Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,991 do 3,055 z 24,171 ]

2,991 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 18:54:48)

Odp: Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)
Daria05 napisał/a:

Wifo        regulamin jest  na stronie  http://www.netkobiety.pl/t4298.html   pkt.17 przeczytaj.

Może być jak najbardziej OK  ale  na wszelki wypadek wszystkie forumowiczki muszą wyrazić zgodę.  Ja gdybym chciała pisać z facetami to bym się udała na inne forum.  Pewnie mnie potępicie ale takie jest moje zdanie.........

Dario, nikt Ciebie nie potępia, przestań, zobaczymy co powiedzę inne dziewczyny.
Wrzuć narazie na luzik oki?

Dario, przeczytałam regulamin , masz rację,
ze o tym aby pan został muszą wyrazić zgodę innne koleżanki.

Zobacz podobne tematy :

2,992

Witajcie Dziewczynki, witaj CHŁOPAKU.

Przyznam się, że nie wiem, co mówi regulamin na ?przyjmowanie? chłopaka w babińcu,   ale - z rezerwą podchodzę do pojedynczej płci odmiennej  - niech CHŁOPAK wybaczy ? ale  najpierw go uważnie  poobserwuję a dopiero później będę go akceptować lub - nie.

Niech też CHŁOPAK przyjmie do wiadomości, że jeżeli chce być wśród kobiet, które "na upartego" mogłyby być jego matkami, to musi się przyzwyczaić i do tego, że co NIEKTÓRE mają prawo być zrzędliwe (oczywiście myślę tylko i wyłącznie o sobie). Gdy to mu nie będzie odpowiadało, to ma dwa wyjścia:  ignorować zrzędę lub -  poszukać młodszych kobitek smile smile

No, to mi się udało przywitać gościa!  smile smile
Wybacz, CHŁOPAKU, ale musiałam dołożyć łyżkę dziegciu do tego słodkiego powitania, abyś zaraz na początku wiedział, że niekoniecznie musi tu być tak dobrze jak sobie wyobrażasz ...

No i skoro czekasz na pytania, to ja zacznę:  CZEGO SZUKASZ W BABIŃCU w wieku emerytalnym, lub bliskim emerytalnego?  Wybór tematów i kafejek masz na tym forum ogromny ? określ się proszę dlaczego chcesz być z nami, bo to chyba raczej wbrew naturze???

Należy się również zastanowić nad wypowiedzią DARII.  Mogę powiedzieć w swoim imieniu tak:  jeżeli  szukałabym  rozmów w necie w mieszanym towarzystwie, to pewnie bym znalazła, znając jego nieograniczone możliwości.  Osobiście szukałam forum dla kobiet? Ale oczywiście jeżeli większość zaakceptuje rodzynka, to ja to uszanuję ale będę na pozycjach zrzędy gdy się będzie wymądrzał?.

2,993

Przepraszam, już wiem co mówi regulamin:
pkt 17
Panowie mają wstęp jedynie do netkafejki męskiej. W przypadku chęci przystąpienia do kobiecych netkafejek muszą poprosić o zgodę pań tam przebywających.

Rozumiem, że założycielka wątku zbiera nasze głosy, więc aby się wyraźnie określić: JESTEM PRZECIWKO

2,994 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 19:09:21)

Dziewczyny, ja określę się na końcu, ponieważ zasadniczo nie przeszkadza mnie nikt, jak się zachowuje przyzwoicie.
Jeżeli większość koleżanek będzie przeciwko to  dołączę do większości, bo lubię nasz grajdołek.
Jeżeli bedzie remis, to bede miała problem, ale tym martwić będę się później

IZOLDO wysłałam Tobie list

2,995 Ostatnio edytowany przez Daria05 (2011-09-19 19:10:26)

Izoldo  !!!!!    Ty czytasz w moich myślach. Tylko ja tak pięknie i dosadnie nie umiem  tego wyłożyć jak Ty !!!!!!

Awatar Twój mi się podoba.  Muszę wreszcie pomyśleć nad swoim.  Jeśli chodzi o mnie to ja też Przeciwko !!!!!!!

Fioletto  wiem,że będziesz zła,ale kazałas pisać co w duszy gra !!!!!

Dobrze że wiem,że nie jestem osamotniona na tym forum.  Dziękuję !!!!  I już uciekam!!! Do jutra !!!!

Wifo !!!! Tak nie można !!!! Jeśli jesteś za  to głosuj za !!!!! Przecież  musisz mieć swoje zdanie. !!!!! Może właśnie Ty masz rację ????

