypadku
wyrzucilabym te kase w bloto ... wiec zostawilam Pyske u weta i kopnelam sie do domu ...

Po pol godz. zziajana wrocilam z lekarstwem i wtedy okazalo sie, ze bede myla Pyske tylko z asystentka, bez udzialu weta ...
W zeszlym tygodniu dyzur miala wetka, fajna energiczna kobitka ... Nawet podczas badania kontrolnego sama podniosla Pyske
i polozyla na stole, a gdy bylam u tego faceta, to on spokojnie patrzyl, jak mocuje sie z wyrywajaca sie Pyska i nawet palcem
nie ruszyl, by mi pomoc ...
Gdy wiec oznajmil mi w poniedzialek, ze to on bedzie wykonywal dzisiejszy zabieg, mocno sie zdziwilam ... i mialam racje ... hahaha big_smile
bo on tylko powiedzial "dzien dobry"  i wiecej sie nie pokazal, a dodatkowych rak bardzo nam podczas mycia brakowalo ...
wiec nie wiem, czy wykonalysmy ten dzisiejszy zabieg naprawde solidnie ...

Spowrotem Pyska szla wyjatkowo brzydko ... platala mi sie pod nogami, a ja nawet nie moglam jej nakopac  lol  bo nie chcialam,
zeby przesmiergly mi ta trucizna buty i nogawki spodni ...

Przy windzie czekala nas kolejna niespodzianka ... nasza winda byla czasowo nieczynna - tak poinformowala nas wywieszka ...
a to oznaczalo, ze musialysmy skorzystac z drugiej windy, ktora zatrzymuje sie wylacznie na pietrach nieparzystych, a wiec musialysmy
jedno pietro zejsc schodami, albo wejsc, by dostac sie na nasze ...
Wprawdzie jakis czas temu zaczelam Pyske uczyc chodzenia po schodach, ale mialysmy tylko kilka prob po kilka schodkow,
a nie cale pietro ...

Po tym myciu Pyska byla wystraszona i solidnie zestresowana, a tu jeszcze inna winda i do tego schody do pokonania ...

Poniewaz lepiej jej szlo chodzenie w gore, niz w dol, wiec wjechalam na siodme i to jedno pietro wciagalam ja sila za leb, bo nie moglam
jej przeciez dotknac, by jej pomoc, podtrzymujac pod pachy, a ona sie zapierala, bo sie bala ...

Teraz bedzie mnie kosztowalo baaardzo duzo pracy, zeby znowu oswoic ja ze schodami w sposob pozytywny, bo dzisiaj sie ich
wystraszyla na amen ...

Jak pech to pech ...  Mieszkam tu prawie 2,5 roku i jeszcze nigdy nie nawalila ta druga winda, tylko zawsze moja ...
i to, oczywiscie, w najmniej odpowiednich momentach, czyli zawsze wtedy, gdy wlasnie szczegolnie byla potrzebna ...
ech, zycie ... big_smile

1,376

HEYYYYY ! ja z dobrym meldunkiem Anusia już po operacji ... wybudzona !!!! lol

dzwoniła do mnie Ewka i Rybka a do nich córka Anusi lol

1,377

Och, Baska ... to wspaniala wiadomosc, ze Anusia jest juz po ... i wybudzona ... a teraz niech tylko szybko ZDROWIEJE ... smilebig_smile:)

A to kwiatuszki dla NIEJ ...:):)

http://wgrywacz.pl/images/305481czerwone_serduszko.jpg

Nanas ... trudno powiedziec, czy jestem az tak zdolna ... hahaha  big_smile ale z tej poduszki jestem, rzeczywiscie, bardzo dumna ...  big_smile 
bo jej wykonanie bylo strasznie trudne, przynajmniej do uszycia na zwyklej, domowej maszynie ...
To wielka poducha i do tego z grubym rantem, wiec do pewnych fragmentow nie mialam za grosz dojscia i wtedy musialam pomoc sobie
szyciem recznym, ale zupelnie tego nie widac ... big_smile
Wszelkich napraw garderoby, czy przerobek wybitnie nie lubie, ale jeszcze bardziej nie lubie, gdy cos na mnie nie lezy, wiec musze
to poprawic ... musze, bo inaczej sie udusze... lol  i ma na to rady ... hahaha lol   
Glupi zawsze musi sie narobic ... lol

1,378

Zagladam od czasu do czasu w nadziei na dobre wiadomości
Nareszcie są. Teraz niech nam  ANUSIAszybko zdrowieje i nabiera sił.

1,379

Baśka dzięki za informację o Anusi. Niech teraz dziewczynka zdrowieje i nabiera sił.

Też mam maszynę do szycia, cóż kiedy cierpliwości brak. Kiedyś trochę szyłam, ale to wybitnie nie moja bajka. A teraz wiszą mi w sypialni zasłonki nie obszyte. Zbieram się i zbieram i zebrać się nie mogę. Ciuchów też nie poprawiam. Generalnie kupuję takie od razu do chodzenia. Czasem spodnie za długie, albo zamek, ale daję do punktu usługowego i mam z głowy.
Natomiast szydełkowanie, robótki na drutach, wyszywanie i owszem lubię. I nawet mnie to uspokaja.

1,380

witam kawciowo .... patrzcie co ta Pinda robi lol lol http://s1.directupload.net/images/110928/v83rxi3e.gif wspomnienie lata lol

potem Ewka dorzuci jakieś ewentualne  szczegóły dotyczące Anusi lol

Jovita - właśnie dzisiaj zatrudniłam moją MAM - szwaczkę ręczną lol - do podwinięcia mi spodni -
sporadycznie coś mam do przerobienia.... w razie czego syncio ma kolegę krawca zawodowego ... czasami jemu coś zwęża ,obcina itd .........     najważniejsze,że kąpiel  Pyśki załatwiona pozytywnie........ lol

wychodzę z domu - zagrzać się na polku ....do potem.............

