Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Strony Poprzednia 1 … 48 49 50 51 52 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,186 do 3,250 z 24,171 ]

3,186

Odp: Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

WERCIU - nie traktuj tak poważnie tego - niczym i nikomu się nie naraziłaś. Na wszelki wypadek zaczęłam krzyczeć aby inne nie poszły w Twoje ślady w komplementowaniu kogokolwiek na forum. No, chyba, że naszą BACIĘ. Ona jest naprawdę wyjątkowa.... i uważam, że dopuszczalne jest mówienie jej tego....

BABCIU - wróóóóóććć do nas!

Zobacz podobne tematy :

3,187

Przepraszam mam gościa. Wrócę za 15 minut.

3,188

Wercia  .....mój  na stare lata wreszcie nauczył się sam robić sobie śniadania i kolacje.  Ja gotuję tylko obiad........

3,189

A to samo życie. Musiałam to pokazać  bo takich małżeństw nie brakuje

http://wgrywacz.pl/images/54110xhxxj.jpg

A teraz już  ide do swego łóżeczka     Miłych snów dzieweczki !!!!!!

3,190 Ostatnio edytowany przez chlopak (2011-09-21 20:40:41)

dziewczyny mam do Was prosbe smile skoro juz wiecie kim jestem to prosze powiedzcie czy molach obecnosc nie bedzie przeszkadzac ?mozecie sprawdzic co pisalem tu wczesniej i ocenic . Wiem ze to forum i mozna pisac ale nie chce wprowadzac nie zdrowej atmosfery wiec prosze o szczerosc  dostosuje do wiekszosci , czekam na wyrok

3,191

Dla mnie to jesteś fajny chłopak i możesz z nami pisać, boję sie tylko, ze jak ja i jeszcze z dwie koleżanki wyrażą zgodę, to reszta odejdzie.

Poczekaj, może dziewczyny dadzą się przekonać.

3,192

mam pytanie skad bierzecie obrazki i jak je potem na NETKAFE wklejacie?
moze i mnie nauczycie?

3,193

lena53 napisał/a:

mam pytanie skad bierzecie obrazki i jak je potem na NETKAFE wklejacie?
moze i mnie nauczycie?

Lenko nie ma sprawy.
Powiedz kiedy chcesz się uczyć.
Może masz Skype, to podam swojego wtedy łatwiej.

3,194

Kurcze, nawet nikt się nie dziwi, że mam gościa wieczorową porą.... smile A młody i - przystojny!
No a bez żartów - to jest mój współtowarzysz z zarządu wspólnoty. Mamy wspólne zmartwienia i wspólną pracę. A wspólnota też młoda, bo od 1 lipca 2011 - wreszcie wyłączyliśmy się ze spółdzielni mieszkaniowej i sprowadziliśmy ją do właściwego poziomu: powierzyliśmy jej funkcję administratora i mówimy, co jej wolno a czego nie wolno i - żadnego decydowania za ludzi, których temat dotyczy!  Teraz przygotowujemy sobie w piwnicy lokum na zebrania, trochę będzie ciasno ale mój blok ma tylko 26 mieszkań a i tak nigdy na spotkaniu nie było więcej ludzi na raz jak 18-20 osób!.

Dość na tematy, które nikogo nie interesują. No to o czym mówić? O CHŁOPAKU?

CHŁOPAKU - ja powiedziałam już wszystko co miałam od powiedzenia na temat udziału w naszej emeryckiej kafejce ludzi z innego pokolenia i na dodatek płci odmiennej - jak nie pamiętasz, to się cofnij. Wydawało mi się, że Ty też powiedziałeś wszystko i nawet pochwaliłyśmy Ciebie za.... kulturalne pożegnanie. Chyba, że to ja mam się cofnąć, bo coś źle pamiętam?

3,195

Dobry wieczor dziewczynki i chlopaku smile
Ale mialam duzo do czytania - mialam 1 dzien zawieszenia z komputerem ,
ale juz jest wszystko o key.
Najpierw odpowiem Izoldzie o miksturze. Robie jesienia i wiosna a czasami w srodku zimy.
Nie stosuje scislego dawkowania - wlewam do 1/4 szkl. dodaje  cieplej wody lub sok
jablkowy i wypijam - po posilku rano i wieczorem. Jak sie kiepsko czuje to jeszcze w poludnie.
Nie kazdy moze to pic bo czosnek jest ostry i watroba nie daje rady - czasami sie odbija.
Kiedys przedobrzylam i dalam przecisniety czosnek - to byla masakra.
Mozesz sprobowac z mniejsza iloscia. Nie wiem na co jeszcze to dziala ale napewno uodparnia
i pomaga jak juz sie choruje.
Uff - ja wole gadac niz tak pisac , ale co mam zrobic ??:):):)

