Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,251 do 3,315 z 24,171 ]

3,251

Odp: Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

DARIA - najbardziej się oszczędza na myciu samochodu gdy... jeździ się brudnym smile, nie myślisz?

A poważnie, to chcę chcieć jak najmniej pomocy od kościółkowego, bo im starszy, to jest trudniejszy na co dzień do zniesienia! Poza tym, ponieważ ostatnimi czasy przerabia prawie każdą złotówkę na piwko, to z reguły, gdy przychodzi do mnie, jest  już po kilku, czego ja nie mogę znieść, bo to i myślenie inne i gadanie - też. No i gdy chcę czegoś od niego, to natychmiast "zapuszcza korzenie" czyli wchodzi i wychodzi po kilka razy dziennie i zaczyna się "panoszyć". Ale nie będę już nic na ten temat mówiła, bo wiem, że jedyną rozsądną radą jest: "wywal go skutecznie"... a to nie takie proste bo... bo jest skomplikowane i już.

Poza tym odkryłam, gdy tak przed garażem dopieszczałam moje auto - że ta myjnia to je tak pogłaskała a nie wymyła, chociaż pozornie wygląda na czyste. Gdy zaczęłam szmatką wycierać drzwi bo płyn do szyb mi popłynął w dół to stwierdziłam, że szmatka zaczęła być po prostu brudna! Jak myślicie, może zanim pojadę na myjnię (bo tam są tablice z zakazem używania własnych środków) to wezmę do butelki wodę z szamponem i gąbką umyję auto przed garażem, a potem na myjni niech się myje jeszcze raz i płucze. Czy któraś ma doświadczenie w samodzielnym myciu samochodu, czy zawsze używacie do tego menów?

A wracając do oszczędności, to tak, przynajmniej staram się oszczędzać - w granicach rozsądku na: wodzie, prądzie, gazie bo bez sensu marnować pieniądze, gdy człowiek za nimi "goni". Zgrzeszyłabym mówiąc, że mam małą emeryturę ale i potrzeby mam duże...

A poza tym to chyba wracam całkowicie do równowagi psychicznej, skoro chce mi się fizycznych prac domowych, co z radością odnotowuję. Gdy tak pogrążałam się w depresji (stanie przed depresyjnym ?) to nic mnie nie cieszyło i nic mi się nie chciało robić, obojętne mi było, że jeżdżę np. brudnym autem, sprzątam "rynek" itp. itd. Piję już od dłuższego czasu dziurawiec i przyjmuję magnez z witaminą B i myślę, że to zaczyna skutkować. Macie może także takie doświadczenia?

Zobacz podobne tematy :

3,252 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 18:44:57)

IZOLDO ja wcale się nie interesuję samochodem.
Wszystko pilnuje pikny, latem wiem ,że  nieraz myje na działce, a tak to chyba jeżdzi do myjni.

Co do sprzątania, to ostatnim razem mnie przerosło.
Na poczatku ustaliliśmy, że pikny będzie się zajmował podłogami,
ale jak go znam , to i tak nie będę zadowolona.

W poniedziałek przychodzi ta dziewczyna , o której Wam pisałam.
Koszt jednego sprzatania to 50 zł. Będzie przychodzić raz w tygodniu.

3,253 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 19:09:32)

Informuję, że jutro z piknym i synówką właśnie umówliśmy się na grzyby. Wyjazd 6,30

http://wgrywacz.pl/images/690200px_Borowik_szlachet.jpg

3,254 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 19:13:42)

Gdzie WERCIA, nasza poetka, LADYRED, Lena, Fiola itd.... ???????????
Co to wszystko ma znaczyć. lol:lol::lol:

3,255

Dla DARII I IZOLDY za aktywnośc.Domyślacie się kto malował obraz
                                 http://wgrywacz.pl/images/36114tuf5d.jpg

3,256

WIFA - wow! rozumiem, że lubisz zbierać?
Lubię chodzić po lesie ale ... nie widzę grzybów a poza tym - jak już szukam to mam wrażenie, że coś mi ucieka - nie widzę nic oprócz ściółki i mnóstwa listków itp. ukrywającym przede mną grzyby... A więc idę z kościółkowym na grzyby i ... chodzę sobie patrząc w górę, wokół, słuchając odgłosów lasu....
Za to on zna się na grzybach, uwielbia je zbierać i w D.Zdroju biega do lasu ze trzy razy dziennie. No i zawsze na zimę jest zapasik. W tym roku gorzej, bo całe lato nie byliśmy w D.Zdroju ale on się wybiera podobno w ten weekend i to autobusem! Zobaczymy.