1,381

Baska ... to, co ?... Ty, jak piesek ... liniejesz na zime ?... hahaha   lol   no, to dostaniesz na glowie grubsze futerko i oszczedzisz
na czapce ...:lol:
Moje piorka tez sie mocno przerzedzily w ostatnich latach i tez wyczesuje ich sporo, ale przez caly rok ... big_smile 
Dzieki temu pewnie nie przeszkadza mi tak bardzo linienie u psa ... lol   bo przeciez kociol nie powinien przyganiac garnkowi ... lol

Water ... to prawda ... nikt nie jest calkowicie samowystarczalny, a czlowiek, jako istota spoleczna, potrzebuje innych ludzi,
rowniez dla zdrowia psychicznego ...
Oczywiscie, jesli sie musi, to sie bez innych ludzi przezyje, ale tak naprawde, to nie bedzie zycie, tylko wegetacja ...
Inni ludzie wnosza nam w zycie o wiele wiecej mozliwosci ...  wiem to po sobie ...
Ja np. z przyczyn ode mnie niezaleznych, nie jestem zmotoryzowana i to mnie strasznie ogranicza ... to jest moja drzazga w bucie ...
ale zyje ... i mam sie calkiem dobrze, choc ... moglabym sie miec jeszcze lepiej ... big_smile
Na bezludnej wyspie tez bym sobie poradzila i przezyla, ale ... co to by bylo za zycie ?... bez lapka i bez Was ... lol
w e g e t a c j a ... big_smile

1,382

http://wgrywacz.pl/images/268Witaj_ponownie.gif Miałam wczoraj wygrać 50 milionów w lotto i co ? Ch*j i uszy z tego wyszło.  sad:(:(
Wracałam dziś z pracy tramwajem. http://gify.joe.pl/gifs/transport-i-przewoz/pociagi/bordowy-tramwaj.gif. Jak to ja - posadziłam tyłek, wyjęłam książkę i zagłębiłam się w czytaniu. http://www.rotfl.com.pl/data/thumbnails/128/czyta.gif. Nagle słyszę nad sobą męski, zmęczony głos - czy mogłaby mi pani ustąpić miejsca ?
Ok. Podniosłam się i ustąpiłam dziadkowi miejsca. Jak już usiadł to wyjął zza pazuchy flaszkę schowaną w szarej, papierowej torebce ( takiej jak kiedyś były) i pociągnął łyka. I tak przez dwa kolejne przystanki. Ukradkiem przyglądałam mu się ale chyba to zauważył bo powiedział, że w butelce została jeszcze chyba setka i jak chcę to może mnie poczęstować. Grzecznie podziękowałam. Przed którymś z przystanków dziadek wstał, podziękował mi za miejsce i powiedział - Bo wiem pani, ja nie potrafię pić gorzały na stojąco lol:lol::lol:

1,383

Na mnie już czas. Biegnę dalej. http://animowane-gify.ceneos.info/pliki/sport/1/2007020718325096.gif

Do wieczora Gwiazdencje http://i1.ryjbuk.pl/0378a78a03fce3d51cbd07616275f6a52a755460/tanczace-miski-gif

http://img21.dreamies.de/img/913/b/896pgtgwvdl.gif

1,384 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2011-09-28 16:59:37)

Witam Zasadówki

Dobrze,że Anusia wybudzona,bo z resztą ,to juz sobie sama poradzi.
Ewka,
Którą stronę jej wycięli?
Pytam ,bo nie wiem,który sierpowy bedzie miała silniejszy,
prawy czy lewy?
Bo dokopać,to będzie mogła równo,byle ją znowu potem nóżka nie bolała.

Zazdroszczę tym,co umieją szyć na maszynie,albo chociaż ręcznie.
Ja z każdą pierdołą muszę latać,albo wyrzucać.
Z reguły wyrzucam,bo ciuchy tanie.
W wielu sklepach spodnie skracają na miejscu za 20 zł.
Niby jestem wyższa od Was bo mam 166 cm,ale mam krótkie i grubaśne nogi i też mi są spodnie za długie.
Ale tak mnie zaciekawiłyście z tymi spodniami z lumpexów,że z ciekawości się wybiorę zobaczyć.Czy faktycznie maja krótsze nogawki.

W zeszłym tygodniu mierzyłam dżinsy w Camaieu i to była tragedia.
W udach pasował mi rozmiar 44 ale był co najmniej o 20 cm za szeroki w talii.A rozmiar 42 trzeszczał w udach a i tak był z 15 cm za szeroki w pasie.
Babka mi powiedziała,że Lee ma fasony na tak dużą różnicę.
Biodrówki stosunkowo dobrze na mnie leżą,bo  nie sięgaja do mojego
zwężenia.

Ja Ciebie nie rozumiem Ewka.
Facet częstuje ostatnim  łykiem,jaki mu został.
Odejmuje sobie od ust,
a Ty tym gardzisz?
Chciał Ci sie odwdzięczyć,a Ty odrzuciłaś propozycję.
No nie  lol

Mufa
Już lepiej?

Basia
Chyba Ci więcej włosów zostało,niż na tym ekranie,co wysyłasz całuski?

1,385 Ostatnio edytowany przez Mufa (2011-09-28 19:55:15)

Baśka, mnie się ta Pinda podoba big_smile big_smile Ale nie trzeba lata, żeby tak tyłeczkiem wywijać. Wystarczy pojechać na basen z atrakcjami big_smile

No to miałaś Ewka przygodę smile Ja bym nie odmówiła, trzeba docenić taki szczery gest big_smile

Nanusiu, dziękuję, już lepiej.
Ze spodniami mam ten sam problem. Jak pasują w pasie, to zatrzymują się na etapie ud. A jak uda wejdą - to w pasie odstaje. A w dżinsach, to już w ogóle nogawki takie kiszki! I nienawidzę biodrówek. Trzeba uważać, że proca nie wyszła big_smile Często kupuję w lumpeksie, ale i tak przeważnie muszę dać do podłożenia.

Wkuwam czasy angielskie. Mózg lasuje! Po co im tyle czasów?! Co mi się wydaje, że już kapuje, to za chwilę znów mi się wszystko miesza. Przeszłe, zaprzeszłe, proste, ciągłe... Zwariować można!

1,386

Witam wieczorkiem ...
co do jeansów ... nie jestem szczupła .. gruba też nie!!  ale jak mierzę spodnie i w udach są dopasowane!! to dalej nie naciągam ... nie podobają mi się spodnie dopasowane w udach ... ot małe zboczenie musi być trochę luzu ...

filmik z wakacji lol lol  http://s7.directupload.net/images/110928/p66f2w6k.gif lol

spadam do wyrka .... http://s7.directupload.net/images/110928/rfn7f43i.jpg Ewka !! ale z takim facetem drinka byś wypiła co??? lol że też tacy!!!! nie jeżdżą tramwajami lol nie????

Nanusiu to jesteśmy już DWIE !!!- co nie mamy maszyn do szycia lol a poza tym nie lubię igły i już lol

Dobranoc Myszki ..... do jutra !!