Obraz Afermowa chcialabym miec w swoim pokoju - jego tworczosc jest taka radosna,
energetyczna - tez sie zakochalam.  Obejrzalam co sie dalo o nim..:)

Fioletto - trzymaj sie i nie ustepuj - masz prawo do godnego zycia i powalcz dla siebie
bo masz prawo do spokoju po takich przejsciach. Uwierz wszystko mozna zmienic jesli
sie tylko chce i widzi sie po drodze rozne okazje , ktore umozliwia osiagnac to czego
sie pragnie. Nie pisze tego z autopsji lecz z moich zyciowych zmagan , gdzie od 6 lat
buduje swoje nowe , lepsze zycie...:)

Wercia , Daria , Wifa - pozdrawiam was dziewczynki - tez mysle o Babci

Napisze pozniej  bo musze zobaczyc co tam naskrobalyscie przez ten czas...:)

3,196

Jednak nie posiedzę.
Dobranoc.

3,197 Ostatnio edytowany przez lena53 (2011-09-21 21:24:45)

wifa faktycznie jestes przyjaciolka forum
i starasz sie pomoc mnie laikowi
ja niewiele umiem,podstaw nauczylo mnie mlode pokolenie,ktore bylo na kursie komputerowym np

3,198

Dobranoc, WERCIU. Wypocznij dobrze i opowiedz co widzisz idąc rano z kijkami.... Drzewa już zaczynają być takie cudnie kolorowe....

3,199

Chłopaku, Ty wiesz co ja myślę, bo znamy się od marca tego roku
i nigdy mnie nie zawiodłeś.
Jeśli dobrze będziesz się czuł
wśród babskiej braci to z nami pisz, chociaż jak czytasz
inne kobietki maja obiekcje.

Dario, tak buduję wszystko na nowo. Powoli dochodze do siebie
i dlatego tak kafejka mi pomaga nie być w tym wszystkim samej,
dlatego daję zielone światło, dla wszystkich początkujących,
bo mimo wszystko nie stałam się zgryźliwa i potępiona przez los.

3,200

ok Izolda , rozumiem i jest ok , juz wiecej tu nie napisze , nie chce sie narzucac tylko jedna mala dygresja . Pomijaja tytul to tez mam rente ale ok niewazne i trzymajcie sie i dobranoc a dla Ciebie Fiolu kawa na dzien dobry bedzie co dzien czekac

3,201

"Cytrynę po wyparzeniu kroimy w całości, ze skórką?  Dodajemy do tego główkę czosnku ? czy ząbek?  I jeszcze jedno     
           pytanie ? ile tego dziennie pijesz?  Łyżkę, łyżeczkę? Czyli na ile starcza ? rozumiem, jest tego trochę ponad 300
           ml?"
Ależ jestem dociekliwa, wybacz, LADYRED! Błagam, odpowiedz na moje pytania, jak wyżej bo dalej nie wiem czy ze skórką, czy - bez, czy główka czosnku (jeśli tak, to duża czy mała... smile ) i na ile dni starcza tej mikstury??

3,202 Ostatnio edytowany przez f??????? (2011-09-21 21:26:16)

Leno, jak wejdziesz na tę stronę:

http://images.google.pl/

i wpiszesz kwiaty np, to wyskoczy ci cała gama kwiatów.
jeśli nie bedziesz jeszcze czegoś wiedziała - pytaj.

3,203

Izoldo - sorry - cytryna bez skorki , glowka czosnku - normalna:) , ile pije pisze
powyzej w 1 poscie.

Izoldo - moze dajmy szanse chlopakowi , dal sie poznac Fiolettcie z pozytywnej strony , wiec
moze doda tez ciekawych tematow do rozmow...:)  Myslalam troche nad tym... moze
zobaczymy jak bedzie - zawsze mozemy podziekowac za udzial...

3,204

IZOLDO jeżeli chodzi o chłopaka , to dla mnie jesteś zbyt zasadnicza.

Może zmienisz zdanie, chłopak przecież nikomu nie przeszkodzi,
jak sobie wypije z nami kawkę.
Jakoś jest mnie przykro, że nie dajemy szansy osobie, która może potrzebuje wsparcia.
Pisze tutaj , bo zna FIOLĘ, zakładał z nią ten wątek.

