Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Strony Poprzednia 1 … 47 48 49 50 51 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,121 do 3,185 z 24,171 ]

3,121

Odp: Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

WERCIU< nie powiesz, ze poszłaś na kijki z aparatem

Detektyw , to nie był naszej rodukcji film smile

Zobaczymy, kto popisze się wiedzą.

Zobacz podobne tematy :

3,122

No, juz jestem.
Jakoś nas mało w kafejce... A HERA zmieniła awatarka? Teraz biega nam jakiś słonik po kafejce? Nic nie mówi na ten temat?

HERA, jesteś bardzo tajemnicza... Rozumiem, że jesteś małomówna, będziesz chciała, to się włączysz w rozmowę. Ja wiem, że to jest trudne bo człowiekowi się wydaje, że ci pozostali to znają się a my jesteśmy jak intruzi... Ale popatrz na datę mojego zarejestrowania - ja tu jestem tylko troszkę dłużej niż miesiąc. I ośmiel się... Jesteś dobra - potrafisz wstawić awatarka, zmienić go... Ja dopiero od kilku dni mam awatarka bo ciągle nie miałam jak się zająć tym tematem. Chociaż się udało, to nie wiem, czy potrafiłabym go zmienić. Nawet nie pamiętam, jak to zrobiłam... 

Tak już mam, że gdy czegoś nie używam ciągle, to potem mam problem od nowa... Starość, psiakrew, starość! A może jestem taki tłumok, bo - przynajmniej w ostatnich 15 latach zawsze tak miałam...? Jesteście Dziewczynki bo pisząc posta człowiek nic nie widzi co się dzieje w kafejce?

3,123

Hero, dzieci są niesamowite big_smile, mój wnuczek rozwalił mnie pytaniem : babciu do czego sa mi potrzebne jajeczka? Ja- no, każdy chłopiec i mężczyzna musi je po prostu mieć, a najlepiej pogadaj o tym z tatą.Wnuczek - ale nie bedę musiał ich wysiadywać ? big_smile:D:D

3,124

wifa napisał/a:

WERCIU< nie powiesz, ze poszłaś na kijki z aparatem

Detektyw , to nie był naszej rodukcji film smile

Zobaczymy, kto popisze się wiedzą.

big_smile nie , miałam telefon.
Wiem, że to nie naszej produkcji, tak tylko mówię z czym mi sie kojarzy smile

3,125 Ostatnio edytowany przez f??????? (2011-09-20 20:45:10)

Nie mówcie na siebie tłumok, bo to mi sie nie podoba.
jest tak, że jedna ma zdolności,  do tego, a inna do czego innego
i tak się wspólnie uzupełniamy, bo nikt nie jest doskonały.
Wiecie, jak ja sie uczyłam wklejać obrazy?
Wpisałam w przeglądarkę - jak sie wkleja obrazy i tak
krok po kroku doszłam do sedna. trafiłam na jakies forum,
gdzie był krok po kroku - ciężko było na początku,
a teraz łatwizna hihihi. Nawet nie widziałam co to jest hosting, nic nie wiedziałam.

3,126

Ja jak czegoś nie umię wołam wnuki i albo robią to za mnie albo mnie uczą:)

3,127

No i było, jak przewidziałam - weszła WERCIA, której nie widziałam...

WERCIU Kochana, jaki ja mogę mieć cel? Pewnie, że mi się przydaje kościółkowy gdy coś się nagle psuje w domu, bo jest ciągle pod ręką - a to woda się leje ze spłuczki, a to zepsuje się przedłużacz do prądu, a to inna pierdoła. Ciągle trzeba byłoby kogoś wołać i szukać i pewnie bym sobie poradziła, ale myślowo to mnie przerasta... Sama nie miałam nigdy młotka w ręce, bo mam tak zakorzenione w swojej głowie, że to męskie narzędzie.... smile Poza tym, jednak jest człowiek w zasięgu mojego wzroku

Cieszę się, że też spodobały Ci się "nasze rozmowy o sztuce" (ha, ha!) - na rany kota przecież my NIE PROWADZIMY rozmów o malarstwie, tylko sobie oglądamy i delikatnie się dzielimy odczuciami! Na wątku tematycznym wyrzucono by nas jako zupełnych ignorantów (lub ingnorantki)!  Dlaczego więc nie można mówić i na taki temat? Jeśli druga osoba taki temat podejmuje, to jest o czym mówić. Gdy mówię i spotykam się z murem milczenia to oczywiście milknę na każdy temat....

3,128 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-20 20:57:24)

FIOLA ja jak weszłam na forum i zaczęły mnie dziewczyny uczyć używając terminologii komputerowej , to byłam zupełnie głupio.
Dopiero jedna z koleżanek wytłumaczyła mi łopatologicznie, Zaraz zrozumiałam.

IZOLDO o tym co piszesz to się nazywa SKS

IZOLDO a kto powiedział ,ze nie można, ja powiedział ,ze moze nie wszystkie dziewczyny  interesują sie  tym tematem.