1,387

Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ...smilebig_smile:)

Czekalam do wpol do szostej na telefon od kolezanki, ale go nie bylo, a Pyska miala pilna potrzebe, wiec wyszlysmy ...
W ciagu dnia nie chcialam psiny meczyc dluzszym spacerem w zwiazku z zabiegiem i pelnym sloncem, wiec wieczorem musialysmy
isc nad zalew, zeby dorwac jakies pieski do zabawy ... big_smile
Komorki nie zabieralam, bo byla umowa, ze kolezanka zawiadomi mnie z wyprzedzeniem, o ktorej do mnie przyjdzie, wiec spaceru
i tak bym nie musiala przerywac ... 
Wrocilysmy z bardzo udanej wyprawy po godzinie i okazalo sie, ze kolezanka telefonowala pare minut po naszym wyjsciu ...
Po powrocie zaraz oddzwonilam, ale nie odebrala, chociaz wiem, ze z telefonem sie nie rozstaje, wiec nagralam sie na sekretarke,
ze juz jestesmy caly wieczor w domu ...
Minely 2,5 godz., a kolezanka milczy, wiec pewnie pojechala juz do domu, ale nie ma sprawy, bo na pewno zostawila dla mnie te powidla
u tej kolezanki z mojego osiedla, u ktorej byla ... 
Przez wiele lat potrafilysmy sie swietnie dogadywac, ale to juz, widac, nalezy do przeszlosci ... smile

1,388

Ewcia ... trzeba bylo docenic gest staruszka i przyjac podziekowanie ... lol  no, ale i tak mu sie to policzy do dobrych uczynkow,
bo wazne sa checi ... big_smile

Baska ... jeansy lubie dopasowane, mam na mysli nogawki ... czyli raczej waskie, bo szerokie nogawki potezaja ... big_smile
Teraz juz bym nie rozpruwala calych nogawek, bo to straszna kupa pracy i przy psie nie moge sobie na to pozwolic ...
ale troche wszyc, zeby poprawic linie musze ...
W jeansach nie mam problemu z biodrami i talia, bo gora zawsze mi pasuje, natomiast w zwyklych spodniach i spodnicach tak,
bo Holenderki maja inne figury, sa szersze w biodrach, a ciensze w talii, a ja lubie luz w talii, wiec najczesciej wszywam w biodrach,
a z tego, co zetne na dole poszerzam troche w pasie ... i zalatwione ... big_smile

A ten facet, to wyglada mi na Delona, czy to tylko ktos do niego podobny ? ...  niestety, tacy tramwajami nie jezdza ... hahaha big_smile

Mufo ... ja tez nie cierpie biodrowek ...  a tutaj sa dosc popularne i to u dosc korpulentnych babeczek ... hahaha
Zabawnie wygladaja te przewiazane baleroniki na bokach ... big_smile

A mnie wkuwanie angielskich czasow czeka za jakies 2 lata ... hahaha   Ja wole sie uczyc w praktyce, bo szybciej wchodzi do glowy ... big_smile

Nanusiu ... ja szyc nie lubie, ale jak pomysle, ze mialabym z kazda pierdolka latac do punktu i tydzien, dwa czekac,
to wole
zrobic to sama ... Nie mowiac juz o tym, ze w zadnym punkcie by mi nie dogodzili ... i i tak musialabym po nich poprawiac ... lol

1,389

http://nd04.jxs.cz/100/032/93d189db43_74321783_o2.gif wieczorową porą

Wieści na razie nie mam żadnych od Anusi ale myślę, że jutro z rańca do mnie zadrynda smile

Zimno na dworze jak cholera sad Czyżby szło na zimę ? http://smileys.smileycentral.com/cat/28/28_3_6v.gif
Rzeczywiście, nie powinnam odmawiać starszemu panu, tylko walnąć w tramwaju z gwinta http://emotikona.pl/emotikony/pic/35pijacy.gif , a teraz będę miała wyrzuty sumienia, że pogardziłam tak szlachetnym trunkiem i tak doborowym towarzyszem http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif

1,390

Z tego co czytam to chyba w szyciu jestem z Was najlepsza http://img.superdomek.pl/forum/uploads/monthly_07_2010/post-3870-1278142322,1126_thumb.jpg. Jeszcze jakieś 5 -6 lat temu szyłam sobie sama ciuchy. smile Teraz jestem jak to mówi mój tata nadworna krawcowa. I tylko dlatego żebym nie targała swojej maszyny rodzice specjalnie kupili drugą. big_smile

1,391

Ewcia ... juz widze miny ludzi w tramwaju i mine samego dziadka, gdybys sobie golnela z gwinta ... lol
Niech Cie tylko te wyrzuty tak calkiem nie zagryza ... hahaha   bo wielka szkoda by byla ... big_smile

Ja specjalizowalam sie w spodniach i spodnicach, za gore sie nigdy nie bralam, co najwyzej cos poprawilam ... 
Dopoki mieszkalam z mama, to od gory byla ona, a pozniej kupowalam bluzki gotowe i poprawialam, a teraz nie nosze juz bluzek szytych,
wiec nie mam z tym problemu, natomiast umiejetnosci dot. dolnej czesci stroju nadal mi sie przydaja ... big_smile

1,392

Wiesz Jovi to co potrafię zawdzięczam tylko i wyłącznie mojej babci. Biegle robię na drutach, na szydełku, haftuję, artystycznie ceruję. Z reguły zawsze na zimę kupowałam sobie parę metrów płótna w różnych kolorach, kordonek, mulinę i do wiosny miałam zrobionych parę obrusów i bieżników. Kiedyś nawet przez dwa lata pracowałam jako dziewiarz ręczny. Teraz po prostu nie mam na to czasu. Zresztą i oczy już nie te smile

1,393 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-09-28 22:52:26)

Ostatni raz trawnik zaliczony, wiec czas sie pozegnac ... jutro ide do pracy od rana, wiec nie ma wylegiwania sie ... big_smile

Musze jeszcze pochwalic Pysie ... Przez 2/3 dnia na schodach byl dramat, ale przy przedostatnim wyprowadzeniu jakos sie 
przelamala
i teraz smiga po schodach, jak gorska kozica ... big_smile  cale szczescie ... bo nie wiadomo, kiedy te winde naprawia ...
Dzisiaj nie bylo nikogo, kto by sie przy niej krzatal, wiec moze to cos powaznego ...
W moim bloku mieszka sporo osob, ktore poruszaja sie na wozkach akumulatorowych, wiec sa uziemieni, bo wozka nie wniosa po schodach,
ani nie zniosa ...