IZOLDO, nie wszystko jest białe i nie wszystko jest czarne.

3,205

No cóż, chyba się nie doczekam na odpowiedź od LADYRED....

WIFO - cytacik z WIKIPEDII:
"Sparta.... ? starożytne miasto oraz terytorium polis w południowej Grecji, na półwyspie Peloponez, ..."

FIOLETTO - powiedziałaś swoje po wysłuchaniu naszych zdań.... No to już nie przeszkadzam - to Twój kawałek podłogi...

Mówię wszystkim dobranoc i czekam 3 minutki czy mi ktoś odpowie. Buziaczki dla wszystkich.

3,206

LADYRED zobacz napisałysmy takiego samego posta i wysłałyśmy prawie w 1 sekundzie.

3,207

izolda napisał/a:

No cóż, chyba się nie doczekam na odpowiedź od LADYRED....

WIFO - cytacik z WIKIPEDII:
"Sparta.... ? starożytne miasto oraz terytorium polis w południowej Grecji, na półwyspie Peloponez, ..."

FIOLETTO - powiedziałaś swoje po wysłuchaniu naszych zdań.... No to już nie przeszkadzam - to Twój kawałek podłogi...

Mówię wszystkim dobranoc i czekam 3 minutki czy mi ktoś odpowie. Buziaczki dla wszystkich.

[b]IZOLDO, chciałabym Ciebie przekonać. Jak nie to DOBRANOC

3,208

Pisałam nie czytając aktualnych wypowiedzi LADYRED i WIFY. To tak, na marginesie. No to proszę jeszcze o dobranockę!

3,209

izolda napisał/a:

Pisałam nie czytając aktualnych wypowiedzi LADYRED i WIFY. To tak, na marginesie. No to proszę jeszcze o dobranockę!

ROZUMIEM ŻABO, ze sie zgadzasz, aby pisał, co ????????????????

3,210

Jasne, jest demokracja!  Pa, Dziewczynki, jutro powiem Wam jak zwykle dzień dobry, bo chyba wstaję pierwsza (Babciuuuuuuu!)

3,211

izolda napisał/a:

Jasne, jest demokracja!  Pa, Dziewczynki, jutro powiem Wam jak zwykle dzień dobry, bo chyba wstaję pierwsza (Babciuuuuuuu!)

IZOLDO, nie jestem wylewna, ale bużka. Okazało się ,że jesteś WIELKA

3,212

Chłopak , jutro rano kawka na stole, bo inaczej wiesz lol wink smile

3,213

fioletto
kwiaty piekne i co dalej?jak je przeniesc do kafe?

3,214

lena53 napisał/a:

fioletto
kwiaty piekne i co dalej?jak je przeniesc do kafe?

Lenka napiszę dokładnie, ale musisz dać czas

3,215

jeszcze powiem dobrej nocki
spijcie smacznie kolorowych snow zycze

3,216 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-21 22:24:31)

Wiliam Etty-Empire The Sarapa

http://wgrywacz.pl/images/380xl09ef.jpg

3,217 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-21 22:19:38)

LENKO dobranocka, spij dobrze.
                                                      http://wgrywacz.pl/images/449210PKwiaty2.gif

3,218

DOBRANOC dziewczyny i chłopak, dziękuje za towarzystwo

http://wgrywacz.pl/images/192untitled.bmp

3,219

dziewczynki zycze wam kolorowych snow
piszecie o facecie ,ktory chcial pisac z nami
mysle ,ze forum jest dla nas dziewczyn ,beda sie niektore czuly skrepowane
to tylko moje zdanie ,nic nie mam przeciwko facetowi ,jest  starszy cztery lata od mojego syna .

3,220

Dobranoc dziewczyny.
Jutro też jest dzień i się tu spotkamy
na naszych rozmowach o naszych wrażeniach z dnia,
a także zamierzeniach na przyszłość. Wszelkie tematy są dozwolone
i jeśli będziemy pięknie się różnić to będziemy mogły
żyć tu w zgodzie i harmonii.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,http://wgrywacz.pl/images/114xpmhuil64e4.gif

leno, jutro napisze co dalej z tymi obrazkami.

3,221

Jeszcze ja na koniec - bo dopiero teraz moge ponownie zasiasc przed kompem.

Izoldo - napisalam ci juz wszystko - czytaj dokladnie smile

Dziewczyny mam temat na jutro - zainspirowala mnie Niunia / to kolezanka ,ktora tez
pisala w naszej kafe /.

Opiszcie jakies fajne historie z waszego zycia lub rodzinki.