3,129

Acha WIFA - a "Pasażerka" to było Munka? Taki nie dokończony film... chyba ostatni? Może się mylę...?

3,130

izolda napisał/a:

Acha WIFA - a "Pasażerka" to było Munka? Taki nie dokończony film... chyba ostatni? Może się mylę...?

Nie mylisz się, masz rację. Poza tym ze znanych to Eroica i Zezowate szczęście.

3,131

Nie zauważyłam że mam tytuł /słodka czarodziejka/ smile
Nie chce mi się już siedziec przy kompie, jestem zmęzcona, idę nakarmić psa, męza i idę spać . Wam życze miłych pogawędek i słodkich snów. smile

http://wgrywacz.pl/images/963dzis_diabelek_dla_anio.jpg

big_smile Dobranoc

3,132

WIFA, no, może i SKS - ale 15 lat temu? Człowiek w czymś jest dobry, a w czymś innym jest tłumokiem... A wiecie, że ja lubię rzeczy nazywać po imieniu.... Technicznie we wszystkim jestem słaba a z różnymi sprawami komputerowymi to mam tak, że to, czego używam, wchodzi mi w krew, a to, czego rzadko używam - budzi we mnie strach... smile Podobnie z telefonami komórkowymi - nie lubię grzebać w tych wszystkich ustawieniach itp. W ogóle szanuję fachowców i jak trzeba, to nie mam nic przeciwko daniu im zarobić... Oczywiście jak mam kaskę!

3,133

Dobrze, że samochód prowadzę na co dzień. Co by to było gdybym jeździła raz na tydzień i zapominała gdzie jest hamulec a gdzie sprzęgło ?

3,134

izolda napisał/a:

WERCIU Kochana, jaki ja mogę mieć cel?

Oj tam big_smile, przecież nie młotki, spłuczki i przedłużacze miałam na myśli big_smile , sorki, ja nieraz mam tak kudłato przed oczyma big_smile

3,135 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-20 21:14:18)

izolda napisał/a:

Dobrze, że samochód prowadzę na co dzień. Co by to było gdybym jeździła raz na tydzień i zapominała gdzie jest hamulec a gdzie sprzęgło ?

hiiiiiihiii, ale wtedy porobiłoby się. Kraksa murowana.
Ja, ZOLDO, do niedawna potrafiłam sama robić dużo rzeczy, chyba jednak choroba mnie zmieniła.
Co do kompa, jestem ostrożna, jak aktualizowałam program i chcieli ode mnie 499 euro.
Za diabła nie dało sie tego g***a  odinstalować.
Musiał zrobić fachowiec.

3,136

Wercia napisał/a:
izolda napisał/a:

WERCIU Kochana, jaki ja mogę mieć cel?

Oj tam big_smile, przecież nie młotki, spłuczki i przedłużacze miałam na myśli big_smile , sorki, ja nieraz mam tak kudłato przed oczyma big_smile

A ja myślałam,ze mówicie o bara...bara. lol

3,137

Oj, WERCIU - zły kierunek myślenia.... No, te kudłate myśli to zaczynają uzasadniać Twoje wczesne znikanie z kafejki ! Ale się wydało !

3,138

????????                                                      DOBRANOC:)
?????????????????
??????????????????????
???????????????????????
???????????????????????
???????????????????????
???????????????????????
????????????? ?????????
?????????????????????
???????????????????
?????????????????
????????????????
??????????????????
?????????????????????
???????????????????????
????????????????????????
?????????????????????????
??????????????????????????
????????????????????????? ?
???????????????????????????
???????????????????????????
???????
?????????
??????????????
???????????????
????????????????
????????????????
???????????????
??????????????
????????????
??????????

???
MIŁEGO WIECZORU
Gwieździstej nocy,
słodkich snów życzę.
Dobranoc!

3,139 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-20 21:16:07)

izolda napisał/a:

Oj, WERCIU - zły kierunek myślenia.... No, te kudłate myśli to zaczynają uzasadniać Twoje wczesne znikanie z kafejki ! Ale się wydało !

IZOLDO, Ty chyba masz rację, ze WERCIA znika za wcześnie.

3,140

No, ja też pewnie powiem za chwile DOBREJ NOCY. WIFA - przypomnij jeszcze co ciekawego czytasz ? I czy ciekawe - pamiętam, że chwaliłaś się kilkoma książkami wypożyczonymi z biblioteki? Ja ciągle mam w czytaniu Khaleda Hosseiniego "Chłopiec z latawcem" - tzn. leży bo ja siedzę do północy - z reguły w kafejce.... big_smile

3,141

izolda napisał/a:

No, ja też pewnie powiem za chwile DOBREJ NOCY. WIFA - przypomnij jeszcze co ciekawego czytasz ? I czy ciekawe - pamiętam, że chwaliłaś się kilkoma książkami wypożyczonymi z biblioteki? Ja ciągle mam w czytaniu Khaleda Hosseiniego "Chłopiec z latawcem" - tzn. leży bo ja siedzę do północy - z reguły w kafejce.... big_smile

Ja czytam i czytam...... Moniki Szwaja "Romans na receptę",
ale przez kafejkę to tez idzie jak po grudach.