Ewus ... w robotkach tez jestem niezla, choc takiego doswiadczenia, jak Ty, nie mam ... Nauczylam sie od mamy, jeszcze
jako mala dziewczynka i kiedys dziergalam bardzo duzo, glownie dla siebie, bo w sklepach nie bylo nic ladnego, ale juz od lat nic
nie robie, bo sa ladne sweterki gotowe ... Za wyszywaniem nie przepadalam, choc umialam ...
Tutaj sa bardzo popularne wyszywane obrazy i na poczatku myslalam, by tez jakis zrobic, ale sie rozmyslilam ... nie chce mi sie juz sciubic ... big_smile
chyba juz swoj przydzial robotek na to zycie wyczerpalam ... hahaha  big_smile  Mnie tez  szkoda czasu i nie mam wystarczajacej motywacji ...

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko, kolorowych snow Wam zycze  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/191Dobranoc012011_65.jpg

1,394

http://img15.dreamies.de/img/372/b/l112xp5a8ld.gif

Jesteś jak ten czarodziej, co magią sprawia by
gdy nie ma słońca w górze ty sobą grzejesz mi.
Jak by promyki blasku, ty mi rozjaśniasz dzień,
uśmiech przywracasz twarzy, gdy zjawia się gdzieś cień.

Swoją prostotą życia, radością co masz w sobie,
wszystko rozkwita wokół i zielono ma się w głowie.
Rozpiera nas energia, by życiem cieszyć się,
bo takich jak ty przyjaciół rzadko spotyka się

Potrafisz wyobraźnią tak pięknie na szkicować,
choć nie ołówkiem w ręku, a klawiaturą słowa.
Z nich ciepły obraz powstaje dzięki tobie, mój drogi,
że chce się iść wesoło, gdzie nas poniosą nogi.

Więc nie przestawaj tworzyć, radować otoczenia,
wszak jesteś tym trybikiem co sprawia, że się zmienia.
Świat lepszy się wydaje, nabiera też rumieńców,
bez względu na pogodę, wystarczy mieć cię w sercu.

Dobranoc Gwiazdy

1,395

http://wgrywacz.pl/images/743Dobranoc_Zaby08.jpg

1,396 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-09-29 07:36:20)

Dzień Doberek Myszki pora na kawencje  http://s7.directupload.net/images/110929/fgw233xh.jpg zapraszam....

1,397 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-09-29 07:45:00)

Ale wszystkie jeszcze smacznie śpicie POBUDKA bo kawa stygnie !!!  http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRs9VMWGzLd8E6x2Bsemz3xCU1qBLxV67G-nYOuMqeHA9aqsk08mkPCLGkd

http://www.smaki.pl/_i/thumb/__r/2/e392487a9a4a5d070b8a57e3a8bba472.jpg

1,398 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-09-29 07:44:17)

No Baśka o niecałe dwie minuty byłaś lepsza lol Ta filiżanka i reszta są po prostu zajebiste big_smile:D:D Bardzo lubię takie "skorupy". Mam parę fajnych filiżanek

http://atinabc.blox.pl/resource/grecka_kawa_2.jpg http://www.niam.pl/photos/AGD/BACKUP/26821-s_dali_motyl_filizanka_do_kawy.jpg ale takiej ciemnoniebieskiej nie. Także zabieram ją do swojej kolekcji lol:lol::lol:

1,399

Witajcie Gwiazdeczki czwartkowo ... Baska i Ewa ... smilebig_smile:)    Myslalam, ze bede pierwsza, ale za dlygo grzebalam w obrazkach ... big_smile

Ranek jest u mnie zamglony i w sumie pochmurny, choc w miejscu wschodu slonca jest troche widniej ...
Wedlug prognozy pogodny ma byc dzis prawdziwie letni, sloneczny dzionek, z temp. 24 st.C, ale na razie jest dopiero 12, bo noce
sa juz dosc zimne ...

Ciekawe, jak sie czuje nasza Anusia ... smile:)  Mam nadzieje, ze dostaniemy wkrotce jakies wiadomosci ...
a na razie przytulam Ja delikatnie do serca i przesylam Jej garace buziaki ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/849serce_w_chmurach.jpg

Zycze Wam, Zabcie, tradycyjnie baaardzo pogodnego i milutkiego dzionka  i ... d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/732Witajcie_czwartek_3008.jpg

1,400

Witajcie Gwiazdeczki
Ranek trochę chłodny ale zapowiada się nawet ciepły i słoneczny dzień. Wczoraj posmigałam trochę po sklepach w celach zakupowych, uchodziłam się po pachy za duzo nie kupiłam bo rozmiarów juz zabrakło więc dzisiaj cd. w innej Galerii.
Poczytałam o kłopotach z włosami. Ja tez nie mam burzy loków na głowie i ciagle walczę z wypadajacymi. Ale w ubiegłym roku fryzjerka poleciła mi odżywke WAX. Zastosowałam dwa opakowania i wypadanie ograniczyło się do normy.
Ta odżywka polecana jest osobom po chemioterapii i dostępna jest w aptekach do ciemnych i jasnych włosów. Stosowałyśmy ją wszystkie tzn ja i córki. Starszej też pomogła (była po ciąży więc włoski miała liche) a młodsza przestała ja stosować bo jej nie służyła tj. włosy miała bez połysku, cięzkie,  nie dające sie układać.

Cały czas myślę o ANUSI. Mam nadzieję, że wszystko idzie w dobrym kierunku i szybko nam wyzdrowieje.

Życzę Wam Gwiazdeczki miłego i słonecznego dnia.

1,401 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-09-29 08:18:46)

no! podzwoniłam ..pobudziłam ... teraz zaglądam ponownie do CAFE lol
Hey witam pracusie Ewkę i Jovitę .... szykujcie się do pracy !! ktoś musi lol nie?????

Ewka taki kolor kubka - ciemno niebieski - mam przed sobą ...piję już herbatkę lol
a tych skorup wszelakich to w domu mam pełno .. zatrzęsienie ... u siebie w pokoju mam w kredensie nie pełne już zestawy do kawy ... takie stare ...jeden komplet - uszczuplony ! - jest starszy ode mnie ....
a u mojej MAM ..... łoJezu ile tego jest !!!  pojedyncze co przez lata dostawała... no i Włocławek !! stary
w kuchni mam taką półkę i tam stoi kolekcja  - wiesz ile jest mycia tego bleee....