Przy kazdym pobycie w PL odwiedzam rodzine , znajomych.
Poszlam z wizyta do kuzynki i ciotki.
Ciocia opowiada , ze byla w szpitalu na operacji oka.
Wraca do domu - spoglada w lustro i mowi do kuzynki  smile - ale sie zestarzalam przez
te operacje ....:):):) - smialysmy sie ostro ..:)

pa pa dobranoc

3,222

witam , nie bede juz tu pisal a powody ? Hmm to juz nie istotne , nie ma sensu tkwic w tym bo bylo trzeba isc do przodu . Zalozylem 2 watki na samotnosc i niska samoocena -jesli ktos chce to zapraszam . Milego dnia zycze i zapraszam na kawe

3,223

chlopak pozdrawiam ,mlody jestes ,wiec mysle ,ze masz zainteresowania inne jak my kobiety 50plus
moj syn mowi mama co ja od dziadkow sie naucze ,bo ma kolegow po 50hi hi jeden jest znany fryzjer ,ale tez opowiada o tym ,jaki on stary ,a zona go nie doceniala to odszedl ,mysle ze jestes fajny chlopak i znajdziesz przyjaciol, z ktorymi znajdziesz wspolny temat,to nie znaczy ,ze masz z nami nie wypic kawy hi hi milego dnia http://forum.polki.pl/attachment.php?attachmentid=27070&stc=1&d=1236849459

3,224

pozdrawiam dziewczynki ,pogoda piekna
fioletta oj ty masz sie ,poznajac twoja historie ,myslalam ,ze chociaz zycie malzenskie ci sie ulozylo
ale masz dzieci ,to jest wielkie szczescie
piszesz ,ze bylas na innym forum doznalas bolu ,mysle ,ze inaczej siebie przedstawialas i byly inne tematy
trzeba jak to mowia zjesc duzo    soli ,zeby czlowieka poznac ,a to przeciez wirtualne znajomosci ,niektore maja kontakty tel,skyp,spotykaja sie ,i wtedy mozna albo sie dogadac ,albo nie .

3,225

niunia jest w szpitalu pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia .

3,226

Witajcie Dziewczynki!

Aaaale mi się dzisiaj spało! To nieprawdopodobne, że obudziłam się o przed 8-mą. Chyba natura odebrała swoje! Kawki już nie stawiam, bo MORAWKĘ chyba dzisiaj natchnęło, że tu nie ma nikogo i trzeba ją zaparzyć!

Obudziłam się wprawdzie jak zwykle o 6.00 ale było ciemnawo, więc zamknęłam na chwilkę oczy... Za to miałam snów a snów - chodziłam w cudzych butach, załatwiałam cudze sprawy, trafiłam na urodziny, koleżanka goniła pociąg, szukałam okularów.... Może ktoś tu potrafi interpretować sny, tylko się jeszcze nie przyznał???

LADYRED - dzięki, wiem juz wszystko i dobrze, bo właśnie kropelki z grapefruite mi się skończyły....  Ależ Ty jesteś nocny MAREK! Rozbudziłaś moją ciekawość - nie ma spania - budź się i mów do czego i kiedy zainspirowała Ciebie Niu7nia, której tu bardzo dawno nie było...
Opisałaś dykteryjkę o cioci - ależ to samo życie! Teraz zrozumiałam, dlaczego od pewnego czasu tak się sobie nie podobam w lustrze - rok temu miałam operowane jedno oko a tydzień temu - drugie!  Buuuu..... buuuu..... sad

Widzę, że już nawet CHŁOPAK zaglądnął ale na krótko... Fajnie, że założył już swoją kafejkę, a nawet dwie - życzę mu, aby przynajmniej w jednej znalazł przyjaciół... A do nas na kawkę zawsze może zaglądnąć - jak powiedziała MORAWA.

No to życzę Wam miłego dnia!

3,227 Ostatnio edytowany przez f??????? (2011-09-22 09:03:02)

http://wgrywacz.pl/images/576miegoczwartku3.png

Dzień dobry Stokrotki.
Widzę, że już ruch w kafejce jest.
Siedzę i myślę, co by tu robić, aby się wiele nie narobić.
Rozmrażam mięso i będę je piekła, przynajmniej na dwa obiady.
Sławek, i dobrze, że założyłeś swoje wątki i mam nadzieję,
że przyniosłą Ci ogromną radość.
Izoldo, tez pospałaś sobie dłużej, a sny to miałaś przebojowe,
bo pewnie myślałaś, jak rozpocząć nowy dzień i gdzieś Cię gnało.
Nie znam się na snach, bo bardzo rzadko je pamiętam.
Morawko, dzięki wielkie za kawę, już sie przy nie budzę.