3,257

Ja jestem Wifo  ha ha!!!!  Rundkę zrobiłam a syn mój mówi ,że 100 lat będę żyła hi hi!!!

Wifo   na grzyby? U  Ciebie deszcze padały? U mnie sucho na wiór i narazie do lasu się nie wybieram.Nie ma po co.

Izoldo ....ja tez oszczędzam na wszystkim w granicach rozsadku..... Auto swoje zawsze myłam i myję sama.Nigdy nikogo nie prosiłam bo nie lubię prosić.
Jedynie auta nie myję jesienią,no może z kilka razy. Nie opłaca się bo przez te jesienne słoty
brudzi sie codziennie. Jak deszcz pada to go wystawiam i rano tylko przetrę wycieraczką i już.....

Wifo  Ty sprzątaczkę będziesz miała? Super!!! Nawet niedrogo. A ile godzin ona będzie sprzątac i jakie to sprzatanie?Ciekawa  jestem ile jej zejdzie i czy to sie jej opłaci.

Syn mnie prosi aym mu dzisiaj kompa odstapiła na godzinkę. Więc co mu będe żałowac. Tak więc  Dobranoc dziewczynki  do jutra .

3,258

WIFA, to pewnie Afremov! Jak on to robi, że ta woda żyje ? Że to światło też żyje? Tak, na pewno - to jego pociągnięcia nożem malarskim! O...dzięki - nie daj o nim zapomnieć!

3,259 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 19:37:27)

IZOLDO , ja kocham las, a jak chodzę za grzybami to podśpiewuję " kochane pokażcie się..
Moja siostra jak była ze mną w lesie, to ryczła ze śmiechu.

DARIO nigdy nie powiedziałabym na tą dziewczynę sprzątaczka, raczej dziewczyna do pomocy. Zresztą jest to moja znajoma od 35 lat, / nie utrzymywałyśmy kontaktu/ tak dorabia aby przeżyć.

Tak to Leonid, ile się da to będę wklejać.

3,260 Ostatnio edytowany przez Wercia (2011-09-22 20:06:49)

Dobry wieczór.
Jestem. Pozcytałam co napisałyscie, Obraz fajny. obejrzłam sobie w necie więcej Afremovów, nie znam się ,ale podobają mi się te obrazy. Takie "wodne" z łódkami ,ciuteniek podobne do tego maluje mój znajomy. Zrobię kiedyś zdjęcie, mam jego album i jak się uda to wstawię.

http://wgrywacz.pl/images/327Zdj_cie0243_tn.jpg
Zbigniew Papke

Zrobiłam, ale źle widać, poza tym jednak niepodobne, więcej nie robiłam, a to coś to mój paluch, bo album się zamykał.

3,261 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 20:09:20)

WItaj WERCIU pokazuj.
Pamiętacie NIKIFORA, wszyscy się z niego wyśmiewali, teraz w jakiej cenie sa jego obrazy.

.........................................http://wgrywacz.pl/images/968nikifor1.jpg

3,262 Ostatnio edytowany przez Wercia (2011-09-22 20:14:24)

Idę robić kolacyjkę, wcale nie podobają mi się takie późne żarełka, ale mój ślubny do późna lubi pracować, no a kolację musi zjeść. Ja lubię karmic  mojego, w końcu siedzę w domku, a on ciężko pracuje, to lubię mu co nieco dogodzić. Idę. Dobranoc, i już nie czekam.
Jeszcze jednak wróciłam, obrazek jest wyżej jakby ktoś nie zauważył.
Dobranoc.