Nanas witaj !! lol ile ta odżywka kosztuje ????

1,402

Dziewczynki, Wasza kawcia smakuje mi we wszystkim, nawet w wiadrze ... hahaha lol

Kiedys, lubilam pic w skorupach, ale juz bardzo dawno temu gust mi sie zmienil i w domu pije w szklankach, takich kociolkach, bo maja
0,4 litra pojemnosci, a ja lubie duuuzo i do pelna ... hahaha  lol  albo przy okazji wizyt w filizankach, ale cienkich ...

Niebieskiego koloru przy jedzeniu i piciu nie znosze ... 
W szkole sa roznokolorowe kubki i gdy zostana juz tylko niebieskie, to biore jednorazowy, chociaz tez ich nie lubie, a niebieski zostawiam
dla kogos innego ...  big_smile
No, coz ... rozne sa na tym swiecie zboczenia ... hahaha lol 

Baska ... nie wiem, jak jest u Ciebie, ale ja mam teraz w pokoju 22,5 st.C, a w ciagu dnia przynajmniej o pol stopnia wzrosnie ... big_smile
a moze nawet o caly stopien ...

Weekend ma byc jeszcze w miare ladny, ale w niedziele temp. juz spadnie do 20-21 st.C, a w przyszlym tygodniu bedzie deszczowo
i zimno,  13-14 st.C, a wiec nadchodzi jesien ...

We wtorek Pyska idzie do ostatniego mycia, a to ma byc wlasnie pierwszy zimniejszy i deszczowy dzien ...
Modle sie, zeby z tym pogorszeniem sie pogody byl poslizg i we wtorek bylo jeszcze w miare cieplo i sucho, zeby mi mokra psina
po drodze do domu nie zmarzla i nie zmokla, bo przeciez ta trucizna musi dobrze wyschnac, a nie zostac splukana przez deszcz ... 

No, pora szykowac sie szykowac do pracy ...
Zaraz musze obudzic moja psia gwiazde i wyprowadzic ja na zielona trawke ... big_smile  Ciekawe, jak zaspana zareaguje na schody ...

Na szczescie, bedzie dzis cieplutki dzien, wiec zostawie otwarty balkon i nie musze myslec, jak sobie tu sama poradzi, w razie czego ... big_smile

A teraz Dziewczynki Drogie ... d o  p o t e m ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/214ChomikImagew.aspx.gif

1,403 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-09-29 08:38:39)

Jovita mój pokój jest od zachodu ... teraz jest chłodno ale tak w miarę ... lol
zapowiada się cieplutki dzień....tak ma być do końca przyszłego tygodnia lol
temp. rośnie ale w tej chwili jest tylko 12 stp. w oknie od wschodu ... brrrrr

to i ja zmykam .... real!! wzywa   http://s1.directupload.net/images/110929/ftbtz2ld.gif do potem....

1,404

Prawdę powiedziawszy to mam lekkiego bzika na punkcie ładnych filiżanek lol Lubię pić kawę w pięknym szkle smile Chociaż ... masz Jovi rację - kawa zrobiona przez Baśkę smakuje nawet w wiadrze big_smile:D:D

A teraz już idę do pracy. Do później Gwiazdencje  http://wgrywacz.pl/images/204czwartek.gif

1,405

Witam!
http://www.mdjunction.com/components/com_joomlaboard/uploaded/images/good_morning_beautiful.gif
Do lekarki dzisiaj ide, mam wyniki badan. Ciekawe co tam we mnie siedzi wink
Moze, cholera, wytrzyma dzis bez deszczu. Wczoraj wytrzymalo ale caly dzien sie zbieralo, zbieralo i w nocy cos tam chyba popadalo.
Na weekend jest prognoza sloneczna i ciepla ale to tak jak z Cyganka co prawde ci powie. Ja tym prognozom to do konca nie wierze wink
Na swieta Dorota pogoda lub slota a na swietego Hieronima jest deszcz albo go ni ma wink

1,406

Hejka smile

No myślę i myślę o naszej Anusi. Mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze i że niebawem dostaniemy jakieś wieści.

Bacha, wypadanie włosów może mieć związek z tarczycą, a także z klimakterium. Na jedno wychodzi, bo to sprawa hormonów. Mnie ostatnio tez więcej wypadało, ale zaczęłam brać coś na klimę, bo mnie te uderzenia wykańczały. I z włosami się polepszyło, już tyle nie gubię.

Dziś ma być cieplutko, u nas coś koło 23 stopni. Fajnie takie przedłużenie lata. Cóż z tego, kiedy większość dnia muszę przesiedzieć w murach. No ale chociaż ubierać się jeszcze nie trzeba tak grubo.

Miłego dnia, dziewczynki. Ja dziś, jak to w czwartki, lecę na polowanie do Pewexu.

1,407

Temperatura pokojowa - dla mnie idealna to mniej niz 20 stopni, lubie jak jest lekko chlodno i przewiewnie. U mnie okna prawie non stop otwarte zeby swieze powietrze wpadalo. Zaduchu nie cierpie.
W zimie tez pilnuje zeby bylo do 20 stopni a najlepiej to tak jak teraz - 18,8 (tyle mi termometr pokazuje). Koldre tez mam cienka na caly rok, u nas upalow nie ma ale jak jestem w Polsce to w lecie spie pod sama poszwa.
Corka z kolei to straszny zmarzluch i dogrzewa.

1,408

He, Water, ja też dogrzewam. A i kołdrę tydzień temu wymieniłam na zimową smile
Jestem zmarźluch.

1,409

Najświeższe wiadomości od Anusi - z Ewką rozmawiała ...słaba obolała całą noc co godzinkę badali jej ciśnienie bo tak jej spada ....boli ją prawa łopatka... w szpitalu będzie najmniej 9 dni... tyle........