Życie jak jesień

Życie jak jesień coś w nim z blasków lata
Z uśmiechów słońca przez mgły i szarugi
Z złotawych błysków wśród szarego świata
Z kwiatów co nigdy nie kwitną raz drugi

Życie jak jesień lecz serce jak ptaszek
Co się promykiem lada światła łudzi
I pod niebieskie wzlatuje poddasze
Nową piosenką o wiośnie się budzi

A wiosna zawsze gdzieś tam za górami
Niebo słonecznym uśmiechem nas zwodzi
I jak te ptaki łudzone blaskami
Czekamy wiosny czekamy wiosny
Czekamy wiosny

A wiosna zawsze gdzieś tam za górami
Niebo słonecznym uśmiechem nas zwodzi
I jak te ptaki łudzone blaskami
Czekamy wiosny czekamy wiosny
Czekamy wiosny
Czekamy wiosny a zima nadchodzi

Marian Gawalewicz

3,228 Ostatnio edytowany przez Daria05 (2011-09-22 10:59:25)

Witajcie !!!!!

http://wgrywacz.pl/images/7186976c757217c66447e2b47.gif

Dobrze że tak sie skończyło z Chłopakiem. Myśle ,że i Fioletta  usatysfakcjonowana i będzie miała gdzie wpadać.

Morawo   ..... masz rację. Kawkę zawsze może facet wypić z babkami, ale już spotkania babskie  są bez płci odmiennej  ...czyż nie?

Izoldo........ ja tą miksture znam już ho ho i dłużej. Nie choruję na zadne przeziębienia już ponad 10 lat. Piję ją  1 łyżka na noc
                  bo czosnkiem jedzie/ a robię od razu większą ilość / 10 cytryn,1 kg miodu, 10 główek czosnku ,wody nie dodaję ,
                  mikstura stoi nawet rok i się nie psuje/.  Pije się tylko jesienią, i zimą kiedy panują choroby

Oddalam się do obowiązków domowych.  A Was wszystkie Pozdrawiam

3,229

DOBEREK dziewczyny i chłopak

Dziewczyny  dopiero wstałam, poczytam, jak dojdę  do sie wink napiszę

http://wgrywacz.pl/images/883869Kwiat2.gif

3,230

Daria05 napisał/a:

Izoldo........ ja tą miksture znam już ho ho i dłużej. Nie choruję na zadne przeziębienia już ponad 10 lat. Piję ją  1 łyżka na noc
                  bo czosnkiem jedzie/ a robię od razu większą ilość / 10 cytryn,1 kg miodu, 10 główek czosnku ,wody nie dodaję ,
                  mikstura stoi nawet rok i się nie psuje/.  Pije się tylko jesienią, i zimą kiedy panują choroby.

DARIA - taka większa ilość nawet bardziej by mnie interesowała, bo zawsze można się podzielić z rodzinką.... Powiedz proszę, czy wyciskasz sok z cytryny czy ją kroisz - ze skórką czy - bez? I mówisz, że nie dodajesz wody? To jaką konsystencję to ma?

Witaj, WIFO. Zauważ, że CHŁOPAK zaprosił nas na swój wątek. Może dobrze byłoby go wesprzeć, bo początki są trudne? Zresztą jest sympatyczny i dlaczego z nim nie pogadać?

WERCIU - jak tam kijkowanie wśród jesiennych drzew?

WIFA - a Twoje kijkowanie jest sporadyczne, czy równie systematyczne jak u WERCI? Czy mogę prosić o piękny, jesienny obraz Afremova bo w tym tygodniu jesień oglądam tylko zza szyby samochodu.... Ale.... jak bym zaczęła mniej zaglądać do kafejki, to pewnie miałabym więcej wolnego czasu....? Chociaż, czy zauważyłyście taką prawidłowość, że człowiek zdecydowanie jest lepiej zorganizowany gdy ma dużo spraw do załatwienia? Byle nie za dużo....

3,231 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 10:59:01)

izolda napisał/a:

Witaj, WIFO. Zauważ, że CHŁOPAK zaprosił nas na swój wątek. Może dobrze byłoby go wesprzeć, bo początki są trudne? Zresztą jest sympatyczny i dlaczego z nim nie pogadać?
WIFA - a Twoje kijkowanie jest sporadyczne, czy równie systematyczne jak u WERCI? Czy mogę prosić o piękny, jesienny obraz Afremova bo w tym tygodniu jesień oglądam tylko zza szyby samochodu....