3,142

Do tego pikny mnie męczy, abym namalowała jakiś obraz, ale nie mam zupełnie chęci.
Już z miesiąc bręczy, jak mucha natrętna, moze mysli , ze jak pojade nogami do przodu to zarobi lol:lol::lol:

3,143

No, to proponuję dzisiaj wieczór dobroci dla swojego umysłu....
Dobrej nocy, wszystkim Dziewczynkom. Powiedz mi WIFA dobranoc abym wiedziała, że mogę się wyłączyć!

3,144

WERCIU< IZOLDO DOBRANOC dziewczyny, do jutra

Macie na dobranoc piękne drzewo.
.........................................................http://wgrywacz.pl/images/49955313k.jpg

3,145

No, to proponuję dzisiaj wieczór dobroci dla swojego umysłu....
Dobrej nocy, wszystkim Dziewczynkom. Powiedz mi WIFA dobranoc abym wiedziała, że mogę się wyłączyć!

Jestem prawie przekonana, że tego posta wysłałam i ... wrócił gdy pisałam następnego?? A pisałam, bo zdążyłam przeczytać WIFA Twojego posta o obrazach! Uracz nas może jakimś zdjęciem? Tak bym chciała znać trochę techniki... Ha, ha! Dobra jestem! Ciekawe kiedy bym to robiła??

3,146

A drzewo piękne... Byłam w tym roku na tygodniowych wakacjach w Zwierzyńcu niedaleko Zamościa. Na rowerze pojechałyśmy z koleżanką do Górecka - piękna miejscowość na granicy Roztoczańskiego Parku Krajobrazowego z cudną alejką takich właśnie dębów (jeśli jest to dąb? bo już nie mogę się cofnąć przed zakończeniem posta). Malarze - nie wiem czy profesjonaliści czy amatorzy - mieli tam warsztaty. Aleja była naprawdę piękna!

3,147

Fiola mail czeka na Ciebie smile milego wieczoru dla Ciebie smile

3,148 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-20 21:44:31)

[b]IZOLDO, ze mnie malarz nieszczęśliwy, bo co bym nie rysowała to wychodzi słoń hiiiihii.
Ja mam tylko lekką rękę i na tym się kończy.

IZOLDO zawsze sie możesz cofnąć przed zakończeniem i po zakończeniu, robisz edytuj i wchodzisz w swój post i go zmieniasz.

3,149

WIFA, czy biegasz już gdzieś poza kafejką, czy piszesz jeszcze coś do mnie? Niepotrzebnie jeszcze gadałam do Ciebie, gdy już powiedziałyśmy sobie dobranoc.... Czekam jeszcze tak ze 3 minutki i jak się nie odezwiesz, to znikam. Buziaczki, Dziewczynki!

3,150

Edytuj - już znam i korzystam. Ale to była nietypowa sytuacja - wróciła mi treść posta, który jednak już wysłałam - do okienka...
O, CHŁOPAK zagadał. Więc domyślam się, że to jest SŁAWKO w innym ubranku... smile Mylę się?

3,151 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-20 21:57:35)

izolda napisał/a:

Edytuj - już znam i korzystam. Ale to była nietypowa sytuacja - wróciła mi treść posta, który jednak już wysłałam - do okienka...
O, CHŁOPAK zagadał. Więc domyślam się, że to jest SŁAWKO w innym ubranku... smile Mylę się?

IZOLDO jestem, a czy to Slawko nie wiem, bo w tym czasie nie pisalam w grajdolku.
Cuś;) stało sie klawiaturą, musiałam wyłączyć i włączyć komp.

3,152

No, to dobrej nocy WIFO, już teraz uciekam. Do jutra.

3,153 Ostatnio edytowany przez f??????? (2011-09-20 22:17:41)

Chłopaku, nie przyszedł mejl do mnie - sprawdziłam.
Dziewczyny nie będę się tłumaczyła kto to jest, bo to nie leży w mojej gestii, aby
zdradzać cudze tajemnice.

Mam inny problem. Mój exs mąż przyszedł i prosił o przyjęcie
z powrotem do domu, a ja go wywaliłam, ale najpierw wyliczyłam mu jego kochanki, prze 34 lata pożycia.
Kazałam się przeprosić i zrobił to, a potem otworzyłam mu drzwi i kazałam wracać do ostatniej kochanki.
Mam na dziś dość - dobranoc Stokrotki, jestem zmęczona tą wojną.