3,263

WIFA, pamiętam, pamiętam - nawet film pamiętam, grała Nikifora Krystyna Feldman. Przepraszam, że jestem tylko tak z doskoku ale giełda dziś tąpnęła ponad 7 % więc muszę klientom powychodzić z resztek akcji, bo może być jeszcze gorzej... Mam dzisiaj pracy do północy ale od czasu do czasu zaglądnę do Was i dam głos, jeśli będziecie.

3,264

Przepełnienia to w grajdołku nie ma, szkoda, ze odszedł chłopak i Sandra,
chociaż było z kim pogadać.

3,265 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 20:40:40)

izolda napisał/a:

WIFA, pamiętam, pamiętam - nawet film pamiętam, grała Nikifora Krystyna Feldman. Przepraszam, że jestem tylko tak z doskoku ale giełda dziś tąpnęła ponad 7 % więc muszę klientom powychodzić z resztek akcji, bo może być jeszcze gorzej... Mam dzisiaj pracy do północy ale od czasu do czasu zaglądnę do Was i dam głos, jeśli będziecie.

Krystyna Feldman, mieszkała w Poznaniu.
Miałam okazje ja widywać w zyciu codziennym i na deskach teatrów.

Pani Feldman jako Nikifor............http://wgrywacz.pl/images/659krystyna_feldman_jako_.jpg

3,266

Piszecie o samochodach, myciu, dbaniu o samochód,
a ja będę oryginalna i napiszę Wam, że nigdy
nie prowadziłam samochodu. Nigdy mnie nie ciągnęło do tego i już.
Chyba bałam się całe życie przełamać swój strach, bo wydawało mi się, że nie mam refleksu
i na drodze mogę być niebezpieczna.
Teraz, gdy jadę powyżej 140, to już mam pełne gacie, bo widzę się na drzewie
i każdy kierowca ma ze mną urwanie głowy.
Duże wrażenie na mnie robią relacje z wypadków w telewizji
i wówczas się widzi, co zostaje z wypadku, z samochodu - drzazgi, a co dopiero
z człowieka. Taka strachliwa się zrobiłam, ale podziwiam kobiety - kierowcy
i choć twierdzi się, że kobieta to gorszy kierowca, to nie za bardzo w to wierzę, bo wydaje
mi się, że kobiet jest mniej w wypadkach.

A teraz mówię Wam dobranoc, bo dzisiaj nie ma weny do gadania.

3,267

czesc wieczorem smile

Bylo dzis u mnie sloneczko - acha to tak na zakonczenie lata ..:) dobrze , ze przypomnialyscie...

Izoldo czy ty jestes maklerem gieldowym ???? wow...:)

Milo spedzilam popoludnie na spotkaniu z kolezanka . Pobuszowalysmy po sklepach a potem
na kawke . To moja jedyna kolezanka tutaj . Ciezko sie zawiera znajomosci a jeszcze znalezc
odpowiednia osobe to jak wygrana w toto.

Wifo fajnie , ze polazisz po lesie , dotlenisz sie  , zrelaksujesz...:) oby pogoda ci dopisala smile

do milego smile

3,268

LADYRED - nie, nie jestem. Zajmuję się inwestycjami klientów w programach inwestycyjnych i na ich życzenie, a  niestety większość sobie tego życzy  sad, robię im ruchy na rachunkach. To zajmuje strasznie dużo czasu i niestety na tym nie zarabiam... sad

3,269

DZIEWCZYNKI, ZACZĘŁAM SETNĄ STRONĘ NA WĄTKU! Myślałam, że czeka tu jakaś nagroda, a tu - nic!

3,270 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 21:24:10)

IZOLDO gratulacje, pewnie czekałaś
                                               http://wgrywacz.pl/images/685921Bukiet8_franek.gif

Po kielonku dla wszystkich..........http://wgrywacz.pl/images/275xnd75u.jpg

3,271 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 21:26:24)

LADYRED to miło,ze tak spędziłaś dzień.

Na grzyby nie jedziemy, bo sprawdziłam w necie i nie ma ich w lesie.
Po deszczach można dopiero jechać.