IZOLDO, szkoda, ze chłopak nie pisze u nas, ale na to już nic nie poradzę.

Założyć wątek jest łatwo, ale go utrzymać to juz wyższa matematyka.
Niestety, nie będę wspierać jego wątków, ponieważ nie znam go na tyle,
abym się mogła wypowiadać i rozmawiać.
Byłam za tym, aby pisał u  nas.
Na tym kończę ten temat.

Izoldo, staram się kijkować systematycznie, ale wychodzi sporadycznie.:)

3,232

WIFO - no i tak się będziemy różniły w poglądach, co - mam nadzieję - nas nie poróżni? smile

Ty zamykasz temat.... smile  a ja zamknę drzwi kafejki z tamtej strony i - mam nadzieję sięgnąć po klucz dopiero pod wieczór, bo znowu niewiele zrobię.... Życzę wszystkim miłego dnia i pięknej pogody bo u mnie ponuro....

3,233

Izoldo      biorę  cytryny zalewam gorącą woda na 2 minuty /ze skórką/  i wyciskam z nich sok.One po gorącej wodzie mają miekka skórkę i łatwiej wycisnać. Miód jeśli jest stały to podgrzewam  w temp.40 stopni żeby się zrobił płynny. Lepiej wymieszać potem składniki. Czosnek wyciskam przez praskę do czosnku. To wymieszam razem i stoi 1o dni. Po 10 dniach można pić.  Jest to geste bo wiadomo miaższ czosnku . Niektórzy przecedzaja a mnie szkoda tych pozostałosci,bo też maja swoje właściwości.  Ja jem a nie piję  łyżkę duża na noc. Nawet jak coś Cię bierze to rano wstajesz  i po przeziębieniu hi hi!!!!

Ja u Chłopaka pisac nie bedę  bo nie mam czasu , ledwo wyrabiam się tutaj. Najwięcej czasu mam zimą.Czasami mysle,że za wcześnie weszłam. Ale jak mnie bedzie mniej to  kafejka sie nie zawali. Zazdroszczę Wifie,ze ma tyle czasu. Ale ja nie umiem nic nie robić. A komp widzę straszny złodziej. Te alegro już mnie wkurza. Jak sie pokończą terminy to narazie  dam sobie wolne.

Dzisiaj na obiad robię  pomysł na golonkę  Winiar. Pisałam Wam,że mam  dwóch chłopów. Syn na urlopie  ,chociaz odpocznie,ale chce  wykorzystac go do pomalowania pokoju hi hi!!!!

No to uciekam.Zagladam tu czasami bo cały dzień dzisiaj jestem w domu.  Miałam jechać z autem na założenie gazu ale jeszcze myślę. Może go sprzedam a  nowszy rocznik kupię? Narazie nie mogę sprzedac bo jeszcze pół roku nie minęło i powiedza że  handluję .

No to narka pa pa!!!!!

3,234

izolda napisał/a:

WIFO - no i tak się będziemy różniły w poglądach, co - mam nadzieję - nas nie poróżni? smile

Ty zamykasz temat.... smile  a ja zamknę drzwi kafejki z tamtej strony i - mam nadzieję sięgnąć po klucz dopiero pod wieczór, bo znowu niewiele zrobię.... Życzę wszystkim miłego dnia i pięknej pogody bo u mnie ponuro....

IZOLDO różnić się w poglądach jest wskazane, bo inaczej byłoby ble..ble.
Ważne jest tylko to, aby jedna osoba drugiej, nie narzucała swoich  poglądów autorytatywnie.

Życzę miego dnia.

3,235

Dario, a ja robię pomysł, na mięso z indyka.
Właśnie zaprawiłam i upiekę w piekarniku.
Tam sie będzie piekło, a ja będę miała trochę czasu dla siebie.
Na rower wybiorę się po południu, ale u mnie wieje dość silny wiatr, to będzie
się ciężko jechało. Muszę robić sobie krótsze trasy, bo znowu zauważę,
że z kondycją słabiutko hihihi.
U chłopaka napisałam, że życzę mu powodzenia.

3,236 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 13:32:04)

Daria05 napisał/a:

Zazdroszczę Wifie,ze ma tyle czasu. Ale ja nie umiem nic nie robić. A komp widzę straszny złodziej. Te alegro już mnie wkurza. Jak sie pokończą terminy to narazie  dam sobie wolne.
No to narka pa pa!!!!!