3,154

Witajcie, Dziewczynki.
Niestety od BABCI nie mamy nadal żadnych wiadomości. Martwię się, bo to już bardzo długo!
Za oknem szaro, jesiennie a wczoraj cały dzień była mała mżawka.
Życzę Wam miłego dnia.
http://wgrywacz.pl/images/400image016.mylivepage.co.gif

3,155

Dzień dobry smile
Cisza tu jak makiem zasiał, tylko Izolda zrobiła kawkę, dziekuję , ale gdzieś poszła. Wpadłam na chwilkę się przywitac, mało czasu mam teraz. Później wpadnę zadać Fioli wiersz do obrobienia smile Teraz o poranku z ta poezją za wcześnie. U mnie dość przyjemnie za oknem, słoneczko przebija przez taką fajną mgiełkę, będzie chyba ładny dzień.
Drzewo piękne, babci nie widać sad . A chłopak przez dziurkę od klucza zagląda big_smile

3,156

http://wgrywacz.pl/images/740l.gif

Pobudka!!!
Widzę, że dwie dziewczyny już na nogach, a inne mają swoje zadania od rana.
Kawa, bardzo dobra i pobudziła mnie do życia, a kiedy Was tu zobaczyłam, to już całkowicie sie obudziłam.

Dziś wybiorę się na rower, potem coś zrobię w domu, to znaczy pokrzątam się,
a potem jakiś serial i tak zleci mi kolejny dzień.
Całe szczęście, że za oknem słońce i nie pada.
Werciu, dziękuję za piosenkę, bo wiesz, że lubię melodię od rana.
......................http://wgrywacz.pl/images/373znkai.jpg

3,157

Witaj, FIOLETTO.
Widzę, że rowerek zaliczasz codziennie? I co - odczuwasz, że się kondycja powoli poprawia? Tak trzymaj - sprawność a także i kondycja na starość będą jak znalazł! Ja staram się walczyć jak się da ale na ramieniu nie raz i nie dwa siedzi leń, który mówi: e... jutro! Wszystko, niestety, wymaga wysiłku, nawet włożenie w coś wysiłku też wymaga wysiłku....

Przepraszam FIOLETTO, że tak się wychyliłam z tym Sławko. Zupełnie mnie nie interesuje, kto to jest i niepotrzebnie tak palnęłam.

Jak noc udało się przespać po wieczornej nerwówce? A małżonek nie rości sobie praw do adresu, nie mówiąc już o mieszkaniu? A jesteście po formalnym rozwodzie? Wiem, jak się człowiek czuje po takich sytuacjach i współczuję Ci, bo to się niestety odbija na naszym zdrowiu... Po mężczyznach to wszystko spływa jak po gęsiach... Potrafią sobie żyć jak wieczni kawalerowie i niczym się nie przejmują.

3,158

wifa napisał/a:

[b]IZOLDO, ze mnie malarz nieszczęśliwy, bo co bym nie rysowała to wychodzi słoń hiiiihii.
Ja mam tylko lekką rękę i na tym się kończy.

WIFA - powiedz jaśniej jak to z tym Twoim malowaniem - chyba coś skromnie próbujesz przed nami ukryć.... Skoro pikny Ciebie mobilizuje, to nie wierzę, że to nie wychodzi! W końcu chyba wie, czy kiedyś na tym zarobi, czy nie!

3,159

Dziewczyny, Sławek pisał z nami na początku, ale został
wysiudany z forum, za przewinienia, których już dzisiaj nie pamiętam,
bo to były widocznie drobne przewinienia.
Pisze z nim mejle i jest to bardzo przyjazny człowiek.
To tyle, gwoli wyjaśnienia.

Mój eks wyprowadził się do niej, choć nie mamy rozwodu
to pisze o nim exs, bo już nie traktuję go jako męża.
Nie mam siły na rozwody, a skoro się spakował i wyprowadził do tamtej, to niech sobie tam mieszka
i mi nie zawraca już gitary, bo ja już swoje odpłakałam i już nie chcę przez niego
chorować i płakać.

3,160

witaj Fioletta i milego dnia dla Ciebie smile od piatku u mnie duze zmiany zajda smile i to na dobre smile . Dbaj o Siebie i nie daj sie skrzywdzic smile , powiem tylko tyle ze Twoj facet to wielki duren i tyle . Gdybym mial Ciebie to bez sensu patrzec na inne , jestes cudowna osoba i juz

3,161

smile Wpadłam na chwilkę. Wify nie ma ? pewnie maluje obraz, chce skończyć żeby nam pokazać smile

Chłopak, masz rację Fioletta to cudowna i wyjątkowa osoba.