2,996 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 19:25:21)

DARIO wypocznij do jutra i wracaj rano na kawkę podaną przez wink IZIOLDĘ.
Jest pyszna. Dobranoc, dobrej nocy.

"Dziewczyny, ja określę się na końcu, ponieważ zasadniczo nie przeszkadza mnie nikt, jak się zachowuje przyzwoicie."

Dario, to jest moje zdanie, ale jak większośc koleżanek będzie przeciw, to ja się dostosuję.

2,997 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 19:28:36)

..............................http://wgrywacz.pl/images/4658044.jpg

2,998

izolda napisał/a:

Rozumiem, że założycielka wątku zbiera nasze głosy, więc aby się wyraźnie określić: JESTEM PRZECIWKO

IZOLDO FIOLA zobaczy kto za, a kto przeciw, ale to nie jest dobre, bo wtedy dziewczyny, które były przeciw mogą odejść, czego nie chciałabym.
Zżyłam się wszystkimi.

2,999

IZOLDO jak dzisiaj było na spotkaniu?
Dopiero teraz od rana przyjechałaś?

3,000

Witajcie babeczki smile

Wyspalam sie po pracy , wykapalam i czuje sie jak nowo narodzona smile
Skrobne pare zdan teraz bo musze jeszcze isc do sklepu dopoki widno.

Widze , ze znow jakies ,,zawirowanie ,, w kafejce - pojawil sie rodzynek.
Czekam na odpowiedzi na pytania zadane przez Izolde i wtedy sie okresle.
Na ten moment jestem na 95% na nie... daje 5% na przekonanie mnie
do zmiany zdania , przez Chlopaka. smile

do pozniej...

3,001 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 19:46:39)

Witaj LADYRED chłopak ma chyba przerąbane. hi..hi.. smile

..................................http://wgrywacz.pl/images/69700870952126273317523.jpg

3,002

WIFO, przeciwko wypowiedziała się Daria i ja. Chyba, że zmienicie zdanie po naszych wypowiedziach i argumentacji.  Kto jeszcze pozostał? LADYRED i to chyba ze stałych bywalczyń - wszystkie. No, chyba, że dziewczyny, które rzadko się włączają - też poczuły się w naszej grupie i zechcą tym samym wypowiedzieć się.

Ale z Darią być może będziemy w opozycji.... Nie wiem co zrobi DARIA jeżeli pominiecie nasze zdanie ale ja na razie raczej nie zamierzam dać się wymienić na CHŁOPAKA, bo Was lubię i nie chciałabym szukać nowego towarzystwa...   

Czy sądzisz, że nasze rozmowy będą TAKIE SAME? Będą na pewno INNE. Skoro nam odpowiada klimat naszych rozmów to po co mamy ryzykować zmiany?  Jest takie powiedzenie: LEPSZE JEST WROGIEM DOBREGO... Jako doświadczona kobieta powiem, że nie raz się o tym przekonałam w życiu....

DARIA - też się cieszę, że nie tylko ja jestem radykalna w wypowiadaniu swojego zdania. Mogę starać się dla wyższych celów, do których należy atmosfera na wątku - dobierać słów aby nie urazić którejś z nas. Ale gdy nie widzę tego wyższego celu (nieraz mogę też mieć pomroczność jasną to proszę o sygnał gdy zauważycie objawy!) to jestem szczera do bólu, co nie raz i nie dwa nie wyszło mi w życiu na dobre....

3,003 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 19:59:27)

IZOLDO, LADYRED tez na 95% na nie, więc jest mały remis smile

Myślę , że sprawa się sama rozwiąże.

IZOLDO ja mam taki charakter, ze nie staram sie nikogo z góry skreślać, co nie znaczy,że nie mam swojego zdania.
Każdemu daję  szansę. Poczekamy, zobaczymy

3,004

Co do pytania - tytul watku jest emerytki i rencistki a ja jestem akurat na rencie . Nie bede sie pchal tam gdzie mnie nie chca i nie sa to zadne fochy , czujecie sie tu dobrze i nie chce mieszac sad milego wieczoru

3,005

WIFA, jesteś niesamowita! Tak się uśmiałam, gdy zobaczyłam ten obrazek - ha, ha, ha! Gdzie Ty znajdujesz takie adekwatne do tematu zdjęcia ??