3,272

No, nie, myślę, że gratulacje należą się FIOLETTCIE! Ja żartowałam...

3,273

izolda napisał/a:

No, nie, myślę, że gratulacje należą się FIOLETTCIE! Ja żartowałam...

Kazda z nas przyczyniła sie do tej 100, a Ty miałaś szczęście zrobić wpis

3,274

WIFA - to w necie są nawet TAKIE wiadomości - czy są grzyby?  Powiedz coś bliższego jak to można znaleźć?  A za kieliszeczek szampana dziękuję! A gdzie reszta osób do tych kieliszków - jak nam przyjdzie wypić wszystkie, to będzie źle, oj źle!

3,275

No weszłam jeszcze i przyniosłam też szampana,
bo to pierwsza 100 dla nas - NIECH NAM SIĘ KRĘCI

http://wgrywacz.pl/images/112Szampan_i_kwiaty_light.jpg

3,276

Gratulacje - 100 str. ale ,, szybko,, poszlo jak zaczelo wiecej osob pisac:)

3,277

FIOLA ale Ty z kulturą, oooooooo, szczęka opadła.

3,278

ladyred napisał/a:

Gratulacje - 100 str. ale ,, szybko,, poszlo jak zaczelo wiecej osob pisac:)

Masz rację, ze poszło jak po maśle. lol

3,279

IZOLDO w necie sa wszystkie wiadomości, tylko trzeba trochę poszukać.
Piszesz grzyby wrzesień 2011  np. powiat obornicki i się wyświetli jakiś wpis lub informacja.

3,280

Dobry wieczór, Dziewczynki. Witam po dłuższej przerwie. Komp mi padł i nie miałam jak zaglądać na forum. Już jest. Widzę, że sporo stron urosło - chyba nie dam rady tego przeczytać sad sad

3,281

Nie było, by takiego wyniku, gdyby nie doszły dziewczyny,
bo ja często byłam sama i na zakręcie, czy mam skończyć
ten wątek i powiesić na kołku hihihi

3,282

sandra.sandra napisał/a:

Dobry wieczór, Dziewczynki. Witam po dłuższej przerwie. Komp mi padł i nie miałam jak zaglądać na forum. Już jest. Widzę, że sporo stron urosło - chyba nie dam rady tego przeczytać sad sad

WITAJ SANDRO

Lampeczka na przywitanie                 http://wgrywacz.pl/images/9236nesalyi7s9.gif

3,283

FIOLA dobrze zrobiłaś, ze nie powiesiłaś na kołku.
                                    http://wgrywacz.pl/images/827Holzduebel_D10mm_x_L50.jpg

3,284

SANDRO co u Ciebie słychać?, Jak praca, dzieci.

3,285

Wifo, chyba nikt za mną tu nie tęsknił hmm sad sad
]
Jednak dziękuje za procenciki na przywitanie smile

3,286

Sandro, jak to nie tęsknił?
Czytaj cały ten odcinek, kiedy Ciebie nie było, to sie przekonasz.
Dobrze, że już jesteś i masz zdrowy komputer.
Czekałyśmy na Ciebie

3,287

Pracuje dużo, tydzień temu w sobotę dostałam telefon, czy zgodzę się zostać z nimi na umowę o pracę. Z dnia na dzień została zakończona umowa zlecenie, następnego dnia byłam już na badaniach wstępnych...
Denerwuję się tą pracą, staram się jak mogę, ale ciągle widzę, że odstaję sprytem od innych dziewczyn. One mnie pocieszają, że tak każdy na początku, ale ja mimo to jestem "w napięciu".
Towaru jest dużo i nie pamiętam wszystkiego, szukam i szukam...a wydawało mi się, że wiem, gdzie to leży. No i wtedy się denerwuję.

Z dziecmi mało się widzę, ale jakoś to ogarniam smile

3,288

sandra.sandra napisał/a:

Wifo, chyba nikt za mną tu nie tęsknił hmm sad sad
]
Jednak dziękuje za procenciki na przywitanie smile

Sandro, przestań tak myśleć i pisać, gadaj co i Ciebie.