Gotuję pomidorową i kuruję wnuczka . Ale widzę, że nikogo nie ma sad   Wpadnę później.

http://wgrywacz.pl/images/6105371884397_1_.jpeg

3,162

wiem jaka jest Fioletta smile razem tworzylismy ten watek razem z Lena Niunia Sandra . Pozdrawiam Was i fajnie ze Lena pisze a co z Niunia ? FIOLU Zapraszam na kawe i ciastka smile

3,163

serwus
a ja zapraszam na pyszne winogrono,rozowe,czarne,slodkie,pachnace
u mnie dzis slonko sie nie pokazalo,jest jasniej niz wczoraj
rano posiedzialam przy uchylonym oknie i zmarzl mi kark,zaczal bolec
z welnianej chusty zrobilam szal i tak sie opatulilam,jest lepiej
a kicia co sama do mnie przyszla z ogrodkow osiedlowych nie chce,poki co ukladac sie na karku i grzac go
u mnie jest ok,korzystam jeszcze z ladnych dni
mam wozek oddac do remontu i narazie to odwlekam
musze go spakowac i oddac kurierowi,zawiezie go do serwisu kolo WROCKA
tam ma spedzic ponoc 2 tyg,wymiana akumulatorow na nowe,maja obejrzec i poprawic silnik
wowczas bede uziemiona,mysle ze przezyje

3,164 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-21 18:54:28)

DOBEREK  dziewczyny

Pierwsze, to przepraszam ,ze zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć, ze o 10, oo miałam badanie pola widzenia.
Wstałam późno, więc nawet nie miałam czasu nic skrobnąć.
Po badaniu, zadzwoniła koleżanka , że taki piękny dzień, to może się spotkamy w parku.
Mąż mnie podwiózł, poszłyśmy połazić po sklepach, kupiłam plecaczek na drobiazgi,
aby jak idę z psem mieć wolne łapki.
Po drodze dobiła do nas moja synówka, więc jeszcze z nią poszłyśmy kupić porannik
i wróciłyśmy do parku wygrzewać nasze stare kości, a synówka małego.
O godzinie 14,oo przyjechał pikny nas zabrać, obiad, sjesta i jestem.

Kumpelka podała  telefon do dziewczyny, którą znam od 35 lat / nie utrzymujemy kontaktu/, która bedzie mnie "pomagała "w sprzątaniu.
Zobaczymy, ma do mnie oddzwonić o 20,00.

Teraz o naszym grajdołku.
FIOLA, ale sie porobiło, ale jeżeli ma to Tobie przynieś spokój i ulgę to dobrze, bo ilu jest takich , że mało ,że mają skoki w boki, to jeszcze dręczą żonę.

3,165 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-21 18:27:27)

Witaj Lenko Taki pojazd, tak długo naprawiają, to o pomstę woła.
Lenko, ale brak wózka spowoduje / zobacz jak egoistka/,
że będziesz częściej w naszym grajdołku.

WERCIU, nic nie maluję, mnie mogą najwyżej wymalować lol w gębę lol
Co za piękny obrazek wkleiłaś, gdzie takie cudo stoi.

IZOLDO, jesteś super, czekasz, aż powiemy sobie dobranoc.
Byłam wzruszona, Twoim zachowaniem.

3,166

Dziewczyny, drzewa może  BABCIA napisze

...http://wgrywacz.pl/images/29628gw8yb.jpg

3,167

Dowcip dnia

Przychodzi Baca do spowiedzi, zaczyna się spowiadać i mówi:
- Proszę księdza ukradłem łańcuch.
Ksiądz pyta:
- Jaki?
Na to baca:
- Taki zwykły, trzy metrowy.
- A co było na końcu tego łańcucha?
- Krowa...

3,168 Ostatnio edytowany przez izolda (2011-09-21 19:07:34)

wifa napisał/a:

Do tego pikny mnie męczy, abym namalowała jakiś obraz, ale nie mam zupełnie chęci.
Już z miesiąc bręczy, jak mucha natrętna, moze mysli , ze jak pojade nogami do przodu to zarobi lol:lol::lol:

WIFAaaaa! Coś tu nie gra! Gdybyś nie napisała wyraźnie, że masz namalować OBRAZ, to jeszcze można by uwierzyć w to, że:
                              "WERCIU, nic nie maluję, mnie mogą najwyżej wymalować lol w gębę lol
Ale tak zmuszona jestem powiedzieć, że wkradły się pewne SPRZECZNOŚCI w Twoich wypowiedziach! A to pech, że można wszystko znaleźć w naszym archiwum....
Proszę przyznaj się, ile masz obrazów na swoim koncie, bo... bo.... zadzwonię do PIKNEGO i wszystkiego się dowiem (please, daj jego telefon!) wink
No i pamiętaj, że WERCIA wierzy, że dziś przyjdziesz z obrazem albo ze sztalugami aby go kończyć w trakcie naszych rozmów!

A poza tym - to wyjątkowo Ci wybaczam, że nie zaglądnęłaś rano aby nam życzyć miłego dnia! smile To było na tyle NIEBYWAŁE, że już martwiłam się o Ciebie! A w końcu wystarczy chyba zmartwienie, że nasza BABCIA nie daje znaku życia! 

A odnośnie wieczornego czekania na Twoje ostateczne DOBRANOC to powiem tyle:  grzecznie poprosiłaś aby każda ostatecznie zakomunikowała swoje odejście, więc się tym przejęłam. Ja tylko nie lubię ZAKAZÓW i NAKAZÓW bo jestem wolny człowiek na emeryturze i jak się uprę, to nic NIE MUSZĘ!