A, spotkanie to była odprawa w przedstawicielstwie firmy, dla której pracuję. Było nieźle, bo odkryłam, że wynik w tym kwartale mamy niezły i jeżeli się uda, to nawet mamy szansę na awans, który będzie skutkował dodatkową, niezłą kaską.... No, dni jest jeszcze na działanie - powiedzmy maksymalnie 8-9 więc przy wsparciu myślowym ludzi dobrze mi życzących, może się udać... smile

Wróciliśmy około 15-tej i do prawie 19-tej miałam zajęcia z mężczyzną mojego życia, czyli - z Guciem. Ale jeszcze niestety mam trochę pracy a ja co robię? Siedzę w netkafejce, czytam co u Was i - piszę, piszę... Dobrze, że kościółkowy mnie odwiedził  i jest bez nadmiernej ilości piwek we krwi więc dostąpił zaszczytu ugotowania mi zupki i zrobienia szpinaczku. No, to na jutro jedzonko gotowe, a poza tym ma jeszcze posprzątać w kuchni (w końcu to on tam nabałaganił....). Pozwoliłam mu w nagrodę oglądnąć trochę telewizji... smile Niech wie jak dobrze by mu było, gdyby się więcej starał.... smile

3,006

chlopak napisał/a:

Co do pytania - tytul watku jest emerytki i rencistki a ja jestem akurat na rencie . Nie bede sie pchal tam gdzie mnie nie chca i nie sa to zadne fochy , czujecie sie tu dobrze i nie chce mieszac sad milego wieczoru

Rozwiązałeś niemiłą dla nas sytuację.
Tytuł jest  faktycznie  "EMERYTKI i rencistki.....", a nie emeryci i renciści.

3,007

Izoldo tak trzymaj, bo ja też tego mojego nie rozpieszczam,
aby się mu w głowie nie pomieszało.
Ch****a tak ciężko pisze mnie się z tą klawiaturą bez liter. smile:):)

3,008

"Rozwiązałeś niemiłą dla nas sytuację.
Tytuł jest  faktycznie  "EMERYTKI i rencistki.....", a nie emeryci i renciści."

No, cóż, wyjęłaś mi to z ust, WIFO po wypowiedzi CHŁOPAKA!
Dobrze CHŁOPAKU, że rozumiesz i się nie obrażasz... Jak jesteś bardzo ciekawy o czym takie "w kwiecie wieku" kobietki sobie rozmawiają, zawsze zostaje dziurka od klucza i pewnie nie trzeba Ci tego podpowiadać. Ale sympatycznie się z nami żegnasz i masz w związku z tym u mnie malutkiego plusika...

3,009

WIFA - NIE MA ZŁEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZŁO.... (ależ dzisiaj aforyzmy mi się wygrzebują z głowy...)
Zaczynałam swoją przygodę z komputerem wiele lat temu, gdy moje dzieci jeszcze były w domu - od nauki pisania bezwzrokowego na klawiaturze. Mieliśmy taki program - ćwiczyło się na poważnie i poprzez zabawę. Dzięki temu cała nasza trójka pisze nie patrząc na literki, co bardzo ułatwia życie. A więc nie wymieniaj klawiatury - masz przymusową szansę na ułatwienie sobie życia !

Pytasz jeszcze co robię? No, również załatwiam korespondencję mejlową ale ciągle biegam do kafejki i nie mogę skończyć... smile

3,010

izolda napisał/a:

WIFA - NIE MA ZŁEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZŁO.... (ależ dzisiaj aforyzmy mi się wygrzebują z głowy...)
Zaczynałam swoją przygodę z komputerem wiele lat temu, gdy moje dzieci jeszcze były w domu - od nauki pisania bezwzrokowego na klawiaturze. Mieliśmy taki program - ćwiczyło się na poważnie i poprzez zabawę. Dzięki temu cała nasza trójka pisze nie patrząc na literki, co bardzo ułatwia życie. A więc nie wymieniaj klawiatury - masz przymusową szansę na ułatwienie sobie życia !

Pytasz jeszcze co robię? No, również załatwiam korespondencję mejlową ale ciągle biegam do kafejki i nie mogę skończyć... smile

To kończ waćpani, wstydu oszczędź smile:):)

3,011

Dobry wieczór wszystkim.
Miałam dzisiaj zakręcony i bardzo chaotyczny dzień, i właściwie nic konkretnego nie zrobiłam.Jestem zmęczona takim szarpankiem trochę tu, trochę tam, a potem z powrotem i jeszcze raz od nowa big_smile, ech tam...posiedzę chwilę przy komputerku to się wyrówna.