3,289

SANDRO, a Ty sadzisz, ze Kraków od razu zbudowano, przeciez w takim sklepie jest tyle towaru.
Nie denerwuj się, a jak podpisali umowę to znaczy ,że zadowoleni. smile:):)

3,290 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2011-09-22 22:06:24)

Oj Elu, nie doczytałam, bo dopiero co dostałam do rąk komputer!
Pisałam do Sławka, że by Cie powiadomił.

Wifo, tez uwazam, że kierowniczka zadowolona, skoro z dnai na dzień podjęla taką decyzję będąc na urlopie. Z urlopu do mnie zadzwoniła i spytała w sobotę, czy od poniedziałku chcę zacząć na normalnych warunkach.

Znam siebie z tego, że zawsze stawiam sobie zbyt wysoko poprzeczkę.
Jednak tam jest "obowiązek" pomagania nowym pracownikom, ale ja jestem taka Zosia Samosia smile
Obserwuję dziewczyny jak one wyciągają coś z kufra i od razu pyk na półeczkę a ja wstanę i patrzę i patrzę. No...jakoś sobie radzę.
pani kierowniczka powiedziała, że mam się tak nie stresować, że lepiej bym położyła dany towar tam gdzie on musi być (a wiele jest bardzo podobnych, różnią sie tylko kodem kreskowym i już jest inna cena!), a nie byle szybko i byle gdzie.

Poza tym dziś od 2 w nocy czekam na mojego siostrzeńca, który mozolnie wybiera się na świat i nie może się urodzić.

3,291

SANDRO, jeszcze trochę to się nauczysz, Zobaczysz jeszcze kierowniczą zostaniesz,
albo zastępcą.

Jutro jak idziesz do pracy to idź spać, jak ma się urodzić to sie urodzi bez Twojego czekania.

3,292 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2011-09-22 22:29:36)

Ja wiem, ale przeżywam, bo moja siostra męczy się i nie ma rozwarcia i nikt nic nie wie, a wody dobę temu odeszły.

Dobranoc smile

3,293

sandra.sandra napisał/a:

Ja wiem, ale przeżywam, bo moja siostra męczy się i nie ma rozwarcia i nikt nic nie wie, a wody dobę temu odeszły.

Sandro, zdaj się na lekarzy, chyba wiedza co robią.

3,294 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2011-09-22 22:36:44)

U mnie też wiedzieli - teoretycznie.
Położne trzymały dziecko bez wód. Na polecenie lekarza, żeby "coś" mi podać bo odlatywałam między skurczami - ona odpowiedziała, że nic podawać nie będzie i musial na nią lekarz wrzasnąć.
Potem się okazało, że dziecko musi zostac w szpitalu - bo złapało bakterię z powodu zbyt długiego "przebywania" bez wód płodowych.
Potem pobierali mu coś z gardła i tam wprowadzili infekcję...
Wiem, że nic nie pomogę, ale wiem też jak tam szpital "infekuje" noworodków.
Tam to jest popularne, że dziecko nie wyjdzie do domu, bo ma infekcję.

Teoretycznie możesz sobie wybrac szpital a w praktyce co zaczynasz od poczatku Gdańska, a kończysz w drugim jego końcu, bo w każdym szpitalu wychyla się "głowa" i mówi - tu nei mamy już miejsc.
Śmieszne, nawet bardzo.

Teraz już naprawde ide spać. Dobranoc

3,295 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 22:38:13)

DOBRANOC-ka dziewczyny, dziękuję za towarzystwo, fajny jubileusz 100

http://wgrywacz.pl/images/698ng7voi.jpg

3,296

WIFO - doczekałaś się powrotu SANDRY - chyba usłyszała dzisiaj Twoje wołanie!
Życzę dobrej nocy - ja jeszcze pracuję, niestety.... sad

3,297

izolda napisał/a:

WIFO - doczekałaś się powrotu SANDRY - chyba usłyszała dzisiaj Twoje wołanie!
Życzę dobrej nocy - ja jeszcze pracuję, niestety.... sad