LENKO - jesień bywa zdradliwa dla naszego zdrówka - niby słoneczko z przodu świeci a z tyłu można zziębnąć... Dbaj o siebie i nie siedź blisko otwartego okna!

WERCIA - czy masz głębsze intencje aby się tak podlizywać założycielce naszego wątku????  "Fioletta to cudowna i wyjątkowa osoba". FIOLETTO - kiedy będziesz dzielić bonusami?
Ja jeszcze kilka mogę wymienić cudownych i wyjątkowych: BABCIA, LENKA, WIFA, LADYRED, DARIA, TY i itd.  ale może przestańmy tak sobie strasznie słodzić? Jak ktoś chce TWA to proszę zaglądnąć za ścianę i przynajmniej do dwóch kafejek! Jest guru, zastęp dworski, komplementy we wszystkich możliwych kierunkach itp. itd. Do tej pory było u nas normalnie i przynajmniej z mojego punktu widzenia to chciałabym aby tak pozostało !

Mam nadzieję, FIOLETTO, że nie masz nic przeciwko temu co powiedziałam? Jesteś cudowną i wyjątkową osobą jak wszystkie na tym wątku!

WERCIU - wybacz, ale jakbyśmy się tak rozkręciły w komplementowaniu siebie, to byłoby naprawdę okropne! Chciałam tylko temu przeciwdziałać!

3,169

Ależ oczywiście, że wszystkie jesteśmy tu wyjątkowe i nasz rodzynek, który sie przełamał i pisze z nami.
Ja tez bym nie chciała, aby wątek był ciu, ciu i buźki rozdawane na lewo i prawo.
Bądźmy normalne w tym co piszemy, bez zbędnego patosu.

Ja dziś zrobiłam, co miałam zrobić i jestem mile zaskoczona, że jesteście,
a pragnę po raz wtóry zaznaczyć, że ja ten wątek założyłam z potrzeby duszy mojej,
ale nie chcę być żadną właścicielką na specjalnych prawach.
Jestem sobą i cieszę się, że ten wątek się tak ładnie rozrósł i jesteśmy dla siebie.
Pisałam, że na początku było ciężko, ale warto było czekać smile

3,170

Wiesz, FIOLETTA, niech to zadowolenie z ruchu w naszej kafejce nie uśpi Twojej i w ogóle naszej czujności.

Myślę, że od aktywności na forum do zamilknięcia dzieli każdą z nas CIENIUTKA NITKA....  Przepraszam - powinnam się wypowiadać w swoim imieniu: mnie wystarczy aby któraś zaczęła robić próby zdominowania reszty - czy to tematem, czy narzucaniem swojej woli, czy nakazując coś lub - zakazując. Gdyby tak było i pozostałe dziewczyny godziłyby się z tym - pewnie moja nitka uległaby przerwaniu jako pierwsza, bo ja jestem bardzo wrażliwa w tych kwestiach... A może kolejna i kolejna dziewczyna, zamiast głośno protestować - też by zamilkła? To taka katastroficzna wizja drogi ku końcowi naszej kafejki, która oczywiście wcale nie musi się spełnić!

3,171

IZOLDO malowałam obrazy, ale nie tak szybko jak WERCIA pisze wiersze.
Namalowałam  nie wiem,  żeby nie przesadzać z 20 w ostatnich latach.
Malowałam kwiaty, akty i martwą naturę, duża część jest rozdana po ludziach,
może z parę w domu.

Za rano przeprosiłam, ale w biegu sie szykowałam.

IZOLDO, o to dobranoc prosiłam, aby druga osoba przy kompie nie czekała niepotrzebnie.
Jesteś fajna koleżanką , bo się do prośby dostosowałaś, co bardzo ułatwia zachowanie drugiej strony.

Izoldo, masz rację wszystkie jesteśmy naj.... naj... naj....

3,172

izolda napisał/a:

Wiesz, FIOLETTA, niech to zadowolenie z ruchu w naszej kafejce nie uśpi Twojej i w ogóle naszej czujności.

Od oparcia się TWA jest FIOLA, Ty i ja, chyba żadna z nas tego nie lubi.
Wercia to poetka i trza lol jej wszystko wybaczyć. wink;);)

3,173

No, WIFA - Ty zawsze jesteś taka koncyliacyjna... a tu potwierdziłaś moje zdanie, że wszystkie jesteśmy naj.. naj... naj... Cieszę się.

Jasne, że przeprosiny dawno zostały przyjęte smile ale MUSIAŁAM na forum powiedzieć, co o tym myślę! smile Taka już jestem zadziorna, ale - szczera (proszę, uznajcie to za zaletę....;) )

No proszę, zmusiłam Ciebie w końcu do przyznania się! 20 obrazów - to niemalże płodność jak Leonida Afremova! Ile kosztuje zamówienie jednego obrazu? Może być temat jak u Afremova: jesień w parku i szczęśliwa osoba na ścieżce?