Naszego rodzynkowego gościa powitałam wdziecznie i serdecznie, bo tak trzeba witać gości smile, ale jak sobie przemyślałam jak mu będzie wśród naszych reumatyzmów, klimakteriów, wspomnień o porodach, miesiączakch, wnukach, dokładajac nasze fochy i humory, to chłopaka zrobiło mi się żal big_smile. Może lepiej niech załozy swój własny temat (wątek) i namówi podobnych mu kolegów, albo towarzystwo mieszane w podobnym wieku, do wspólnych pogaduszek ? W dziale "nasza społeczność ".

Wifa, obrazek z kiciusiem jest super, inne obrazki też. A babci wciąż brak. Zyczę jej szybkiego powrotu do zdrowia.
Popatrzę jeszcze dokładniej o czym pisałyście....

3,012 Ostatnio edytowany przez Wercia (2011-09-19 20:42:08)

wifa napisał/a:

Droga do.......http://wgrywacz.pl/images/907ljlo8_ewa.jpg

Znalazłam wiersz adekwatny do obrazka...

Ochronię Cię      

przez wrzący ocean
wypełniony złowrogimi mackami
przeprowadzę cię błękitnym mostem
do miejsc łagodnych
gdzie kiełkuje tęcza

Izoldo, jak by tu zaczać ćwiczyć taką umiejętność pisania bez patrzenia? ja wciąż piszę na dwa palce, nieraz na cztery. Do niedawna dukałam jednym big_smile i nie radziłam sobie z polskimi znakami, jest coraz lepiej,a mogło by być jeszcze lepiej.

3,013 Ostatnio edytowany przez izolda (2011-09-19 20:45:59)

Wercia napisał/a:

Naszego rodzynkowego gościa powitałam wdziecznie i serdecznie, bo tak trzeba witać gości smile, ale jak sobie przemyślałam jak mu będzie wśród naszych reumatyzmów, klimakteriów, wspomnień o porodach, miesiączakch, wnukach, dokładajac nasze fochy i humory, to chłopaka zrobiło mi się żal big_smile. Może lepiej niech załozy swój własny temat (wątek) i namówi podobnych mu kolegów, albo towarzystwo mieszane w podobnym wieku, do wspólnych pogaduszek ? W dziale "nasza społeczność ".

WERCIU - światełko CHŁOPAKA się cały czas świeciło aż do Twojego posta... Powiedziałaś co powiedziałaś - i chyba go do końca przekonałaś, że nie tu jego miejsce !! Takim tekstem trzeba a nie tam jakieś owijanie w bawełnę typu "lepsze jest wrogiem dobrego" i takie tam inne... big_smile smile

A gdzie jest nasza FIOLETTA dzisiaj. Czy mi się wydaje, czy - nie było jej cały wieczór?

3,014 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 20:51:18)

WITAJ WERCIU wieczorowo dobrze, że chłopak zrezygnował, bo zrobiło sie gorąco.

Wiersz śliczny.
Werciu, będę wklejać, abyś  dodała wiersz pasujący do obrazu. Dobrze ?

Edit.

Izoldo FIOLI nie było całe popołudnie i wieczór.
Może sie wybrała do wnuków.

3,015

WERCIU - masz dwa wyjścia (WIFA - może podrzucisz jakiś dowcip o dwóch wyjściach - było tego trochę!) - albo sobie znaleźć taki program (może teraz są takie bezpłatne w necie, ja mówię o swoich doświadczeniach z lat 1995-1996 roku) albo - jak u WIFY - zetrzeć sobie literki z klawiatury i masz jak znalazł bo musisz pisać metodą prób i błędów, aż się nauczysz!

WIFA - będzie dowcip?

3,016

WERCIA - WIFA - ależ byłby z Was dobry duecik. To do dzieła a my będziemy czekały z utęsknieniem i się cieszyły jak będziecie nas raczyły takimi fajnymi delicjami...

3,017

izolda napisał/a:

WERCIU - masz dwa wyjścia (WIFA - może podrzucisz jakiś dowcip o dwóch wyjściach - było tego trochę!) - albo sobie znaleźć taki program (może teraz są takie bezpłatne w necie, ja mówię o swoich doświadczeniach z lat 1995-1996 roku) albo - jak u WIFY - zetrzeć sobie literki z klawiatury i masz jak znalazł bo musisz pisać metodą prób i błędów, aż się nauczysz!

WIFA - będzie dowcip?

Zobaczymy, co się da zrobić.

3,018

Werciu, Ty musiałabyś podać temat wiersza, a ja wyszukam obraz. Dobrze, czy wolisz odwrotnie.