DOBRANOC IZOLDO
                                       http://wgrywacz.pl/images/18994a0d6517342b68594209a.jpg

Ps. Lubię Izoldo jak jest ruch w  " interesie "

3,298

witam smile wracam tu bo kolejna bliska osoba juz jest na forum smile tak , tak o Tobie mowie Sandra smile . Fioletta dostala odemnie maila ze komputer padl Tobie , na powitanie calus i kawka i dla mojej Przyjaciolki Fioli rowniez smile , kawa czeka smile . Dzis pracowity dzien mnie czeka to mnie raczej malo bedzie , dziekuje Fioletta za odwiedziny w nowym miejscu smile . Milego dnia dla wszystkich a tak apropo Sandra ja to Slawek ale chyba sie juz domyslilas , i jeszcze gratuluje pracy smile

3,299 Ostatnio edytowany przez izolda (2011-09-23 07:20:49)

Witajcie Dziewczynki. Kawka na stole:
http://wgrywacz.pl/images/889kawa.jpg
Życzę miłego dnia.

3,300 Ostatnio edytowany przez Wercia (2011-09-23 08:03:33)

Dzień dobry.
Chciałam przywitać sie czymś wyjątkowym na 100 stronę. Nic nie wymyśliłam, w wierszach moich też nic na taką okazję nie wyszukałam. Więc witam Was na 100 stronie takimi oto słowami      

Dla wszystkich przyjaznych mi osób      

Gdy przyjazne dłonie
rozgarniają chmury
duszę ogrzewają słowa
otrzepuję z kurzu myśli
życie zaczynam od nowa

ze słonecznych
porannych promieni
zrobię bukiet świetlisty
z serdecznym 'dziękuję'
ofiaruję wszystkim

http://wgrywacz.pl/images/114dep_3215518_Happy_Smil.jpg

3,301 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2011-09-23 08:46:37)

Dzień dobry.
Witam Ciebie, Sławku. Domyśliłam się i domyślam się też, że odzyskałeś możliwość uczestniczenia w forum za sprawą naszej Eli. Mi osobiście Twoja obecność tutaj nie przeszkadza, pewnie dlatego, że znamy się "od dawna" i wiem, że nikomu z Twojej strony nic tu nie grozi, bo szanujesz kobiety.
Zastanawiałam się nad tym, że niektóre dziewczyny mają coś na NIE i chyba tez je rozumiem, bo to "szatnia damska" i mogą czuć się skrępowane. Jednak nie widzę w tym nic złego byś powiedział nam dzień dobry i to jest chyba bardziej zdrowe niż podglądanie zza ściany.

Werciu, mi podoba się ten wiersz. Od razu nasunął się mi obraz z wczoraj z pracy, gdy zobaczyłam mężczyznę około 40 letniego z  przypiekanym bukietem kwiatów (jak na wesele) i z małą, może 6 letnią dziewczynką. Kupowali coś dla małej, tata wręczył małej białą różę a ja pochwaliłam, że tata jej dał najpiękniejszy kwiat.
Dziewczynka mówi - dla mnie mały, bo jestem mała, a reszta dla mamy. Tato, powiedz pani (czyli mi) dlaczego mamie dasz dziś te kwiaty.
A tata odpowiedział "ZA TO, ŻE JEST".

Powiem, że pozazdrościłam małej takiego taty, a tej pani męża. Ja nie dostawałam od męża nigdy kwiatów i łezka mi się w oku zakręciła, że jednak tacy mężczyźni istnieją.

Tak jest, czasami nie zauważamy, że ktoś po prostu JEST.

3,302 Ostatnio edytowany przez Wercia (2011-09-23 08:23:20)

Dziękuję Izoldo za kawkę, cukier oddaję, pijam gorzką.
Witaj Sandro po przerwie.
I w ogóle witajcie wszyscy.