A przy okazji - dałam namiar mojej uczonej córce na twórczość Afremova - wyobraź sobie, że nie tylko nie znała ale jeszcze na dodatek pyta jak ja go wykukałam???!!!  Nie zdradzę, a co...?

3,174 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-21 19:56:55)

izolda napisał/a:

No, WIFA - Ty zawsze jesteś taka koncyliacyjna... a tu potwierdziłaś moje zdanie, że wszystkie jesteśmy naj.. naj... naj... Cieszę się.

A przy okazji - dałam namiar mojej uczonej córce na twórczość Afremova - wyobraź sobie, że nie tylko nie znała ale jeszcze na dodatek pyta jak ja go wykukałam???!!!  Nie zdradzę, a co...?

Izoldo, przestań z tymi wyrazami, bo ja taka mądra to nie jestem.
Musiała iść do dziadka  się dowiedzieć.
Oooo, nieraz też mam za uszami.

Nie zdradzaj córce, niech myśli jaką ma mądrą  mamę lol
A co seniorki , to już tylko nagami do przodu hiiiiiihiiiiiiii co ?????? smile

IZOLDO, co do malowania, to zbrzydło mnie,
od kiedy jeden obraz przemalowywałam  10 razy.

To dość długa historia związana z bezsennością.
Kiedyś Wam opowiem.

3,175

Witam wieczorową porą !!!! Ale tak wyszło.

Wczoraj po basenie  z kumpelkami poszłyśmy do jednej z nich i do  1 w nocy pogaduchy o wszystkim i niczym. . Ale to już nie dla mnie. Dzisiaj obudziłam sie z bólem głowy.
A potem  pojechałyśmy na polowanie po ciuchlandach za  1 zł!!! O rany ile szmat nakupiłam. Dopiero skończyła pralka prać a były tego 3 wsady. I zjechał mi synio na  miesiąc i musiałam cos poważnego na obiad zrobić - 2 chłopów.

Jestem trochę zmęczona ale weszłam do kafejki.Poczytałam i nie wiem już co. Ale odniosę się do tego co mi utkwiło szczególnie w mojej  już sklerotycznej łepetynie hi hi!!!

A więc.........

Izoldo  ...bardzo mi się podoba Twój układ z ex. Wręcz Ci zazdroszczę.Ale mnie nie stać ,zeby mu kupić  jakies małe lokum. A zresztą pewnie to ja musiałabym odejść bo on by się nie ruszył.  Znam dobrze tą odwagę męską po  kilku piwach. Czasami zastanawiam się jak za młodu  dogadaliśmy się na trzeżwo?  Mój czasami  stara się  nabierać takiej odwagi  po wypadach na piwko,ale już mu nie wychodzi przekonywanie mnie więc  zaczynam już z tym mieć spokój.

Fioletto............i czym się martwisz. To co piszesz to kwalifikuje Twego mena ,żeby już dawno jego walizki znalazły się za drzwiami. Nie wyobrażam sobie życia pod jednym dachem  z facetem,który mnie zdradził. Powinnas go jeszcze o alimenty podać
jeśli sama nie podołasz finansowo i wygrasz pewnie.

Jeśli chodzi o kafejkę to  ja nie widzę tu osób  coby ciu...ciu... i bużki,bużki. Dowodem na to są różne zgrzytki i zawirowania jeśli coś się nie podoba. Wiem po sobie,że ciężko jest  mówić  co się myśli.  Trudno mi się przestawić. Ale chyba jeśli...to nie będę zabierać głosu. Nie wiem czy potrafię,bo język świerzbi...........hi hi. Ale jeśli już będzie bardzo żle z moimi zapatrywaniami to  po prostu przestanę pisac. Zawsze jakieś wyjście jest ....

Ale się rozpisałam a awatarka nie mam kiedy znależć i wkleić.

3,176

Ja pisałam posta a Wy już tyle napłodziłyście i znów jestem do tyłu.....no nie...

3,177

WIFA.
Dokładnie tak myślę - po prostu odpowiedziałam na wszystkie inne pytania z e-maila, oprócz tego jednego - jak wykukałam Afremova... smile Spryciula, co ?? W końcu mama może wiedzieć coś więcej niż córka (o kurcze, raczej nie w dzisiejszych czasach...!)

No ale proszę zdradź mi JAK WYKUKAŁAŚ JEGO MALARSTWO??? Ja się w nim zakochałam! Mojej córce napisałam, że jak znajdzie jego wystawę, to zaraz lecę!

Jeśli chodzi o TRUDNE słowa, to myślisz, że ja nie zaglądam do WUJKA GOOGLE? Dlaczego "dziadka", przecież on musi być młody, skoro tyle wie! To tylko w starożytnej Grecji była rada starszych, bo - mądrych (przepraszam, naprawdę w Grecji czy może gdzie indziej?)