3,019

Jak zwykle, po ślubie kończy się sielanka, a zaczynają się problemy. Pewnego dnia przychodzi mąż z pracy, a kran w domu cieknie. Żona pyta:
- Może byś naprawił kran?
Mąż mówi:
- A co ja, hydraulik?
Na drugi dzień ogródek jest nie skopany. Żona znowu się pyta:
- Może byś skopał ogródek?
- A co ja, ogrodnik?
Na trzeci dzień mąż przychodzi i krany nie ciekną i ogródek jest skopany. Mąż się pyta żony:
- Kto wszystko zrobił?
A żona:
- Sąsiad powiedział, że zrobi to wszystko za ciebie, jeśli upiekę mu jakieś pyszne ciasto, albo się z nim prześpię.
- No i co mu upiekłaś?
A żona:
- A co ja, cukiernik?

3,020

Wiecie co, to straszne jakim zjadaczem czasu jest komputer! Jak człowiek siądzie, aby załatwić prywatną korespondencję (ale już wszystko za mną), do tego wpadnie do kafejki (a i wyjść nie może) to zrobi się późny wieczór... Wiecie, że leczy się uzależnienie od komputera.... ja nie chcę się przyznawać do kolejnego nałogu! Buuu.... wystarczy mi alkoholowy nałóg... O, a więc a propos - idę nalać kieliszeczek nalewki z aronii - ma tyle właściwości leczniczych, że właściwie to można ją traktować jak lekarstwo, prawda ? wink

No, i nie będę taka zła - kościółkowemu też naleję, to dopiero mnie doceni!

3,021 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 21:30:43)

IZOLDO przyślij kieliszeczek koleżance, nie zaszkodzi , a pomóc może.

Edit.
Jak bede czekac na Ciebie, to sie nie doczekam.

.............................................http://wgrywacz.pl/images/4856nesalyi7s9.gif

3,022

WIFA Ty powinnaś powiedzieć: MÓWISZ - MASZ. Skąd Ty bierzesz te dowcipy?

A propos - pytałam, ale nikt mi nie odpowiedział: jaką metodę stosujecie: wyszukujecie w necie obrazki, filmiki itp. które Wam się podobają i chomikujecie na dysku a potem jest jak znalazł gdy temacik rozmowy spasuje? Jak ja zaczynam szukać na wgrywaczu wśród tego 1000 obrazków i zdjęć tego co by mi spasowało do wklejenia, to mijają minuty a nawet kwadranse zanim coś odpowiedniego znajdę. A szczególnie u WIFY to jest tak: MÓWISZ I MASZ....

Dziewczynki piję za Wasze zdrówko.... Kościółkowy baaardzo zadowolony siedzi z kieliszeczkiem (takim trochę większym, do koniaku....) przed telewizorem i pewnie znowu będę musiała mu niezbyt grzecznie przypomnieć, że pora zrobiła się późna i - czas iść do własnego domu....)

3,023 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 21:20:06)

IZOLDO ja jak cos mnie sie podoba to wklejam w moje obrazy.
Porobiłam foldery np. kwiaty, alkohol, zdjęcia itd.
Jeżeli chodzi o obrazy , to dużo dostaję od koleżanek i kolegów.
Kawały wklejam link http://www.dowcipy.jeja.pl/

Dziewczyny jak coś nie wiecie, pytajcie, chętnie odpowiem.

3,024

Bogaty biznesmen dzwoni z biura do swojej posiadłości. Telefon odbiera kamerdyner.
- Czy w domu wszystko w porządku? - pyta biznesmen.
- Nie. Pańska żona przyjmuje teraz w swojej sypialni kochanka.
- Natychmiast ich zastrzel!
Po chwili kamerdyner wraca.
- Już to zrobiłem - mówi do słuchawki.
- Doskonale, a teraz ich ciała zrzuć ze skały za domem.
- O czym pan mówi, przy naszym domu nie ma żadnych skał...
- Czy to numer 342-12-11?
- Nie, pomyłka.
- ...?

3,025

Ojej, WIFA - czy Ty może częstujesz nas tortem urodzinowym? Przyznaj się, proszę! Wybacz, ale nie pójdę do wgrywacza....

Jakim znakiem zodiaku jesteście, Dziewczyny? Ja jestem BARANEM co pewnie "widać i czuć"....