Widzę, że na 100 stronę trafiłam w ostatniej chwili.
Sandro, to był na pewno przyjemny obrazek, to z tatą i córeczką.
Mnie mąż też nie obdarowywał kwiatami, (może dlatego że są za drogie) ale miłych słów to mi nie żałuje. Niedługo 40 lat po ślubie.(w kwietniu)

3,303

Dzień dobry Wszystkim
Jejku wczoraj była setna strona, a dziś już 101 - nie nadążam.
Dziś zgodnie z kalendarzem, jak jest pierwszy dzień jesieni, to:

Tak sobie rano pomyślałam, że zaraz październik, listopad i święta,
a to zleci jak nie wiem co.
Sandro, jesteś dobrym obserwatorem, bo piękną scenkę zapamiętałaś
z tymi kwiatami - wzruszające, ale wbrew wszystkiemu tacy faceci
istnieją na tym zwariowanym świecie i nie wszyscy są wykolejeni.

Dziś u mnie piekna pogoda, ale nie wiem jak jest na zewnątrz, bo jeszcze na termometr
nie patrzyłam. Musze wypić kawę, która mnie obudzi do życia.
Ponoć szykuje się ładny weekend tego września, a więc mamy wspaniałą perspektywę
przed sobą.
Miłego dnia w naszym grajdole.

3,304

sandra.sandra napisał/a:

Dzień dobry.
Witam Ciebie, Sławku. Domyśliłam się i domyślam się też, że odzyskałeś możliwość uczestniczenia w forum za sprawą naszej Eli. Mi osobiście Twoja obecność tutaj nie przeszkadza, pewnie dlatego, że znamy się "od dawna" i wiem, że nikomu z Twojej strony nic tu nie grozi, bo szanujesz kobiety.
Zastanawiałam się nad tym, że niektóre dziewczyny mają coś na NIE i chyba tez je rozumiem, bo to "szatnia damska" i mogą czuć się skrępowane. Jednak nie widzę w tym nic złego byś powiedział nam dzień dobry i to jest chyba bardziej zdrowe niż podglądanie zza ściany.

Werciu, mi podoba się ten wiersz. Od razu nasunął się mi obraz z wczoraj z pracy, gdy zobaczyłam mężczyznę około 40 letniego z  przypiekanym bukietem kwiatów (jak na wesele) i z małą, może 6 letnią dziewczynką. Kupowali coś dla małej, tata wręczył małej białą różę a ja pochwaliłam, że tata jej dał najpiękniejszy kwiat.
Dziewczynka mówi - dla mnie mały, bo jestem mała, a reszta dla mamy. Tato, powiedz pani (czyli mi) dlaczego mamie dasz dziś te kwiaty.
A tata odpowiedział "ZA TO, ŻE JEST".

Powiem, że pozazdrościłam małej takiego taty, a tej pani męża. Ja nie dostawałam od męża nigdy kwiatów i łezka mi się w oku zakręciła, że jednak tacy mężczyźni istnieją.

Tak jest, czasami nie zauważamy, że ktoś po prostu JEST.

A to nowy obywatel Gdańska smile Myślę, że go zaraz wykasuję, bo chciałam tylko pokazać smile
http://wgrywacz.pl/images/269KUBU_.jpg
KUBUŚ

To ten Twój siostrzeniec, który miał opory by zawitać na tym ziemskim padole ?   Cudowny.

3,305

Tak, to syn siostry. Urodził sie o 2 w nocy i od razy dostałam mms-a smile
Zastawiam się jaki on będzie znak zodiaku? Bo to taki przełom.

3,306

Fioletto, słucham... wspominam i jakaś nostalgia mnie ogarnia. Tak dawno się tych przebojów słuchało i jesień...eeeh. Idę lepiej coś robić.

Wpadnę później.

3,307 Ostatnio edytowany przez f??????? (2011-09-23 08:41:19)

O, Sandro, mamy nowego obywatela  w kafejce.
Odmlodziłaś dzisiaj nasze szeregi.
Kurcze, jaka to wielka tajemnica narodzin jest.
Niech zdrowo rośnie i się chowa na pociechę rodzicom i cioci oczywiście.

http://wgrywacz.pl/images/7696f20b682_205d_4734_9fd.jpg

cud narodzin

Wyczekiwany z wielkim utęsknieniem,
wśród tylu dni i tylu godzin,
a jednak krzykiem, nie milczeniem,
ogłasza światu cud narodzin.