1,410

witam cieplo slonecznie letnio
kot sie myje goscie ida,siedzi na slonecznym parapecie i sie pucuje
dobrego dnia wam zycze

1,411 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-09-29 13:20:10)

Witajcie Dziewczynki poludniowo ... smilebig_smile:)

Oj, nacierpi sie, niestety, nasza kochana Anuska, choc na pewno dostaje morfine, ale przy tak wielkim bolu, to nawet i to nie pomaga ...
A jeszcze ten kierat do ostatniego dnia, jaki miala  z pewnoscia sil jej nie dodal, tylko odebral ...
Gleboko wierze, ze z kazdym dniem, z kazda godzina, bedzie z Nia coraz lepiej i nastapi przyplyw sil ... ciagle o Niej mysle ... smile:)

Dzis urwalam sie z pracy zaraz po pierwszej czesci lekcji, bo po przerwie grupa miala zajecia komputerowe z inna babka ...
Pewnie ona tez chetnie skorzystalaby z mojej pomocy, ale nic nie powiedziala, chociaz spotkalam ja na dole w hallu ...
Spytala mnie tylko zaskoczona "co juz idziesz ? "... a ja rzucilam krotkie i radosne "tak" i polecialam, nie czekajac az ona ochlonie z wrazenia ... big_smile

Wykorzystalam ten czas i poszlam do sklepow w centrum, bo juz strasznie dawno w nich nie bylam ...
Glowna ulica cala rozkopana i podobno ja poszerzaja ...

Na zewnatrz goraco, a w pokoju mam 24 st.C ... a na zewnatrz w sloncu jest 41, 5 st.C ...
Pyska lezy plackiem przy otwartych drzwiach balkonowych i spi ... i wcale nie ma ochoty na zalegle sniadanie ... big_smile   
Na spacer tez jej nie bede na razie ciagnac, bo to dla psinki za meczace ... jeszcze dostalby udaru ... big_smile

Powinnam dzis umyc jej srodkowa czesc w truciznie, ale zrobie to ew. pod wieczor ...

1,412

Baska ... osobiscie uwazam, ze od zachodu jest najcieplej, bo slonce przechodzi na te strone juz ok. godz. 13, 14-tej
i pozostaje
az do samego konca ... Jest to wiec najkorzystniejszy kierunek dla ogrzewania ...
Sprawdzilam to tez na moich mieszkaniach tutaj ... Pare lat temu mieszkalam w identycznym bloku, tylko polozonym wschod- zachod
i mialam bardzo cieplo, choc byly tam pojedyncze szyby i moje mieszkanie bylo szczytowe, a teraz mam podwojne szyby i mieszkanie jest
w srodku bloku, przy windzie, ale kierunek polnoc-poludnie i jest o wiele zimniejsze od poprzedniego ... Wieczorem mam duzo nizsza temp.
i wczesniej musze sie dogrzewac, niz w tym poprzednim ...  W tamtym mieszkaniu temp. nie spadala mi nawet w srodku zimy, po nocy,
ponizej 20 st., a tutaj zdarzalo mi sie, ze mialam tylko 18,5 st.C ...  a od polnocy, w mojej sypialni jest po prostu lodowka, ktorej w zaden
sposob nie moge ogrzac ... 

Niestety, ja tez naleze do zmarzlakow - kocham ciepelko i temp. ponizej 20 st.C, to dla mnie temp. dobra w psiarni ... lol
ale nie w mieszkaniu ... hahaha   
Najbardziej lubie temp. 21-21,5 st.C zima, gdy mam zamkniete okna, ale otwarty wywietrznik, a latem 22,5-23 st.C przy otwartych
drzwiach balkonowych ... 
Lubie cieplo, ale nie lubie zaduchu ... bo to so dwie rozne sprawy ... i zaduchu nigdy nie miewam ...
Rowniez zima codziennie rano, zawsze otwieram balkon i wietrze, a poza tym mam w oknach, w kazdym pokoju, zainstalowane
wywietrzniki, ktore przez wieksza czesc dnia sa otwarte i do tego jeszcze w mieszkaniu jest centralny system wentylacyny ...
Poza tym moj dom to strefa dla nie palacych, a oddycham glownie sama ...  no,  teraz doszla jeszcze Pyska ... ale pokoj jest duzy - 30 m2 ...

1,413

Witam kawciowo - poobiednio ...

Jovita   - teraz jest godz 14 i jeszcze słońce mi w okna nie świeci ...za chwilkę pewnie ...
jak już się oprze słońce ...to trochę mi nagrzeje ...
ale ja mieszkam na parterze    i jest różnica w temperaturach pomiędzy piętrami   a Twoje jest na 8 piętrze  ..... to już bez porównania !!

zaraz spadam na polko wygrzać się         http://s1.directupload.net/images/110929/3cs7zg3w.gif lol:lol:   do potem..........

1,414 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2011-09-29 15:30:18)

No to już wszystko wiecie smile Anusia pochwaliła się, że już dziś nawet podniosła się, żeby pójść do łazienki lol A ja jej na to - To jak już wstałaś to śmigaj do domu piec ciasto http://img12.dreamies.de/img/829/b/0ysdy3tps69.gif

Wieczorem jeszcze do niej zadzwonię , to jak przyjdę z pracy zdam Wam relację big_smile

1,415

Idę a w zasadzie to jadę do radyjka smile Będę tu dopiero wieczorkiem  http://wgrywacz.pl/images/447mi_ego_wieczoru.gif

1,416

Witam Zasadówki

To nasza Anusia ma już z górki.
Dobrze,że chociaż 9 dni poleży w szpitalu,bo faktycznie pewnie jutro ,by już coś piekła i chłopaków do szkoły wyprawiała.

Dzięki jednemu zdaniu Jovity ,zrozumiałam,dlaczego u nas spodnie z lumpexu lezą lepiej niż z normalnego sklepu.
Są po prostu szyte na inny typ figury,czyli na większe wcięcie i krótsze nogi.
Ale skoro Holenderki maja taka figurę,to na takie szyją.
A u nas, jak zwykle fason na modelki,które maja typowo chłopięce wymiary.
Ja mogę nosić biodrówki,bo po pierwsze nie mam brzucha a po drugie od góry do kości biodrowych jestem o 2 rozmiary chudsza,niz poniżej.

Ponieważ mam okna na wschód,południe i zachód,to stwierdzam,że najbardziej nagrzewa słońce z zachodniej strony.
Zwłaszcza,że jest wtedy niżej i świeci prosto w okna,a nie z góry.

Dzisiaj stwierdziłam,że mam brudne ściany w kuchni.
I nie jest to brud naturalny,tylko jak były przyklejane arkusze blachy i listwy aluminiowe,to trochę kleju wyszło na ściany.
No i ten klej po pewnym czasie zrobił się brudny.
Wyglada to okropnnie,takie uglajdrane.
To pojechałam do sklepu,kupiłam farbę i jutro kuchnia zostanie pomalowana.