3,026

Juz jestem smile ha , ha  ja tez zrobilam pysznego drinka. smile
Wermut , ananas swiezy , cytrynka i woda mineralna - pychotka smile

Alez sie uwinelyscie ... mamy duecik - wspaniale i Chlopak sie okreslil....:)

Fioletta bedzie chyba zla ...ale nam wybaczy smile

3,027 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 21:29:19)

Ja jestem wagą.
Nie mam urodzin, tylko postawiłam kieliszki do tej nalewki, a tu okazało się ,że to lata. smile

LADYRED, FIOLA nie bedzie zła, bo nie ma o co.
Większośc nie chciała pana, a on umiał się zachować i tyle.

3,028

kochaniutkie coś mi mignęło na kompie, przezornie skopiowałam to co pisałam, i internet uciekł, musiałam wyłączyć i zresetować reuter, ale już jestem, wklejam to co napisałam, a zaraz zobaczę co tam jeszcze...

wifa napisał/a:

Werciu, Ty musiałabyś podać temat wiersza, a ja wyszukam obraz. Dobrze, czy wolisz odwrotnie.

smile na początek taki dosyć wyrazisty wiersz, czy tylko tytuły podawać a Ty na wyczucie ?

Album w kolorze smutku

Na małą chwilę
porzuciła teraźniejszość

Album na kolanach,
popatrzyła wstecz.

Twarze zasępione,
uśmiechnięte nieraz,
kolorami sepii
podkreślają czas.

Pewnie tylko gwiazdy
życie pamiętają
tych, co hen przed nami
przemierzali świat.

Pożółkłe wspomnienie
smutkiem barwi duszę.
Odkłada album...

...czy ktoś wspomni nas?

Izoldo, dziekuję za wskazówki (co , Ty zegarmistrz big_smile ), ale nie powiem, też bym chlapnęła sobie, mój pojechał na zebranie sportowców a ja samiusieńka

3,029

WIFA - no to chyba już zostałyśmy same. WERCIA zgasła, nawet nie mówiąc że już ma nas dość...

Ja niestety też będę musiała już wyjść z kafejki - nic nie zrobiłam ze spraw służbowych a za pół godzinki przyjedzie mój syn, który jeszcze jedzie dzisiaj do Krakowa i tam nocuje (zaangażowany jest w kampanię wyborczą - w ogóle nie wiem, jak on funkcjonuje - w takim galopie, a nie biegu!). Musi mi przywieźć
jeszcze swoje faktury abym włączyła do zestawienia - jutro termin rozliczenia podatku a dokumenty u mnie zamiast w biurze rachunkowym... Jestem zła, bo potem to ja odsłuchuję, że tak późno dostają ale co mam zrobić, on zawsze działa na ostatnią minutę, a ostatnio - to nawet sekundę....

Jesteś jeszcze?

3,030

Przeczytałam wszystko i zrobiło mi się trochę przykro.
W ostatnich latach mojej pracy, przeżyłam przykry incydent.
Moja przełożona stosowała na mnie mobbing. Nic  się jej nie podobało,
co doprowadziło, że musiałam odejść z tej pracy, bo była niereformowalna.
Powiedziałam sobie, że nigdy nie skrzywdzę drugiego człowieka, bo każdemu
trzeba dać szansę.
Pisze o tym dlatego, że może po drugiej stronie jest człowiek, który
potrzebuje rankiem tylko się z kimś przywitać na ekranie komputera,
bez wnikania w babskie sprawy.
Ot, tyle i aż tyle.

3,031 Ostatnio edytowany przez ladyred (2011-09-19 21:40:00)

Ja jestem wodnikiem.

Izolda - fajne okreslenie  ,,kosciolkowy ,, - mam rozumiec , ze nie jestescie razem ???

No i wyszlo jak myslalam - Fioletta smutna...

Chyba dam sobie jednak spokoj z tym ,,swiatem internetowym ,, - zawsze konczy sie
tak samo...

3,032

Przepraszam, przepraszam najmocniej! Widzę i LADYRED i WERCIĘ...!

3,033 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 21:41:22)

.................................................http://wgrywacz.pl/images/842237mfp.jpg

Album w kolorze smutku

Na małą chwilę
porzuciła teraźniejszość

Album na kolanach,
popatrzyła wstecz.

Twarze zasępione,
uśmiechnięte nieraz,
kolorami sepii
podkreślają czas.

Pewnie tylko gwiazdy
życie pamiętają
tych, co hen przed nami
przemierzali świat.

Pożółkłe wspomnienie
smutkiem barwi duszę.
Odkłada album...

...czy ktoś wspomni nas?

3,034

ladyred napisał/a:

Ja jestem wodnikiem.
Izolda - fajne okreslenie  ,,kosciolkowy ,, - mam rozumiec , ze nie jestescie razem ???