Miłość jedyna i największa,
zrodzona w bólu z matki łona,
lecz jest to miłość prosto z serca,
cudna, wspaniała, nieskończona.

Przychodzi na świat, aby poznać,
jego sekrety , tajemnice,
wśród tylu przeżyć, tylu doznań,
rozpocząć swoje nowe życie.
Napisany 2008-02-19 
Autor: return

3,308

http://wgrywacz.pl/images/1200eb1c192002433804e7bde.jpg

Antonio Banderas, miał kłopoty z uzależnioną od alkoholu i narkotyków żoną Melanie Griffith,
ale udzielił wywiadu, że kryzys został pokonany.
Piszę o tym dlatego, że mimo kłopotów, wciąż są razem, co świadczy o mądrości ich małżeństwa
i jak się chce, to można przezwyciężyć najgorsze kryzysy.

3,309

Witajcie!!!!!

http://wgrywacz.pl/images/906imagesCA5IA0K8.jpg

Moja kuzynka w szpitalu. Idę  do niej Nie wiem co jej jest .........

3,310

Doberek dziewczyny i chłopak

http://wgrywacz.pl/images/35511hf5w7.gif

Miłego i słonecznego dnia życzę wszystkim grajdołkowcom.

3,311

Dziewczyny, wgłębiłam się w ten oto post na netkach
i zwaliło mnie z nóg, dlatego, jakbym trochę czytała o swoim małżeństwie.

http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=758421#p758421.
jest to list do męża. trzeba się udać na samą górę, aby go przeczytać.
Jesli będziecie miały czas i oczywiście chęci, to przeczytajcie
i się wypowiedzcie, czy warto coś takiego napisać, w celu całkowitego
oczyszczenia sie ze złych emocji.

A po drugie, co tu taka cisza dzisiaj?

3,312

przeczytalem ten list i jest to rodzaj terapi , cos co pomoze pozbyc sie ciezaru z serca . Na pewno wymagalo to odwagi napisac na forum , narazic sie na komentarze bo rozni ludzie czytala sad . Z drugiej strony jak bardzo autorka musiala byc zdesperowana aby to napisac ? A cisza moze dlatego ze ja tu jestem ? sad

3,313

Chłopaku, nie dlatego, że Ty tu jesteś, tylko pogoniły za swoim sprawami, ale mam nadzieję, że
wieczorem będzie tłoczno.
Ja wróciłam z objazdu rowerem, naszego jeziora, tj. tak 6 km.
Kondycja jeszcze do d...., kurka wodna, ale  chyba mi ubyło z 3 kg po tych jazdach,
ale nie za bardzo wierzę swojej wadze. Jeśli to by była prawda, to hurra.
Jutro tez jadę i będę jeździła całą jesień, do pierwszych śniegów.

Ten list mnie bardzo wzruszył i czytałam go chyba 4 dni temu, a cały czas siedzi mi w głowie:(

3,314

witam dziewczeta i ciebie chlopak tez
dzis pierwszy dzien jesieni
przyszla do mnie ze slonkiem,jest cieplo,kolorowo od lisci,kasztany z drzewa spadaja
wrony w dziobach orzechy noszatawiac sprzety na sw
wczoraj nie bylo mnie w kafejce,pokoj byl niedostepny,po wymianie okna na otwierane do srodka mama robila kosmetyke,obrzeza malowala na bialo od srodka na zewnatrz na brazowo
teraz pora by okno umyc prawidlowo,powiesic firany,zaslony i poustawiac sprzety na swoim miejscu wieczorem byla msza za mlodych,msza o zdrowie dla maluszka
zmarzlam i dopiero z poduszka elektr rozgrzalam sie

3,315

Melduję się dzisiaj po raz wtóry i informuję, że nie będzie  mnie do jutra wieczora. Do usłyszenia i miłych pogawędek.

Posty [ 3,251 do 3,315 z 24,171 ]

Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024