Jeszcze muszę zrobić doktorat z nowej mikrofalówki,bo ja miałam taką jedną z pierwszych,co miała 3 przyciski i jeden talerz.
Nowa ma 2 talerze,ruszt i 15 przycisków.

1,417

podobienstwa panow/pan do swoich pupili
http://izismile.com/2011/09/29/the_resemblance_of_dog_owners_and_their_dogs_52_pics.html

1,418 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2011-09-29 19:50:11)

Witam Myszki wieczorkiem...    http://s7.directupload.net/images/110929/hjni5un8.gif

przed chwilką rozmawiałam z Ewką - która wcześniej rozmawiała z Anusią - pobyt w szpitalu może przedłużyć się do 12 dni... ale wszystko idzie ku lepszemu .. głos Anusi radośniejszy,zdrowszy  ...czuje się coraz lepiej !! lol
resztę zostawiam Ewce do dopisania lol wieczorkiem jak przyjdzie z pracy....

Nanusiu ale dzisiaj M Śmiałek skakał cały w skowronkach przy nowej p.Aurelii lol:lol: oj pośmiałam się lol:lol:

po południu byłam u lekarki rodzinnej po skierowanie na badania TSH - bo w czwartek jadę do swojej endokrynolog !!

za chwilkę oddaje lapka synciowi..... nie wiem o której skończy więc jakby co to DOBRANOC !! do jutra ....

1,419 Ostatnio edytowany przez nanas (2011-09-29 19:49:54)

Witajcie wieczorową porą

Ma rację NANUSIA, że choć na te 9 dni ma zapewnione leżenie w łożku. Ale czy polezy? Oj ta ANUSIA...

Jestem już po zakupach. Nogi mi odpadają, zrobiło sie bardzo ciepło prawie jak w pełni lata a ja w pełnych butach, to mi sie nogi "ugotowały". Zakupy liche, niby wszystkiego dużo ale jak przyjdzie wybierać to kicha. Jak kolor pasuje to nie ma rozmiaru albo nie ten fason. Odpuszczę sobie na razie. Poczekam aż coś mi wpadnie w oko.

Jestem też po widzeniu z moim wnukiem. Maluch dzisiaj skończył 2 lata. Oj byłaby balanga gdyby był tutaj z nami. A tak tylko było "cześc baba" i koniec świetowania. Nie miał czasu na rozmowę bo z uporem maniaka próbował jednocześnie podnieść 2 duże piłki.
Teraz trochę porządzę w kuchni i odpale TV może coś ciekawego znajdę, bo od kilku dni bryndza.

BASIA ta odżywka jesy w cenie ok 30 zl.

1,420

Witajcie Gwiazdeczki wieczorkiem ... smilebig_smile:)

Dzis byl prawdziwy upal ... dopiero teraz robi sie dobra pogoda na spacer ...

Pyska caly dzien spala i byla w ogole jakas sflaczala ... dopiero ok. 15-tej zjadla skromne sniadanie, a o 16-tej poszlysmy na maly spacer
laskiem, bo chlodniej,  do kolezanki, odebrac powidla, bo tak, jak przewidywalam tam zostaly ...
Jeszcze takich tanich zakupow z Polski nie mialam ... za cale 14 zl ... lol

Gdy wrocilysmy po pol godzinie Pyska padla i oddala sniadanie ...  i znowu spi ... wiec jej dzis nie wymylam w truciznie, bo moze
jeszcze odchorowuje ten wczorajszy zabieg u weta ...  albo wieczorna kapiel z Igorem w brudnym kanale ... bleeeee

Wypadaloby sie wybrac do lasku na dluzszy spacerek, zanim bedzie za pozno, bo teraz wczesnie juz zaczyna robic sie ciemno,
szczegolnie w lesie ... Oczywiscie, jesli psina bedzie padnieta, to nie bede jej zmuszac ...

Nie zdazylam wyslac posta, bo zajrzal do mnie syn na skypie ...

Juz bylysmy w lasku, ale nie zapuszczalysmy sie nad zalew, bo juz bylo pozno ... teraz jest bardzo przyjemnie ... 21 st.C ...
a jutro znowu ma byc goraczka, tak, jak dzisiaj ...

1,421 Ostatnio edytowany przez Jovita (2011-09-29 20:47:09)

Baska  ... w sumie, to pobyt w szpitalu jest dla Anusiu o wiele korzystniejszy, niz w domu, gdzie czeka ja  kierat ...
watpie, by ktos liczyl sie z jej zdrowiem i tym, ze ona musi sie oszczedzac i miec spokoj ... i to dosc dlugo, bo im lepiej dojdzie do siebie,
tym pozniej bedzie zdrowsza i silniejsza ...
Proces rekonwalescencji jest szalenie wazny, choc najczesciej ludzie go lekcewaza ...
Strasznie sie ciesze, ze Anusia byla juz troche zwawsza ... pewnie cisnienie juz sie unormowalo, na szczescie ...:):)

Nanas ... nie dziw sie wnukowi ... w tym wieku ma sie mnostwo ciekawych zajec ... big_smile  a rozmowa z doroslymi do nich nie nalezy ... big_smile

Nanusiu ...tak wlasnie jest z tymi ciuchami ... tak samo, jak np. chinskie rozmiaty nie pokrywaja sie z europejskimi,  bo ludzie sa tam
duzo mniejsi i szczuplejsi  ... big_smile
Holendrki nie tylko w wiekszosci maja inne figury, ale sa tez wyzsze, wiec spodnie sa dluzsze ...
Sa wprawdzie rozmiary krotsze tzw. K, ale na 164 cm, wiec i tak musze odrobine podwinac ... a poniewaz ta odrobina nieladnie
wyglada, bo rant zostaje na wierzchu, to kupuje dlugie i po scieciu mam ladny dol i jeszcze paski materialu na inne potrzeby ...