No i wyszlo jak myslalam - Fioletta smutna...

Chyba dam sobie jednak spokoj z tym ,,swiatem internetowym ,, - zawsze konczy sie
tak samo...

LADYRED przestań, bo juz teraz to ja jestem zła.
Przeciez w necie sa ludzie i kazdy moze mieć inne zdanie.
Od razu rezygnujesz.

3,035

Izoldo, zgasłam na chwilę z przyczyn niezależnych smile

Cholipcia, teraz mi ciut nijak się zrobiło po wpisie Fioli sad może faktycznie...

W profilu wstawiłam mój znak-ryby, mój ślubny też ryby i jest osiem dni młodszy ode mnie big_smile, mogę do niego mówic- ty smarkaczu, albo- młodsi nie mają głosu big_smile

3,036

LADYRED - tak, dokładnie tak. Rozwód - rok 1990 po 13 latach małżeństwa. Innego cywilnego też już nie było, bo tak się życie ułozyło, poza tym ten jest jak pies ogrodnika - mocno się kręci ciągle koło mojego domu....
Ponieważ kościółkowym pozostanie do końca życia (bo może mi się np. zechce cywilnego - ha! ha!) to się nim opiekuję całe życie. Takie jakieś nieporadne biedactwo - z pracą ma problemy, w ogóle z zarabianiem pieniędzy, jak już coś zarobi to woli przerobić na piwko... Ale za to - ugotuje, nieraz okna umyje, zrobi remonciki tu i w D-Zdroju...  Dzieci mimo wad go kochają - jest w gotowości do pomocy o każdej porze dnia i nocy - na lotnisko zawiezie, wyprasuje co trzeba do podróży itp. itd. Czyli ma dużo wad ale i ma zalety. Gdyby tylko nie doprowadzał mnie do szewskiej pasji, to byłoby nieźle!

3,037 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 21:47:26)

WERCIU jak się Tobie podoba Twój wiersz, z moim obrazem?

3,038

Witam jestem tu pierwszy raz:)

3,039

IZOLDO to kościółkowy, oprócz piwka i nieporadności życiowej ma dużo zalet.

3,040

To dobrze Izoldo , ze jestescie odzielnie...bo juz sie zmartwilam...

Chcialam dobrze , a wyszlo jak zawsze...a z drugiej strony chlop 44 lata
powinien szukac meskiego towarzystwa a nie dojrzalych kobiet - chyba ,
ze ma kompleks Edypa....

3,041

HERA napisał/a:

Witam jestem tu pierwszy raz:)

Witaj Hero, kwiatki na przywitanie
                                              ...........http://wgrywacz.pl/images/7412hofoli.jpg

Wiesz jak sie tutaj poruszać?

3,042

Wifo, skąd masz portret mojej babci, w młodym wieku smile

Jutro dasz obrazek a ja znajde wiersz, lub napiszę nowy. Nie wiem tylko czy dam radę , ale spróbujmy.

A naszym koleżankom jak to się podoba, a może im nudno z naszymi eksperymentami?

Ladyred, nie dawaj sobie spokoju, jakoś to przetrawimy, a może młody skorzysta z mojej rady i coś założy jak to zrobiła Fioletta zakładając naszą kafejkę ?

Słuchajcie, czy to już jakaś choroba, bo jak tylko dzisiaj zaczełam klikać, wciąż połykam literki i wciąż muszę się cofać i poprawiać. A może ja już się cofam w rozwoju big_smile

3,043 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 21:56:49)

WERCIU a moze tak zrobimy, Ty podasz treśc wiersza, aja juz poszukam obraz.

Chłopak zrezygnował i podziękował. Teraz już chyba nie ma sprawy.

Dziewczyny mamy nową koleżankę HERĘ, nie zauważyłyscie

3,044

f??????? napisał/a:

.... może po drugiej stronie jest człowiek, który
potrzebuje rankiem tylko się z kimś przywitać na ekranie komputera,
bez wnikania w babskie sprawy....
Ot, tyle i aż tyle.

FIOLETTO, witaj wieczornie. Wybacz, ale Twoja wypowiedź to DLA MNIE  manipulacja - chcesz w nas wzbudzić wyrzuty sumienia i nawet - jak widzę - udało Ci się to. Nikomu nie zrobiłyśmy krzywdy - on znajdzie, jak będzie chciał - pocieszycielki w swoim wieku a nawet o 20 lat młodsze... Może w realu to trudniejsze, ale w necie...?

WIFO-WERCIA - no nie, pierwsze zadanie wykonane na "szóstkę"...