DARIO nie masz mnie czego zazdrościć, bo to choroba mnie tak spowolniła.
Poza tym ja nie siedzę i nic nie robię, tylko nie robię prac zwiazanych z wysiłkiem
i tych których nie lubię.

W moim domu, od zawsze tylko robiłam obiad, sprzątaliśmy z piknym razem,
syn jak jeszcze był w domu,/ wyprowadził się, gdy miał 23 lata/ musiał swój pokój posprzątać, poukładać rzeczy, poprasować, pomóc w sprawunkach, jak trzeba to i wyprać.
Dzisiaj synówka, ma z niego pociechę, bo mało, że umie zarabiać pieniądze, to ugotuje,
poprasuje itd.

Nie jestem kobietą z typu "matki polki", uważam ,że każdy ma ręce
i do doooopy osobnikowi nie przyrosły.
Przyjemnego dnia.

3,237

leno, ja nie potrafię tak dokładnie tłumaczyć,
jak wklejać obrazki na forum, ale postaram się.
Jeśli chcesz zapisać obrazek, przyciskasz prawym przyciskiem myszy
i robisz - zapisz obrazek jako, i już go masz w swoich obrazach. Możesz go sobie opisać, np - kwiat na forum netek.
Potem idziesz na hosting:

http://www.wgrywacz.pl/    i tam masz przeglądaj.
Odszukujesz obrazek i zaznaczasz trzeci link na niebiesko - kopiujesz go
i już masz gotowy link do wklejenia.

Nie wiem czy napisałam prosto, ale się starałam.
Może Wfia mnie później uzupełni.

3,238

http://wgrywacz.pl/images/4668651040409b7ef79f69a10.gif

Dzisiaj koniec lata, a jakie było wszystkie wiemy.
Było nieciekawe, deszczowe i zaskakiwało nie latem,
ale może w przyszłym roku będzie piękniejsze.
Czekają nas długie zimowe wieczory, które trzeba będzie jakoś zapełnić sobie,
a w tym pomoże nam z pewnością nasza kafejka.

3,239 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 13:04:36)

Pociąg, którym odjeżdza lato

http://wgrywacz.pl/images/538mrfk0x.jpg

....................................................................................................

Na ezaminie na prawo jazdy egzaminator pyta podstępnie:
- Co pani zrobi, jeżeli po przejechaniu pięciu kilometrów stwierdzi pani,
że zapomniała pani kluczyków?
- Zjadę na pobocze, włączę światła awaryjne,
wysiądę z samochodu i sprawdzę, co za matoł pchał mnie taki kawał drogi.

3,240

dzien dobry spioszki hi hi
ja lubie jesien ,tak pieknie zolkna liscie ,sa kasztany ,zoledzie ,moj mi przyniosl ,tu wlozylam tam wlozylam hi hi
od wtorku mam syna tez na urlopie 6dni ,zwiedzi lublin hi hi paryz zna juz od podszewki hi hi
zawsze jak przyjezdza to mnie oprowadza po kawiarniach i sklepach typu plaza ,wszystkie drogie sklepy ,a unas w tych sklepach gdzie spodnie 500zl  pusto hi hi jestesmy bardziej na bazie supermarkety i ciucholandy hi hi a syn mowi wlasnie dlatego firmy bankrutuja hi hi
ja ostatnio sie nauczylam ,jak zapomne wyjac miesa z lodowki ,to wkladam jeszcze zmrozone,z tym ze wsypie wszystkie ziola i 1godzine stoi hi hi cytryne sparzam od hemi ,i turgam po blacie przyciskajac i wtedy sok jest wspanialy hi hi milego dnia dziewczynki odpoczne od komputera hi hi

3,241

wifa fajny ten pociag hi hi pozdrawiam

3,242 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 13:34:30)

morawa napisał/a:

wifa fajny ten pociag hi hi pozdrawiam

MORAEWCZKO także pozdrawiam i miłego dnia.

3,243

Dziewczyny, dzisiaj przeczytałam, że nasza wielka diva Violetta Villas
została uhonorowana przez Premiera i podwyższono jej emeryturę z 1 tys. zł. do 4 tys.
Oczywiście trochę mnie to wnerwiło, bo jaka jest różnica między pracą na estradzie, a pracą w biurze, też dla dobra
społeczeństwa i dla naszego kraju.
Co Wy o tym sądzicie, bo może ja się mylę i powinnam przestać się wnerwiać?