A co do brudnych scian, to wlasnie dorobilam sie wczoraj jednej w przedpokoju ...
Pyska skapala sie wczoraj wieczorem podczas zabawy z bokserem Igorem w zabloconym i zatechlym kanale, pelnym rzesy i innych swinstw ...
Po powrocie do domu, czekajac az ja zdejme buty, otrzepala sie dokladnie, zapryskujac blotem drzwi do pokoju i sciane, a po chwili
sie do tej sciany przytulila ... lol  Otworzylam usta, by krzyknac "NIE ",  ale bylo za pozno ... lol 
Drzwi wytarlam i nie ma sladu, ale sciana pozostala brudna ...
Mam wprawdzie gdzies resztke farby, ale nie bede malowac, bo Pyska na pewno jeszcze nie raz ja wybrudzi, wiec szkoda mojej roboty ...
mam to w doopie ...  lol  przeciez za 2 lata sie wyprowadze ... hahaha lol

1,422

Hallo, hallo tu rzecznik prasowy Anusi lol

Ta kobita to chyba nie może już usiedzieć a w zasadzie uleżeć w łóżku. Stwierdziła, że może już tańczyć. W końcu dziś dali jej normalnie jeść bo jeszcze chwila a umarłaby z głodu. Skoro zaczyna żartować to znaczy, że powoli wraca do zdrowia. Była dzisiaj u Anusi rehabilitantka i pokazała jej jak ma ćwiczyć rękę. Oczywiście już zaczęła to robić sama. Mówi, że dzięki temu przestało ją boleć pod prawą łopatką ( tam się wkuwali, żeby zrobić miejscowe znieczulenie). Łazi Anusia po całym korytarzu bo twierdzi, że w łóżku dostaje już pierdolca.
Córka będzie w Polsce do 15 października. Po mojemu trochę przy krótko. Co jeszcze ? Po wyjściu ze szpitala przez 10 dni Anusia będzie chodziła na rehabilitację. Aha, w szpitalu jest sklep z biustonoszami i protezami piersi, ale o tym można dopiero pomyśleć jak już wszystko się zagoi.
To tyle. Jutro mam do Anusi rano dzwonić. Ponieważ będę w domu dopiero wieczorem, bo po pracy jadę do rodziców, zadzwonię do Baśki i ona Wam wszystko napisze.

A teraz idę coś zjeść bo za chwilę padnę z głodu http://animowane-gify.ceneos.info/pliki/rzeczy/jedzenie/2007020718373461.gif

1,423

Ewcia ... o, przepraszam ... big_smile  Rzeczniku prasowy Anusi ... hahaha  lol  To wspaniala wiadomosc  !!!...smilebig_smile:)
Jesli Anusi dopisuje humor, to bardzo dobrze rokuje ...  smilebig_smile:)  Tylko patrzec, jak bedzie pielegniarkom w dyzurce piekla ciasto ...:D
Tez mysle, ze do 15-go pazdziernika, to strasznie krotko ... zaledwie 5 dni po wyjsciu Anusi  ze szpitala ... a co dalej ?...
kto jej pozniej pomoze ?... ech, zycie ...

1,424

W końcu coś wrzuciłam na ruszt smile:):)  http://pl.memgenerator.pl/mem-image/jutro-piatek-jutro-piatek i to mnie najbardziej cieszy http://wgrywacz.pl/images/421Super.gif W końcu dwa dni wolne

Jak podało Radio Zet jutro ma być w całej Polsce ciepło i słonecznie http://upload.fototube.pl/pix/img9/org/d41d8d192ab57c6d86e70a30a0c2178c.jpg

1,425

Ja juz sie pozegnam, bo jutro mam ambitne plany wstac wczesniej i przygotowac sie duchowo do mycia Pyski ...
Ma byc znowu upal, wiec musze zabieg przeprowadzic wczesniej, zanim zrobi sie goraco ...

D O B R A N O C  Dziewczynki,  spijcie smacznie  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/710Bez_tytu_u_mojedobresn.jpg

1,426

Ja też Jovi myślałam, że córka Anusi zostanie na dłużej. Dziwię się tylko, że ta druga córka do niczego się nie poczuwa. No ale niestety my na to wpływu nie mamy.

1,427

Witajcie wieczorkiem.

Och, ta Anusia! To ci kobitka z napędem atomowym smile Niejedna by się pieściła, a ona już śmiga po korytarzu. Fajna babka! Cieszę się, że już raźniejsza, teraz z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

Faktycznie dziś był straszny upał. A ja się rano wybrałam w swetrowej kamizelce, takiej luźnej i długiej. Po pracy pojechałam prosto po zakupy i tak się w niej strasznie upociłam. Zdjąć nie mogłam, bo pod spodem koszula napięta do ostatnich granic smile mało guziki nie wystrzelą smile Jak wpadłam do domu od razu zrzuciłam to chomąto i pod prysznic.
Jutro też ma być tak ciepło. Niby dobrze, ale w murach i tak zimno.

Baśka fajne filmiki zapodajesz smile

Spadam już, jeszcze trochę poczytam i palulu.
Dobrej nocy, spijcie dobrze.

1,428

http://wgrywacz.pl/images/624dobranoc1.gif

Bezsilność rozprasza me sny
za gardło chwyta mackami
tak bardzo chciałabym przyjść
nakarmić cię słów miksturami

chcę dłonią odgarnąć mrok
wygładzić zmarszczkę na czole
oddać ci kroplę swej krwi
i zło całe wziąć w niewolę

dławi mnie niemoc i ból
ból zniosę i twój odkupię
gdybyś pozwolił to nawet
oddam marzenia głupie

odkupię twe wszystkie troski
za myśl co szczera i czysta
oddam ci siłę i wiarę
i stanę się przeźroczysta

Dobranoc

1,429

http://wgrywacz.pl/images/525Dobranoc24082011_21now.jpg

1,430

Ja znowu po nocy wpadam.

Jak dalej będzie taka piekna pogoda,to ja sie zarobię na śmierć.
Jak czuję ciepełko,to zaraz mam podwójną energię do wszystkiego.
Cały rok nic nie robiłam w ogrodzie ,a teraz to co chwilę latam i robię.

Przed chwilą był syn z narzeczoną.
Nawet dosyć długo posiedzieli.
Jak zwykle nic nie jedli i nic nie wypili.
Nie wiem ,co to teraz są za zwyczaje,siedzenie o suchym pysku.

Nie dziwcie się córkom Anusi.
To nie takie proste,dostać w Anglii na dłużej wolne,zwłaszcza,że Ewa nie tak dawno wyjechała.
O bezpłatnym nie moze być mowy,bo utrzymanie mieszkania za drogo kosztuje.
Dobrze,że chociaż Ania jest teraz w Polsce i zajmuje się chłopcami.
Skomplikowane jest to nasze życie.

Ewka to nie tylko rzecznik Anusi,to rzecznik prasowy kafejki.
Jeden etat więcej,jeden mniej,to już dla niej żadna różnica,skoro pracuje od rana do nocy.
Z tą pracowitoscia to akurat pasują do siebie.

Teraz też mogę iść spać.

Posty [ 1,366 do 1,430 z 6,268 ]

Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024