3,045 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 22:03:25)

HERO       http://www.netkobiety.pl/t2978.html]
podaje Tobie link, gdzie piszą jak wgrać awatarek. Nie może być większy niż 80x80

Pytaj o wszystko, to Tobie  wytłumaczę.

3,046

:nie przyjmuje tego linku

3,047

WITAJ, nowa Koleżanko.
Trafiłaś dzisiaj na ostrą dyskusję i radykalne posunięcia. Jak przebrniesz przez tę ulewę, to już żaden deszczyk nie będzie Ci straszny.

WIFA - a myślisz, że gdyby nie miał zalet, to znosiłabym takie nieudactwo męskie? Ale jak widzisz - pomagamy sobie wzajemnie, lodóweczka (moja oczywiście) też stoi przed nim otworem... Wprawdzie niewiele w niej zazwyczaj jest, bo mam małe potrzeby w tym względzie, ale jakoś to jest.... Niektóre koleżanki mi go zazdroszczą, ale nawet te samotne nie chcą go sobie wziąć... sad

WERCIA - ależ z Ciebie spryciula! Teraz też nie chce mi się wgrać pościk to szybko poszłam w Twoje ślady i skopiowałam. Pokazuje się jakiś ERROR.

3,048

Izoldo, jak Ciebie lubię, tak nie chciałam nikogo wpędzać w kompleksy
i manipulować. Ja napisałam tylko swoje zdanie na temat zaistniałej
dzisiaj sytuacji.
Opowiem Wam, jak niecały rok zostałam zaszczuta na pewnym forum.
Pisałam w tej sprawie do odpowiednich organów nawet.
Czy wiecie , jak ja się podle czułam, otwierając komputer i czytając
głupoty na mój temat, wyssane z palca?
Uciekłam z tamtego forum tutaj, bo miałam ogromną potrzebę
rozmowy z ludźmi, kobietami, z kimkolwiek, abym nie czuła się taka samotna.
Udało się założyć tę kafejkę, ale początki były bardzo mizerne, a teraz jesteście Wy i dobrze mi z Wami, ale ja się wczuwam w swoją sytuację, gdzie po zgnębieniu mnie, ktoś chciał się do mnie tu odezwać.
Dlatego traktuję początkujących z serdecznością i daje im pole do popisu.
każdy wchodząc na forum powinien zdawać sobie sprawę, że po drugiej stronie jest człowiek,
który czegoś od netu oczekuje. Wystarczy mu zwykłe dzień dobry i poranna kawa,
a wieczorem dobranoc. Naprawdę to jest moje zdanie, moje miłe rozmówczyni.
każda ma prawo do swojego zdania i ja Wasze szanuję.

3,049

Hero , zrobimy to jutro, bo jest przesilenie  kafejkowe.

IZOLDO< WERCIA, nam uciekła czy co????????????????????

3,050 Ostatnio edytowany przez ladyred (2011-09-19 22:25:55)

Dzieki Izoldo - tak sie wlasnie poczulam... juz mam dosyc..

3,051

Witaj Hero, miło, że jesteś:)

Izoldo, dziękuję za uznanie , może jeszcze w jakiś sposób powiążemy to co umiemy(wszystkie), poddaję na nocne przemyślenia ten temat.

TEraz już uciekam, bo faktycznie kompik to złodziej czasu. Dawniej tak mówiono o telewizorze smile
DOBRANOC

smile inne były zbyt frywolne smile, ale to też ładne?

3,052

FIOLO jako załozycielce grajdołka, chciałam powiedzieć, że mamy nową koleżankę.
Dziewczyny, dajmy spokój , bo ta dyskusja do niczego dobrego nie prowadzi.
Fiola, a może powinien ten pan poszukać sobie znajomych w swoim wieku,
napewno lepiej z nimi się czułby .

3,053 Ostatnio edytowany przez wifa (2011-09-19 22:18:31)

Dobranoc WERCIU, spij spokojnie, do jutra

3,054

Wifo, ja napisałam swoje zdanie na ten temat
i uważam temat za zakończony.:)
Niech nastanie tutaj pokój, bo to mnie najbardziej cieszy.
Wierzę w mądrość chłopaka, że znajdzie sobie towarzystwo w swoim wieku.

3,055

ladyred napisał/a:

Dzieki Izoldo - tak sie wlasnie poczulam...

LADYRED dajcie spokój, bo nakopię hi...hiiiiiiii smile

Posty [ 2,991 do 3,055 z 24,171 ]

Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024