3,244

FIOLA masz rację, ze wszystkie osoby winny być według mnie traktowane równo, ta co siedziała za biurkiem i ta co  występowała na estradzie.
Premier traktuje Polskę , jak  swój własny folwark, a przecież te emeryturki, odszkodowania, idą z podatków nas wszystkich.
Ja ma chęć dawać to niech daje , ale ze swoich.

3,245 Ostatnio edytowany przez Daria05 (2011-09-22 16:58:42)

Fioletto  ja tez sie wnerwiłam.  A Wifa trafnie to ujęła.

Czasami mam wrażenie że Polska dzieli się na MY i Wy !!!! My to ci lepsi a Wy to polska hołota. Niestety!!!!

Pamiętacie takiego ministra w sweterku ? Podniesli mu rentę  z 350 na kilka tysięcy,bo to wstyd,żeby minister miał tak niska rentę. Ja tego nigdy nie zapomnę !!!!

Wiecie,że gdybym miała taka moc to bym zrobiła kukłę tego co podjął taka decyzje o podwyżce emerytury dla Willas  i .....no dalej to wiecie......http://wgrywacz.pl/images/575voodoo2.jpg

3,246

DARIA - dziękuję za "duży przepis" na miksturę. Już kupiłam cytryny, czosnek a miód mam z ubiegłego roku więc już go też "moczę" od południa w ciepłej wodzie aby się zrobił płynny.

No cóż, Dziewczyny - a pokażcie mi gdzie jest sprawiedliwość na tym świecie ? Obojętne jaka opcja dojdzie do władzy to i tak przeciętnemu człowiekowi będzie się żyło gorzej, a nie lepiej...  Tak ten świat funkcjonuje, niestety...

Jestem z siebie dzisiaj baaaardzo dumna - pierwszy raz w życiu umyłam swój samochód na ręcznej myjni i to oczywiście SAMA! I okazało się, że zamiast 20 zł, które daję kościółkowemu aby mi umył auto - dziś wydałam tylko 7 + 2 zł na odkurzacz... Kupiłam sobie jeszcze w aerozolu środek do nabłyszczania i konserwacji plastikowych części w samochodzie i moje autko będzie śliczne i pachnące... Teraz myję dywaniki gumowe i też je zrobię "na czarno" i będzie piknie! Dziś było mycie próbne, teraz już wiem jak się mam przygotować aby samochód umyć porządnie i porządnie wyczyścić w środku nie wydając na to zbyt dużo kaski. No, robię się niebezpiecznie samodzielna - zamelduję gdy wezmę się sama za ... malowanie mieszkania smile wink

No to idę dalej do prac fizycznych!

3,247 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-22 17:38:08)

DARIA,
między innymi, dlatego nie słucham telewizji,
aby sie nie wkurzać, słuchając takie nowinki.

IZOLDA,
gratulacje stajesz się kobietą, która żadniej pracy sie nie boi.

..........................................http://wgrywacz.pl/images/1922r7oo5w.jpg

3,248

http://wgrywacz.pl/images/335HUMOR_POLSKI.gif

3,249 Ostatnio edytowany przez Daria05 (2011-09-22 17:58:09)

Izoldo ...no brawo !!!! Ale czy już Cię kryzys dopada,że zaczynasz oszczędzać na myciu samochodu?????

Ja to już dawno oszczędzam hi hi!!! poniewaz myję sama na własnym podwórku. Ale ci co mieszkaja w bloku to problem mają i niestety pozostaje myjnia.

Wifa .... zapomniałam napisać,że ten pociąg to Ci się udał !

Wifa  ten obrazek przypomniał mi kawał. Może i jest on w necie ale gdzie i kiedy go znajdę,wiec szybciej napiszę.

Po wielu,wielu latach spotyka się 2 kolegów na ulicy. Jeden przygarbiony, z teczuszką  idzie do pracy. Drugi w ekstra samochodzie,ubrany na sportowo proponuje podwiezienie. Po drodze rozmawiają  jak im w życiu wyszło. Ten przygarbiony mówi,że jest profesorem i właśnie idzie na uczelnię wykładać. A właściciel samochodu mówi,że nie skończył żadnej szkoły i nie ma zadnego zawodu. Kilkanaście lat pił  i pracował dorywczo a samochód kupił za butelki.....

Dziewczynki jeszcze widno więc idę na rower...... dzisiaj zadnej gimnastyki nie miałam ,chyba że przy garach  hi hi  !

3,250

DARIA....

http://wgrywacz.pl/images/145340ico_brawo.gif

Posty [ 3,186 do 3,250 z 24,171 ]

Strony Poprzednia 1 … 48 49 50 51 52 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024