3,178

Dziewczynki   mówię Wam ślicznie  Dobranoc.

http://wgrywacz.pl/images/758imagesCAMQ5KOT.jpg

3,179 Ostatnio edytowany przez izolda (2011-09-21 20:15:37)

Daria05 napisał/a:

Wiem po sobie,że ciężko jest  mówić  co się myśli.  Trudno mi się przestawić. Ale chyba jeśli...to nie będę zabierać głosu. Nie wiem czy potrafię,bo język świerzbi...........hi hi. Ale jeśli już będzie bardzo żle z moimi zapatrywaniami to  po prostu przestanę pisac. Zawsze jakieś wyjście jest ....

DARIA - ja do Twoich jednoznacznych wypowiedzi praktycznie miałam ogonek podkulony pod siebie i tylko zastanawiałam się czy już uciec, czy za chwilę.... Musi człowiek czuć wsparcie, że inni też jednoznacznie powiedzą, co myślą! Myślę, że to ważne. Więc nie próbuj przestawać pisać co myślisz, please...

A propos KUPNA ślubnemu mieszkanka - Ty myślisz, że ja jestem burżuj abo co? Jestem kobieta pracująca, która nigdy żadnej pracy się nie bała (chyba że fizycznej typu sprzątanie, gotowanie, mycie okien itp. wink ) i nigdy w życiu nie miałam większych pieniędzy. Moje dzieci to moje skarbonki tylko jakoś nie da się ich rozbić aby przynajmniej w kwocie nominalnej wziąć to, co tam włożyłam.... Mojemu kościółkowemu pomogłam w załatwieniu mieszkania w 1996 roku, gdy przestałam pracować w UM. Wtedy było dużo małych mieszkań (jeśli 38 m2 to małe...) które dostawali ci, którzy mieli dochody na poziomie minimalnym, np. pracując w każdej firmie krótko i niezbyt wydajnie....

3,180

Witam.
Ja znowu na chwilę, trochę mi zajęło poczytanie, hmmm, musiałam wracać i szukać czym sie naraziłam.
Żadnych podtekstów, zadnego interesu nie miałam głosząc miłe słowa o Fioli. Znam ją tylko z tego wątku, po prostu przytaknęłam Chłopakowi. Może nie przesadzajmy w takim rygorystycznym podchodzeniu do naszych słów. Gdybym kogoś obraziła to co innego, ale raz na 30 stron miłe słowa powiedzdziane o kimś...

Wifo, znalazłam ten obrazek w necie, nie wiem gdzie stoi w rzeczywistości.
A wierszy tak szybko nie piszę, mam zapas.
Muszę zrobić kolację slubnemu , bo słyszę, że umiera z głodu.
Wpadnę jeszcze po kolacji. Na razie.

3,181

WIFA - powiedziałaś, abyśmy mówiły DOBRANOC ale nie powiedziałaś, że trzeba poczekać aby inne odpowiedziały!

DARIA powiedziała DOBRANOC i myk - natychmiast zniknęła a ja do niej gadam i gadam... Nawet nie wiem czy będzie miała jutro na tyle wytrwałości aby zacząć czytanie od miejsca, w którym zniknęła....

3,182 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-21 20:23:45)

izolda napisał/a:

WIFA.
No ale proszę zdradź mi JAK WYKUKAŁAŚ JEGO MALARSTWO??? Ja się w nim zakochałam! Mojej córce napisałam, że jak znajdzie jego wystawę, to zaraz lecę!
Jeśli chodzi o TRUDNE słowa, to myślisz, że ja nie zaglądam do WUJKA GOOGLE? Dlaczego "dziadka", przecież on musi być młody, skoro tyle wie! To tylko w starożytnej Grecji była rada starszych, bo - mądrych (przepraszam, naprawdę w Grecji czy może gdzie indziej?)

IZOLDO, napisałam kiedyś, że dużo pięknych rzeczy dostaję od netowych koleżanek i kolegów.
Posyłam to do naszego grajdołka, aby było weselej , a takze,  że kogoś coś może zainteresować.

Chyba z dziadka,/ bo jest taki stary/ wszyscy korzystamy.
Rada starszych była w Sparcie smile

3,183

Izoldo jeszcze jestem.Chciałam iść bo nikt nie pisał.....

3,184 Ostatnio edytowany przez Daria05 (2011-09-21 20:37:02)

Izoldo............ja nie chciałam,żebyś uciekała. Coś nie tak pisałam

Z tym mieszkaniem dla  Twego mena już rozumiem.......

3,185 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-21 20:39:27)

DOBREK DARIO Dario, musisz poczekać, bo jak sie świeci lampka ,
to znaczy ,ze jesteśmy i piszemy.

Przepraszam, napisałam 1 zdanie i zadzwoniła kileżanka z USA.

Posty [ 3,121 do 3,185 z 24,171 ]

Strony Poprzednia 1 … 47 48 49 50 51 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024